Dodaj do ulubionych

Fotoplastykon Magiczny Radom zaprasza. Cz. 1 [Z...

15.09.12, 15:31
ukaz carski w 1987? a to ciekawe...
Obserwuj wątek
    • chakal85 Fotoplastykon Magiczny Radom zaprasza. Cz. 1 [Z... 15.09.12, 22:46
      Fajne! Mam nadzieje, że pojawią się też tereny obecnych osiedli...
      • Gość: wXIX Przedwojennej zabudowy w Radomiu już nie wiele, IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.12, 11:47
        Są jeszcze ciekawe, zabytkowe domy, ale potrzebują one zabiegów konserwatorskich, bo są niektóre zapuszczone. Nie tylko w starej części Radomia. Parę obiektów widać nawet z tej drogi Warszawa-Kielce w Radomiu.
        • kot9999 Mi Radom kojarzy sie z pisem, rasizmem, lysymi itp 16.09.12, 19:33
          Mi Radom kojarzy sie z pisem, rasizmem, lysymi i innymi moherowymi patologiami, ale przyznam ze nigdy tam nie bylem.
          • Gość: Rosta Re: Mi Radom kojarzy sie z pisem, rasizmem, lysym IP: *.radom.vectranet.pl 17.09.12, 11:18
            a co to są moherowe patologie? Bo chyba nie Amber Gold, służalczość wymiaru sprawiedliwośći wobec rządu czy nepotyzm?
    • paartycja Re: Fotoplastykon Magiczny Radom zaprasza. Cz. 1 16.09.12, 13:37
      bardzo ciekawy cykl-na pewno obejrzę kolejne części :)
    • snowbird1 Miejsce straconej szansy 16.09.12, 15:54
      Wystarczajaco blisko Warszawy by kwitnac, niestety wszechobecny
      pisowski "duch" trawi to miasto jak gangrena.
      • Gość: Rosta Re: Miejsce straconej szansy IP: *.radom.vectranet.pl 17.09.12, 11:19
        No tak, bo przecież cała reszta Polski kwitnie hahahaha
      • Gość: m.arco Dobrze,że Radom jest PiS-wski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 23:52
        Szczecin jest PO-wski i zrobiło się z niego dziadostwo, to samo jest z Kołobrzegiem,
      • Gość: gośćA Re: Miejsce straconej szansy IP: *.radom.vectranet.pl 21.09.12, 19:33
        To jest miejsce na takie komentarze?? Wszystko trzeba popsuć tym jadem? Mnie też szlag trafia, na to co dzieje się w naszym mieście, ale tu jest miejsce na cieszenie się jego historią. Skomentuj zamieszczone zdjęcia, podziel się wspomnieniami albo się nie odzywaj w tym miejscu, proszę.
    • niekcemalemuszem Fotoplastykon Magiczny Radom zaprasza. Cz. 1 [Z... 16.09.12, 17:17
      Super. Az sie zalogowalem. Mam klikac 18 razy zeby zobaczyc stary Radom:-)
      Lepiej dajcie to na piano.
    • kemot696 Fotoplastykon Magiczny Radom zaprasza. Cz. 1 [Z... 16.09.12, 17:59
      czyli w Polsce Ludowej wprowadzonio nie tylko komunikację miejską ale i neony jak w stolicy. Dopiro na pocztówkach z PRL jest jakieś normalne życie miejskie. A "gruźliczanka" to nazwa żartobliwa bo gruźlica w PRL nie istniała w odróżnieniu od Polski przedwojennej. Pojawiła się dopiero po 1989 roku
      • jf94 Re: Fotoplastykon Magiczny Radom zaprasza. Cz. 1 16.09.12, 18:21
        kemot696 napisał:

> czyli w Polsce Ludowej wprowadzonio nie tylko komunikację miejską ale i neony j
        > ak w stolicy. Dopiro na pocztówkach z PRL jest jakieś normalne życie miejskie.
        > A "gruźliczanka" to nazwa żartobliwa bo gruźlica w PRL nie istniała w odróżnien
        > iu od Polski przedwojennej. Pojawiła się dopiero po 1989 roku

jednym slowem, szkoda ze komuna upadla
        • kemot696 Re: Fotoplastykon Magiczny Radom zaprasza. Cz. 1 16.09.12, 18:31
          w 1939 roku Radom liczył 90 tys mieszkańców . Pod koniec PRLu miał 220 000 mieszkańców. Od 20 lat Polski solidarnościowej ta liczba stoi w miejscu. Zamiast pomnika dla ludzi którzy po wojnie rozwijali to miasto są pomniki WiN i facetów którzy przyspawali w 1976 roku pociągi do szyn. Wszystkie procesy tzw. radomskie obejmowały tylko ludzi którzy mieli już wyroki kryminalne . Czy ktoś zaprzeczy?
        • Gość: Miki Niznana prełka w centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 18:32
          Zwracam uwagę na ten piękny , nieznany wielu obiekt w centrum Radomia.Szkoda ze skazany na zapomnienie a może nawet na unicestwienie tylko dlatego ze to Radom. W dodatku położony w obecnie tej "gorszej" nieuczęszczanej ,wyizolowanej od miasta częśći tzw "Żeromy" gdyby to było w W-wie czy Krakowie jego losy potoczyły by się inaczej , byłby obecnie perłą dzielnicy .
          historiaradomia.blogspot.com/p/galeria.html
          • Gość: Miki Re: Nieznana perełka w centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 18:35
            Chodzi o drukarnię Trzebińskich. Wybudowaną w podwórku przy ul Zeromskiego po śmierci Jana Kantego Trzebińskiego, w 100 rocznicę powstania drukarni.
            Sorry za wcześniejsze byki !
    • almansur Dresy i Silownie 17.09.12, 01:49
      no elegancja francja... to skad sie w Radomiu, centrum kultury, wziely te wszystkie lyse karki w dresach ?? :O :O ...
      rozklekotane " rasowane" BMW i silownie to znak rozpoznawczy miasta. Zawsze jak przejezdzalem przez Radom to zamykalem drzwi w samochodzie zeby mnie z niego nikt na swiatlach nie wyciagna....

pozdrawiam
      • Gość: Moro nie ten adres..... IP: *.radom.vectranet.pl 17.09.12, 07:15
        Wydaje mi się że te ostatnie "intelektualne" wpisy "specyficznych miłośników Radomia" powinny się znaleźć w innym wątku ,na pewno nie w tym.Tutaj piszemy o Radomiu jaki kiedyś był i raczej nigdy już taki nie będzie.
      • Gość: Rosta Re: Dresy i Silownie IP: *.radom.vectranet.pl 17.09.12, 11:22
        ahahahaha, nie ma co się chwalić swoim brakiem wiedzy.

A z domu wychodzisz w ogóle czy też się boisz że ci się stanie krzywda na mieście?
      • thejachu Re: Dresy i Silownie 17.09.12, 13:07
        Moim skromnym zdaniem siłowni jest za mało, przydały by się jeszcze ze cztery w śródmieściu, tylko takie porządne, a nie jakieś sodomickie fitnes cluby. Siła!
    • stanis44 Fotoplastykon Magiczny Radom zaprasza. Cz. 1 [Z... 17.09.12, 19:14
      Często wpadałem "pod 15-kę" na te wspomniane flaczki i cynaderki. Do dziś ich smak mam jeszcze w ustach. Były nieprzyzwoicie smaczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka