magdapacanowska 23.05.13, 10:47 Więcej na www.facebook.com/zstudio.za.sciana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jj Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.20-2.cable.virginmedia.com 23.05.13, 11:37 > Mam już dość nękania mojej firmy - dodaje Odezwał się człowiek nękający sąsiadów hałasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinky Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: 80.231.97.* 23.05.13, 11:59 To takie poznañskie. Sytuacja z niedzieli: "dlaczego mi pani psuje impreze" - gosc ktory napierdziela techniawe na cale osiedle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.20-2.cable.virginmedia.com 23.05.13, 12:19 Jakbym swoich sąsiadów słyszał... policja "zepsuła im imprezę" o 4ej rano i nie potrafili zrozumieć, dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz filmowy Dzień Świra! IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 12:56 Cytując klasyka "Wolność jednych nie może być kosztem drugich". A sprawa pokazuje jak kiepskie jest polskie prawo. Co to za kontrola jak jest zapowiedziana? Śmiechu warte. I dlatego właśnie co roku tyle osób truje się w restauracjach (w najlepszym wypadku sra...ka) czy właśnie ma takich głośnych sąsiadów... Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Dzień Świra! 23.05.13, 13:44 Ten przypadek nie jest wcale drastyczny, w dużo bardziej drastycznych i sprawie dyskoteki służby nie mogły sobie poradzić. "Jeden z właścicieli Z-Studio Andrzej Janda nie kryje irytacji" Czy tak ciężko ustalić gdzie mieszka ten zwyrodnialec? I oddelegować ludzi by nie pozwolili spać w jego domu (licząc się z mandatami), gdy mu rodzina będzie umierać z braku snu od razu zmieni postawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cxczxczxc co to kominiarek nie sprzedaja w Wawie ? IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 14:28 kanister benzyny i po kłopocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdzj Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 13:18 Jeden szczegół: Wszystkie zajęcia w Z-studiu kończą się przed g.22. Zatem uwaga na temat techno-łomotu o 4 nad ranem nie wnosi nic, poza podgrzewaniem konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 14:19 Czyli przed 22 mozna sobie halasowac do woli ? . Jezeli przy zamknietych oknach nie jestem w stanie uslyszec co mowi do mnie ktos w tym samym pokoju bo tak dudni - to to niby w porzadku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.free.aero2.net.pl 23.05.13, 14:35 Nie. W godz. 6-22 nie można hałasować do woli. Regulują to tzw. normy współżycia społecznego i tak samo jak po 22 można zostać ukaranym mandatem za ich nieprzestrzeganie. Innymi słowy, jeśli np. wystawisz kolumny na parapet i będziesz uciążliwie puszczać głośną muzykę sąsiadom, to możesz tak samo oczekiwać wizyty straży miejskiej lub policji, a jeśli będziesz upierać się przy swoim to sprawa może mieć finał w sądzie. Chodzi o to, że naruszysz cudzy mir domowy, czyli swoim zachowaniem zakłócisz porządek życia sąsiadów, którzy np. w godzinach wieczornych chcą zupełnie prywatnie i spokojnie odpocząć w gronie rodzinnym. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Spalcie te budę 23.05.13, 11:58 Przedtem ubezpieczcie swoje domy i po kłopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirorealista "Spalcie.." - Tak prosto się to krzyczy. Prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 13:27 Oczywiście zdajesz sobie sprawę, że nawołujesz publicznie do popełnienia poważnego przestępstwa? Mając do tego, pełną świadomość, że na skutek skutek pożaru, ktoś może stracić życie? A jeżeli jakiemuś idiocie rzeczywiście strzeli do łba, aby sięgnąć po butelkę z benzyną, to co wtedy? Polecisz się wyspowiadać dopiero po fakcie, czy profilaktycznie już teraz? Czyś Ty się człowieku z gwoździem na główki pozamieniał?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Z chamami trzeba walczyć po chamsku IP: 194.181.92.* 23.05.13, 13:41 Najlepiej zrobić to co ja zrobiłem jak gnojek po sąsiedzku urządził dziką imprezę. Po prostu wszedłem i siekierą rozdupcyłem graja. Pomogło. Tak też trzeba zrobić z tą tańcbudą. Dodatkowo wypłacić parę plaskaczy właścicielowi, bo jak widać tylko taka argumentacja do niego dotrze. Miejsce chama jest bowiem w czworakach i cham powinien panom służyć. Komuna wypuściła to tałatajstwo z czworaków i mamy teraz takich "byznesmenów" nie liczących się z nikim i z niczym. A cham jak to cham, słowem nie rozumie, ale nahajką po grzbiecie to i owszem. Wówczas wszystko staje się jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Z chamami trzeba walczyć po chamsku IP: *.nplay.net.pl 23.05.13, 13:57 I nie miałeś za to sprawy? Podejście popieram i się zgadzam ale jestem sceptyczny co do konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirorealista Re: Z chamami trzeba walczyć po chamsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 14:05 > Najlepiej zrobić to co ja zrobiłem jak gnojek po sąsiedzku urządził dziką impre > zę. Po prostu wszedłem i siekierą rozdupcyłem graja. Pomogło. .. a potem się obudziłem, wyciągnąłem rączki spod kołderki i zawołałem "Mamaa! Siusiuuu!!". Właśnie przez takich jak Ty, wciąż tkwimy w mentalności państewka ze środkowej Azji. Pokrzyczeć, podsycić konflikt, wyładować swoje frustracje... To nic, że nie masz pojęcia o realiach tego co komentujesz. To nic, że możesz podgrzać atmosferę sporu poza bezpieczne granice. Ważne, że się dowartościujesz. Zaiste, budujący przykład miłości bliźniego. Odpowiedz Link Zgłoś
alik-w-plomieniach Re: Z chamami trzeba walczyć po chamsku 23.05.13, 14:05 Bredzisz, przerwanie imprezy pijanemu towarzystwu zakończyłoby się dla ciebie kocówą albo zadźganiem sztućcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: Z chamami trzeba walczyć po chamsku IP: 194.181.92.* 23.05.13, 15:05 Nie. Po prostu trzeba mieć odpowiednie wsparcie :) Nie może być bowiem tak, że mieszka w bloku 20 paru facetów silnych i sprawnych, a paru szczawików w dresach robi co chce i nikt się nie odezwie. Owszem, odezwie, a jak słowem nie pomoże, to czynem pomoże i w razie czego sąsiedzi pomogą. Nie każdy jest miękkim fiutkiem robiony. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelone Re: Z chamami trzeba walczyć po chamsku 23.05.13, 15:36 Popieram , tak powstaje społeczeństwo obywatelskie !! Bandyci się łączą w gangi (grupy) Uczciwi obywatele muszą się łączyć w grupy. Jak sie więcej połaczy to i się wykurzy tego bandyte Kaczyńskiego, oraz leni i lewusów od Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelone Re: Z chamami trzeba walczyć po chamsku 23.05.13, 15:20 Wspaniale opisałeś Kaczyńskiego Yarka !Tyle, że on uważa siebie za chama zszlachetnymi papierami bo się wychowywał w salonach (komunistycznych) a nie na podwórku. Ale fakt faktem , z chamem tylko po chamsku , inaczej nie rozumie. Z Kaczym chamem po Kaczym chamsku. Odpowiedz Link Zgłoś
huston_mamy_problem qtasowi sie nie chce wyciszyć sali.... 23.05.13, 12:50 bo musiał by za to zaplacic z własnej kasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Spalcie te budę IP: *.204.119.73.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.05.13, 12:50 tak z ciekawości: w jaki sposób pozyskujesz "fox urine"? :D Odpowiedz Link Zgłoś
rockville Re: Spalcie te budę 23.05.13, 13:25 Mozna kupic w Angli , ale najlepsza jest amerykanska z amazon . com . Bardzo skuteczna jesli wylana na siedzenie samochodu ! Odpowiedz Link Zgłoś
bari.sta Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja pr... 23.05.13, 12:52 Właściciel tej firmy jest bezczelny. Co to w ogóle za tłumaczenie ''nie mogę sobie zamontować na dachu rury z dziurą? Nawet jeśli mam kamerę, to nie jest to nielegalne". Śmiechu warte. Jak ma dość nękania jego firmy, to niech nie nęka sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.jmdi.pl 23.05.13, 13:04 Zamontowanie kamery, ogladanie przez nia otoczenia nie jest samo w sobie sprzeczne z prawem. Wiec wyluzujcie, pieniacze. Popieram walke z halasem, ale wszystko trzeba robic z glowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 13:59 Jeśli da sie udowodnić, że kamera ma wgląd w przestrzeń prywatną, to można jej właściciela oskarżyć z powództwa cywilnego o naruszenie miru domowego i prywatności. Tzw. "podglądactwo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.13, 14:45 Pewnie świecenie np. wskaźnikiem laserowym w dziurę w rurze też nie jest sprzeczne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos To taki biznes po polsku 23.05.13, 12:54 Bycie chamem to norma wsród właścicieli tego typu firm. Odpowiedz Link Zgłoś
sakhal Polskie piekiełko.. 23.05.13, 12:58 ...jakie to typowe. Wystarczyło przygotowac budynek (lub chociaz pomieszczenie taneczne) do planowanej działalnosci - wygłuszenie scian az tak drogie nie jest. No ale oczywiscie lepiej przyoszczedzic na wszystkim, nawet najpotrzebniejszych rzeczach i w ten sposob kasowac wiekszy zysk (i konkurencje) Jak sie teraz zrobiła afera to nagle znajduja sie pieniadze na dodatkowe pierdoły (kamery) Na wygłuszenie pomieszczenia wciaz nie ma? to rozwiaze problem pana pozal-sie-boze-wlasciciela, nie kamery czy przepychanie sie po sadach. Odpowiedz Link Zgłoś
sb_slav Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja pr... 23.05.13, 12:58 Wiatróweczka - parę podejść "od oka do nogi, od nogi na oko" - i po kamerce. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 14:01 E tam, ryzyko interwencji. Celniejszy panitbolowiec wydaje się skuteczniejszym rozwiązaniem... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 14:02 "paintbolowiec". literówka... Odpowiedz Link Zgłoś
alik-w-plomieniach Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 14:06 Też dobrze. Będzie kmiot biegał ze szmatą i drabiną, żeby obiektyw czyścić, będzie miał fitness. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drako Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.13, 14:48 Wskaźnik laserowy ciągle oślepiający kamerę też nie jest zły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ezekiel 25 : 17 Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.washdc.fios.verizon.net 23.05.13, 15:02 Najlepszym spsobem na patronow tego glosnego przybytku to aplikacja " Magic Nails " czyli "Magiczne Gwozdzie " . Na czym polega magia " Magicznych Gwozdzi " ???? Podkladamy 4 Magiczne Gwozdzie pod opny samochodu - jeden gwozdz pod jedno kolo . Magia " Magicznych Gwozdzi " polega na tyn , ze powoduja one powolny odplyw powietrza z opony - w ciagu 1-3 godzin . Nigdy nie widzialem samochodu , ktory mial w bagazniku cztery zapasowe kola !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 cztery koła 24.05.13, 12:36 Gość portalu: Ezekiel 25 : 17 napisał(a): > Nigdy nie widzialem samochodu , k > tory mial w bagazniku cztery zapasowe kola !!! Ja też, ale dwa razy do roku mam w bagażniku pięć zapasowych kół. :] Odpowiedz Link Zgłoś
mysl_to_nie_boli rada dla właścicieli klubu 23.05.13, 13:02 Ogłoście, że jeden dzień w tygodniu (np. środa) to dzień wyłącznie dla gejów i lesbijek, będzie po kłopocie. Wyborcza ochroni was tęczową podusią, a każdy, kto zaprotestuje przeciwko hałasowi, będzie prymitywnym homofobem :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: rada dla właścicieli klubu 23.05.13, 13:21 Ty to mosz łeb :) Faktycznie powinno zadziałać :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
mitochondrium Re: rada dla właścicieli klubu 23.05.13, 13:40 mozna skwitowac jednym slowem: Kretyn!!! dyskusja z autorem tego wpisu to strata czasu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Blum Re: rada dla właścicieli klubu IP: *.szczecin.mm.pl 23.05.13, 13:59 Żebyś ty choć raz skorzystał z rady zawartej w twoim nicku.... Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: rada dla właścicieli klubu 23.05.13, 14:03 Jednak Freud miał sporo racji... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorkoktajlowy Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja pr... 23.05.13, 13:03 Biedni ludzie bez życia i zainteresowań. Bardzo mi przykro, że muzyka zagłusza wam ulubiony serial. A może by tak wyjść z domu? Zrobić coś konstruktywnego? Odpoczywanie po pracy to nie tylko leżenie na kanapie. Jakbyście nie spędzali tyle czasu w czterech ścianach to nie byłoby problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
sakhal Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 13:06 Słabizna. Postaraj sie lepiej bo ta prowokacja jest zbyt absurdalna... pomidorkoktajlowy napisała: > Biedni ludzie bez życia i zainteresowań. Bardzo mi przykro, że muzyka zagłusza > wam ulubiony serial. A może by tak wyjść z domu? Zrobić coś konstruktywnego? Od > poczywanie po pracy to nie tylko leżenie na kanapie. Jakbyście nie spędzali tyl > e czasu w czterech ścianach to nie byłoby problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StanislawABOnie Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 13:07 Ty lepiej już wygłusz tę salę, zamiast pisać pierdoły w internetach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.ip.netia.com.pl 23.05.13, 13:13 dziecko na czas drzemki też ma wyjść z domu rozwijać swoje zainteresowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Blum Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.szczecin.mm.pl 23.05.13, 14:02 A co Ja mam zrobić gdy mam drzemkę, a jakiś bachor za oknem drze japę? Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 14:09 Poprosić o spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Blum Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.szczecin.mm.pl 23.05.13, 14:18 Tak też mogą postąpić sąsiedzi pana Zumby. W moim przypadku prośby nie dały żadnego efektu - szczawie nadal drą ryje. Idąc tropem podrzuconym przez niektórych przedmówców powinnam wyjść i natrzaskać młodych twarzach. Ciekawe czy matołom piszącym m.in. o spaleniu budynku, spodobała by się taka akcja, gdyby to ich dzieci tak potraktowała? Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelone Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 18:51 Jeśli nie są zakłamani jak Kaczyński , to by Ci podziękowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druhboruh Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.k2.pl 23.05.13, 13:14 Nie przyszło do głowy, że może ich dzieci nie mogą spać ? Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorkoktajlowy Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 13:21 Naturalnie, ale dzieci to tylko dzieci i powinny się dostosować do dorosłych, a nie odwrotnie. Wystarczy, że przez pierwsze lata życia drą się niemożebnie. Ponadto zajęcia fitness przecież kończą się najpóźniej o 22. Jak u mnie dzieciaki się drą na huśtawkach pod domem to też mam dzwonić po straż miejską? Albo jak ksiądz ryczy z ambony i wszystko słyszę, a sobie tego nie życzę? Albo jak w święta kościelne procesje mi pod oknem maszerują? Oczywiście z megafonem, bo trzeba się całej okolicy narzucić. Trochę tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
dziodu Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 13:18 Ale to ja mam decydować jak i kiedy spędzam wolny czas a nie właściciel lokalu obok. W tym przypadku nie chodzi o to, ze ktoś głośniej tupnął, pierdnął, albo raz na ruski rok zrobił balangę - żyjąc w mieście trzeba się z tym liczyć. Natomiast tu balanga jest permanentna. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorkoktajlowy Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 13:25 Nie wierzę, że w grafiku mają tylko Zumbę. Po prostu nie wierzę, że jest hałas dłużej niż 3h dziennie, bo tyle zwykle takich zajęć jest. Nie znam tego klubu, ale w większości z nich zajęcia są przeplatane: wzmacnianie, wyciszanie i spalanie(czyli np. zumba). I tak jak podczas zajęć tanecznych muzyka musi być głośno tak na pilatesie, fitballu, stretchingu, jodze itd itp muzyka jest cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
dziodu Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 13:51 Wejdź na ich stronę i zobacz grafik. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorkoktajlowy Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 14:21 Page blocked, ale widzę, że to studio zumby. No cóż mieszkańcy mają pecha, ale zawsze się mogą przeprowadzić skoro im źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.20-2.cable.virginmedia.com 23.05.13, 14:51 Ciekawe tylko, kto kupi od nich mieszkania, skoro w sąsiedztwie mają źródło hałasu? Może zainwestuj w końcu w wygłuszenie swojego lokalu, człowieku, zamiast montować kamerki i pisać bzdury w necie? Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelone Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 18:55 A tobie można wpie...ć po pysku , jak jest ci tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.pl 23.05.13, 13:26 nie no oczywiscie, najlepiej niech w domu nie nocuja tylko niech mają codziennie zainteresowania do 22:00 bo obok ktos robi biznes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocioł Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 14:39 wiesz odpoczywanie po pracy to nie tylko wędrówki i wyjazdy to także spokój we własnym domu z rodziną.Nie mam nic przeciwko jak sąsiad czy ja zrobi imprezę raz na jakiś czas informując grzecznie że będzie głośno ale głowę daję że np. jak byś miał dzień w dzień po południu coś takiego przeżyć to i Twoja najlepsza muzyka by Ci zbrzydła.Wiele jest klubów w moim sąsiedztwie i ich właściciele zainwestowali w nowoczesne materiały wyciszające że nawet bzyk komara słychać podczas imprez,zajęć itp.,ba nawet zyskali dużo bo dzięki temu sami sąsiedzi zapisali się na siłownie,fitnesy,yogi i inne atrakcje ale to profesjonaliści a nie motłoch co w stodole chce zrobić biznesa i być trendy mega zumba trenerem nie licząc się z nikim i niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiu.wisniak Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja pr... 23.05.13, 13:05 Nie wiem czy interwencja Gazety coś pomoże. Warszawscy redaktorzy stają w obronie naćpanej i pijanej hołoty rzygającej i tłukącej butelki w centrum miasta, radząc ludziom przeprowadzić się by nie przeszkadzali w zabawie. Już nawet hasło ukuli: Warszawa, tu się nie śpi. Teraz widzę przyszedł kolej na Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelone Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 24.05.13, 03:06 A to dopiero ! Kiedyś jak ja pamietam ( za Gierka) to było Warsiawiaki ćfianiaki, a teraz już się nie śpi. To Warsiawiaki myślą , że są Las Vegas. Można tylko skwitować, jak w filmie "Killer" Las Vegas, ale mają awarie prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja pr... 23.05.13, 13:05 TO JUZ NAWET KAMERY NA WLASNYM DACHU NIE WOLNO POSTAWIC ?? A INSPEKCJE PROSZE BY PODALA PRZEPIS ZAKAZUJACY KONTROLI BEZ ZAPOWIEDZI... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 13:09 bimota napisał: > A INSPEKCJE PROSZE BY PODALA PRZEPIS ZAKAZUJACY KONTROLI BEZ ZAPOWIEDZI... To nie tak. Organy administracji muszą działać na podstawie przepisów. Im nie wolno działać wg zasady "co nie jest zabronione - jest dozwolone". Dlatego każda formalna czynność inspekcji musi wynikać ze stosownego przepisu prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 13:54 CHWILA... DLACZEGO NIE MOGA... ? NIE DA SIE KAZDEGO G. UREGULOWAC PRZEPISEM... NO I WLASNIE O TEN PRZEPIS PROSZE... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 14:13 bimota napisał: > CHWILA... DLACZEGO NIE MOGA... ? Bo jakby mogli to by było nieciekawie. > NIE DA SIE KAZDEGO G. UREGULOWAC PRZEPISEM... Oczywiście, że się nie da. Ale już działania administracji są w 100% regulowane. Każda czynność formalna i decyzja wynika z przepisu. Jak nie wynika to jej nie ma. Można ją zaskarżyć i mieć pewność wygranej. To bardzo mądre i słuszne. > NO I WLASNIE O TEN PRZEPIS PROSZE... Art.6 KPA. (nie pisz z Caps Lockiem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc72 Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.13, 14:34 udalo mi sie poczytac i wydaje mi sie ze zapomnieliscie o jednym [moze to bylo dawno] ze mlodzi ludzie lubia sie bawic ,a wy najchetniej kazalibyscie aby tak jak wy siedzieli w domu ,a potem krzyk ze mlodziez napada lub tak jak tu niektorzy wola bijatyke , wybor nalezy do was hm wspolny stol przy piwku i ROZMAWIAC BY DOJSC DO UGODY ... Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 16:29 NIE O TEN ODKRYWCZY PRZEPIS PYTALEM, TYLKO O... PRZEPIS ZAKAZUJACY KONTROLI BEZ ZAPOWIEDZI... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 16:56 bimota napisał: > NIE O TEN ODKRYWCZY PRZEPIS PYTALEM, TYLKO O... PRZEPIS ZAKAZUJACY KONTROLI BEZ > ZAPOWIEDZI... Jesteś upośledzony? Po co piszesz z Caps Lockiem? Jak ci potrzebny przepis to sobie go znajdź. Ja ci tylko wytłumaczyłem dlaczego to: "A INSPEKCJE PROSZE BY PODALA PRZEPIS ZAKAZUJACY KONTROLI BEZ ZAPOWIEDZI" jest bzdurą. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 19:05 SAM JESTES BZDURA... Odpowiedz Link Zgłoś
alik-w-plomieniach Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 14:07 Ech, bezsens postkomunistycznego myślenia "to ludzie są dla prawa, a nie prawo dla ludzi"... Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelone Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja pr... 23.05.13, 13:07 A ci ludzie na zajęcia to jak przybywają???? Jeśli autami, to zacząć klientą spuszczać powietrze z kół. Nie będzie klientów nie będzie tańcbudy. Odpowiedz Link Zgłoś
sakhal Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 13:10 Branie na cel klientow jest takim samym zdziczeniem jak zachowanie wlasciciela lokalu. Jeszcze rozumiem jakas forme kontaktu w cely uswiadomienia/wywarcia presji na wlascicielu... ale wyzywanie sie na ich autach to debilizm. obywatelone napisał: > A ci ludzie na zajęcia to jak przybywają???? Jeśli autami, to zacząć klientą sp > uszczać powietrze z kół. Nie będzie klientów nie będzie tańcbudy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czupakabry Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.press-service.com.pl 23.05.13, 13:47 No tak. Najlepiej położyć się cichutko do trumny zwanej domem i czekać na śmierć. Do 22:00 nie ma ciszy nocnej a 65 dB, to nie jest hałas, który uprzykrzałby życie. Ludzie, ogarnijcie się. Trochę więcej swobody w myśleniu i sposobie bycia. Z taką mentalnością to nie dziwota, że Polak Polakowi wilkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja pr... 23.05.13, 13:10 wybiórcza, a jak sie to ma do waszej akcji stręczenia pijackiego darcia mordy w centrach miast? Pozdrawiam losiu Odpowiedz Link Zgłoś
dziodu Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 13:13 Podejrzewam, że nijak się ma:) Warszawski odłam będzie zachęcał, poznański będzie przeciwko. Poznański uznał Braci Figo Fagot za wzywających do nienawiści rasistów a łódzki, trójmiejski i opolski zachęcały do przyjścia na koncerty Braci. Taka specyfika :) Odpowiedz Link Zgłoś
marta21985 Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja pr... 23.05.13, 13:34 Widać, że sąsiedzi nie mają nic do roboty, tylko z zazdrości się czepiają. Ludzie zajmijcie się czymś pożytecznym!! Mam nadzieje, że przegrają sprawę w Sądzie i zostaną obciążeni kosztami to im się odechce. Zwłaszcza, jeśli w dokumentach jest zaznaczone, ze jest to strefa budowlano-przemysłowa. Na swoim budynku mogą sobie właściciele montować co chcą. Zobaczcie jaka paranoja sami nagrywają, a jak pojawia się groźba że są nagrywani to panika. Śmieszne. Monitoring tam jest potrzebny, żeby ukarać tych co auta niszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
sakhal Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 13:42 Marta przestan sie wydurniac. Ci ludzie dochodza tylko swoich praw.... nikt nie zabrania prowadzic tam działalnosci byle ta działalnosc odbywała sie w granicach prawa (normy dopuszczalnego hałasu) Albo przestrzegamy prawa albo sobie zyjemy jak na Dzikim Zachodze, ale wtedy ja kupuje colta i bede sam ustanawiał prawo :)) marta21985 napisała: > Widać, że sąsiedzi nie mają nic do roboty, tylko z zazdrości się czepiają. Ludz > ie zajmijcie się czymś pożytecznym!! Mam nadzieje, że przegrają sprawę w Sądzie > i zostaną obciążeni kosztami to im się odechce. > Zwłaszcza, jeśli w dokumentach jest zaznaczone, ze jest to strefa budowlano-prz > emysłowa. > Na swoim budynku mogą sobie właściciele montować co chcą. Zobaczcie jaka parano > ja sami nagrywają, a jak pojawia się groźba że są nagrywani to panika. Śmieszne > . Monitoring tam jest potrzebny, żeby ukarać tych co auta niszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czupakabry Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.press-service.com.pl 23.05.13, 13:51 Może i byś ustanawiał prawo ale tylko na swojej posesji, czyli w tym przypadku nic byś tym coltem nie zwojował :) Wypluj ten kij, człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
sakhal Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 14:15 Gość portalu: Czupakabry napisał(a): > Może i byś ustanawiał prawo ale tylko na swojej posesji (..) ... i na tych, gdzie colta nie maja.:) Westerny juz nie w modzie? Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelone Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 24.05.13, 03:14 Marta To idiotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.ip.maverick.com.pl 23.05.13, 14:17 Z jakiej zazdrości możesz mi wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizu Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 14:27 Tak, monitoring z kamerą w kibelrurze, z widokiem na czyjś prywatny ogródek... Może to i strefa mieszkalno-przemysłowa, ale normalne firmy kończą pracę o 17ej. Warto wystąpić od zrewidowanie pozwolenie na prowadzenie tego typu UCIĄŻLIWEJ działalności w tamtym miejscu. Staję po stronie sąsiadów "studia". Człowiek wraca po południu z pracy, chce odpocząć, a okna nie otworzy bo dudnią bębny rodem z dżungli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.centertel.pl 25.05.13, 08:52 Z zazdrości? Co Ty za głupoty wypisujesz? Czego Ci ludzie mieliby zazdrościć? Hałasów? Jak nie masz co napisać, to chociaż bzdur nie wypisuj! Odpowiedz Link Zgłoś
lydto Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja pr... 23.05.13, 13:34 może warto było by sprawdzic w przepisach jakie są dopuszczalne poziomy hałasu w naszym kraju a nie pisać głupoty... sejmometr.pl/prawo/126426 ktoś pewnie źle przeczytał tabelke i wychodzą takie kwiatki, podane w artykule poziomy są dopuszczalne dla hałasu generowanego przez drogi i linie kolejowe, normy dla pozostałych obiektów są bardziej surowe! odpowiednio o 5db niższe od tych które podano... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lrafin Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.13, 14:06 Jak już chcemy być tacy dokładni, to może przyjrzyjmy się tym wskaźnikom o których mowa w normach. Cytuję:"przedział czasu odniesienia równy 8 najmniej korzystnym godzinom dnia kolejno po sobie następującym". To powyższe oznacza, że wskaźnik oblicza się jako średnią z pomiarów przeprowadzonych w ciągu dnia, przez 8 wybranych godzin. Oczywiście nie wiadomo z jaką częstotliwością przeprowadzać pomiary, ale na pewno nie wystarczy mierzyć tylko w tym czasie kiedy są zajęcia (czyli pewnie jakieś 2-3h dziennie). Wiem, że matematyka jest mało popularna ostatnio, ale policzmy sobie: dane: 3h po 65dB (dane z filmiku, pewnie dałem za dużo godzin, ale co tam) 5h po 40-50dB (standardowy poziom hałasu w mieście, nie liczę przejeżdżających samochodów bo to inne źródło hałasu - damy średnio 45dB, co i tak będzie wartością nieźle zawyżoną) obliczenia: L = (3*65 +5*45) / 8 = 52,5 [dB] wniosek: Normy spełnione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.terranet.pl 23.05.13, 14:40 "8 najmniej korzystnych godzin" ...czyli nie cichych, a w lasnie tych które generują hałas! czyli 8 h zajec wg mnie ..przynajmniej tak czytam en przepis - tak wydaje sie logicznie gdy mowa o mierzeniu hałasu..inczej gdyby codziennie przez tylko 2 h czy 3 latał nad tobą F16, to srednia po wybraniu roznych 8h w tym tylko 1 glosnej ez moglaby by wyjsc " w normie"..hipotetycznie, nie mam pojecia ile decybeli "robi" F16.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lrafin Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.13, 14:43 No ale właśnie o to chodzi że te zajęcia nie trwają 8h..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: 217.173.195.* 23.05.13, 15:17 po 1 normy w tym miejscu nie wynoszą 55db, a pozatym pozimu dla 8 najmniej kozystnych godzin nie wyznacza się w taki sposób jak zaproponowałeś jeszcze raz powtarzam normy dla terenów zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej wynosza 50db w dzień i 40db w nocy! dodatkowo to jakas ściema z przeznaczeniem tych terenów jest! gdzies w tym czy poprzednim artykule czytalem ze to niby przeznaczenie pod przemysl czy tez uslugi a tak na prawde to sprawdziłem sobie na stronach MPU i na przedmiotowym terenie nie ma obowiązującego planu miejscowego który w takich przypdakach detetminuje poziomy dopuszczalne hałasu w przypadku braku MPZP, na podstawie art 115 ustawy POŚ wlasciwy organ (tutaj urzad miasta) okresla dopuszczalne poziomy hałasu na podstawie faktycznego zagospodarowania terenu! dzialka na ktorej mieszkaja sąsiedzi studia jest ewidentnie zagospodarowana jako zabudowa mieszkaniowa jednorodzinna a co za tym idzie poziom dpouszczalny hałasu wynosi 50db! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.free.aero2.net.pl 23.05.13, 14:51 To ja proponuję na odlew: L = (1 * 120 + 7 * 45) / 8 = 54,375 dB "Normy" też będą spełnione, ale już w ciągu tej jednej jedynej intensywnej godziny prawdopodobnie ogłuchniesz na stałe, bo hałas będzie porównywalny ze startującym odrzutowcem "podziwianym" z bardzo małej odległości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.free.aero2.net.pl 23.05.13, 14:59 Dodam jeszcze, że częste przebywanie w hałasie powyżej 80-kilku decybeli prowadzi w dalszej perspektywie do uszkodzenia i upośledzenia słuchu. Mowa jest o ruchliwej ulicy, co jest w "normą" w dużym mieście. Dla urozmaicenia można sobie wówczas aplikować odpowiednio rozkręconą "muzykę", najlepiej ze słuchawek dousznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grendel Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.2-0.pl 23.05.13, 15:04 muszę Cie zmartwić przy takich wartościach i czasach ekspozycji poziom ekwiwalentny [uśredniony] za 8 godzin wynosi 111 dB(A) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grendel Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.2-0.pl 23.05.13, 15:17 w pierwszym przypadku [lrafin] również jest złe przeliczenie 56,2 dB(A) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefri Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.centertel.pl 23.05.13, 15:57 Z czystej ciekawości: Jak się oblicza ten wskaźnik? Daje się jakieś wagi do średniej? Czy może bez całek się nie obejdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grendel Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.2-0.pl 23.05.13, 16:06 całek można uniknąć ale logarytmów już nie Odpowiedz Link Zgłoś
superubunciak Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja pr... 23.05.13, 13:40 Czy to musi tak ryczeć? Faktycznie słychać, że jest dosyć głośno, a co dopiero musi być w środku. Na bank da się to ciut ściszyć, w ćwiczeniach to nic nie bedzie przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policja! Re: Spalcie te budę IP: *.ip.netia.com.pl 23.05.13, 13:42 Top jest przestępstwo: art. 18 § 2 kk art. 255 kk Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Spalcie te budę 23.05.13, 13:56 Jeśli obywatel nie może uzyskać sprawiedliwości od państwa, musi czasem odebrać ją sam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwe bydlę Re: Spalcie te budę IP: 79.139.34.* 23.05.13, 14:18 W Tuskolandii jeśli pragniesz sprawiedliwości to wynajmij bandziora Odpowiedz Link Zgłoś
2florek jedni i drudzy sa siebie warci 23.05.13, 13:46 jedni i drudzy sa siebie warci. Sąsiedzi bo im wszystko przeszkadza. Pewnie nie podoba sie to ze duzo samochodów parkuje na ulicy. Ale o tym nie wspomnieli. A właściciel bo powinien wyciszyć budynek i miałby spokój. Co do kamery to nie wiem po co ten rwetes. Kamere można miec i nikomu nic do tego. Na każdym skrzyżowaniu jest kamera Wiem wiem powiecie ze to miejskie albo państwowe. To co powiecie na kamery w bankach, salonach samochodowych. sklepach spożywczych ,stacjach paliw? Tam można a w szkole tańca już nie? Więc tytuł całkowicie nie trafiony. Takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lrafin Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.13, 13:46 Przeczytałem, obejrzałem to video i nie widzę powodu do robienia afery: 1. Z tego co wiem, i co nawet napisano w artykule, poziom hałasu może być w do 60dB. Na filmiku widać miernik, który pokazuje 60-65dB (te 70 przez chwilę to raczej błąd pomiarowy). Niby przekroczona norma.... ale, każdy kto CHOĆ TROCHĘ zna się na pomiarach wie, że przecież taki miernik ma niepewność pomiaru w granicach 10% wartości mierzonej a czasami więcej, a co więcej, w przypadku pomiaru hałasu mierniki ZAWSZE są wyskalowane tak, aby zawyżać pomiar. 2. Zajęcia fitness kończą się ZAWSZE i WSZĘDZIE o maksymalnie 22.00. 3. Zajęcia zumby nie trwają nigdy więcej niż 1-2h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 14:26 przede wszystkim czy ten miernik ma jakiś atest, czy to jest po prostu chińszczyzna, która pokazuje to, co chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lrafin Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.13, 14:41 Hehe, oczywiście że kupili sobie mierniki ze świadectwem wzorcowania... Odpowiedz Link Zgłoś
tirinti Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja pr... 23.05.13, 13:50 Ale lemingi są głupie. Przywódca stada zakomenderowałzumbowanie to tłumy się zumbują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Olek Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 13:56 Wystarczyłoby jakby właściciel wytłumił pomieszczenia i skoro ma tam klime, to nie otwierał okien na czas zajęc, tylko podczas przerw. Skoro można jakieś ekrany dzwiekochlonne przy drogach postawic i osłony przy maszynach w fabrykach, to w takim budynku tez mozna. Tylko trzeba chciec. Odpowiedz Link Zgłoś
oscylot W tym kraju ludzie nic nie zdialacie niestety 23.05.13, 14:00 Mialem podobna sytuacje z barem za sciana naszego mieszkania kilka lat utarczek z wlascicielem ale to nic nie dalo stal ponad prawem otworzyl bar mimo braku zgody wspolnoty mieszkaniowej i braku zgody urzedu miasta !! Samorzadowe kolegium odwolawcze w trzeciej rozprawie nakazalo wydac miasu zgode na otwarcie lokalu i tyle a nas nawet nie potraktowano jako strona w sprawie. Halas z baru od 6 rano do ....... poznych godzin nocnych, oszcana klatka schodowa i pod oknami pijaki czasem az ciezko przejsc bylo bo zaczepiali innych, co kilka dni interwencje policji. Jestem z wami przeciwko temu hamowi ktory kosztem sasiadów prowadzi biznes !!! Urzednicy powinni zabronic prowadzenia takiego interesu w poblizu domow jednorodzinnych. !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alik-w-plomieniach Re: Zamontowali kamerę, żeby widzieć czy policja 23.05.13, 14:04 A nie można kupić wiatrówki i tej rury na dachu ustrzelić? Śrut z typowej łamanki Narkomania Dżermany za dwie stówy przewala pecewkę z marszu. Odpowiedz Link Zgłoś