Dodaj do ulubionych

A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Radomiu

13.09.10, 07:51
Skoro prawie wszystkie festiwale piosenk są już pozajmowane przez inne miasta w Polsce ...to może władze zorganizują w Radomiu Festiwal Piosenki Przedwojennej ...taki chyba nie jest jeszcze zajęty przez żadne miasto a ostatnia impreza "Uliczka pamięci "....daje podstawy aby mieć nadzieję że ten pomysł sprawdziłby się.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kunar Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 07:59
      Tak, będą śpiewać Bogurodzicę w przeróżnych interpretacjach.
      Popatrzcie na Płock i ich festiwale. Bierzcie przykład. I amfiteatr super mają. Nie to co w tym zapyziałku politycznym.
    • Gość: 2020 Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 08:36
      Radom potrzebuje miejsc pracy a nie kolejnej zabawy po której wraca się do przykrej rzeczywistości.
    • Gość: Elżbieta Jagiełło Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: 188.33.5.* 13.09.10, 09:53
      Skoro jesteśmy przy "Uliczce tradycji" to dla mnie, była to klasyczna kampania przedwyborcza PISu w Radomiu. Jestem ciekawa ile to nas, Radomian kosztowało? Dlaczego radni miejscy dopuszczają do marnotrawienia środków finansowych gminy? Przecież jest tyle innych potrzeb dla całego miasta, np. problem Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt w Radomiu, problem niesprawnych mammografów, itp...
      Dlaczego musimy finansować żenujące podrygi np. p. Fałka, którego uważam za pierwszego homofoba w mieście? P. Fałek przeszedł samego siebie, śpiewał, tańczył, recytował, szkoda, że jeszcze nie.........Wiem, że innych kandydatów (z innych opcji politycznych) nie dopuszczono przed oblicze najjaśniejszej PISowskiej.
      Festiwal Piosenki Przedwojennej w Radomiu TAK, ale bez dyskryminacji politycznej!
      • Gość: Chrobry Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 10:47
        W Radomiu powinno powstać Towarzystwo Ochrony Pani Jagiełło. Ilość bzdur jakie wypisuje na tym forum jest porażajace. Pani Elu, a może trzeba bardziej zwrócić uwagę na jakieś małe przyjemności, może trochę erotyzmu w dniu codziennym. Moze jakis portal odpowiedni, to powinno zrelaksowc.
        • Gość: Elżbieta Jagiełło Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: 188.33.5.* 13.09.10, 11:14
          Serdecznie dziękuję za troskę, ale poradzę sobie sama, bez Towarzystwa.
          Widzę, że uderzyłam w Twój czuły punkt, a jednak prawda w oczy kole? Próbujesz odwrócić uwagę od meritum sprawy, proponując mi zmianę portalu i usiłując sprowadzić dyskusję do poziomu, cyt: " erotyzmu w dniu codziennym" (głodnemu zawsze chleb na myśli). To nie mój poziom, nie wchodzę w takie klimaty.
      • Gość: cajon Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.10, 11:39
        Widzisz, rzecz w tym, że na Uliczkę nie idą gminne pieniądze. Widziałaś nazwy i loga sponsorów na plakatach ? To są prywatne firmy, a nie miejskie. Gdzie widziałaś kampanię PiS-u ? Że Fałek śpiewał ? Nie tylko on ... Kordziński (PO), Kluziński (Radomianie Razem) itd. O ile wiem, mógł zaśpiewać każdy, kto chciał.
        • Gość: kinomaniak Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.10, 12:11
          Tak. Mógł śpiewać kto chce. Z prawa i z lewa. I proszę jeszcze spojrzeć na program "Uliczki". Sesja naukowa, promocja książki, stare kino - filmy, których nie zobaczy Pani nigdy na dużym ekranie. Świetnie zorganizowany czas dla dzieci - niebanalne gry i zabawy. Mnóstwo muzyki na najwyższym poziomie. To Pani uważa za marnotrawienie pieniędzy? (Które nota bene dali sponsorzy).
          • Gość: Elżbieta Jagiełło Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: 94.254.193.* 13.09.10, 15:59
            Odpowiedż dla kinomaniaka, cyt:"Tak. Mógł śpiewać kto chce"

Otóż nie, kłamiesz kinomaniaku, wejdz na stronę bloga kandydatki do sejmiku ratuszynska.blogspot.com/ i przeczytaj co tam jest napisane, albo dla ułatwienia ja skopiuję i wkleję:

"Uliczka Tradycji - brak profesjonalizmu Dyrektor Resursy Renaty Metzger"
            W Radomiu w najbliższy weekend odbędzie się impreza. Organizatorzy „Uliczki Tradycji” zaprosili na nią m. in. radnych radomskich. Radni mają zaśpiewać piosenki z lat 20-ych XX wieku. Jeszcze wczoraj podawano, że listy są otwarte i może się każdy zgłaszać. Ponieważ bardzo lubię śpiewać, natychmiast postanowiłam wziąc w tym udział. Jednak, gdy zgłosiłam moją chęć udziału, okazało się, że ma tu miejsce dyskryminacja.

Ciekawy jest bardzo fakt, że na imprezę nie zaproszono żadnego radnego SLD. Kontaktowałam się z radnym Bohdanem Karasiem, który potwierdził, że takiego zaproszenia nie otrzymał ani on, ani nikt z SLD. Metzger tłumaczyła niejasno i mętnie, że miała kłopoty z telefonem i nie mogła się skontaktować z nikim z lewicy.

Pani Renata Metzger, dyrektor Resursy i organizatorka tej imprezy zaprosiła jednak radnych z PiS-u, PO i Kocham Radom. W tych przypadkach telefon nie zawiódł.

Niejednokrotnie już pisałam, że jestem otwarta na współpracę z każdym. Szkoda, że się okazało, że prawica nie potrafi współpracować, a chodnik na Uliczce Tradycji jest tylko po prawej stronie.

Pani Dyrektor próbowała mnie przekonać, że jest już za późno, że wszyscy ćwiczyli przez cały tydzień i że nie jest możliwe, aby zorganizować dla mnie akompaniament. Pani Dyrektor! Powtarzam: ja bardzo dobrze śpiewam! Dobrej baletnicy nie przeszkadza rąbek u spódnicy. Mogę sobie sama akompaniować – gram na gitarze i fortepianie. Jeśli Pani nie potrafi, to ja jestem w stanie akompaniament zorganizować. Mogę zaśpiewać też a cappella. Jednak jak łatwo się domyślić, radni prawicy wystraszyli się po prostu konkurencji z mojej strony. I słusznie!

Smuci bardzo fakt, że Pani Dyrektor wykazała się brakiem profesjonalizmu. Dyrektorem Resursy jest osoba niekompetentna, która nie potrafi skutecznie wykonać telefonu do radnego miasta. Mnie zajęło 20 minut, aby dowiedzieć się, kto jest organizatorem tej imprezy, zdobyć numer telefonu do tej Pani i zadzwonić do niej, mimo że wszystko było utrzymywane w wielkiej tajemnicy przez Resursę. Czas pomyśleć o zmianie dyrektora w Resursie na osobę kompetentną, elastyczną i sympatyczną, która nie będzie popełniać tak niedopuszczalnych gaf.
            Autor: ratuszynska o 01:21 5
        • Gość: Elzbieta Jagiełło Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: 188.33.5.* 13.09.10, 12:22
          "Widzisz, rzecz w tym, że na Uliczkę nie idą gminne pieniądze. Widziałaś nazwy i loga sponsorów na plakatach ? To są prywatne firmy, a nie miejskie"

Sorry, a widziałeś/aś kosztorys tej imprezy?
          • Gość: cajon Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.10, 12:31
            > "Widzisz, rzecz w tym, że na Uliczkę nie idą gminne pieniądze. Widziałaś nazwy
            > i loga sponsorów na plakatach ? To są prywatne firmy, a nie miejskie"
            >
            > Sorry, a widziałeś/aś kosztorys tej imprezy?

A i owszem. Widziałem. I wiem również, że udział Miasta w tej imprezie to przede wszystkim pomoc ze strony miejskich firm, np. ZUK (transport, sprzątanie itp).
            Trudno uwierzyć, że da się zrobić coś ze sponsorskich pieniędzy, prawda ? A jednak się da. Poza tym, jak napisał mój przedmówca kinomaniak - jeżeli to, co działo się na Uliczce Tradycji uważasz za marnotrawienie pieniędzy ... to nie mamy o czym rozmawiać. Bo przy takim podejściu jak twoje - Radom nigdy nie wygrzebie się z zaścianka.
            • Gość: Elżbieta Jagiełło Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: 94.254.193.* 13.09.10, 15:37
              "Trudno uwierzyć, że da się zrobić coś ze sponsorskich pieniędzy, prawda ? A jednak się da".

Człowieku jak ja zdobywałam środki przedakcesyjne z UE, to Ty chyba pastowałeś podłogi na żółto. Udało mi się zdobyć pieniądze z ONZ tu. Organizowałam w Radomiu akcje z udziałem m.inn: prof. Marka Balickiego b. ministra zdrowia, pełnomocniczek rządu ds. równego statusu płci p. Izabeli Jarugi Nowackiej i p. Magdaleny Środy i nie musiałam chodzić po sponsorach i żebrać. Pisałam wnioski, programy i miałam na realizację przedsięwzięcia i nie mydliłam nikomu oczu.
              Czyli jaką kwotą, konkretnie, gmina zasiliła tę imprezę?
              • Gość: cajon Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.10, 16:01
                > Człowieku jak ja zdobywałam środki przedakcesyjne z UE, to Ty chyba pastowałeś
                > podłogi na żółto. Udało mi się zdobyć pieniądze z ONZ tu. Organizowałam w Radom
                > iu akcje z udziałem m.inn: prof. Marka Balickiego b. ministra zdrowia, pełnomoc
                > niczek rządu ds. równego statusu płci p. Izabeli Jarugi Nowackiej i p. Magdalen
                > y Środy i nie musiałam chodzić po sponsorach i żebrać. Pisałam wnioski, progra
                > my i miałam na realizację przedsięwzięcia i nie mydliłam nikomu oczu.
                > Czyli jaką kwotą, konkretnie, gmina zasiliła tę imprezę?

Przecież napisałem. Udział Miasta to pomoc "techniczna" - część transportu, sprzątanie.
                Reszta - środki własne Resursy i sponsorzy.

Piszesz "środki z ONZ, akcje z udziałem min. Balickiego, prof. Środy, P. Jarugi Nowackiej" ...
                a co z tego wynika ? Pytam o efekty tych akcji, bo jakoś nie obiło mi się o uszy ... :)
                • Gość: Elżbieta Jagiełło Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: 94.254.193.* 13.09.10, 16:10
                  A mnie się obiło o uszy, że p. Metzger była zamieszana w mobbingowanie swoich pracowników i żle się stało, że ta skompromitowana osoba reprezentowała Resursę i miasto Radom. Żle się stało również, że impreza ta została upolityczniona i wykorzystana do prywatnych celów prawicowych kandydatów na prezydenta i do samorządu.
                  • Gość: cajon Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.10, 16:25
                    > A mnie się obiło o uszy, że p. Metzger była zamieszana w mobbingowanie swoich p
                    > racowników i żle się stało, że ta skompromitowana osoba reprezentowała Resursę
                    > i miasto Radom. Żle się stało również, że impreza ta została upolityczniona i w
                    > ykorzystana do prywatnych celów prawicowych kandydatów na prezydenta i do samor
                    > ządu.

Powiem ci, że jeśli twoje działania były tak samo merytoryczne, jak ta odpowiedź, to chyba wiem, dlaczego o nich nie wspominasz.

Szkoda czasu na takie dyskusje, pani fachowiec od środków z ONZ. Najpierw zrób coś konkretnego, z czego jakikolwiek pożytek będzie, a później krytykuj. Natomiast osobiste wycieczki i obgadywanie innych pozostaw na imieniny u cioci. Nie wyżalaj się na Forum, bo nikogo nie obchodzi, kogo lubisz, a kogo nie.
                    • Gość: Radomianin Refleksja IP: *.radom.vectranet.pl 13.09.10, 18:50
                      Jak czytam wpisy na tym forum, to przychodzi mi na myśl, że w Radomiu nawet samemu Panu Bogu nie było by łatwo wszystkim dogodzić. Malkontenctwo mieszkańców naszego grodu jest porażające, a potrzeba dyskredytcji wszelkich działań, jakie by one nie były jest tak wielka, że przerasta wszystko. Poczucie zaś czegoś, co nazywa się lokalnym patriotyzmem u nas w Radomiu nie istnieje.
                    • Gość: Elżbieta Jagiełło Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: 109.243.32.* 14.09.10, 08:53
                      "Najpierw zrób coś konkretnego, z czego jakikolwiek pożytek będzie, a póżniej krytykuj"

Oto tylko niektóre z moich działań dla Radomia, look:
                      Tekst linka
              • Gość: Jeruzalka Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: *.radom.vectranet.pl 14.09.10, 01:05
                Organizowałam w Radomiu akcje z udziałem m.inn: prof. Marka Balickiego b. ministra zdrowia, pełnomocniczek rządu ds. równego statusu płci p. Izabeli Jarugi Nowackiej i p. Magdaleny Środy

U ła , no to wybitne postaci w tym Radomiu występowały , najwybitniejsi etycy i ekonomiści , celebryci postkomunistycznych elit i ruchów feministyczno-gejowskich . No szacun , wielki szacun . A przepraszam , że zapytam przy okazji : czy nie zorganizowałaby Pani w Radomiu równie spektakularnej akcji , ale z gen . Kiszczakiem lub kpt . Piotrowskim w roli głównej ? Szczerze namawiam i polecam . Można byłoby wtedy wypastować podłogi np . na brązowo ( kolor i zapach pasty pasowałby do unikalnej atmosfery spotkania ) . Mam już nawet nośne hasło promujące akcję : Танец с красными звездами - edycja 1970 - 1984 . Może oprócz UE i ONZ w finansowanie takiej akcji weszłyby też WSI , a w transmisję Polsat , z TVN24 i producenci ' Tomasz Lis opluwa jadem na żywca ' ? Polcam , emocje i rozgłos gwarantowane ...
                • Gość: Elżbieta Jagiełło Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: 109.243.32.* 14.09.10, 09:29
                  Dziękuję za uznanie, szacun mi się należy. Zostałam odznaczona wieloma odznaczeniami, wyróznieniami, np: Tekst linka
                  Jestem także laureatką Tekst linka
                  Reszty poszukaj sobie w google.
                  • Gość: Jeruzalka Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: *.radom.vectranet.pl 14.09.10, 12:20
                    Ale ordery i wyróżnienia nie zwalniają od zachowania kultury osobitej : ja nie zwracam się do Pani ' per ty ' chociaż wydaje mi się , że jestem odrobinkę starsza , a może nawet bardziej życiowo , zawodowo i społecznie doświadczona , bo to co Pani nam tu przedstawia wcale nie jest czymś nadzwyczajnym w dzisiejszych czasach !
                    Poza tym , odrobina skromności sprawi , że może ktoś Panią polubi , bo bufonów to najczęściej omija się z daleka , a nie wybiera na radnych . Nie wiem jeszcze , ale się dowiem , kto Pani doradza , ale te wpisy śmierdzą na odległość taką wsiową kampanią wyborczą typu kogo ja to nie widziałam , kogo ja tu nie znam . Aż zionie z nich prowincją i zachwianym ego . Szkoda, że przy takim utytułowaniu , brakuje Pani odrobiny kreatywności w poszukiwaniu własnego sposobu na wyróżnienie się z tłumu . Ale cóż , jak człowiek ujawnia się tylko przed wyborami i tylko po to , żeby znaleźć odpowiednio wielki stołek pod własny tyłek , to tak już jest .
                    • Gość: Elżbieta Jagiełło Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: 109.243.66.* 14.09.10, 19:25
                      Szanowny Panie Jeruzalek
                      Szanowna Pani Jeruzalka
                      Czy Pani/Pana kultura osobista pozwala na wyjaśnienie mi następującej kwestii,

cyt:
                      "czy nie zorganizowałaby Pani w Radomiu równie spektakularnej akcji , ale z gen . Kiszczakiem lub kpt . Piotrowskim w roli głównej ? Szczerze namawiam i polecam . Można byłoby wtedy wypastować podłogi np . na brązowo ( kolor i zapach pasty pasowałby do unikalnej atmosfery spotkania ) . Mam już nawet nośne hasło promujące akcję : Танец с красными звездами - edycja 1970 - 1984 . Może oprócz UE i ONZ w finansowanie takiej akcji weszłyby też WSI , a w transmisję Polsat , z TVN24 i producenci ' Tomasz Lis opluwa jadem na żywca ' ? Polcam , emocje i rozgłos gwarantowane ...

Nie identyfikuję się z działaniami gen. Kiszczaka lub kpt. Piotrowskiego. Nie należę do żadnej partii politycznej. Chociaż przyznam się szczerze, że biją się o mnie od lewa przez centrum do prawa.

cyt: "chociaż wydaje mi się , że jestem odrobinkę starsza , a może nawet bardziej życiowo , zawodowo i społecznie doświadczona , bo to co Pani nam tu przedstawia wcale nie jest czymś nadzwyczajnym w dzisiejszych czasach !"

No to jest Pani/Pan starsza/y czy tylko się Pani/Panu tak wydaje? Poza tym , odrobina skromności przydałaby się osobie, żeby się w końcu nam przedstawiła i przedstawiła swoje działania na rzecz miasta Radomia, niech wszyscy zobaczą kto jest lepszy. Będziemy niecierpliwie czekali na Pani/Pana prezentację.

Szkoda, że przy takim utytułowaniu , brakuje Pani odrobiny kreatywności w poszukiwaniu własnego sposobu na wyróżnienie się z tłumu . Ale cóż , jak człowiek ujawnia się tylko przed wyborami i tylko po to , żeby znaleźć odpowiednio wielki stołek pod własny tyłek , to tak już jest .

Swoją kreatywność udowodniłam już wielokrotnie i nie tylko przed wyborami, (proszę czytać ze zrozumieniem tekst, który zamieściłam wcześniej),za co zostałam wielokrotnie nagrodzona i wyróżniona. Niestety muszę Pana/Panią rozczarować, nie zostanie Pan/Pani moim doradcą/doradczynią, nie ten poziom! Wysoki stołek mam już od dawna.

• Gość: Jeruzalka Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: *.radom.vectranet.pl 14.09.10, 20:02
                        Ze zrozumieniem to ja staram się jeszcze podchodzić do tego co Pani tu wypisuje o sobie . Niestety ja nie mam parcia na szkło i dlatego - pozwoli Pani - będę skromniejsza i nie wypiszę tutaj całej epistoły o swoich działaniach . Poza tym nie będę startowała w najbliższych wyborach , nigdy nie startuję , ale nie przeszkadza mi to w skutecznym działaniu na swoim poletku . Trąbienie na prawo i lewo o swoich osiągnięciach jest zaiste oznaką skromności , której Pani serdecznie gratuluję .
                        A i przy okazji : nie wiem dlaczego zwraca się Pani do mnie per Pan / Pani ... Również proszę o czytanie ze zrozumieniem . Nie pozdrawiam i żegnam , bo dyskusja z Panią nie wprowadza niczego nowego do mojego postrzegania świata . Szkoda więc czasu i zachodu , bo i tak nic Pani nie zrozumie .
                        • Gość: Elżbieta Jagiełło Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: 188.33.47.* 15.09.10, 05:46
                          Poproszę konkretnie, na jakim poletku? Gdzie prezentacja? Coś mi tutaj tchórzem śmierdzi........
                          Zwracam się do Pani/Pana właśnie w takiej formie, bo Pani/Pan nie przedstawił/a się nam, a ja mam uzasadnione wątpliwości co do Pani/Pana płci. Jako znana działaczka LGDT śmiem twierdzić, że ma Pani/Pan tożsamość genderową.
                          Poza tym ten cały wywód, cyt::"Poza tym nie będę startowała w najbliższych wyborach , nigdy nie startuję , ale nie przeszkadza mi to w skutecznym działaniu na swoim poletku" - jest dla mnie śmieszny, wręcz żałosny!
                          Nie zależy mi na tym czy mnie Pan/Pani pozdrawia czy nie, mam to w głębokim poważaniu. Bye! Czuje się jak po spotkaniu ze skunksem. Brrrr.....Fuj.......
                          • Gość: Jeruzalka Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: *.radom.vectranet.pl 15.09.10, 11:52
                            Dla Pani wszystko chyba jest śmieszne i żałosne , co nie jest związane z antyhomofobiczną i feministyczną działalnością . A dla mnie żałosne jest właśnie to , czym się Pani tak chwali . Potrzymuję jednak zdanie , że kultura osobista nie jest Pani najmocniejszą stroną . O ile można sobie kupić miejsca we wszelkiego rodzaju rankingach i plebiscytach , o tyle dobrego wychowania już nie , co potwierdza Pani swoimi wpisami . Obrona gejów i lesbijek , a także zaangażowanie feministyczne nie stawia Pani ponad wszystkimi , ale zapewne tłumaczy to , że z uporem maniaczki wciska mi Pani tożsamość genderową - rzucam to na poczet ' zboczenia zawodowego ' . Nawet jeśli nazwała mnie Pani skunksicą , to proszę pamiętać , że w przypadku tych zwierząt jest to skuteczna obrona przed intruzem , nawet przed farbowanym ( na czerowno ) lisem . Proszę mi już nie odpowiadać - bo nawet nie zadam sobie trudu czytania Pani wpisów , a co dopiero odpowiadaniu na nie - i skupić się na dalszym , groteskowym promowaniu swojej postaci . Szkoda energii na takie dyskusje , bo do wyborów zostało jeszcze parę miesięcy . Żegnam .
                            Koniec . Kropka .
                            • Gość: Elżbieta Jagiełło Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: 188.33.179.* 16.09.10, 05:24
                              Cały czas czekamy na prezentację Pani/Pana dokonań na rzecz miasta Radom, ha, ha, ha Rozumiem, że te dokonania to tylko próba dyskredytacji tych osób, które naprawdę coś robią dla miasta i Pani/Pana osobiste frustracje, ha, ha, ha!
                              Ujadanie zza węgła jak kundel hau, ha,hau, to są Pani/Pana spektakularne akcje!
                              • Gość: A ja tam byłem Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.10, 09:19
                                I jak tu się dziwić, że nikt nie zaprasza na imprezy tak durnych bab? Niby co w tej chwili robisz jeśli nie szczekasz i dyskredytujesz cudzą pracę (Uliczka Tradycji), powołując się przy tym na jakieś wirtualne dokonania, które nikomu żadnego pożytku nie przyniosły poza propagowaniem twojej żenującej osoby?
                                Bardzo dobrze, że cię tam nie było - psułabyś tylko powietrze, dokładnie tak, jak robisz to teraz na forum.
                                EOT
                                • Gość: Elżbieta Jagiełło Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: 188.33.27.* 16.09.10, 17:23
                                  No właśnie tam byłam. Zanim się wypowiesz i zaczniesz obrażać ludzi to przeczytaj od początku o co chodzi, durny chłopie.
                                  Uliczka Tradycji to fajna impreza, szkoda tylko, że w tym roku, została zmanipulowana do przedwyborczych promocji kandydatów do samorządu i wyborów prezydenckich. I o to mi chodzi. Kandydaci mają swój budżet na przedwyborczą promocję i nie powinni wykorzystywać do tego celu organizatorów, którzy swą ciężką pracą przyczynili się do promocji miasta. Jest to nauczka na przyszłość aby nie upolityczniać i nie dać się wykorzystać szczególnie teraz przed wyborami.
                                • Gość: Elżbieta Jagiełło Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: 188.33.74.* 17.09.10, 07:43
                                  Cyt; "powołując się przy tym na jakieś wirtualne dokonania, które nikomu żadnego pożytku nie przyniosły poza propagowaniem twojej żenującej osoby?"

Żenujący to jest Twój poziom, skoro uważasz, że akcja "Bezpieczna taksówka", lub
                                  "Różowa konwalia" nie przyniosła żadnego pożytku dla kobiet, szczególnie tych mieszkających w Radomiu.
                                  Przypominam Ci, że m.inn. sprowadziłam z Holandii dla kobiet jednorazowy sprzęt do pobierania cytologii. Mam nadzieję, że na własnej skórze przekonasz się jak ważna jest profilaktyka i wczesna diagnostyka raka szyjki macicy. Pozdrawiam, przy okazji, bliskie Ci kobiety, Twoją mamę, babcię, siostrę, żonę i kochankę, której zapewne nie masz ze względu na swój ciasny, seksistowski móżdżek.
    • Gość: jolla Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: *.radom.vectranet.pl 13.09.10, 19:02
      tak a gwiazdą będzie wiecznie młoda ''WSPANIAŁA'' radna JOLANTA K-Z
      myślę że ten post jakiś geniusz z promocji miasta mógł wymyślić
      • Gość: lilaweda Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: *.radom.vectranet.pl 13.09.10, 23:03
        Ludzie o czym wy ględzicie ??????????..tu jest post o festiwalu a nie o jakiejś dyrektorce Resursy.........
        • Gość: milka Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 23:39
          Jestem za takim festiwalem! Koncert śpiewających radomian był oczywiście "Uliczkowym" żartem i bardzo sympatycznym. Ale ludzie chętnie śpiewają pisoenki międzywojenne, bo są melodyjne i każdy może je zanucić. A uwagi pani Jagiełło są obrzydliwe, prowincjonalne i pełne zwiści. A kim pani w ogóle jest? Zazdrość pani, że pani nie zaśpiewała,? Bo to był koncert znanych radomian a pani jest nikim. To samo cytowana pani Ratuszyńska. Kto to jest? Nawet na koncert na estradzie trzeba sobie zaslużyć, a nie żądać dymisji dyrektorki Resursy, bo nie pozwiolila pani Ratuszyńskiej wystąpić. Uważam że słusznie, bo z pańciami o mentalności pani Ratuszyńskiej się nie rozmawia.
          • Gość: Ułan na koniku Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 07:07
            Środowiska pani Raptusińskiej tzn.takze Karasia, Włodarczyka i innych tuzów kultury organizowały w minionych (oby na zawsze) czasach sławne Dni Kultury..i tu wstawić np. Wegry ,czy Austrię ...polegającve na tym ze zalewali sie do nieprzytomności przywiezionym przez gości alkoholem narodowym np. austiackim piwem czy reslingiem (wyłącznie we własnym gronie rzecz jasna). O czym wy mówicie czerwone scierwa??? Chlanie w gronie towarzyszy z KUmitetów się skończyło..śpiewać się zachciewa w wolnej Polsce...,a dalej pod kiosk z piwem. Pani raptusińska dajcie towarzyszko spokój i nie lansujcie się kosztem wspaniałj Uliczki Tradycji. SLD, motłoch ,wy na 1 maja i ;_)
            • Gość: nuter Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 11:10
              Wystarczająco dużo jest festiwali dla młodych ,może byłby to jeden festiwal na którym byłyby piosenki melodyjne
              Jestem za tym aby był w Radomiu taki festiwal
              • Gość: mieszko Re:Do E.Jagiełło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 08:45
                Proszę pani, czy pani ma równo pod sufitem?? przyczepiła się pani do wątku o ulicze jak rzep psiego ogona. Chorobliwe lansowanie własnej osoby jest i śmieszne i żałosne jednocześnie. Niech pani zaprzestanie mieszć wspaniałej imprezy kulturalnej jaką jest Uliczka Tradycji z włacymi kompleksami. Niech pani założy watek "ja ela jagiełło" na odpowiednim forum np forum osobliwości i dziwactw przyrody, albo forum osób z psychozami.Tam jest dobre miejsce.
                • Gość: Elżbieta Jagiełło Re:Do E.Jagiełło IP: 188.33.74.* 17.09.10, 09:00
                  Szanowny Mieszko
                  Ja tylko odpowiadam na zadawane mi pytania. Poproszono mnie o zaprezentowanie moich działań dla Radomia, więc zamieściłam tylko i jedynie 1/10 tego co faktycznie zrobiłam. Dopóki forumowicze będą zadawać mi pytania, ja przez szacunek dla nich, będę odpowiadać, czy to się Mieszkowi podoba, czy też nie podoba. Przecież nie musisz o Wielki Mieszku (ten mieszek kojarzy mi się w sposób jednoznaczny:) czytać tego, co ja tu pisze.
                  Poza tym jestem ciekawa czy Mieszko ma przygotowanie specjalistyczne do diagnozowania psychoz przez internet. Czy jest to przygotowanie medyczne czy własne doświadczenia?
                  "Pisać każdy może, jeden lepiej........"
                  • Gość: Mieszko Re:Do E.Jagiełło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 09:23
                    No dobra niech pani wymieni na tym forum 9/10 swoich dokonań. Jestem bardzo ciekawy. A na marginesie wychodzi pani nieuctwo...Mieszko to nie to samo co mieszek.... skojarzenie seksistowskie...jak pani nie zaprzestanie używania języka genitalnego, to podam panią do rady etyki SLD :-)
                    • Gość: jurand ;-) Re:Do E.Jagiełło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 08:51
                      Mieszko I zadrwił z Jagięłło. Polska - Litwa 1 : 0 :-)
                      • Gość: Elżbieta Jagiełło Re:Do E.Jagiełło IP: 109.243.181.* 18.09.10, 09:19
                        Najpierw naucz się pisać poprawnie aby zasłużyć na dyskusję ze mną:) Ale właściwie, co mi tam, znaj moje dobre, feministyczne, serce, odpowiem Ci.
                        Jurand był ślepy (bez urazy) i nie widział tak jak Ty nie widzisz, o co tu tak naprawdę chodzi.
                    • Gość: Elżbieta Jagiełło Re:Do E.Jagiełło IP: 109.243.181.* 18.09.10, 09:55
                      "No dobra niech pani wymieni na tym forum 9/10 swoich dokonań. Jestem bardzo cie
                      kawy"

Szanowny Panie Mieszku
                      Gdyby Pan nie był takim nieukiem, jak Pan niewątpliwie jest i umiał czytać ze zrozumieniem, to doczytałby się Pan, że kilka wątków wcześniej zaprezentowałam swoją cząstkową działalność. Dziękuję Panu za możliwość darmowej prezentacji.

"jak pani nie zaprzestanie używania języka genitalnego, to podam panią do rady etyki SLD :-)"
                      Nie należę do SLD, ani do żadnej innej partii politycznej, więc w myśl powiedzenia "nie strasz bo sam się zesrasz" pozdrawiam i do zobaczenia w innym wątku na forum GW.

PS.
                      Zawsze tak mam z tymi chłopami, żyć mi nie dają! Oświadczam, że mam swojego faceta i inni mnie nie interesują. No, chyba, ze może fajne laseczki.....
            • Gość: czarny komunista Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado IP: *.cdma.centertel.pl 18.09.10, 19:39
              A to pisze pan Ziołoziński czy pan Murozoski?
    • maciek.kat Re: A może Festiwal Piosenki Przedwojennej w Rado 18.09.10, 19:32
      Jestem za takim pomysłem, pod warunkiem, że również usłyszę piosenki w wersji esperanto. Ostatnie wykonanie piosenki Ordonki pt. Św.Antoni było rewelacyjne!!!
      A tak na marginesie - czy odbywają się już klubowe spotkania radomskich esperantystów?
      • Gość: Mieszko Re:Do E.Jagiełło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 09:38
        Przed następna batalią wyślę pani dwa nagie wibratory, dla lepszej obrony. Bo jak narazie jest pani w polemikach tak beznadziejna i niemerytortczna że ręce opadaja. Czekam wciaż na
        9/10 pani dokonań publicznych. Niech pani napisze o parytetach dla kobiet na waszych listach !
        Pani profesor (hahaha) Środa (za przeproszeniem) za pania się wstydzi. Znajoma lesbijka powiedziała mi że nie chce takich obrońców wolności ja pani, Środa, Balicki , Szczuka, Piróg, Biedroń i inni zieloni ..:-) :-).
        • Gość: Elżbieta Jagiełło Re:Do E.Jagiełło IP: 109.243.161.* 20.09.10, 07:32
          "Przed następna batalią wyślę pani dwa nagie wibratory, dla lepszej obrony".
          Widzę, że testosteron mózg Ci zalał. Wibratory nie służą do obrony, chyba, że przed mężczyznami, takimi beznadziejnymi jak Ty, o wielki Mieszku:)
          Wiedziałbyś o tym, gdyby w szkołach była edukacja seksualna, rzetelna wiedza medyczna nie podszyta światopoglądem. Musisz uważać, żebyś przypadkiem nie zjadł tych wibratorów w sałatce z zielonym ogórkiem albo z marchewką.
          Dopóki w szkołach będą uczyli księża lub katecheci, takie poglądy jakie Ty reprezentujesz będą powodem wielu ludzkich tragedii i będą ośmieszać nas na arenie europejskiej.
          Moje dwa, nagie miecze schowałam głęboko do pochwy. Obchody 600 lecia bitwy pod Grunwaldem już dawno się zakończyły.

"Bo jak narazie jest pani w polemikach tak beznadziejna i niemerytortczna że ręce opadaja".
          Mam nadzieję, że opadły Ci za kolana. W końcu poznamy Twoją, tak skrywaną, tożsamość, o wielki Mieszku!

"Czekam wciąż na 9/10 pani dokonań publicznych"
          Jeżeli chcesz być dla mnie wiarygodny i zasłużyć sobie na dyskusję ze mną, to najpierw przedstawisz się nam, a potem zaprezentujesz nam swoje "dokonania publiczne", tak jak ja to zrobiłam wcześniej. Nie pochlebiaj sobie smarkaczu:)

"Niech pani napisze o parytetach dla kobiet na waszych listach !"
          Nie wiem o jakie listy chodzi? Co to znaczy "wasze"? Ja jestem niezależna i nie należę do żadnej partii politycznej, o czym wiedziałbyś, gdybyś zadał sobie trud przeczytania wcześniejszych wątków w tej dyskusji, a tak to tylko z uporem maniaka powtarzasz, jak wytresowana papuga, wyuczone na pamięć stereotypy, ble, ble, ble. Naprawdę nie stać Cię na własne poglądy?
          Jeżeli chodzi o Zielonych 2004, to u nich od zawsze był parytet i od zawsze było dwóch wspólprzewodniczących partii, tzn. kobieta i mężczyzna i uważam, że tak powinno być w każdej partii i w każdej organizacji pozarządowej ngo, look: Tekst linka Dziękuję Ci, że mogłam dzięki Tobie zaprezentować moją ulubioną formacje polityczną:)
          Jeżeli chodzi o parytety, tu tutaj znajdziesz dokładne informacje, look: Tekst linka

"Pani profesor (hahaha) Środa (za przeproszeniem) za pania się wstydzi"
          Gdyby pani prof. Magdalena Środa wstydziłaby się mojej działalności, to nie uhonorowałaby swoim przyjazdem miasta Radomia. Pani profesor przyjechała na moje osobiste zaproszenie. Nadmienię, że obecność pani profesor w Radomiu związana była z akcją "Różowa Konwalia", która dot. raka szyjki macicy. To samo dot. prof. Marka Balickiego b. ministra zdrowia. Wizyta profesora związana była z promocją zdrowia kobiet.

"Znajoma lesbijka powiedziała mi że nie chce takich obrońców wolności ja pani, Środa, Balicki, Szczuka, Piróg, Biedroń i inni zieloni ..:-) :-)".
          Pozdrów swoją znajomą lesbijkę i powiedz jej, że dzięki takim osobom jak ja, prof. M. Środa, prof. Balicki, będzie miała możliwość darmowych szczepień pw. rakowi szyjki macicy, a przy pobieraniu badań cytologicznych nie będzie gwałcona starym, zardzewiałym sprzętem, ale będzie miała ten luksus i niewątpliwą przyjemność, badania jednorazowym, śliczniutkim i milutkim sprzętem, który sprowadziłam z Holandii. To ją powinno przekonać:)
          Udzieliłam Ci wyczerpujących odpowiedzi, mimo, iż nie musiałam zniżać się do Twojego poziomu. A teraz idż wytrzyj sobie nos i zmień pampersa.

Więcej informacji znajdziesz pod n/w adresami, look:
          Tekst linka
          oraz
          Tekst linka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka