Dodaj do ulubionych

Warka i Lech

12.07.06, 00:04
O ile czegoś nie pokręciłem, Warka została sponsorem Lecha Poznań. W związku z
tą informacją zamiast zwyczajowego Pilsnera (i tak z KP smakuje inaczej niż w
CZ) lub Carlsberga (perfekcja, smak absolutnie neutralny. Ani smakuje, ani
nie) nabyłem Warkę. Plusy - całekiem ładna, czerwona puszka, dobra cena (dużo
nie piję, więc to akurat dla mnie średni argument, ale zawsze kilkadziesiąt
groszy w kieszeni. Jesteśmy w Poznaniu, a to zobowiązuje). Z przykrością
natomiast stwierdzam, że to piwo jest niedobre (OK, powinno być "to piwo mi
nie smakuje"). Wiem, że pewnie można się przyzwyczaić, ale ja mam dosyć
przyzwyczajania do rzeczy średnich, które nie do końca mi odpowiadają. Miło,
że Lech ma możnego sponsora, ale jak by go tu wspomóc, jeżeli Warki nie lubię,
kołdrą Remesa się nie nakrywam, ze sprzętu AGD mam wszystko, tylko nie Amicę,
a na producenta mięsa nie zwracam uwagi (jeśli Constar to zwracam. Uwagę.). A
tak generalnie post miał być o tym, że Warka paskudna w smaku.
Obserwuj wątek
    • Gość: Z 247 Re: Warka i Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 08:24
      Masz rację.Pilsener Urquell tylko dzięki grupie właścicielskiej (SAB Miller-
      czyli finalnie kolesie z USA) może taki napój piwopodobny u nas
      sprzedawać.Czesi chyba padliby z wrażenia pom wypiciu takiego "piwa".
    • Gość: guerra Re: Warka i Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 08:35
      Pij inne piwo z Grupy Żywiec.

Heineken, Żywiec i wiele innych.

Pozdrawiam
      Hej Lech
      • Gość: Z 247 Re: Warka i Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 09:09
        Wybieram Żywca z Żywca.A z beczki to tylko Czarnków w Proleteryacie.
        • Gość: mc fox Re: Warka i Lech IP: *.lexell.com.pl 12.07.06, 11:35
          W Proletariacie nie pij. Ta knajpa powinna być zamknięta. Popiersie Lenina i
          wicerunki innych bandytów to nie jest dobry pomysł. Jak by ktos postawił Franco,
          Pinocheta albo któregoś z prawicowo-katolickich dyktatorów to by była od razu
          awantura o faszyzm!!!
          • Gość: Z 247 Re: Warka i Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:53
            O tym czy powinna być zamknięta najlepiej zadecydować nogami.Niestety komunizm
            jakoś nie jest zaliczany do systemów zbrodniczych.Dziwne.A co do Franco, to
            Maciej Giertych go pochwalił.Więzienie ludzi zaliczył do spraw mniejszej
            wagi.Wstyd,że takich palantów mamy w Europarlamencie.Wracając do piwa, gdzie
            jeszcze sprzedają Czarnków z beczki?
          • Gość: Piwosz Re: Warka i Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:45
            > W Proletariacie nie pij. Ta knajpa powinna być zamknięta.

A mi to nie przeszkadza. Najwazniejsze jest dobre naturalne piwo a nie polityka.
            Na tej zasadze nie jedz w:

1.Swinksie bo gloryfikuje system totalitarny i niewolniczy ponujacy w Egipcie.
            2.Siuksie bo gloryfikuje morderstwa Indian i bezprawie na dzikim Zachodzie w
            Ameryce.
            3. Nie spozywaj mięsa gdyz w wiekszości wypadków produkowane jest w chlewniach i
            oborach w których zwierzeta sa męczone i zabijane w nienaturalnych warunkach.
            Jedząc je napedzasz ten biznes i godzisz sie na tasmowe mordowanie zwierząt.

Ogólnie jesteśmy jak napisał Lem "Rasą Drapieżców" i najbardziej destrukcyjnym i
            krwiozerczym gatunkiem na Ziemi.
            Nie chodż do KK bo ludzie KK w 2000 lat swojej historii wymordowali w imię
            krzewienia wiary i miłosci bliźniego kilkadziesiąt milionów ludzi (wyprawy
            krzyzowe, inkwizycja, Inkowie, Indianie itd)
            Nie bądź obłudny jak rydzykowcy i radjomaryjcy. Idź na dobre piwo gdziekolwiek i
            nie baw sie w poszukiwanie politycznych kontekstów czegokolwiek.
        • Gość: maski czarnkow IP: *.asp.poznan.pl 01.08.06, 10:05
          zapytam tylko czy czarnkow w proletariacie z kija sprzedawany jest
          pasteryzowany czy nie?
          Osobiscie to piwo smakuje mi bardzo.
          • Gość: Piwosz Re: czarnkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 12:32
            W PROLETARYACIE podają tylko dwa gatunki piw.
            Jasne i ciemne z kija sa zawsze niepasteryzowane.
            Pasteryzacja zabija całą game witamin B i innych zdrowych składników zawartych w
            piwie.
            Piwa tzw. koncerniaki to nie piwo. Tp raczej napój piwny robiony z
            odmineralizowanej wody i granulatu z którego robi sie ten napój. Jest tam troche
            chmielu i kukurydza. Jak ktos chce pic kukurydziane piwo to polecam wszystkie
            koncerniaki. Smak ich jest zawsze taki sam obojetnie w jakiej częsci kraju piwo
            jest produkowane. Proces produkcyjny trwa ok 48 godzin.
            Prawdziwe piwo musi byc warzone przynajmniej 30 dni i tak jest w przypadku piw z
            Czarnkowa.
            Po tym piwie na drugi dzień nigdy nie bedziessz zatruty. Bedziesz miał najwyzej
            krótkiego niebolesnego kaca.
            Jak ktos zacznie pic prawdziwe piwa to koncerniaków juz wiecej do ust nie
            weźmie. Jak juz pic to cos naturalnego i zdrowego a nie chemię.
      • Gość: Z 247 Re: Warka i Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:37
        Jeszcze Velkopopovicky Kozel i Krusovice (choć mówią,że 10 to młodzieżowe piwo
        ale wolę czeskie młodziezowe, niż polskie dla dorosłych)Sami zlikwidowaliśmy
        jeden z najstarszych browarów w Europie (Grodzisk Wielkopolski-1311, dziękujemy
        panie Kulczyk) Proponuję eksport piwa z polskich filii browarów do krajów
        macierzystych. To się zdziwią :-))
        • Gość: maski Zlatopramen IP: *.asp.poznan.pl 01.08.06, 10:12
          moge polecic ZLATOPRAMENA (pils lub bursztynowy)z Czech - ostatnio wpadlem na
          to piwo w Piotrze i Pawle - mnie smakuje.
    • Gość: Q Re: Warka i Lech IP: 195.20.110.* 12.07.06, 09:11
      Ja i tak zawsze wolałem Żywca.
      • Gość: mih Re: Warka i Lech IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.06, 20:36
        no to wychodzi na to, ze w poznaniu pije sie zywca ;) ciekawe gdzie sa swietni
        spece od marketingu kompanii piwowarskiej. pewnie nadal w krakowie ;)
        • Gość: TOKO Polskie piwa IP: 212.38.200.* 13.07.06, 12:32
          Ja najchętniej piłbym całkowicie polskie piwa - jakie to?
          • hehe05 Re: Polskie piwa 31.07.06, 00:40
            najlepsze jest piwo z czarnkowa. Spróbój ciemne a guinessa nie musisz próbować.
            1 klasa.
            • Gość: thorn Re: Polskie piwa IP: *.zabka.pl 31.07.06, 10:24
              A ja polecam piwo Łomża Export, na prawde niezłe. Niestety w niewielu miejscach
              w Poznaniu można je dostać...
          • Gość: mr Re: Polskie piwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 11:59
            Ciemna fortuna najlepszy browar w tym kraju
            • diapazon Re: Polskie piwa 31.07.06, 17:09
              Ciemna Fortuna super,ale jeszcze lepszy Złoty Smok z tegoż browaru (piwo
              marcowe)
              Co do Urquella czy Bazanta robionego w Polsce litościwie zamilczę...
              Zywiec najlepszy w Żywcu-na Rynku lub z Zywieckiej (ul.Browarna)
              Warka-smaczniejsza od sterylnego Lecha:-)
              A i tak najlepsze piwo "Żywe"-NIEPASTERYZOWANE.
              • Gość: ja Re: Polskie piwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:15
                Lech lub ewentualnie inne produkty KP: Tskie, Miller, Dębowe, Żubr, Peroni.
                Możlwe, że przemawia lokalny patriotyzm. Byłem 2 tygodnie w Kołobrzegu i
                strasznie się cieszyłem, że tam bardzo dużo LECHA ludzie pili.
    • mantis77 Kto pije Vanpour'a? 01.08.06, 02:54
      Ja pijam Vanpoura 18 dość słodkawe dużo alkoholu. Lubię mocne piwa bo mają dużo
      słodu i nie są gorzkie dlatego mi podchodzą Vanpour 18 lub 15, warka strong,
      dębowe, lech mocny (czy jeszcze jest bo dawno nie piłem) a z kija to fortuna
      ciemna. Inne też piję ale Vanpour mi najbardziej pasi. Nawet moją dziewczynę do
      niego przekonałem :-)
      • walek_z_lasu Re: Kto pije Vanpour'a? 01.08.06, 08:39
        Jak się okazało po raz kolejny, dziewczynę można do wszystkiego przekonać: od
        zmiany poglądów politycznych o 180 stopni (znam niejeden przypadek), do
        preferencji (także) piwnych...
        • mantis77 hehehe 01.08.06, 16:04
          Tylko że ja jej nie przekonywałem jakś siłowo tylko "nieopatrznie" dałem jej
          spróbować. Teraz przerąbane bo zamiast pić swoje to mi wysychają zapasy i się
          kurczą :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka