Dodaj do ulubionych

Ceny internetu

IP: *.udn.pl 11.05.04, 17:06
Pytam panią z Dami jak to jest że zmniejszyli VAT z 7 do 0%, a w cennikach
nic się nie zmieniło i kiedy Dami ogłaszało podwyżkę, a pani mi na to, że
podwyżki nie było, cena się przecież nie zmieniała i niech to sobie tłumaczę
jak chcę. Niezłe, nie? 5 zeta miesięcznie to nie wielkie pieniądze, ale tu
chyba o co innego chodzi...A jak to jest w neostradzie czy w ATSie?
PZDR
Obserwuj wątek
    • Gość: netowiec Re: Ceny internetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 09:02
      To fakt miłe panie z BOK'u nie radzą sobie, a Dami wali ludzi gdzie i na czym
      tylko może.
      Czy aby taki proceder nie jest odstępstwem od umowy, bez informowania drugiej
      strony?
      • Gość: shogun Re: Ceny internetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 17:25
        A umnie w ALGO płace teraz mniej dostałem rachunek na 49 złotych bez vatu ;-) i
        jestem zadowolony.
        • Gość: Monia Re: Ceny internetu IP: *.pilicka.com.pl 12.05.04, 17:35
          Abonentów nie trzeba informować o zmianie VAT z 7% na 0%.Jest to odgórnie
          ustalone
          • Gość: ixi Re: Ceny internetu IP: *.udn.pl 12.05.04, 18:22
            No dobra, ale czy jest taniej?
          • Gość: As Re: Ceny internetu IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 13.05.04, 11:08
            Gość portalu: Monia napisał(a):

> Abonentów nie trzeba informować o zmianie VAT z 7% na 0%.Jest to odgórnie
            > ustalone

Oczywiście że tak, ale przecież, na chłopski rozum, internet powinien STANIEĆ
            skoro zmniejszył się VAT, czyż nie? A ceny są takie same. Zresztą VAT nie
            zmieniał się z 7% na 0% tylko na "zwolniony z VAT", a to różnica dość
            zasadnicza. I moim zdaniem (podobnie jak jednego z przedpiśców) dami nie
            dopełniło obowiązku poinformowania swoich abonentów o zmianie cen.
            PZDR
            • Gość: magduska Re: Ceny internetu IP: *.histeria.org 19.05.04, 18:59
              Właściwie to jest tak - firmom dostarczającym Nam internet dostarczane są łącza
              w gruncie rzeczy za tą samą cene, ale taka firma nie może już odliczyć sobie
              Vatu, bo go po prostu nie płaci. Przykładowo Firma X dostarczająca panu Y łącze
              do domu czyli klientowi indywidualnemu wcześniej kupowała łącze od firmy Z za
              107zł z możliwością odliczenia sobie Vatu (7zł) teraz Firma X kupuje łącze od
              firmy Z za 107zł bez możliwości odliczenia sobie tego Vatu, dodatkowo sama musi
              zapłacić Vat w wysokości 22%. Jak w takim razie firmia X ma obniżyć opłate
              abonamentową skoro sama firmie dostarczającej jej łącze (firmie Z) płaci większy
              Vat? Jeśli chodzi o niedopełnienie obowiązku poinformowania swoich abonentów
              przez dami to też się z tym nie zgadzam - cena netto się nie zmieniła, a z tego
              co się orientuję wszędzie na każdych umowach właśnie operuje się cenami netto.
              Moim zdaniem nie ma obowiązku tego robić.
              • Gość: ja Re: Ceny internetu IP: *.internet.radom.pl 19.05.04, 19:52
                ale mobłaby informować
                • Gość: Ann Re: Ceny internetu IP: *.udn.pl 19.05.04, 20:09
                  A jednak obniżyli. Cieszycie się?
                  • Gość: 00 Re: Ceny internetu IP: *.internet.radom.pl 19.05.04, 21:47
                    pewnie :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka