Dodaj do ulubionych

Parkowanie po radomsku

21.08.11, 15:46
Zapraszam na nowego bloga ze zdjęciami nieprawidłowo zaparkowanych samochodów w Radomiu.
Adres bloga: parkowanieporadomsku.blogspot.com/
Obserwuj wątek
    • Gość: zenek Re: Parkowanie po radomsku IP: *.radom.vectranet.pl 21.08.11, 19:32
      a moze skoro masz tyle czasu wolnego to np pouczylbys sie jezykow obcych, zamiast bawic sie w kapusia? Chociaz pewnie tworzysz swoje donosy w robocie...
      • vater1958 kapuś? 21.08.11, 19:52
        Gość portalu: zenek napisał(a):

a moze skoro masz tyle czasu wolnego to np pouczylbys sie jezykow obcych, zamiast bawic sie w kapusia? Chociaz pewnie tworzysz swoje donosy w robocie...

a ja popieram inicjatywę!!!
        zero tolerancji dla łamiących przepisy (obojętnie - piesi, rowerzyści, czy kierujący samochodami)!

kapuś?
        to jak np. ktoś obrabia samochody na parkingu obok Twojego bloku - nie będziesz kapował?
        dopiero jak trafi na Twój wózek?
        • lucas1_live Re: kapuś? 22.08.11, 13:44
          No ciekawe czy byś tak kapował od razu jakbyś coś zobaczył, w gadce to każdy mocny jest;/
          • Gość: Szacuneczek... Re: kapuś? IP: 193.111.147.* 22.08.11, 14:03
            Proponuję zmienić nazwę tematu (i bloga). Na zdjęciach widać również samochody z rejestracjami: WZW, WY, WTH... :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            • Gość: NN Re: kapuś? IP: *.xdsl.centertel.pl 23.08.11, 09:40
              WTH, to akurat Radom!
          • vater1958 Re: kapuś? 22.08.11, 14:03
            ja bym to nazywał dbaniem o porządek...
            • Gość: Pawik Do buraków IP: *.radom.vectranet.pl 23.08.11, 13:05
              Świetna inicjatywa. Należy piętnować buraków, którzy zbyt szybko przesiedli się z furmanki do samochodu i nie odróżniają trawnika od pastwiska. Najczęściej jest tak, że im droższy samochód tym większy burak nim jeździ, czego przykładem może być granatowy mercedes parkujący notorycznie na trawniku przy Paderewskiego 20 na Gołębiowie II. Może trzeba jeszcze wprowadzić wzorem innych miast inicjatywę przylepiania trudno odklejających się naklejek z napisem "Parkujesz jak Ch..."
              • Gość: alik Re: Do buraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 22:45
                Parkują, jak się komu podoba
    • Gość: Jacek Re: Parkowanie po radomsku IP: *.de 24.08.11, 14:29
      A ja tam nie mam problemów.
      • Gość: przyszły kapuś.... Re: Parkowanie po radomsku IP: *.radom.vectranet.pl 24.08.11, 15:39
        Najlepszy sposób parkowania po radomsku można zobaczyć na parkingu przed szpitalem na Józefowie .Dzisiaj w godzinach rannych na stojących 20 samochodów na miejscach oznakowanych dla osób niepełnosprawnych 8 miało tylko wyłożone karty nowego wzoru wg.zaleceń UE.Ochrona szpitala w tej sprawie rozkłada ręce a więc kto moze to naprawić .Zadałem sobie trud i popatrzyłem na tablice rejestracyjne i stwierdziłem o dziwo że w większości są to rej.WRA,WRB,WLI,WKB i inne.Następnym razem zrobię fotki i dam cynk na SM a tym samym stanę się kapusiem ..Naprawdę ta sprawa mnie wku...a i dlatego tu napisałem.
    • Gość: miron Re: Parkowanie po radomsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 17:06
      co zdjęcie to lepsze;)
      • Gość: ahoj Re: Parkowanie po radomsku IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.11, 19:48
        ano.
        • Gość: kier.wr Re: Parkowanie po radomsku IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.11, 15:35
          Ciekawie parkowane sa samochody przed sklepem"Krawczyka"na oś.Michałow róg ul.Kr.Jadwigi i ul.Sobieskiego tj.na zebrach przejściowych .
          • Gość: Tomasz A nałożyć blokadę...... IP: *.radom.vectranet.pl 17.10.11, 17:38
            A ja w obronie parkujących.Swojego czasu pojechałem z córką do przychodni na Borkach.Znalazłem wolne miejsce na malutkim parkingu przed przychodnią.Po kilku chwilach chodnik i każde wolne miejsce wokół przychodni zajęły samochody.Widziałem jak ciężko było wyjść chorym z samochodów.Krok po kroku podtrzymywani przez bliskich przemiesczają się do przychodni. Nagle.Zobaczyłem autki naszych dzielnych strażników miejskich.Obaj panowie.Tęgie chłopy.Spokojnie zaczęli zakładać blokady na koła nieszczęsnych kierowców.Kierowców którzy pomagali chorym.Parking przy przychodni żaden.Można go powiększyć.Ale po co?Na co?Komu?Jakiemuś tam kulawemu.A niech turla się pół godziny do lekarza.Staruszkowi ze złamaną nogą?Dziadek niech podskakuje na jednej do przychodni.A te kilka marnych miejsc?Lekarze też ludzie.Muszą gdzieś postawić swoje samochody gdy przyjadą do pracy.A straż miejska?Dzyn,dzyn.Szybko podjeżdżają.I ciach,ciach.Zakładają blokady i jest wesoło.To jest nasza szara ale i głupia rzeczywistość.
            • Gość: ggg Re: A nałożyć blokadę...... IP: *.radom.vectranet.pl 17.10.11, 19:22
              Pamiętaj! Mamy równość wobec prawa. Zgodzę się co do osób niepełnosprawnych, ale lekarz? W życiu ! A co do terenu przy przychodni.... Ciągle jest tam wszystko zastawione. Liczy się wszystko tylko nie przechodzień. A strażaki ? Jakby nie było na to paragrafu , to by tam nie zajrzeli. Ktoś dzwoni, oni przyjeżdżają, tak jak i Policja i inne służby. Jak ten ktoś zadzwoni, oni nie przyjadą to zaraz skarga i strażaki mają po d....ie :) Więc zapewne wolą pozakładać blokadki i mieć "z bańki". NO I NIE WIERZĘ CI ,ŻE ZAŁOŻYLI BLOKADĘ W INNYM MIEJSCU NIŻ ULICA LUB CHODNIK, ORAZ ŻE NIE BYŁO TAM ZNAKU DROGOWEGO. Znak jest i jest podstawa. Koniec kropka.
          • olo-x Re: Parkowanie po radomsku 19.10.11, 08:51
            Gość portalu: kier.wr napisał(a):

> Ciekawie parkowane sa samochody przed sklepem"Krawczyka"na oś.Michałow r
            > óg ul.Kr.Jadwigi i ul.Sobieskiego tj.na zebrach przejściowych .
            -------
            Rzeczywiście tak tu jest jak opisane .Samochody są stawiane na zebrach przy sklepie ,nie mogę zrozumieć czy tam nie powinno być przejścia czy nie powinno się stawiać samochodów .Straż m. ma to w 4 -ech literach .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka