Dodaj do ulubionych

Prosba do wszystkich: NIE GLOSUJ

11.11.06, 12:16
Witam wszystkich i zwracam sie z apelem o to, by NIE GLOSOWAC w tych wyborach, jezeli nie masz pewnosci, ze osoba ktora wybierasz jest krysztalowo czysta i nie idzie po wladze po to, zeby krasc.

Ta banda politrukow wmawia nam, ze im wiecej osob zaglosuje, tym lepiej i jak zwykle jest to kolejne kretynskie klamstwo. Sami pomyslcie: czy jak koles spod budki z piwem, ktory nie ma zielonego pojecia o ekonomii, zaglosuje na tego, ktorego nazwisko mu sie podoba, albo geba na plakacie, to czy bedzie lepiej???

Politycy z pierwszych stron gazet beda Was namawiac - nie daj sie po raz kolejny oszukac.
Obserwuj wątek
    • dobrusia_to_ja Re: Prosba do wszystkich: NIE GLOSUJ 11.11.06, 13:37
      Ja na szczęście wiem, na kogo chcę głosować.
      Ziarnko prawdy w tym, co napisałeś jest, ale... Uważam, że jeżeli ktoś nie
      głosuje, nie ma później prawa wypowiadać się na temat rządzących osób. Nie
      głosując, zgadza się na taki właśnie wynik wyborów. To proste.
      • Gość: Morphy Mysle ze odwrotnie IP: 150.254.206.* 11.11.06, 14:05
        Mysle, ze ten kto glosowal i ten kto uwaza sie za siebie nie ma prawa narzekac - przeciez sam sie tego domagal!!!
        • dobrusia_to_ja Re: Mysle ze odwrotnie 11.11.06, 14:16
          Nie, nie!! Jeżeli zagłosuję na pana X i ten pan mnie oszuka, mogę go za to nawet
          zmieszać z błotem.
          • Gość: Morphy Skomplikowana logika... IP: 150.254.206.* 11.11.06, 16:33
            Jezeli ja glosuje na pana X, a on sie zachowuje jak skonczona swinia, to raczej sam siebie powinienem zmieszac z blotem, razem z tymi, ktorzy na niego glosowali.

To co piszesz nie trzyma sie kupy: jezeli bowiem wezmiemy teze przeciwna, czyli: jezeli na niego nie glosowalem, to nie mam prawa go krytykowac rowniez otrzymamy nonsens!
            • dobrusia_to_ja Re: Skomplikowana logika... 11.11.06, 20:30
              Jeśli nie głosujesz to znaczy, że masz wszystko w d..., więc jakim prawem masz
              krytykować, coś, co Ciebie nie obchodzi??
    • sosek_s Re: Prosba do wszystkich: NIE GLOSUJ 11.11.06, 14:23
      idiota!!!!!!

przez takich jak ty w tym kraju wygrywa PiSS, dlatego tez do takich jak ty
      powinnismy miec pretensje co do aktualnej sytuacji w naszym kraju...

IDZIEMY NA WYBORY!!!
      • Gość: ? Re: Prosba do wszystkich GLOSUJ ! IP: 142.94.86.* 11.11.06, 15:05
        Nie zgadzam sie z tym apelem.

TRZEBA KONIECZNIE GLOSOWAC !

Jednak jesli zaden z kandydatow na liscie tobie nie odpowiada (nie masz do
        zadnego zaufania)
        to po prostu nie skreslasz nikogo.

Jest to wyrazne okazanie niezadowolenia
        (nie akceptowanie oferty wyborczej)
        ale jednoczesnie
        swiadczy o tym, ze nie zaniedbujesz swych obowiazkow jako obywatel.

• Gość: Morphy Co za idiota... IP: 150.254.206.* 11.11.06, 16:35
        Wlasnie PRZEZ GLOSUJACYCH wygral PiS!!!

Co za idiota - wzywa ludzi do glosowania, wygrywa PiS, a facet ma pretensje...

Otoz czlowieku, mysle, ze gdyby do wyborow poszlo 100% ludzi, to wygraloby PiS i Samoobrona. Im mniejsza frekwencja tym gorszy wynik partii socjalistycznych, w tym PiS.

Tylko skad, zuczku, masz to wiedziec...
        • sosek_s :| down 11.11.06, 16:47
          hmm żuczku...

wlasnie, ze nie... na wybory chodza glownie emeryci i rencisci, wiekszosc ludzi,
          ktora gdyby musiala zaglosowalaby na "normalne" partie zostaje w domu mowiac ze
          polityka ich nie interesuje...

bo jakos trudno mi uwierzyc ze w polsce jest az tylu idiotow i ze na prawde kolo
          30% popiera piss (no po prostu probuje sobie jakos wytlumaczyc ze polacy nie sa
          az tak po..bani jak sie wydaje :D)
          • night_breeze Re: :| down 11.11.06, 17:27
            sosek_s napisał:

> hmm żuczku...
            >
            > wlasnie, ze nie... na wybory chodza glownie emeryci i rencisci, wiekszosc
            ludzi
            > ,
            > ktora gdyby musiala zaglosowalaby na "normalne" partie zostaje w domu mowiac
            ze
            > polityka ich nie interesuje...
            >
            > bo jakos trudno mi uwierzyc ze w polsce jest az tylu idiotow i ze na prawde
            kol
            > o
            > 30% popiera piss (no po prostu probuje sobie jakos wytlumaczyc ze polacy nie
            s
            > a
            > az tak po..bani jak sie wydaje :D)
            ================
            Z tego co widać....są!
    • Gość: antymoher idziemy GłOSOWAC!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 15:10
      ten post napisał jakis pieprzony moherowiec z pisu bo zdają sobie sprawe że jak
      normalni i porządni ludzie by nie poszli na wybory to wygrają po raz kolejny
      zasrane kaczory
      • cortez_i_pizarro Idziemy GłOSOWAC! na... 11.11.06, 15:52
        Jacka Tomczaka!!! Tylko to Poznaniowi moze wyjsc na dobre!
      • kiks4 Re: idziemy GłOSOWAC!!!!!!!!!!!!! 11.11.06, 15:54
        myślę, że jednak autor wątku ma rację- . Jemu - o ile dobrze rozumiem, nie chodzi o bojkotowanie wyborów- tylko o to, by nie oddawać głosów na osoby przypadkowe. Karta do głosowania będzie przecież ważna, jeśli zamiast dwóch krzyżyków postawimy jeden, bo więcej osób na tej karcie nie znamy.
        No i oczywiście spróbujmy wczuć się w skórę kandydata- czy ma on na celu własny interes czy też znany jest z pasji społecznikowskich. Ja na przykład nie wierzę w działaczy, którzy akurat prowadzą jakieś rozległe interesy, są włąścicielami sieci sklepów itp. Bo nie wierzę, że chodzi im o cos innnego niz własny business
        • Gość: Morphy Ale to jest zbyt trudne, zeby socjalista zrozumial IP: 150.254.206.* 11.11.06, 16:23
          Oni pewnych rzeczy, wydawaloby sie zupelnie prostych nawet dla przedszkolaka, nie rozumieja.
      • Gość: Morphy Wulgarny i plytki jak socjalista IP: 150.254.206.* 11.11.06, 16:22
        Ten post akurat napisal antyPiSowiec, ktory nienawidzi komunizmu, niezaleznie od tego, czy jest on budowany przez PiS czy przez SLD.

Natomiast po Twoim pozal sie boze wulgarnym jezyku od razu mozna poznac, ze mamy do czynienia z socjalista:
        1. absulutny brak argumentow
        2. wulgarny jezyk
        3. absolutny brak szacunku dla drugiego czlowieka

I jeszcze jedno: gdyby 100% poszlo do wyborow, to mysle ze wygralaby Samoobrona, z czego na pewno bedziesz zadowolony, bo to rowniez partia zdecydowanie socjalistyczna - Twoi ideowi koledzy.
    • night_breeze Re: Prosba do wszystkich: NIE GLOSUJ 11.11.06, 16:23
      A moim zdaniem powinniśmy iść na wybory,lecz nie głosować na tych,którzy nic
      dobrego naprawdę nie mogą wnieść,lecz na tych którzy zadbają o interes
      społeczeństwa a nie swój.Mamy wyniki ignorowania 'obowiązku moralnego!'
      dokonania wyboru i jak jest,każdy widzi. Jeśli nie pójdziemy do urn,będzie
      dalej jak jest.Mamy szansę wiele zmienić na dobre i zróbmy to!Pomóżmy Polsce i
      sobie!Pomóżmy uczciwie zarządzać naszym miastem.Czy ludzie będący na bakier z
      prawem mogą uczciwie rządzić?Chociaż w Polsce to zjawisko stało się
      nagminne.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka