Dodaj do ulubionych

Posypały się nagrody dla urzędników

13.12.11, 20:31
No i skąd skarbnik miejski wziął te pieniądze???Podobno miasto jest zadłużone na ciężkie miliony,że aż trzeba likwidować szkoły i prywatyzować przedszkola.Arogancja władz miasta jest niesamowita. Zapamiętajmy te nazwiska!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: wisicinici Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.radom.vectranet.pl 13.12.11, 20:56
      Pięknie zmanipulowany artykuł. Musieli napisać, ale tak pokrętnie, tak w to wkręcili Marszałkiewicza i użyto jeden raz słowo PiS. Wypowiedź i tak nic nie wnosząca do sprawy, ale najważniejsze osiągnięto: użyto słowa PiS. Ani słowem o tym, że dyr. muzeum to człowiek PO (każdy pamięta jego niezapomniane "apolityczne" noce w muzeum ze... Szprendałowiczem na czele). Celowo "zapomina się" powiedzieć wprost z jakiej listy startowała dyr. Muzeum Wsi Radomskiej (PSL) czy Luzia Staszewska - wieczny figurant i zamiennik z... radną PSL "główną księgową". Jeżeli ona jest taka super to kiedy wreszcie stanie się dyrektorem pełną gębą a nie tylko po? Dalej kolejny działacz PSL dyrektor Krychnowic. A przy tym celowo zestawia się ubogich krewnych i eksponuje że to PiS! Trochę rzetelności cyngle!!!
      • Gość: wyborca Nie wybielajmy gówna, parafrazujac mistrza o.Tadeu IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 13:07
        Nie wybielajmy gówna, parafrazujac mistrza o.Tadeusza.
        Kto rzadzi tym regionem? Kto dawał premie? Taki dobrobyt w regionie? - 3 proste pytania na ktore wszyscy znamy odpowiedz wiec po co głupkowate wykrety ze art. jest stronniczy?
    • Gość: pieer Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.radom.vectranet.pl 13.12.11, 21:08
      Ludziu, czytaj ze zrozumieniem, to znajdziesz odpowiedź KTO, KOMU i za CZYJE pieniądze ufundował prezent świąteczny. Raczej widziałbym tu jako głównego bohatera zarząd Mazowsza, a nie władze Radomia!
      • Gość: polkjer Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.radom.vectranet.pl 13.12.11, 21:14
        Ale cyngiel Mchnika-Szechtera dobrze to napisał. Zarząd Mazowsza czyli PSL i PO a to wkręcić ubogich krewnych z PiS. Tamci po 30 tysięcy PiS po 4 tysiące. Ale odbiór będzie jeden: wszyscy są siebie warci. I już POkrętła zostały przykryte.
      • Gość: Gość GW Podwyżka dla Fałka!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.11, 09:12
        Dajcie podwyżkę Fałkowi za to że ludzi z roboty wypier... np zwolnił kilka osób ze szkół z KŚT Łaźnia . Premie za to że że wypiep.. ludzi na bruk, a planuje w ramach dobrej kontynuacji wypiep.. jeszcze więcej. I niech nie pieprzy że kryzys jest i są mniejsze wpływy z tkz podatku CiT bo puki co wpływy z CiT-u są na tym samym poziomie co wcześniej tak więc subwencje miejskie nie są pomniejszone dla Radomia z tej właśnie puli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: du Re:Nagroda za Kozieniecką IP: *.radom.pilicka.pl 14.12.11, 14:23
          Komu dali, wiecie coś?
    • Gość: Dominik N. Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.radom.vectranet.pl 13.12.11, 21:52
      Wyjdźmy na ulicę i pokażmy niezadowolenie!
      • Gość: kierownik Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.radom.vectranet.pl 13.12.11, 22:47
        mam was w d,,,e zarobiliśmy dużo pracujemy a 20 tysi na święta na waciki wpadnie
        • Gość: freeman Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.centertel.pl 13.12.11, 22:51
          Prosze zatem mi nie mówic o kryzysie. Kwitnący czas dla władzy, wszelakiej, - trwa.
        • Gość: podwladny .... Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.radom.vectranet.pl 14.12.11, 09:37
          Gość portalu: kierownik napisał(a):

> mam was w d,,,e zarobiliśmy dużo pracujemy a 20 tysi na święta na waciki wpadni..
          ------------
          Fajnie jest piać sam do siebie no nie ale mnie się wydaje że to strasznie gułupkowato no nie "panie kierowniku ...."
        • Gość: ugier Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.radom.vectranet.pl 14.12.11, 12:29
          ale z ciebie luj
    • Gość: radomianin Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.radom.vectranet.pl 13.12.11, 22:55
      widac jakie sa nagrody w budrzetowce
      pytanie za co?
      w miescie tez sa nagrody, mimo, ze te wyplacalo wojewodstwo
      rowniez pytanie za co? za dlug, za bezrobocie czy za brak jakiegokolwiek pozyskiwania inwestorow

proponuje przylaczac sie do protestu
      nie wolno oszczedzac na dzieciach - wladze zaciagaja dlugi, a dzieciaki maja splacac?
      www.facebook.com/events/108278815956611/
    • racjonalistaradom Posypały się nagrody dla urzędników 13.12.11, 23:02
      Moja Śp. mama pod koniec życia również pracowała w budżetówce, ale nie w Radomiu.
      Pracowała jako główna księgowa.
      Nie słyszałem, żeby kiedykolwiek dostała taką nagrodę.
      Jak już dawali nagrody czemu sama się sprzeciwiała to było to kilkaset złotych.
      Nie wiem w jakiej prywatnej firmie prezes/właściciel dawał by takie nagrody.
      Pytanie za co? Za wykonywanie własnych obowiązków zapisanych w umowie o pracę?
      Mi się wydaje, że nagrodę można dać za szczególnie wyróżniające się osiągnięcia, a nie za to, że robi się to na co się zgodziło podpisując umowę o pracę.
      Jeśli tak rozporządzamy pieniądzmi podatników proponuję przyznawanie nagród bezrobotnym za to, że są dobrymi bezrobotnymi.

Daje to do przemyślenia i Pozdrawiam
      • Gość: zbych Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 23:19
        Komuna , komuna , komuna ...i sprzątaczka , i dyrektor , i księgowa , i "radomski książę" ze śmieciowymi studiami bez kwalifikacji mają zarabiać równo , bez nagród ale za to z wczasami socjalnymi i nie u prywaciarza bo on źle płaci ... Idże kołku , jak masz kwalifikacje - czyli jeżeli umiesz coś faktycznie robić - do roboty , to zarobisz , nikt , ani samorząd , ani prywaciarz nikomu nie da pieniędzy za darmo , zrozumże to raz na zawsze , komuny już nie ma , trzeba pracować , zrób własną działalność , w końcu jak nie możesz dostać roboty - zacznij od pucybutowania , jak nie masz pomysłu...
        • racjonalistaradom Re: Posypały się nagrody dla urzędników 14.12.11, 00:24
          nie wiem czy do mnie to pisałeś, ale rozłóżmy twoją wypowiedź na czynniki
          1. Pisałeś, że komuna - jeśli ktoś za wykonywanie tego co się zobowiązał dostaje nagrodę to owszem, bo gdyby tego nie wykonywał to bym go zwolnił.
          2. Nie wiem czy do mnie uderzasz ze stwierdzeniem radomski książę, ale wydaje mi się, że do mnie.
          Nie wnikam jaką Ty skończyłeś uczenie - ja jedną z najbardziej renomowanych w Polsce i rozpoznawaną w całej europie, a może i na świecie - może to dla Ciebie śmieciowe studia (może masz po części rację, bo nie tyle na studiach co przez praktykę wielu rzeczy się nauczyłem), ale skoro mądrzejsi twierdzą, że to jest dobra uczelnia nie śmie z nimi dyskutować, gdyż mimo mojego wykształcenia nie dorastam do pięt owym autorytetom.
          3. Twierdzisz, że bez kwalifikacji? To czemu ciągają mnie po całej Polsce i nie tylko za zleceniami. Paryż, Berlin, Praga i dosłownie cała Polska. Może Tobie wystarcza prestiż Radomski, ale zaświadczam - na Radomiu świat się nie kończy (jak wyjeżdżasz z Radomia nie masz krawędzi świata z której Ci nieostrożni spadają)
          4. Nic nie pisałem o wczasach socjalnych więc nie wkładaj w moje usta własnych słów. niech każdy zarabia adekwatnie do swojego stanowiska i wykształcenia i niech wyjeżdżają gdzie sobie chcą. Twierdze natomiast, że tak wysoki sposób nagradzania jest deprawujący, gdyż na stanowiskach budżetowych nie dostaje się premii za realne wyniki w pracy i za jej efekty tylko tradycyjnie co roku. Jeśli tu dostrzegasz komunę to się zgadzam - czy się stoi czy się leży 2 miliony się należy :)
          5. Masz rację trzeba brać się do roboty i ja właśnie się biorę. Masz również rację, że w moim rodzinnym mieście nie mogę znaleźć pracy w zawodzie. Nawet nie jest to kwestią takiego bezrobocia, tylko powodem jest to, że nie ma miejsca pracy gdzie mógł bym pracować zgodnie z moim wykształceniem za godziwe pieniądze. Dlatego też pracuje na własny rachunek jeżdżąc po całym kraju za zleceniami, ale niestety mieszkam w tak nieudolnie rządzonym mieście i szlag mnie trafia jak widzę, że władze dostają pieniądze za zadłużanie miasta, a nie za racjonalne gospodarowanie tym co się ma. Jak tworzą nowe stanowiska przyznają sobie nagrody i podwyżki (nie to, że do wszystkich podwyżek się przyczepiam), ale jeśli mamy kryzys to niech rządzący którzy sami doprowadzili miasto do takiego zadłużenia zaczną oszczędzać od siebie.
          W Radomiu niestety mają oszczędzać wszyscy oprócz rządzących (głównie ich długi mają spłacać dzieci, młodzież, nauczyciele i rodzice - pytanie tylko czy oni zadłużyli Radom?)

Pozdrawiam
        • Gość: byhu Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.korbank.pl 14.12.11, 08:42
          "...oto nasze lekarstwo,nowy cudowny lek,najpierw pier...nij się w łeb,najpierw pier...nij się w łeb!!!",ten refren z piosenki Grabaża kieruję do ciebie "zbychu".Zastanów się co tu wypisujesz,o jakich kwalifikacjach mówisz w przypadku przynajmniej części osób z tej listy i ich przydupasów,którzy też swoje odessą z budżetów firm,w których pracują.Zdaje się,że do tej grupy się zaliczasz "fachowcu",wy weżmiecie po kilka lub kilkanaście tysięcy a zapieprzający na was ludzie dostaną po 400 zł,uważasz,że jest ok?Ja uważam,że ta dysproporcja określa wierchuszkę jako półbogów a pracowników ustawia w rzędzie debili,no bo skoro ich nagroda jest taka mała to znaczy,że nic nie zrobili przez cały rok,zwolnić ich, więcej zostanie do podziału dla dyrektorów,zastępców i księgowej!!!
      • Gość: gosc Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.radom.vectranet.pl 14.12.11, 00:08
        Bardzo dobry komentarz. Masz może pomysł do kogo ja mogę zgłosić się po nagrodę jeżeli prowadzę działalność gospodarczą? Oczywistym jest, że swoją pracę oceniam bardzo dobrze i stąd należy mi się nagroda.
        • Gość: bambuco Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.radom.vectranet.pl 14.12.11, 12:40
          prowadzę bdb działalność w III sektorze.......tzn. bez wynagrodzenia.....kto o nas pomyśli
    • Gość: FKiepski Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.ip.netia.com.pl 14.12.11, 00:17
      Oszczędne Państwo
      najlepiej oszczędzać cudzymi pieniędzmi. Jednym zabierzemy swoim damy. Wyciąganie pieniędzy od obywateli lub przedsiębiorców, którym coraz trudniej wiązać koniec z końcem kiedyś skończy się z wielkim HUKIEM!!!.
      Swoja drogą spore zarobki mają nagrodzeni. Nie mam o to do nich pretensji ale ten system jest chory i nie popycha naszej Ojczyzny do postępu. Tu nie chodzi o te nagrody tylko o owoce pracy każdego Polaka które są trwonione przez coraz większą biurokrację/nagrody/przywileje/emerytury. A co w zamian - pracuj do 67roku (najpierw dożyj) Siłą napędową zdrowej gospodarki są przedsiębiorstwa i od ich kondycji wszystko zależny. Przykrą prawdą jest to że PRL-owski system podziału owoców pracy nie upadł tylko zmienił formę. Jak to powiedział F.Kiepski "Kiedyś wszystko było a nic nie było a teraz nic nie ma a wszystko jest" :-) .
      • Gość: staś Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 07:21
        Oj, biedniacy, biedniacy i wszelkiej maści racjonaliści! Tacy fachowcy, i to niektórzy międzynarodowi... A czy nie widać, że to system generuje nadużycia, niesprawiedliwości i zło? Panujący system socjalny, budżetowy etc. Czego efektem jest bezrobocie i głód na świecie? Hę? Więcej myślenia i racjonalizmu. Pozdrawiam
        • Gość: tyż Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 17:44
          A czy to nie "system" został tu wynagrodzony? Bo zdaje się, że o tym tu rozmawiamy. Hę? Przeczytaj uważnie listę nagrodzonych i pomyśl, skąd ci ludzie wzięli się na tych stanowiskach? Kto ich wypromował? Ich obecność na stołkach czego jest konsekwencją i jakiego porządku broni.
    • mariolka55 Re: Posypały się nagrody dla urzędników 14.12.11, 09:43
      .
      • Gość: tenor 15 Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.11, 12:37
        Jeśli placówki kulturalne Mazowsza są takie świetne i szefowie dostaja nagrody, to placówki radomskie w znaczeniu miejskie powinny dostać Nobla, albo Grammy.
        • Gość: kier Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.korbank.pl 14.12.11, 12:47
          Żeby tylko udaru nie dostały.
          • Gość: df Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.radom.vectranet.pl 14.12.11, 18:43
            Tak PO nagradza swoich. nie jakieś tam 300 zł tylko 30 tysięcy! Jak kraść to miliony, jako kochać to....
        • Gość: jag.77 Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.korbank.pl 01.03.12, 09:48
          za pracę pracowników placówek kultury nagradzani są pracownicy wydziału kultury i kancelarii prezydenta-gdzie nie bywają nawet na imprezach organizowanych przez placówki/tzw. imprezy miejskie i nie tylko/.
    • Gość: PROROK Przepowiednia dla nagrodzonych. IP: *.radom.vectranet.pl 14.12.11, 18:59
      A NAŻRYJCIE SIĘ WY DARMOZJADY !!!!!! JAK SIĘ WASZYM KOLESIOM KADENCJE POKOŃCZĄ TO I WAM SKOŃCZĄ SIĘ TŁUSTE LATA, WY ZASRANI SPECJALIŚCI PO ZAOCZNYCH STUDIACH. JAKBY NIE SZTABY LUDZI PRACUJĄCY NA WASZE NAGRODY BRALIBYŚCIE NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ BO TACY Z WAS FACHOWCY ZASRANI.

• Gość: kwa Re: Przepowiednia dla nagrodzonych. IP: *.radom.vectranet.pl 14.12.11, 20:20
        Załatwiałem dzisiaj sprawę w Urzędzie. Myślałem, że komuna dawno się skończyła. A tu taka niespodzianka Panie Kosztowniak. Te nagrody to chyba za bycie eksponatami w muzeum. Dno i jeszcze trzy metry mułu.
        • Gość: Darek Re: Przepowiednia dla nagrodzonych. IP: *.radom.vectranet.pl 14.12.11, 22:30
          Jak wymrą emeryci i renciści.Padną polscy sklepikarze,krawcy i szewcy.Skąd będą brać pieniądze urzędnicy?Ci tylko utrzymują ten polski kraj A może będą malować świecidełka?Może właściciele marketów będą utrzymywać urzędników?
    • Gość: nic sie nie zmieni Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.182.222.5.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.03.12, 11:11
      Wiecie za co m.in. wypie...jedna dyrektorke, co nie miala zastepcy? bo dawala pracownikom, ktorzy pracowali co weekend po 300zl premii. A widzialem, co jej napisala taka jedna z ulubionego wydzialu, pracowala z pracownikami, pdziekowali za np. 3 dni zapi... dyrektorowi teatru a jej napisali za male zaangazowanie w prace po 5,czy6 imprezie takiej z rzedu. Pismo Falka zabrala na pamiatke, zeby pamietac do konca zycia...NIE WARTO!
      • Gość: elka Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.tktelekom.pl 06.03.12, 11:20
        Niestety naszym radnym ( mam na myśli PiS ) i Prezydentowi marzą się rządy putinowskie - mam nadzieję, że wyborcy jeszcze WAS przed końcem kadencji docenią.
        Tak jak napisano na tym forum - "miejmy nadzieję, że w nowo powstających marketach po skończonej kadencji radni i Prezydent nawet etatu ochroniarza nie dostaną"
        Miasto wymiera w zastraszającym tempie. Zrobiłam sobie krótki rekonesans po mieście i tyle lokali do wynajęcia to jeszcze w życiu nie widziałam !!!!!!!!!
        • Gość: :))) Fałek wcześniej wrzeszczał na Radzie Miejskiej IP: *.play-internet.pl 06.03.12, 23:22
          Czy pamiętacie czasy kiedy Fałek wrzeszczał na na Radzie Miejskiej ? Wrzeszczał i tupał. Gdy dorwał się do stołka przestał tupać a zaczął rządzić. Weźmie Bata i pogońcie go jak Prokopiaka w czerwcu 1976 roku
          • Gość: UCHO Marszałkiewicz ? Za co nagroda IP: *.play-internet.pl 06.03.12, 23:24
            Czy facet ma uprawnienia ? Czy jest członkiem Izby Inżynierów ? Czy jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej ? Facet nadzoruje i faktycznie za nic nie odpowiada. Nagroda mu nie należy się
    • wemur Re: Posypały się nagrody dla urzędników 07.03.12, 13:45
      ana.50 napisał(a):

> No i skąd skarbnik miejski wziął te pieniądze???Podobno miasto jest zadłużone n
      > a ciężkie miliony,że aż trzeba likwidować szkoły i prywatyzować przedszkola.Aro
      > gancja władz miasta jest niesamowita. Zapamiętajmy te nazwiska!!!

No właśnie stąd... zlikwidowali właśnie ostatecznie PSP 8
      • Gość: Oppole Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: 194.181.137.* 07.03.12, 14:49
        Pięknie mącą wodę sługusy PO.
        Potężne nagrody dostali koalicjanci PO a sługusy piszą o jakiś ochłapach dla innych.
        • Gość: Krawiec Re: Posypały się nagrody dla urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 15:53
          uderz w stół nożyce się odezwą , a ty ile okrawków dostałeś od tych ochłapół? pół kilkograma? 30 deko? czy tylko nakaz żebyś poszczekał ?
          • Gość: Elektor_50 Senator ma rację IP: *.play-internet.pl 19.03.12, 10:40
            Kolesiowi należy dawać duże nagrody, bo niedługo nagród może nie być gdy ktoś inny wygra wybory. Senatorek ma rację !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka