Gość: exm IP: 195.114.160.* 19.04.04, 18:05 Radom i Kielce w jednym województwie zarządzanym ze Skarżyska. Co o tym sądzicie? Zapraszam do rzeczowej dyskusji na Forum Kielce forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=11995517 pozdrawiam, exm z Kielc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pipi Re: nowe województwo świętokrzyskie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 00:03 chm .... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRED Re: nowe województwo świętokrzyskie! IP: *.udn.pl 20.04.04, 00:46 Odpustowa propozycja to ją odpuszczamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQ Re: nowe województwo świętokrzyskie! IP: 193.111.144.* 20.04.04, 09:12 ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan województwo świętokrzyskie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 22:35 A NA STOLICĘ PROPONUJĘ WĄCHOCK, BO NA NIC INNEGO NIE ZASŁUGUJECIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kufel i sex WĄCHOCK STOLICĄ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 22:26 a stolica nowego województwa mieścić się będzie w Wąchocku! Mam nadzieję, że ta propozycja was pogodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kcohcąW Re: WĄCHOCK STOLICĄ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 01:23 Co ty sie kurvva tego Wąchocka przyczepiłeś??? Byłeś tam kiedyś? Widziałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak prostak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 09:37 nie przeklinaj, bo tu nie ma miejsca dla takich sznurków! Odpowiedz Link Zgłoś
raczek1234 Re: nowe województwo świętokrzyskie! 22.04.04, 01:59 Hmmm... Mieszkam w dawnym radomskim. Z uwagi ma "przynależność" do stolicy BEZROBOCIE w Radomiu ZNIKŁO zupełnie dzięki Warszawie oczywiście i NA PAPIERZE tylko.Wystarczy odwiedzić obojętnie którą dzielnicę żeby zobaczyć biedę ,tak to wygląda.Co 2 osoba jest bez pracy.Z gospodarcego punktu jesteśmy jako woj.mazowieckie w dobrym stanie.Ogromne pieniądze "pochłania" utrzymanie stolicy. Dotacje powiatom ościennym nie przysługują , albo są znacznie zmniejszone.Przypisanie "radomskiego" do "mazowieckiego " nie dało oczekiwanych rezultatów gospodarczych. Myślę że jako samodzielne województwo dotacje byłyby znacznie wyższe jak i subwencje choćby na oświatę. Nie mam zdania co do połączenia obu "tych właśnie" województw , ale pomysł wart rozważenia. Odpowiedz Link Zgłoś