Dodaj do ulubionych

Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany

IP: *.icpnet.pl 09.11.05, 22:08
Może lotnisko Św. Marcina, albo imienia Starego Marycha... :)
Byle by nie Grobelnego.... ;)

Fajna by była też nazwa Wielkopolska.

A na siłę szukanie patrona jest bez sensu...
Nazwa Ławica jest całkiem fajna, po co ją zmieniać??

Czy ktoś woła na Okęcie - lotnisko Chopina??
Dajmy sobie luz i nie zmieniajmy nazwy!!
Ławica, to fajna nazwa!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Szy Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany. IP: *.icpnet.pl 09.11.05, 22:09
      Może lotnisko Św. Marcina, albo imienia Starego Marycha... :)
      Byle by nie Grobelnego.... ;)

Fajna by była też nazwa Wielkopolska.

A na siłę szukanie patrona jest bez sensu...
      Nazwa Ławica jest całkiem fajna, po co ją zmieniać??

Czy ktoś woła na Okęcie - lotnisko Chopina??
      Dajmy sobie luz i nie zmieniajmy nazwy!!
      Ławica, to fajna nazwa!!
    • Gość: malkontent Stanisław Bareja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 22:16
      idealny kandydat.

Grobelny, do roboty, tumanie, zajmij się czymś pożytecznym. Głowę daję, że
      czlowiek ze szczotką na glowie nie miał pojęcia, że Szwederowo zaanektowało
      Paderewskiego wcześniej.
      • Gość: kizio Re: Stanisław Bareja IP: *.icpnet.pl 09.11.05, 22:22
        Ale nikt nie mówi o zmianie nazwy, tylko o dodaniu imienia. Moim zdaniem, można
        jakieś dodać.
        • Gość: Szy 400 tys zł można lepiej wykorzystać IP: *.icpnet.pl 09.11.05, 22:34
          Gość portalu: kizio napisał(a):

> Ale nikt nie mówi o zmianie nazwy, tylko o dodaniu imienia.
          > Moim zdaniem, można jakieś dodać.

Ale po co??
          400tys zł lepiej by było przeznaczyć np. na inne cele

Ponadto przydałby się nocny autobus, który by podjeżdżał
          pod sam terminal - obecnie w dobie tanich lini lotniczych
          nawet turyści zagraniczni chętniej pojadą z lotniska
          autobusem, niż taksówką...
          • Gość: malkontent Re: 400 tys zł można lepiej wykorzystać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 23:02
            W nocy i tak nic nie lata, więc nocny bus jest zbędny.
            • Gość: p Re: 400 tys zł można lepiej wykorzystać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 22:11
              Gość portalu: malkontent napisał(a):
              > W nocy i tak nic nie lata, więc nocny bus jest zbędny.

To postaraj sie dojechac na samolot o 6:00, gdzie na odprawie trzeba być ok. 5:00. Przyjeżdżasz po 3:00 i siedzisz grzecznie na stołeczku, patrząc jak obsługa pucuje podłogi i chromowane rury. Transport na lotnisko jest tragiczny!
            • Gość: Szy nocą też się lata IP: *.poczta.poznan.pl 18.11.05, 10:17
              Gość: malkontent 09.11.05, 23:02

> W nocy i tak nic nie lata, więc nocny bus jest zbędny.

Ostatni samolot rejsowy z Warszawy przylatuje po godzinie 23:00
              Nocą latają czartery (wracałem takim jednym i byłem na Ławicy
              ok. godz. 4:00... rezultat - skończyło się na taksówce, za którą
              zapłaciłem 5% kwoty, którą przeznaczyłem na tygodniowy wyjazd do Grecji
              - dodam - taksówka z radio taxi - jednak podróż była na drugi koniec miasta).
              Ponadto jeśli wylot jest o 6:00, to na lotnisku należy być przed 5:00.
          • Gość: AlterEgo Re: 400 tys zł można lepiej wykorzystać IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.11.05, 22:31
            pod port na Ławicy podjeżdża 78. zatrzymuje się pod samym terminalem
    • renepoznan Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany 09.11.05, 22:40
      Chyba ktos sie solidnie nudzi i próbuje wykazać,że cos robi. Naprawdę Prezydent
      miasta ma cos wiecej do roboty niz wymyslanie głupot.
      Ławica jest fajna nazwą i zostawcie ja w spokoju.
      • dobrusia_to_ja Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany 09.11.05, 23:06
        Mnie się też podoba.
        • Gość: pawman Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 23:25
          proponuje Paula von Hinderburga, ponoc sie w Poznaniu urodzil he he
          • renepoznan Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany 09.11.05, 23:28
            Gość portalu: pawman napisał(a):

> proponuje Paula von Hinderburga, ponoc sie w Poznaniu urodzil he he

Uważaj bo wykraczesz. Mie znasz naszych politycznie poprawnych idiotów?
            • Gość: pawman Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 23:31
              he he, przepraszam wiecej nie bede, ..ale na calym swiecie by nas znali:D
              • renepoznan Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany 09.11.05, 23:39
                Gość portalu: pawman napisał(a):

> he he, przepraszam wiecej nie bede, ..ale na calym swiecie by nas znali:D

A to fakt. Ale jak śledziłem dyskusje na temat zamku wilusia to naprawde boje
                sie takich pomysłów bo Ty wysuniesz go dla jaj a ci .... i tak nie zrozumieja i
                podchwycą.
                • Gość: Alchemik Akiba Eger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 14:36
                  Jezeli Paul von Hindenburg nie pasuje to może drugi najbardziej znany Poznaniak
                  na świecie Akiba Eger. Historii nie da się zmienić można ją co najwyżej przemilczeć.

A tak seriio to jestem za nazwą Ławica albo Lawica.

• chejron74 Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany 10.11.05, 14:34
            Bismarck sie w Poznaniu urodzil. W kamienicy na Alejach Marcinkowskiego.
            • Gość: Alchemik Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:02
              chejron74 napisał:

> Bismarck sie w Poznaniu urodzil. W kamienicy na Alejach Marcinkowskiego.

Raczej Paul von Hindenburg
            • renepoznan Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany 10.11.05, 16:27
              chejron74 napisał:

> Bismarck sie w Poznaniu urodzil. W kamienicy na Alejach Marcinkowskiego

Witaj.
              Nie mylisz z Hindenburgiem? Z tego co wiem Bismarck urodził sie w swej
              siedzibie rodowej w Schonhausen. Natomiast w tym rejonie (dawne położenie
              Hygei) urodził sie Hindenburg - ale na Podgórnej a nie na Alejach.
              • chejron74 Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany 10.11.05, 16:39
                Kurcze chyba faktycznie cos mi sie pomieszalo. Sorry.
          • chejron74 Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany 10.11.05, 14:34
            Tam gdzie kiedys stal pomnik Hygiei/zony Raczynskiego.
    • hektor_wektor Mgła nad Ławicą... 09.11.05, 23:42
      No cóż pomysł może być ale nie stawiał by go jako priorytetowy.

Póki co nad Ławicą unosi się taka mgła jakiej w życiu nie widziałem. Widoczność
      rzędu 20 metrów.

h_w
    • Gość: wm Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 23:52
      Jednak Feliks Nowowiejski!
    • v.i.k.k.a lotnisko vikki 09.11.05, 23:57
      Wtedy bedą najlepsze wzloty i żadnych upadków:D
    • pan.nikt Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany 10.11.05, 00:13
      Co to jest Rondo Kopernika??

Tak samo będzie z Ławicą.
      Nadadząimię, będzie dumna gala i dla oficjeli okazja do popitki, a Ławica i tak
      zostanie Ławicą
      • Gość: hehe05 Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 00:24
        nie ma już ronda kopernika. teraz jest rondo kaponiera.
        Pozdrawiam
        hehe05
        • pan.nikt Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany 10.11.05, 00:31
          Było i jest, ale był okres, kiedy po uroczystm otwarciu i popijawie nazywało
          się Kopernika
    • Gość: alt Posener Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 00:19
      I znów wyłazi poznański prowincjonalizm. Nasi pożal się Boże światowcy uważają,
      że imie lotnisku trzeba jakieś dać, bo to podniesie prestiż portu i dlatego, że
      taka jest moda. Owszem, w Nowym Jorku jest JFK, ale po to by odróżnić to
      lotnisko od drugiego, po zachodniej stronie rzeki Hudson. Tak samo w paryżu -
      jest Karolek Degolek, ale jest też starsze Orly i Le Bourget. Ciekawe, że w
      Berlinie jest tylko Tegel, Tempelhof i Schoenefeld, a nowe nazywać się będzie
      Berlin-Brandenburg, a nie Adenauer, czy Jan Sebastian Bach na przykład. Jakoś
      nie nadają imienia londyńskiemu Heathrow, kopenhaskiemu Kastropowi, ani
      niemieckiemu Frakfurtowi nad Menem. Prestiż lotniska buduje liczba pasażerów,
      poziom obsługi pasażerów i architektura terminalu, a nie jakiś patron. Ławica
      is cool, więc dajcie sobie spokój Krzysiu i Rysiu.
      • Gość: es Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.telia.com 10.11.05, 14:57
        Kastrup nazywa sie formalnie od paru lat Copenhagen Airports, choc po obu
        stronach ciesniny nadal uzywa sie nazwy Kastrup, a Paris De Gaulle to dawne
        Orly ale poza tym to masz racje.
        Jakie to by bylo cudowne gdyby po wyladowaniu na Lawicy wchodziloby sie do
        autobusu z "nigiem" bez koniecznosci trenowania skoku wzwyz, o gdyby tak
        kierowca tego autobusu usmiechnal sie i np powiedzial witamy w Poznaniu a nie
        dawal kazdemu do zrozumienia ze on jest wlasciwie stworzony do wyzszych celow
        niz wozenie holoty do terminalu (lub z), gdyby tak podrozujacego przywital
        usmiech funkcjonariusza sprawdzajacego paszport i zyczacego przyjemnego
        pobytu "w naszym cudownym miescie", gdyby na osoby stojace w kolejce do owej
        kontroli nie wpadaly nieustannie chmary pedzacych, uniformowanych i nie, ludzi
        z jakimis papierami w lapkach, udajacych iz nie widza "przeszkod", gdyby sklepy
        imponowaly asortymentem, przestrzenia i cenami (obsluga jest o.k),gdyby majac
        bilet elekroniczny mozna go bylo po prostu uaktywnic w automacie a nie czekac w
        nieskonczonosc w kolejce do pana w mundurku i jego fantastycznie niesprawnych
        maszyn - bilet elektroniczny na calym swiecie usprawnia a nie zawadza, gdyby po
        wyjsciu z tego zalatujacego na mile prowincja terminalu mozna by bylo wejsc do
        czystego i cichego autobusu wiozacego mnie do centrum miasta, gdyby tak
        taksowkarze oczekujacy na postoju zawiezli mnie rowniez tamze, za normalnie
        obowiazujaca taryfe o ktorej info znajdujesz na stronie domowej lotniska a nie
        przyprawiali cie o atak serca swoim wygladem typu mafioso i wygladem taksowki
        kojarzacym sie z samochodami na Sycylii,to....
        Tak, to moze przylecialabym znow samolotem na Lawice a tak to latam sobie tam
        gdzie czuje sie mile widziana i co najwazniejsze zostawiam tam moje pieniadze.
        A w Poznaniu niech sie dalej tocza dyskusje o duperelach. Bye
        • Gość: alt Posener Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 19:03
          Charles de Gaull to lotnisko na północy Paryża, w Roissy,a Orly dalej jest
          Orly - to port na południowych peryferiach Paryża.
          • Gość: es Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.telia.com 10.11.05, 22:22
            okidoki, z orly masz racje poprzepiorkowalo mnie sie - cala reszta niestety
            zgadza sie az rozpacz bierze.
    • Gość: hehe05 Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 00:34
      "Prezydent chce nadać imię..." A ja nie chcę!
      Znowu czyjeś widzimisie, czyjeś nazwisko musi się pojawić, ktoś musi
      się "wsławić" idiotycznym pomysłem niczego nie wnoszącym tak naprawdę. Mam
      wrażenie, że wychodzą w ten sposób kompleksy z powodu nieumiejętności
      wykorzystania potencjału Ławicy. Nie ma pasażerów, nie ma przewoźników - no to
      nadamy choć ładne imię!
      I będzie to samo TYLKO zamieszanie, ktoś poniesie koszty ktoś inny się wpienie.
      A zmiany są potrzebne tylko jak coś realne wnoszą!
      Kolejne zmiany dla zmian w stylu Al. Solidarności, Dymka, Baraniaka, Hlonda.
      Trzeba narzucić nazwę, mimo że inna się przyjęła.
      Brak słów.
      Proponuje nadać imię stadionowi na Bułgarskiej, Rondzie Kaponiera (może być
      ponownie Kopernik, przecież odkyto jego szczątki), imię MTP, Dworcowi Głównemu,
      Staremu Browarowi, Nowemu dworcowi PKS, któego jeszcze nie ma i wogóle gdzie
      się da bo "to da prestiż"
      Chore!!!!
      Pozdrawiam
      HeHe
      • Gość: LC Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 21:58
        Stadion przy Bułgarskiej ma swoje "imię" . Był konkurs i wygrała super
        oryginalna nazwa "Lecha Poznań"
    • Gość: Gall Anonim mozna, tylko po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 07:31
      Zastanawiam sie po co w ogole ten "patron"? Przeciez w Polsce nikt nie bedzie uzywal nazwy, za granica tym bardziej. Lepiej jak ktos zaproponowal, lepiej te pieniadze przeznaczyc na wahadlowy i bezposredni autobus jadacy do centrum miasta, lub usprawnienie ruchu w okolicach King Cross, aby nie trzena bylo tkwic w korkach podczas dojazdu do niedoszlego "Portu Lotniczego im. Ignacego Jana Paderewskiego".

PS Grobelny moze rozwazyc jeszcze nazwe Janka Muzykanta ;-)
    • Gość: gosc Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.icpnet.pl 10.11.05, 08:38
      Przecież to oczywiste! Lotnisko na Ławicy im. Jana Pawła II.
      • Gość: guerra Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 08:51
        H. Cegielskiego
    • Gość: wieszkto Grobelny daj już spokuj i odejdź! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 09:13
      Jak dzieciak w piaskownicy zajmujesz się głupotami. Jak się chcesz przypodobać
      poznaniakom to podaj się do dymisji. Poznań potrzebuje prawdziwego prezydenta
      nie pajacyka.
    • Gość: marcin św. Marcina a jak! IP: 195.216.107.* 10.11.05, 09:19
      jw
    • Gość: piotras Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 10:13
      do diaska pieniadze sie na znajda-na gownianie fanaberie!
      potrzebujemy chociazby pelnowymiarowej plywalni, pieniedzy dla schronisk dla
      zwierzat, renowacji zabytkow, mpk na zakup taboru i wiele innych celow itp a
      gosc ot tak wali ze pieniadze sie znajda na jego zachcianki
    • der-rauber skasowac Ławicę 10.11.05, 10:13
      w Centrum chce widzieć drapacze chmur po 200 300 metrów, jak mają powstac jak
      podejście do lotniska jest nad miastem, az sie prosimy Bin Ladena zeby ten
      zaparkował samolot w jakimś szpitalu czy w Altum, nowe lotnisko mogłobybyć w
      Kostrzyniu połaczone z Poznaniem i za pośrednictwem PKP i docelowo MPK jakby
      przedłużyc trasę z Franowa. Poznań jesszcze długo sie nie rozwinie wchłaniając
      Kostrzyn więc nie byłoby zagrożenia dla wysokih budynków w centrum.

Nowy port może nosić imie Paderewskiego, jestem za.
      • Gość: Janke Re: skasowac Ławicę IP: 150.254.124.* 10.11.05, 12:40
        Za 400 tys. zł to można jakieś tanie linie dofinansować, a nie bawić się w
        zmianę nazwy. Do roboty pajace.
      • Gość: Lechu Re: skasowac Ławicę IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.05, 14:33
        Pisze sie "Kostrzynie" nie Kostrzyniu, a połączenie PKP jest przez Swarzędz nie
        Franowo
        • der-rauber Re: skasowac Ławicę 10.11.05, 17:11
          i to się nazywa czytanie ze zrozumieniem

PKP jest przez Swarzędz a ja pisze o możliwosci przedłużenia połączenia MPK
          przez Franowo i zakładanym (przeze mnie) rozwoju miasta dalej na wschód
      • Gość: baron Re: skasowac Ławicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:13
        wypad do azji wschodniej, w europie 200-300m buduje sie tylko w moskwie. i moze
        w wawie chca.
        • Gość: baron rauber-niemcze-sam sie skasuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:14
          .
        • der-rauber Re: skasowac Ławicę 10.11.05, 17:21
          ta??
          patrz ćwoku na Berlin czy Londyn
          www.skyscraperpage.com/diagrams/?
          wrzuć sobie dane miasto i zobacz ten niedostatek 200-300 metrowych budynków
          • Gość: baron Re: skasowac Ławicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 17:33
            wpisalem berlin
            powyzej 200m sa tylko 3 wieze telewizyjno-radiowe.
            najwyzszy budynek (hotel) ma 132m. w warszawie jest z 7 budynkow wyzszych.
            • Gość: RAUBER Re: skasowac Ławicę IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.11.05, 17:47
              to przekop skyscreapera i zobacz plany rozwoju miasta, zobacz propozycje dla
              Londynu....
              • Gość: baron Re: skasowac Ławicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 18:02
                nie chce mi sie, wystarczy ze okazales sie klamca jesli chodzi o berlin.
                • Gość: RAUBER Re: skasowac Ławicę IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.11.05, 18:19
                  ja kłamcą czy ty niedouczonym leniwcem ??
    • Gość: rozbit Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 14:11
      Najlepszym kandydatem jest zdecydowanie Paderewski ale pamiętajmy również o
      Marcinkowskim i Cegielskim.
      • Gość: mk lepszy sposób wydatkowania IP: *.tvsat364.lodz.pl 10.11.05, 15:26
        Ławica to nazwa ładna i stara. Towarzyszy temu lotnisku od początku istnienia.

Myślę że środki te można by wykorzystać lepiej np. na przyciągnięcie tanich
        przewoźników czym Ławica znacznie ustępuje innym portom lotniczym, których
        dynamika bazuje na przewoźnikach niskokosztowych (Kraków, Katowice, Warszawa)

Jest wiele do nadrobienia. Dopiero od 18.09.2005 kiedy wszedł do Poznania Wizz
        Air na trasę do Londynu Luton, 23.09.2005 kiedy wszedł do Poznania Ryanair na
        trasę do Londynu Stansted można mówić o tanim lataniu z Poznaniu.

Wcześniej co prawda działała w Poznaniu Air Polonia jednak zawiesiła ona loty po
        swoim upadku. Niemieckiego regionalnego przewoźnika lotniczego dauair (loty na
        trasie do Dortmundu i Hanoweru) niektórzy nie zaliczają do tanich linii. Jest
        mały, lata małymi samolotami - nie ma co się zachwycać. Centralwings LOT-u latem
        latał z Poznania ale na połączeniach czarterowych. W zimę go już na Ławicy nie ma.

Myślę że jest o co walczyć. Tym bardziej że dużo pasażerów z Poznania lata z
        Berlina, Warszawy czy Wrocławia (więcej połączeń low-costowych). Przy około 17
        mln pasażerów które mają być odprawione w ym roku na 3 berlińskich lotniskach co
        dziesiąty to Polak:
        www.mojeprzeloty.pl/nowosc.php?dzien=2005-11-09&org=pozostale
        Nawet jak odliczy się pasażerów ze Szczecina (dwa połączenia do Warszawy i
        Londynu), Gorzowa i innych miast przygranicznych wyjdzie że około kilkuset
        tysięcy Poznaniaków lata z Berlina dlatego, że w Poznaniu nie ma połączeń które
        ich interesują.

Ale 2 połączenia low costowe do 1 miasta Londynu to chyba trochę za mało jak na
        aspiracje pasażerów.

MK
        • Gość: baron Re: lepszy sposób wydatkowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:34
          > Ławica to nazwa ładna i stara. Towarzyszy temu lotnisku od początku istnienia.

i nie zniknie tak jak okecie.
          ale prestizu miastu i regionowi moze dodac dodanie imienia, tak jak jest w
          innych polskich miastach. nie patrz koniecznie tak jak na zachodzie, tylko tak
          jak w krakowie, warszawie czy gdansku.
      • Gość: coco jambo ReLotnisko imienia Adolfa Hitlera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:30
        Amen.
    • Gość: baron mam patrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:16
      Boleslaw Chrobry
      ew.Mieszko I

jesli tego nie wykorzystamy, to znowu zaczniemy plakac jak z bydgoszcza, ze ktos
      nam ukradl np.Boleslawa Chrobrego - tworce panstwowosci polskiej, od szczecina
      przez wroclaw do kijowa.
      • Gość: baron Re: mam patrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:19
        na dodatek Boleslaw Chrobry z cesarzem niemieckim Ottonem III w 1000r. w super
        atmosferze opijali wspolne plany co do zjednoczenia europy. tak wiec nawet
        politycznie poprawne.
        • Gość: prezio Re: mam patrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 21:46
          A nie lepszy byłby Bolesław Śmiały? bądź co bądź, to dzięki niemu św. Stanisław
          mógł zostać świętym:)
    • Gość: magda Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.icpnet.pl 10.11.05, 15:54
      proponuję Henryka Wieniawskiego
      • Gość: m Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 16:02
        a może Jan Kulczyk?
    • Gość: arctico Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 16:23
      Moje propozycje:
      1. Paweł Edmund Strzelecki
      2. Jan Kulczyk
      3. Pan Nikt
    • gniewkosynrybaka1 a moze Krzeczeslawa Brzeczyszkowskiego... 10.11.05, 16:48
      aby sie liczyc na swiecie musimy miec nazwisko ktore przyciagnie
      obcokarajowcow . Co prawda Krzeczeslaw Brzeczykowski nie jest kojarzony za
      granica, za to nikt nie bedzie tego w stanie wymowic.
      Bzdura z z ta zmiana, Lawica i jest i niech taka pozostanie. A patrona mozna
      dodatkowo wybrac, jakas tablice wkleic i na tym koniec. A na swiecie raczej
      Paderewskiego nie kojarza. Jedynie Walese, Jana Pawla II, no i ewentualnie
      jakichs pilkarzy....
      • Gość: tomili7 Re: a moze Krzeczeslawa Brzeczyszkowskiego... IP: *.echostar.pl 10.11.05, 17:09
        tą zbędną kasę wydaną na nadanie jakiegoś patrona mogli by wydać na
        promocję-walkę portu np o bazę Raynaira itp
        Jak sie port konkretnie rozwinie, bedzię popularny, będzie miał dużo połączeń to
        wtedy sobie możemy jakiegoś patrona wybierać,ale teraz? Do roboty!!!
    • Gość: ftytyjtytfy Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 17:03
      A może Benedykta XVI, hehe
      • Gość: gierek Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 17:17
        Marcinkiewicz ma dosc latania z Warszawki do Poznania i potem samochodem do GW.
        Podobno potworne pieniadze pójda na rozbudowe lotniska w ZG lub Gorzowie. Ławica
        bedzie miala konkurencje.
    • Gość: pasazer Moja propozycja im Rysia GROBELNEGO :)bt IP: *.icpnet.pl 10.11.05, 17:17
      c
      • Gość: pasazer Re: Moja propozycja im Rysia GROBELNEGO :)bt IP: *.icpnet.pl 10.11.05, 17:23
        oczywiście to był żart ale np można by nadać imienia np kardynała Ledóchowskiego
        albo kardynała Hlonda czy też prezydenta Ratajskiego (z grona osób związanych z
        Poznaniem a już nieżyjących) - związanych z Poznaniem osób godnych aby ich
        imieniem nazwać naszą Ławicę jest całkiem sporo
    • wpszemek Re: Patron dla Ławicy pilnie poszukiwany 10.11.05, 17:22
      Gość portalu: Szy napisał(a):

> Może lotnisko Św. Marcina, albo imienia Starego Marycha... :)
      > Byle by nie Grobelnego.... ;)
      >
      > Fajna by była też nazwa Wielkopolska.
      >
      > A na siłę szukanie patrona jest bez sensu...

Pelna zgoda. Nadawanie imienia "ku czci" ma sens jedynie wtedy, gdy znajduje
      odzwierciedlenie w nazwie portu tzw.IATA Code jak np. JFK czy CDG. Dla
      pasażerów Ławica to po prostu POZ i tyle. Rzwlekanie nazwy wzorem portów w
      Gdańsku czy Warszawie jest po prostu śmieszne i pozbawione sensu.
      > Nazwa Ławica jest całkiem fajna, po co ją zmieniać??
      >
      > Czy ktoś woła na Okęcie - lotnisko Chopina??
      > Dajmy sobie luz i nie zmieniajmy nazwy!!
      > Ławica, to fajna nazwa!!
    • Gość: kontroler przeciez to w niczym nie pomoze IP: *.access.telenet.be 10.11.05, 19:15
      po co patetycznych patronow, to i tak w niczym nie pomoze skupili by sie na
      promocji lotniska w skali kraju , a nie tylko patronow szukaja,

w europie jest pare lotnisk ktore nie maja , za patronow historycznych
      postaci , a pekaja w szwach od ruchu pasazerskiego i towarowego

• Gość: couleur3 Re: przeciez to w niczym nie pomoze IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.05, 19:26
        im. Shreka , kiwi (taki nielot-pasuje jak ulał jeśli pomyślimy o ilości lotów z
        Ławicy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka