12krynia 21.01.10, 08:22 czy kupił ktoś może mieszkanie nad stawem na michałowie od developera TK POLSKA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KG Re: osiedle nad stawem IP: *.radom.vectranet.pl 21.01.10, 11:39 Tak sporo mieszkań już zostało wykupionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bliski mieszk. Re: osiedle nad stawem IP: *.radom.vectranet.pl 31.03.10, 23:01 kup sobie wędkę to możesz z okna połapać ładnych rybek,są nawet karpie tylko trochę waniajet.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrezygnowany Re: osiedle nad stawem IP: *.radom.vectranet.pl 28.03.10, 15:46 Osiedle już dawno miało być oddane do użytku. Dopóki to nie nastąpi nie kupię, bo można stracić dużą zaliczkę, a zapłaconej kwoty za mieszkanie nigdy nie odzyskać. Zwróćcie uwagę na zapisy w umowie przedwstępnej - są nie do przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funia Re: osiedle nad stawem IP: 83.17.183.* 28.03.10, 21:39 Również i ja rozważałam kupno mieszkania na tym osiedlu, ale wiem ,że bloki zostały wybudowane w poblizu oczka wodnego czyli na dość grząskim terenie. Po zasięgnięciu opinii u geodetów nie zdecydowałam sie na ten zakup (ściany po zasiedleniu mogą powaznie pękać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KG Re: osiedle nad stawem IP: *.radom.vectranet.pl 29.03.10, 17:05 Geodeta ma małe pojęcie gdyż zapewne nie wie jakie zostały zrobione fundamenty i stopy pod nie więc jego opinii bym się nie zasięgał.A zapomniał bym dodać że obok tych nowych bloków na ul Łokietka stoi jeszcze 5 tylko że z wielkiej płyty i jakotakich problemów tu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: osiedle nad stawem 29.03.10, 19:22 Otóż odradzam kupno mieszkania w tym miejscu. Bloki z wielkiej płyty o których mówi przedmówca powstały na innym terenie niż te wybudowane przez TK Polska. Osiedle nad stawem leży na terenie podmokłym, w przeszłości znajdujący się tam staw wraz z otoczeniem miał być przedłużeniem parku osiedlowego wraz ze ścieżką dydaktyczną. Z planów nic nie wyszło, władzom miasta w szczególności prezydentom Marcinkowskiemu i Kosztowniakowi nie zależało zupełnie na tym by istaniał tam unikatowy użytek ekologiczny. Na tym terenie panuje specyficzny mikroklimat mianowicie duża wilgotność powietrza, co można zauważyć idąc wzdłuż Królowej Jadwigi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mańka Re: osiedle nad stawem IP: *.radom.vectranet.pl 31.03.10, 22:11 to podobnie jak z socjalnymi mieszkaniami na potkanowie.powstały na terenach pobagiennych ,i wilgoć zżera i mieszkańcow i lokale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KG Re: osiedle nad stawem IP: *.radom.vectranet.pl 01.04.10, 09:02 sono_andrzej napisał: > Otóż odradzam kupno mieszkania w tym miejscu. Bloki z wielkiej płyty > o których mówi przedmówca powstały na innym terenie niż te > wybudowane przez TK Polska. Otóż te 5 bloków o których pisałem stało na jeszcze większych bajorach niż ci Sono się wydaje.Znajdę zdjęcie to wrzucę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-25 Re: osiedle nad stawem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 09:18 Czekam z niecierpliwościa na te zdjecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: osiedle nad stawem IP: 188.33.143.* 02.04.10, 08:00 hehehe wielkie mi k..a "inżyniery" hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszk.4 Re: osiedle nad stawem IP: *.radom.vectranet.pl 02.04.10, 13:49 i czego tłuczku rechoczesz jak ropucha w tym stawie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon Re: osiedle nad stawem IP: *.radom.vectranet.pl 02.04.10, 20:58 oj tam cudujecie;p M1 też powstało na bagnach i stoi. Wszystko zależy od fundametów i materiałów:)) Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: osiedle nad stawem 02.04.10, 23:12 W żadnym wypadku nie zgodzę się z KG. SM Michałów budowała bloki w tym miejscu w którym teraz stoją właśnie ze względu na charakter terenu. Obok, czyli tam gdzie jest staw grunt nie nadawał się do takiej zabudowy. Trzeba było znacznie większych nakładów by móc tam budować dlatego spółdzielnia odstąpiła od zamiaru zabudowy tego terenu. Z czasem kiedy w wyrobisku powstał staw uznano, że jest to wspaniały teren do zagospodarowania jako miejsce do spacerów i wypoczynku na świeżym powietrzu. O planach pisałem wyżej. Szkoda, że zmarnowano szansę na urządzenia w środku blokowiska użytku ekologicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KG Re: osiedle nad stawem IP: *.radom.vectranet.pl 03.04.10, 10:12 Sono przez pierwszych 5 lat mógłbyś pływać w piwnicy mojego bloku tak woda wybijała aż do pory kiedy zbudowano jakąś studnie odwadniają tenże blok.Co do zagospodarowania to jak najbardziej ok ale już niestety teren nie należy do Sm Michałów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyluz Re: osiedle nad stawem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.10, 08:54 Jestem mieszkańcem oś.Michałow od momentu powstania pierwszego bloku i pamiętam że tereny na których zostały zbudowane bloki na Łokietka to tereny które zostały tylko wyrównane przed budową natomiast ziemia miła czas osiąść przez kilkanaście lub nawet kilkadzieśiąt lat.Ale tern ten był gliniasty w odróżnieniu od starych bagiennych torfowisk znajdujących sie w sąsiedztwie szpitala na Józefowie.A co do terenu na którym powsatło oś.Nad Stawem mało kto pamięta że było to wyrobisko i zostało zasypane w tej częsći na której powstało osiedle stosunkowo niedawno bo przed budową kortów tenisowych a poszerzone jeszcze bardziej zasypując część tego wyrobiska do granicy stawiku właśnie na potrzeby budowy tego osiedla czyli ziemia dowożona była jakiś rok dwa temu.A do technologii jakimi posługują sie nasi kochani deweloperzy to one są nowoczesne tylko z nazwy bo z wykonaniem niewiele mają wspólnego tzn.tanio wybudować drogo sprzedać i zniknąć z rynku albo zmienić nazwę firmy.Więc sami sobie odpowiedzcie czy warto kupić mieszkanie kuszace jedynie projektem i zewnętrznym wyglądem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezystor Re: osiedle nad stawem IP: *.radom.vectranet.pl 04.04.10, 15:30 Bloki na Lokieta stoja na terenie gdzie ziemie, a raczej gruz nawozily wywrotki i wszystko szlo pod spychacz, bez zbytniego zageszczania. Glina na tych terenach jest tak zreszta jak pod cala Piastowska. Torfowiska obok to teren nieco odosobniony, podejrzewam ze stoja na glinianej niecce. Nie takie rzeczy sie buduje i jakos to stoi. Pytanie czy nowe bloki wybudowano zgodnie ze sztuka. Jezeli "zbocze" stawiku nie zostalo wzmocnione osuwania ziemi uniknac sie nie da. Kwestia wywiadu z developerem.... Odpowiedz Link Zgłoś
kartashov Re: osiedle nad stawem 06.04.10, 07:21 polecam galerię zdjęć z budowy: www.inwestycje.radom.pl/z_0156.php Odpowiedz Link Zgłoś
madmaxe Re: osiedle nad stawem 08.04.10, 02:29 ciekawe czy ktoś jeszcze pamięta skąd się wziął ów cudowny staw? Nazwa oczywiście zachęcająca tylko dla mieszkańców lekko śmierdząca. Inwestycja raczej dla naiwnych przyjezdnych ze sporym portfelem. Odpowiedz Link Zgłoś