Dodaj do ulubionych

Kadry: Wędzonka i Łuczycki żegnają się z fotelami

01.02.12, 05:25
Wg mnie to jakieś roszady kadrowe. Łuczyckiego przecież jako radnego sejmiku tak łatwo odwołać się nie da. Musiał się na to zgodzić. Albo podpał Warszawiakom, że im wyprowadził ze stolicy ITD.
Obserwuj wątek
    • Gość: Emski Re: Kadry: Wędzonka i Łuczycki żegnają się z fote IP: *.radom.vectranet.pl 01.02.12, 12:22
      Czyżby to początek końca kariery tego sprytnego gościa czy tzw "kop w górę" ?
      • Gość: Itd Re: Kadry: Wędzonka i Łuczycki żegnają się z fote IP: *.centertel.pl 01.02.12, 13:18
        Naruszenie dyscypliny finansów
        • Gość: Miki Re: Kadry: Wędzonka i Łuczycki żegnają się z fote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.12, 16:09
          Mnie się wydaje, że zostanie Głównym Inspektorem w Warszawce.
          • Gość: Miki Re: Kadry: Wędzonka i Łuczycki żegnają się z fote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.12, 16:53
            A kto został Inspektorem Wojewódzkim za Łuczyckiego?
            • Gość: K.M Re: Kadry: Wędzonka i Łuczycki żegnają się z fote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.12, 18:08
              Czyli jak ktoś tam pisze to taki "kop w górę" dla Łuczyckiego .To jedn z tych typów którzy zawsze spadają na cztery łapy , chlopaki sobie przecież krzywdy nie zrobią.
            • Gość: RADOMIANIN Re: Kadry: Wędzonka i Łuczycki żegnają się z fote IP: *.radom.vectranet.pl 01.02.12, 20:35
              Następcą będzie Jerzy Kacak - "Włada sześcioma językami obcymi, w tym biegle angielskim i rosyjskim." - myślę, że ta znajomość języków była wysoko punktowana w procesie wyboru i przyda się w codziennej pracy. A czy ktoś wie, jakie są sukcesy nowego dyrektora w "biznesie" - w grudniu 2009 "gazeta", że nowy dyrektor przechodzi do biznesu.
              Więcej... radom.gazeta.pl/radom/1,48201,11066536,Kadry__Wedzonka_i_Luczycki_zegnaja_sie_z_fotelami.html#ixzz1l9zhVjTb
              • Gość: tuk Re: Kadry: Wędzonka i Łuczycki żegnają się z fote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.12, 20:52
                Znajomość języków obcych niezbędna jest w przypadku zatrzymania na drodze obcokrajowca. Ale ten Pan chyba na drodze to stać nie będzie. To co to za rewelacje, że zna języki obce. Winien znać przepisy o transporcie drogowym. Jak tego nie zna to i chiński się nie przyda.
              • Gość: nemo Re: Kadry: Wędzonka i Łuczycki żegnają się z fote IP: *.radom.vectranet.pl 02.02.12, 08:38
                Czy to ten Wędzonka co kiedyś wTV dami powiedział "Przecież wy mnie wszyscy znacie "?
                • axel-bis Re: Kadry: Wędzonka i Łuczycki 02.02.12, 08:40
                  to 2 w 1 bez vatu .
    • e.lektorat Pan Kacak - na WI ITD - plama platformy 01.02.12, 20:58
      Patrzcie jaki fachowiec!!!!!!!!!!
      www.mazowieckie.pl/portal/pl/2/4966/Delegatura_w_Radomiu_ma_nowego_kierownika.html
      • Gość: Tokyo Re: Pan Kacak - na WI ITD - plama platformy IP: *.radom.vectranet.pl 01.02.12, 22:05
        Laurka jak w PRL. Dla mnie PO i PZPR to jedno, tylko Urban był sympatyczniejszy od chama Grasia.
        • Gość: Co prezio na to? Moze p.Łuczycki bedzie mial propozycje pracy w UM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.12, 22:42
          Ma zasługi dla miasta gdy był senatorem /parlamentarzystą/ i dlatego może otrzma propozycje pracy od prezydenta miasta jak byli posłowie /parlamentarzysci/ ????
          • Gość: kali Re: Moze p.Łuczycki bedzie mial propozycje pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.12, 07:55
            Dziadki leśne i tyle w temacie!!!!
            • Gość: dociekliwy Re: Moze p.Łuczycki bedzie mial propozycje pracy IP: *.radom.vectranet.pl 02.02.12, 09:03
              Czy Pan Kacak ma jakieś osiągnięcia w swojej bogatej karierze (RADOMIANIN pytał o osiagnięcia w biznesie i nikt nie udzielił żadnej odpowiedzi), poza przynależnoscią do PO?
      • Gość: (+( Re: Pan Kacak - na WI ITD - plama platformy IP: *.play-internet.pl 21.02.12, 12:59
        To jest fachowiec
    • Gość: Gabon Re: Kadry: Wędzonka i Łuczycki żegnają się z fote IP: 194.181.137.* 02.02.12, 09:19
      W PO są ludzie, którzy chcą pracować na rzecz miasta, ale są też i tacy twardogłowi, którzy taką pracę uniemożliwiają. Niestety, jest ich zdecydowana większość począwszy od Piotra Sz. a skończywszy na ortodoksach, łącznie z tym, któremu nikt nie podaje ręki.
      • Gość: docielkiwy Re: Kadry: Wędzonka i Łuczycki żegnają się z fote IP: *.radom.vectranet.pl 02.02.12, 09:30
        a komu nikt nie podaje ręki?
        • Gość: zimna zakąska be? Na mój nos i nos innych to nie pchaj nosa w cudze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.12, 10:22
          Czy to mogło być .... przyczyną??
          • Gość: kiki Re: Na mój nos i nos innych to nie pchaj nosa w c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.12, 18:35
            Z całego grona PO-wców (jakże ono małe) w Radzie Miejskiej jedynie Wędzonka kieruje się interesem Radomia i nawet bardziej niż niejeden z PiS-u. Z tego widać, że PO nie zależy chyba na Radomiu skoro go odwołali.
            • Gość: dolly Re: Na mój nos i nos innych to nie pchaj nosa w c IP: *.radom.vectranet.pl 02.02.12, 19:09
              Zaczynają się chować bo czas rozliczeń sie zbliża. Za chwilę nikt nie bedzie sie przyznawał, ze nalezał do PO.
              • Gość: Moro nie żal "suchych gałęzi" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.12, 19:40
                To jest taka sucha gałąź jaką jak najprędzej należy odciąć .Niczego po nich nie nalezy się spodziewać .Łuczycki podobno szaleje na Ustroniu ale i tam jest prawdopodobnie przekręślony w najbliższych wyborach.
                • Gość: NIE JEDZ ZIMNYCH ? Nie żal mi "suchej gałęzi" i"zimnych zakąsek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.12, 11:02
                  Na złosć kobicie wszedłem do drzewo . Mało że siedzałem na gałęzi to do tego jadłem na niej "zimne zakąski" i omroziłem sobie nos . A możę to się stało przez" herbatkę z prundem"??I co mam zrobić??? jak baba scięła drzewo! gdzie mi się tak dobrze "konsumowało" ????
    • Gość: Ga-Ga Re: Kadry: Wędzonka i Łuczycki żegnają się z fote IP: 92.60.130.* 03.02.12, 14:28
      Oczywiście możemy dopatrywać się drugiego dna w każdej sprawie, ale wydaje mi się, że nie wszystko jest "cacy" z A. Ł. skoro został w takim trybie odwołany.
      • Gość: Teqilla Re: Kadry: Wędzonka i Łuczycki żegnają się z fote IP: *.rivalhost.com 03.02.12, 15:46

Najgorsi w PO to sa ortodoksi typu Piotr Sz., gostek z gejowska broda i "buldog".

• Gość: misio Re: Kadry: Wędzonka i Łuczycki żegnają się z fote IP: *.radom.vectranet.pl 04.02.12, 09:05
          Łuczycki i tak pójdzie siedziec.......?
          • Gość: Adyjo pomidory Re: Kadry: Wędzonka i Łuczycki żegnają się z fote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 10:53
            Adyjo ukochane .Ale na frasunek pozostaje nam dobry trunek.I cznia go .
            • Gość: na kaca dobre piwk Re: Kadry: Wędzonka i Łuczycki żegnają się z fote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.12, 10:24
              Mam kaca politycznego.Radny wyfrunął ze stałka i to radny koalicyjny.A mówiłem ze herbatka jest zdradliwa.Pamietaj z kim ją konsumujesz.
              • Gość: Czacki Łuczycki żegnaja się z fote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.12, 19:30
                Jeszcze mu została "fucha" przewodniczącego rady nadzorczej na słynącym ze sprytnych zarządów Ustroniu.
                • Gość: Beszemel Re: Łuczycki żegnaja się z fote IP: *.radom.vectranet.pl 08.02.12, 05:54
                  Polecam wpis na blogu na ten temat Dariusza Wojcika. Niezle napisane o Luczyckim szczegolnie.
                  • Gość: Czacki Re: Łuczycki żegnaja się z fote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 19:43
                    Na czyim blogu i na jaki temat , fuchy na Ustroniu czy odwołania ze stołka ?
                  • Gość: rikardo Re: Łuczycki żegnaja się z fote IP: *.radom.vectranet.pl 09.02.12, 09:25
                    Z Ustronia też go wywalą za ciemne interesy?
                    • Gość: sasiad Re: Łuczycki żegnaja się z fote IP: *.radom.vectranet.pl 09.02.12, 10:54
                      Na Ustroniu podobno pelna rozsypka ,zwalnaiją ludzi i sprzedaja co się da.
                      • Gość: czarek Re: Łuczycki żegnaja się z fote IP: *.radom.vectranet.pl 09.02.12, 13:59
                        Ciekawe kiedy PO wyrzuci Łuczyckiego, tylko im szkodzi!
                        • Gość: smiech na sali Re: Łuczycki żegnaja się z fote IP: *.rivalhost.com 09.02.12, 16:19
                          Tak wyrzuca jak wyrzucili Piotra Sz.
                      • Gość: gość Re: Łuczycki żegnaja się z fote IP: *.radom.vectranet.pl 09.02.12, 16:48
                        PODOBNO ?, np. co sprzedają i jak jest rozsypka. Jak wiesz to pisz a jeśli nie wiesz to nie rób "zadymy"!
                        • Gość: sebek Re: Łuczycki żegnaja się z fote IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.12, 20:03
                          A ja słyszałem, że wreszcie na Ustroniu więcej kasy zostaje w kasie spółdzielni i nie jest przejadana na pustych etatach w administracji.
                          • Gość: Miała baba placek Łuczycki żegnaja się a Wedzonka wspólpracuje z.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 10:43
                            Chyba nic sie nie stało bedzie mial czas na zajmowanie sie firmą i jej wspolpracą z....
                            • Gość: bonifacy cacy To sa dwa równe chłopy do bitki i wypitki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 21:29
                              No to cznia go pani Jago.
                              • Gość: wojewoda Re: To sa dwa równe chłopy do bitki i wypitki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 07:37
                                Koniec Łuczyckiego bliski! to fakt!
                                • Gość: 123 Re: To sa dwa równe chłopy do bitki i wypitki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 11:27
                                  Łuczycki to wielki fachowiec......od nic nie robienia :)
                                  • Gość: wiesław Re: To sa dwa równe chłopy do bitki i wypitki. IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.12, 20:16
                                    Ciekawe co mówisz, jakoś ten fachowiec od nic nie robienia:

1. przeniósł instytucję wojewódzką z Warszawy do Radomia,
                                    2. załatwił dla miasta wagę preselekcyjną do ważenia TIRów na "siódemce",
                                    3. obronił kasę dla mostu na przeprawie przez Wisłę w Solcu.

Ciekawe kto inny z PO, PIS czy SLD ma podobne dokonania na swoim koncie w ciągu ostatniego roku???

Czekam na konkretne nazwiska i sukcesy z nimi związane.
                                    • Gość: jola Re: To sa dwa równe chłopy do bitki i wypitki. IP: *.radom.vectranet.pl 20.02.12, 07:26
                                      Łuczycki podobno szykuje sie na fotel prezesa Ustronia, ciekawe czy mu sie uda? podobno nikt juz go nie chce do roboty to musi cos znalezc.
                                      • Gość: qwerty Re: To sa dwa równe chłopy do bitki i wypitki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 10:05
                                        Ratuj się kto może z Ustronia! Tragedia dla osiedla! ludzie zróbcie coś z tym!
                                        • Gość: Mirka Re: To sa dwa równe chłopy do bitki i wypitki. IP: 194.181.137.* 20.02.12, 10:41
                                          Łuczycki w ogóle mnie nie interesuje. Dla mnie reprezentuje stary establichment, który dla własnych korzyści potrafi się ułożyć z każdym. Bardzo żałuję natomiast Wędzonki. W PO funkcjonowały dwie frakcje: jedna walcząca za wszelką cenę z PiS kosztem najczęściej Radomia, a druga bardziej rozważna, mająca na względzie Radom. Szkoda że wygrała opcja 1.
                                          • Gość: kierowca TIRA Co z przeprawą przez Wisłę w Solcu?Ktoś o tym pisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 10:49
                                            Maił zalatwic pan wojewoda Piatek z PSL :-
                                            -obwodnice wSkaryszewie ?
                                            -obwodnicę w Iłzy ?
                                            -most-przeprawę w Solcu?
                                            I co z tego wyszło??
                                            • Gość: okey Re: Co z przeprawą przez Wisłę w Solcu?Ktoś o tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 14:13
                                              Uważam, że na tle wszystkich dotychczasowych działań dobrym kandydatem na prezydenta Radomia byłby p. Wędzonka.
                                              • Gość: Emski Re: Co z przeprawą przez Wisłę w Solcu?Ktoś o tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 16:44
                                                Zastanawia mnie dlaczego do tego Ustronia lgną jak muchy do lepu rozmaitego rodzaju karierowicze i wszelkie inne dziwne osobliwości .Tam ciągle coś się dzieje , może dlatego to osiedle tak beznadziejnie wygląda ?
                                  • Gość: Minister Staszewski na dyrektora IP: *.play-internet.pl 21.02.12, 12:55
                                    Radny brał zasiłek. Teraz musi zwrócić prawie 11,5 tysiąca złotych
                                    Radomski oddział Zakładu Ubezpieczeń Społecznych zobowiązał radomskiego radnego Kazimierza Staszewskiego do zwrotu 11 tysięcy 427 złotych z tytułu nienależnie – zdaniem ZUS - pobranych zasiłków chorobowych. – Będę się odwoływał do sądu – zapowiada radny Roszczenia ZUS dotyczą okresu od 20 października 2010 roku do 3 marca 2011 roku oraz od 18 marca 2011 roku do 24 marca 2011 roku. Pracownicy zakładu ustalili, że w okresie kiedy radny pobierał zasiłek aż 20 razy uczestniczył posiedzeniach i komisjach rady miejskiej, za co pobierał dietę radnego. Brał też pieniądze za pracę z tytułu uczestniczenia w pracach Rady Nadzorczej spółki Termix oraz wykonywał umowy zlecenia w biurze poselskim Krzysztofa Sońty. Zdaniem ZUS adnotacja na zwolnieniu lekarskim "pacjent może chodzić” nie usprawiedliwia wykonywania pracy. Taki zapis jedynie upoważnia do wykonywania czynności zwykłych czynności życia codziennego, na przykład poruszania się po mieszkaniu, czy udania się na zabieg lub kontrolę lekarską. - Jestem jeszcze przed rozmową z prawnikami i nie wiem czy w części, czy w całości zaskarżę decyzję ZUS. Są ekspertyzy prawne, które mówią, że dieta radnego nie jest wynagrodzeniem. Nie było też przeciwwskazań lekarskich do uczestniczenia przeze mnie w obradach rady – mówi Kazimierz Staszewski. - Zasiłek chorobowy nie jest wypłacany "w nagrodę” za chorobę, ale jako rodzaj rekompensaty za to, że ktoś nie może w czasie leczenia zarabiać pieniędzy. Tymczasem radny – jak ustaliliśmy - pracował bardzo ciężko i dostawał za to pieniądze. Nie mogę oczywiście zdradzić jakie jednostki chorobowe były na zwolnieniach, ale były to poważne schorzenia – powiedziała Wiesława Golka, rzecznik radomskiego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych. Kazimierz Staszewski jest obecnie pracownikiem radomskiej firmy ZTE Radom. Od września 2009 roku toczy batalię w sądach z kierownictwem firmy o przywrócenie go do pracy na stanowisku, które zajmował do czasu, gdy wypowiedziano mu umowę, a także przeciwko – jak twierdzi – dyskryminacji w przedsiębiorstwie. Szefowie ZTE Radom zwolnili przed trzema laty Kazimierza Staszewskiego z powodu "utraty zaufania” a także dlatego, że "nasyłał na swój zakład pracy kontrole różnych instytucji”. Firma wielokrotnie występowała do Rady Miejskiej w Radomiu o zgodę na zwolnienie z pracy radnego (ostatni raz 8 lutego tego roku). Radni za każdym razem sprzeciwiali się temu. Jak wyliczył Kazimierz Staszewski w sądzie toczyło się około 50 spraw dotyczących jego relacji z pracodawcą. W obronie Staszewskiego w Radomiu odbyła się ogólnopolska manifestacja, a stoczniowcy gdańscy obrzucili siedzibę ZTE jajkami i spalili baner firmy. W sierpniu ubiegłego roku sąd przywrócił do pracy Kazimierza Staszewskiego na
                                    stanowisko, które zajmował on w ZTE Radom przed wrześniem 2009 roku, czyli na stanowisko starszego inspektora ochrony bhp. Kierownictwo ZTE Radom twierdzi, że takiego stanowiska już nie ma, skierowała go więc na stanowisko robotnika gospodarczego. - Żadna praca nie hańbi i ja się roboty nie boję, ale Kodeks Pracy wyraźnie mówi, że przesunięcie na znacznie niższe stanowisko jest formą dyskryminacji i szykany ze strony pracodawcy. Poza tym cały sąd śmiałby się ze mnie, gdyby posłyszeli, że wywalczyłem zgodnie ze swoim życzeniem przywrócenie do pracy na zajmowane wcześniej stanowisko, a potem biorę każdą robotę – powiedział Kazimierz Staszewski.
                                    • Gość: zizu Re: Staszewski na dyrektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 13:16
                                      Mimo tego co jest napisane powyżej to i tak uważam tych z platformy za zorganizowaną grupę szkodzącą Radomiowi a Łuczycki to herszt tej bandy! Apeluje do Pani Kopacz wyrzuć szkodników z partii!
                                      • Gość: wiesław Re: Kopacz i spółka IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.12, 20:59
                                        A co robi Kopacz dla Radomia? Jak została marszałkiem wrednie odcięła się od wyborców. Puściła z Radomia kolejne urzędy i instytucje.
                                        • Gość: ktoś Re: Kopacz i spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 13:53
                                          A tak zaraz po wyborach Pani Kopacz mówiła, że chce aby z jej poczynań wyborcy byli dumni. Na tle jej dotychczasowych działań wypada powiedzieć, że wyborcy żeby byli durni.
                                          • Gość: oki Re: Kopacz i spółka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 14:16
                                            Platforma nas zdradziła! zapłaci za to oj zapłaci......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka