Dodaj do ulubionych

do posiadaczy N-ki

17.01.12, 16:32
po dwóch latach złożyłem wypowiedzenie umowy.A ponieważ kończyła sie 4 12.2011 r. a ja nie wymówiłem 4 listopada, obowiązuje mnie 3-miesięczny okres wypowiedzenia.
I dobra! Tylko może ktoś wie , dlaczego teraz przez te 3-miesiące zamiast 48zł , płaci się 92zł.
W umowie nic na ten teamat nie ma.Na infolinii , na połączenie z konsultantem, czekałem prawie półtorej godz.,po czym zrezygnowałem sie , bo nie było sensu.

Czy ktoś wie jak to zalatwić i co to w ogóle za praktyki?
Obserwuj wątek
    • Gość: Alina Re: do posiadaczy N-ki IP: *.algo.radman.pl 17.01.12, 16:53
      Jakoś nie wieże w 1.5 godzinne czekanie na połączenie ,ściema......pewnie POLSAT CYFROWY wysłał nam tu spamera.
      • hutchence Re: do posiadaczy N-ki 17.01.12, 17:38
        Gościu coś ściemnia. Do mnie zawsze sami dzwonią przed zakończeniem umowy. Jak się dobrze potargujesz to dostajesz pakiet jak w promocji. A na infolinię to się dodzwaniam momentalnie.
        • 1.jack Re: do posiadaczy N-ki 17.01.12, 18:07
          nawet tego nie skomentuję.
          Ani tego momentalnego dodzwaniania się ani dbałości N-ki klienta.Poczytaj sobie opinie w internecie na ich temat i nie wypisuj bzdur.
          • hutchence Re: do posiadaczy N-ki 17.01.12, 18:25
            Hooy mnie obchodzą opinie w necie. Są tyle warte co bździny kozła. 5 lat jestem ich klientem. I nie mam zamiaru zmieniać operatora. Jak mi się zes... dekoder to bez problemu zmienili. Nigdy nie miałem problemu z dodzwonieniem się na infolinię. Jesteś ich klientem i masz problemy czy przytaczasz opinię boś się naczytał na forach?
      • Gość: anka Re: do posiadaczy N-ki IP: *.static.korbank.pl 17.01.12, 18:02
        Nie "wieżysz"?
        A ja wierze , bo też nie mogłam się wyciągnąc z tego bagna.Przy podpisywaniu umowy , jest wszystko fajnie , a jak chcę zakończyc umowę ...to dopiero się zaczyna.
        Zamiast nie "wieżyć" , po prostu spróbuj, a pisz jak jesteś czegoś pewna
        • hutchence Re: do posiadaczy N-ki 17.01.12, 18:29
          W czym miałaś problem? Jak złożyłem wypowiedzenie przed końcem umowy (chciałem takie same warunki jak nowy klient - to jest zresztą normą u wszystkich operatorów i TV i tel.kom., że nowi mają lepiej) to sami zadzwonili z pytaniem jak mnie zatrzymać. I dostałem takie warunki jakie chciałem. To samo miała żona z byłą ERĄ. Złożyła wymówienie to dostała lepsze warunki niż nowy żeby zostać. Nie wiem o czym Wy piszecie?
    • Gość: czytający Re: do posiadaczy N-ki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.12, 18:20
      Przeczytaj dokładnie umowę. Teraz wszyscy operatorzy stosują ten sam zapis, że jak nie wypowiesz umowy promocyjnej zawartej na czas określony w terminie to przekształca się ona w umowę na czas nieoznaczony a wtedy opłaty mogą być wyższe. Niestety obowiązuje okres wypowiedzenia.
    • Gość: prawnik Re: do posiadaczy N-ki IP: *.algo.radman.pl 17.01.12, 20:22
      Daj skana umowy, jak to prawda, to masz pewne milionowe odszkodowanie.
      • Gość: gosc Re: do posiadaczy N-ki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.12, 23:25
        zgadza się - taki zapis jest abuzywny
        • marcinradom Re: do posiadaczy N-ki 18.01.12, 10:18
          Jestem abonentem eNki od kilku lat. Kilkukrotnie zmieniałem ofertę i promocje. Rzeczywiście eNka jest bardzo dokładna jeśli chodzi o terminy. Złożenie wypowiedzenia w odpowiednim terminie uchroni przed niespodziankami.
    • gelerth35 Re: do posiadaczy N-ki 18.01.12, 14:23
      Trzeba było złożyć rezygnację w związku z wycofaniem czterech kanałów z oferty. Czas na to był do 15.01.2012. Umowa zostałaby rozwiązana bez okresu wypowiedzenia. Co do infolinii to jest ona całodobowa i najłatwiej się dodzwonić po godzinie 22.
      • 1.jack Re: do posiadaczy N-ki 18.01.12, 15:12
        dzięki , szkoda ,że nie wiedziałem tego wcześniej.
        Za to dowiedziałem się (może komus się ta informacja przyda),że mogę zrezygnowac z 3 pakietow kanałowych i przez pozostałe 2m-ce zamiast 92 płacic 51zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka