Gość: Leah IP: *.kozienice.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 20:47 Czy ktoś tu mógłby mi doradzić? Próbuję słuchac radia przez interenet, ale ciągle sa przerwy na buforowanie - czy można coś z tym zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Voder Re: Radio internetowe IP: *.pl 16.08.01, 21:29 Gość portalu: Leah napisał(a): > Czy ktoś tu mógłby mi doradzić? Próbuję słuchac radia przez interenet, ale > ciągle sa przerwy na buforowanie - czy można coś z tym zrobić? To zalezy jakie radio ;>> Ogolnie jesli ktos ustawi za duzy bitrate (mowiac np o shoutcascie) to potrzeba do takiego sluchania dosc szybkiego lacza..Niestety SDI mimo szumych 115200 oferuje czasami duzo duzo mniej. Sprobuj tez pobawic sie opcjami programu ktorego uzywasz, moze zwiekszenie bufora na dane albo jego zmniejszenie spowoduje ze nie bedzie przerw ze wzgledu na przedwczesne oproznienie tegoz. Jesli mozesz to sprobuj ustawic gorsza jakosc (jesli masz oczywiscie gdzies taka opcje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leah Re: Radio internetowe IP: *.kozienice.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 21:46 Gość portalu: Voder napisał(a): > Gość portalu: Leah napisał(a): > > > Czy ktoś tu mógłby mi doradzić? Próbuję słuchac radia przez interenet, ale > > > ciągle sa przerwy na buforowanie - czy można coś z tym zrobić? > > To zalezy jakie radio ;>> Ogolnie jesli ktos ustawi za duzy bitrate (mowi > ac np o > shoutcascie) to potrzeba do takiego sluchania dosc szybkiego lacza..Niestety SD > I > mimo szumych 115200 oferuje czasami duzo duzo mniej. Sprobuj tez pobawic sie > opcjami programu ktorego uzywasz, moze zwiekszenie bufora na dane albo jego > zmniejszenie spowoduje ze nie bedzie przerw ze wzgledu na przedwczesne > oproznienie tegoz. Jesli mozesz to sprobuj ustawic gorsza jakosc (jesli masz > oczywiscie gdzies taka opcje). > Jesteś tam jeszcze? Czy mógłbyś spróbowac przetłumaczyć to na ludzki? Czy bitrate to prędkość? Ja ustawiam na 28. O jaki program Ci chodzi? Ja znalazłam w katalogu multimedia "internet radio - przewodnik" i stamtąd wybieram sobie radia. Czy tam można majstrowaĆ przy buforze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leah Re: Radio internetowe IP: *.kozienice.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 21:50 Aha, i dziękuje za pomoc :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Radio internetowe IP: *.gdynia.silverscreen.pl 17.08.01, 16:50 Gość portalu: Leah napisał(a): > Aha, i dziękuje za pomoc :-)))) Khuh pech bo juz siedze w Trojmiescie ;)))) Bitrate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Radio internetowe IP: *.echo-press.com.pl 17.08.01, 17:56 Voder, a sprobuj tylko przyjechac z Gdyni i miec jakies zastrzezenia do tamtejszej komunikacji miejskiej (jesli z niej korzystasz). Tam wszystko chodzi jak w zegarku (przynajmniej takie wrazenie odnioslem na poczatku lipca). Milego wypoczynku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Radio internetowe IP: *.ppp.pl 28.08.01, 01:48 Gość portalu: MZ napisał(a): > Voder, a sprobuj tylko przyjechac z Gdyni i miec jakies zastrzezenia do > tamtejszej komunikacji miejskiej (jesli z niej korzystasz). Tam wszystko chodzi Noo pare mam ;PP > jak w zegarku (przynajmniej takie wrazenie odnioslem na poczatku lipca). Tak tego nie da sie ukryc, autobusy i trojlebusy przyjezdzaly prawie bez opoznienia (bo czy 30-60 sekund to duzo ??). Jedynie do czego sie doczepie to do tego ze autobusy zjawialy sie na przystankach o tej samej porze. No ale kursowaly czesciej wiec w sumie ten zarzut mozna pominac. Linie nocne ?? Jakos ich wiecej i nie mialem problemow z dojechaniem pod sama kwatere. Swietny pomysl z oznaczeniem zjazdu do zajezdni odpowiednim numerem. Poniewaz jest ich kilka to odpowiedni numer oznaczal oczywiscie odpowiednia zajezdnie. W Radomiu mozna by ustalic ze np kurs z oznaczeniem 100 oznacza wlasnie zjazd do zajezdni i wtedy od razu wiadomo o co chodzi, nie potrzeba wystawiac zadnych tablic itp. Niestety w Radomiu mimo ze w rozkladach kursy z literka B sa wyszczegolnione, czesto sie zdarza ze autobus sie na przystanku nie zatrzymuje. Zauwazylem tez ze sa linie bezplatne (niestety nie przyjrzalem sie dokladnie jakie, choc tak mi sie wydaje ze chodzilo o dojazdy do jakis waznych urzedow, ale z tym akurat moge sie mylic). Co mi sie jeszcze spodobalo ?? To juz bedzie dotyczyc Gdanska. Tam mamy kilka roznych wartosci biletow w zaleznosci od czasu podrozy. Na przystanku mozemy sobie sprawdzic ile czasu zajmnie nam przejazd z do i na tej podstawie okreslic za jaka sume mamy skasowac bilet. Jesli dobrze pamietam to czas podrozy dzielil sie na: do 10 minut, do 20 minut do 30 minut. Ponadto oczywiscie sa bilety calodobowe za 2.75zl dzieki ktorym mozemy sie poruszac dowolnym srodkiem komunikacji (tramwaj, autobus). Oczywiscie bilety nie sa na jakiegos okaziciela itp (to tak apropo tego co wymyslil nasz MZDIK). Ogolnie jestem pod wrazeniem komunikacji zarowno Gdynii jak i Gdanska. Mam nadzieje ze i u nas kiedys bede mogl podrozowac z przyjemnoscia. > Milego wypoczynku :) Dziekuje mimo ze juz po :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Radio internetowe IP: *.echo-press.com.pl 28.08.01, 10:09 Gość portalu: Voder napisał(a): > Zauwazylem tez ze sa linie bezplatne > (niestety nie przyjrzalem sie dokladnie jakie, choc tak mi sie wydaje ze chodzi > lo o dojazdy do jakis waznych urzedow, ale z tym akurat moge sie mylic). Linie bezplatne 01, 02, 03 itd. maja na celu dowiezienie pasazerow do hipermarketow, ktore za to placa. Pomysl, moim zdaniem, troche chybiony, bo w ten sposob traci na tym komunikacja, za ktora trzeba normalnie placic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Komunikacja gdynska i gdanska.. IP: *.ats.pl 28.08.01, 15:34 Gość portalu: MZ napisał(a): > Gość portalu: Voder napisał(a): > > Zauwazylem tez ze sa linie bezplatne > > (niestety nie przyjrzalem sie dokladnie jakie, choc tak mi sie wydaje ze c > hodzi > > lo o dojazdy do jakis waznych urzedow, ale z tym akurat moge sie mylic). > > Linie bezplatne 01, 02, 03 itd. maja na celu dowiezienie pasazerow do > hipermarketow, ktore za to placa. Pomysl, moim zdaniem, troche chybiony, bo w t > en > sposob traci na tym komunikacja, za ktora trzeba normalnie placic. Khmm ?? jak traci jak placa hipermarkety ??? Pewnie umowa jest taka zeby komunikacja nie tracila.Hipermarkety tez pewnie mialyby wiecej klienteli dzieki temu. Z punktu widzenia podroznego to swietny pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leah Re: Radio internetowe IP: *.kozienice.sdi.tpnet.pl 17.08.01, 20:36 > Khuh pech bo juz siedze w Trojmiescie ;)))) > Bitrate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qiub Re: Radio internetowe IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 13:54 Voder jeśli można wiedziec to co ty robisz w Gdyni? Jesteś z Radomia? Ja dość często śmigam pociągiem do Gdańska i szukam ludzi z Radomia, którzy też uczęszczają tą traską. pozdro qiub Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Radio internetowe IP: *.ats.pl 28.08.01, 14:33 Gość portalu: qiub napisał(a): > Voder jeśli można wiedziec to co ty robisz w Gdyni? Robilem ;) Urlopowalem odpoczywajac od komputerow. > Jesteś z Radomia? > Ja dość często śmigam pociągiem do Gdańska i szukam > ludzi z Radomia, którzy też uczęszczają tą traską. Z Radomia jestem ale niestety nie podrozuje ta trasa. Mysle jednak ze w Radomiu sa ludzie ktorzy podrozuja, express Nida raczej nie byl pusty ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qtyan Re: Radio internetowe IP: *.radom.pl 02.09.01, 11:53 quib a ty co robisz w trojmiescie?, ja zbyt czesto nie podrozuje ta trasa (raz w miesiacu) ale fajnie byloby czasem z kims pogadac przez te 6 godzin jazdy Odpowiedz Link Zgłoś