Dodaj do ulubionych

Autystyczny rząd.

03.08.10, 13:08
Oglądam wiadomości z przed Pałacu Prezydenckiego i oczom nie wierzę.

Policji, ochrony i Bor-u więcej jak narodu.

.....................................................
Jakby tak spojrzał to w 1989 reakcje rządzących były takie same.
Jakaś analogia czy ci sami rządzą.
Obserwuj wątek
    • Gość: Królik Re: Autystyczny rząd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.10, 13:25
      No:
      www.zm.org.pl/?a=rowelucja&img=15
      www.zm.org.pl/?a=rowelucja&img=11
      www.zm.org.pl/?a=rowelucja&img=13
    • Gość: anka Re: Autystyczny rząd. IP: *.ats.pl 03.08.10, 13:59
      te zdjęcia obiegną cały świat i nam Polakom powinno być
      wstyd.Zwyciężył fanatyzm i zaściankowość.Obrońcy tak naprawdę
      dokonali profanacji krzyża
      • b-ania Re: Autystyczny rząd. 03.08.10, 14:17
        "Wielu bowiem postępuje jak wrogowie krzyża Chrystusowego, o których
        często wam mówiłem, a teraz mówię z płaczem." Flp 3:18
        -----------
        "Nauka bowiem krzyża głupstwem jest dla tych, co idą na zatracenie,
        mocą Bożą zaś dla nas, którzy dostępujemy zbawienia." 1Kor 1:18
        -----------
        "Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak
        tylko z krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa, dzięki któremu świat
        stał się ukrzyżowany dla mnie, a ja dla świata." Ga 6:14
        -----------
    • ulanzalasem Re: Autystyczny rząd. 03.08.10, 15:25
      succour - POdziękuj platformie ;) Przecież od 5 lat to POPiS kreuje nam taki styl polityki. Platforma/Tusk świadomie prowadzą taką politykę, wojnę z PiSem bo dzięki temu są z pisowcami cały czas na topie. TVN24 ma co pokazywać od wibratorów przez płaczącą posłankę po opłakiwanie Lecha...Gdyby Kaczyński wrócił cały i razem z nim rozpoczęła się kampania myślisz, że pokazywaliby go w jej czasie w takim świetle jak po jego śmierci? To był spektakl żeby przyciągnąć widzów...PO i PiS się w swoich celach nie różnią, obu partią i ich poplecznikom chodzi o to samo.
      • michal1401 nie-rząd. 03.08.10, 16:02
        ulanzalasem napisała:

> succour - POdziękuj platformie ;) Przecież od 5 lat to POPiS kreuje nam taki st
        > yl polityki. Platforma/Tusk świadomie prowadzą taką politykę, wojnę z PiSem bo
        > dzięki temu są z pisowcami cały czas na topie. TVN24 ma co pokazywać od wibrato
        > rów przez płaczącą posłankę po opłakiwanie Lecha...Gdyby Kaczyński wrócił cały
        > i razem z nim rozpoczęła się kampania myślisz, że pokazywaliby go w jej czasie
        > w takim świetle jak po jego śmierci? To był spektakl żeby przyciągnąć widzów...
        > PO i PiS się w swoich celach nie różnią, obu partią i ich poplecznikom chodzi o
        > to samo.

Cel jest jeden- władza i tylko władza, reszta to frazesy bez znaczenia,
        każda z formacji politycznych na polskiej scenie jest równie wiarygodna.
        Doraźne rankingi popularności są ważniejsze niż jakikolwiek program od
        kilkunastu lat. Tematy zastępcze są ważniejsze dla polityków niż realne problemy.
        Gdyby Margaret Thatcher na początku lat 80 liczyła się z rankingami
        popularności, to dziś Wielka Brytania miała by globalne znaczenie porównywalne z
        Mołdową ;)

www.youtube.com/watch?v=POmLbBIQFc8
        swoją drogą- aborcja jest sprawą kościoła, in vitro jest sprawą kościoła,
        edukacja seksualne jest sprawą kościoła, związki nieformalne podobnie jak wiele
        innych tematów, ale krzyż sprawą kościoła nie jest.
        POPISY obrońców krzyża i (na zasadzie w obronie życia gotowiśmy zabijać, w
        obronie godności krzyża możemy go choćby zdeptać)nawiązują do najlepszych
        tradycji rokoszy, liberum veto i konfederacji które prowadziły skutecznie do
        kolejnych rozbiorów.

• michal1401 Re: nie-rząd. 03.08.10, 16:16
          PS sytuacja analogiczna do zastraszenia rządu Millera przez grupkę bandytów-
          związkowców podających się za górników, którzy zdemolowali Warszawę(okolice
          sejmu), napadli na policjantów, a rząd im uległ.

Napaść na policjanta czy strażnika miejskiego niezależnie czy przy interwencji
          kryminalnej czy przy zapewnianiu porządku podczas manifestacji jest
          przestępstwem, a jeśli wiąże się z tym że bandytom (chuliganom) się ustępuje to
          jest to kolejna porażka państwa polskiego.
    • max-kom Re: Autystyczny rząd. 03.08.10, 16:15
      Obudziłam się któregoś dnia i dowiedziałam się że: nie jestem prawdziwą Polką,
      nie jestem patriotką, nie jestem katoliczką (to akurat wiedziałam już
      wcześniej)... życie z powyższymi faktami nie stało się dla mnie trudniejsze :-)
      Ale na dziś... mam odczucia ambiwalentne.
      • Gość: radomianin 35 Re: kto zwyciężył ?? IP: *.radom.vectranet.pl 03.08.10, 18:55
        Oglądając to "widowisko" doszedłem do wniosku że zwyciężyła inkwizycja 2010 z moherami fanatykami którzy swoją głupotą,plugastwem i debilizmem doprowadzili do poniżenia godności znaku krzyża.Dziwi mnie jedno ,gdzie byli biskupi?dlaczego oni nie wyszli do swoich owieczek a wysłali po krzyż młodziutkich niedoświadczonych księży.To jakaś paranoja.Wydaje mi się że Polska jako przedmurze katolicyzmu dała "piękny przykład" na cały świat jak należy "walczyć i krzyż" zgodnie z pieśnią "My chcemy Boga w książce ,szkole......"
        • lucas1_live Re: kto zwyciężył ?? 03.08.10, 20:12
          Gość portalu: radomianin 35 napisał(a):

> Oglądając to "widowisko" doszedłem do wniosku że zwyciężyła inkwizycja 2010 z
          > moherami fanatykami którzy swoją głupotą,plugastwem i debilizmem doprowadzil
          > i do poniżenia godności znaku krzyża.Dziwi mnie jedno ,gdzie byli biskupi?dl
          > aczego oni nie wyszli do swoich owieczek a wysłali po krzyż młodziutkich nie
          > doświadczonych księży.To jakaś paranoja.Wydaje mi się że Polska jako przedm
          > urze katolicyzmu dała "piękny przykład" na cały świat jak należy "walczyć i
          > krzyż" zgodnie z pieśnią "My chcemy Boga w książce ,szkole......"
          Masz całkowitą rację, żenada i żal... To byli katolicy?!
          Dziadki i babki i nie tylko zresztą z pianą na ustach jak fanatycy...
          Dziwią się, że strażników wielu było... Wstyd te kołki przynoszą na cały świat...;/
          • iryda-1 Re: kto zwyciężył ?? 04.08.10, 14:37
            Rzeczywiście to "widowisko"była na miarę światową i "ładny" obraz wystawiło naszej katolickiej Polsce.Nie znam treści konkordatu ( bo skąd miałbym znać) ale ciekawi mnie czy tam nie ma coś szczególnego o krzyżu?
    • succour Re: Autystyczny rząd. 03.08.10, 19:33
      Autyzm (gr.aułós=sam) psych, myślenie poznawcze, oderwane od rzeczywistości,
      całkowicie uzależnione od chwilowych, aktualnych potrzeb jednostki jej
      skłonności, pragnień, upodobań, lęków, przemijających nastrojów itp. stanów oraz
      procesów uczuciowych; sposób myślenia charakterystyczny dla ,,,.

Później dowiedziałem się, że Premier spotkał się z pozostałymi aby ustalić
      budżet na najbliższe 4 lata
      a piekarze mówią, że podniosą ceny chleba o 30% tak by można zrekompensować
      podatek VAT o 1% (nie trzeba być Bonim aby wstawić liczbę do kalkulatora
      podatkowego).

Coś jest na rzeczy czy mi się tylko wydaje???
      • Gość: gela Re: Autystyczny rząd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 12:47
        ja tam jestem pełen podziwu, że sa jeszcze ludzie, którzy
        spontanicznie walcza o to w co wierzą, chocby to była dla
        postronnego obserwatora najwieksza głupota, w końcu z tego zawsze
        słynęliśmy, że ciężko było nas złam,
        nasze pokolenie stac tylko na biadolenie w necie i spamowanie
        skrzynek mailowych, a i tak łykamy wszystko pokornie byle by było co
        zjeść i wlac do baku,
      • Gość: liczący Re: Autystyczny rząd. IP: *.aster.pl 04.08.10, 16:15
        succour napisał:
        > a piekarze mówią, że podniosą ceny chleba o 30% tak by można zrekompensować
        > podatek VAT o 1%

podniosą cenę chleba o 30%?? A czemu nie 130% czy 230%??
        skoro podatek wzrośnie o 1% z 22% do 23% to czemu podwyżka ma wynosić więcej niż
        cała suma podatku VAT??
        Skąd te dane, jacy piekarze tak mówią i czy nie są to oszuści którzy chcą
        znaleźć pretekst do nieuzasadnionych podwyżek (zwiększenia zysku)na zasadzie
        zmowy producenckiej ściganej przez UOKIK
        • Gość: t4 Re: Autystyczny rząd. IP: *.radom.vectranet.pl 05.08.10, 17:35
          Tak mówią piekarze z PO, oczywiście.
          • Gość: liczący Re: Autystyczny rząd. IP: *.aster.pl 05.08.10, 17:41
            Gość portalu: t4 napisał(a):

> Tak mówią piekarze z PO, oczywiście.

Piekarze z Pisu obniżą ceny o 30%, zaś ci z Lewicy będą oddawać za 1 grosz :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka