Dodaj do ulubionych

Msza u Dominikanów

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 11:25
W "gazecie" ukazała się notka z ostatniego kazania dla dzieci na 10-tce u
Dominikanów. Wielu Poznaniaków, i nie tylko, bywa w tym akademickim
kościele. Ciekaw jestem innych tego rodzaju wspomnień.
Obserwuj wątek
    • Gość: jurek Re: Msza u Dominikanów IP: *.icpnet.pl 25.02.03, 15:20
      czy na kazaniu ojciec gora mowil cos o kolejnych wyszarpywaniach ziemi
      a moze cos o bracie januszu, ktory molestowal 14letnia dziewczynke???

male przypomnienie-kupa zlomu brama ryba miala stanac na lednicy i po zjezdzie
      przypominajacym zjazd sekty jakiejs (spiewy w nocy, pochodnie, wywyzszenie
      ceremonialu nad istote boga) miala byc rozebrana, ale zastosowana stara
      metode, czyli co sie poswieci to nasze. i potem juz tylko wyciagane kolejne
      kawalki ziemi.
      a moze mowiono cos o sali sportowej wybudowanej za pieniadze miasta siostrom,
      gdzie w tej chwili obcy nie maja wstepu (bezplatnego), a siostry dostaly
      gratis sale gimnastyczna do ich prywatnej szkoly (nie zapominajmy, ze budowa
      tej sali, kosztowala 3 razy wiecej niz powinna...)
      czy wlasnie o tym byla mowa???
      • Gość: WLKP Biedni studenci maja biede. IP: *.icpnet.pl 26.02.03, 18:24
        Biedni studenci ,biedne studencki msze i w ogole ladna bieda.
        • Gość: Loki Re: Biedni studenci maja biede. IP: *.echostar.pl 26.02.03, 18:39
          Oj bieda na maxiora-takiej biedy nie było już dawno-bieda,bieda,bieda...
          Ps. niezła bieda
      • Gość: obserwatore romano Re: Msza u Dominikanów IP: *.icpnet.pl 26.02.03, 20:12
        Gość portalu: jurek napisał(a):

> czy na kazaniu ojciec gora mowil cos o kolejnych wyszarpywaniach ziemi
        > a moze cos o bracie januszu, ktory molestowal 14letnia dziewczynke???
        >
        > male przypomnienie-kupa zlomu brama ryba miala stanac na lednicy i po
        zjezdzie
        > przypominajacym zjazd sekty jakiejs (spiewy w nocy, pochodnie, wywyzszenie
        > ceremonialu nad istote boga) miala byc rozebrana, ale zastosowana stara
        > metode, czyli co sie poswieci to nasze. i potem juz tylko wyciagane kolejne
        > kawalki ziemi.
        > a moze mowiono cos o sali sportowej wybudowanej za pieniadze miasta siostrom,
        > gdzie w tej chwili obcy nie maja wstepu (bezplatnego), a siostry dostaly
        > gratis sale gimnastyczna do ich prywatnej szkoly (nie zapominajmy, ze budowa
        > tej sali, kosztowala 3 razy wiecej niz powinna...)
        > czy wlasnie o tym byla mowa???

Jurek ty musisz byc Swiadkiem Jehowy!!!! n/t
        • Gość: jurek Re: Msza u Dominikanów IP: *.icpnet.pl 26.02.03, 21:12
          oczywiscie sekta-swiadkowie jehowy
          szkoda, ze kosciol katolickispelnia wszystkie zalozenia sekty, jakimi racza
          nas specjalisci dominikanie hehehehe

ale takie zycie, co teraz bedzie??? brama krzyz na golecinie?? a potem to juz
          nic tylko golecin przeksztalcic na osrodek dla ministrantow, kazdy bedzie mial
          wstep jak do ich sali gimnastycznej??? a moze opieka nad dziecmi uposledzonymi
          zajma sie tylko zakonnicy pokroju brata janusza??? jest swietny jesli chodzi o
          bliski kontakt z dziecmi...
          • Gość: oserwatore romano Re: Msza u Dominikanów IP: *.icpnet.pl 26.02.03, 21:23
            Nie pojmuje skad w Tobie tyle nie nawisci i zalu? Wyluzuj stary, zawsze
            znajdzie sie ktos w kazdym srodowisku, ktory da plame, ale to nie znaczy ze
            wszyscy zakonnicy, bracia, czy tez swiadkowie Jehowy sa zli. Wiec dobrze radze
            daj sobie na wstrzymanie, czyz nie lepiej jest w ludziach szukac dobra niz zla?
            No i glowa do gory, nie patrz juz tak pesymistycznie na ten swiat.
            • Gość: jurek Re: Msza u Dominikanów IP: *.icpnet.pl 26.02.03, 21:44
              alez ja jestem przesiakniety dobrocia, ale czemu ja nie moge postawic za
              miejskie pieniadze silowni i sali, a potem otrzymac ja na wlasnosci i kasowac
              za to grubej kasy
              czemu facet co ukradnie bulke dostanie 3 lata, a brat janusz za gwalt na
              uposledzonym dziecku odroczenie albo umnorzenie.
              nienawisc buduje o czym ucza nas wlasnie skieza dominikanie tak zaciekle
              atakujac sekty, podczas gdy sami sa sekta (wedlug ich kryteriow)
              mam gdziec kto co komu daje, jesli to sa prywatne pieniadze, ale w momencie
              gdy sa to seodki panstwowe, czyli rowniez w jakiejs czesci moje, to juz nie
              jest mi to obojetne...
              • Gość: oserwatore romano Re: Msza u Dominikanów IP: *.icpnet.pl 26.02.03, 22:30
                Nie bronie ani brata Janusza, ani tych siostr zakonnych. Tylko nie lubie jak
                ktos generalizuje pewne problemy. Nie wszyscy zakonnicy sa zdeprawowani, wielu
                z nich jezdzi na misje pomaga biednym itp. Zatem nie mow,ze dobrze byloby
                postawic osrodek dla dzieci uposledzonych, zeby wiecej zakonnikow
                moglo "okazywac" swoja milosc w stosunku do dzieci. A tak swoja droga moglbys
                mi powiedziec, kiedy ten akt mial miejsce. A moze masz jakiegos linka do
                archiwum. Z gory dzieki.
                • Gość: jurek Re: Msza u Dominikanów IP: *.icpnet.pl 26.02.03, 22:38
                  info.onet.pl/659128,11,item.html
                  • Gość: oserwatore romana Re: Msza u Dominikanów IP: *.icpnet.pl 27.02.03, 00:16
                    No zatem jak wynika z tego linka brat Janusz pojdzie do wiezienia na 3 lata, a
                    nie jak blednie podales (a moze zreszta specjalnie, zeby szerzyc nienawisc i
                    niechec do kosciola) proces zostal umozony. Zlo zatem zostanie ukarane i bardzo
                    sie z tego ciesze. Jeszcze raz daj, se gosciu na wstrzymanie. Jedno co mi sie w
                    waszym zwiazku wyznaniowym nie podoba, to slepe przekonanie o wlasnym zbawieniu
                    i potepienie innych relgii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka