Dodaj do ulubionych

Szalety miejskie na mirę XXI wieku. Kiedy będą ?

27.09.11, 14:37
Szalety miejskie na mirę XXI wieku. Kiedy się je wybuduje. Oto pytanie do rzecznika prasowego miasta i samego prezydenta. Szaletów miejskich w Radomiu nie ma. Trzeba biegać po lokalach, albo zostają "tojtoje" na Placu Konstytucji 3- Maja. A tam obraz nędzy i rozpaczy. Miało być to rozwiązanie tymczasowe i było. Pierwsze kilka budek, obecnie zamknięte na długą sztabę były regularnie opróżniane z nieczystości i była w nich bieżąca woda. W obecnie czynnych nie dość, że nie ma bieżącej wody, to są zapełnione go granic możliwości, przynajmniej było tak w piątek. Ten stan bardzo źle świadczy o naszym mieście i ambicjach władz. Nieczynne budki powinny być usunięte przed ustawieniem kolejnych, które stoją już na przejściu, Chyba, odpowiedzialne służby mają takie plany, że kolejne ""tojtoje" w razie awarii lub wyłączone z użytku będą zamykane, a nowe będą dostawiane tak, aż "wyjdą" na ul. Żeromskiego tam, gdzie organizuje się wystawy i będzie to pewnego rodzaju promocja. Nie chciałbym, aby z pięknego hasła zostało tylko w pamięci osób odwiedzających Radom - precyzyjnie zapełnione "tojtoje"
Obserwuj wątek
    • olo-35 Re: Szalety miejskie na mirę XXI wieku. Kiedy będ 27.09.11, 19:50
      Zgadzam się z pana wątkiem bo przecież kible są wizytówka każdego nowoczesnego miasta a zarazem zmniejszy się bezrobocie bo będą nowe etaty babci i dziadków klozetowych a tam nie jest żle .Przykładem był WC na dworcu PKP gdzie wstęp do tego przybytku kosztował 2 zł i szedł bezpośrednio do kieszeni fartucha babci klozetówki która była nie bardzo uprzejma dla podróżnych .O tym pisano już na forum .
      • Gość: dsa 3 szalety w Radomiu to za mało! IP: *.radom.vectranet.pl 27.09.11, 23:52
        Na dworcu PKP 1 szalet, PKS jest drugi szalet, Park Kościuszki w zameczku tez czysty szalet jako 3 ci, ale to za mało jak na Radom. Ja uwazam ze ten trzeci szalet w Parku to dobry pomysł, przydałby sie jeszcze jeden, czwarty, ale Czwarty musi powstać obok fontann. Moja przyjaciółka z Gdanska odwiedzila mnie w Radomiu i deptak i zachcialo się jej. Poszla obok fontann do tojtoja, smród, bród i ubóstwo, niechlujstwo, wstydzilem sie ze mieszkam w takim miescie, gdzie obok fontann takie tojtoje brudne stoją i pieknie ,,zdobią" szpecąc deptak! A latem jak zawieje to smrod i na fonntanny leci razem z wiatrem jak zawieje. Reprezentacyjne miejsca musza miec w poblizu wc miejsce, z klasyczna babcią klozetową, która zadba o czystosc lepiej niz ten serwis od tojtoja! te 2 złote od osoby pozwoliłoby na zakup srodkow czystosci.
        • Gość: senior76 Re: siusiu,,,,siusiu ...... IP: *.radom.vectranet.pl 01.11.11, 20:44
          Dzisiaj na cm.ul. Limanowskiego było czynne aż 3 "tojtoje" a kolejka do nich przypominała czasy PRL-u jak w sklepie mięsnym albo po papier toaletowy .Jaki to miły widok jak stojący ludzie w kolejce przebierają i drepcą nogami bo muszą .Nie zaznał tej przyjemności ten co nie stał w tej kolejce .
          • Gość: kiepski Re: siusiu,,,,siusiu ...... IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.11, 15:37
            Ja też tam stałem no i " wystałem" jak Walduś
    • Gość: Anna_PIS Re: Szalety miejskie na mirę XXI wieku. Kiedy będ IP: *.algo.radman.pl 02.11.11, 21:50
      Radom nie musi być bogaty, ważne aby był nasz z pis.
      • Gość: dd Re: Szalety miejskie na mirę XXI wieku. Kiedy będ IP: *.korbank.pl 02.11.11, 22:35
        Jest już czysty szalet w zamku w stylu neokosztowniak w parku Kościuszki. Nawet jest tam lokaj do obsługi ;-) BRAWO! Jeden na 200 tyś mieszkańców!
        • Gość: emeryt Re: Szalety miejskie na mirę XXI wieku. Kiedy będ IP: *.radom.vectranet.pl 03.11.11, 10:01
          Do wiadomosci : - mlodszych wiekiem radomian , szalety z prawdziwego zdarzenia byly w Radomiu juz w latach siedemdziesiatych ubieglego wieku za tak zwanej komuny, byly to szalety podziemne z prawdziwego zdarzenia , podaje miejsca : - na Zeromskiego , kolo obecnych fontan, na ul. Walowej na skwerku obok obecnego postoju taksowek, ul. Traugutta - skwerk blisko - obecnego centrum chinskiego, - wszystkie te szalety podziemne zasypano , grzebiąc tym samym nowoczesnosc i wielkomiejskosc miasta w tym zakresie chyba na zawsze ?.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka