Dodaj do ulubionych

Park Kościuszki już bez zabytkowej wagi

08.02.11, 16:54
Mówiąc wprost, urzędnicy dali dupy! Spieprzyli kolejną sprawę. Nie umieli podejść odpowiednio do właścicieli wagi, nie umieli z należytym szacunkiem odnieść się do czyjejś własności. Teraz uśmiechają się i tłumaczą, że to przecież nie ich waga. Tak, nie wasza. Waszą winą jest jednak to, że zniknął z miasta ciekawy, charakterystyczny element, który ubogacał miasto. Fakt, stał bezużytecznie, domyślam się, że też przez bylejactwo urzędników, którzy nie umieli, nie potrafili go wykorzystać jako wartościowego elementu krajobrazu i kultury. Jesteście kiepscy. Ja takich urzędników nie chcę.
Obserwuj wątek
    • Gość: lalka Re: Park Kościuszki już bez zabytkowej wagi IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.11, 17:20
      Zgadzam sie z tym co naspisal parsefal ,szkoda tej wagi to sa wspomnienia napewno wielu z nas.
    • 72pp Re: Park Kościuszki już bez zabytkowej wagi 08.02.11, 17:37
      No cóż mogę tu jedynie zacytować moją dawną wychowawczynie "Ręce i cycki opadają" nad miernotą naszych urzędników.
      Już niedługo będziemy mieszkać w jedynej na ziemi czarnej dziurze

Pozdr
      M
      • Gość: GregorY Re: Park Kościuszki już bez zabytkowej wagi IP: *.ats.pl 08.02.11, 18:09
        oj kolego 72pp - pamietaj, że w Polsce są dwie Depresje - jedna na żulawach, druga właśnie tu - ta urzędnicza w Radomiu.
      • beata_ogien Re: Park Kościuszki już bez zabytkowej wagi 08.02.11, 20:09
        Ale dlaczego to my mamy mieszkac w czarnej dziurze, dlaczego mamy tolerowac bezmózgowie i niekompetencje, może byśmy się jakoś skrzyknęli, spotkali i zaczęli myśleć i działać jak się pozbyć wrzodów ...na ciele społeczeństwa Radomia ..
        • Gość: tty Re: Park Kościuszki już bez zabytkowej wagi IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.11, 20:30
          byly wybory i niestety mieszkancy wybrali kontynuacje
          mozemy miec pretensje tylko do siebie...
          • pannadygotka Re: Park Kościuszki już bez zabytkowej wagi 16.02.11, 12:52
            niestety to prawda. Mogliśmy zadecydować inaczej, tak się nie stało, więc może w następnych wyborach się zastanowimy i wybierzemy mądrzej. Ja strasznie ubolewam nad tym co się stało... ale cóż. Nic poradzić na to już nie możemy.
    • vater1958 to tzw. rewitalizacja 08.02.11, 18:19
      phi, stara waga...
      co innego, gdyby ktoś chciał postawić tu apartamentowce!
      albo chociaż dużą galerię handlową!

P.S. czy na działkę Słowackiego 6 jest już chętny inwestor?
    • jf94 Park Kościuszki już bez zabytkowej wagi 08.02.11, 18:19
      Przecież park Kościuszki to juz nie park. To mokradła.. Po co waga na mkoradłach?..
      • Gość: KIKA Re: Park Kościuszki już bez zabytkowej wagi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.11, 11:45
        TE ALEJKI W PARKU TO PORAŻKA, NIE DA SIĘ PRZEJŚĆ PO DESZZU , BUTY GRZĘZNĄ W BREI I BŁOCIE, MA SIĘ WRAŻENIE ZE TEN PARK JEST WCIĄŻ W TRAKCIE REMONTU. DO PLACU ZABAW NIE DA SIĘ DOJSC BO OTACZA GO BŁOTNISTE BAJORO .
        JEDNYM SŁOWEM PORAŻKAI HAŃBA.
    • Gość: Laser Niedojdy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.11, 18:40
      Niedojdy. Takie zapomniane słowo. A jakie trafne.
      • martica Re: Niedojdy. 09.02.11, 09:03
        @LAser - park to nie miejsce dla wagi, szczegolnie po jej odnowieniu. Deszcz, wiatr, snieg i bedzie niszczala. Najlepiej byloby ja umeiscic w jakims markecie, np Centrum Slonecznym. Przyciagalaby klientow, a park to od poczatku baardzo zla lokalizacja dla wagi. Nie zeby szalet byl lepszy ale chociaz tam waga nie niszczalalby na zewnatrz.
        Ale ja i tak bede powtarzac - pewnie wlasciciele juz od ajkiegos czasu maja na nia kupca, ale najpierw miasto musialo ja odnowic, a teraz oni musza zrobic jej dodatkowa akcje reklamowa zeby podbic cene

Gość portalu: Laser napisał(a):

> Niedojdy. Takie zapomniane słowo. A jakie trafne.
        • 72pp Re: Niedojdy. 09.02.11, 10:07
          Właśnie park to najodpowiedniejsze miejsce dla tej wagi.
          Stała tam od lat i jakoś się nie rozpadła. Przetrwała okupację i powojenne czasy i było ok.
          Wstawianie jej teraz do kolejnego marketu jest absurdalnym pomysłem, już i tak za dużo ich jest w mieście ( to moja opinia i jej nie zmienię). Czy nie uważasz że ostatnimi czasy jedyną rozrywka większości radomian jest wizyta w markecie i bezsensowne wałęsanie się cały dzień po sklepach w których i tak mało kupują.
          Park powinien być miejscem atrakcyjnym pod względem zieleni i infrastruktury dla dzieci i młodzieży . Poszukaj sobie proszę zdjęć parku jak wyglądał przed wojna czy zaraz po.
          Czy nie można było przywrócić poprzedniego stanu ( za 8 milionów chyba by można), aby stał się tak jak poprzednio miejscem coniedzielnych koncertów i spotkań mieszkańców miasta.
          I tak na koniec bo pewnie dostane za to że jestem przeciwnikiem inwestycji w mieście, otóż nie inwestycje tak ale racjonalne kolejny wielkopowierzchniowy market nie jest spełnieniem moich marzeń, obyśmy nie byli znani w Polsce z tego że jest tu największe bezrobocie i najwięcej marketów.

Pozdr
          M
    • Gość: aa Re: Park Kościuszki już bez zabytkowej wagi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.02.11, 18:49
      Faktycznie - jest to wielki problem dla urzędu miasta- wydać pozwolenie na lokalizację dla tej wagi w tradycyjnym miejscu, jako pewnego elementu dekoracyjnego. Urzędnicy w Radomiu nie mają więcej problemów, a miasto jest mlekiem i miodem płynącym, skoro taki drobiazg stanowi problem. Gdybym był urzędnikiem, rozwiązanie tej sprawy zajęłoby mi tyle czasu, ile napisanie tego posta. Niestety, jakość radomskiego urzędu miasta jest katastrofalna.
      • Gość: babcia Re: Park Kościuszki już bez zabytkowej wagi IP: *.ags.bellsouth.net 08.02.11, 19:14
        a szkoda ze nie ma juz wagi,nie bede mogla powiedziec do wnukow,ze tu na tej wadze wazyli sie Wasi prapradziadkowie,pradziadkowie,dziadkowie i wazylam tez Waszych rodzicow,zal.
    • zartiepl Park Kościuszki już bez zabytkowej wagi 08.02.11, 19:37
      Został wychodek. Akurat do zarządzania tym obiektem urzędnicy mają kwalifikacje.
      • Gość: gsn Re: Park Kościuszki już bez zabytkowej wagi IP: *.radom.vectranet.pl 08.02.11, 23:13
        Szopen też im przeszkadzał, przenieśli go dla ozdoby kibla. Wszystko likwidują, a park w nowym wydaniu to jakaś totalna porażka.
    • gosiek785 Park Kościuszki już bez zabytkowej wagi 09.02.11, 00:18
      Czytam Wasze komentarze i wszyscy zgodnie twierdzą, że żal iż wagi już nie ma. Zgadzam się. Najbardziej jednak dziwią mnie komentarze pani Kitowskiej. Kiedy w listopadzie 2010 osobiście spytałam ją, co się stało z wagą odpowiedziała mi, że zabrali ją właściciele. Otóż oni wtedy nie wiedzieli, że waga zniknęła. Dowiedzieli się tego ode mnie. W mediach nie było informacji dla właścicieli, żeby się po nią zgłosili w trakcie rewitalizacji parku. I nie wszystko jest z nią w porządku, jak twierdzi pani rzecznik. Zniknęła i to nie wiadomo gdzie, budka, w której waga stała. Nie wiadomo kto i gdzie ją zabrał. Wiem, że wagę uszkodzono przy przenoszeniu do szaletów. Teraz Urząd każe właścicielom założyć działalność gospodarczą i wykpić placyk pod wagę, by mogła dalej stać w parku. To chyba kpina. Przez tyle lat nie było z tym problemów i nikt nie miał podobnych pomysłów!!! Ta waga to część naszej historii...Historii wielu pokoleń radomian, która teraz dzięki działalności radomskich urzędników zostanie "zniszczona".
      A rewitalizacja parku??? Miliony wyrzucone w błoto, dosłownie
    • jasio.4 Park Kościuszki już bez zabytkowej wagi 09.02.11, 08:20
      Wagę pamiętam od 1948 roku. Stała w parku, rzadko widziałem, by ktoś się na niej ważył. Długie lata nie była zamykana w blaszanym pudle, nikt jej nie psuł. Gdy umocniła się socjalistyczna moralność, trzeba było wagę zamykać. Teraz nie widzą dla niej różowej przyszłości, szkoda!
    • martica wlasciciele cwaniacy - miasto odnowilo 09.02.11, 09:00
      to teraz mozna sprzedac i zarobic na niej :-). Od poczatku przeciez o to im chodzilo - najpierw marudzili ze jest stara, to ja miasto odnowilo, a potem ja przenioslo w miejce gdzie zawsze mogla byc otwarta, bo na zewnatrz w parku nie za bardzo to bylo mozliwe. Jakos nie wierze ze zrobili to bez wiedzy wlascicieli, hehe. A wlasciciele jesli naprawde nie chca jej sprzedawac niech sie dogadaja np z wlascicielami Centrum Slonecznego albo innego marketu bo oni pewnei chetnie taka wage by wzieli dla przyciagniecia klientow, ale nic takiego z pewnoscia wlascicielom do glowy nie wpadnie. Sprzedadza bo od poczatku mieli taki zamiar.
    • Gość: koń tynuator dobra kontynuacja IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.11, 10:04
      Zabytki na Mieście Kazimierzowskim rewitalizuje się przez ich wyburzenie i odbudowę z suporeksu, kostkę brukową na Żeromskiego odnawia się przez rozpłynięcie się bazaltowej w bliżej nie znanych nikomu okolicznościach i zakup nowej granitowej, mur wokół Parku Kościuszki odnawia się przez wyburzenie i budowę nowego z suporeksu...

Wagę zastąpi się elektroniczną tandetą i będzie się opowiadało że waga w tym miejscu jest od dziesięcioleci. Dobra kontynuacja- siłą w tradycji :)
      • Gość: czytelnik Re: dobra kontynuacja IP: 195.3.153.* 09.02.11, 10:54
        Ale bzdury tu się wypisuje , brak elementarnej wiedzy a tylko się jątrzy i kombinuje jak zrobić z igły widły. Jak są jakieś propozycje dla dobra ogółu można coś zaproponować , ale z tym już jest problem.Właściciele chcą zarobić a nie dokladać do wagi. Powinno się uzgodnić rozsądną cenę za wagę , a obsługą mogą się zająć panie z szletu , można również poszukać sponsora , może radwag lub inni i ustawić wagę w bardziej eksponowanym miejscu.Co do usterek które wystąpiły po remoncie z pewnością będą na wiosnę poprawione.
        • Gość: wku...onymiśbezoka Re: dobra kontynuacja IP: 195.206.126.* 09.02.11, 12:13
          Z pewnością i chcą zarobić, a nie dokładać. W przeciwnym razie musieliby być chorzy na umyśle. Niepokojące jest raczej zatrudnianie w biurze prasowym urzędu osoby o humanistycznej wrazliwości słonia. Nadającej się może do handlu, ale nie do pracy jaka wykonuje.
          • Gość: BIGOS KULTURALNY Poprzestawiac te pomniki parkowe. IP: *.13.radom.pilicka.pl 17.02.11, 15:54
            Chopina przenieść z parku im.T.Kosciuszki pod szkołę muzyczną,PomnikT.Kosciuszki przeniść do parku jego imieniem w miejsce Chopina.
          • Gość: Radomianin Ale chamstwo IP: *.play-internet.pl 18.02.11, 07:15
            Prezydent Miasta Radomia Pan Kosztowniak dostał podwyżkę 2000 PLN miesięcznie. Jego zastępca Pan Skiba miał dużą pensję z tytułu sprawowania urzędu Wiceprezydenta oraz brał wynagrodzenie z tytuły pełnienia funkcji Przewodniczącego Rady Nadzorczej spółki Radom Lotnisko SA. Żona Pana Skiby ma pracę w Wodociągach Miejskich. To jest skandal co dzieje się w tym mieście. Panowie z PiS zamiast pokazał zaangażowanie społeczne w temacie np. waga zabytkowa myślę tylko o sobie.....ale kreują się w mediach na zbawców miejscowego społeczeństwa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka