annobr 21.03.10, 23:11 Gdzie kupujesz te drewniane patyczki i oczka do przyklejania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dortam Re: Dortam 21.03.10, 23:54 hmmm patyczki to są takie lekarskie do gardła:D chyba dostałam kiedyś od mamy bo miały uszkodzone opakowanie i nie mogły być używane,a oczka to w empiku kupiłam .Tam jest dużo fajnych rzeczy ale jak na moje potrzeby to za drogo.Ja lubię coś wyszperać w innych sklepach.Np obok mnie jest hurtownia kwiatów i mają wszystkie dodatki kwiaciarskie. Np piórka (duża paczka ) kosztują 2,5 a w empiku kilka sztuk za 6zł.Fajny brokat sypki można kupić w tych sklepach "po 4 zł" i kosztuje ok 0.50gr a w Empiku jest po 6zł.Poza tym ja śmieciara jestem i mam dużo takich przydasiów w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
annobr Re: Dortam 22.03.10, 00:06 Właśnie chciałabym pokupować takie "pierdołki" i pobawić się z dzieciakami. Najczęściej bywam w marketach - wybór wiadomo jaki, po mieście nie mam czasu chodzić (jestem raz na jakiś czas), więc zupełnie inaczej, kiedy wiem co i gdzie kupić... Dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pola731 Re: Dortam 24.03.10, 15:06 to ja poproszę o info , gdzie jest ta hurtownia kwiaciarska Odpowiedz Link Zgłoś
dortam Re: Dortam 24.03.10, 20:49 hurtownia jest na Ciemnej. To mała uliczka na Glinicach odchodzi od Słowackiego. Jakbyście coś chciały to możemy się kiedyś razem wybrać.Mają fajne piórka na druciku( na świąteczne ozdoby idealny), rafię wielokolorową, wszelakie wstążki i suszki.No i nie trzeba kupować hurtowo. hmmm chyba powinni mi za reklamę zapłacić :D Odpowiedz Link Zgłoś
annobr Re: Dortam 24.03.10, 21:41 A my usunąć post za spamowanie... ;) Co my byśmy Dorotka bez Ciebie zrobiły... Odpowiedz Link Zgłoś
dortam Re: Dortam 24.03.10, 22:37 to jak nie usuwacie to jeszcze polecę to centrum chińskie...tam mają taki brokat którym można porobić cudeńka na kartkach świątecznych. To jest chyba brokat do tipsów ale łapie się na normalny klej. Kosztuje 50 gr za paczuszkę a taki sam bajer w Empiku 6zł.No i maja fajne duuuże naklejki na ścianę Normalnie w sklepach z tapetami kosztują 60-70 zł a tutaj były po 8-15zł! ale wzory raczej dziewczyńskie.:D Może jakiś oddzielny wątek założymy na takie zdobyczne ciekawostki? Odpowiedz Link Zgłoś
annobr Re: Dortam 24.03.10, 23:07 Pogadam jutro z Patrycją, żeby ten dała na górę do czołówki i nazwała go, no właśnie jak? Odpowiedz Link Zgłoś
annobr Re: Dortam 23.03.10, 22:10 Byłam dzisiaj w Empiku. Kupiłam kilka pierdółek. Wybór mają faktycznie fajny, ale trochę drogo. Żeby np. te piórka były pakowane w różnych kolorach... Za resztą będę musiała pochodzić, ale to muszę przyjechać do Radomia... PS. Oglądałam zdjęcia na Twoim profilu. Super masz Przystojniaków! I tylko Kuba co chwila "O, Antek!". :) Odpowiedz Link Zgłoś
annobr Re: Dortam 23.03.10, 22:12 Aha, gdzie są u nas sklepy medyczne (żeby kupić patyczki :) ), lub co zastosować, jako zamiennik? Odpowiedz Link Zgłoś
dortam Re: Dortam 24.03.10, 11:25 olać sklepy medyczne.:D zaraz zacznie się sezon na lody to patyczów będziesz miała masę.Można zawsze zrobić bezpieczny patyczek z okładki bloku rysunkowego. przycinasz, Składasz kilkakrotnie ok x4 i oklejasz taśmą malarską (papierową)Zwykła uniemożliwia doczepienie do pacynki. Poza tym warto zainwestować w malarską 3 zł. Można z niej robić super szablony dla dzieci. Naklejasz delikatnie na czystą kartkę różne wzory np:góry.(najlepiej wychodzą z takiej przerwanej taśmy, z nierówną krawędzią .Następnie dajesz dzieciom farbki(niebieską i zieloną) i mogą śmiało mazać jak tylko potrafią.Ważne żeby całą powierzchnię zamalowały. U góry na niebiesko a na dole na zielono. Jak wyschnie odklejasz delikatnie taśmę i masz cudny widoczek z Zakopanego.Można to potem pomazać gdzieniegdzie klejem i posypać mąką. Zakopane zimą jak się patrzy. jak się nie boisz bałaganu to zobaczysz jaka frajda będzie. Miłej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
annobr Re: Dortam 24.03.10, 12:07 Dzięki! Taśmę malarską posiadam, także zrobię jak mówisz. Fajny pomysł z tymi górami... Tu jest też fajna stronka z przeróżnymi pomysłami zabaw: Zabawy dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
blizniakimg Re: 31.03.10, 13:06 Jeszce możesz kupić fajne dziurkacze co wycinaja różne kształty. Są fajne i całkiem przyzwoite ceny. w kiosku na gołebiowie I. ten co jest blisko przychodni . my mamy małe i duże dziewczynki wycinaja koloroew misie , kwiatki, zjączki, króliki a potem je naklejamy na papier Fajna zabawa. koszt małego dziurkacza to 6,70 sa średnie po 11,50 a duży 20,50. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
annobr Re: 02.04.10, 00:17 Marta, na razie kupiłam mały z króliczkiem. Dzięki!!! Dzieciaki prze szczęśliwe, ten króliczek Im się bardzo podoba. Zwłaszcza Młodej... Odpowiedz Link Zgłoś
annobr Re: Dortam 31.03.10, 17:12 Dorotka, gdzie - mniej więcej - jest ta hurtownia kwiatów na Ciemnej? Może jutro wyciągnę tam, przy okazji zakupów, swojego M. (bliżej, czy dalej Słowackiego, wjeżdżając od Sł. po lewej, czy prawej...) Dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dortam Re: Dortam 31.03.10, 21:19 od Słowackiego po lewej stronie. Może 5 czy 6 dom. widać szyld od ulicy to nie ma szans przeoczyć. Macie jakieś ciekawe pomysły w tym roku na jajka?czy raczej tradycyjnie w cebuli robicie? ja postaram się zdekupażować moje pisanki jak mi chłopaki oczywiście pozwolą. no i Oczywiście dequpage w wersji light dla 6-cio latków. Odpowiedz Link Zgłoś
annobr Re: Dortam 02.04.10, 00:24 Kilka ciekawych pomysłów na pisanki: Pisanki Na pewno coś z tego wykorzystam, już sobie kupiłam do barwienia barwniki do jajek... :) Może uda mi się też zamocować do jajek te zajączki z dziurkacza? Fajnie będą wyglądały! Kiedy robicie pisanki z gotowanych jajek? Odpowiedz Link Zgłoś
marzena604 Re: Dortam 02.04.10, 02:02 Gdzie te barwniki kupiłaś? Ja jutro chcę z Miśkiem jaja robić i tylko cebulę chciałam wykorzystać, al jak są jakieś barwniki, to ja chętnie kupie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
annobr Re: Dortam 02.04.10, 10:41 Są w marketach i w małych sklepikach chyba raczej też. Ja kupowałam albo w Lidlu, albo w Biedronce. Już dobrze nie pamiętam, ale są nie drogie - 1 czy 2 zł. W opakowaniu jest 5 kolorów. A na nim jest króliczek robiący pisanki. Odpowiedz Link Zgłoś