Dodaj do ulubionych

loki, suszarki, dyfuzor

17.06.07, 18:20
witajcie:)
czy moglybyscie polecić jakas dobra suszarke do wlosów z dyfuzorem? wlosy mi
się krecą jak sa mokre a chcialabym ten efekt utrzymac;)
ostatnio jak bylam u fryzjera to sie fajnie zalokowaly po tym dyfuzorze ale
nie chcę nic w ciemno kupowac.
dzieki i pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • yagiennka Re: loki, suszarki, dyfuzor 17.06.07, 20:26
      Ja mam Bosha Beautixx Comfort i jest fajna. Ma 2 stopnie ciepłego powietrza i
      zimne więc nie pali włosów (ja suszę na średnim), 1900 moc i 2 szybkości
      nadmuchu. Ma duży dyfuzor, dla długich włosów taki lepszy a dla krótkich może
      być mniejszy.
      • brunetaa Re: loki, suszarki, dyfuzor 17.06.07, 22:32
        dziekuję.:)
        cenowo nawet przystepna. zastanawiam się tylko czy sama bedę umiala zrobić
        takie fajne loki czy tylko to fryzjer potrafi;)
        • asia9646 Re: loki, suszarki, dyfuzor 17.06.07, 23:05
          Zapewniam Cię,jak trochę potrenujesz na pewno sobie poradzisz.Po umyciu włosów
          naloz pianke do kreconych lub zel w sprayu do stylingu.Susz dyfuzorem z glowa w
          dół,kazdy pukiel wlosow nalezy zakrecic i chwile przytrzymac dyfuzor przy
          glowie,grzywke i boki mozesz ukladac przy pomocy szczotki.Na koniec ugniatasz
          lekko zwizonymi palcami cala fryzure aby sie nie puszyla.Powodzenia.
          • yagiennka Re: loki, suszarki, dyfuzor 18.06.07, 01:23
            I koniecznie kup sobie piankę specjalnie do kręocnych włosów, daje inny efekt
            niż zwykła. Ja używam Sunsilk. I do tego krem do loków albo żel właśnie, i
            trzeba nałozyc na wilgotne i wygniatac je rękoma. Ja surzarki używam mało,
            raczej pozwalam im samym wyschnąć, podsuszam tylko przy głowie żeby je odbic.
            • brunetaa Re: loki, suszarki, dyfuzor 18.06.07, 11:29
              dziekuje bardzo za rady!
              dzis poszlam do osiedlowego fryzjera, zeby wysuszyc je na dyfuzorze i porazka
              po prostu. lokow prawie nie bylo, wiec nie wiem czy to kwestia umiejetnosci
              tamtej fryzjerki czy suszarki czy czego.dziwne
              • saskiaplus1 Re: loki, suszarki, dyfuzor 18.06.07, 11:48
                Może to kwestia zastosowanych kosmetyków? Mnie sam dyfuzor włosy nieco skręca,
                ale naprawdę spektakularny efekt daje dopiero przy jednoczesnym użyciu pianki do
                włosów kręconych i aktywatora skrętu do loków. Tak robi mój fryzjer i ja sama,
                jak się wybieram na jakąś imprezę.
                • brunetaa Re: loki, suszarki, dyfuzor 18.06.07, 11:52
                  no mozliwe. poza tym ta dzisiejsza fryz. nie suszyla ich glową w doł, co tez
                  mnie zdziwilo;)jakiej firmy masz aktywator?
                • yagiennka Re: loki, suszarki, dyfuzor 18.06.07, 12:44
                  A jaki masz aktywator?? Bo ja mam różne cuda do włosów ale chciałabym aby mi się
                  jeszcze bardziej kręciły. A czegoś takiego nie mam.
                  • pucek77 Re: loki, suszarki, dyfuzor 18.06.07, 14:56
                    Podbijam pytanie - też kupuje co jakiś czas nowe kosmetyki do loków ale póki co
                    nie jestem z niczego za bardzo zadowolona... na razie chyba najbardziej
                    odpowiada mi jedwab farouk (zreszta nie jest akurat specjalnie do loków ale
                    fajnie tak nawilża/natłuszcza a moje włosy są baaardzo suche i przez to jak
                    siano). Co wybrać? jaki kosmetyk skręci loki, nawilży, nabłyszczy (?) ale nie
                    sklei? Jest coś takiego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka