Dodaj do ulubionych

"jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - TVN24

14.07.10, 14:38
dowódca Błasik był wtedy w kokpicie, więc słowa te skierowane do kogoś innego.

I co na to Kempa, Brudziński i reszta z PiS?

poczekajcie na resztę ze skrzynek Tupolewa i zobaczycie kto ma rację
Obserwuj wątek
    • Gość: wiera Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 15:08
      Pilot sam wypowiedział te słowa, o co ci chodzi. W pracy też tak czasem powiesz,
      jak czegoś nie zrobię to mnie ukatrupia. I co. Świadczy to o czymkolwiek?
      • Gość: sympatyksympatyka Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.radom.vectranet.pl 14.07.10, 16:33
        no oczywiście... każdy kto ma szefa blisko wie jak to działa na "skupienie"
        "rozwagę" "zdrowy rozsądek". Nikt z PiSiaków mi teraz nie powie, że Kaczyński ze
        spokojem przyjałby wiadomość o tym, że pilot nie wyląduje. W najlepszym wypadku
        wlazłby do kabiny i wyzwał od tchórzy. A najpewniej czekała by go degradacja
        itd. tak już przecież już zrobił.

wyjdzie oj wyjdzie szydło z worka.
        • Gość: q20 Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.10, 17:12
          A najpewniej czekało go zakucie w dyby. Co jeszcze sobie wymyślisz. Paranoja
          jakaś i obłąkanie.
    • Gość: Borowik Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.31.radom.pilicka.pl 14.07.10, 15:13
      Co jeszcze zmontujecie wspólnie z ruskimi?
    • Gość: Jareal Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.10, 16:01
      Im bardziej poszlaki i nowe ustalenia uprawdopodabniają logicznie wersję, że przyczyną katastrofy były naciski na pilotów, aby za wszelką cenę lądować, tym bardziej prawdziwi idioci lansują tezę o spisku i winie rządu Tuska oraz Rosjan. Może warto przypomnieć, że nieboszczyk Gosiewski złożył był interpelacje do marszałka Sejmu po tym, jak pilot nie posłuchał Kaczyńskiego i odmówił lądowania w Tibilisi. Nazwał tam pilota tchórzem i zażądał wyciągnięcia konsekwencji wobec niego. Nie dziwią więc słowa : jak nie wyląduję, to mnie zabije, które dziś podano opinii publicznej. Kto zabije ? No komu zależało na tym, aby samolot wylądował a prezydent zdążył na uroczystości ? Sikorskiemu ? Tuskowi ? Oczywiście Kaczorom. Czy prawdziwa jest wersja, że prezydent spóźnił się kilkadziesiąt minut, bo poprzedniego dnia w pałacu była impreza do białego rana ? A zwolennikom spisku przypominam, że dwie osoby zrezygnowały z lotu. Rabin Schudrich oraz Jarosław Kaczyński. Czyżby oni stali za zamachem ? Komu skoczyły słupki poparcia po katastrofie ? Schudrichowi, czy Kaczusiowi ? Poproszę o prawidłową odpowiedź.
      • bandycki.uklad.po.wrocil Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - 14.07.10, 16:27
        Tak tak.Generał im kazał i dlatego się rozbili.A ruskie oczywiście ZAKAZALI
        lądować w czasie sztucznie wywołanej mgły.Później sprzedawczyki z radości
        ściskali się ze sobą robiąc "niedźwiadka".
        • Gość: Irasiad Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: 213.17.170.* 14.07.10, 16:54
          "patriotyzm katyński" w wykonaniu LK

LISTA OBECNOŚCI Ś.P. LECHA KACZYŃSKIEGO W KATYNIU
          10 kwietnia 2006 r. - nieobecny
          17 września 2006 r.- nieobecny
          10 kwietnia 2007 r. - nieobecny
          17 września 2007 r. - obecny (wybory do Sejmu)
          10 kwietnia 2008 r. - nieobecny
          17 września 2008 r. - nieobecny
          10 kwietnia 2009 r. - nieobecny
          10 września 2009 r. - nieobecny
          2010 - ...............wybory prezydenckie i samorządowe)
          • Gość: sympatyksympatyka Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.radom.vectranet.pl 14.07.10, 16:57
            hhehehe

dobre zestawienie
          • Gość: rak Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.radom.vectranet.pl 14.07.10, 17:14
            Wrzutka przyjaciół z TVN: pilot sie bał, to się zabił profilaktycznie
            Po wczorajszym, zbyt ciekawym wywiadzie Jarka, zadziałali
            przyjaciele z zaprzyjaźnionych mediów. Wrzutka świetna, oczywiście
            dla otumanionych propagandą PO. Biedny pilot, bał się, że ktoś go
            zabije, więc profilaktycznie zabił siebie i wszystkich innych.
          • Gość: Pawel Panie Jarku i kto tu jest patriota? IP: 217.113.157.* 14.07.10, 20:11
            Chce pan mowic o prawdzie, to prosze sie pochwalic jak to bylo z tym
            patriotyzmem najlepiej w TVP
        • Gość: b.lot. Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.radom.vectranet.pl 14.07.10, 18:50
          "bandycki.uklad.po.wrocil" ma całkiem poje...e w mózgu na temat tej strasznej katastrofy.Widzę ze zna sie na lotnictwie jak św...a na gwiazdozbiorach.
          • iryda-1 Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - 14.07.10, 18:56
            Nie tylko on ale i pozostali co zabierali i zabierają głos w tej sprawie są "super ekspertami w dziedzinie wypadków lotniczych".Najlepiej jest zrobić panikę i zamieszanie przed decyzją komisji badającej te sprawy.
        • Gość: Irasiad Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 20:23
          pisowska miernoto może się wypowiesz jak to było z tymi 'wycieczkami' Leszka do
          Katynia, czemu jeździł tylko w roku wyborów?
    • Gość: dzidziuś Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.radom.vectranet.pl 14.07.10, 17:01
      Do admina tego forum.
      Kasuj wacpan watki piszących tutaj kretynów
      • Gość: Avator Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.31.radom.pilicka.pl 14.07.10, 17:25
        Szczególnie Tyczki z POlitycznych POmiotów.
      • Gość: nemo Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.radom.vectranet.pl 15.07.10, 09:04
        Gość portalu: dzidziuś napisał(a):

> Do admina tego forum.
        > Kasuj wacpan watki piszących tutaj kretynów

-------
        a zwłaszcza tego piszącego sam do siebie i zmieniającego ciągle nicki.
    • Gość: Pawel Dziwisz zrobil interes zycia! IP: 217.113.157.* 14.07.10, 20:25
      Teraz zeby PiSiory odwiedzily swojego Lecha to musza kupic bilet dla
      zwiedzajacych:)
      To ponoc byl "nasz" prezydent, tylko ze stal sie dobrem luksusowym LOL,
      prezydent ludzi biednych a nie tak jak teraz Komorowski prezydent bogatych,
      tylko teraz biedni musza zdecydowac czy kupic bilet na Wawel czy odeslac reszte
      renty do Torunia
    • Gość: jak Krętacz Sikorski IP: *.radom.vectranet.pl 14.07.10, 21:03
      Szczygło zaprzecza słowom Radosława Sikorskiego, który jego obwinił
      o wstrzymanie przetargu - pisze niezależna.pl Według Szczygły:
      - po przejęciu MON od Radosława Sikorskiego stwierdził
      nieprawidłowości w przetargu na nowe samoloty rządowe
      - w ciągu 3 miesięcy rozpisał nowy przetarg
      - w ciągu 4 miesięcy były zatwierdzone warunki techniczne na
      samoloty średnie
      - w ciągu 8 miesięcy byłyby zatwierdzone warunki na duże samoloty.
      • Gość: Irasiad Re: Krętacz Sikorski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 21:26
        niezalezna.pl to ma byc obiektywny serwis? ta 'trybuna ludu' dla pisowskiej
        swoloczy?
        • Gość: z netu Re: Krętacz Sikorski IP: *.radom.vectranet.pl 15.07.10, 01:09
          Tego zdania niby odczytanego nikt nie upublicznił a jest POwtarzane wszędzie
          bo plotka to metoda walki, tyle że zprawdą nie ma nic wspólnego.

Jeżeli chcemy oceniać jakość rosyjskiego śledztwa, to musimy sobie jasno
          powiedzieć, że jest ona proporcjonalna do tego klepiska smoleńskiego, bo to jest
          symbol obecnej Rosji. Ten wszechogarniający prymitywizm dotyczy także sprzętu,
          stanu technicznego urządzeń, kwalifikacji kontrolerów i kadry technicznej,
          stosowanych procedur oraz poczucia odpowiedzialności ludzi. Dosłownie wszystkiego.

Widok funkcjonariuszy pospiesznie wymieniających żarówki pasa startowego tuż po
          zdarzeniu albo kompletny brak zabezpieczenia terenu przez wiele dni po
          katastrofie, przesądza o negatywnej ocenie tego śledztwa. Podobnie jak
          nieścisłości w stenogramach albo uniemożliwienie polskiej stronie dotarcia do
          wielu świadków, można by jeszcze długo wymieniać. Jak wspomniałem, nie wnikam w
          intencje Rosjan, jedynie oceniam ich możliwości techniczne oraz organizacyjne, a
          te w świetle norm cywilizacji zachodniej są żadne. I nie tylko w świetle norm,
          ale także w świetle dotychczasowej praktyki tego dochodzenia.

Dlatego, gdy przedstawiciele polskich władz na czele z Donaldem Tuskiem
          oświadczają, że śledztwo w wykonaniu Rosjan przebiega prawidłowo i nie mają
          większych zastrzeżeń, to ja, polski obywatel, czuję się, jakbym dostał w twarz
          od polskiego premiera. Dokładnie tak, mam uczucie, że jestem traktowany jak
          głupiec, który żywi się komentarzem medialnym i nie jest zdolny do własnej oceny
          sytuacji.
          • Gość: alkohol z małpki Re: IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.10, 10:42
            Jeśli potwierdziłoby się że słowa pilotów sa prawdziwe, to Kaczyńskiego Ś.P.
            powinno się uznać za zbrodniarza !!!! Jak powiedział Palikot, i wcale się nie
            pomylił, to Lech ma krew na rękach i skandalem dla mnie jest pochowanie go na
            Wawelu.
            • fnx1 Re: 15.07.10, 11:03
              Gość portalu: alkohol z małpki napisał(a):
              > Jeśli potwierdziłoby się że słowa pilotów sa prawdziwe, to Kaczyńskiego Ś.P.
              > powinno się uznać za zbrodniarza !!!! Jak powiedział Palikot, i wcale się nie
              > pomylił, to Lech ma krew na rękach i skandalem dla mnie jest pochowanie go na
              > Wawelu.
              Pisząc w taki sposób - tj. mieszając tryb przypuszczający z chamskim komentarzem
              daruj sobie to Ś.P.
              Swoją drogą jeżeli pilot rozbił samolot ze strachu przed przełożonymi to ładne
              mamy siły zbrojne nie ma co - no ale trzeba przyznać lekarzom - STRES ZABIJA!
            • Gość: fart POkraki IP: *.radom.vectranet.pl 15.07.10, 19:30
              Platformie tak się śpieszy, by spuścić kurtynę milczenia nad sprawą
              hazardową, że przewodniczący Sekuła przed zakończeniem prac komisji
              zdążył już sporządzić raport końcowy z jej działalności! Takie
              postępowanie to nic innego, jak polityczny zamach na komisję
              • ah7fj5 Re: POkraki 16.07.10, 12:09
                Wygląda na to,że Pan przewodniczący to bardzo pracowity człowiek a dlaczego
                reszta się leni? Trzeba się zabrać do roboty tak jak mówił kandydat na w
                wyborach "ruszamy z roboto"
            • Gość: LA Re: IP: *.radom.vectranet.pl 21.07.10, 08:40
              Palikot w komisji PiS udowodni że to co się stało jest wina jednej osoby
    • Gość: mi(r)co Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.radom.vectranet.pl 15.07.10, 14:58
      Ciekawe że owe wyrwane z kontekstu "przecieki" dostały się do jedynie POsłusznych mediów, czyli GW i TVN. Za ten fakt powinien odpowiadać minister MSWiA.
      • Gość: sympatyksympatyka Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.radom.vectranet.pl 15.07.10, 15:11
        bo media typu TVP1 czekają co ma im powiedzieć polityk z PiS. TVN i GW robią
        swoje i to co do dziennikarzy należy.
        • Gość: mi(r)co Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.radom.vectranet.pl 15.07.10, 16:47
          Nie bój nic. Niedługo i TVP będzie wasze. Wtedy kraj zaleje fala jedynie słusznych POglądów. Róbta tak dali...
          • Gość: b.lot. Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.radom.vectranet.pl 15.07.10, 19:07
            jednak tu jest kupa idiotów i baranów , pasuję .....
            • Gość: kali Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.radom.vectranet.pl 15.07.10, 19:39
              Tak jest PIS wygra prędzej czy pożniej i wtedy przyjdzie
              sprawiedliwośc ttakze na wyleniałych komuchów jak Leszek Miller.On
              sprawiedliwości i PISu boi sie jak święconej wody. Towarzyszu Miller
              sprawiedliwość idzie po ciebie.
              • Gość: jś Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.10, 20:34
                > Towarzyszu Miller
                > sprawiedliwość idzie po ciebie.

...żeby towarzyszowi lewicowemu politykowi starszego pokolenia wejść
                w d... po palcu w celu uciułania paru głosów poparcia w lewicowym
                elektoracie przy następnych wyborach?
                hehehe... nikt już sie wam nie da na to nabrać, pisowskie hieny
                cmentarne!
                • Gość: h4t686 Zbiór wątpliwości IP: *.radom.vectranet.pl 15.07.10, 23:27
                  Ktoś zadał sobie wiele trudu aby zebrać wszystkie wątpliwości

www.wolnapolska.pl/index.php/to-mog-by-zamach-najwiksze-wtpliwoci.html
                  • Gość: sympatyksympatyka Re: Zbiór wątpliwości IP: *.radom.vectranet.pl 16.07.10, 19:40
                    nie dopisano tam paru ważnych rzeczy:

- w samolocie leciał Elvis Presley z Michaelem Jacksonem na koncert urodzinowy
                    Johna Kennediego (miał mieć 93 urodziny w maju). Samolot nie doleciał tylko
                    został porwany przez UFO, które wracało właśnie z innej imprezy z Moskwy a
                    trafiło przez przypadek do smoleńska.
                    Szczątki to nie szczątki Tupolewa tylko kawałki trzeciego boeinga który miał
                    rozwalić wierze WTC, ale nie było takiej potrzeby bo same się zawaliły.

• Gość: nemo Re: do bezmózgowca syppatyka ..... IP: *.radom.vectranet.pl 16.07.10, 20:25
                      Gość portalu: sympatyksympatyka napisał(a):

> nie dopisano tam paru ważnych rzeczy:..........

>-------

co idioto dopiekło ci na mózgowie baranie że tak wypisujesz .
                • Gość: POmiot Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.radom.vectranet.pl 16.07.10, 20:11
                  Najpierw stacja TVN24 opublikowała wyrwane z kontekstu zdanie, które
                  miał wypowiedzieć najprawdopodobniej major Arkadiusz Protasiuk. "Jak
                  nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)". To samo zdanie,
                  według "Gazety Wyborczej" miał brzmieć jednak inaczej - "Jeśli nie
                  wyląduję, będę miał przechlapane (przewalone)".Teraz gazeta "Polsce
                  The Times" dotarła do kolejnej wypowiedzi: "To patrzcie, jak lądują
                  debeściaki". Miała ona paść po tym, jak załoga Jaka-40 powiadomiła
                  załogę Tu-154 o warunkach pogodowych w Smoleńsku. Tak więc po
                  domysłach, że na pilotów wywierano presję, dochodzą kolejne
                  przypuszczenia - że piloci wykazali się brawurą. Aż strach pomyśleć,
                  co jeszcze odkryją dziennikarze w odczytywanych na nowo stenogramach
                  przed ich oficjalnym, ponownym ujawnieniem?
    • Gość: Ormowiec Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.radom.vectranet.pl 16.07.10, 20:07
      PO-lactwo zawsze wierne. Nam Tajnym Współpracownikom
      • Gość: ZATROSKANY SYNEK Kto opikuje się chorą MAMĄ b. premier synek czy MY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 09:10
        Pan Jarosław wpada do szpitala panstwowego na 2-3 godzinki dziennie
        i "odwala" od kilku miesięcy opiekę synowską. Mamusia napewno wymaga
        opieki rodzinnej i najlepiej jej zrobi pobyt domowy.W tej sytuacji
        należ na polityke przeznaczyc dziennie 2-3 godzinki i zacząc się w
        koncu opiekowac matką jak na całym cywilizowanym swiecie robi
        wiekszość kochajacych dzieci.
        Należy mamie przygotować: śniadanko ,obiadek,kolację ,podac
        leki,pomagac w codziennych sprawach zdrowtno -
        higienicznych ,wychodzic na spacery itd.
        Z tego co obserwujemy wynika ,że robotę synowską za Pana
        Jarosława odwala panstwowy szpital w którym przebywa mama..Moje
        mama leżała w szpitalu tylko TRZY DNI ze wzgledów budżetowych
        słuzby zdrowia??Opieka szpitalna skonczyła się JEJ zgonem.
        Taka jest prawda.
        • Gość: mort Re: Kto opikuje się chorą MAMĄ b. premier synek c IP: *.radom.vectranet.pl 21.07.10, 13:58
          Do wykańczania służba zdrowia zawsze gotowa...
    • ulanzalasem Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - 21.07.10, 14:51
      1. Klicha POwinno się zdymisjonować...a kiedyś może skończyłby nawet gorzej - jak można puścić w wydawałoby się cywilizowanym kraju wszystkich dowódców wojskowych razem jednym samolotem?
      Bajki o tym, że listę ustalał prezydent niech zostali dla idiotów - sorry, ale jak prezydent powie że ustawa o KRRiT, służbie zdrowia, zakazie palenia ma wyglądać tak jak on chce to też się zgodzą?
      Klich powinien wojskowych wysłać "swoim" samolotem i już.
      Dziwne, że jak prezydent zwlekał z nominacjami chyba ambasadorów to był krzyk...a przecież robił to w ramach uprawnień, a tutaj PeOwcy siedzieli tak cicho...Zresztą Klichowi należy się za burdel w MONie, katastrofę CAS'y C-295 gdzie zginęli dowódcy, szefowie różnych sekcji, instruktorzy!

2. Kto jest idiotą odpowiedzialnym za wysłanie takiej załogi. Albo to fanatycy PO mają już problemy z logicznym myśleniem.
      POdnoszą zarzut jakoby drugi pilot był osobą, która była obecna podczas lotu do Gruzji...i jakoby był przez to podatny na sugestie, nie radził sobie z presją itd.
      A teraz niech ci ludzie pomyślą: skoro tak...to kto do cholery go tam wysłał?! Jak można tak obsadzić załogę lotu, która przewozi na pokładzie osoby z najwyższych stanowisk w Polsce! Marszałek Sejmu, Prezydent, szef NBP itd. Nie chodzi o to czy byli z SLD, PiSu czy PO, ale i to kto leciał tym samolotem.
      Skoro ktoś sobie nie radzi z presją, nie jest w stanie wziąć odpowiedzialności za swoje decyzje i wreszcie nie potrafi sam podejmować decyzji i decydować o tym co się dzieje jako dowódca(mówię o obydwu pilotach)!
      Przecież trzeba być chorym na umyśle żeby z takimi pasażerami wysłać taką załogę. Ja nie mam nic do pilotów, możliwe że na symulatorach czy z inną załogą mogliby robić beczki, pętle i korkociągi ;) ale jeśli nie potrafią sami podejmować decyzji to nie mieli prawa lecieć tym samolotem! A ten kto ich wysłał powinien już dawno zostać wyrzucony na zbity pysk! Presje odczuwa każdy od dziecka przy tablicy, przez kasjerkę w markecie po pilotów, ale na takim odpowiedzialnym stanowisku nie liczą się tylko umiejętności ale i psychika. Z tym, że takie decyzje podejmuje przełożony! - To tyle odnośnie argumentów o presji jaka ciążyła na pilotach.

3. Pomijając teorie spiskowe o zamachu...Rosjanie nie są wiarygodni w kwestii konserwacji samolotów, tak samo jak członkowie komisji. Jeśli ktoś nie wie o co kaman, to niech poczyta o związkach członków komisji z biznesem lotniczym. A co gdyby to była wina wadliwego serwisu? Upadłość firmy powiązanej z członkami komisji, dziesiątki milionów odszkodowania skandal dla Rosji/jej przemysłu który mógłby oznaczać straty prestiżowo-finansowe idące w setki milionów...kupuj rosyjskie czołgi, samoloty, samochody, broń itd. a dostaniesz gratis największą katastrofę w historii kraju ;)
      • Gość: jś Re: "jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" - IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.10, 15:40
        1. Może i Klich zawinił nie chcąc dawać nadętemu karłowi pretekstu
        do kolejnej awantury, że mu rząd torpeduje jednanie słuszną politykę
        zagraniczną i historyczną. Ale nie zawinił mniej niż karzeł
        kompletując sobie świtę z podległych generałów i nie mniej niż szef
        BBN Szczygło. Obaj już temu państwu nie zaszkodzą.
        2. Obaj, używając twojego określenia, idioci, odpowiedzialni za
        szkolenie pilotów i ich dobór (były minister MON Szczygło, który
        wycofał szkolenia na symulatorach tu154 i dowódca sił powietrznych) -
        także polegli na wycieczce.
        3. Pomijając wiarygodność Rosjan, która raczej nie jest mniejsza niż
        wiarygodność śledczego Maciarewicza, to nikt inny nie mógł prowadzić
        śledztwa na terenie ich kraju, a bajki PiS o rzekomych możliwościach
        prawnych w tym zakresie możesz sobie czytać do woli na dobranoc.
    • Gość: Jan Manipulacja faktami IP: *.radom.vectranet.pl 21.07.10, 21:26
      Macierewicz przywołał na środowej konferencji prasowej w Sejmie
      fragment rozmowy z rzecznikiem Naczelnej Prokuratury Wojskowej, płk.
      Zbigniewem Rzepą zamieszczony w środowej "Gazecie Wyborczej". Rzepa
      pytany tam, czy polscy prokuratorzy i patomorfolodzy uczestniczyli w
      sekcjach zwłok ofiar smoleńskiej katastrofy, odpowiedział, że nie.
      "Okazuje się z wypowiedzi prokuratury wojskowej, że wbrew temu o
      czym nas zapewniano przez ubiegłe, blisko już cztery miesiące, nie
      było prokuratorów i nie było patomorfologów przy sekcji zwłok ofiar
      katyńskich. To rzeczywiście jest samo w sobie szokujące, ale trzeba
      do tego jeszcze dodać, że przecież my wszyscy, na posiedzeniu Sejmu,
      przez panią minister Kopacz, która robiła to na polecenie pana
      premiera Tuska, byliśmy zapewniani, że właśnie byli - prokuratorzy i
      zwłaszcza patomorfolodzy" - powiedział Macierewicz.Poseł PiS cytował
      też fragment wystąpienia sejmowego Ewy Kopacz z 29 kwietnia podczas
      dyskusji nad informacją rządu o śledztwie w sprawie katastrofy
      smoleńskiej.
      "Z wielką uwagą obserwowałam pracę naszych patomorfologów przez
      pierwsze godziny. Pierwsze godziny nie były łatwe i to państwo
      musicie wiedzieć. Przez moment nasi polscy lekarze byli traktowani
      jako obserwatorzy tego, co się dzieje. To trwało może kilkanaście
      minut, a potem, kiedy założyli fartuchy i stanęli do pracy razem z
      lekarzami rosyjskimi, nie musieli do siebie nic mówić" - cytował
      poseł PiS.
      Macierewicz pytał więc, co Ewa Kopacz "naprawdę widziała
      ". Zwrócił się też z pytaniem do premiera Donalda Tuska: "czy tylko
      opinia publiczna była wprowadzona w błąd, czy także on został
      wprowadzony w błąd?". "I prosimy o odpowiedź" - dodał Macierewicz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka