Dodaj do ulubionych

markety w niedziele

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 08:39
biznes.onet.pl/0,933639,wiadomosci.html
Obserwuj wątek
    • Gość: serniksa Re: markety w niedziele IP: 195.116.189.* 09.06.04, 08:48
      I słusznie. Kiedyś tak było i było ok. Tłumaczenie, że ktoś pracuje przez cały
      tydzien 24 godziny na dobę i nie ma kiedy robić zakupów to bezzasadna bzdura.
      Na co inne ma czas?
      Przecież supermarket to nie ośrodek kulturalny. Więcej przebywania w niedzielę
      z rodziną, znajomymi a nie z kasjerkami, bo trzeba kupić pustaki czy telewizor.
      W pełni popieram.
      • wojna1939 jasne :) 09.06.04, 11:54
        ciekawe jak będziecie gadać jak zwolnią parę osób z tego powodu...
        korzysta z was ktoś z infolinii 24h , 7dni w tygodniu? tam nie siedzą roboty
        tylko ludzie i jakoś nikomu to nie przeszkadza, jak jest praca to trzeba i
        pracować w niedziele, żeby było potem co do garnka włożyć więc sie odp...
        pewnie swoje łapy maczało w tym LPR. Społem które tam najbardziej krzyczy też
        jest zaj..te, wczoraj w marcpolu kupiłem masło z datą przydatności do 1
        czerwca, chyba dzisiaj pójde i im ros...le ten sklep..
        • Gość: Dydek Zamknąć markety w niedzielę. IP: *.udn.pl 09.06.04, 23:41
          Może ktoś wie w którym państwie Unii są otwarte markety w niedzielę?
          • Gość: PITAGOR Re: Zamknąć markety w niedzielę. IP: *.internet.radom.pl 10.06.04, 09:04
            www.obywatel.org.pl/index.php?menu=23&msgid=490
        • Gość: serniksa Re: jasne :) IP: 195.116.189.* 14.06.04, 08:28
          Proponuję zlikwidować niedziele i iść d pracy.
    • Gość: JJK to bzdura z tym zamykaniem sklepów IP: *.radom.pl 10.06.04, 15:14
      ciemnogród i tyle, teraz nie muszę pamietać i planowac zakupów na niedzielę bo
      zawsze mogę pojechać do sklepu i kupic wszystko co jest w danej chwili
      potrzebne.
      Tym powinien rządzić normalny rynek, są kupujący to i sklepy powinny być
      otwarte. Prosta, jasna i czytelna zasada inne agrumenty to można sobie w d...
      wsadzić.
      Małe sklepy rodzinne też mogą być otwarte, jak w tym slepie będzie to co
      potrzebują klienci w niedzielę to też przyjdą do tego sklepu, przecież po chleb
      i mleko nie będę jechał do hipermarketu tylko pójdę do sklepu na rogu.
      • Gość: binio Re: to bzdura z tym zamykaniem sklepów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 17:49
        Ciemnogród zawsze jest kiedy ktoś myli i tworzy inaczej. Nigdzie w całej Unii
        nie są czynne markety w niedziele i święta (tym bardiej narodowe).
        • Gość: bernie Re: to bzdura z tym zamykaniem sklepów IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.04, 18:43
          Już kiedyś była na tym forum taka dyskusja, ale powtórzę jeszcze raz:nikt,
          nikogo nie zmusza do odwiedzania sklepów w niedziele i święta. Jeżeli są wtedy
          pełne klientów, to znaczy że ludzią chcą i potrzebują robić wtedy zakupy.
          Mówienie, że po wprowadzeniu zakazów ludzie nagle gremialnie zaczną chodzić do
          kościoła lub wzajemnie się odwiedzać jest totalną bzdurą. Zrobienie zakupów w
          niedzielę przecież nie przeszkadza aby później pójść na mszę. Ja osobiście nie
          robię zakupów w dni świąteczne, bo wolę przeznaczyć je na odpoczynek po
          tygodniu ciężkiej pracy, ale jestem przeciwny tego typu zakazom. Niech nikt nie
          uszczęśliwia nas na siłę i nie wmawia, że wie lepiej co jest dla nas najlepsze.
          • Gość: zibi72 Re: to bzdura z tym zamykaniem sklepów IP: *.net223.lv.sprint-hsd.net 10.06.04, 22:20
            popieram calkowicie , jak ktos zapomni lub nie bedzie mial czasu kupic chleba w
            sobote to ma czekac do poniedzialku az mu sklep otworza ? to moze pozamykac
            apteki , szpitale w niedziele ?
            • Gość: kaguar Re: to bzdura z tym zamykaniem sklepów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.06.04, 22:54
              Ja również uważam, ze to bzdura z tym zamykaniem sklepów w niedzielę. Nikt
              nikogo nie zmusza do robienia zakupów, ale jesli ktoś ma ochotę lub potrzebę,
              to dlaczego go ograniczać w tym jego prawie.
              • Gość: Dydek Cymbały które popierają otwarte markety w IP: *.udn.pl 11.06.04, 00:08
                niedziele,święta narodowe i kościelne nie są Polakami.W ten sposób właściciele
                owych molochów poniżają i mają nas za śmieci z których trzeba wyciągnąć
                ostatnią złotówkę.U siebie parlament nigdy nie zezwolił i nie zezwoli na
                otworzenie marketów w niedzielę i święta. Otwarte są,ale te sklepy których
                obsługa jest nie większa jak 5 osób. Nie myslcie że z miłości do Polaków
                otwarte są markety w dni świąteczne. Cele są takie: ZLIKWIDOWANIE POLSKIGO
                HANDLU(wiadomo jakie rzeczy są w marketach),PRZEMYSŁU POLSKIEGO I WYCIĄGNIĘCIE
                PIENIĘDZY ZKISZENI TEGO PAŃSTWA. Mają jedną miłość - PIENIADZE. Na zachodzie
                pozamykane są markety w niedziele i święta i gospodarka tych państw ma się dużo
                lepiej od nasza.
                • Gość: kaguar Re: Cymbał to ty jesteś Dydek IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.06.04, 00:16
                  Na zachodzie jest przyzwolenie dla pedalstwa, to i u nas mamy to wprowadzać,
                  nieduczony katoliku ? Tak ci ten przykład zachodu imponuje ?
                • Gość: JJK Sam to wymyśłiłeś czy gdzieś przeczytałeś ? IP: *.radom.pl 14.06.04, 20:04
            • Gość: Dido Re: to bzdura z tym zamykaniem sklepów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:03
              I właśnie o to chodzi żebyś mógł kupić to co zapomniałeś (chleb, mleko, masło)
              w sklepiku osiedlowym a nie markecie który obecnie stał się ośrodkiem
              kulturalnym wielu mieszkańców. Chodzi o zamykkanie sklepów z personelem powyżej
              5 osób lub powierzchnią handlową powyżej 300m.kw.
              • Gość: JJK nie samym chlebem, masłem i mlekiem człowiek żyje IP: *.radom.pl 14.06.04, 20:01
                jak w małych sklepikach będzie ten sam wybór asortymentu co w markecie + świeże
                ciepłe bułeczki dwa razy dziennie to niech będą te markety zamknięte w sobotę i
                w niedzielę.
    • Gość: marcin Re: markety w niedziele IP: 193.111.144.* 11.06.04, 09:30
      mnie tylko po wrzuceniu tego watku interesuje to, dlaczego ta informacja
      podawana jest nie przez nasze lokalne media. Moze skonczymy w Radomiu z
      przedrukowywaniem z jedej gazety do drugiej artykulow. A panstwo "redaktorzy"
      zajma sie tym co dzieje sie w Radomiu. A nie czytaniem konkurencji.
      • Gość: ja jeden Re: markety w niedziele IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.06.04, 09:41
        Inicjatorami opracowania projektu uchwały jest
        1. Związek Kupców Polskich, preferujący taki typ handlu, jaki prezentowany
        jest na targowiskach i halach targowych typu KOREJ, czy POLSKIE CENTRUM
        HANDLOWE, których zakaz nie dotyczyłby, bo cały market jest podzielony na małe
        boksy. W marketach takich o godzinie 17.00 nie można nic kupić z żywności, bo
        stoiska już pozamykane. Fetor niedomytych stoisk mięsnych jest osiągalny nawet
        kilkanaście metrów od tej części hali gdzie te stoiska się mieszczą. Widok
        sprzedawcy jedzącego obiad na ladzie nie jest widokiem zbyt rzadkim, a wręcz
        nagminnym.
        2. PSS Społem największa sieć sklepów spożywczych za czasów
        komunistycznych, mająca swoje sklepy niemalże na każdej ulicy, swoje cztery
        piekarnie, dwie ciastkarnie wielkie magazyny i co z niej zostało?....niewiele.
        A dlaczego? Może dlatego bo firma nie inwestowała od początku lat
        dziewięćdziesiątych w nowe technologie sprzedaży, ograniczając się tylko do
        remontu wyeksploatowanych sklepów. Firma ta na bieżąco nawet nie zna ilości
        towarów w sklepach, bo nie ma jednolitych w całej firmie komputerowych kas
        fiskalnych. Od kilku lat stało się modne w SPOŁEM wynajmowanie swoich sklepów
        innym podmiotom do działalności handlowej (SEZAM – chluba firmy wynajęty
        ponad50% powierzchni). Dziwne, dlaczego SPOŁEM się nie opłacało, a temu innemu
        się opłaca nawet po zapłaceniu czynszu. Trudno się dziwić tym ciekawym
        zjawiskom, skoro trzon pracowników SPOŁEM stanowią jeszcze te osoby, które
        zatrudnione były przed rokiem 1990 i nie potrafią się stosownie szybko
        przestawić się nowe technologie sprzedaży. Przykład: Sklep SPOŁEM róg Traugutta
        i Piłsudskiego pusty, bez klienta świeżo po remoncie, a po drugiej stronie
        ulicy Piłsudskiego powstał nowy sklep z serii ŻABKA i zawalony ludźmi. Czy ktoś
        z władz Spółdzielni SPOŁEM wyciągnął wnioski?
        3. Kilka dużych przedsiębiorstw spożywczych ma interes, aby nie handlować
        w marketach w niedzielę? Może dlatego, bo nie są w stanie wyprodukować tyle
        towaru, ile markety zamawiają na niedziele
        4. Cechy rzemieślnicze tez ciężko obrażone na markety? A dlaczego, skoro:
        część piekarzy wstawia pieczywo właśnie do tych marketów. Może po prostu żal
        jednemu, że się powiodło drugiemu.

Nie nagoni się ludzi do sklepów administracyjnymi nakazami i zakazami. Wolny
        rynek jest najlepszym regulatorem. Żeby taki głupi zakaz obejść, to właściciel
        marketu zawiązuje spółkę, zatrudnia w niej np. 3 osoby i zleca współpracę innej
        spółce zatrudniającej pozostałą część pracowników, która to spółka nie będzie
        podlegała pod ZAKAZ HANDLU, bo nie będzie właścicielem marketu.

A może inaczej kupcy zawalczą z marketami ucząc się od nich sposobu handlu,
        organizacji pracy i przywiązania klienta, bo czasy lat kartkowych i
        targowiskowych już raczej nie powrócą, niezależnie od tego, czy z handlem w
        niedzielę, czy tez nie.

Z Radomia około 15 tysięcy ludzi codziennie dojeżdża do Warszawy do pracy.
        Wracają po godzinie 18. Kiedy maja zrobić zakupy, jak nie w wolne od pracy dni.
        Może Rada Miejska zajęłaby się również problemami tych ludzi, a nie tylko
        pewnej grupki nieudaczników, którzy zwąchali w tym niezły interes do zrobienia,
        szczególnie dla siebie.
        • Gość: Antymarkeciarz Pewnie w państwach zachodnich z głodu umierają, IP: *.udn.pl 11.06.04, 12:39
          a w poniedziałki tworzą się klometrowe kolejki.Tam zawsze w niedziele zamknięte
          są markety.Tumany sprytnie manipulują biednym narodem w Polsce.Wbijają w
          głowy,że to kościół zabrania niedzielnych zakupów.Co jest kłamstwem. Dużo
          młodych łapie się na ten lep.Właśnie,na młodości najwięcej robi się kasy. Dane
          światowe mówią"W marketach na całym świecie najwięcej pieniędzy zostawiają
          ludzie w wieku od 12 do 32 lat.I oto chodzi. A ja kupuję sobie w polskich
          sklepach. Nie uznaję towarów przerzucanych z półki na półkę. Zatrudniane są
          sztaby psychologów przez sieci marketów w jakim celu? Zapytam wielbicieli
          molochów. W którym markecie jest zegar? Dlaczego ciągle leci muzyczka? Dlaczego
          towary rozkładane na półkach są poukładane tak,aby każdy niezależnie od wieku
          mógł zobaczyć w pierwszej chwili? I wiele,wiele innych tricków.Ci którzy
          orientują się w psychologii będą wiedzieć o co chodzi. Do ubiegłego roku
          jedno z miast północnej Polski tętniło życiem.Funkcjonowały
          bary,sklepiki,kawiarenki,hurtownie,usługi,drobny przemysł lokalny,itd,itd.W tym
          roku wyrósł market.W efekcie polskie sklepiki,usługi,hurtownie i inne zwijają
          się w rolkę.Moich kilku znajomych z tego miasta padło.Ale kiedyś nie
          wierzyli,że markety mają wpływ na rodzimą gospodarkę. Pozdrawiam
          wielbicieli marketów Może i cmenarzyki pod posadzką zafundują dla stałych
          klientów.
          • Gość: Anka Re: Pewnie w państwach zachodnich z głodu umieraj IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.06.04, 13:11
            Nie chcesz tak kupować, Twoja wola, ale nie zabraniaj, czy też nie utrudniaj
            innym. Tym, którzy chcą to robić. Już był jeden szczęśliwy ustrój, gdzie władza
            wiedziała co chce społeczeństwo.
            A ja będę robić zakupy w supermarketach, bo to lubię. Nawet jeśli stosują tam
            różne tricki. Nie lubię ciasnych, małych sklepików z równie małym wyborem
            towarów.
          • Gość: JJK jak Ci się nie podoba to tam nie zaglądaj IP: *.radom.pl 11.06.04, 20:24
            mnie guzik obchodzi na jakiej wysokości leży towar, idę tam bo mogę w jednym
            miejscu szybko i o każdej porze kupić: ciemny chleb, mleko łaciate żołte,
            jogurt bakoma śliwkowy, oliwki z nadzieniem migdałowym, ser żółty mazurski,
            wino canei różowe, lody cartedor zabajone, płyn do zmywania ludwik miętowy,
            papier toaletowy rumiankowy, wodę destylowaną do żelazka w litrowej butelce
            itd. itp.
            I wiem, że zawsze to tam jest i nie muszę robić zapasów w domu i się
            zastanawiać coby tu jeszcze na weekend zakupić bo jak czegoś zabraknie to jadę
            i kupuję.
            Dla mnie to jest cała zaleta sklepów otwartych w sobotę i w niedzielę i nie
            będę dorabiał do tego żadnych górnolotnych teorii. Jest to po prostu wygodne
            dla mnie jako konsumenta, bo mogę ja sam wybrać kiedy i jakie zrobię zakupy.
            • Gość: Karampuk Re: będę robił zakupy w supermarketach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.06.04, 20:42
              Popieram w całej rozciągłości JJK i Ankę. Też lubię robić zakupy w marketach.
              Odreagowuję po tych latach upodlenia w socjaliźmie, kiedy wchodziłem do pustych
              sklepów a jedynymi towarami były nabzdyczone ekspedientki za ladą. Teraz w
              jednym miejscu mogę kupić wszystko lub prawie wszystko co chcę. Mogę towar
              dotykać, oglądać, zastanawiać się, nikt mnie nie popędza. Dlatego nie wrócę już
              do małych sklepików. Będę kupował tam, gdzie jest mi lepiej i wygodniej i nikt
              mnie nie może zmuszać abym z tego zrezygnował. Koniec z socjalizmem.
              • Gość: JJK To jest nasz już troje myślących racjonalnie IP: *.radom.pl 11.06.04, 20:54
                Do supermarketu nie idę po rozrywkę tylko po to by kupic te produkty, ktore są
                mi w danej chwili potrzebne i te co lubię, biorę w rękę kartkę z lista zakupów
                i w sposób szybki i prosty kupuję swoje ulubione produkty
                A i jeszcze jedno, jakby one były w tych małych sklepach w pobliżu to bym do
                marketu nie chodził ale ich nie ma, a wiele razy mówiłem mojemu sklepikarzowi
                panie ciemny chleb razowy, jogurt sliwkowy, mleko łaciate pan sprowadź ale nic
                z tego, to już tam nie chodzę bo nie ma towarów, które lubię a w markecie
                zawsze są.
                Czy to źle, że wybrałem supermarket bo zawsze lepiej zaspokaja moje potrzeby ?
                • Gość: Zorro Re: To jest nasz już troje myślących racjonalnie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.06.04, 20:57
                  Ja też do Was dołączam. W markecie mam o wiele większy wybór niż w moich
                  sklepikach osiedlowych i dlatego tam chodzę na zakupy. Poza tym jaka to wygoda -
                  kupię wszystko począwszy od chemii przez artykuły spożywcze a kończąc na
                  alkoholu, zapakuję do wózka, potem do samochodu, podjeżdżam pod samą klatkę i
                  już. W niedzielę za to mam czas (którego mi brakuje w tygodniu), żeby sobie
                  wszystko dokładnie pooglądać, spokojnie poprzymierzać, wybrać bez pośpiechu.
                  Przy tym nie zaniedbuję ani kościoła, ani zabaw czy spacerów z dzieckiem (co
                  tak podnoszą przeciwnicy zakupów w marketach w niedzielę). Wszystko można
                  pogodzić, tak więc nie uszczęśliwiajcie mnie na siłę.
                • Gość: Żaba Troje myślących??????Chyba d..pą. IP: *.udn.pl 12.06.04, 23:00
                  Jesteście,albo młodzi,albo nie rozumiecie relacji układów.Albo po prostu
                  idiotami. Pewnie to ostatnie. Których cieszy kolorowy makecik.
                  • terenia.nasweter Re: Troje myślących??????Chyba d..pą. 12.06.04, 23:09
                    Gość portalu: Żaba napisał(a):

> Jesteście,albo młodzi,albo nie rozumiecie relacji układów.Albo po prostu
                    > idiotami. Pewnie to ostatnie. Których cieszy kolorowy makecik.
                    Modlitwa, śpiew, tysiące kolorowych balonów i papierowych kwiatów wypełniły
                    jasnogórskie wzgórze. W niedzielę, 6 czerwca, do Królowej Polski przyjechali
                    najmłodsi na VI Ogólnopolską Pielgrzymkę Podwórkowych Kółek Różańcowych Dzieci,
                    działających przy Radiu Maryja. Kilkadziesiąt tysięcy małych apostołów
                    przywiozło ze sobą uśmiechy, dziecięcą radość i różańce.
                    • Gość: jak Re: Troje myślących??????Chyba d..pą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 09:36
                      Jesteś czerwonym śmieciem czy idiotą?
                  • Gość: Antymarkeciarz Re: Troje myślących??????Chyba d..pą. IP: *.udn.pl 12.06.04, 23:15
                    Jak wiem z opowiadań starszych ludzi w czasie II wojny było hasło" TYLKO ŚWINIE
                    SIEDZĄ W KINIE" sytuacja jest podobna .Tym bardziej że te ogromniaste sklepy
                    należą do właścicieli zagranicznych.I cała kasa wędruje za tę granicę. Co jest
                    między innymi to, że dla radomskiego szpitala zaczyna brakować pieniędzy.Skąd
                    będą jak kapitał wyjeżdża. Ale zwolennicy owych sklepów nie zdają sobie sprawy
                    że pewnego pięknego dnia karetka może nie przyjechać do takiego kochającego
                    markety. bo zabraknie kasy.A właściciele sklepików(Polacy) płacą regularnie
                    podatki.Niestety,jest ich coraz mniej.Stąd między innymi nie ma pracy.A
                    zresztą, z tumanami Żaba nie ma co dyskutować.
                    • Gość: Odys Re: Troje myślących??????Chyba d..pą. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.06.04, 23:57
                      Żebyś Żaba wiedziała że mnie cieszy kolorowy markecik. W przeciwieństwie do
                      obskurnych osiedlowych sklepików. I gdzieś mam gdzie wędruje kasa właścicieli
                      marketów. Chcieliśmy demokracji, to ją mamy i dzięki temu mogę robić zakupy
                      gdzie chcę. Nie bedzie mi żadna Żaba ani inny Antymarkeciarz dyktować gdzie i
                      kiedy mam kupować. Będę wydawał zarobione przez siebie pieniądze tam gdzie będę
                      to uważał za stosowne.
                      Ciekawe Antymarkeciarzu czy żresz tylko polskie jedzenie, chodzisz tylko w
                      polskich ciuchach, używasz tylko polskich kosmetyków, jeździsz tylko polonezem,
                      oglądasz tylko polskie filmy, pijesz tylko polskie wina itd. Pewnie urlop też
                      tylko w Polsce spędzasz? Jak ci z tym dobrze, to powodzenia. A ja lubię co
                      innego i mam w d...e twoje poglądy.
                      • Gość: miks Re: Troje myślących??????Chyba d..pą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 09:38
                        Masz w du...pie? A to ty jesteś sprawny inaczej że tam wszystko ci wchodzi?
                  • Gość: JJK te Żaba, telefon w domu masz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 14:24
                    jak masz, to przestań dzwonić i odłącz go, bo to też obcy kapitał i układy.
                    Nie jestem młody. Dosyć mam słuchania co jest dla mnie wg. kogoś dobre,
                    zarabiam pieniądze i mam prawo wydawać je tam gdzie chcę i kiedy chcę w sposób
                    dla mnie jako konsumenta najbardziej wygodny.
                    Pracuje w firmie, która ma zagranicznego właściciela to co mam się z niej
                    zwolnić i szukać pracy u Polaka, bo Ty i tobie podobni dorabiają do tego jakąś
                    spiskową teorię.
                    Dla mnie supermarket jest to po prostu duży sklep gdzie szybko mogę zrobić
                    potrzebne zakupy (tak jak samochód jest urządzeniem do wygodnego
                    przemieszczania się, czy telefon do łatwego porozumiewania się - przy okazji
                    oba te urządzenia, które mam, też nie są polskie) i nie podoba mi się, że ktoś
                    chce mi to udogodnienie ograniczyć.
                    • Gość: Kosik Re: te Żaba, telefon w domu masz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 09:40
                      Przecież nikt ci tego nie odbiera. Mozesz to robić przez pięć dni w tygodniu od
                      8 do 22.
    • b4rtek MUSICIE ZROZUMIEĆ 14.06.04, 10:13
      Tu nie chodzi o to, że ktoś ma iść do muzeum zamiat na zakupy, tu chodzi o:
      "Uchwała ma przede wszystkim za zadanie ograniczyć nieuczciwą konkurencję ze
      strony zachodnich supermarketów."

No dobrze, ale co to znaczy? To znaczy ze najnormalniej w świecie polactwo
      dostaje to na co zasłużyło (za czym głosowało) - zmniejszenie wolności rynku. U
      nas już tak jest, że jak się spotykają dwaj polacy i jeden ma 100 zł a drugi
      nic, to ten drugi nawet nie pomysli o tym żeby zapytać tego pierwszego "jak
      zdobyc takie 100 zł", ale o tym jak mu je zabrać.
      Wniosek o zakaz handlu w niedzielę złozyły poprostu osoby, którym się w
      niedzielę w robocie nie chce siedzieć i według nich, ci którzy w niedzielę
      pracują są "nie uczciwi". PARANOJA PARANOJA PARANOJA!
      • Gość: Robsonka Re: MUSICIE ZROZUMIEĆ IP: 195.114.160.* 14.06.04, 10:50
        Pomijając kwestię kto lubi robic zakupy w marketach a kto nie.
        Ja wam sie podoba to, że markety ostatnio były otawrte w 2 dzień Świąt Bożego
        Narodzenia, 3 Maja, w Boże Ciało? Nie wiem jak było w Święta Wieklanocne, ale
        pewnie tez były otwarte. Nie robiłem zakupów w te dni, ale widziałem wywieszki.
        Czy w takie ważne dni markety musza być otwarte?
        • Gość: olo Re: MUSICIE ZROZUMIEĆ IP: *.udn.pl 14.06.04, 19:44
          Tak!!!!! Muszą być otwarte.Cóż biedacy by robili w domu.Markety są dla nich
          jedyną atrakcją.
    • Gość: .... Re: markety w niedziele IP: 80.249.4.* 15.06.04, 07:41
      www.bron1926.prv.pl ZAPRASZAMY !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka