Dodaj do ulubionych

bezrobocie? Nie dotyczy żony wójta i przydupasów

14.09.12, 22:15
Dla nikogo nie jest tajemnicą, że w naszej gminie jest bieda i bezrobocie. Dochodzi nawet do sytuacji, ze ludzie w sprawie pomocy w uzyskaniu pracy przychodzą do....niżej podpisanego.
Tymczasem, ludzie ze świty Kmieciaka i Niemirskiego (Maryjano) to nie dotyczy.
Pracują nie tylko na jednym etacie, ale nawet na dodatkowych godzinach.
W swojej bezczelności i chciwości nie mogą się nażreć.
Bo jakże inaczej nazwach sytuację, że żona wójta. w poprzednim roku szkolnym pracowała na cały etat w Lipinach i dodatkowo na pół w gimnazjum. (obecnie sytuacja się powtórzyła)
Tak samo jak i pewien facet Artur M., ze „słynnego” rodu odrzywolskiego, którego to rodu nie dotyczy bezrobocie.
Bo jak ustaliłem, tenże A. M. nie tylko pracuje w szkole w Lipinach, ale także i w szkole w Odrzywole (także i wśród nauczycieli coraz większe bezrobocie).
Dodatkowo otrzymuje ….prace zlecone podczas ferii (dwa tygodnie nadzoru na sali gimnastycznej za 1,2tys. zł) jak również, ma wyjątkowe szczęście. Bo jakże inaczej nazwać fakt, ze w Odrzywole miał „szczęście” zakupić 0,5 ha gruntu za niecałe …2 tys. zł. (dwa tysiące).
Dlatego pewnie nikogo nie dziwi, ze tak zażarcie bronią Kmieciaka i Maryniego, choćby podczas ostatnich wyborów samorządowych, gdzie „Arturek” wraz z tatusiem, chciał się zawściec, aby Kmieciak pozostał wójtem.
I tak to wygląda.
Jeśli ktoś sobie życzy, mogę podać jak sprawa wygląda z zatrudnieniem ich pozostałej rodziny.
A tymczasem, dla pozostałych pozostaje jedynie prosić się o zapomogi i błaganie o zatrudnienie w „Opoce” na 3 miesiące.
A tymczasem, KLIKA nie może się NAŻREĆ. I nie wżne są zasady, nie ważne co ludzie na to powiedzą, ale liczy sie własna kabza.
Sławomir Gajewski - radny
Obserwuj wątek
    • 1mieszkanka Re: bezrobocie? Nie dotyczy żony wójta i przydupa 15.09.12, 09:35
      No cóż tylko nieliczni takimi osobami i problemami się interesują, a niektórzy (władza gminy Odrzywół) tylko kasę na nich zarabiają, aż wstyd !!!

Jednym z ostatnich przykładów są stypendia socjalne dla uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych i średnich o których większość Rodziców nie wiedziało, a termin ich składania upłynął wczoraj (14.09).
      Dobrze że istnieją jeszcze wyrozumiali ludzie bo inaczej i ja bym się nie dowiedziała a przecież na jakąkolwiek informację z opieki społecznej liczyć nie można! Tylko wszystkiego samemu dowiadywać się trzeba..
      a pieniądze z takich celów przechodzą na premie urzędników!!! I tak ma działać gmina??

Bo czy w interesie naszej kochanej gminy leży dobro jej mieszkańców??
      Odpowiedź jest tylko jedna: NIE!!!
      • obserwerlux bezrobocie? Nie dotyczy żony wójta i ...hitlerów;) 16.09.12, 16:09
        1mieszkanka ma rację. Też tak uważam. Bieda i bezrobocie jest na rękę rządzacym. Praca, pomoc, a nawet balangi tylko dla swoich przydupasów i klakierów we własnym gronie. Jak dla mnie są to okupanci i nie bez przyczyny całą rodzinę obecnych przydupasów kiedyś juz nazwali ich ...hitlerami.;);)
        • superfranek Klika rządzi Odrzywołem 17.09.12, 08:36
          Ja od dawna wiem, że tu rządi klika, ktora dba tylko o swoich i patrzy co by tu jeszcze zachachmęcić.
          • benekzpodlasu Re: Klika rządzi Odrzywołem 17.09.12, 19:59
            Pozwalacie na to od ponad 20 lat. Szkoły, gmina a teraz nawet i milicja wszystko w ich łapach.
            • drzewiczka5 Re: Klika rządzi Odrzywołem 17.09.12, 23:11
              To może najwyższy czas przestać liczyć na pomoc z gminy , tylko spróbować samemu znaleźć sobie źródło utrzymania....???? Znam wielu Odrzywolaków , którzy tylko narzekać potrafią....i nawet jeśli mają konkretną propozycję to albo nie teraz , albo za mało płatna , albo tysiące innych wymówek....
              Generalnie wszystko jest winą władz gminy....taka wymówka jest bardzo wygodna, prawda ?
              Ja nie twierdzę , że władza jest super i w ogóle...bo nie jest ..
              Opozycja też niewiele robi ...
              Więc ...się ruszcie , do cholery .....Przestańcie narzekać , przestańcie liczyć na pomoc ze strony lokalnych polityków....bo nic z tego nie będzie.....
              Aaaa tam ,szkoda strzępić język po próżnicy....
              • slawomir.gajewski Gmina,jak sukno.Patrzą aby wyrwać jak najwięcej 18.09.12, 08:42
                Droga <drzewiczko>
                1.
                Trudno nie przyznać Ci racji. To przecież nie jest wina rządzących tą gminą od 20 lat. Tak samo jak i Starosty (jakby nie było z Odrzywołu), który też p...dzi w stołek od 10 lat.
                Toć, przecież wina samych mieszkańców, że nie nazywają się Kmieciak, Niemirski czy też Macierzyński lub też ich najbliższe pociotki. Ewentualnie za to, że nie są włazid...pami, mającymi liczna rodzinę, która karnie będzie głosowała na Kmieciaka.
                2.
                Ponadto, skoro jest bezrobocie w skali Kraju i co oczywiste dotyczy także i Gminy Odrzywół, dlatego też się musze zgodzić, że to przecież po części wina opozycji odrzywolskiej (czyli po prostu Gajewskiego), który w sytuacji, gdy Wójt "stara się" aby jego żona i przydupasy pracowali w szkole na ponad wymiarowe, Gajewski nie pozatrudnia mających kwalifikacje w swojej szkole, lub też nie załatwi im pracy przy … truskawkach.
                3.
                A może, to opozycja założy choćby zakład gospodarki komunalnej czy też przeszkadza w uregulowaniu własność Wspólnoty, bo przecież Kmieciak jest tylko od organizacji imprez i zapewnieniu sobie i rodzinie pracy, a od pomocy ludziom w zatrudnieniu jest Gajewski.
                4.
                Swoją drogą mylisz, pewną część ciała z... ogórkiem. Bo ludzie nie oczekują tu pomocy, od "lokalnych polityków", ale od Urzędników, którzy biorą za to pieniądze, a i tak nie mogą się NAŻREĆ i traktują tę gminę jak swój folwark.
                5. W powieści H. Sienkiewicza, jest taki fragment:
                "Rzeczpospolita to postaw czerwonego sukna, za które ciągną Hiperborejczykowie, Tatarzy, elektor i kto żyw naokoło. A my z księciem wojewodą wileńskim powiedzieliśmy sobie, że z tego sukna musi się i nam tyle zostać w ręku, aby na płaszcz wystarczyło; dlatego nie tylko nie przeszkadzamy ciągnąć, ale i sami ciągniemy".
                Gdy wstawisz tam Kmieciaka, Niemirskiego i spółkę, to tak właśnie wygląda z Naszą Gminą.
                6.
                Przepraszam za lekki sarkazm.
                Pozdrawiam – Sławek
                PS. To, że (być może) TY, jesteś niezależna od Kmieciaka i spółki i masz pracę, czy tak samo jak niżej podpisany, to jednak NIE MASZ PRAWA do ludzi w ten sposób się zwracać. Są tez ludzie, którzy oczekują od Urzędników pomocy.
                • tajnosagentos2 Re: Gmina,jak sukno.Patrzą aby wyrwać jak najwięc 18.09.12, 10:26
                  Drzewiczka, jesteś naiwna z tymi Twoimi twierdzeniami z sufitu. Klika opanowała już wszystkie dziedziny życia w naszej gminie i nie pozwoli by coś niezależnego od niej mogło powstać czy to biznes, czy akcja społeczna, czy nawet klub sportowy. Zaraz uruchamia się system nacisków, sanepidy, skarbówki a teraz to i gliny. Popatrz, popytaj tych co maja własny biznes i nie sponsorują kliki z iloma kłopotami muszą się borykać. Kobieto Ty chyba jesteś z kosmosu albo z PSLu :-) bo Ci z PSLu to robotę zawsze mają. Kto chce pracować niezależnie musi szukać pracy poza Odrzywołem a tu jest robota tylko dla przydupasów z kliki.
                  • po-psl Uprawianie polityki 18.09.12, 11:09
                    Gajewski uprawia politykę jak ś. p. Andrzej Lepper. Wysypywanie zboża( nie ważne czyjego), walka z "kliką" te hasła już były. Wszystko nastawione na dobranie się do stołka. Czy Lepper coś zrobił jak już się dobrał do stołka? Nic nie zrobił, nie pomógł rolnikom a tylko się ośmieszył aferą "praca za sex". A skończył jak skończył.
                    Ludzie nie dajcie się nabrać. Populizm.
                    Pierwsza wersja była że Gajewski startuje z list PO bo chce załatwić sobie prywatną sprawę czyli przeniesienie z pracy do pracy w Przysusze. Mówił jak to nie jest w strukturach PO tylko startuje jako niezależny. Po pół roku już jest w strukturach ale o tym już nie napisze na forum bo i po co?
                    Pisze że w piwnicach urzędu niszczeją pamiątki po kś Ziei , okazuje się że są w muzeum w Warszawie ale to go już nie interesuje tylko walka na sądy z wójtem bo dziadek powiedział tak a Gaczyński siak.
                    Robi dużo szumu, żeby ludzie o nim nie zapomnieli, żeby gadali. Polityka Leppera.
                    Ty chyba naprawdę robisz herbatę z wody po pierogach.
                    I jak słyszę, że to nie są prywatne wojenki to mi się śmiać chce.
                    Nie da się z tobą dyskutować bo to dla ciebie nie wygodne, każdą dyskusje przerzucisz na temat: A Kmieciak to , a Kmieciak tamto, drzewiczka się nie zna, musi być z PSL bo ma coś mądrego do powiedzenia.
                    Nie wygrasz następnych wyborów jak nie wygrałeś ostatnich, przedostatnich.....
                    Kmieciak cię po całości zlekceważył w ostatnich wyborach a i tak przerżnąłeś, drugiej takiej szansy mieć nie będziesz.
                    PS. Nie odpisuj mi, wyraziłem swoje zdanie na temat lokalnej społeczności, wracam do polityki krajowej, trzeba ludziom pokazywać każdy występek PO, każdą korupcję, każdy hańbiący czyn, mają prawo być uświadomieni. PO to zło dla naszego kraju!
                    • witasik1 Re: Uprawianie polityki 18.09.12, 11:46
                      Zgadzam się z przedmówcą. No bo czy usłyszeliśmy że Gajewski zrezygnuje z wynagrodzenia wójta, odda je na cele społeczne jakby wygrał? NIE
                      Czy usłyszeliśmy czy nie zatrudni żony w szkole lub urzędzie gminy jak wygra? NIE
                      Czy usłyszeliśmy że nie zatrudni w Urzędzie kogoś z rodziny, znajomego? NIE
                      więc hasła typowo populistyczne nastawione na wygranie wyborów, nic więcej. Sztuczne podburzanie ludzi.
                      A jak Drzewiczka proponuje inne rozwiązania to jakby kwasem pryskała, tak się szamocą, nie chcą o tym słyszeć. Wyśmiewają, odrzucają inną dyskusję.
                      Tak więc walcz pan ale wiedz, że rozumni ludzie w naszej gminie znają pana prawdziwe zamiary.
                      PS. Dofinansowanie załatwione przez wójta Kmieciaka do remizy w Wysokinie to 500 tys zł.
                      Jeśli twierdzisz, że wójt kradnie gwoździe, cement z budowy to zgłoś to na policję a insynuowanie czegokolwiek bez dowodów to w świetle kościoła ( na który lubisz się często w wypowiedziach powołać) mocno cię ..... dokończ sam bo nie lubię nazywać, rzeczy po imieniu jeśli chodzi o kościół.
                      Ps. Mi też nie musisz odpisywać, to moja opinia.
                      PS2. Zaraz się zacznie jak po-psl pisał : A Kmieciak.... i stara bajka.
                      • witasik1 Re: Uprawianie polityki 18.09.12, 11:49
                        PS. Co się stało, że odblokowaliście forum? Może inaczej dlaczego forum było zablokowane?
                  • drzewiczka5 Re: Gmina,jak sukno.Patrzą aby wyrwać jak najwięc 18.09.12, 11:48
                    No tak ...
                    Z psl nie jestem , ale chyba faktycznie z kosmosu....bo wierzę , że ludzie nie muszą żebrać o pomoc u "urzędników " , którzy są do du..y i na bank nikomu nie pomogą....Sanepid , skarbówka itd...kontrole były , są i będą, niezależnie od tego kto siedzi na stołku.....

Jak to nie mam prawa ??? Oczywiście , że mam, Sławku, bo ludzi trzeba próbować obudzić a nie karmić cytatami z Sienkiewicza. Może ktoś załapie i przestanie się bać i oglądać na władze czy opozycję....bo prywatne wojenki założyły Wam klapki na oczy ....i dla zwykłego mieszkańca gminy z jego problemami nie ma miejsca
                    A obwinianie o ostatnie 20 , 10 czy nawet 100 lat nie ma sensu - pozwól , że będę miała odmienne zdanie od Twojego..... W ten sposób w dalszym ciągu bylibyśmy w średniowieczu...chociaż mam wrażenie , że niektórzy ciągle w nim tkwią.....
                    A tak w ogóle to śledzę posty i widzę , że jadem strasznym ziejesz od jakiegoś czasu ... i to w sposób , no cóż , mało wybredny ....proponuje melisę " dla spokojności " albo zasięgnięcie porady specjalisty ...bo jako osoba publiczna troszkę powinieneś nad sobą panować - ale to tylko moje maleńka aluzja
                    Aaaa, nie czepiaj się nazw, Izba Historyczna, równie dobrze mogłaby funkcjonować pod tysiącem innych nazw....:-)
                    A tak gwoli ścisłości to inicjatywa na 6+ !! Kto jest autorem ??? Jakoś nie kojarzę ??? Możesz podzielić się tą wiadomością ze mną i resztą forumowiczów ??? :-) :-)

Pozdrawiam serdecznie .
                    • handlarz_7 Re: Gmina,jak sukno.Patrzą aby wyrwać jak najwięc 18.09.12, 12:07
                      cytum te wase wpisy i tak se myśle że w tym Odrzywole nie bedzie dobze.. jedni gryzum sie z drugimi i jedni drugim srajum do talza..
                      poza tym jedno mnie zastonowio cy aby wynagrodzynie wójta je na tyle wysokie i współmierne do jego zangazowania, i kumpetyncji w tyj cinżkji robocie..i cy aby nie trzeba beło by go podwyżsyc ;) ;) :)
                      a tak bez zartow to ile zarobio sprzatcka w szkole cy naucyciel z 15 letnim stazym albo przecitny urzyndnik biurowy w gminie ..???

jutro jarmok przjdźta to moze cos kupita..
                      • odyseusz_57 Re: Gmina,jak sukno.Patrzą aby wyrwać jak najwięc 18.09.12, 12:42
                        Siema
                        o forum to pytaj admina ,, dlaczego??
                        Ja myślę, że odblokowano dlatego aby pogrążyć tamto forum na którym nikt nie pisał poza klientami związanymi z władzą.
                        a na drugie pyt. to dlaczego zablokowano... to mysle ze aby nie pisali głupot jak pisze witasik czy po-psl :)..buuuuhahaha!!

a apropo tych zrobkow wojta to tak szczerze czy nie sa za duże w stosunku do innych ludzi w gminie czy szkole? czy różnica w zarobkach nie jest taka że aż w oczy szczypie? pytanie do po-psl czy witasika..
                        • ziutek1232 Re: Gmina,jak sukno.Patrzą aby wyrwać jak najwięc 18.09.12, 12:49
                          To jakbyś porównywał konia z kotem. Czy kuń nie zadurzy w porównaniu do kota. Inteligenty a półgłowek ziutek im tłumacyć musi:P
                      • drzewiczka5 Re: Gmina,jak sukno.Patrzą aby wyrwać jak najwięc 18.09.12, 12:48
                        Pewnie , że przyjdę ....
                        Musze kupić ze 40- 50 kg pomidorów na przetwory....przecier pomidorowy , sałatki no i suszone pomidory w zalewie z oliwy z ziołami...zimą jak znalazł :-) :-)
                        ...a i jakby jakieś dynie się trafiły to tez bym chętnie nabyła.....

Do zobaczenia na targu :-)
                        • odyseusz_57 Re: Gmina,jak sukno.Patrzą aby wyrwać jak najwięc 18.09.12, 13:05
                          A jeszcze jedno skleroza był bym zapomniał.. odnośnie tego ciągania ludzi po prokuratorach za "sandała" czy "kmiecia" jak pisze radny Gajewski.. to mysle że chyba wójt stracił panowanie nad swoimi emocjami i nie daje sobie rady z takimi ....pierdołami..
                          wiec nasuwa sie pytanie jak daje sobie rade na prawdę z poważnymi sprawami gminy???????
                          Na takim stanowisku trzeba mieć troche opanowania i dystansu do róznych spraw..
                          nie świadczy to dobrze o jego kondycji...jakiej?? to sobie sami odpowiedzcie..
                          • slawomir.gajewski Re: Gmina,jak sukno.Patrzą aby wyrwać jak najwięc 18.09.12, 13:09
                            Droga <drzewicko>
                            1.
                            Czy z tego wynika (dotyczy Twojego wczesniejszego wpisu) , że żeby otrzymać pracę w szkole, urzędzie, przedszkolu to mieszkaniec Gminy Odrzywół MUSI wyemigrować, bo to praca tylko dla „kmieciakowcow” i „maryniowcow”?
                            2.
                            Czy w/w nie mogą się „nażreć” na NORMALNYM jednym etacie, lecz muszą jeszcze DODATKOWO?
                            3.
                            Ze swej strony, (napisałaś, lecz w innym kontekście) chcę i próbuje LUDZI OBUDZIĆ, że nie są zdani na wieczną łaskę i niełaskę jakiegoś tam Kmieciaka i Maryniego. (np. na sesji wnioskowałem, aby wójt zaprosił kierownika ARiMR i zainteresował ludzi programami rolno-środowiskowymi, w szczególności mając na uwadze obszary Natura 2000, gdzie dopłaty do łąk (pakiet ochrona zagrożonych gatunków ptaków) wynoszą DODATKOWO 1.500 zł.. Czyli rolnicy, OPRÓCZ dopłat podstawowych do ha, mogliby otrzymać DODATKOWO 1.500 zł i DLACZEGO z tego mieli by nie skorzystać?
                            4.
                            Zastanawiam się, kiedy wreszcie, przestaniesz wypisywać bzdury, o jakichś tam prywatnych wojenkach z MOJEJ strony. Toż, prywatnie Kmieciak mnie nie interesuje, tak samo jak i jego żona czy dzieci. Natomiast, jeśli żona pracuje na przeszlo jednym etacie (i to w szkołach podległych Kmieciakowi i jego kolesiowi, któremu Kmieciak ….idzie na rękę w biznesie), czy też kupuje grunty od Gminy reprezentowanej przez męża, to już polityka. (Nazywa się to wilcze praswo opozycji, do patrzenia na łapy Władzy).
                            5.
                            Co do rzekomego siania „jadu” (jak to nazywasz), nic bardziej błędnego. Po prostu opisuję FAKTY. No chyba, ze uważasz, że to tym gorzej dla …faktów. A jeśli coś jest nieprawdą, to Kmieciak niech wreszcie czyni swoja powinność, tak jak ciągle …. straszy. (W końcu, nazywam go KLAMCĄ i OSZCZERCĄ i SZKODNIKIEM)
                            6.
                            Ponadto. No cóż, chyba nie musze tego udowadniać, że Kmieciak i Marynio może mi ….. wężykiem, wężykiem. Dlatego …. parafrazując Lecha Wałęsę. Jestem samodzielny, samorządny i nazywam się Sławomir Gajewski.

Jak zawsze pozdrawiam serdecznie i milego dnia życzę;)
                            PS.
                            Pamiętam, że kiedyś zaproponowałaś (chodzi o <drzewiczkę>) założenie (ogólnie) muzeum w Odrzywole, na co wykazałem absurd. Natomiast zupełnie czym innym jest (to też Twoja inicjatywa) założenie Izby Historycznej (czy tez Regionalnej) dotyczącej naszej Gminy w tym także pamięci śp. księdza Jana Ziei, oczywiście wraz z biblioteką czy to gminną, czy też szkolną.

• odyseusz_57 Re: Gmina,jak sukno.Patrzą aby wyrwać jak najwięc 18.09.12, 13:11
                            po-psl pisze na tamtym forum jak to popełniono błąd za skazanie tego od "antykumora".
                            a może sie wypwoie na to co robi wójt tu, skladając doniesienia do prokuratury na to że ktoś pisze o jakims "sandale"..
                            a tak apropo to kto to jest ten sandał ?? ;)
                            • po-psl Re: Gmina,jak sukno.Patrzą aby wyrwać jak najwięc 18.09.12, 13:20
                              A Gajewski na prywaciarza i innych:) Przyganiał kocioł garnkowi. A o opanowaniu to ty nie gadaj odyseusz bo kandydat na wójta to dopiero opanowany, nie ma co- widać po wpisach.
                              PS. Jakoś tej "prywatnej wojenki" nie może przeboleć ale to jest prywatna wojenka i nie jedna osoba Ci to jeszcze powie. Prawda kole w oczy.
                              • czarny376 Re: Gmina,jak sukno.Patrzą aby wyrwać jak najwięc 18.09.12, 13:26
                                W/g mnie jest to kolosalna różnica jak miedzy kouniem czy kotem a myszą. Tam gościu umieścił chyba zdjęcie prezydenta i w grze strzelano do niego a tu ktos pisze o obuwiu letnim i za to sie musi tłumaczyc na Policji.
                                Czy to dobrze świadczy o władzy czy o prokuraturze którza podejmuja taką sprawę?

Czy nie ma w powiecie innych spraw bardziej poważniejszych, kryminalnych i żeby sie tym zająć i dać Policji szanse wykazania sie a nie pierdołami czas zajmować.

O tym napisz mistrzu.
                                • slawomir.gajewski Made in Prokurtura i Sąd Przysucha 18.09.12, 13:40
                                  Trudno się z Tobą nie zgodzić, z tym że Gajewski pisząc o Kmieciaku, napisał, ze "bezprawnie powołał zarząd komisaryczny we Wspólnocie".
                                  Nie pisał i nie robił tego co antykumur.

Kiedyś raz wszedłem na tą stronę i wyszedłem z obrzydzeniem. Obrzydzenie nie dotyczyło zmanipulowanych zdjęć bo gust i humor nie podlega ocenie ale gra w rzucanie gównem w Prezydenta to już była gruba przesada i świadczyła raczej o niedojrzałości autora.
                                  Tymczasem, za użyty taki zwrot zostałem w 2005r. ukarany przez Sąd w Przysusze za rzekome ....pomówienie Kmiecika. W uzasadnieniu Sąd (karny) w Przysusze rozstrzygał, że Kmieciak miał rację, powołując zarząd, a Gajewski go pomówił.
                                  Tymczasem, wg właściwości sprawę tę rozstrzygał Sąd Administracyjny, gdzie najpierw WSA uznał, że Kmieciak uczynił to BEZPRAWNIE, a następnie (Kmieciak się odwołał) Naczelny Sąd Administracyjny w Warszawie nie tylko to potwierdził, ale też i nazwał Kmieciaka SZKODNIKIEM.
                                  Tymczasem, dodatkowo musiałem jeszcze Kmieciaka przepraszać.
                                  I tak to wygląda wolność słowa i prawo made in Sąd Rejonowy w Przysusze.

Ale nie ma się czego dziwić, skoro "niezawisły i bezstronny sąd" ma tez żony, dzieci i rodzinę, która pracuje w Urzędach i Instytucjach podległych ... Starości Maryniemu.
                                  Tak samo wygląda z Prokuraturą, gdzie Prokuratorka odpowiedzialna za Odrzywół, wszczyna postępowanie, za nazwanie wiejskiego kacyk : Sandał czy tez Kmiecio. (mąż biznesmen prokuratorki prowadzi „interesa” ze starostwem).
                                  Sławomir Gajewski
                                  PS.
                                  Swoją drogą, choć wiele (także i kasy) kosztowały mnie, te sprawy (o ktorych Kmieciak ciągle przypomina), to podobnie jak opozycjonoiści, jestem z nich dumny. Tym bardziej, że nie pozwoliłem Kmiecakowi położyć swoich łap, na Wspólnocie.
                                  • ziutek1232 Re: Made in Prokurtura i Sąd Przysucha 18.09.12, 13:54
                                    Z tym kuniem i kotem to było do zarobków wójta i np. nauczyciela. Ale z wos inteligenty. A gównym rzucało się do animowanego obrazka a nie do cłowieka. moze przesadzieł, ale chodzi ciemnoki o wysokość wyroku. co najwyżej powinien za to gówna po psach posprzątac w mieście a nie wyrąbały mu wyrok winkszy niż zbiry z Pruszkowa. o cym tu gadać.
                                    Tyż jestem zdania że to twoja prywatna wojenka ale nie wim co się tak o to denerwujes. Przyjmij do głowy i tyle.
                                    Wygrosz czy przegrosz lepij nie bedzie. Bo jak na górze granda ustala prawo i demokracje to wy na dole mozeta co najwyzej kupe zrobic.
                                    • ziutek1232 Re: Made in Prokurtura i Sąd Przysucha 18.09.12, 14:02
                                      NO bo jak licho rządzum i inflacja duża to wójt pomoże? NIE
                                      Jak ceny jebutne to wójt obnizy?NIE
                                      Jak kradnum na górze to się z nami na dole podzielum?NIE
                                      Jak preme rozdaje Tusek z Rostowskim to nam na dole skapnie?NIe
                                      Jak stołki rozdaje PSL to nam dadzum? Raczej NIE
                                      Jak bezrobocie wysokie to wójt lub Gajewski zaradzi? NIE
                                      Jak kredyty niedostępne to wójt z Gajewskim pomogum? NIE
                                      Jak nie ma gdzie mieszkać to wójt i Gajewski zaradzum?NIE
                                      Jak nie ma na studia to Gjaewski wójt da? NIE
                                      Jak emerytury kradnum to wójt i Gajewski pomoże? NIE
                                      Jak energia igaz drozeje to Gajewski i wójt cos zrobium? NIE
                                      więc poknijta się w te łby i zainteresujta co się w kraju dzieje ludzie a nie podniecata się Gajewskim i Kmieciakiem. Uny są już na takim opoziomie że se poradzum a wy ludziska zobaczta kto wami w kraju rządzi i co z tego wychodzi. Bo zielona wyspa to to nie jest.
                                      • czarny376 Re: Made in Prokurtura i Sąd Przysucha 18.09.12, 14:27
                                        Jeżeli sie nie mylę i jedno z forum na gazeta.pl nosi nazwe "Odrzywół" to chyba powinno dot. spraw Odrzywolskich i każdy normalny człowiek nie posiadajacy wybitnej inteligencji to rozumie tylko nie po-psl czy ziutek.
                                        Jeżeli chcesz mistrzu kolorowy pisac o krajowych sprawach to wejdź sobie na fora o Gospodarce czy Polityce i tam truj szerokiej publiczności.
                                        tu masz linki;

forum.gazeta.pl/forum/k,2424395,Polityka.html
                                        forum.gazeta.pl/forum/k,1521148,Spoleczenstwo.html
                                        forum.gazeta.pl/forum/k,1281336,Gospodarka.html
                                        forum.gazeta.pl/forum/k,1375988,Polska_i_swiat.html
                                        tak że koteńku uruchom swoją wyobraźnie i zacznij mysleć tu jest forum dot. naszych spraw Odrzywolskich anie polityki krajowej. No chyba że masz to w d..ie i na przekór piszesz aby zakłócić pisanie o naszych "ukochanych" władzach.

Jeżeli tak bedzie dalej składam wniosek do admina o zablokowanie twojego loginu na tym forum poniał ?? aaa ??
                                        • handlarz_7 Re: Made in Prokurtura i Sąd Przysucha 18.09.12, 14:48
                                          tys tak po przecytaniu tego co napisoł Gajewski sie w dumu zastanowiołym z sumsiadym, cy nie majum co innego do roboty w tyj prokuraturze tylko sie pierdołami z forum Odrzywól zajmować ??
                                          ale teraz to mi radny objasnieł o co tu chodzi..a tu takie buty..

a czorny dobze mu napisołes niech pise o Odrzywole anie o jakis sprawch dalekich od nos.
                                          • ziutek1232 Re: Made in Prokurtura i Sąd Przysucha 18.09.12, 17:13
                                            Czorny ty do mnie z tym "kochanienkim"? Co ty ciepluch jestes? Chlopoka szukasz? Konfident jestes? Do administratora na skarge polecisz? A lec. A pisac bede o PO bo to naszego Odrzywola tez dotyczy. Przeciez tu mamy Gajewskiego ich lokalnego wodzireja. Niech swieci za ich poczynania. Jak trzeba to sie podpiera PO jak nie to glowa w pioch.
                                            Wygodnis.
                                            • odyseusz_57 Re: Made in Prokurtura i Sąd Przysucha 18.09.12, 17:36
                                              ty pisz drobny cwaniaczku czym pchis świeci tu w Odrzywole i jego przedstawiciele którzy we władzach siedza i zarabiaja takie peinadze w stosunku do tutejzej ludznośc, że tylko włosy z głowy rwać na rynku i krzyczeć kto..!!! kto..!!! kur...a do tego dopuśił..!!!!
    • komentator_123 Re: Made in Prokurtura i Sąd Przysucha 18.09.12, 18:46
      Witam,
      I tak po całym dniu dyskusji doszliście do konkretów i prawidłowych wnioskOw.
      Też jestem za kadencyjnością wójtów. Dlaczego ?
      Ano dlatego że długa praca na takich stanowiskach w małych skupiskach gminnych może doprowadzać do patologii życia społecznego.
      I tworza sie jakies układy, układziki, zależności od władzy lub wiecznych urzędników nie koniecznie kompetentnych na swoich stanowiskach.

Jeżeli PiS-owi zależy na tym aby na tym najniższym szczeblu władzy samorządowej było przejrzyście i zapanowało prawo i sprawiedliwość to powinni po zdobyciu władzy (jak zdobędą :) ) pierwsze co zrobić to dokonać reformy sprawowania władzy w systemie samorządowym na tych szczeblach najniższych.
      Bo to tu zaczyna sie psuć organizm a potem te nawyki ida do sejmu senatu bo z tych dołów potem windują ich nieświadomi ludzie do góry.

Tak że Pisowcy do roboty !! :)

• ziutek1232 Re: Made in Prokurtura i Sąd Przysucha 18.09.12, 20:18
      Przegrywata kolejne wybory a czy rozliczylista kiedys kandydata? Czy z tych jego sundów wpadło wam cos do gorczka? Niby Odrzywoloki ale zgubieły starego czuja jak zrobic by beło lepiej.
      • odyseusz_57 Re: Made in Prokurtura i Sąd Przysucha 18.09.12, 21:02
        nie twoja w tym głowa o co tu chodzi i kto kogo wodzi za nos..
        i nie wazne która partia to zrobi wazne aby to zrobili..
        aby odsunąć od władzy długodystansowców i ich zbudowany od lat układ
        ---------------------------------------------------
        długodystansowcy muszą odejść !!!
    • ziutek1232 Re: Made in Prokurtura i Sąd Przysucha 19.09.12, 10:53
      Musi to na Rusi lub Białorusi u nas demokracja czy to się komus podoba czy tyż nie.
      By był inny kandydat by się pomyślało a tak to ossa zostaje na stanowisku.
      • administratorgw Re: Made in Prokurtura i Sąd Przysucha 19.09.12, 13:37
        Proszę dyskutować w temacie lub założyć inny. Chyba zależy nam by dyskusja była przejrzysta.
    • mieszkaniec38 Re: bezrobocie? Nie dotyczy żony wójta i przydupa 19.09.12, 13:51
      Każdy niech sam sobie pracy szuka a nie liczy na gminę czy inne instytucje. To by było piękne. Ale wiemy jak u nas jest. W gminie i w szkołach klika, etaty plus połówki plus umowy zlecenia. hitlery zawsze muszą dostać stołek. A przecież rudy też z hitlerów. Ktoś się jeszcze dziwi. Niedługo zostaną same hitlery, i pozostałe przydupasów. Wszyscy inni emigracja i praca tylko na wyjeździe
      • ziutek1232 Re: bezrobocie? Nie dotyczy żony wójta i przydupa 19.09.12, 14:15
        To jo Ci mam tej pracy szukać? To nie wiedziołeś, że sam sobie człowiek powinien pracy szukać? Obudziłeś się nie ma co. Hitlery cwane to prace majum a że ty pierdoła to taki zawsze bedzie bity. Takie prawa demokracji. Czasy kumyny sie skonczyły jak " praca na niby" była szeroko dostepna.
        • superfranek praca tylko dla HITLERÓW? a takiego wała! 19.09.12, 14:22
          ziutek1232 napisał(a):

> To jo Ci mam tej pracy szukać? To nie wiedziołeś, że sam sobie człowiek powinie
          > n pracy szukać? Obudziłeś się nie ma co. Hitlery cwane to prace majum a że ty p
          > ierdoła to taki zawsze bedzie bity. Takie prawa demokracji. Czasy kumyny sie sk
          > onczyły jak " praca na niby" była szeroko dostepna.

No to dlatego wszyskie hitlery odrzywolskie popierają rudego i sandała. Dlatego pogonić trzeba to towarzystwo.
          • ziutek1232 Re: praca tylko dla HITLERÓW? a takiego wała! 19.09.12, 14:43
            To żeś odkrył że ich popierają. Ale z drugiej strony to ilu mosz ludzi, którzy mogum uczyć wfu z przygotowaniem pedagogicznym i po tyj specjalności. Przeciez ciebie z ulicy nie wezmum bo ci sie wydaje że znosz się na piłce. Albo innego nauczyciela. Ja ci powiem że te nauczyciele od hitlerów chwalone zawsze były przez ludzi co studia pokuńczeły a to jakaś rekomendacja jest.
            Matma, Polski były na wysokim poziomie.
            • obserwerlux Re: praca tylko dla HITLERÓW? a takiego wała! 19.09.12, 15:24
              Ta;) Niezastąpione są HITLERY i w szkole i w gminie i ... wszędzie. ;) Gdzie nie spojrzysz to HITLERY. A teraz jeszcze doszla żona wójta. Same specjalisty. Ciekawe ilu w gminie jest olimpijczyków, ile kół zainteresowań, sks-ów czy jak to sie nazywa.
              • mieszkaniec38 Re: praca tylko dla HITLERÓW? a takiego wała! 19.09.12, 15:57
                Nauczycieli z kwalifikacjami to teraz znajdziesz na pęczki.A ile lat miał A. hitlerek jak dostał stołek nauczyciela wf. 22 i ledwie licencjata.Nie było lepszych i doświadczonych?Proste jesteś hitlerek jest robota a reszta k
                opa w d..ę
                • dominictoretto Re: praca tylko dla HITLERÓW? a takiego wała! 19.09.12, 16:42

ziutek ty o demokracji to nie zaczynaj, bo hitlery to i przy komunie też na wysokich stołkach stały. A teraz kościółkowe. Normalni ludzie to mają przyzwoitość, honor a te zawsze aby przy władzy, aby się nażreć. superfranek napisał "wszyskie hitlery odrzywolskie popierają rudego i sandała" i taka jest prawda o ich zatrudnieniu. A nie wiedza i kompetencje. Co za ludzie chwalą hitlerów? Tylko Ci co muszą, a w domu i tak każdy swoje wie. Zrobili klikę i obsadzili wszystko i siedzą na stołkach nawet jak już biorą emerytury albo kasują dodatkowe umowy.
                  Rudy i sandał z nich korzystają, i razem doprowadzili do takiego stanu, że wszyscy, którzy chcą normalnie żyć i pracować muszą wyjeżdżać. Na koniec zostaną tylko hitlery a Odrzywół zaorają.
                  • ziutek1232 Re: praca tylko dla HITLERÓW? a takiego wała! 19.09.12, 18:16
                    Z wami to jak zmułami haha no ale to jak mowita ze hitlery to hitlery tamto to powiedzta dlaczego gajewski w dupe dostaje w odrzywole? Czy hitlery to pol odrzywolu? To nie wiedzialem ze hitlerow jest az tylu:) ja znam moze z 4 rodziny. A co z reszta co na gajewskiego nie glosowaly?
                    I drugie: podajta nazwiska tych nauczycieli co siedzum na bezrobotnym jak mowita ze ich na peczki. No podajta z 5 nazwisk
                    • dominictoretto Re: praca tylko dla HITLERÓW? a takiego wała! 19.09.12, 19:33
                      ziutuś, każdy wie jak jest a Ty sobie możesz wywody robić jak to hitlery są niezastąpione. Chcesz nazwisk, to najpierw podaj swoje.
                      Praca tylko dla hitlerów i przydupasów.
                      • ziutek1232 Re: praca tylko dla HITLERÓW? a takiego wała! 19.09.12, 19:55
                        no i widzita. Puste te wasze slogany. Nima u nas nauczycieli na bezrobotnym to po co tak piejeta jak koguty o poranku? a i hitlerów wszystkich ze 20stu a przeciwko gajewskiemu głosowało z pół odrzywoła. Klepieta, klepieta tak chyba żeby wum ulżeło, ale jak ma ulżeć to se klepta.
                        PS> Fajki drożejum o 60 groszy
                        Planowana od 1 stycznia 2013 roku podwyżka akcyzy na papierosy da w przyszłym roku budżetowi dochód w wysokości 345 mln zł. Dodatkowe 14 mln zł budżet zyska na podwyżce akcyzy na tytoń - wynika z opublikowanego w środę przez Ministerstwo Finansów projektu tzw. ustawy okołobudżetowej.

NO te z PO muszum mieć na premie a i wy zdrowsze będzieta, ja juz dawno rzuciełem więc ta wiadomosc mnie nie wzruszo.
                    • slawomir.gajewski Re: praca tylko dla HITLERÓW? a takiego wała! 19.09.12, 20:17
                      Drogi <ziutku>
                      1. Gajewski DRUGI raz z rzedu w d..pe DAJE Kmiecikowi w Odrzywole (a nie dostaje) w wyborach na wójta (poniżej ostatnie wyniki do rady i na wójta).;)
                      Jak poczytasz sobie nazwiska, to zobaczysz ile głosów dostaje w Odrzywole Gajewski;)

1. Gajewski Sławomir 48 Wyższe Odrzywół, zgłoszony przez KOMITET WYBORCZY WYBORCÓW SOLIDARNA GMINA, nie należy do partii politycznej 476 67,61%
                      2 Kmieciak Marian 47 wyższe Kolonia Ossa, zgłoszony przez KOMITET WYBORCZY WYBORCÓW MARIANA KMIECIAKA, nie należy do partii politycznej 228 32,39
                      --
                      oraz w wyborach do Rady Gminy
                      - Listy kandydatów
                      Numer na liście Nazwisko i Imiona Wiek Miejsce zamieszkania Liczba głosów ważnych oddanych na kandydata % głosów ważnych Mandat
                      1 Kwietniewska Dorota 47 Odrzywół 327 46.71%
                      2 Stępień Przemysław 33 Odrzywół 360 51.43%
                      3 Podkowińska Ewa 53 Odrzywół 300 42.86%
                      4 Macierzyński Tadeusz 52 Odrzywół 249 35.57%
                      5 Juźwicki Marek 47 Odrzywół 182 26.00%
                      6 Szwejda Marzena Franciszka 43 Odrzywół 186 26.57
                      7 Bystrzejewski Grzegorz 60 Odrzywół 190 27.14%
                      8 Gajewski Sławomir 48 Odrzywół 413 59.00%
                      9 Gaczyński Antoni Jerzy 58 Odrzywół 151 21.57%
                      Poniżej lin do strony PKW za 2010r/
                      wybory2010.pkw.gov.pl/obwwbp/pl/1423/142304-1.html
                      Pozdrawiam Sławek
                      PS.
                      Również podczas ostatnich wyborów do Sejmu Gajewski w samym Odrzywole WYGRAŁ. W gminie uzyskał 3 wynik i to startując z list niezbyt popularnej na naszym terenie PO.

• slawomir.gajewski Re: praca tylko dla HITLERÓW? a takiego wała! 19.09.12, 20:45
                        Drogi <ziutku>
                        A tu masz wyniki z 2006r., gdzie tak jak wyzej pisałem, to nie Gajewski dostal w Odrzywole w d..pe od Kmieciaka i przydupasów, ale to Gajewski DAŁ im po ....
                        czyli w wyborach na wójta: (bylo 3 kandydatów)
                        -
                        1. Gajewski Sławomir 44 Wyższe Odrzywół, zgłoszony przez Komitet Wyborczy Wyborców Solidarna Gmina, nie należy do partii politycznej 318 50,24%
                        2 Kmieciak Marian 43 wyższe Kolonia Ossa, zgłoszony przez Komitet Wyborczy Wyborców Gmina Odrzywół, nie należy do partii politycznej 245 38,70%
                        3 Kwietniewska Dorota 43 Wyższe Odrzywół, zgłoszona przez Komitet Wyborczy Polskiego Stronnictwa Ludowego, nie należy do partii politycznej 70 11,06%

No i w wyborach do Rady Gminy:
                        1 Stępień Przemysław Wacław 29 Odrzywół 296 46,84%
                        2 Gajewski Sławomir 44 Odrzywół 382 60,44%
                        3 Liziniewicz Artur Krzysztof 37 Odrzywół 258 40,82%
                        4 Podkowińska Ewa 49 Odrzywół 282 44,62%
                        5 Niemirski Władysław 57 Odrzywół 171 27,06%
                        6 Bystrzejewski Grzegorz Marian 56 Odrzywół 185 29,27%
                        7 Macierzyński Tadeusz Adam 48 Odrzywół 248 39,24%
                        8 Niemirski Zbigniew 36 Odrzywół 238 37,66%
                        Poniżej link do wyników PKW za 2006r.
                        wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiOkreg815d.html?okreg=142304-RDA/1
                        Pozdrawiam - Slawek
                        PS.
                        Być może, że jesteś nieświadomy, ale w 2010 r. Kmieciak w calej gminie wygrał "aż" o 21 głosów;)

• ziutek1232 Re: praca tylko dla HITLERÓW? a takiego wała! 19.09.12, 21:31
                          Sławuś dobrze, że się czujesz zwycinscą, dobre samopoczucie to przepis na długie zycie. pomogłes to nie muse szukoć, zeby chłopokom pokozać, ze w odrzywole nimo 228 Hitlerków, które głosowały przeciwko gajeskiemu. łoto mnie chodziło.
                          • slawomir.gajewski Obudź się Odrzywole!. Zakończyć rządy KLIKI! 19.09.12, 21:55
                            Drogi <ziutku>
                            Chyba nie przeoczyłem - ale pisałeś coś o "pół Odrzywołu"
                            Mam nadzieję, że już wiesz jak wychodzi proporcja zwolenników (Maryniego plus Kmieciak) do zwolenników Gajewskiego
                            i zamiast wypisywać tu ...kocopoly, lepiej wcześniej sprawdź.
                            Przy okazji zobacz (oczywiście, jak masz na to ochotę) , czy od 2006 komuś ubyło, a komuś przybyło zwolenników
                            Pozdrawiam - Sławuś, bo tyz piknie
                            PS.
                            Obudź się Odrzywole.
                            Myślę, że dłużej już ludzie nie dadzą się zrobić w konia. Widzą pobliski Klwów, Potworów i porównują z marazmem i zacofaniem Naszej Gminy, rządzonej przez KLIKĘ.
                            • ziutek1232 Re: Obudź się Odrzywole!. Zakończyć rządy KLIKI! 20.09.12, 07:12
                              Wystarczy, ze wojt zrobi tyn sam "numer" i pojdzie po ludziach od dumu do domu i nie masz najmniejszych szans na wygraną. Jestem do tego przekonany ale czy pojdzie? Dla ciebie " oby nie".
                              • superfranek Wszyscy kochają sandała, hitlerów i klike? 20.09.12, 07:47
                                A to barnej nie będzie już straszyl ludziów, poił wodą ognistą i dowoził? Ale jak jeszcze sandał weżmie ze sobą, całą rodzine hitlerów, wielbnego staroste to uzyska nawt i 140% czy nawtet i 157%. Wystarczy tylko na targu posłuchać. Tu wsyscy kochają sandała.
                                A ty ziutek tys kochosz sandała?
                                • handlarz_7 Re: Wszyscy kochają sandała, hitlerów i klike? 20.09.12, 08:49
                                  łoj nasłuchoł by sie nasłuchoł o tym swoim rzundzyniu..
                                  nie zrobi tego bo sie bedzie boł.. daly by mu ludziska wycisk.. a sa i tacy co moze i by go na pdworko nie wpuscieli.. albo psmi posculi..
                                  • handlarz_7 Re: Wszyscy kochają sandała, hitlerów i klike? 20.09.12, 09:00
                                    a moze ty ziutek kutek polotos po dumach i bedzies agitowoł na swojego pana..:)
                                    • ziutek1232 Re: Wszyscy kochają sandała, hitlerów i klike? 20.09.12, 09:45
                                      Jak byśta mieli lepsego kandydata to i by się moze zagłosowało na niego a tak wybiore Kmieciaka. A myslita że o Gajewskim nie gadają źle? wieta zalezy gdzie się ucho przyłozy, no ta?
                                      • superfranek Re: Wszyscy kochają sandała, hitlerów i klike? 20.09.12, 09:56
                                        Psiutek, coś kryncis. Przecia, ty i tak nie zagłosujes na nikogo insego niźli sandał. To i poca takowa godka. Pewnikiem se mazysz, zeby beło prawo iźli kandedatów zatwierdzoł osobiście sandal albo i rudy z hytlerami?
                                        • ziutek1232 Re: Wszyscy kochają sandała, hitlerów i klike? 20.09.12, 10:14
                                          jesli bedzie do wyboru Gajewski czy Kmieciak wybieram Kmieciak.
                                          • ziutek1232 Re: Wszyscy kochają sandała, hitlerów i klike? 20.09.12, 10:15
                                            Jak bedzie do wyboru Gajewski czy Drzewiczka wybieram Drzewiczka.
                                            • drzewiczka5 Re: Wszyscy kochają sandała, hitlerów i klike? 20.09.12, 13:43
                                              ziutek1232 napisał(a):

> Jak bedzie do wyboru Gajewski czy Drzewiczka wybieram Drzewiczka.

To co ???? Mam kandydować ;-) ;-)
                                              Oj , nie pod wąsik to byłoby niektórym.......;-) ;-)
    • youngerlady To musi się skończyć 20.09.12, 10:14
      Skończyłam studia dzienne,mam też uprawnienia do pracy w szkole. Wiem, że dla mnie w Odrzywole miejsca nie ma. Moi rodzice wiodą spokojne uczciwe życie nie mieszają się w politykę. Nie chodzą po prośbę do wójta czy starosty. Czy mam szansę na uczciwy start do stanowiska pracy w tej gminie? Czy ktoś ogłasza konkursy, nabory? Jasne kryteria kwalifikacji do pracy. Ok. może jestem słabsza od tych, którzy pracują w gminie czy szkole, może mam mniejszą wiedzę i doświadczenie. Ale chciałabym móc się o tym przekonać na skutek prawdziwej rywalizacji tak jak powinno to wyglądać. Dlaczego na starcie jestem gorsza od A, którego ciocia, wujek, tata przepychają na kolejne stołki. Dlaczego jestem gorsza od dzieci radnych, czy sołtysów dla których miejsce w jakiejś komórce gminy zawsze się znajdzie. Nie jestem też dzieckiem lokalnego biznesmena, który stawia wódkę przed wyborami (jak ostatnio) w zamian za zatrudnienie dzieci czy inne profity.
      Nie mam pieniędzy na otwarcie interesu a kasa z urzędu pracy i tak jest tylko dla wybranych. Mam wykształcenie, energię, chęć do pracy ale dla mnie i wielu takich jak ja pracy nie ma. I nie ma nawet uczciwych zasad.
      Gajewski nie jest lekiem na całe zło, ale jeden z niewielu chce to zmienić. Gwarancji na poprawę nie ma żadnych ale to co jest musi się skończyć.
      Pomysły w stylu agroturystyka czy sprzedaż truskawek pod muzeum w Odrzywole traktuję jako gadkę dla gadki.
      Na dziś wyjeżdżam do miasta, pewnie jakaś robota w supermarkecie na kasie się trafi. Ale meldunku nie zmieniam i na wybory na pewno przyjadę. I wiem już jak zagłosuję, tak jak wszyscy moi rówieśnicy, którzy maja już dość.
      • ziutek1232 Re: To musi się skończyć 20.09.12, 10:24
        Jak ty w mieście chcesz po studiach dziennych stać na kasie w supermarkecie to ty chcesz na wsi urzędy sprawować? Albo mosz problemy z samoocenum albo sie podszywosz pod kogoś kim nie jesteś. Mój dzieciok skonczył studia dziene i nawet nie pomyslął, żeby na kase do supermarketu iśc. dostoł prace za kumputerem bez zadnej pomocy. W miescie ofert duzo a ty supermarket wybierosz.
        Podszywo sie tu chyba jedno pani, nawet sie domyslum kto.
        Ale kantujeta
        Piseta pod publicke ale mata prawo tylko ze nikt tego nie kupi
        • bataher1234 Re: To musi się skończyć 20.09.12, 10:48
          Ty Psiutek, pewnie teraz siedzisz sobie w gminie albo w starostwie i piszesz na chwałe rudego i sandała. Myśli , że ktoś jest glupi. Jak hitlery i żona sandala takie uczone, to dlaczego wpychają się tylko tu. Co? nie wiesz, że wszędzie bezrobocie, a hitlery i inne przydupasy nie mogą się najeść. Nawet i komendantem policji został zięć hitlera. Co? Taki uczony? Czy mu załatwił wujo rudy. Słyszałem, że najpierw byl w drzewicy i jakby byl "uczony", to by tam zostal, a nie u nas.
        • piwko666 Re: To musi się skończyć 20.09.12, 10:50
          Tylko nieudacznicy chcą wracać po studiach dziennych na wioche i się babrać za 1500zł netto w brudnej polityce. Taka prawda. W mieście jest ok i nie musisz trząść dupą że Cię zwolnią bo w trymiga łapiesz nową robotę a i ścieżka kariery lub lepszych zarobków otwarta. A na ten pipidówek to można przed emeryturą przyjść. Kobito ściemniasz, ściemniasz.
          • superfranek Re: To musi się skończyć 20.09.12, 10:57
            A ty mistrzu, gdzie pracujesz. Pewnikiem robotę masz od rudego albo sandała. Czemu hitlery takie uczone, a tylko baranówek im w glowie. A i żona sandała tak samo.
            Co? tylko dla nich praca w urzedach i szkole, a reszte byś chcial do truskawek;)
            Jak jesteś taki samodzielny, samorządny i nie przydupas, pochwal się swoim nazwiskiem;)
            Zobaczymy co z ciebie za hytlersyn;), czy inszy synrudegolisa;)
          • ziutek1232 Re: To musi się skończyć 20.09.12, 10:58
            Zgadzom się z piwkiem 666.
            Ja to bataher czy jak ci tam, siedze na emeryturce, dzieci siedzum w miescie poksztłcone, prace majum i zawsze im odradzałem zostawania po studiach na wiosce, bo zawse na wsi było licho dla ludzi po studiach. Jak bedum chiały to se na wies wrocum tak jak pisoł piwko666 przed emryturum, majum gdzie bo jo wiecznie życ nie bede a chałpina stoi.
            Tak winc bijta we mnie ila wlezie a mnie to kole uszu lata.
            a zdanie swoje moge miec no ta?
            • piwko666 Re: To musi się skończyć 20.09.12, 11:08
              Superfranek do mnie walisz z tymi tanimi tekstami? Mam Ci się przedstawiać? a kim ty jesteś, że tego oczekujesz?
              Mogę Ci tylko powiedzieć, że pracuję w Łodzi od kilku dobrych lat, skończyłem studia i jak pomyśle, że miałbym żyć koło takiej ...... jak ty to dziękuję Bogu, że się wyrwałem z tego zadupia. Jestem "jeszcze" zameldowany w gminie Odrzywół, mam nadzieje, że jak Bóg pozwoli kupię mieszkanie w mieście ale to melodia przyszłości. Wrócić, wrócę ale prze emeryturą bo jak mam patrzeć jak hiena na stanowisko w urzędzie gminy za 1500zł w tak młodym wieku to mi słabo. W wyborach na wójta nie zagłosuję na pana Gajewskiego przede wszystkim za wstąpienie do PO i całokształt jego wypowiedzi na forach. Ten język, nie jest językiem urzędnika państwowego.
          • dominictoretto Re: To musi się skończyć 20.09.12, 11:05
            To dlaczego hitlery, sandał i inne przydupasy nigdzie się z Odrzywołu nie ruszają jak takie kariery można w mieście robić. To co oni tylko lokalni patrioci i społecznicy? Ilu z nich wyjechało do miasta? Siedzą wszyscy na stołkach i doją gminę
            • ziutek1232 Re: To musi się skończyć 20.09.12, 11:18
              a ilu młodych jest hitelrów? jedyn. wiec nie pier...l wierszy bo nie pierwszy haha. reszta kiedy miała wyjeżdzać, w latach 70tych? hahaha wieta było dobrze w handlu to zesta sie z takich hilterow wysmiewali bo w szkole na ubogich pynsjach. handel padł to zesta sie zaczeli przypier..c do hilterow. tyle w temacie. prawde mowie bo tu siedze i widze.
              Co Gajeski wejdzie na stolek, hitlerow pogoni a was nauczycielami i policjantami zrobi? hahahahahaha a to dobre, takie forum na stare lata to dobra rozrywka hahahah
              • dominictoretto Re: To musi się skończyć 20.09.12, 11:31
                Możesz sobie ironizować. Ludzie doskonale widzą kto, gdzie pracuje. I tu nie chodzi o dostanie się na stołek w gminie czy szkole tylko tylko tak jak napisała youngerlady o równe szanse. Ten się śimieje kto się śmieje ostatni. III rzesz też miała być 1000-letnia, tak więc śmiej się gościu puki jeszcze masz ciepełko.
                • slawomir.gajewski Zarobki za 2011.Pogorzała–sekretar. 8.062 mies. 20.09.12, 11:46
                  Witam
                  Ktoś (miłośnik Kmieciaka) tu pisał o „marnych” zarobkach w Gminie. Twierdził, że tu przecież nie warto pracować, bo to rzekomo 1.500 zł miesięcznie brutto, dlatego pozwoliłem sobie sprawdzić jak to jest w naszej gminie. W szczególności, czy rzeczywiście praca w UG czy tez w szkołach, gdzie panuje wyjątkowy nepotyzm) zwolennicy Kmieciaka pracuje społecznie, czy tez otrzymują sowite wynagrodzenie.
                  Tak samo, czy rzesz jego przydupasów, robi to z miłości do swego guru, czy tez dla ...kasy.
                  Dlatego pozwoliłem sobie sprawdzić płace drugiej osoby w UG, czyli Sekretarz UG:
                  I tak:

za 2011r. Pani Genowefa Celina Pogorzała za swoją ciężką pracę w UG Odrzywół, uzyskała wynagrodzenie w kwocie 78.031 zł
                  Dodatkowo
                  za umowy zlecenia (nie wiadomo co to za „umowy zlecenia”, ale pamiętam z sesji Rady Gminy, że w/w Pani sekretarz jest w zarządzie Lokalnych Grup Działania (jako przedstawiciel Gminy) i z tego tytułu (a nie z powodu uśmiechu) otrzymuje zapewne te dodatkowe 18.722 zł

A więc (nie należy tak rozpoczynać zdania) z tytułu samej tylko pracy w UG otrzymuje 78.031 zł które podzielone na 12 miesięcy daje (78.031 : 12) miesięcy = 6.502 zł. MIESIĘCZNIE.

Gdy tę kwotę (miesięczną podzielimy na 31 dni) wychodzi, że DZIENNIE
                  (dziennie wliczając soboty, niedziele i święta wychodzi 213 zł. DNIÓWKI. (78.031zł :365 dni= 213 zł DZIENNIE)
                  Jeszcze raz podkreślam.
                  Dniówka naszej Pani Sekretarz wliczając WSZYSTKIE w roku (365) dni wychodzi 213 zł.

Dodatkowo:
                  Tak jak pisałem wyżej, Pani Sekretarz otrzymuje DALSZE 18.722 zł z tytułu „umowy zlecenia” (zapewne związane, z faktem, że …jest z UG. Jeśli się mylę, proszę o sprostowanie)
                  Czyli łącznie sekretarz zarobiła 78.031 + 18.722= 96.753 zł dzielone na 12 miesięcy = 8.062 zł. Czyli dziennie 96.753 : 365 dni w roku = 265 zł DZIENNIE.

Czy okazuje się, że z jednej strony zwolennicy Kmiecika, namawiają do emigracji do miast, ze rzekomo w Odrzywole są małe zarobki itp. I nie opłaca się pracować w Urzędach czy też szkołach i namawiają ludzi do …. sadzenia truskawek, a tu się okazuje, że …. nie pracują społecznie.
                  /poniżej link do oświadczenia/
                  www.bip.odrzywol.akcessnet.net/upload/20120724093835z0823h3jeemq.pdf
                  Sławomir Gajewski – radny
                  PS.
                  Z uwagi, że w oświadczeniach majątkowych są deklaracje radnych, którzy są nauczycielami, no to zobaczymy, jak też „bezpłatnie” pracują w szkołach. Ile pobierają inni „prezesi” w UG, czy też Szanowny przewodniczący rady
                  • ziutek1232 :) 20.09.12, 12:03
                    Kłam....szek jesteś panie Gajeski jeśli chodziło o wpis piwko666. On pisał 1500zł netto a ty sugerujesz, że pisał 1500 zł brutto. A to jest duuuuuża różnica. Podajesz 2 najlepiej płatne stanowiska no ta? a jakie szanse majum młodzi na te stanowiska, żadne wiec dej se spokoj z podburzaniem ludzisk. Zwykły referent bez dodatkow stazowych wincej niż 1500zł-1800zł netto by nie mioł a o tym była gadka a ty się wpieprzasz w gadke i kryncisz pod swój profil.
                    Gadalismy o młodzieży a ty zaczynasz swoje. Nauczyciel ustawowo (pisali ostatnio w gazetach przy podwyżkach dla nich) stażowy ok 1300zł netto a tyn dyplomowany 2300 netto. ale żeby byc dyplomowanym to trza pouczyć galancie lat. Sam masz 2500 zł co miesiunc, moze bys załatwił komuś.
                    PS. Wczasy spedzosz w Odrzywole? hahahha
                    • drzewiczka5 Re: :) 20.09.12, 12:45
                      Tak jak pisałam w temacie założonym przez radnego Sławka o zarobkach p. Pogorzały....wszyscy pracujemy w celach zarobkowych, czy to na kontrakt , na umowe -zlecenie czy umowe o dzieło czy jakąkolwiek inną umowę....
                      Nie ma w tym nic dziwnego....chyba , że się mylę ????

JAk nie bierzemy wynagrodzenia to jest to społecznictwo albo wolontariat...

Poprosiłam radnego Sławka o podanie swoich przychodów ze wszystkich źródeł i wykazanie jakim jest społecznikiem , skoro tak prześwietla innych..

Nie bronię p .Pogorzały ani nikogo innego, tylko nie lubię jakichkolwiek nagonek na kogokolwiek
                  • piwko666 Re: Zarobki za 2011.Pogorzała–sekretar. 8.0 20.09.12, 12:22
                    Mam rozumieć, że jak pan by został wójtem to składa pan tu deklarację, że zrzeka się pan pensji wójta lub oddaje pan tą pensję co miesiąc na cele charytatywne?
                    Tyczyć to się będzie także przyszłego sekretarza gminy pana Stępnia? bo słyszałem że to on był szykowany na to stanowisko przy nieudanych dla państwa ostatnich wyborach.
                    PS> Pisałem o kwocie 1500zł netto, nie wiem czy pan celowo przekręcił, mam nadzieje, że nie.
                    Składa pan tą deklarację?
                    • dominictoretto Re: Zarobki za 2011.Pogorzała–sekretar. 8.0 20.09.12, 13:12
                      Gajewski na razie nie ma się czego zrzekać :-) co taka deklaracja byłaby warta? piwko666 pierwszy byś ją wyśmiał razem z ziutkiem i uznał za demagogię i tanie obietnice :-) Może niech obecny wójt się zrzeknie, to dopiero gest ;-)
                      • ziutek1232 Re: Zarobki za 2011.Pogorzała–sekretar. 8.0 20.09.12, 13:23
                        To kiedy się obietnice składa przed czy PO? haha. Głowa w pioch widze.
                        To on tu prześwietla zarobki i wkleja a sam 2500 kafla i tralala. Bohatier
                        • slawomir.gajewski Czy wójt robi łaskę? 20.09.12, 14:31
                          Może, zacznę tak.
                          Jako RADNY zgłaszam szereg interpelacji dotyczących funkcjonowania Gminy. Ma to związek nie tylko z prośbami forumowiczów (anoniomowymi) ale także i wynikającymi z osobistych próśb mieszkańców.
                          Tymczasem, podczas sesji, gdy zgłaszam takie wnioski (np. zrobienie gdzieś tam chodnika, drogi czy też wymiany żarówek na oświetleniu ulicznym) w odpowiedzi Wójt Kmieciak ....proponuje, abym to ja się tym zajął.
                          A przecież, tak jak zauważyliście, w pracy mam swój zakres obowiązków i jakoś się nie zdarzyło, abym komuś z tego powodu robił łaskę i kierował do ... wójta, czy tez kogoś innego.
                          Za to co robię mi płacą (mniej czy więcej, nie o to chodzi) i to mój obowiązek.
                          Tymczasem, jak wyżej o tym napisałem, wójt zamiast zając się sprawą.... mnie tym obarcza. „(wszystko do wójta, a radny Gajewski nie może się tym zająć)”.
                          No, to dlatego, pokazałem, że łaski mi jakiś tam wójt nie będzie robił. Skoro nie robi tego w celach charytatywnych, tylko mu za to jako podatnicy płacimy (nawet nieźle) no to jest On od tego jak ..... ;)
                          To samo dotyczy i KAŻDEGO pracownika UG.
                          A to, ze w większości na stanowiskach kierowniczych są zwolennicy Kmieciaka, to zapewne czysty przypadek;)
                          Tak samo jak i pozatrudniani w szkołach i to nie tylko na jednym etacie, ale na dodatkowych godzinach. (Pewnie to tez przypadek), w tym żona wójta.
                          Tymczasem, jakiś tam "anonimowy zwolennik", wypisuje, aby mieszkańcy wyemigrowali .....
                          Sławomir Gajewski - radny
                          PS.
                          Rzeczywiście mam urlop i szykuję się do cyklinowania, dlatego ... jak kawka, no to i przeglądam forum.
                        • karas874 Re: Zarobki za 2011.Pogorzała–sekretar. 8.0 20.09.12, 14:38
                          Ja na ten przykład jako obywatel gminy nie wymagam żadnych obietnic dot. zarobkow od żadnych kandydatow ale chiałbym aby za takie pieniadze jakie biora uczciwie wykonywali swoje obowiązki.
                          I aby po wyborach obywatel nie był intruzem który zawraca d...pe tylko aby był odpowiednio czy jego problem załatwiony.
                          Czy to dużo ??
                          Wiadomo że ani Gajewski ani wójt takich ośadczeń nie złożą więc dyskusjie na ten temat uważam za jałową.

Co do równości w starcie na stanowiska w gminie to sami przyznacie że widać gołym okiem co tu jest grane i kto pracuje.
                          nie ma przypadkowych osób tak ziutek czy piwko66??
                          • ziutek1232 Re: Zarobki za 2011.Pogorzała–sekretar. 8.0 20.09.12, 18:08
                            Oj sławuś sławuś otworz okno przy tym cyklinowaniu bo sie boje ło ciebie hehe
                            Składasz tum deklaracje? Co tak atakujesz zone wojta, daj kobicie spokoj, ch..j ci do tego gdzie pracuje, krasc nie kradnie a ty atakujesz ja a plakales jak twoja pogoniely z ossem.
                            Tum pogorzole tyz atakujesz nie wim czy zzazdrosci?
                            Ty sie nawet na tego radnego nie nadajesz taka polskażółć , obys nie wygrol za 2 lata tak ci po katolicku zycze, za te twoje gadki.
                            A ty jak dostales robote za 2500 kafla? Lopowiesz jak to belo? Przyganial kociol garnkowi.
                            Oj ludziska ludziska, zero zasad, pozagryzajta sie i jeszcze mlodziesz przemielta przez tum waszym zgnilum polityke. Naobiecujesz a pozniej kopa w dupe. Nowa klika z jasiami i innymi cwaniakami.
                            • handlarz_7 Re: Zarobki za 2011.Pogorzała–sekretar. 8.0 20.09.12, 18:22
                              o kuza twaz ktos wykasowoł moje wpsy o grajakch na skrzypcach..
                              a ty zioutek to weź sie do roboty bo cały dziń siedzis na interneie jesze jakis choroby dostanies jak juz nie dostołes..:)
                              • ziutek1232 Re: Zarobki za 2011.Pogorzała–sekretar. 8.0 20.09.12, 18:50
                                Ja juz swoje w zyciu wyprocowolem, tera kolej na wos zeby mi listonosz miol co przyniesc hahaha. A ciekawe kto na wase emerytury zarobi jak te mundre z rzundu takie zlodziejachy a tyn angielski finansista najwikszy lobuz. Glosujta na PO. Bedzieta miec angielkim herbatke hahaha
                            • slawomir.gajewski Re: Zarobki za 2011.Pogorzała–sekretar. 8.0 20.09.12, 19:24
                              Drogi ziutku
                              1. Nie atakuję, żony wójta, ale NEPOTYZM, że normalny nauczyciel nie ma pracy, bo wójt załatwia (no chyba nie twierdzisz, że pani Bożena ...tak na ładne oczy) dla swojej rodziny.
                              2. Poza tym, kobicina sie zaharuje. Pracować na przeszło etacie, szkodzi nawet na zdrowie;)
                              3. Z uwagi, że jestem radnym, a w gminie, której jestem radnym jest taka sytuacji .... to nie mów, że mi (ch... mi do tego). Swoją drogą, brzydko się wyrażasz. Czyżby nerwy.;)
                              4. To, że wykazuję, ile Sekretarz zarabia (nie jakieś 1500 netto, czy tez brutto jak błędnie podałem) to NORMALNA informacja, tak samo jak ile kosztował Stadion Narodowy, czy informacje jakie zamieszczacie na sąsiednim forum. Nie ma się co denerwować.;)
                              5. O tym, czy się na radnego nadaję, czy tez nie…. decydują MIESZKAŃCY. Jak wcześniej podałem, mimo, ze nikogo nie zatrudniam, nie zwalniam z podatków itd., to jednak ... wyborcy decydują i .... jestem radnym.
                              6. "anonimowo", to ty możesz byc nie tylko emeryt z Łodzi (jak opisujesz), ale nawet i Księżna Walii, , czy tez jakiś szejk. Mój znajomy, który czyta forum (nie pisze, jak zapewnia ) powiedział, że dla niego nie ważne są wpisy „popierające”, czy też „negujące”, bo „anonimowo" (tak jak TY) możne sobie napisać każdy (a i Kmieciak czy, tez Macierzyński) Dlatego, skoro wypowiadasz takie twierdzenia, (jak wypowiadasz) i skoro rzekomo jesteś taki "niezależny", zrób tak samo jak ja;)
                              7. Za wszystjko, o czym piszę na forum ponoszę pełną odpowiedzialność.
                              Pozdrawiam - Sławek
                              • ziutek1232 Re: Zarobki za 2011.Pogorzała–sekretar. 8.0 20.09.12, 19:41
                                Mówiełem żebys otworzył okno przy tym cyklinowaniu, nie wisz że obrobka drewna twardego grozi.. chyba ze ty panele cyklinujes to łoki.
                                Powiedz no cwaniacku gdzie napisolem że jestym z łodzi, czyzbvys jus mnie do lodzi eksmitowol zanim wojtem zostoles?
                                Przypier...dalasz się do kobiciny i dla ciebie za to zero szacunku bo ona w polityce nie siedzi. tak winc po kiego zes beczol jak stara baba jak ci kobicine pogoniely na taczkach wywiezły. wtedy godołes że rodzine ci atakujum a ty co robisz?
                                pokozujesz przez to tylko swojum slabość.
                                tyle w temacie, dla mnie jezdes przez to "zero" i łapy ci na rynku nie podom. czyli jakbys widzoł że ktos ci rynki na rynku nie podoje to wiedz ze to jo, nie bede musiol sie ci przedstawioć bedziesz wiedziol.
                                powiedziolbym ci dosodniej ale zes beksa i bys poleciol do tych co zawse na skarge tak winc tyle ci musi wystarcyc.
                                • handlarz_7 Re: Zarobki za 2011.Pogorzała–sekretar. 8.0 20.09.12, 20:29
                                  Ty ziutek mógłbyś się po polsku wypowiadać a nie kopiujesz moją gadke gwarową..
                                  I tak roboisz to nieudolnie dlatego nie kalecz rzemiosła i nie rób z siebie głupa..:)
                                • handlarz_7 Re: Zarobki za 2011.Pogorzała–sekretar. 8.0 20.09.12, 20:30
                                  Ty ziutek mógłbyś się po polsku wypowiadać a nie kopiujesz moją gadke gwarową..
                                  I tak robisz to nieudolnie dlatego i nie kalecz rzemiosła.. nie rób z siebie głupa.. przecież obrońcy kaczorow to nie przyatoi :)
                                  • pilica2 Re: Zarobki za 2011.Pogorzała–sekretar. 8.0 20.09.12, 20:54
                                    Ziutek to ty taki stary pierdel jesteś jak ci listonosz emeryture przynosi ;)
                                    Bo mojemu tacie to na konto wpływa.
                                    • slawomir.gajewski NEPOTYZM Kmieciaka. Żona i Macierzyńskie 20.09.12, 21:19
                                      Drogi ziutku
                                      1. No i co boisz się?! ja nazywam się Sławomir Gajewski - jestem z tego dumny, tak samo jak i z tego, ze nie boję się Twoich szefów, którzy mogą mnie teraz ….
                                      2. Już tacy jak Ty, „podają mi rekę” i to pierwsi wyciągają łapę. Kiedyś myśleli, ze Kmieciak ... wiecznie żywy (tak jak Lenin i socjalizm), a teraz .... grzeczni.;)
                                      3. Tak jak pisałem, nie czepiam się "prywatnej baby", ale NEPOTYZMU, przez który żona wójta pracuje dodatkowo w szkole, która podlega pod jej męża. (Moją, żonę z PODLOŚCI Kmieciak odwołał i to BEZPRAWNIE, a to chyba różnica - wyrok Sądu Pracy VI P 560/04). Pracowała w jednej szkole i ..fiinito. Kapewu.
                                      4. Być może, że pomyliłem Ciebie z witasikiem czy też innym, który pisał coś o Łodzi, tak samo jak i Ty w sprawie ...cyklinowania. Pisałem, że przygotowuję, a nie że ..cyklinuję;)
                                      5. Taki jak Ty, gdy zmieni sie Władza, (obojętnie kto nim będzie) będziesz właził w d... każdemu. Zaznam takich jak Ty.
                                      6. A tak, to tylko "anonimowo", możesz "pyżczeć" na forum.
                                      Sławomir Gajewski
                                      PS.
                                      I nie denerwuj się tak. ;) Spokojnie. Lenin jeszcze dwa lata ma "rządów".;)
                                      • ziutek1232 Chyba ci cegła na łeb spadła 20.09.12, 21:46
                                        Zdziwisz się i w jednym i w drugim.
                                        • lolotrolo Re: Chyba ci cegła na łeb spadła 20.09.12, 22:29
                                          ziutek zaczął bys te loginy chociaż zmieniac na witasika , piwko666 bo sie nudno robi cały czas tylko ziutek..ziutek..
                                          i zajmij sie robota w gminie bo ci stolek spod du...y ucieknie.. hahaha!!
                                          • ziutek1232 Re: Chyba ci cegła na łeb spadła 21.09.12, 07:11
                                            Od loginow to my mamy jednego szpeca na tym forum. 007mlody i takie tam wynalazki
                                            • korba825 Re: Chyba ci cegła na łeb spadła 21.09.12, 08:12
                                              hej ziutek czy jak ci tam witasik.. ewenualnie piwko666, przenieś sie na tamto forum bo za duzo obłudy tutaj siejesz..
                                            • superfranek Praca tylko dla sandałkowców, rudzielcow i hitleró 21.09.12, 08:16
                                              Kiźwa, psiutek, to od ktorej godziny pracujesz w urzedzie. Sandal poinien ci nadgodziny cyknąć.
                                              A i wyp..lić wsztkich, ktorzy nie są z kliki. Praca tylko dla sandałkowców, rudzielcow i hitlerów;)
                                              • gepard92 Re: Utworzyła się tu KLIKA 21.09.12, 12:31
                                                Co władza ostatnio zrobiła dla Odrzywołu??? Tak konkretnie to mają nas gdzieś, zarówno sam Odrzywół jak i pozostałe miejscowości. Niektórym to najlepiej tylko wychodzą hulanki na weselach.. Weź się Panie ogarnij i zacznij COŚ DZIAŁAĆ jako starosta!!!!!!!!!! A nie tylko swoim kolesiom.... A odkąd to jest Pan tak zaprzyjaźniony z tym, co za wódkę dowoził ludzi na wybory??? O ile mam dobrą pamięć to ten koleś bardzo dużo złych rzeczy o Panu mówił, jeszcze przed 2002 rokiem.
                                                • gepard92 Re: Utworzyła się tu KLIKA 23.09.12, 11:08
                                                  Czemu taka cisza się zrobiła w tym temacie??????????? Może ktoś z władzy by się odezwał, co nie czytacie??? Kampanię wyborczą czas zacząć......
                                                  • mieszkaniec38 Re: Utworzyła się tu KLIKA 23.09.12, 12:06
                                                    To nie wiesz, że władza wyjechała na wycieczkę, daj im wytrzeźwieć ;-)
                                                    Balecik, balecik..... Ciekawe kto tym razem zostanie basenową miss ;-))
                                                  • gepard92 Re: Utworzyła się tu KLIKA 23.09.12, 18:00
                                                    To niech chłopaki szybko trzeźwieją:) Ale potem liczę na małą konwersację z naszą władzunią:) Coś mi się zdaje, że już nie będą mieli żadnych argumentów. A i sponsorzy im się wykruszą.
                                                  • handlarz_7 Re: Utworzyła się tu KLIKA 26.09.12, 12:32
                                                    z tego dobrobytu to im sie juz w głowach pomiesało, bole , imprezy i wyciecki..
                                                    łoj zebyśta sie nie poslyzgnęli na tym jak mańka na stawisku

hej stawisko hej stawisko na stawisku ślisko, poslizgnęła sie Mańka pokozała wszystko :)
                                                  • gepard92 Re: Utworzyła się tu KLIKA 25.10.12, 13:44
                                                    No i co ziutek????? Udzielisz mi odpowiedzi??????? Co konktetnie ma gmina Odrzywół ze starosty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka