Dodaj do ulubionych

Podpis właściciela legitymacji

07.10.09, 21:13
Mam pytanie, czy jeśli legitymacja ucznia szkoły podstawowej jest
niepodpisana, to jest ważna? (czy obowiązują na taki dokument zniżki?).
A jeśli nie, to jak ma się podpisać na niej pierwszoklasista, który nie umie
jeszcze pisać? Bo wydaje mi się, że podpisanie się rodzica w imieniu dziecka
na jego dokumencie to już podpada pod paragraf...
Może mi ktoś to wyjaśnić?
Obserwuj wątek
    • Gość: JJK Re: Podpis właściciela legitymacji IP: *.internet.radom.pl 07.10.09, 22:32
      może dziecko narysować w tym miejscu misia albo domek :-)
      Przecież nigdzie nie jest określone jak ma wyglądac podpis, a nie ma
      tam wymagania "czytelny podpis" :-)
      • Gość: o Re: Podpis właściciela legitymacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 08:32
        rzeczywiście - nie jest napisane że ma być czytelny podpis...
        tylko czy w świetle prawa podpis w postaci misia jest ważny? A czy będzie taki
        podpis respektowany przez np. Naszych Radomskich Kochanych Kanarków? Czy jeśli
        dziecko będzie umiało się już podpisać może taki podpis zmazać, czy musi od nowa
        wyrabiać legitymację?
    • Gość: Adek Re: Podpis właściciela legitymacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 22:47
      Dokument niepodpisany jest nieważny. Dziecko może się podpisać na tyle na ile
      umie. Jeżeli rodzic mu w tym pomoże to też nic się nie stanie, w końcu jest jego
      przedstawicielem ustawowym i do 13 roku życia może podejmować w imieniu dziecka
      wszelkie decyzje.
    • Gość: mysl Re: Podpis właściciela legitymacji IP: *.radom.vectranet.pl 07.10.09, 23:19
      mysle ze chodzi o radomskich kanrow ,,bileciki do kontroli mam jeden bilet nie
      wiem,bo b bilet byl do kina no i na pociag trwawaj a bileciki
      ile?????????????????nadgorliwi i autobus tez poloniscji do boju
      • Gość: olo Re: Podpis właściciela legitymacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.09, 09:15
        " poloniscji do boju...."
        Tobie niestety to już nawet polonista nie pomoże......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka