Dodaj do ulubionych

W Radomiu PO zrobi ze stolkami to samo co w Wwie?

14.11.10, 22:07

www.niezalezna.pl/artykul/warszawskie_stolki_platformy/41285/1
W radach nadzorczych stołecznych spółek komunalnych zasiada blisko 30 osób związanych z PO lub skoligaconych z prominentnymi politykami tej partii - pisze "Newsweek". I dodaje, że podobnymi synekurami władze Warszawy obdzieliły także kilkunastu działaczy koalicyjnego SLD. Tygodnik podaje przykłady. Krzysztofowi Zakrzewskiemu (synowi posłanki Jadwigi Zakrzewskiej) powierzono nadzór nad spółką administrującą mostem Świętokrzyskim i tunelem Wisłostrady. Sebastian Kwiatkowski (brat szefa resortu sprawiedliwości) z ramienia ratusza przygląda się działaniom TBS Bemowo.

"Newsweek" pisze też, że w radach nadzorczych stołecznych spółek komunalnych zasiadają także burmistrzowie dzielnic z PO, m.in. Jarosław Dąbrowski - burmistrz Bemowa. Wyjaśnił on dziennikarzom, że pracę w radzie nadzorczej wykonuje "po godzinach".

Za kilka godzin pracy w miesiącu zainteresowani inkasują po około 2 tys. zł - pisze "Newsweek".
Obserwuj wątek
    • Gość: z boku strzał w stopę IP: 10.21.0.* 16.11.10, 09:12
      Mam w rękach Radomską Gazetę Platformy Obywatelskiej, którą rozdawali na Ustroniu. Bardzo ciekawe informacje przedstawia Dariusz Kwiecień. Wynika z nich że region radomski uzyskał najmniej środków unijnych rozdzielanych przez sejmik (z RPO):
      region warszawski - 792 mln zł
      " płocki - 837 "
      " siedlecki - 586 "
      " radomski - 455 !!!!!!!!
      Wymowa tych danych jest porażająca: najbiedniejszy region dostał najmniej!
      Ale Pan Dariusz zapomniał, że tak dzielił zarząd województwa w którym PO ma większość a klub PO w sejmiku ma najwięcej radnych! I nie można wszystkiego zwalać na Struzika gdyż decyzje o podziale środków zapadają większością głosów i w sejmiku i w zarządzie. Sam Struzik nic nie zrobi, musi uzyskać poparcie Po!
      Panie Dariuszu najpierw niech pan zażąda wyjaśnień od swoich partyjnych kolegów dlaczego tak się dzieje i zażąda od nich zmiany ich polityki!
      Bo na razie Pa
      • Gość: wanda Re: strzał w stopę IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 19:13
        Ja również dostałam dzisiaj tą gazetkę na Ustroniu.Artykuł Pana Kordzińskiego "Radom-gdzie jesteśmy i dokąd zmierzamy" warto przeczytać.
    • Gość: POP Re: W Radomiu PO zrobi ze stolkami to samo co w W IP: *.radom.vectranet.pl 16.11.10, 17:10
      rozliczplatforme.pl/
    • Gość: Dino Re: W Radomiu PO zrobi ze stolkami to samo co w W IP: 194.181.137.* 19.11.10, 09:21
      A zatrudnienie żony Wędzonki z PO?
    • janluty Bielecki w debacie chcial to wykorzystać 19.11.10, 09:44
      W debacie Bielecki, prezydent Warszawy oraz Olejniczak ten pierwszy usiłował tymi "rewelacjami", cytat z pytania do Gronkiewicz - wolno się Pani pomylić o 5, dobić nepotyzmem obecna prezydent; padł jak długi i zaniemówił.
      Po drugie to żadna niezależna (czytaj Gazeta Polska) tylko materiał Newseeka.
      Nie bardzo wiem jak Newseek wykazał nepotyzm w przypadku np. K. Zakrzewskiego. Gdyby Jadwiga zakrzewska pracowała w ratuszu i zatrudniono tam jej syna no to zupełnie zupełnie co innego.
      Nie czytałem atrykułu i nie wiem jak został zatrudniony ale wrzucam sobie witrynę Warszawy i widzę że teraz są tam 4 wakaty. Nic tylko zobaczyć wymogi i składać papiery. Może tak to się odbyło???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka