Dodaj do ulubionych

Pechowa operacja w Intermedice?

12.06.07, 23:25
ciekawe czy Reissik oślepnie :P
Obserwuj wątek
    • hyob Pechowa operacja w Intermedice? 13.06.07, 00:14
      Najpierw moze niech ta pani profesor z Katowic opowie o swoich bledach w
      chirurgii refrakcyjnej (o ktorych wie cala Polska) a potem oskarza innych.
      Intermedica o ile wiem ma najlepsze wyniki pooperacyjne w Polsce, Katowicom
      brakuje do tego lat swietlnych. A powiklania w medycynie sie zdarzaja wszedzie
      na swiecie i nie jest to nic nowego. A tak przy okazji - wystarczy dobrze
      przegooglowac temat zeby sie zorientowac ze na swiecie operuje sie w ten sposob
      wady do -10 i wiecej. Co nie zmienia faktu ze ktos sie mogl pomylic...

A Reissik to chyba tylko ich reklamuje, a nie operowal sie?
    • Gość: Rafał Pechowa operacja w Intermedice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 08:30
      Ja miałem taką operację w Intermedice 2 lata temu. Byłem pod wrażeniem
      profesjonalizmu personelu. Fantastyczne obsługa i sprzęt. Byłem informowany o
      potencjalnych komplikacjach i podpisywałem deklarację przed operacją, byłem w
      pełni świadomy zagrożeń. Operacja się udała. Miałem -4,5, teraz nie noszę
      okularów i jestem bardzo zadowolony.
    • Gość: Seb Pechowa operacja w Intermedice? IP: *.icpnet.pl 13.06.07, 08:58
      Nie polecam tej kliniki - kumpel miał bardzo duże problemy jak wyszedł od tych
      partaczy !!! Uważajcie i zastanówcie się przed operacją, bo widzę że to nie
      pierwszy przypadek ich partactwa !!!
    • Gość: miro Pechowa operacja w Intermedice? IP: *.echostar.pl 13.06.07, 09:04
      Dobrze ze ja sie nie zdecydowalem na taka operacje w Intermedice, choc mam wade
      -8 i nosze okulary i szkla kontaktowe. Bo pewnie juz bym nie widzial nic.
      Wspolczuje temu Panu, bo nie miec dobrego widzenia, dobrego wzroku, to naprawde
      wielki problem. Wiem cos o tym, bo jak mowie, sam mam wade - 8.
      • Gość: Rhianonn Re: Pechowa operacja w Intermedice? IP: 195.127.152.* 13.06.07, 09:55
        Ale bzdura, to uogólnianie, zawsze może się zdarzyć wyjątkowa sytuacja w której
        zabieg nie pomoże, a czy każdy zabieg operacyjny się udaje? Zawsze jest ryzyko
        że się nie uda, mi pomogło i jestem zadowolona
    • Gość: zby Re: Pechowa operacja w Intermedice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:22
      a moj kumpel mial wade 15 a po operacji ma 20. teraz nawet denka po ogorkach mu
      nie pomagaja.
      • tinga1 Miałam operację prawie 4 l lata temu.. 13.06.07, 11:34
        z -11 i - 8 zeszłam na - 1 i - 4,5. Jakość życia jest nieporównywalna.
    • Gość: REBUS Pechowa operacja w Intermedice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:37
      Niestety mam jak najgorsze zdanie o Intermedice. Mogę z prawdopodobieństwem 90%
      podać nazwisko tej pani, która operowała pacjenta. Życzę powodzenia
      pacjentowi... Bo "klinika" ma forsy dosyć i głównie o to dba. Utrata oka przez
      bliską mi osobę zaczęła się od wizyty w tej firmie. Pani doktor nigdy się nie
      przyznała, że w czasie badania uszkodziła oko. A po roku, jaki upłynął od
      badania do tragicznego finału - trudno było coś udowodnić. A więc uważajcie!!
      Co do pani Gierek, mam bardzo dobre wspomnienia...
    • patanek Pechowa operacja w Intermedice? 13.06.07, 12:53
      Ja mialam zabieg w Intermedice i jestem bardzo zadowolona. A co do komentarzy ze
      zabiegi sie nie udaly. Bo jak komus sie niechce stosowac do zalecen
      pozabiegowych to sie nie dziwie. Ja sie stosowalam i jakos nic si nie stalo i
      jestem bardzo zadowolona
      • Gość: maja do operowanych!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 14:42
        a jaki jest koszt takiej operacji i8 jak długo sie dochodzi po operacji?
        • Gość: Kur_wik Re: do operowanych!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 14:45
          a kogo to ku.rw.a obchodzi!!!!!!!!!!!!!
        • tinga1 Koszt 13.06.07, 16:08
          to ok 5 tys. może trochę więcej - w czasie, gdy byłam operowana to było to 2
          300,00 zł za jedno oko.
          po zabiegu cały dzień leży się z zamkniętymi oczyma, żeby rogówka dobrze leżała,
          ponadto przez tydzień śpi się w specjalnych "muchach" na oczach (niezbyt to
          wygodne ale da się przeżyć). No i musisz regularnie zakrapiać oczy sterydami,
          antybiotykami i sztucznymi łzami (trochę to uciążliwe, ale trwa tydzień -
          sztuczne łzy trochę dłużej). Oprócz tego następnego dnia po operacji możesz już
          normalnie funkjonować, chyba, że pracujesz długo przy kompie, wtedy powinnaś dać
          sobie z 1-2 tyg. odpoczynku zanim wrócisz do pracy.
    • Gość: gabi Re: Pechowa operacja w Intermedice? IP: *.mtp.com.pl 13.06.07, 15:03
      miałam operacje w INTERMEDICE na początku stycznia 2007, wada -8,5, i -6,5,
      obecnie 0,0 na drugi dzień po zabiegu chodziłam po Poznaniu i nie mogłam się
      nacieszyć cyferkami :)) Pani doktor która robiła mi zabieg jest aniołem i
      profesionalistą, szczerze to nawet nie spodziewałam się takich efektów,
      spotkałam tam wielu ludzi, a byłam tam kilka razy (badanie wstępne, zabieg, dwa
      badania kontrolne) i wszystkie opinie były bardzo pozytywne
    • Gość: Krzyssztof Re: Pechowa operacja w Intermedice? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.06.07, 20:21
      W Toronto pewna znana klinika dala specjalna znizke grupowa dla policjantow ,
      ktorzy robili sobie laserowe operacje . Kilka miesiecy pozniej Komendant
      Policji w Toronto wydal rozkaz zakazujacy robienia sobie przez policjantow
      takich zabiegow pod grozba zwolnienia ze sluzby . Tutejszy posteunkowy zarabia
      70 tysiecy dolarow rocznie (srednio).
      Okazalao sie , ze policjanci po laserowej korekcji wzroku , nie dowidza w nocy
      i nazbyt czesto powoduja grozne wypadki samochodowe , bo poprostu po zmroku sa
      slepi .Ten zakaz obowiazuje od paru lat do teraz .
      • tinga1 ja o tym zostałam uprzedzona przed podjęciem 13.06.07, 20:57
        decyzji o zabiegu - laser wypala też część pręcików stąd u niektórych takie
        sytuacje.
        Ja samochód prowadzę normalnie i (odpukać!!) wypadków nie miałam. Kiedy się
        ściemnia profilaktycznie zakładam okulary (nie mam całkowicie zniwelowanej wady).
        Może tym policjantom nikt o tym, przed zabiegiem po prostu nie powiedział?
    • Gość: Maciek Pechowa operacja w Intermedice? IP: *.eranet.pl 15.06.07, 22:14
      Jestem pełen uznania dla tej profesjonalnej placowki, mialem operowaną wadę
      +5,0 D, Pani Doktor szczegolowo i spokojnie poinformowala mnie o wszystkich
      zagrozeniach ,zgodę na zabieg podpisalem wiedząc ze powiklania sie zdarzają,
      nie wierzę że ktoś mogł tam zostac nieuczciwie potraktowany, trzeba zrozumiec
      ze rzeczy trudne do przewidzenia sie zdarzaja, wszystkiego kupic nie mozna,
      ktoś próbuje po prostu na swoim pechu zarobic,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka