Dodaj do ulubionych

Radio internetowe

IP: *.kozienice.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 20:47
Czy ktoś tu mógłby mi doradzić? Próbuję słuchac radia przez interenet, ale
ciągle sa przerwy na buforowanie - czy można coś z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Voder Re: Radio internetowe IP: *.pl 16.08.01, 21:29
      Gość portalu: Leah napisał(a):

> Czy ktoś tu mógłby mi doradzić? Próbuję słuchac radia przez interenet, ale
      > ciągle sa przerwy na buforowanie - czy można coś z tym zrobić?

To zalezy jakie radio ;>> Ogolnie jesli ktos ustawi za duzy bitrate (mowiac np o
      shoutcascie) to potrzeba do takiego sluchania dosc szybkiego lacza..Niestety SDI
      mimo szumych 115200 oferuje czasami duzo duzo mniej. Sprobuj tez pobawic sie
      opcjami programu ktorego uzywasz, moze zwiekszenie bufora na dane albo jego
      zmniejszenie spowoduje ze nie bedzie przerw ze wzgledu na przedwczesne
      oproznienie tegoz. Jesli mozesz to sprobuj ustawic gorsza jakosc (jesli masz
      oczywiscie gdzies taka opcje).

• Gość: Leah Re: Radio internetowe IP: *.kozienice.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 21:46
        Gość portalu: Voder napisał(a):

> Gość portalu: Leah napisał(a):
        >
        > > Czy ktoś tu mógłby mi doradzić? Próbuję słuchac radia przez interenet, ale
        >
        > > ciągle sa przerwy na buforowanie - czy można coś z tym zrobić?
        >
        > To zalezy jakie radio ;>> Ogolnie jesli ktos ustawi za duzy bitrate (mowi
        > ac np o
        > shoutcascie) to potrzeba do takiego sluchania dosc szybkiego lacza..Niestety SD
        > I
        > mimo szumych 115200 oferuje czasami duzo duzo mniej. Sprobuj tez pobawic sie
        > opcjami programu ktorego uzywasz, moze zwiekszenie bufora na dane albo jego
        > zmniejszenie spowoduje ze nie bedzie przerw ze wzgledu na przedwczesne
        > oproznienie tegoz. Jesli mozesz to sprobuj ustawic gorsza jakosc (jesli masz
        > oczywiscie gdzies taka opcje).
        >

Jesteś tam jeszcze? Czy mógłbyś spróbowac przetłumaczyć to na ludzki? Czy bitrate
        to prędkość? Ja ustawiam na 28. O jaki program Ci chodzi? Ja znalazłam w katalogu
        multimedia "internet radio - przewodnik" i stamtąd wybieram sobie radia. Czy tam
        można majstrowaĆ przy buforze?
        • Gość: Leah Re: Radio internetowe IP: *.kozienice.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 21:50
          Aha, i dziękuje za pomoc :-))))

• Gość: Voder Re: Radio internetowe IP: *.gdynia.silverscreen.pl 17.08.01, 16:50
            Gość portalu: Leah napisał(a):

> Aha, i dziękuje za pomoc :-))))

Khuh pech bo juz siedze w Trojmiescie ;))))
            Bitrate
            • Gość: MZ Re: Radio internetowe IP: *.echo-press.com.pl 17.08.01, 17:56
              Voder, a sprobuj tylko przyjechac z Gdyni i miec jakies zastrzezenia do
              tamtejszej komunikacji miejskiej (jesli z niej korzystasz). Tam wszystko chodzi
              jak w zegarku (przynajmniej takie wrazenie odnioslem na poczatku lipca). Milego
              wypoczynku :)
              • Gość: Voder Re: Radio internetowe IP: *.ppp.pl 28.08.01, 01:48
                Gość portalu: MZ napisał(a):

> Voder, a sprobuj tylko przyjechac z Gdyni i miec jakies zastrzezenia do
                > tamtejszej komunikacji miejskiej (jesli z niej korzystasz). Tam wszystko chodzi

Noo pare mam ;PP

> jak w zegarku (przynajmniej takie wrazenie odnioslem na poczatku lipca).

Tak tego nie da sie ukryc, autobusy i trojlebusy przyjezdzaly prawie bez
                opoznienia (bo czy 30-60 sekund to duzo ??). Jedynie do czego sie doczepie to do
                tego ze autobusy zjawialy sie na przystankach o tej samej porze. No ale kursowaly
                czesciej wiec w sumie ten zarzut mozna pominac. Linie nocne ?? Jakos ich wiecej i
                nie mialem problemow z dojechaniem pod sama kwatere. Swietny pomysl z oznaczeniem
                zjazdu do zajezdni odpowiednim numerem. Poniewaz jest ich kilka to odpowiedni
                numer oznaczal oczywiscie odpowiednia zajezdnie. W Radomiu mozna by ustalic ze np
                kurs z oznaczeniem 100 oznacza wlasnie zjazd do zajezdni i wtedy od razu wiadomo
                o co chodzi, nie potrzeba wystawiac zadnych tablic itp. Niestety w Radomiu mimo
                ze w rozkladach kursy z literka B sa wyszczegolnione, czesto sie zdarza ze
                autobus sie na przystanku nie zatrzymuje. Zauwazylem tez ze sa linie bezplatne
                (niestety nie przyjrzalem sie dokladnie jakie, choc tak mi sie wydaje ze chodzilo
                o dojazdy do jakis waznych urzedow, ale z tym akurat moge sie mylic).

Co mi sie jeszcze spodobalo ?? To juz bedzie dotyczyc Gdanska. Tam mamy kilka
                roznych wartosci biletow w zaleznosci od czasu podrozy. Na przystanku mozemy
                sobie sprawdzic ile czasu zajmnie nam przejazd z do i na tej podstawie okreslic
                za jaka sume mamy skasowac bilet. Jesli dobrze pamietam to czas podrozy dzielil
                sie na: do 10 minut, do 20 minut do 30 minut. Ponadto oczywiscie sa bilety
                calodobowe za 2.75zl dzieki ktorym mozemy sie poruszac dowolnym srodkiem
                komunikacji (tramwaj, autobus). Oczywiscie bilety nie sa na jakiegos okaziciela
                itp (to tak apropo tego co wymyslil nasz MZDIK). Ogolnie jestem pod wrazeniem
                komunikacji zarowno Gdynii jak i Gdanska.
                Mam nadzieje ze i u nas kiedys bede mogl podrozowac z przyjemnoscia.

> Milego wypoczynku :)

Dziekuje mimo ze juz po :(((
                • Gość: MZ Re: Radio internetowe IP: *.echo-press.com.pl 28.08.01, 10:09
                  Gość portalu: Voder napisał(a):
                  > Zauwazylem tez ze sa linie bezplatne
                  > (niestety nie przyjrzalem sie dokladnie jakie, choc tak mi sie wydaje ze chodzi
                  > lo o dojazdy do jakis waznych urzedow, ale z tym akurat moge sie mylic).

Linie bezplatne 01, 02, 03 itd. maja na celu dowiezienie pasazerow do
                  hipermarketow, ktore za to placa. Pomysl, moim zdaniem, troche chybiony, bo w ten
                  sposob traci na tym komunikacja, za ktora trzeba normalnie placic.
                  • Gość: Voder Re: Komunikacja gdynska i gdanska.. IP: *.ats.pl 28.08.01, 15:34
                    Gość portalu: MZ napisał(a):

> Gość portalu: Voder napisał(a):
                    > > Zauwazylem tez ze sa linie bezplatne
                    > > (niestety nie przyjrzalem sie dokladnie jakie, choc
                    tak mi sie wydaje ze c
                    > hodzi
                    > > lo o dojazdy do jakis waznych urzedow, ale z tym
                    akurat moge sie mylic).
                    >
                    > Linie bezplatne 01, 02, 03 itd. maja na celu
                    dowiezienie pasazerow do
                    > hipermarketow, ktore za to placa. Pomysl, moim zdaniem,
                    troche chybiony, bo w t
                    > en
                    > sposob traci na tym komunikacja, za ktora trzeba
                    normalnie placic.

Khmm ?? jak traci jak placa hipermarkety ??? Pewnie umowa
                    jest taka zeby komunikacja nie tracila.Hipermarkety tez
                    pewnie mialyby wiecej klienteli dzieki temu.
                    Z punktu widzenia podroznego to swietny pomysl.

• Gość: Leah Re: Radio internetowe IP: *.kozienice.sdi.tpnet.pl 17.08.01, 20:36

> Khuh pech bo juz siedze w Trojmiescie ;))))
              > Bitrate
              • Gość: qiub Re: Radio internetowe IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 13:54
                Voder jeśli można wiedziec to co ty robisz w Gdyni?
                Jesteś z Radomia?
                Ja dość często śmigam pociągiem do Gdańska i szukam ludzi z Radomia, którzy też
                uczęszczają tą traską.
                pozdro
                qiub
                • Gość: Voder Re: Radio internetowe IP: *.ats.pl 28.08.01, 14:33
                  Gość portalu: qiub napisał(a):

> Voder jeśli można wiedziec to co ty robisz w Gdyni?

Robilem ;) Urlopowalem odpoczywajac od komputerow.

> Jesteś z Radomia?
                  > Ja dość często śmigam pociągiem do Gdańska i szukam
                  > ludzi z Radomia, którzy też uczęszczają tą traską.

Z Radomia jestem ale niestety nie podrozuje ta trasa.
                  Mysle jednak ze w Radomiu sa ludzie ktorzy podrozuja,
                  express Nida raczej nie byl pusty ;>
                  • Gość: qtyan Re: Radio internetowe IP: *.radom.pl 02.09.01, 11:53
                    quib a ty co robisz w trojmiescie?, ja zbyt czesto nie podrozuje ta trasa (raz
                    w miesiacu) ale fajnie byloby czasem z kims pogadac przez te 6 godzin jazdy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka