Dodaj do ulubionych

kolejny alarm

06.07.09, 12:34
piszę bo zastanawiam się nad tym, że chyba PWD powinno zająć się sprawą
alarmu! nie wiem jak to wygląda od strony prawnej- ale wydaje mi się że tak
jak w przypadku mieszkań jest jakaś gwarancja. my jako mieszkańcy powinniśmy
wpłynąć na ewentualną wymianę tego wadliwego systemu, tym bardziej, że jak
zauważyliście państwo dzisiaj w nocy mimo godzinnego alarmu nie dojechała
straż( akurat nie była potrzebna, ale mogło być inaczej) z drugiej strony po
włączeniu alarmu za każdy przyjazd straży płacimy. Coś trzeba z tym zrobić bo
to nie zdarzyło się raz. A przy okazji chciałabym zwrócić uwagę na panią
Lilianę z administracji. Ile razy nie zadzwonię ta pani rozmawia ze mną(i z
tego co wiem nie tylko ze mną) jakby była obrażona, że musi pracować i o
czymkolwiek informować (nieodpowiednia osoba na nieodpowiednim stanowisku)!
Obserwuj wątek
    • saint0 Re: kolejny alarm 06.07.09, 13:01
      Wogóle wiadomo czym spowodowany był ten dzisiejszy alarm? Trzeba coś z tym
      zrobić bo w nocy nie wiadomo czy się ewakuować czy spać czy to naprawdę coś się
      stało czy kolejna awaria... Z innych żali to nadal nie działa brama pod 18, w
      niedziele nie działała też winda w klatce C, ale o dziwo pojawili się panowie i
      usterkę usunęli w ten sam dzień.
      • korcik76 Re: kolejny alarm 06.07.09, 18:12
        system jest wadliwy: dziś w nocy w straży nic się nie załączyło(
        wiem bo dzwoniłam w sprawie tego alarmu na nr awaryjny do ADM-u)a
        kiedyś wieczorem przyjechały dwa wozy strażackie a znowu u nas alarm
        wogóle się nie załączył w garażu
        i oby nigdy nie doszło do nieszczęścia, że ani my ani straż nie
        będziemy wiedzieli co się dzieje na naszym osiedlu

aby temu zapobiec potrzebna jest ochrona obiektu, ale PŁATNA OD
        MIEJSCA W HALI GARAŻOWEJ a nie od m2
        • groniu1983 Re: kolejny alarm 06.07.09, 19:03
          witam witam :)

cóż mogę powiedzieć smardzewska i tyle.
          byłem w nocy w hali i rozmawiałem z gościem z administracji.powiedział że tak
          będzie jeśli obszar nie będzie strzeżony bo nigdy nie wiadomo czy to sprzęt czy
          jakieś głupie żarty!!
          aby uniknąć kosztów straży prawdopodobnie zostanie kilka osób z osiedla
          przeszkolone i będą miały dostęp do wyłączenia alarmu zawsze coś ale to nie
          sposób na życie powiedział tez gość odnośnie głosowania i teraz wiemy że temat
          ochrony jest raczej zamknięty ogólnie płakać się chciało jak gość powiedział
          statystyki ile oddało głosy a ilu jest na nie to szkoda gadać.... teraz wiadomo
          dlaczego było tylko parę osób jak były rozmowy w hali jak były przyniesione
          oferty... tak jak z obecnością tak jest z chęciami więcej już pisać nie muszę!!!!
    • pliszka_23 Re: kolejny alarm 06.07.09, 19:21
      to są jakieś jaja. dowiemy się wreszcie jakie są te statystyki i ile osób głosowało przeciw? dlaczego te osoby nie przyjdą na spotkania? jakie mamy jeszcze możliwości żeby jednak jakoś przekonać tych ludzi, ze ochrona jest KONIECZNA? czy sprzeciw tych osób wynika tylko np. z braku samochodu? bo nie jestem w stanie zrozumieć takiej decyzji...
      szkoda gadać. milo by było gdyby te osoby się ujawniły i podały jakieś sensowne argumenty, bo tak to nawet nie ma o czym rozmawiać i nie wiadomo z czym walczymy.
      • maciejkiner Re: kolejny alarm 06.07.09, 21:04
        Witam

A wiec ujawniam sie - glosowalem na nie, bo jak juz mowilem rowniez na spotkaniu
        w hali nie wierze, ze ochrona da cokolwiek. Okradli mi samochod z pod budki
        ochroniarza na innym osiedlu wiec placenie polowy rocznych kosztow AC za cos co
        wedlug mnie nie dziala (taki ciec i tak nie nadstawi glowy za nasze samochody)
        uwazam za wyrzucanie pieniedzy w bloto. Powiecie, ze ochrona uchroni nas przed
        takimi sytuacjami jak dzis w nocy, ktos zareaguje na alarm. Ale dlaczego mam
        placic za pilnowanie czegos za co zaplacilem nie mala kase, a co powinno byc
        sprawne. Trzeba po prostu tluc po glowach PWD, ADM czy kto tam odpowiada za ten
        system alarmowy i jesli nie potrafia go naprawic, tak, zeby spelnial swoja role
        to niech sami dyzuruja w hali i pilnuja czy alarm dziala poprawnie - ja nie
        zamierzam dac za to ani zlotowki. A jesli PWD nie potrafi naprawic alarmu, ktory
        nam sprzedalo, to moze nalezy wystapic z pozwem zbiorowym o niezgodnosc towaru z
        umowa i straty (na zdrowiu czy czymkolwiek innym - takie nocne pobodki to
        naprawde nic fajnego) i wtedy od razu znajdzie pomysl jak to naprawic. Ale to
        ich dzialka, my nie powinnismy za to placic. A czlowiek z ADM, ktory mowi "tak
        będzie jeśli obszar nie będzie strzeżony" moim zdaniem nie nadaje sie do tej
        roboty - powinien znac jakies rozwiazania, a tu niewiele brakuje a jeszcze
        zaproponowalby zaprzyjazniona firme ochroniarska...

W ogole wydaje mi sie, ze powinnismy kopnac w cztery litery ADM - zapis o tym,
        ze przez X lat deweloper wyznacza zarzadce jest wsrod zapisow niezgodnych z
        prawem i to tez jest spokojnie do wygrania - jewt wiele powazniejszych firm na
        rynku. Wtedy pewnie daloby rade tez wymienic pozal sie boze echostar...

pzdr
        maciejkiner
        • ani.as Re: kolejny alarm 07.07.09, 14:53
          i tu ma pan panie Macieju 100% racji!!!!
          Ciągle kolejne osoby obwiniają mieszkańców za to, że głosowali przeciw! NIE
          BĘDZIEMY PŁACIĆ ZA OCHRONĘ PONAD OKOŁO 140 ZŁ MIESIĘCZNIE- gdzie na innych
          osiedlach kosztuje 35zł to są jakieś jaja. jeżeli chodzi o ADM to rzeczywiście
          działają w interesie ale na pewno nie naszym! a za wadliwe rozwiązania
          np.(wadliwy system alarmowy)na które nie mieliśmy wpływu, gdy kupowaliśmy
          mieszkania na tym akurat osiedlu, to są wady które powinien naprawić developer-
          to on decydował a nie my o założeniu takiego a nie innego systemu alarmowego!!!
    • seweryn.liponski Re: kolejny alarm 09.07.09, 17:18
      Witam, przypadkiem wpadłem na to forum i przeczytałem powyższe
      posty. Tak się składa, że piszę dla Gazety Wyborczej w Poznaniu i
      tak sobie myślę, że może warto by coś napisać o problemie z wadliwym
      alarmem na Państwa osiedlu. Musiałbym tylko poznać szczegóły -
      najlepiej właśnie od Państwa.

Każdego, kto mógłby mi opowiedzieć o tym wadliwym alarmie (np. jak
      często dochodzi do takich sytuacji) bardzo proszę o kontakt:
      seweryn.liponski@gazeta.pl - to może uda się coś z tym zrobić. Z
      góry dziękuję za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka