Dodaj do ulubionych

TBS Nasz Dom

23.01.05, 16:48
Witam mieszkam w nowym bloku TBS Nasz Dom na ul. Katowickiej.
Ciekawa jestem czy władze Poznania wiedza co dzieje się w tym miejscu.
Całkowita samowola władz ignorowanie mieszkańców wiele niedociągnięć
budowlanych, błędów konstrukcyjnych, których skutkiem jest pojawienie się
pleśni - grzyba w prawie 80% mieszkań.
Do dzisiaj u wielu mieszkańców nie zostały poprawione zgłoszone usterki.
Proponuje aby dziennikarze zainteresowali się tym miejscem, a na pewno będą
mieli wspaniały temat na pierwsza stronę.
pozdrawiam Arin
Obserwuj wątek
    • Gość: ! Re: TBS Nasz Dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:47
      napisz coś więcej,
      • Gość: mteulin Re: TBS Nasz Dom IP: *.man.poznan.pl 24.01.05, 09:41
        Też tam mieszkam. Ostatnio kiedy zgłaszałem nieprawidłowe funkcjonowanie
        regulatorów przy kaloryferach (do 3 stopnia nie grzeją, powyżej grzeją na max -
        więc po co taka regulacja??) dowiedziałem się od pana w administracji, że "tak
        po prostu to jest" bo to są najtańsze regulatory i mogą przestać działać. Ale
        po kilku miesiącach od wprowadzenia się to chyba przesada!
    • Gość: max Re: TBS Nasz Dom IP: *.crowley.pl 24.01.05, 13:24
      No prosze jeszcze jeden glos za tym aby nie brac mieszkania w TBS'ach
      Lepiej wziac kredyt na 25 lat i splaca go powoli majac cos na wlasnosc niz
      mieszkac wynajamujac nie swoje mieszkanie w TBS placac przy tym ogromne sumy.
      • Gość: mteulin Re: TBS Nasz Dom IP: *.man.poznan.pl 24.01.05, 14:53
        Tak. Tylko że 20% wartości mieszkania moge uzbierać na partycypacje lub wziąść
        na tą sumę kredyt. A przy wykupie własnego mieszkania musiałbym mieć 20%
        własnego wkładu i reszta na kredyt. To trochę zmienia postać rzeczy. Po za tym
        wydaje mi się że 30 tys kredytu bank by mi dał a 120 tys nigdy.
    • kaka47 Re: TBS Nasz Dom 24.01.05, 15:28
      Ja też mieszkam w tym bloku na Katowickiej. O niedociągnięciach "fachowców" z
      Mitexu i niesympatycznym pracowniku administracji można by pisać całe historie.
      Ja walczę o uszczelnienie okien od paru miesięcy. Po złożonych wielokrotnie
      reklamacjach przyszło 2 pracowników i stwierdzilo brak pewnych częsci w oknach
      co powoduje ich nieszczelność i niemożność ich regulacji. I na tym sie
      skonczylo. Po ponownym zgłoszeniu w administracji ku mojemu zdumieniu
      dowiedzialam sie ze usterki juz zostały usunięte.
      Oni chyba liczą na to, że ludzie znudzą sięskładaniem skarg lub przyzwyczają do
      tych na codzień dreczących nas usterek.
      Ja nie odpuszczam i wam też radzę wydreptujcie ścieżki do administracji, a jak
      to nie pomaga to samego pana Prezesa.
      Oni żyją z naszych pieniędzy, które co miesiąc musimy słono płacić, i są dla
      nas a nie my dla nich, i powinni o tym na codzień pamiętać.
      • Gość: @123 Re: TBS Nasz Dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 23:21
        Należy powiadomić radnych , Radni Miasta Poznania Plac Kolegiacki 17 Poznań,
        przecież TBS-y są badane przez komisję rewizyjną
    • conkret Re: TBS Nasz Dom 25.01.05, 09:38
      Niech ktoś szeżej opisze to w moim nowy serwisie od czasu powstania (grudzień)
      systematycznie odwiedzany jest przez niezidentyfikowane obiekty z urzędu miasta
      Pozdrawiam
      • Gość: malina Re: TBS Nasz Dom IP: *.icpnet.pl 25.01.05, 20:56
        Ja niestety jestem wśród tych osób które oczekuja na mieszkanie z 3 podetapu ale z tego co wiem to znowu mają przesunąc termin odbioru mieszkań (aktualnie jest na I kwartał) bo w mieszkaniach na ostatnich kondygnacjach i w niektórych na niższych piętrach pojawiła sie wilgoc. W moim mieszkaniu jest wilgoc od strony balkonu kilka dni temu je oglądałam. Wczoraj dzwoniłam i w TBS powiedzieli mi ze mieszkania na ostatnich kondygnacjach będą oddawane w poźniejszym terminie ponieważ aby oni mogli usunąc te usterki musi poprawic sie pogoda notomiast kierownictwo MITEXu twierdzi że jest w stanie usunac te usterki w ciągu 2 tygodni.Najlepsze jest to ze nie ma winnych bo TBS obciąża winą MITEX a MITEX TBS. Niewiadom kto mówi prawde , pewnie dostaniemy pisma o przesunięciu na II kw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka