Dodaj do ulubionych

redaktorzy GW

18.01.12, 10:11
Nie jestem szczególnie czepliwy, jednak zawsze wydawało mi się, że redaktorzy wszelkiego rodzaju mediów powinni komponować zdanie w sposób poprawny stylistycznie i bezbłędnie pod kątem ortografii. Dziś na radomskiej stronie GW znalazłem artykuł:
radom.gazeta.pl/radom/1,48201,10981827,Dzien_dobry__Dzis_swoje_swieto_ma_pewien_mis.html
W trzecim zdaniu autor/autorka pisze:
Zobacz gdzie dziś Straż Miejska będzie sprawdzać prędkość przy pomocy fotoradara
Fotoradara czy fotoradaru?! Ludzie! Dbajcie troszkę o nasz język. Pomijam już brak kropki na końcu zdania.

Obserwuj wątek
    • Gość: TW PO Re: redaktorzy GW IP: *.radom.vectranet.pl 18.01.12, 18:26
      Jaj widać nie to jest istotne. Grunt to popierać PO i czcić Michnika.
      • Gość: Pawel Re: redaktorzy GW IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.12, 20:26
        Wyciales juz z Naszego Dziennika wniosek jak kazal o. Tadeusz? Jak Ci nie pasuje to forum Michnikowskie to w prawym gornym rogu jest X - uzyj go.
        • Gość: ha ha redaktorzy GóW IP: *.radom.vectranet.pl 18.01.12, 21:05
          co się rzucasz sechterowy synu niezła obelga przyszła mi do głowy pawełku mam kupony z tego dziennika chcesz się podpisać ale ręka by ci uschła wyleciałbyś z pracy a z takim zyciorysem że pracowałes w GóW... do sprzatania nawet nie przymują
    • Gość: TW PO Re: redaktorzy GW IP: *.radom.vectranet.pl 19.01.12, 20:35
      Te pismaki to użyteczni idioci albo jak ich nazywa Szechter ludzie honoru inaczej.
    • Gość: Krystian Gołębiów Re: redaktorzy GW IP: *.algo.radman.pl 19.01.12, 21:51
      Siemka, ja slucham tylko rozmow niedokonczonych w radyjku M , a tam gadajom że Radom jest OK bo PIS jest u władzy.
      • Gość: kola Re: redaktorzy GW IP: *.radom.vectranet.pl 19.01.12, 22:03
        Ty jesteś rozmowa niedouczona przygłupie
      • Gość: weteran LWP. Re: pewnie zapomnieli redaktorzy GW.... IP: *.radom.vectranet.pl 19.01.12, 22:14
        Ciekawe ze nie przypomnieli że dzisiaj jest rocznica wyzwolenia z pod jarzma hitleryzmu naszego Radomia przez Armię Czerwoną w 1945 r.Myślą trzeba się przenieść pod szczątki pomnika "Zwycięstwa "stojącego na cm.Prawosławnym .
        • Gość: Milan Re: pewnie zapomnieli redaktorzy GW.... IP: *.radom.vectranet.pl 19.01.12, 22:37
          Może i pamiętali.Ale dobrze wiesz że kacapy po to nas :wyzwolili" by zostać okupantami.Tylko nie pisz że nic takiego nie zrobli.Ci wyzwoliciele rozkradli nasze dobra narodowe.Jest tego ponad pięćdziesiąt tysięcy.Pakowali ludzi do więzień.Torturowali i katowali w tych samych miejscach co hitlerowcy.Podobnie jak Niemcy niszczyli społeczeństo polskie.Można by wiele pisać o tych wyzwolicielach.Konsekwencje tego wyzwolenia naród polski będzie długo pamiętał..Przemilczmy to okupacyjne wyzwolenie.
          • Gość: kern Re: pewnie zapomnieli redaktorzy GW.... IP: *.radom.vectranet.pl 20.01.12, 17:12
            Oni są niedouczeni to skad mogą wiedzieć.
    • kaga9 Re: redaktorzy GW 20.01.12, 00:40
      To nic nowego, niestety. Niechlujstwo językowe w artykułach i notatkach prasowych radomskiej gazety jest dość powszechne.
      • Gość: kern Re: redaktorzy GW IP: *.radom.vectranet.pl 20.01.12, 17:13
        Toż tam pracuja sami ignoranci. Marsz na praktykę do Gazety Polskiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka