Dodaj do ulubionych

jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G?

30.03.12, 00:11
Obejrzalem program w tv i jestem ciekawy jak prosperuje lokal.
moze ktos z Was bywa?
Obserwuj wątek
    • Gość: wacek Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.12, 00:45
      Myślę, że przez ciekawość ludzie tam zajrzą. Jakby nie było, reklamę mieli, ludzie się o nich dowiedzieli.
      A Gieslerowa ma z góry ustalony scenariusz i realizuje to zgodnie z głębokością intelektualną programów TVN..
      • Gość: marta Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 07:50
        Z ciekawości? A po co? Miejsce kiepskie, z zewnątrz nie zachęcało i jak się dowiedzieliśmy nie przyciągało klientów w ciągu tygodnia. Prowadzenie dyskoteki to łatwizna, dobra restauracja to sztuka. A kłamstwo to kłamstwo. I tego się o nich ludzie dowiedzieli.
        • patsy79 Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? 30.03.12, 08:01
          dla mnie żenada, zachowanie właścicieli pewnie potwierdziło opnie o Radomiu panujące w Polsce, czyli nadal 'wioska olimpijska" i jedyne co interesuje Radomian to dyskoteki kiepskiej jakości, przykro to pisać...
          • Gość: Zibi Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.12, 08:28
            Ale wiocha i kompromitacja na całą Polskę. DJ-owi sprzęt schowali bo Geslerowa miała przyjechać ha ha ha ha ha. A gość i tak ich sprzedał przed kamerą. Zgadzam się z przedmówcą całkowicie. Bezguście, histeria, kłamstwo i cwaniactwo. Tak ten lokal zapamiętam po tym programie. I myślę że Geslerowa nie przejaskrawiła tego co się tam dzieje. Takich wiejskich przytupajek jest w Radomiu jeszcze kilka.
            • Gość: gościu Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 15:19
              własnie o to chodzi że do takich tancbud to chodzą wsioki zreszta było widac po gębach, a w Radomiu juz jest gdzie na dobre piwo wyjść i nie wyganiaja o 22
              • Gość: Kielce Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 15:34
                Gdzie w Radomiu można pójść w sobotę wieczorem do restauracji? Poważnie, sam spróbuję jakiejś rekomendacji - jestem tam co tydzień.
                • Gość: Ky Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.12, 22:47
                  Na ul. Żeromskiego można.
                  • Gość: Radom Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.12, 11:07
                    Polecasz którąś szczególnie?
                    • Gość: Ky Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.radom.vectranet.pl 02.04.12, 15:50
                      W Teatralnej jest w porządku, podobnie jak we włoskiej restauracji Olivio. Bardzo dobre jedzenie jest również w Pivovarii, ale tam w weekendy chyba trzeba zapłacić za wstęp.
                • Gość: Laki Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 11:41
                  Polecam Mamma Leo
            • Gość: Lukasz z Vancouver Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.vc.shawcable.net 18.04.12, 00:15
              ja nie moge

ja jestem dj house music Detroit i Chicago w vancouver
              i nie moge uwiezyc ze tam moga grac dobra muzyke
              tako cholerna muzyka polacy lubia?
              a co a chicago/detroit house?
              nie dysko polo

no ja, jak i marta, mysle ze ci ludzie co tam byli, szukali troche chicago house
              nie PUSZNY RADOM NIGHT CLUB

vancouver dj says 0/10
              marta wins!
              • Gość: pier.dolnienty Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.04.12, 10:05
                Takiego jointu jak Kredens nie masz nawet na Granville :)

Radom rocks!
    • taki_tam_sobie_gostek Nie oglądało się tego z przyjemnością 30.03.12, 08:40
      Po pierwsze primo - początek programu to jakaś kpina.

Niby ładnie, niby pięknie a za chwilę w kadrze ruiny i odniesienie do niezbyt dobrej kondycji miasta. Takie rozchwianie emocjonalne i urbanistyczne. Nie przypominam sobie podobnego początku w innych programach z tej serii. Ale może jestem przewrażliwiony.

Choć z drugiej strony, po obejrzeniu programu, miałem wrażenie, że był to na pewno celowy zabieg producentów. Tak dosadnie i celnie podsumowujących cały ten odcinek.

Do rzeczy - pani prowadząca lokal zaprezentowała swoim zachowaniem dokładnie to, co przedstawiono nam na początku programu, w czołówce. Rozchwianie emocjonalne i zupełny brak pomysłu na siebie, na otoczenie, na lokal, na klientów. Czyli tak jak to z Radomiem - niby są podstawy do osiągnięcia sukcesu, jest zaplecze personalne, techniczne a z drugiej zaś strony zupełny brak pomysłu na to, jak z tego skorzystać i stworzyć coś, czego by się nikt nie powstydził.

Zamiast tego jak zwykle buta i czupurność próbujące prawdopodobnie zatuszować pewne braki w wychowaniu - choć paradoksalnie tylko je uwypukliły.

Wszelkie próby zmian wywoływały ostry sprzeciw. Każda propozycja zrobienia, zaaranżowania, czegoś inaczej stanowiła pożywkę do płaczu i agresji wobec zaproszonego gościa. I do tego "kucharz" - doskonale wpisujący się w charakterystykę lokalu ;) Równie stabilny emocjonalnie jak i pani najmująca lokal.

Wobec tego pytam - po jasną cholerę ktoś zgłaszał się do tego programu ??

Po to, aby zrobić sobie reklamę i drobny remoncik - prawdopodobnie za pieniądze producenta?

No to z remontem się udało - lokal wygląda na pewno lepiej niż przed zmianami.

Za to z reklamą nie wyszło - na pewno ani ja, ani nikt z mojej rodziny tam nie zagości.
      • Gość: franz Re: Nie oglądało się tego z przyjemnością IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.12, 08:44
        To nie ty zgłaszasz się do programu, tylko ciebie wybierają. I płacą - 40 tys zł za możliwość sponiewierania cię w programie.
        • Gość: Kessler Re: Nie oglądało się tego z przyjemnością IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 08:49
          40 kawałków za to, żeby takie "zjawisko" o fatalnej fryzurze się wymądrzało jak gotować? Porażka!
          • Gość: jerzy Re: Nie oglądało się tego z przyjemnością IP: *.wroclaw.mm.pl 20.12.13, 20:32
            nikt
        • taki_tam_sobie_gostek Czyli jadą sobie drogą, widzą lokal i mówią : 30.03.12, 08:52
          Ooo tym oto kasztanom zaoferujemy 40 000 aby ich sponiewierać w oczach współbratymców ? :)
        • lucas1_live Re: Nie oglądało się tego z przyjemnością 30.03.12, 09:13
          Proste. Osobiście pani Gessler nie darzę szacunkiem.
        • Gość: qqq Re: Nie oglądało się tego z przyjemnością IP: *.radom.vectranet.pl 31.03.12, 01:33
          A scenariusz jest góry ustalony. Poza tym jak dla mnie te wszystkie dialogi i zachowania były tak prawdziwe i emocjonalne niczym sędzia Anna Maria Wesołowska. A jeśli prowadzenie restauracji to sztuka a nie pieniądze to zobaczcie ceny w restauracjach pani Gessler i zadajcie sobie pytanie gdzie ta sztuka.
          • Gość: bywalec Re: Nie oglądało się tego z przyjemnością IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.12, 12:15
            Byłem w restauracji Pani Gessler na Starym Mieście w Warszawie zamówiłem pasztet (nie szło o pieniądze byłem najedzony ) i wierzcie mi w smaku nie odbiegał od sklepowego a bardzo daleko mu do pasztetu Mojej Mamy.
            • Gość: Kessler Re: Nie oglądało się tego z przyjemnością IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.12, 13:43
              A nie lepiej było zamówić golonkę albo śledzia po żydowsku?
          • Gość: aśka Re: Nie oglądało się tego z przyjemnością IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.03.12, 13:50
            Ceny w restauracjach Gesslerowej są adekwatne do miejsca w którym się znajdują. szczerze, nie są wcale wygórowane jak np. na warszawę. Jak mam wydać podobne pieniądze na inne restaurację, to wolę iść do niej, bo wiem przynajmniej co jem i to jest na prawdę dobre. A rewolucje to ta kobieta robi konkretne. Pewnie większość z Was się wypowiada, rzuca słowa jak popadnie a nigdy nie była w żadnej zrewolucjonizowanej restauracji. Jeśi chodzi o Pyszny Browar to zrobili sobie przynęte z M.G i myśleli że dobrze na tym wyjdą...przykre...no ale to Polska właśnie
            • Gość: Patryk Re: Nie oglądało się tego z przyjemnością IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.12, 14:04
              Właśnie z takich snobów ta wykreowana "restauratorka" właśnie żyje ... miejsce, cena ... ona musi się nieźle z tego sama śmiać w duchu :)

Miało babsko szczęście, że wyszło za Gesslera - ot co!

• Gość: Czacki Nie oglądało się tego z przyjemnością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 18:12
              Piszesz "ale to Polska właśnie " a ja dodam " ale to Radom właśnie". Część ludzi oburza się na to że w programie migawki z Radomia są tendencyjne , ze telewizja rządowa itd itd . Ile zakłamania i obłudy w tych wypowiedziach . Rozumiem co to znaczy lokalny patriotyzm ale te wypowiedzi nie mają z nim nic wspólnego.Radom ukazano w miksowym skrócie takim jakim jest , co nieco wypacykowane centrum otoczone morzem walących się ruder i opuszczonych ruin po zakładach , otoczenie filmowanej knajpki niewiele lepsze . Wszyscy doskonale wiemy jaki jest teraz nasz Radom wiec nie oszukujmy się tutaj .
              • Gość: Kielce A to Radom właśnie :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.12, 19:19
                Wreszcie ktoś powiedział odrobinę prawdy o tej największej wsi w Polsce!
                Pozdrawiam tępych pisiorków i mohery radomskie :)
          • Gość: Kkaka Re: Nie oglądało się tego z przyjemnością IP: *.centertel.pl 26.07.12, 22:29
            Ceny są normalne. Oczekiwałes takich jak w kfc?
            • Gość: PiSmatołek Re: Nie oglądało się tego z przyjemnością IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.12, 10:11
              Kentucky Fried Chicken nie jest tani - powiem nawet, że to zdzierstwo!
        • Gość: paweł czarnecki Re: Nie oglądało się tego z przyjemnością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 23:22
          nie prawda. mój tata kiedys zgłaszał knajpe do tego programu. jak jeszcez nie wiedzielismy na czym to polega i miała być pierwsza seria. przyszły dwie panie z tvnu. na rozmowe, z kamerką pofilmowac lokal obejrzeć. za wszystko płaci właściciel. za impreze "nowego otwarcia" rownież. przed nagraniem wszystko jest ustalane. szukaja babki tematu. raz skupiaja sie na problemach rodiznnych, czasem na kucharzu lub złosliwej wlascicielce. i wokol tego postanawiają krecic odcinek. u nas nie dało rady bo kuchnia była za mała i ekipa nie zmiesicłaby sie. tyle. raczej dobrze sie stało ;)
        • Gość: eve Re: Nie oglądało się tego z przyjemnością IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 22:05
          Nie prawda, zgloszenia naplywaja, a producenci je weryfikuja.Bywa, ze musza wlasciciele placic za remint, roznie to bywa w zaleznosci od kondycji lokalu. Nie pisz nieprawdy.
      • Gość: Radom Takie rozchwianie emocjonalne? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 08:46
        Czy Ty czasem sam nie cierpisz na to "rozchwianie emocjonalne"?
        • taki_tam_sobie_gostek Zapytaj o to mojego psychoanalityka 30.03.12, 08:53
          Nawet gdyby to nie afiszowałbym się z tym przed kamerą ? :)
          • Gość: Radom Re: Zapytaj o to mojego psychoanalityka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 08:56
            U kogo się leczysz?
            • taki_tam_sobie_gostek Za dużo czasu już tobie poświęciłem 30.03.12, 09:11
              nie licz na dalszy ciąg rozmowy
              • Gość: Radom Re: Za dużo czasu już tobie poświęciłem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 09:15
                Masz racjem, a nawet wrencz przeciwnie :)
      • Gość: zażenowany Re: Nie oglądało się tego z przyjemnością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 14:11
        Zgadzam się w zupełności. Dodam jednak, że najbardziej żenujący był FINAŁ.....
        • Gość: podminowany Re: Nie oglądało się tego z przyjemnością IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 14:23
          Jaki był ten finał, bo ja przysnąłem jak ta babka zaczęła płakać i nie chciała już z nikim gadać :)
      • Gość: Sowa_przemądrzała Re: Nie oglądało się tego z przyjemnością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 17:02
        Na " rachunek producenta"?, nie masz pojęcia jak wyglądała umowa i kto komu płacił.
      • filakia Re: Nie oglądało się tego z przyjemnością 24.04.12, 11:57
        Początek programu to jakaś kpina? Przecież ten cały program, a w szczególności ten odcinek, to kpina. :-) Dawno nie widziałam czegoś wyreżyserowanego do tego stopnia. :-D Niezły ubaw!
        • Gość: MK Re: Nie oglądało się tego z przyjemnością IP: *.radom.vectranet.pl 04.05.12, 12:55
          W ostatnich dniach powstał tam wspaniały , niepowtarzalny "ogródek piwny"
    • Gość: KKK Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.12, 08:44
      uważam, że właściecielka się skompromitowała po całości -zachowywała się, jakby miała 5 lat i robiła histerie. Ja osobiście uważam, że skoro się bierze udział w takim programie to człowiek liczy się z pewnymi konsekwencjami takimi jak - możliwość krytyki, zmiany w lokalu, obecność kamer. I albo się to akaceptuje, albo nie pisze się do tvn-u. A tutaj chodziło chyba o darmową reklamę , nic więcej. Ale ja bym nie chciała robić sobie reklamy takim kosztem.
      • cyn123 Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? 30.03.12, 08:57
        Pracuje w Wawie, czy myslicie że tu jest lepiej niz w Radomiu? jak patrze na ludzi to wydaje mi sie że 90-99% społeczeństwa w Wawie to sa debile, w Radomiu? przewaga jest albo bogatych co myslą że im wszystko wolno albo biedoty, a z tego rodzi sie patologia. Kiedys bardzo kochałem Polskę, ale teraz uwazam że mogłem urodzić się gdzie indziej, no moze oprocz Anglii.
        • Gość: Rozmodlony Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 09:06
          Zapisz się do klubu "Zmęczeni Polską" mimo, że lista członków to już kilka milionów :)

Poziom restauracji w Polsce to kompletne dno i ta cała Gesslerowa może kręcić takie kawałki do emerytury. Swoja drogą TVN to kompletne dno!
        • Gość: kkk Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.12, 09:06
          Wiecie co jest nie tak w tym forum? Zamiast wypowiadać się w temcie, znowu dyskusja przeradza się w kłótnie - lecz się, sam się lecz, jesteś debilem, sam jesteś debilem...jak w podstawówce...LUDZIE spotkajcie się prywatnie i dajcie sobie po ryjach, a tutaj jeśli nie macie nic ciekawego do napisania to nie piszcie. Każdy wątek ma swojego prowokatora i ludzie dają się w taki dziecinny sposób podpuszczać.
          • Gość: Kessler Fryzura Gesslerowej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 09:13
            Ciekaw jestem kto jest jej fryzjerem? Może to ten "znajomy" ministry?

• Gość: hahaha Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.12, 09:20
      Leroy, to chyba nie lubicie się wzajemnie. Żydzi nie lubią pedałów, a ty ich. HAHAHAHA
      • Gość: Leroy Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 09:26
        To ciekafy temat na prokram dla Kubusia Powiatowego - geje, Żydki i goje :)

• Gość: Miki radomski poziom IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.12, 09:35
          Wasze "intelektualne" wypowiedzi są potwierdzeniem tezy o specyficznym radomskim poziomie a raczej braku jakiegokolwiek .Ten program TVN-u to znakomita kwintesencja tego z czym spotykamy sie na co dzień w tym zapyziałym miasteczku który śmialo mżna nazwać przedmieściem Sakryszewa czy Ciepielowa
          • Gość: Leroy Radom rulez! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 09:38
            Czy wiesz, że ze Skaryszewa pochodzi Kopaczowa?

• Gość: vincent vega Re: Radom jews IP: *.tktelekom.pl 30.03.12, 12:00
              wszyscy jesteśmy Chrystusami !
              • Gość: PiSmatołek Re: Radom jews IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.12, 05:09
                Ale Vega zginął w sraczu :)
            • Gość: monik Re: Radom rulez! IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.12, 14:21
              ona jest z Szydłowca, a w sumie to co z tego?
              • Gość: Leroy Re: Radom rulez! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 14:26
                Ewa Bożena Kopacz z domu Lis (ur. 3 grudnia 1956 w Skaryszewie) – polska lekarka pediatra. Wychowywała się w Radomiu, gdzie ukończyła II Liceum Ogólnokształcące im. Marii Konopnickiej. W 1981 ukończyła studia na Wydziale Lekarskim Akademii Medycznej w Lublinie. Jest specjalistką drugiego stopnia w zakresie medycyny rodzinnej i pierwszego stopnia w zakresie pediatrii.

Następnie rozpoczęła praktykę lekarską w Szydłowcu, gdzie do 2001 kierowała miejscowym zakładem opieki zdrowotnej.
          • Gość: gość całą gębą Re: radomski poziom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.12, 20:53
            Goń się pd Skaryszewa a tym bardziej od Ciepielowa
    • Gość: Simone Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 09:34
      Jakby Gessler była takim nieudacznikiem i nie umiała prowadzić restauracji to sama nie miałaby kilku i nie prosperowały by dobrze. Miałam zamiar odwiedzić Pyszny Browar właśnie po emisji programu, żeby pierw zobaczyć czy jest sens tam iść. Dobrze że nie poszłam wcześniej, bo jak można podawać zupki z proszku i płacić za to taką kasę. I to ma być dobry kurzach?z proszku każdy głupio umie zrobić zupę. Albo inne mrożone rzeczy podawać, żenada. Wcale nie dziwi mnie że nie mają gości. Właścicielka Browaru to jakaś histeryczka, która na wszystko reagowała płaczem i nic jej się nie podobało, jakby nie wiedziała jak działają kuchenne rewolucję, że wszystko się raczej zmienia. Bardzo normalna okazała się właścicielka budynku, wbrew temu co mówiła właścicielka Browaru. Cóż zrobili sobie dyskotekę bo jak widać nie nadają się do prowadzenia porządnej restauracji. Nie dziwię się że Gessle zabrała swoją fotę skoro tak po chamsku postąpili. Myślę że na tym stracili. Teraz już wiem że nie ma po co tam iść. Nie daję długiego żywota temu Pysznemu Browarowi.
      • Gość: Radom Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 09:48
        Ciekawe czemu Gesslerowa nie otworzy na Podwalu jakiejś knajpy, powiedzmy z przekąskami żydowskimi ... tyle tam przecież historii, jak sama zauważyła pani "ekspert" :)
        • Gość: Paweł Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.12, 10:20
          Mam 44 lata i czuję wielkie zażenowanie zachowaniem właścicielki lokalu i jej syna!!!!wstyd!!!!Potrafię zrozumieć ,że muszą się z czegoś utrzymywać ale takie KŁAMSTWO na oczach całej Polski. Przynieśliście wstyd mojemu miastu i jego mieszkańcom.Histeryczne zachowanie właścicielki co to było kabaret? Nie wiem co musiałoby mnie zmusić ,aby przekroczyć próg tej... nie powiem bo mi kultura nie pozwala!!!!
          • Gość: Rozmodlony Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 10:32
            Ja bym ta całą Gesslerową wysłał do ... fryzjera i poradził, żeby przestała farbować włosy, bo na starość wychodzą od częstego farbowania :)

Nic bardziej nie odrzuca mnie u kobiety jak "odrosty" ... TVN to kanał dla plebsu i gawiedzi.
            • Gość: marta Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 10:53
              A ja Tobie radzę, żebyś przestał męczyć się z wymyślaniem kolejnych nicków. Piszesz wciąż to samo i to już jest nudne.
              • Gość: Rozmodlony Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 11:07
                Zapytana o to, jak nazwałaby styl otwieranej właśnie restauracji Wentzl, Magda Gessler odpowiedziała: "Wszystko, czego zamarzę w jednym miejscu".
                -------
                Czego może chcieć p.Gessler w jednym miejscu?
        • Gość: radomianka Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.play-internet.pl 30.03.12, 10:50
          O jakiej Wy reklamie piszecie?Chyba Wam sie pojęcia pomyliły:)?Ta kobieta(mowa o najemcy)zrobiła sobie ANTYREKLAME!
          ŻENADA i brak słów poprostu!Kobieta z zerowym pojeciem branży,ba!mało tego konfliktowa,histeryczka,ignorantka,bezczelna itd ... do tego kompletne bezguście!Brak całkowity wyczucia estetyki a na dodatek narzucanie go innym!
          Tekst do syna cyt."Co ty mi tu z ojcem wyskakujesz"mnie zszokował!Jak można!?
          Wstyd!ZAPADŁABYM SIE POD ZIEMIĘ!
          Natomiast Pani Gessler....mówcie co chcecie ale kobieta prowadzi kilka restauracji,cukiernie i funkcjonuje REWELACYJNIE czyli nie da się ukryć ma pojęcie,którym chce sie podzielić ale najpierw trzeba trafić na mądre osoby które potrafią dobre rady przyjąć a w przypadku na takie osoby nie trafiła.
          Nierozumię jak można krytykować osobę,która zarabia ogromne pieniadze podczas gdy samemu jest się na skraju bankructwa!
      • Gość: marta Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 10:49
        Simone, zupy z proszku czy sosu ze słoika to ja nawet w domu nie jem, a od jedzenia w knajpie oczekuję dobrego jedzenia i smaku, który zaskoczy, czyli to co w domu, ale w dopieszczonej wersji.Ktoś bronił wyżej kucharza...Właścicielka umyła ręce od menu i przyrządzania posiłków.
        Prowadzenie restauracji to jest ciężka robota, to nie jest tylko wystrój, nazwa lokalu. W tym lokalu nigdy nie byłam, nie wiedziałam, że to właściwie dyskoteka, ale żeby wejść do takiej knajpy musi mnie zaciekawić i przekonać wygląd zewnętrzny. Ten nie przekonał. Pamiętam dobrze taki odcinek programu z restauracją w Pszczynie. Tam lokalizacja była chyba jeszcze bardziej niekorzystna, bo lokal był położony zupełnie na uboczu, właściciel też bał się zmian, ale zaryzykował; niedawno M.Gessler była w tym lokalu przy okazji innego odcinka i co, restauracja dobrze prosperuje, ma klientów, jedzenie jest smaczne.
        Prawie do końca wczorajszego odcinka myślałam, że lokal się zmienił i jest to restauracja z dobrym jedzeniem, ale w sobotę wieczorem oczekuję czegoś innego niż dyskoteka.
    • Gość: Kessler Dwie krakowskie restauracje Magdy Gesslerowej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 10:34
      - Przychodzę do Was z kolorem, z radością. Będzie bez oszczędności, po całości. Po prostu od serca - zapowiadała Magda Gessler, która jutro otwiera w Krakowie dwie restauracje: Wentzla i włoską restaurację Marcello.
      -------

Kiedy będzie pierwsza polska restauracja w Rzymie? Najwyższy czas!

• patsy79 Re: Dwie krakowskie restauracje Magdy Gesslerowej 30.03.12, 11:17
        nie rozumiem dlaczego się czepiacie Gesslerowej?, co mają jej włosy do "pysznego Browaru" i zachowania jego właścicieli?
        Dla mnie jest pewne: kobieta zna sie na kuchni ( jeśli nie wierzycie to wybierzcie się do jej restauracji) i potrafi prowadzić biznes, i na to chce ukierunkować właścicieli restauracji, którzy biorą udział w jej programach. Ale jak widać Ci co się zgłaszają do programu nie zawsze wiedzą po co to robią. W przypadku radomskiego lokalu to właścicielka zrobiła wstyd : dla miasta., dla siebie, i dla syna, a przy okazji jej pracownicy sobie obciachu narobili.
        • Gość: Kessler Re: Dwie krakowskie restauracje Magdy Gesslerowej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 11:25
          Ja oglądające ten koszmarny program zastanawiałem się kto ma gorszą fryzurę: syn (ten za barem) czy Gesslerowa :)

Reszta to żenująca kicha: babsztyl najpierw coś próbuje, oddaje po jednym (!) kęsie, robi scenę, po czym zagląda do kuchni, garów i drze mordę cały czas wymyślając ludziom, którzy powinni puścić Waltera w skarpetkach z powództwa cywilnego za ubliżanie na wizji ... koszmar!

• sibeliuss Re: Dwie krakowskie restauracje Magdy Gesslerowej 30.03.12, 12:30
          patsy79 napisała:

> nie rozumiem dlaczego się czepiacie Gesslerowej?, co mają jej włosy do "pyszneg
          > o Browaru" i zachowania jego właścicieli?

Co mają? Brak innych argumentów piszących.
    • Gość: Lojer Nauki Gesslerów :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 11:28
      Największy dłużnik Śródmieścia Adam Gessler prowadzi w telewizji publicznej program kulinarny. Urzędnicy już zawiadomili komornika. Chcą, by spróbował zająć honoraria restauratora na poczet długu.

Restaurator przez kilkanaście lat prowadził Dom Restauracyjny na Rynku Starego Miasta. Nie płacił czynszu i skutecznie unikał eksmisji. – Od początku miał problemy z płatnościami – przyznaje Rafał Chromiński, rzecznik śródmiejskiego Zakładu Gospodarowania Nieruchomościami.

Dług Adama Gesslera rósł w zastraszającym tempie. Przez lata kolejne władze dzielnicy i miasta nie mogły sobie poradzić z robiącym uniki restauratorem.

Dopiero trzy lata temu, kiedy dzielnica wynajęła komornika z Pułtuska, udało się odzyskać atrakcyjny lokal na Starym Mieście. Gessler został eksmitowany. Długi pozostały. Restaurator jest wciąż winny miastu 20,8 mln zł.

www.zw.com.pl/artykul/514250.html
      • Gość: obiektywny Re: Nauki Gesslerów :) IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.12, 22:36
        Mają długi? Jak zarcie mają drogie to ludzie nie kupują, Geslerowa na starym miescie w restauracji serwuje kaczkę za 200 zł. na obiad. Jest tłusta, i niesmaczna.
    • taki_tam_sobie_gostek Ooo to już w całej Polsce o tym będą wiedzieli ;) 30.03.12, 11:31
      film.onet.pl/wiadomosci/magda-gessler-perfidnie-oszukana,1,5076828,wiadomosc.html
    • Gość: Kessler Sekret diety p.Gessler IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 11:44
      - Jak się jedzie i się gra "Kuchenne rewolucje" cztery tygodnie poza domem i jest się na jedzeniu hotelowym, to chyba lepiej nie jeść - powiedziała Gessler w telewizji śniadaniowej. Magdalena zmieniła swój jadłospis po ostatnich wakacjach. - Po Meksyku kompletnie mi się zmienił metabolizm. Przeszłam na surowe ryby i dużo soku z lemonki i taki minimalizm, co mi daje dużo energii do pracy - wyznała Gessler.
      -------------

Czyli po prostu teraz restauratorka je sushi (jak każda prawdziwa gwiazda) i popija je sokiem z cytryny. Genialne, ale najpierw trzeba udać się do Meksyku ... żenujący babsztyl z makabryczną fryzurą!

• Gość: Zibi Re: Sekret diety p.Gessler IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.12, 12:13
        Niech Pani Ewa z tego Pysznego Browaru otworzy sobie lepiej bar na pustakach przy trasie na Skaryszew. Lepiej jej to wyjdzie. Wstyd dla miasta na oczach całej Polski. Kobieto kończ i dalszego wstydu oszczędź. Restauratorka z bożej łaski. Magda Gesler miała 100% racji. STOP WIEJSKIEMU CWANIACTWU I LANSIARSTWU PO RADOMSKU.
      • Gość: Ja Re: Sekret diety p.Gessler IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 12:18
        Poziom dyskusji nt. lokalu jest żenujący. Pytanie dotyczyło poziomu knajpy po wizycie Gesslerowej. Tymczasem inteligentni inaczej oceniają jej fryzurę, zaś inny kretyn robi jakieś odniesienia do żydów, że ich nie lubi. Co ma piernik do wiatraka ? Nie wiem, czy Gessler jest żydówką i w ogóle mnie te kwestie, rodem z chłopskich zagród nie interesują. Jeżeli nie lubisz Niemców to nie jeździsz niemieckimi samochodami ? Tu, na tym Forum najlepiej widać poziom mieszkańców miasta. Po co im knajpa z dobrym jedzeniem ? Po pierwsze ich nie stać, a po drugie wystarczy im barszcz z torebki. Taki sznyt, pszenno-buraczany.
        • Gość: Kessler Re: Sekret diety p.Gessler IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 12:39
          Gessler naprawdę schudła 17 kg!

Co do Wałowej i Żydów to racja: w XVII wieku zaczęli w Radomiu masowo osiedlać się Żydzi, pod koniec wieku było już 120. Nie mogli jednak osiedlać się na terenie miasta, lecz jedynie poza jego murami. Wybrali więc Podwale (miejsce w okolicach gdzie obecnie przebiega ulica Wałowa).

Warto zauważyć, że w 1765 roku Radom zamieszkiwało ok. 1500 osób, natomiast w niezbyt odległych Kozienicach mieszkało wówczas 2260 osób.

Nie zmienia to faktu, że Gesslerowa zna się na prowadzeniu restauracji w miastach z permanentnym kryzysem, jak świnia na gwiazdach. Dlaczego sama nie otworzy w Radomiu jakiegoś wyszynku z golonką tylko woli firmować knajpy, w które inwestuje "deweloper" Jacek Koziński ... notabene, zamienili Wentzla, stary krakowski lokal ze świetną historią, w jakiś koszmar - takie to są czasami te "rewolucje" :)
        • Gość: gela Re: Sekret diety p.Gessler IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 12:54
          prawie obejrzałem komentowany program, całkiem wesoły, nie widzę powodu żeby się wstydzić za właściciela restauracji ponieważ całe to "szoł" na tym polega i wybór placówki pewnie jest poprzedzony dokładnym wywiadem środowiskowym oraz jakościowym, więc prowadząca już z założenia wie w co uderzyć, takie knajpy są i będą w całej Polsce, sam byłem świadkiem z Zakopcu jak restaurator życzył klientowi "kłopotów z żołądkiem" bo miał czelność zgłosić uwagi w kwestii serwowanych dań,
          zgadzam się z jednym z poprzedników, że bardzo wrednie w czołówce pokazali Radom,
          z drugiej strony przecież to TVN
          • Gość: Leroy Re: Sekret diety p.Gessler IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 13:01
            Najciekawsza jest geneza powstania TVN :)

• Gość: Zibi Re: Sekret diety p.Gessler IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.12, 13:20
            Zgadzam się z "Ja". Kolego lepiej tego ująć nie mogłeś: sznyt pszenno-buraczany. Bardzo dobre określenie tego całego badziewia: i tu na forum i w środowisku radomskich knajp i dyskotek. Za chwilę dowiemy się, że radomski odcinek Kuchennych Rewolucji to pokłosie zmowy Edwarda Gierka i PZPR za rok 1976. Magda Gessler została oszukana i tyle. Po co bić pianę i szukać żenujących usprawiedliwień dla tej właścicielki ? Mnie jej osobowość i podejście do tematu restauracji czy dyskoteki nie dziwi. Przecież to Pani Ewa 10 kwietnia 2010 (dzien katastrofy smoleńskiej) nie zamknęła lokalu z powodu żałoby tylko pozwoliła na dyskotekę. Chyba jako jedyna w Radomiu. Wtedy lokal nazywał się Enigma. Bo zależało jej na kasie. Już wtedy całe buractwo wyszło na wierzch, a teraz zobaczyła to cała Polska. Co mnie obchodzi co dzieje się w Warszawie, Krakowie czy innym mieście. Mnie obchodzi co dzieje się w Radomiu. To miast ma potencjał, ale jego mega problemem są ludzie. A Gessler tylko to pokazała. Pytam się po co właścicielka tego baru zaprosiła Gessler do siebie ? Na co liczyła ? Nawet nie miała odwagi wystąpić na końcu programu tylko tłumaczył się jej synalek. Kto to jest ta Pani Ewa ? Co to za "klejnot" radomskich restauratorów ? Pani Ewo może Pani będzie miała odwagę dołączyć się do naszej dyskusji na tym forum ?
            • Gość: Znawca pierogów Re: Sekret diety p.Gessler IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 13:29
              "Przecież to Pani Ewa 10 kwietnia 2010 (dzien katastrofy smoleńskiej) nie zamknęła lokalu z powodu żałoby tylko pozwoliła na dyskotekę"

No to powiem pełny szacun dla właścicieli - Kłaczyński do dziś dnia ma wyrzuty sumienia, ale dlaczego porządni obywatele mieliby cierpieć za żadnych władzy kurdupli?

Chętnie poznałbym osobiście ta panią! Znam się naprawdę na pierogach :)
              • Gość: wszyskodysko Co jest złego w dyskotece? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 14:18
                Zastanawiam się tylko skąd to wzburzenie p. Gessler (poza oczywiście zapisami w kontrakcie z TVN) dotyczące organizacji dyskotek w sobotni wieczór w tym lokalu. Czy fakt organizacji dyskoteki sprawia, że kucharz zaczyna natychmiast gotować zupki z proszku? Co przeszkadza dyskoteka w weekend w prowadzeniu restauracji z jedzeniem na dobrym poziomie w ciągu tygodnia? Byłem w tym lokalu (nazywał się wówczas Kredens) parę lat temu na większej imprezie. Jedzenie było byle jakie, to chociaż potańczyliśmy.
                A pani prowadząca lokal powinna rzeczywiście poważnie się nad sobą zastanowić.
                • Gość: Leroy Re: Co jest złego w dyskotece? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 14:30
                  Myślę, że w odczuciu p.Gessler to wielka ujma i wstyd, bo ona przecież jest specjalistką i światowej sławy "ekspertem" od uzdrawiania restauracji. Zresztą w jej wieku (59 lat) dyskoteka może brzmieć nieco groteskowo ... choć teraz gdy straciła te 17 kg to kto wie :)
    • Gość: Kielce Obciach na cały kraj :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 14:10
      Cała Polska się teraz nabija z Radomia, a przecież do tej pory Radom miał atak nieposzlakowana opinię. Tylu ludzi do was zjeżdżało na łikendy do słynnych radomskich restauracji ... oj, joj, joj :)

Ja jestem w Radomiu co tydzień u teściów i poza potłuczonym szkłem na chodnikach, tuzinami butelek po wódce na trawnikach czy pod wiaduktem na Słowackiego, pijaczkami, rozpadającymi się ruderami wokół Rynku i ogólnym syfem to na nic nie mogę narzekać - super miasto!
      • Gość: Zibi Re: Obciach na cały kraj :) IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.12, 14:29
        Śledzę ten wątek na forum z żywym zainteresowaniem. Szlag mnie trafia, że ktoś taki jak ta paniusia z tego baru, jej synek i cała ta obsługa, że cało to towarzystwo dołożyło do pieca naszemu miastu. Smutne jest to, że większość opinii w tym wątku jest prawdziwa. Zabolało nas to, no powiedzcie sami. Pani Ewa powinna zostać twarzą kampanii reklamowej hasła "Siła w cwaniactwie".
        • Gość: Kielce Re: Obciach na cały kraj :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 14:37
          Co chcesz od pani Ewy - ona akurat była w porzo, dość naturalna i prawdziwa. Gesslerowa jak zwykle próbowała dżagerować jak Rutkowski w "Detektywie" ale ta pani ... kupuję bez problemu.
          Problemem Radomia są władze, a w zasadzie ich brak. Są tylko ludzie pobierający kasę za szkodzenie miastu. Kiedy będziecie wreszcie mieć to lotnisko? Może wtedy p.Gessler otworzy jakiś bar z golonkami na lotnisku?
          • Gość: Zibi Re: Obciach na cały kraj :) IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.12, 14:43
            W czym ją kupujesz ? Czym Ci zaimponowała ? Histerią i tanim cwaniactwem ? Co chciała osiągnąć zapraszając Gessler ? Po co ta szopka ? Ciebie kolego z Kielc to wali, ale nas zabolało. Jak Ci tak imponuje ta pani, to zaproś ją do siebie i niech w Kielcach gotuje.
            • Gość: Kielce Re: Obciach na cały kraj :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 15:01
              Czym mi zaimponowała? Ano tym, czego Ty jak i ta kudłata blondyna nie chciała słuchać (bo nie pasowało do scenariusza tego TVN-owskiego kiczu) w temacie budżetu. Wiesz z czego on się składa i co należy zrobić, żeby być w stanie wyjść nad kreskę? Takie są realia życia i prowadzenia działalności gospodarczej w Polsce-B, a p.Gessler o tym ma tyle pojęcia co cały Epidiaskop razem wzięty o życiu rodzinnym. Szkoda gadać, karawana jedzie dalej i jedno jest pewne - ona tych programów nie robi z miłości do kuchni polskiej :)
              • Gość: adam Re: Obciach na cały kraj :) IP: *.z.net.pl 31.03.12, 19:14
                ty sie puknij w główke ,ugotowałes coś w życiu sadze że nawet wode na herbate przypaliłes
                a dyskut prowadzisz na temat prog... gotowania.zajmij sie czymś innym pa
        • Gość: marta Re: Obciach na cały kraj :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 14:57
          Naprawdę odnosicie program o jednej z knajp w Radomiu do całego miasta i mentalności wszystkich mieszkańców? No ludzie, jaki w tym sens? Puenta programu jest jedna: właściciele tego lokalu zgłosili się do programu, ale nie skorzystali z pomocy i rady M.Gessler. Puentą nie jest cwaniactwo ludzi mieszkających w Radomiu. Program tylko pokazał, że prowadzenie knajpy to ciężka robota, w której cegła czy tynk to tylko część udanej inwestycji. Program pokazał właścicieli, którzy chcą zarabiać pieniądze w tej branży, ale nie mają pomysłu i chęci. Jeśli miał to być pomysł na reklamę, to tak udała im się, warto było nie tracić czasu na zaglądanie tam.
          • Gość: Znawca pierogów Re: Obciach na cały kraj :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 15:07
            Kolejna mągra i wszechwiedząca - przecież mówili, że mają kilku klientów "na tygodniu" i stąd taka a nie inna strategia czyli dyskopolo w piątki i soboty. Sama załóż restaurację i zobaczysz, jak wielu ludzi będzie chętnych na kuchnię w/g rad p.Gessler :)

Wiesz jakie ceny są u nich w lokalach? Pomimo to jej szwagier zrobił wałek na 20 baniek i się bawi teraz w chowanego z komornikami.
    • Gość: kocham Radom Manipulacja TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 14:57
      Najbardziej podoba mi się fakt wymyślenia przez panią GURU Gessler specjalność knajpy
      Tłusta, Włochata, Ociekająca Tłuszczem GOLONKA.
      Dla kogo to ?? To w radomiu mają jeść golonkę ??
      Nie widzicie że to mega negatywna prowokacja TV TVN i pani Mega kucharki która nie ma pojęcia o kulturze, że Radom to dno jak GOLONKA?
      • Gość: Kielce Re: Manipulacja TVN IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 15:10
        Mnie to akurat golonka kojarzy się bardziej z Gesslerową niż z Radomiem :)
        Radom to mi się bardziej kojarzy ze ściekiem płynącym obok Galerii Słonecznej i kilku pustych nowych bloków nieopodal za jedyne 3700 zeta za m. kw.
        • Gość: gela Re: Manipulacja TVN IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 15:29
          mieszkam dość blisko tego "ścieku" dziwne, że kaczki jakoś to wytrzymują, a Kielczak taki delikatny, za to chętnie by zamieszkał w pięknym i nowoczesnym bloku na terenie marketu,
          to jest dopiero młody i wykształcony,
          • Gość: Kielce Re: Manipulacja TVN IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 15:40
            Weź kiedyś próbkę wody z tego ścieku i zanieś do Sanepidu, jesli taki macie w Radomiu. Zobaczysz co Ci powiedzą :)

• taki_tam_sobie_gostek Zdziwisz się, ale 30.03.12, 15:43
              akurat Sanepid radomski będzie niedługo miał najnowocześniejszą siedzibę spośród polskich Sanepidów. Czyli działa - i to raczej dobrze działa skoro funduje mu się inwestycję za kilka milionów PLN.
              • Gość: Kielce Re: Zdziwisz się, ale IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 15:48
                A kiedy ktoś z tego Sanepidu badał skład wody w tym ścieku? Podobno macie tez kilka skarbówek ... hoho, miasto się rozwija, tylko rozpadających się ruder wokół Rynku nikt nie chce remontować :)
                • Gość: Zibi Re: Zdziwisz się, ale IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.12, 18:01
                  Pani Ewa i jej wizja lokalu restauracyjno-dyskotekowego juz jest reklamowana przez WP i portal gazety. Brawo brawo pani Ewo. Pani Ewa na prezydenta Radomia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Słuchajcie zbieramy podpisy ?
                • Gość: ona Re: Zdziwisz się, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 18:06
                  ludzie to fantastyczny lokal a golonka to mistrzostwo świata ponoć ma tam gościć słynny Donek z Bronkiem gdy będą jechać na wakacje do Zakopanego A może w wielki piątek Pani Ewa zrobi dyskotekę? skoro zrobili w katastrofę to i w piątek nie zaszkodzi no nie ?
                  • Gość: Kielce Re: Zdziwisz się, ale IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 18:31
                    Róbta co chceta, oby nie dawać za dużo tej golonki Gesslerowej, bo znowu utyje :)

• json Re: Manipulacja TVN 05.04.12, 23:27
              > Weź kiedyś próbkę wody z tego ścieku i zanieś do Sanepidu, jesli taki macie w R
              > adomiu. Zobaczysz co Ci powiedzą :)

Uwaga informuję, że w większości miast funkcjonują wodociągi i nie trzeba już nosić wody w wiadrach do domu. Szok kulturowy , nie?
    • Gość: chart Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.lublin.hypnet.pl 30.03.12, 19:12
      A ja czegoś nie rozumiem - nie powinno się tak nazywać lokalu, który nie jest browarem - bo to jest mylące. Na początek dobrze by więc było chociaż zamówić piwo pod własną marką...
      • Gość: Moro link do programu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 19:22
        Dla tych którzy nie oglądali programu link z tym odcinkiem;
        kuchennerewolucje.tvn.pl/odcinki-online/odcinek-5,11411,0.html
        • Gość: olas babolas Re: link do programu IP: *.8-1.cable.virginmedia.com 30.03.12, 20:40
          Z czym kojaży ci się Radom ?
          Mi z Radomskimi :) dla młodszej generacje przypomne ze to papierosy - niedobre gryzące w gardło i śierdzace na kilometr z dala było wiadomo ze ktos pali Radomskiego fefefe !!!!
        • Gość: Radom Re: link do programu IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.12, 20:45
          Kielce, proponuję ci przyjazd do Radomia tyle, że nie pod wiadukt na Słowackiego tylko do Krychnowic. Tobie konieczny jest lekarz o specjalności, w której tenże szpital się specjalizuje, gdyż twoje kompleksy małomiasteczkowe doprowadzą cię do poważnej choroby psychicznej, co już wyraźnie widać. Poza tym nie powinieneś tak dopuszczać sobie do głowy swojego pochodzenia, nawet mała wioska ma swoje zalety i największe miasto swoje wady. Lecz się więc i pracuj nad sobą. Powodzenia.
    • Gość: obiektywny A jak działają restauracje pani Gesler? IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.12, 22:30
      Drogo, drogo, drogo i niesmacznie, niesmacznie, niesmacznie!!!!!!!! Pani Gesler jest przereklamowana, ja akurat byłem w dwóch z jej warsiawskich restauracjach, i prawda jest taka, załuję wydanych pienidzy na jedzenie w jej restauracji, bo nie dość, że drogo jak c h o lera, to jeszcze dania małe, najeść się nie mozna, są jak dla dziecka, i na dodatek jej restauracje gotują napradzę miernie, mają jedzenie okroooopne, niesmaczne, mdłe, albo przejaskrawione. Pomyłka, byłem 2 razy próbowałem kilku dań, i są takie same tzn przecietne jak inne dania w innych restauracjach a nawet kilka to gorsze. Nie jestem restauratorem, a piszę jako konsument smakosz, i wiem z oceny mojego podniebienia, ze w jej restauracjach jest naprawde przecietnie, dania ma okropne, jedzenie to jakas pomyłka, menu dziwne, placi sie majątek i najesc sie nie mozna. Reklamuje dania jak od mamy, takie domowe, a jej restauracje tak jak inne serwują masówkę, ot tyle i juz. Gesler jest przeraklamowana, ona nie zna koniunktury miast, chce zrobic w restauracji w grójcu, czy kozienicach eksluzywną restaurację, gdzie ceny są warszawskie. Brawo dla Pani Gesler, robi dla siebie i swoich restauracji reklamę, a klamstwo wielokrotnie powtarzane z czasem staje sie prawdą, i powtarzanie ze Geslerowa gotuje swietnie ze ma swietne restauracje powodują tylko to, ze ludzie zjedzą u niej nawet g ó w n o. Po za tym jak można serwować tłustą golonkę, przecież jedzenie ma być zdrowe, i smaczne, a ona promuje tłustą, niezdrową z cholesterolem golonkę. Nie dziwmy sie ze Geslerowa jest tłusta jak reklamowana przez nią golonka. Dyskoteka, skoro przynosi duze zyski, takze bym nie zrezygnował z czegos co przynosi wiekszy pieniądz.
      • Gość: cdd Re: A jak działają restauracje pani Gesler? IP: *.radom.vectranet.pl 30.03.12, 22:39
        Za ile ta golonka tez za 200 zł, za danie, jak w Warszawie? W restauracji Geslerowej zarcie mają drogie, bo Geslerowa na starym miescie w restauracji serwuje kaczkę za 200 zł. na obiad. Jest tłusta, i niesmaczna. Polecam jesli ktos chce przepłacic
        • Gość: gosciuooos Re: A jak działają restauracje pani Gesler? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 23:14
          Tu macie jescze wiecej komenarzy i opini na temat tej restauracji Tekst linka
          • Gość: Macarena Re: A jak działają restauracje pani Gesler? IP: *.radom.vectranet.pl 31.03.12, 08:11
            Jaka telewizja takie metody. Jeżeli ktoś myślał że TVN przedstawi coś dobrego o Radomiu to rzeczywiście, tylko myślał. To telewizja rządowa, nieznosząca PiS. Podobne jatki dzieją się tam, gdzie rządzi PiS. Zobaczcie jak pokazali Radom?!!! Kawałek śmietnika. Identycznie jak Gazeta Wyborcza. Z drugiej strony jak można zrobić restaurację na poziomie w miejscu gdzie nie ma miejsc parkingowych? Proponuję żeby właścicielka odpowiedziała na apel "cudownych dzieci dwóch pedałów" i zainstalowała stojaki na rowery. Po golonce byłoby to wskazane.
            • Gość: Zibi Re: A jak działają restauracje pani Gesler? IP: *.radom.vectranet.pl 31.03.12, 09:06
              Pani Ewa pokazała sobie czerwoną kartkę. Nie ma nawet cywilnej odwagi powiedzieć publicznie "przepraszam" tylko gada jakieś pierdoły do dziennikarzy. Akurat znam jedną z jej już byłych wspólniczek od tego baru. Okazuje się, że to nie pierwszy tego typu show tej pani Ewy. Odwalcie się od Gesslerowej. Było jej nie zapraszać i nie próbować się lansować na jej nazwisku. Pani Ewa pokazała się jako osoba z mocnymi zaburzeniami emocjonalnymi. Zaprezentowała chamsto, histerię i tanie cwaniactwo. I nic tu osoba Magdy Gessler nie ma do rzeczy. Żal było patrzeć na właścicielke tego baru jak się kompromituje i pogrąża. Program był nagrywany w grudniu ubiegłego roku. Sądzili, że nie zostanie wyemitowany ? Ta Pani Ewa nie ma bladego pojęcia o prowadzeniu dyskoteki, nie mówiąc już o porządnej restauracji. I wiem co piszę. Jej syn także. Gada jakieś pierdoły pod publiczkę, a później chowa sprzęt dj-owi bo Gessler ma przyjechać. Gówniarz i kręt a nie restaurator. A zauważyliście kto wypowiadał się z gości ? Rodzina Guzików: ojciec i syn - ich firma ochraniarska obstawia tam dyskoteki. Dziwnym trafem pojawiły się tam także osoby, które bywają na radomskich salonach. Skąd wiedziały, że Gessler będzie z kamerami ? Zaprosiła je pani Ewa i cynicznie wpakowała na minę. Przecież wiedziała i pamiętała co działo się podczas realizacji odcinka w tym barze. Chciała się nimi uwiarygodnić ? Ciekawe czy po emisji programu w TVN te osoby dalej będa tam przychodzić. Dlatego nie rzucajcie kamieniami w Gessler bo całe to towarzystwo z tego baru jest siebie warte. Poza tym pani Ewa obraziła radomian swoimi słowami, że nie wrato dla nich coś tam robić. Warto tylko trzeba mieć pomysł i serce do tego. Znam innego pseudo restauratora w Radomiu, który ze swojej knajpy uczynił "sezonową budkę z lodami" czy otwiera ją kiedy mu się podoba i kiedy ma dobry nastrój. Później narzeka, że ludzie nie chcą przychodzić. Ludzie chodzą tam gdzie się ich szanuje i ma się im coś do zaoferowania.
            • Gość: Kielce TVN to telewizja rządowa? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.12, 09:59
              Niezłe, hehe ... panowie Walter i Wejchert byli już posądzani o różne rzeczy, ale nie o to :)
              Przezabawni ludzie żyją tam u was w tym grajdole!
    • Gość: xcvb Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.radom.vectranet.pl 31.03.12, 11:21
      program obejrzalem tylko dlatego ze byl z Radomia, ale swoj przyciaga swojego jaki poziom programu i prowadzacej taki poziom lokalu w programie. od samego poczatku programu negatywne nastawienie do miasta i jaskini z tancami dla szukajacych przygod 40+. jak sami widzicie skandal, zenada i wylewanie brudow lepeij sprzedaja sie niz rewolicje z klasa i na poziomie. tvn to tv dla nie wymagajacych niczego od siebie, innych i zycia.
      zreszta kazdy ma swoje problemy sami zobaczcie wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj/podhalanska-rewolucja,1,5074549,kiosk-wiadomosc.html
      ...i zyje sie lepeij(?)
      • Gość: Anja Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.12, 12:05
        Czy to nie jest przypadkiem ten "słynny" Kredens?
        • Gość: BUNNY Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.12, 22:12
          ENIGMA.... ANJA.....,CLUB..... AND..... CAFE,...... SŁYNNA....NIE..... MA..... CO.....LUB...... PYSZNY.... BROWAR....JAK ......WOLISZ.....
    • Gość: pyszna G Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: 194.181.137.* 31.03.12, 13:16
      TVN i Gesler. Tam gdzie Polska tam same negatywy. Żeby nie być gołosłownym:
      wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj/podhalanska-rewolucja,1,5074549,kiosk-wiadomosc.html
      • Gość: abpflb Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: 151.62.137.* 01.04.12, 00:53
        nastepnym razem jak znajde sie w Radomiu zobacze czy wystarczy mi odwagi cywilnej by na wlasne oczy zobaczyc ten lokal..po programie w tvn upewnilam sie jedynie w mojej opinii o poziomie restauracji(albo raczej"restauracji")w Polsce..dno,dno, dnooooooooooooo!!!!!!
        Mam wrazenie iz nikomu nie zalezy na klientach a tylko na kasie,wisi prawie wszystkim opinia.. o kulturze nie wspominam.A znalezc miejsce dobre gdzie nie pròbuja otruc to naprawde sztuka..
        Cwaniactwo i oszustwo nadal w modzie..cholera ludzie obudzcie sie!
        p.s.wlascicielki ,pani Ewy nie komentuje..brak mi slòw
        pozdrawiam
    • Gość: Kielczanka Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.radom.vectranet.pl 02.04.12, 16:04
      A dla mnie żenujące jest zachowanie radomian. Jak zwykle mają radochę, gdy komuś się coś nie uda. Gesslerowa stwierdziła, że w "Pysznym Browarze" mają pyszną golonkę ale golonka nie jest ważna. Radomianie choć raz zachowajcie się przyzwoicie i bądźcie sercem i duszą ze swoim ziomalem. Pozdrawiam i życzę sukcesów.
      • Gość: Radom Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.04.12, 20:58
        Jak będziesz wpier.dalać dużo golonki, to będziesz wyglądać tak jak Gesslerowa ... poza tym golonka to świnskie nogi - koszmar!
    • Gość: taka tam Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.radom.vectranet.pl 02.04.12, 17:18
      byłam po wizycie p. Gessler ale przed emisją odcinka. czytałam gdzieś artykuł o zmianach i pysznej golonce, więc poszliśmy sprawdzić :) no cóż, golonka była faktycznie dobra,ale na tym się skończyło. mam wrażenie że nic się nie zmieniło oprócz papieru zamiast obrusów, kilku luster na ścianie, wspomnianej golonki i ... dwóch kart dań: jedna pod szyldem pyszny browar i druga stara pod szyldem enigmy. paradoksem jest ze w obu menu są te same dania tylko z inną ceną :)
    • Gość: Ania Re: jak działa Pyszny Browar po wizycie M.G? IP: *.leon.com.pl 03.04.12, 00:21
      Ja nie bywam w browarze,bo nie jestem z Radomia ale ta p.Ewa powinna się leczyć,ma jakieś kompleksy i nie rozumie w ogóle jak ktoś chce dla niej dobrze. Beznadziejna baba, oglądałam program z ogromnym niesmakiem. Jeszcze te jej ciągłe dogadywania p.Magdzie. Dobrze,że p.Magda jest na tyle inteligentna i kulturalna,że nie dała się sprowokować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka