15.10.12, 16:04
Jeśli zmiany mają polegać na wymianie Marianów na ciocię Irene i 8 tajemniczych członków PO to ja za takie zmiany serdecznie dziękuję. Nie pisze się na nie.
Jedynie młody sprawny, chętny do działania i nie uwikłany w zależności mógłby coś zmienić w tej gminie a tak to zmiana z jednego układu na drugi układ, z jednej kliki na drugą klikę. Wystarczy przeczytac trzy pierwsze tematy z tego forum i juz to widać. Jeden kandydat drugie wart. Hitlery wymienione na Gaczynskich to nie są zmiany o których marzymy.
Nic dobrego w tej gminie nie będzie jeszcze bardzo dlugie lata.
Ps. Nie jestem kwietniewską lub innym chętnym do władzy
Obserwuj wątek
    • diazon młody sprawny, chętny do działania? To ja 15.10.12, 19:18
      Mistrzuniu to o mnie napisałeś. Jestem tego przekonany, bo zgodnie z twoim życzeniem: "jestem młody sprawny, chętny do działania i nie uwikłany w zależności"
      czyli wypisz wymaluj najlepiej się nadaję nie tylko na wójta, ale nawet na prezydenta i od dziś rozpoczynam kampanie. Mam juz za soba elektorat: matka z ojcem i siostra. Jak będzie nas więcej, chętnie zastąpię pana Kmieciaka. Tylko MUSICIE na mnie zagłosować. Na razie nie podam swojego nazwiska, bo mi moga zabrać "kuroniowkę", bo mimo że skończyłem studia, jestem bezrobotny. Czyli dopiero przed samymi wyborami wystartuję, ale już teraz miejcie mnie na uwadze.
      Lepszego kandydata ode mnie nie znajdziecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • drzewiczka5 Re: Zmiany 15.10.12, 19:23
      I tu się zgodzę.....niestety....
      Wymiana jednej kliki na drugą nic nie zmieni w gminie.
      Myślę , że dalej będą obowiązywały teorie spiskowe i prywatne wojny.

;-) ;-) albo.....może 8 wspaniałych na czele z radnym Sławkiem zawojują świat ( czytaj: gminę ) ????? ;-) ;-) hahahahaha....

• diazon młody sprawny, chętny do działania? To ja 15.10.12, 19:52
        Czyli pozostaję tylko ja. A z pomocą drzewiczki, pilicy, korczanki i pozostałych rzek i rzeczek pokonamy wójta i staroste i ich klike.
        • drzewiczka5 Re: młody sprawny, chętny do działania? To ja 15.10.12, 20:09
          Diazon !
          Do boju ! :-)
      • drzewiczka5 Re: Zmiany 15.10.12, 20:10
        Sorki , zapomniałam o Cioci Irenie....
        • ojciecdyrektor99 Re: Zmiany 15.10.12, 20:23
          Zejdźcie na ziemię. Gdy jakiś idiota nie ma pomysłu, to wydziwa, Mlody, piękny, niezależny itd.
          Jak ktoś rzeczywiście czuje się na siłach pokonać panująca klikę może zgłosić swoją kandydaturę.
          • buli26-425 Re: Zmiany 15.10.12, 20:41
            Temat ciekawy, zacznijmy od tego kto się odważy. Popatrzcie ilu z nas ma odwagę pisać pod swoim nazwiskiem, a co dopiero wystartować w wyborach. Co narazicie się na gniew władzy? No to kto pierwszy, jaka kandydatura jako alternatywa?
            • czyleciznamipilot6 Re: Zmiany 15.10.12, 21:11
              Cieszę się,że zgadzacie się ze mną iż taka zmiana to nie zmiana a na pewno nie na lepsze. Niech każdy z Nas przemyšli czy ma wśród nas taką osobę, która by się do tego nadawała.
              Nie musi się tutaj taka osoba produkować i wchodzić w wojnę z tym panem co wszyscy są dla niego za krótcy ( to ten radny co pozjadał wszystkie rozumy)
              Przykładem że dla odważnych świat należy jest ten młody radny z wysokina, jakoś się nie bał i nim został a i dotychczasowy wójt też jak obejmował stanowisko był przed 30stką.
              Zagrajmy na nosie tym starym....;)
              Oni już dzielą stołki a my im nóżki podpiłujmy. W młodych siła a nie w układowiczach!
              Ps. Drzewiczka za to że zapomniałaś o cioci Irenie naplują ci do szklanki z winem chyba że w tym barze już wina na szklanki się nie sprzedaje:) taki żarcik bez urazy
            • slawomir.gajewski Re: Zmiany 15.10.12, 21:22
              Witam
              Dla jasności. Nie byłem, nie jestem i wcale, nie muszę być wójtem. Po prostu, chciałbym żyć w Gminie, gdzie się normalnie rozmawia z ludźmi na zebraniach, gdzie jest możliwość wyrażenia swojej opinii, gdzie przestrzega się podstawowych wartości, gdzie za powyższe nie ciągają cię po sądach czy też nie mszczą się na tobie i twojej rodzinie.
              Tymczasem, jak jest każdy to widzi i dlatego, gdy o tym piszę na forum nikt mi nie zarzuci, ze cokolwiek kłamię. BO TAK JEST i dlatego, w poprzednich wyborach uzyskałem prawie polowę oddanych głosów (minus 21), w sytuacji, gdy nikogo nie straszyłe, wody nie stwiałem i nie dowoziłem. Zresztą, każdy wie, że moja kampania polegała na wręczeniu (ktoś to trafnie ujął na forum) „dwóch ulotek, cukierek i uśmiech”;)

Dlatego, jeśli ktoś czuje się na silach namawiam do startowania w wyborach. Ze swej strony oferuję wszelką pomoc prawną. Dodatkowo, gdy dojdzie do drugiej tury wyborów, zobowiązuję się aktywnie włączyć w kampanię, aby pokonać "imperium SITWY".
              Sławek Gajewski
              • ziutek1232 Re: Zmiany 15.10.12, 21:34
                Młodzi zaczeli samodzielnie myśleć i wyciągać wnioski, trafne wnioski odnośnie Sławusia. Pozytywnie, pozytywnie
                • czyleciznamipilot6 Re: Zmiany 15.10.12, 21:46
                  Dziękujemy za chęć pomocy ale cała inicjatywa polegałaby na tym by być niezależnym od jednej ani drugiej strony. Pomocy prawnej też byśmy nie potrzebowali, młodzi mają więcej w głowach niż wam się wydaje. Ale głosy bardzo chętnie byśmy od pana przechwycili ale nie na tej samej zasadzie co pan Wałęsa podczas okrągłego stołu( układowicz).
                  Ps. Niech pan o sitwach tak nie bębni bo po kilku tematach z tego forum można wyrobić sobie zdanie że jeśli jest sitwa to na pewno nie jedna a po dwóch stronach. Nas polityka jako młodych nie intersuje, my chcemy coś zrobić dla tej gminy.
                  Ps. Piszę "My" gdyż rozmawiałem z kilkunastoma osobami i wolnych rozmowach takie wnioski się nasuwały. Na tym zakończę. Do usłyszenia za kilka miesięcy.
                  • superfranek Re: Zmiany 15.10.12, 21:50
                    Nie bede śpiwoł bo serce pęka

Bo bat ino w ręce mnie pali

Nie mogę splunąć bo ślag mnie trafio

Kmieciu !!! - bo lud nasz się żali !!!!!!!
                    • buli26-425 Re: Zmiany 15.10.12, 22:25
                      Z tym młodym radnym z Wysokina to bym nie przesadzał. Słyszałem jak robił kampanię, metoda barneja dla chlopakow z pod sklepu. Jeszcze nie słyszałem o jego działaniach
                      incjatywach. Jakie ma wykształcenie, jakie kompetencje,kwalifikacje doświadczenie?Może ktoś przybliżyć?
                      • drzewiczka5 Re: Zmiany 15.10.12, 22:45
                        Faktycznie, też nie słyszałam...
                        ale chłop młody jest to pójdzie po rozum do głowy , a taki 50+ latek to czego może dokonać ? I czego się nauczyć , żeby pójść do przodu ? Co może wymyśleć jak on w komunie się wychowywał ?
                        Akademię ku czci zorganizuje ??? Lodowisko za szkołą wyleje , bo tak jakiś profesor z Lipin robił w zamierzchłych czasach ???Czy jakieś inne banialuki rodem z koziej wólki ( nie obrażając nikogo )wymyśli ???
                        Prawdą jest , że potrzeba młodych ludzi z otwartymi umysłami . Ludzi wzrastających w XXI wieku a nie wychowanych w poprzedniej epoce i na tamtym stereotypie myślowym , bo ....czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci.....
                        • buli26-425 Re: Zmiany 15.10.12, 23:06
                          Daj jakiś konkret Drzewiczka, to wtedy będzie można podyskutować. Bo tak to sobie można rzucać jaki to jest idealny kandydat i nic z tego nie wyniknie.
                        • slawomir.gajewski Re: Zmiany 15.10.12, 23:08
                          Rzeczywiscie. <drzewiczka> ma słuszną rację.;) Zresztą jak zawsze;) Pewnie dlatego p. Kmieciak teraz nie wystartuje, ale oddeleguje <zituka> albo na starostę albo co namniej na wójta. Jak nie Odrzywołu, to chociaż ... Koziej Wólki, jak to trafnie ujęła <drzewiczka>
                          • ziutek1232 Re: Zmiany 16.10.12, 07:26
                            Drzewiczka pisała Sławuś o tobie. Ja się tam na urzędy nie pcham jak ty.
                            • komentator_123 Re: Zmiany 16.10.12, 09:02
                              Witam pozwolicie że sie dołącze do waszej ciekawej dyskusji :0
                              Wszystko ładnie piszecie, chcielibyście przewrócic świat do góry nogami i zmienic układy w gminie fajnie .. tylko jednego nie bierzecie pod uwage że to wszystko to wasze wymyslone marzenia.
                              Real jest zupełnie inny, jeżeli człowiek który walczy z klika kilka lat mając za soba polowe ludzi z gminy (zabrakło 21 głosów) to czy jakis młody kutuś nie majacy zadnego doświadczenia ani poparcia w gminie gdzie ludzie usłysza o nim po raz pierwszy poleca i od razu na niego zagłosują tak?..., smiechu warte..
                              Jedynym realnym kandydatem do wysłania obecnego nam panującego na "urlop" po 20 latach pracy jest tylko na ten czas Sławomir Gajewski.
                              Jeżeli jesteście tacy odważni niech ktoś kto chce w przyszłości wysadzić z siodła obecnego "jedźca" zaloguje sie z imienia i nazwiska i robi sobie tu kampanie wyborczą zobaczy jak szybciutko zostanie sprowadzony do parteru mowiąc językiem zapaśników a potem na kolana i po chłopie...

Czekam na takiego odwaznego aby zadać mu kilka pytań.
                              • odyseusz_57 Re: Zmiany 16.10.12, 09:34
                                Niektórym mlodym sie wydaje że jak człowiek ma 50 lat to sie nadaje na odstawke..
                                Nie biora pod uwage doświadzcenia zyciowego którego nie zastapi nawet njamadrzejszy uniwersytet.
                                Gościu wpisał sie kilka razy i pokaże sie za pare miesiacy dobre sobie.. i chce zmieniać układy w gminie.
                                a do zrobienia lodowiska nie potrzeba takiego myslenia jakie prezetuje bo wystarczy skorzystac z internertu i firm w internecie ktore oferuja budowe np. lodowisk

lodowiska.pl/index.php?act=contact

a tak wygląda lodowisko jak by ktos nie widział

www.google.pl/search?q=lodowisko&hl=pl&client=firefox-a&hs=Gk2&rls=org.mozilla:pl:official&channel=np&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=0wp9UNWyB-OI4gSRtoDQCg&ved=0CD8QsAQ&biw=1015&bih=431
                                Piszecie totalne bzdury że ktos ma myslenie dawne z zamierzchłych czasów. Tu nie chodzi o myslenie tylko o operatywnośc i incjatywe.
                                A jeszce żeby spelnić te wymarzone potrzeby jak lodowiska czy boiska z prawdziwego zdarzenia z krzesełkami jak to jest w Klwowie trzeba miec finanse a aby pozyskać te finanse trzeba wiedzieć jak to robic i sie orietowac gdzie je uzyskać.
                                Jeżeli obecnie nam urzędujący 20 lat mający do dyspozycji cała grupe ludzi z gminy nie dokońca potrafi uzyskać dotacje na pewne przedsięzięcia to co może jakis ninus raczkujacy na czterch łapkach i na gówno mowiący papa .. papa..:)

Pierwszym który skoczy do gardła takiemu oficjalnemu kandydatowi na stołek bedzie Ziutek a reszta go rozszarpie na strzepy..
                            • drzewiczka5 Re: Zmiany 16.10.12, 09:29
                              Buli , konkret to ja Ci mogę dać w temacie...dzisiejszego obiadu u mnie w domu ;-) Nie mam pojęcia kto byłby najlepszym kandydatem :-( , a uwierz mi , bardzo chciałabym posiadać taką wiedzę...
                              Mówię tylko, że gminie potrzeba "młodej krwi ". Już pisałam niejednokrotnie o tym na forum.Pomysł z kobietą na stanowisko wójta też rzuciłam parokrotnie.
                              Ja tylko mam nadzieję, że faktycznie ktoś się odważy i zakasuje tych dwóch panów ...jednego co to balety mu w głowie...i drugiego co to zadeklarował, że ....wcale nie musi być wójtem...łaskawca...

Sławek ,
                              a Ty przestań wreszcie przekonywać ludzi , że mówisz całą prawdę i tylko prawdę...przecież nikt Ci nie zarzuca żadnych kłamstw...
                              W temacie Twoich 21 głosów też cała gmina jest bardzo dobrze poinformowana..chyba tylko z ambony jeszcze nie ogłosiłeś...
                              I o prześladowaniach też wszyscy doskonale wiemy...
                              Ty się weź w garść i zamiast opowiadać ciągle te same farmazony , zacząłbyś odpowiadać konkretnie na pytania forumowiczów...bo widzę , że ostatnio coś się migasz...

Miłego dnia życzę.
                              • odyseusz_57 Re: Zmiany 16.10.12, 09:51
                                Chodzi w tym wszystkim o to aby poprzec wszystkimi siłami taka realna osobe która ma siłe przebicia u ludzi i może faktycznie zmienic JNP (jasnie nam panujacego ).
                                Obecnie tez nie widze innego kandydata jak radny S.G.
                                Nawet chociazby tylko na 4 lata aby przeorac kwity i sprawdzic co i jak było przez te lata i czy było wszystko z literą prawa...
                                Z tego co pisze radny ma problemy z uzyskaniem jakiś dokumentow które jak psu zupa należą sie do wglądu radnemu czy radzie Gminnej , więc daje to do myslenia że może byc cos nie tak..i dlatego warto działac razem wspólnie a nie rozdrabniac sie i pisac o jakis mlodych niuniusiach nie majacych zielonego pojęcia o niczym.
                                I wpisujących sie na forum raz na kilka miesięcy :)

Powodzenia niuniusie :)
                                • karas874 Re: Zmiany 16.10.12, 10:16
                                  siema zgodze sie z wami że zmiany sa potrzebne ale z głową..
                                  ktos kto sie sie zasiedział 20 lat na stołku ma uspiona operatywnośc i incjatywe bo popadl prawdopodobnie w rutyne i wydaje mu sie że tak bedzie zawsze..
                                  najlepszych i długo jeżdżących kierowców tez gubi często rutyna bo jak jeździ długo i zrobił setki tys kilometrów to wydaje mu sie że jeździ najlepiej a potem któregos pieknego dnia nagle dochodzi do wypadku..

apropo starych i ich myślenia to kaczor tez stary a po co sie pcha do rzadzenia.. no tak ma koło siebie młodego Adaśka H. wszystko jasne..;)

• buli26-425 Re: Zmiany 16.10.12, 10:22
                                  Drzewiczka a może dasz przykład kobiety, która mogła by wystartować. Tylko trzymajmy się zasad, że to osoba z poza układów, młoda, z pomysłami. Może rzeczywiście kobieta to dobry pomysł skoro na razie jesteśmy ograniczeni tylko do dwóch kandydatów Sławka i Mańka.
                                • glosmlodziezy Re: Zmiany 16.10.12, 10:26
                                  Kolega, który założył ten temat wyraźnie napisał, że zmiana na Gajewskiego to nie zmiana na lepsze. Nie potrzebna nam taka zmiana z układu Hitlerów na układ Gaczyńskich itp.
                                  Komentator czy ty jesteś w tym nowym układzie, że tak nam podsuwasz namolnie nazwisko Gajewski pod kartę wyborczą?
                                  My takich zmian nie chcemy, nie chcemy nowe układu gdzie w konfrontacji na stanowisko w urzędzie wiadomo, że przegramy z Stępniem, Gaczyńskim, panem Jankiem, ciocią Ireną i Bóg wie z kim tam to wszystko jest powiązane.
                                  Co ma pan Gajewski nam młodym do zaoferowania, jaką prace?
                                  Skatepark to niech sobie ..... to dla dzieci 15 letnich a co z nami młodymi 25 letnimi i wzwyż?
                                  Jaką prace nam oferuje? Jakie warunki? Bo jak tylko zebrania wiejskie to my nie chcemy takiego kandydata. Da nam wszystkim prace w gminie? Stworzy nowe miejsca pracy?
                                  Mydlicie nam oczy od dawna, więc nowa inicjatywa młodych jest super, to jest przyszłość tej gminy.
                                  I nie opowiadaj komentator, że nie damy rady bo to bo siamto. My nie mamy po 16-18lat. Każdy z nas ma jakieś doświadczenie w pracy, każdy jest w czymś dobry wyspecjalizowany. Kwestia zebrania się , utworzenia grupy dyskusyjnej, wybadania możliwości każdego z nas, przydzielenia obowiązków i do przodu!
                                  Jeszcze możemy wykręcić taką kampanię wyborczą jakiej się nie śniło Gajewskiemu i Kmieciakowi. Jak za cukierki albo za wóde zdobywa się w tej gminie głosy to co dopiero jak się zrobi prawdziwą kampanię. Ja z mojej strony mógłbym zadeklarować pomoc graficzną, ulotki, plakaty i cały PR z tym związany.
                                  W młodych siła!
                                  • komentator_123 Re: Zmiany 16.10.12, 10:36
                                    Nie ma sprawy kolego jestm za. Czekam na imię i nazwisko tego relanego kandydata i niech rozpoczyna soja kampanie juz tu i teraz od forum a wam pomogę :)
                                    Pisze o radnym Gajewskim bo w ostatnich latach tylko on potrafił siel realnie przeciwstawic i oficlajnie wystapić jako kandydat na to stanowisko wiadome.
                                    • komentator_123 Re: Zmiany 16.10.12, 10:40
                                      Czekam tez z utęsknieniem na propozycje nowego młodego kandydata dla ludzi w sprawie pracy, pomocy społecznej czy innej oraz nowych rozwiązań na różne tematy, które pomoga nam wspolnie lepiej funkcjonować w gminie dawajcie.. je...
                                      • komentator_123 Re: Zmiany 16.10.12, 10:43
                                        Prośba do propozycji dopiszcie jeszcze jak je zrealizować realnie w życiu nie tak na forum jak teraz wirtualnie.. tylko realnie jak co i gdzie i dlaczego.. to może wam uwierzę :)
                                        • benekzpodlasu Re: Zmiany 16.10.12, 10:55
                                          A dlaczego nikt nie mówi o Pani Dorocie Kwietniewskiej. Znając życie też będzie startowała. (nie po raz pierwszy)Jak dla mnie to też osoba z układu. Weszła do rady na "plecach" Gajewskiego a teraz uśmiecha się do wszystkich. Od Kmieciaka do Gajewskiego, zero wiarygodności.
                                    • glosmlodziezy Re: Zmiany 16.10.12, 10:55
                                      Komentator pisze:
                                      "a i niech rozpoczyna swoja kampanie juz tu i teraz od forum"
                                      jednak jesteś w układzie, w kolejnej zawiązującej się "sitwie" jak to lubicie pisać.
                                      My mówimy o grupie ludzi, młodych mających coś w głowie, mogących swoimi pomysłami pomóc tej gminie.
                                      Czy nie znajdziemy młodego lepszego ekonomisty od p. Gajewskiego?- znajdziemy:)
                                      Czy nie znajdziemy młodego lepszego prawnika od p. Gajewskiego?- znajdziemy:)
                                      Czy nie znajdziemy młodego lepszego od pozyskiwania dofinansowań z UE od p. Gajewskiego? znajdziemy
                                      Czy nie znajdziemy młodego lepszego informatyka od p. Gajewskiego? znajdziemy
                                      Czy nie znajdziemy młodego lepszego administratora od p. Gajewskiego? znajdziemy itp.
                                      Czy nie znajdziemy młodego lepszego księgowego od p. Gajewskiego? znajdziemy itp.
                                      Grupa młodych specjalistów pod przewodnictwem jakiejś rozsądnej młodej osoby.
                                      Oczywiście nie chcemy robić przewrotów i miotłą wymiatać wszystkich pracowników gminy, chcemy dolać świeżej krwi i opierać się na ich doświadczeniu.
                                      To jest taki zalążek, taki początek, szukamy oczywiście chętnych do tego małego jak na razie przedsięwzięcia. My się nie mamy czego bać:)
                                      • komentator_123 Re: Zmiany 16.10.12, 11:08
                                        Kolego nie jestem w rzadnym układzie ani z jednej strony ani z drugiej nie bedę ci tego udowadniał tu na forum bo nie widze takiej potrzeby.
                                        Szukajcie lepszego realnego kandydata, życzę powoadzenia :)

Zaznaczam tylko realnego z imienia i nazwiska bo bajki o nowym niezaleznym to możemy sobie pisac do konca świata i jeden dzień :)
                                        • komentator_123 Re: Zmiany 16.10.12, 11:10
                                          Od razu sory za błąd "żadnego" bo mnie zaraz Ziutek zje za to na śniadanie :)
                                      • buli26-425 Re: Zmiany 16.10.12, 11:09
                                        Ja też Kwietniewskiej nie ufam, nie ma nawet o czym mówić w przypadku tej Pani.
                                        głosmłodzieży póki co to Gajewski nie jest wójtem, może odnoś się do Kmieciaka bo to jest problem.
                                        Jestem zainteresowany tym pomysłem, do kogo mam się zgłosić? Kiedyś musicie się ujawnić bo Państwowa Komisja Wyborcza nie zarejestruje loginu z forum jako kandydata.Piszesz "My się nie mamy czego bać" no to dawaj namiar i alleluja i do przodu jak mawia ojciec dyrektor ;-)
                                        • xzc_456 Re: Zmiany 16.10.12, 11:13
                                          my.. grupa młodych.. czy 3 nowa klika do stołka hahaha !!
                                          • xzc_456 Re: Zmiany 16.10.12, 11:15
                                            dobrze że macie dzis z rana dobre humory.. dawajcie dalej..:) :) :)
                                            • glosmlodziezy Re: Zmiany 16.10.12, 11:31
                                              Na razie jest Idea, pomysł sami przyznacie, że nie głupi. Pokazujący, że może być inna alternatywa niż układ i po drugiej stronie jak na razie układzik.
                                              Wy się tutaj pienicie ileś lat a my w 3 wpisach udowodniliśmy, że p. Gajewski w niczym młodym nie pomoże jako ten który ma zmienić stery. Dlatego może młodzi zechcą zmienić sami tą gminę a pana Gajewskiego odstawić na bocznice, on już miał kilkukrotną szansę przejąć stery i nie dał rady, raz mało co brakowało ale jednak nie dał rady( a może i dobrze widząc co oferuje). Ma swoje koło PO niech idzie w politykę, na głęboką wodę, to jego żywioł.
                                              PS. Buli spokojnie, znajdziemy Cię:) Wszystko na spokojnie. Najpierw trzeba pomyśleć, potem robić a nie na odwrót tak nam "starzy" mówili;)
                                              • buli26-425 Re: Zmiany 16.10.12, 12:01
                                                Znajdziemy Cię, brzmi trochę groźnie ;-) No czekam, chętnie poznam wasze pomysły
                                                • ziutek1232 Re: Zmiany 16.10.12, 12:04
                                                  Towarzystwo się rozkręca:) Pomysł nie głupi, nie skrytykuję.
                                                  Toć Cię Sławuś młodzieży podsumowało.
                                                  A co na to młody 007? hahaha ciekaw jestem jego zdania:D
                                                  • mieszkaniec38 Re: Zmiany 16.10.12, 12:29
                                                    młodzieży mam przez to rozumieć, że Kmieciak i Niemirski są dla Was spaleni i ich czas się skończył. A Gajewski po prostu nie jest waszym wymarzonym, tak? Bo na razie dyskusja wokół Gajewskiego a o Kmieciaku i Niemirskim nikt nie pisze.
                                                  • glosmlodziezy Re: Zmiany 16.10.12, 12:36
                                                    Przeczytaj tytuł postu a się domyślisz.
                                                  • glosmlodziezy Re: Zmiany 16.10.12, 12:48
                                                    Oczywiście nie ujmuję dokonań wójta przez te 20 lat. Tylko nieobiektywny mógłby powiedzieć, że w tej gminie nic nie jest zrobione. Drogi wyremontowane, poprowadzone czasem na takie wioski że nie wierzyłem jak jechałem, dwa boiska w tym Orlik, Hala, wodociągi, kanalizacja ( prócz jednego miejsca:)), oczyszczalnia. Ale czy ponad 20 lat to nie za dużo? Może brak pełnej koncentracji, brak chęci do jeszcze większego wysiłku.
                                                    Jak zmiany to na młodych. A nie partyjniaków.
                                                  • pilica2 Re: Zmiany 16.10.12, 12:58
                                                    Oj młodzieży , młodzież juz po trzech wpisach macie nowego wójta.
                                                    Od pomysłu do realizacji jeszcze długa droga.
                                                    Piszecie o Panu Gajewskim więcej niz o Panu Kmieciaku, który jest chyba juz 20 lat wójtem i jak widzę i można wywnioskować to nie obecny wójt jest dla was problemem tylko Pan Radny Gajewski.
                                                    Cała niedoświadczona młodzież na huuura a za plecami nie ma nikogo.
                                                  • pilica2 Re: Zmiany 16.10.12, 13:03
                                                    Tez chętnie bym poznała tego nowego kandydata :) może by mi przypadł do gustu.. :)
                                                    młody to młody byle by nie fajtłapa jakaś :)
                                                    gorzej to zniose jak bedzie młoda ;)
                                                  • glosmlodziezy Re: Zmiany 16.10.12, 13:50
                                                    Chcemy przedstawić grupę młodych specjalistów pod patronatem młodego sprawnego "managera" i tą grupę chcemy przedstawiać potencjalnym wyborcom.
                                                    Drzewiczka dobrze napisała, wy chyba za bardzo przesiąknięci tamtym systemem nie możecie przetrawić u was tylko liczy się nazwisko a reszta na doczepkę.
                                                    Tyle na tą chwilę, zobaczymy jakie są możliwości, chęci i zdolności personalne w naszej młodzieży.
                                                    My pokazujemy jak powinny wyglądać zmiany a nie zmiana nazwiska wójta ( bez zmian w gminie)
                                                  • drzewiczka5 Re: Zmiany 16.10.12, 14:25
                                                    pilica2 napisała:

> Tez chętnie bym poznała tego nowego kandydata :) może by mi przypadł do gustu..
                                                    > :)
                                                    > młody to młody byle by nie fajtłapa jakaś :)
                                                    > gorzej to zniose jak bedzie młoda ;)

Dziecko drogie,
                                                    spoważniej troszkę...;-) to nie wybory miss / mistera obwarzanka ;-) ;-) ;-)
                                                  • drzewiczka5 Re: Zmiany 16.10.12, 14:21
                                                    mieszkaniec38 napisała:

> młodzieży mam przez to rozumieć, że Kmieciak i Niemirski są dla Was spaleni i i
                                                    > ch czas się skończył. A Gajewski po prostu nie jest waszym wymarzonym, tak? Bo
                                                    > na razie dyskusja wokół Gajewskiego a o Kmieciaku i Niemirskim nikt nie pisze.

Ja myślę , że tych dwóch panów nikt nie bierze pod uwagę...
                                                    a " zwykły wiejski facet " jakoś mało przekonujący....
                                                  • drzewiczka5 Re: Zmiany 16.10.12, 14:18
                                                    ziutek1232 napisał(a):

> Towarzystwo się rozkręca:) Pomysł nie głupi, nie skrytykuję.
                                                    > Toć Cię Sławuś młodzieży podsumowało.
                                                    > A co na to młody 007? hahaha ciekaw jestem jego zdania:D

młody 007 musi poczekać na jakąś imprezę....żeby loginów przypilnować...
                                                    a tu jak na złość sezon grillowy się skończył...;-)
                                                  • komentator_123 Re: Zmiany 16.10.12, 14:44
                                                    Jak wy chcecie wypromować nowego kandydata jak nie wiecie kogo ? mowa trawa..
                                                    Na pewno nie zagłosuje na kogos z kapelusza, ktorego poprze może klku kolesi od piwa z parku.
                                                  • komentator_123 Re: Zmiany 16.10.12, 14:56
                                                    ktos tu wspominał o p. Kwiet..kiej chyba na nia tez nie zagłosuje bo ja malo znam i jej poglady.. proste.
                                                  • drzewiczka5 Re: Zmiany 16.10.12, 15:05
                                                    komentator_123 napisał:

> Jak wy chcecie wypromować nowego kandydata jak nie wiecie kogo ? mowa trawa..
                                                    > Na pewno nie zagłosuje na kogos z kapelusza, ktorego poprze może klku kolesi od
                                                    > piwa z parku.

Poczekaj...coś taki w gorącej wodzie kąpany...
                                                    daj się ludziom zorganizować , do wyborów jeszcze troszkę czasu zostało....
                                                    narwanyś jak Pietrek....;-)
                                                  • dominictoretto Re: Zmiany 16.10.12, 15:46
                                                    Podoba mi się ta dyskusja :-) Z jednej strony "glosmłodziezy" domaga się zmian, proponuje by młodzi ludzie przejęli stery w gminie. Z drugiej strony złego słowa nie napisze o rządach Kmieciaka czy Niemirskiego. Ale za to Gajewskiemu, który jak dotąd mógł co najwyżej porządzić sobie w domu obrywa się jakby był przyczyną całego zła.
                                                    No to skoro jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle? Jak podoba się wam duet mańków to niech rządzą po wieki.
                                                  • ojciecdyrektor99 Re: Zmiany 16.10.12, 16:16
                                                    "głosmłodzieży" ma tyle samo z młodzieżą, co ja z ojcem dyrektorem Rydzykiem;) Pewnikiem pan Kmieciak siedzi za kompem i pisze;)
                                                    Z jednej strony to dobrze, bo strach zagląda a w oczy.
                                                  • handlarz_7 Re: Zmiany 16.10.12, 16:21
                                                    pista pista ładnie to wszystko wyglundo na forum a w rzeczywistości jak przyjdzie do kandydowania to tylko Gajewski zostanie na polu walki..
                                                    tamta juz startowała i gowno uzyskała i nie uzysko nic nawet jakby dzisjsj o sie tu zalogowała pod swoim iminim i naźwiskim, bo jum zjedzum w dwa dnii.. i bedzie po promocji tak jak i tego jakiegos młodego..
                                                  • superfranek Re: Zmiany 16.10.12, 16:28
                                                    handlarz_7 napisał(a):

> pista pista ładnie to wszystko wyglundo na forum a w rzeczywistości jak przyjdz
                                                    > ie do kandydowania to tylko Gajewski zostanie na polu walki..
                                                    > tamta juz startowała i gowno uzyskała i nie uzysko nic nawet jakby dzisjsj o si
                                                    > e tu zalogowała pod swoim iminim i naźwiskim, bo jum zjedzum w dwa dnii.. i bed
                                                    > zie po promocji tak jak i tego jakiegos młodego..

......Kmieciaka albo Niemirskiego. Buhahahaha
                                                    .
                                                    KRAINA SANDAŁA:)
                                                    karas874 01.04.12, 10:36 Odpowiedz
                                                    napisał:
                                                    Siema ludzie z krainy sandała i rudego
                                                    Ktoś kiedys pisał że kraina ta powinna być mlekiem i miodem płynąca jakby nie ci wymienieni na górze.
                                                    Tak mogło i by być.. ale ludzie !!! zacznijta myśleć !!! a nie jak te nieme cielęta albo barany idące nieświadome na rzeź zgadzacie się na wszystko i aprobujecie.
                                                    Lecita na wybory głosujecie na sandała mało się nie pozabjata o wystające krzywe chodniki na ulicach…
                                                    A ci potem maja was w d…ie robią co chca jakieś umowy o których nawet radni nie wiedzą, jakaś sprzedaż dzialek a wy patrzycie na to wszystko i co ?? i nic !!

Robia wam wode z mózgu i pajacuja na imprezach jak dożynki czy jakies imprezy z kapelami zapraszając do tego przestawicieli sejmu i senatu, którzy swoimi twarzami legalizują i uwarygadniają to wszystko.. a wy dostaniecie ciastko na talerzyku i się cieszyta jak te dzieci w przedszkolu nieświadome niczego..

A oni myśla jak tu napchać kabze i co tu jeszcze przykombinowac aby nikt nie wiedział..

I tak wam powiem …podjedzcie do lustra w łazience i spójrzcie w nie i popatrzcie na swoją twarz i odpowiedzcie sobie czy ja jestem świadomy tego co się dzieje w tej krainie? ? czy jestem niemym cieleńciem skazanym na wegetacje i łaske sandała i rudego ???
                                                    Jak wszyscy wiedza w krainie sandała działaja dwa fora jedno nawet przychylne i zaciekle broniące tych dwóch mistrzów.
                                                    Tak więc zwracam się do nich dlaczego tego nie widzicie dlaczego ignorujecie (jak pisze radny S.G )..ludzi którzy was wybrali na stołki.

ystarczy troche dobrej woli z waszej strony i wystarczy założyć login nie wiem jaki gmina35 czy inaczej i przekazywać info dla ludzi a wiadomo że w krainie fora czytane sa przez duuużą ilośc ludzi..
                                                    Ale po co ?!! po co baraniorze maja wiedzieć co robimy ??
                                                    Niech żyją w nieświadmośc... tak ?

A jeszcze dołoży pani Dorota K.;)
                                                  • ziutek1232 Re: Zmiany 16.10.12, 18:10
                                                    Hehe ojciecdyrektor ty to jestes bystrzacha. Wójt siedzi przed kompem , podszywa się pod młodych żeby siebie " obalić" ze stołka. Hahaha. Powiedziały chłopoki kilka gorzkich ale prawdziwych słów na Sławka i zmianach jakie proponuje i od razu wójt jest temu winien, wojt jest temu winien pocałować go powinien;) hehehe może służby specjalne i agent Tomek to byli:)
                                                  • diegogonzales Bajka o Sandale Groźnym w krainie baraniarzy 16.10.12, 19:14
                                                    Bajki o Sandale i Baraniarzach :-)
                                                    Autor: bywaleclokali 08.05.12, 13:00

Dawno, dawno temu w krainie za siedmioma górami, za siedmioma
                                                    morzami, za siedmioma lasami i za siedmioma........a, konkretnie u
                                                    Pana Boga za piecem. Żył możny lud Baraniarzy. Lud ten słynął z
                                                    pomysłowości i umiejętności handlowych, sąsiedzi opowiadali historie
                                                    na temat przebiegłości i sprytu ludzi znad Korczanki i Drzewiczki.
                                                    Największym problemem tego ludu był brak przywódcy, dlatego często
                                                    dochodziło do sporów i waśni, z których największe korzyści czerpali
                                                    zawistni sąsiedzi.

Pewnego dnia nastąpiło to, czego obawiali się światlejsi obywatele
                                                    krainy Baraniarzy. Z pomocą przekupstwa, knowań i układów na tronie
                                                    władcy Baraniarzy zasiadł podstępny wróg a był nim Sandał Groźny.
                                                    Miał on tylko jeden cel, chciał doprowadzić do upadku Krainy
                                                    Baraniarzy a przy tym samemu zbić majątek na wykorzystaniu
                                                    przeogromnych bogactw, jakimi ten kraj obdarzyła Matka Natura. Po
                                                    przejęciu władzy przez Sandała Groźnego zaczęły się ciężkie czasy
                                                    dla wszystkich. Nawet damy dworu nie miały spokoju i były często
                                                    głuszone przez spragnionego różnych przygód rozpasanego władcę.
                                                    Obywatele pomimo ucisku przyzwyczaili się do życia na klęczkach i
                                                    nie potrafili zjednoczyć się w walce o swoje prawa.

Największym przeciwnikiem tyrana był samotny rycerz Jaśko z
                                                    Warszawskiej Herbu Obwarzanek. Niestety wszystkie jego próby
                                                    pokonania tyrana spełzły na niczym. Władza Sandała Groźnego
                                                    rozszerzała się a ciemność tyranii, która zaległa nad krainą
                                                    Baraniarzy nie przepuszczała już promieni sprawiedliwości i
                                                    wolności. Los możnego ludu wydał się przesądzony tym bardziej, że
                                                    część Baraniarzy przystąpiła do tyranii. W zamian za rozdzielane
                                                    dobra i biesiadowanie przy stole pańskim stali się oni jego
                                                    najwierniejszymi przydupasami.

I tak mijały lata. Władza Sandała Groźnego trwała bez żadnych burz
                                                    i przeciwności. Jednak i dla uciemiężonych Baraniarzy pojawiła się
                                                    iskierka nadziei. Młode pokolenie coraz głośniej domagało się swoich
                                                    praw. Synowie i wnukowie prawdziwych Baraniarzy zaczęli podnosić
                                                    głos na niesprawiedliwość, jaka panowała. Po cichu sprzyjała im
                                                    coraz większa ilość obywateli, którzy dobrym słowem a często i
                                                    strawą wspierali opozycję. Na czele pokolenia buntu stanął Dzielny
                                                    Sławomir Herbu Flinta, nieustraszony wojownik zaprawiony w wielu
                                                    bojach. Początkowo Sandał Groźny wyśmiewał Dzielnego Sławomira,
                                                    którego znał jeszcze z dawnych czasów. Jednak po kilku klęskach,
                                                    których doznał w bitwach z nim zaczął się go obawiać.

Obawy tyrana zwiększała ponadto jego samotność. Mimo, iż otaczał się
                                                    zagrają przydupasów to wiedział, że tak naprawdę na nikogo nie może
                                                    liczyć. Przydupasy zawsze byli łasi na złoto i talary, ale tak
                                                    naprawdę nie przedstawiali żadnej wartości bojowej, byli zwykłymi
                                                    tchórzami, którzy w momencie niebezpieczeństwa pierwsi opuszczą
                                                    swego pana. Wiedział o tym doskonale Sandał Groźny i pewnego
                                                    zimowego wieczoru, po biesiadzie z przydupasami, gdy popatrzył na
                                                    ich pijane twarze zrozumiał, że został sam.

Tymczasem Dzielny Sławomir przygotowywał sie do ostatecznej bitwy.
                                                    Werbował nowych wojów, którzy coraz chętniej wstępowali w szeregi
                                                    jego armii. W przeciwieństwie do przydupasów Sandała Groźnego armia
                                                    Dzielnego Sławomira składała się z ludzi światłych i oddanych
                                                    sprawie. Była mniej liczna, ale za to lepiej zorganizowana,
                                                    wyszkolona i uzbrojona w broń, której najbardziej obawiał się tyran,
                                                    bronią to było poczucie własnej wartości.

Decydująca bitwa rozegrała się na polach u wrót stolicy kraju Baraniarzy. Naprzeciw siebie
                                                    stanęły armie Dzielnego Sławomira i Sandała Groźnego. Walka była
                                                    mordercza a szala zwycięstwa przechylała się jednej strony na drugą.
                                                    Gdy wydawało się, że bitwa jeszcze długo się nie rozstrzygnie
                                                    nastąpiło zdarzenie, które zdecydowało o losach starcia. Jaśko z
                                                    Warszawskiej, który jako jeden z pierwszych przystąpił do armii
                                                    Dzielnego Sławomira, wykonał szalony atak. Ponosząc ogromne straty
                                                    doprowadził do przełamania linii przydupasów, którzy w popłochu
                                                    zaczęli opuszczać swego pana. Los Sandała Groźnego był przesądzony,
                                                    i stało sie jasne, że właśnie nadszedł czas upadku tyranii. Sandał
                                                    Groźny został na długie lata osadzony w więzieniu, damy dworu
                                                    odetchnęły z ulgą a najwierniejsi z przydupasów ponieśli zasłużoną
                                                    karę w postaci wygnania z królestwa Baraniarzy. Odbudowano stolicę,
                                                    kraina popłynęła znowu mlekiem i miodem a ster władz przejęli wolni
                                                    obywatele.

Ja tam byłem, piwo w parku piłem, a com widział i słyszał w bajce
                                                    umieściłem;););)
                                                  • diegogonzales Jeden dzień z życia Sandała Groźnego w Krainie Bar 16.10.12, 19:16
                                                    Autor: bywaleclokali 08.05.12, 13:01

Jeden dzień z życia Sandała Groźnego w Krainie Baraniarzy

Promienie słońce raziły coraz bardziej, próbował zasłaniać oczy ręką ale nic
                                                    to nie dawało. Obudził się z ogromnym kacem po wczorajszej co tygodniowej suto
                                                    zakrapianej imprezie. Sandał Groźny bo o nim mowa, wzdychając ciężko i
                                                    wymawiając wulgarne słowo na k...., wstał by rozpocząć kolejny dzień rządzenia
                                                    Krainą Baraniarzy. Stanął przed ogromnym lustrem popatrzył na siebie nie
                                                    kryjąc zdziwienia, chwila ta trwała dobrych kilkadziesiąt sekund gdy nagle
                                                    dobiegł go głos z kuchni „ Sandał wstałeś już” nasz bohater z ulgą klepną się
                                                    dłonią w czoło mówiąc i przypominając sobie jednocześnie swoje imię„ aaa, Sandał”.

Wspomnienia poprzedniego wieczoru spędzonego w gronie przydupasów zaczęły
                                                    napływać do jego głowy. Przypomniał sobie dożynkowy taniec swojej
                                                    najwierniejszej pomocnicy Celindy Del Rio. Która najlepiej ze wszystkich dam
                                                    dworu potrafiła zjednać sobie jego przychylność oferując swe wdzięki.
                                                    Nadszarpnięte co prawda już poważnie zębem czasu ale dla wygłodniałego Sandała
                                                    nadal bardo atrakcyjne.
                                                    Ubrał się jak zawsze w znoszony czarny garnitur w prążki, swoje ukochane
                                                    brązowe sandałki rozmiar 46, białe skarpety i poszedł rządzić.

Zamek tętnił życiem, przydupasy jak co rano leczyli kaca i opowiadali wrażenia
                                                    z ostatnich baletów. W gabinecie Sandała Groźnego czekały jak zawsze pisma od
                                                    krnąbrnej opozycji, która domagała się swoich praw. Sandał wrzucił je niedbale
                                                    do kosza mówiąc „i tak będę rządził do śmierci”.
                                                    Po dłuższej chwili błogiego spokoju do gabinetu wpadł szef najwyższej rady
                                                    Stanley Ohara.
                                                    „sefie, sefie oni znowu to zrobili”. Wymówił sepleniąc Stanley
                                                    „Co takiego” zapytał Sandał.
                                                    Napisali na murach, że jestem przydupas.
                                                    „Ech Stanley, Stanley a nie jesteś?
                                                    „No jestem”
                                                    „To czym się martwisz?” odpowiedział ze spokojem Sandał.
                                                    Stanley spuścił głowę, przylizał włosy zapiął rozporek i wyszedł.
                                                    „Idiota, ale potrzebny idiota” pomyślał Sandał.
                                                    Godziny rządzenia upływały Sandałowi spokojnie, po spławieniu wszystkich
                                                    interesantów obietnicami pracy i chleba zajął się swoim ulubionym zajęciem
                                                    czyli dłubaniem w nosie, robieniem kulek i strzelaniu do zdjęć niepokornych
                                                    opozycjonistów.

Niewinną zabawę energicznym wejściem przerwał zdenerwowany
                                                    Leszek zwany od swych zamiłowań do elektryczności Prądzikiem.
                                                    „Wiesz co Sandał” powiedział gniewnie „i znowu mnie wydymałeś. Miałem dostać
                                                    ze skarbca sowita zapłatę za wierna przydupasową służbę, miałeś mnie zrobić
                                                    swoim zastępcą a co mam? Nic! Muszę nawet prąd podbierać bo nie stać mnie na
                                                    utrzymanie pałacu postawionego w dobrych czasach”
                                                    „Ech, co to były za czasy ” rozmarzył się Prądzik. „Trzymaliśmy wszystkich za
                                                    mordę, kasy było jak lodu, wieczne balety u Maryndy”
                                                    „Stary ale co jak mogę” przerwał mu Sandał, „najwyżej możemy flaszkę obalić to
                                                    wszystko.”

„Rudy…” imię władcy cesarstwa do którego należała też Kraina Baraniarzy,
                                                    zabrzmiało groźnie w zaciszu gabinetu Sandała. „Rudy blokuje wszystko,
                                                    musiałeś mu nieźle zajść za skórę”. Po tych słowach wyjął flaszkę, która
                                                    wypili w milczeniu jakby nie chcieli przywoływać imienia Rudego, którego obaj
                                                    nienawidzili ale bali się też panicznie przez co musieli z nim współpracować.
                                                    Po chwili alkohol zaczął krążyć w żyłach, Sandał rozluźnił swój krawat w
                                                    grochy i klepiąc Prądzika w plecy z radością rzucił „Wiesz co P
                                                  • ziutekmamyproblem Re: Jeden dzień z życia Sandała Groźnego w Kraini 16.10.12, 19:22
                                                    hehehe. Dobre, dobre. ;););)
                                                  • ziutek1232 Re: Jeden dzień z życia Sandała Groźnego w Kraini 16.10.12, 19:34
                                                    I kto tu ma strach w oczach hahaha zawsze jak wam nie idzie to wklejacie tą bajkę:) tak na depresje;) musicie uaktualnić bo i Sławek " nie musi zostać rycerzem upss wójtem" no i młodzi chcą was odstawić na bocznice jak tramwaj, który nie przeszedł przeglądu:)
                                                  • ziutek1232 Bubel Tuska za 2 miliardy złotych 16.10.12, 21:22
                                                    No i macie teraz pokaz jak się buduje za Donalda Tuska. Deszczyk pokapał i stadion za 2 miliardy złotych nie spełnia wymagań. Ciekawe kto tym razem wziął w łapę za tą murawę. I ciekawe ile te nasze autostrady wytrzymają budowane przez Tuska i PO. Żenada
                                                  • czarny376 Re: Bubel Tuska za 2 miliardy złotych 16.10.12, 21:33
                                                    Mundry napisz co kaczor pobudował ? chyba nic.. więc nic sie nie zepsuje dobre co ..?
                                                  • czarny376 Zmiany 16.10.12, 21:36
                                                    Wracając do tematu to zmiany zawsze sa mile widziane ale nie na gówniarstwo albo nawiedzone babay ..
                                                  • drzewiczka5 Re: Zmiany 16.10.12, 22:17
                                                    Czarny , Ty jakieś kompleksy masz , czy o co chodzi ??
                                                    Ty przytomny byj , bo Cię to gówniarstwo może nieźle zaskoczyć...
                                                    A od nawiedzonej baby to można zarobić po gębie...;-) ;-)
                                                  • ziutek1232 Re: Zmiany 16.10.12, 22:41
                                                    Czarny konfidencie z nawykami tamtej epoki czy my gadamy o kaczynskim czy o blamazu Polski pod wodzą Tuska. Już się cała Anglia z Nas śmieje, że po co nam dach na narodowym.
                                                    Drzewiczka Ci dobrze napisała a jakbys po jej ewentualnym strzale nie padł jak kawka to ja Ci liścia mógłbym wypłacić, tak profilaktycznie za konfidenctwo bo za głupote się nie powinno bić bo to u ciebie może być wrodzone.
                                                  • buchaj28 niedopieszczone baby? 16.10.12, 22:47
                                                    A ty pewnie stara pana. Przyznaj sie. Cały dzień siedzisz przy kompie i próbujesz tu wkrencić pewnie swoja koleżankę Dorotke. Przyznaj się ałtorytecie forum. Tyn zły, tyn zły a najlepiej jakąś kobitę. O to pewnikiem ci chodzi. Tobie młody by pasowal, ale do rżnięcia;) bo bys chciała wydymać i K.M i S.G. i M.N. i nie wiesz jak to zrobić.
                                                  • obserwer7 Re: niedopieszczone baby? 16.10.12, 23:07
                                                    buchaj28 napisał:

> A ty pewnie stara pana. Przyznaj sie. Cały dzień siedzisz przy kompie i próbuje
                                                    > sz tu wkrencić pewnie swoja koleżankę Dorotke. Przyznaj się ałtorytecie forum.
                                                    > Tyn zły, tyn zły a najlepiej jakąś kobitę. O to pewnikiem ci chodzi. Tobie młod
                                                    > y by pasowal, ale do rżnięcia;) bo bys chciała wydymać i K.M i S.G. i M.N. i ni
                                                    > e wiesz jak to zrobić.

Też to zauważylem. Sandał nie dobry, Sławek też niedobry, nie wypada oficjalnie zgłosić Dorośki, bo by ją prawidlowo podsumowali, no to próbuje po maluśku najpierw zaproponować "może by tak kobieta".
                                                    Cooo? Nienażarte babsko, wlazlo do rady na Sławku, a teraz próbuje wydymać i SG. i MK.
                                                  • ziutek1232 Re: niedopieszczone baby? 17.10.12, 07:03
                                                    Oj baraniorze, baraniorze wam to te teksty to wasz zarząd pisze? Ten z pragi czy ten z Tomaszowskiej. Jak dobrze pamiętam to w jednych wyborach to było na odwrót i to Sławek jechał na czyis plecach by odebrac tylko głosy wójtowi. Boita się hehe
                                                  • ziutek1232 Jak pływač Donaldzie Tusku 17.10.12, 07:10
                                                    Tak jak przewidywałem cała Polska smieje sie z Tuska i pyta : jak pływač panie premierze? Po kompromitacjia na stadionie narodowym wybudowanym za 2 miliardy zlotych. Jeden tutaj pisał ze dlaczego wójt nie zabrał chlopakow na mecz z Anglią tylko z RPA w ramach nagrody za wygranie pucharu wojta. Juz widzicie dlaczego hehhehe dostal cynka od agenta Tomka, ze za murawe ktos wzial łapowke i nie wyttrzyma nawet drobnego deszczyku;)
                                                  • drzewiczka5 Re: niedopieszczone baby? 17.10.12, 08:12
                                                    buchaj28 napisał:

> A ty pewnie stara pana. Przyznaj sie. Cały dzień siedzisz przy kompie i próbuje
                                                    > sz tu wkrencić pewnie swoja koleżankę Dorotke. Przyznaj się ałtorytecie forum.
                                                    > Tyn zły, tyn zły a najlepiej jakąś kobitę. O to pewnikiem ci chodzi. Tobie młod
                                                    > y by pasowal, ale do rżnięcia;) bo bys chciała wydymać i K.M i S.G. i M.N. i ni
                                                    > e wiesz jak to zrobić.

Ty najpierw sprawdź w słowniku ( jeśli wiesz co to jest ) pisownię wyrazów , cytuję : " wkrencić ", " ałtorytecie" ," stara pana".
                                                    Mam co prawda kilka koleżanek o imieniu Dorota , ale nie wiem , o którą Ci chodzi ???? Może faktycznie masz rację , popytam ...może któraś się zdecyduje ...;-) ;-)

• drzewiczka5 Re: niedopieszczone baby? 17.10.12, 08:24
                                                    Żeby było jasne , bo widzę że się jakieś kolejne teorie spiskowe zawiązują.....
                                                    Pani Dorota K, , która , jak słusznie mówicie po plecach Sławka weszła tam gdzie jest , nie jest moją koleżanką . Nigdy nie była i nigdy nie będzie...a czemu ..??? Noooo, domyślcie się...jak tacy mądrzy jesteście...hahahahaha
                                                  • mieszkaniec38 Re: niedopieszczone baby? 17.10.12, 10:55
                                                    Racja stadion Narodowy to porażka. A stadion w Odrzywole? Coś czuję, że ten sam projektant. Badziewie to i to. Narodowy najdroższy i i ten w Odrzywole też kupa forsy.
                                                  • ziutek1232 Re: niedopieszczone baby? 17.10.12, 12:01
                                                    Nie taka kupa forsy, Orlik dwa razy droższy był a i tez trybun nie ma. Przyp.... się do niego bo nie macie innych argumentów. Już Blask mieliście remontować a oczywiście nic nie zrobiliście. Tak samo na Orliku w Lipinach miał nikt nie grać a użytkowany do późnych godzin wieczornych, świątek piątek. Szukacie dziury w całym dla własnych korzyści ale nikt z tego sobie nic nie robi bo każdy zna realia.
                                                    PS. Drzewiczka pościli w plener plotę jakobyś to Ty była p. Dorotą K.
                                                    a teraz poszukują tą zakumulowaną grupę "młodych" co to odstawia Sławka na bocznice. Układzik sra po gaciach bo znowu koryto odfruwa:)
                                                  • drzewiczka5 Re: niedopieszczone baby? 17.10.12, 13:22
                                                    Dzięki Ziutek...

Kochani ,
                                                    nie jestem p.Dorotą K.
                                                    Dajcie kobicie spokój , bo zawału dostanie... ona taka troszku bojąca jest....
                                                    A wy jak zwykle , jak nie macie argumentów i nie umiecie powalczyć werbalnie , to wymyślacie jakieś farmazony.....ej tammm....i jak tu dyskutować ???

Poza tym szowinizm połączony z niewybrednym chamstwem się wam włącza jak tylko kobieta wam nosa zaczyna ucierać....
                                                    Idźcie na skargę do cioci Irenki i 8 wspaniałych - bezimiennych :)
                                                  • mieszkaniec38 Re: niedopieszczone baby? 17.10.12, 16:40

Ziutek Ty masz jakąś obsesję, graniczącą z paranoją. Jacy młodzi, jaki układzik, jakie odsuwanie Sławka na bocznicę. Przecież to wszystko jest wirtualne. A o układach to się mówi przeważnie, ludzi którzy maja realną władzę. Ty nie rozumiesz podstawowych pojęć. Co sobie opozycja może ułożyć, no pomyśl tak realnie. Najwyżej pasjansa na kompie. A poza tym Ziutuś od chwalenia to są szmatławce opłacane przez gminę. Boisz się, że stracicie stołki i szczekasz na forum. I skoro nikt sobie z tego nic nie robi to czemu tak panicznie bronisz sandała ;-) Ale w sumie to fajnie, że jesteś bo nie jest nudno, tak więc dawaj chłopie dawaj :-)
                                                    Drzewiczko to, że na forum tak się zwiesz nie znaczy wcale, że nie jesteś grubym tłustym facetem w brudnym podkoszulku siedzącym przed komputerem z puszką piwa. Jesteś tylko anonimowym loginem, więc o co się obrażasz.
                                      • slawomir.gajewski Czy Kmieciak jest niezastąpiony?;) pyt. retoryczne 17.10.12, 17:26
                                        glosmlodziezy napisał(a):

> Komentator pisze:
                                        > "a i niech rozpoczyna swoja kampanie juz tu i teraz od forum"
                                        > jednak jesteś w układzie, w kolejnej zawiązującej się "sitwie" jak to lubicie p
                                        > isać.
                                        > My mówimy o grupie ludzi, młodych mających coś w głowie, mogących swoimi pomysł
                                        > ami pomóc tej gminie.
                                        > Czy nie znajdziemy młodego lepszego ekonomisty od p. Gajewskiego?- znajdziemy:)
                                        > Czy nie znajdziemy młodego lepszego prawnika od p. Gajewskiego?- znajdziemy:)
                                        > Czy nie znajdziemy młodego lepszego od pozyskiwania dofinansowań z UE od p. Gaj
                                        > ewskiego? znajdziemy
                                        > Czy nie znajdziemy młodego lepszego informatyka od p. Gajewskiego? znajdziemy
                                        > Czy nie znajdziemy młodego lepszego administratora od p. Gajewskiego? znajdziem
                                        > y itp.
                                        > Czy nie znajdziemy młodego lepszego księgowego od p. Gajewskiego? znajdziemy it
                                        > p.
                                        > Grupa młodych specjalistów pod przewodnictwem jakiejś rozsądnej młodej osoby.
                                        > Oczywiście nie chcemy robić przewrotów i miotłą wymiatać wszystkich pracowników
                                        > gminy, chcemy dolać świeżej krwi i opierać się na ich doświadczeniu.
                                        > To jest taki zalążek, taki początek, szukamy oczywiście chętnych do tego małego
                                        > jak na razie przedsięwzięcia. My się nie mamy czego bać:)

Witam
                                        Nigdy w powyższe nie wątpiłem, ale dla rownowagi mam analogiczne pytanie dotyczace p. Kmieciaka:
                                        1. Czy nie znajdziecie młodego lepszego ekonomistę od p. Kmieciaka?-
                                        a) znajdziecie:)
                                        b) nie znajdziecie
                                        2. Czy nie znajdziemy młodego lepszego prawnika od p. Kmieciaka?-
                                        b) nie znajdziecie
                                        3. Czy nie znajdziemy młodego lepszego od pozyskiwania dofinansowań z UE od p. Kmieciaka
                                        b) nie znajdziecie
                                        4. Czy nie znajdziemy młodego lepszego informatyka od p. Kmieciaka?
                                        b) nie znajdziecie
                                        5.Czy nie znajdziemy młodego lepszego administratora od p. Kmieciaka? itp.
                                        b) nie znajdziecie
                                        6.Czy nie znajdziemy młodego lepszego księgowego od p. Kmieciaka? itp.
                                        b) nie znajdziecie

Ponadto, być moze, że nie wiecie;) ale nie ma takiego "speca" od ktorego nie byłoby lepszego. Czyli nie ma ludzi idealnych i niezastąpionych:)
                                        Dlatego, teraz już moje pytania:

Czy Gajewski znajdzie JESZCZE lepszego od Waszego, który przejdzie do drugiej tury wyborów na wójta w Odrzywole;)

Jak zawsze pozdrawiam - Sławek - zwykły wiejski facet;)

• ziutek1232 Czy Gajewski to jest to obczym marzymy? 17.10.12, 19:46
                                          Ciekawe dlaczego Sławek przerzuca niewygodne tematy dla niego na temat wójta?
                                          Hmmm....
                                          Pytanie retoryczne.
                                          Kompleksy?
                                          Hmmm...
                                          Pytanie retoryczne.
                                          Prywatna wojna?
                                          Hmm....
                                          Pytanie retoryczne.
                                          Ps. Odpowiedz lepiej młodym lub koloxxsowi na pytania a nie wybierasz sobie na co odpowiedzieć a na co nie.
                                          Na bocznice razem z Jasiami, Kanadziakami, Sułeckimi i innymi z układu Praga- Tomaszowska.
                                          • ojciecdyrektor99 Gdyby nie Gajewski...to byśmy, kradli ...i ..... 17.10.12, 19:52
                                            ziutek1232 napisał(a):

> Ciekawe dlaczego Sławek przerzuca niewygodne tematy dla niego na temat wójta?
                                            > Hmmm....
                                            > Pytanie retoryczne.
                                            > Kompleksy?
                                            > Hmmm...
                                            > Pytanie retoryczne.
                                            > Prywatna wojna?
                                            > Hmm....
                                            > Pytanie retoryczne.
                                            > Ps. Odpowiedz lepiej młodym lub koloxxsowi na pytania a nie wybierasz sobie na
                                            > co odpowiedzieć a na co nie.
                                            > Na bocznice razem z Jasiami, Kanadziakami, Sułeckimi i innymi z układu Praga- T
                                            > omaszowska.

Taaaa. Gdyby nie Gajewski, to by nikt nie wiedział o szwindlach, klamstwach, oszustwach i zapierda...laniu i uwłaszczaniu się na gminie. Gajewski jesteś niewygodny. ;)
                                            • ziutek1232 Re: Gdyby nie Gajewski...to byśmy, kradli ...i .. 17.10.12, 20:37
                                              ta, ta, ta bo Ci tak Gajewski powiedział lub wmówił. Na bocznice z nimi jak to młodzi mówią
                                              • komentator_123 Re: Gdyby nie Gajewski...to byśmy, kradli ...i .. 17.10.12, 20:55
                                                Ziutek musisz przyznać że fakty ktore podawał radny Gajewski z placa nie wyssał tylko sa to sprawy realne, namacalne jak realna jest wladza tych ludzi co siedza w gminie na stołkach.
                                                • ziutek1232 Re: Gdyby nie Gajewski...to byśmy, kradli ...i .. 17.10.12, 21:42
                                                  W skrócie. Gajewski nie jest godnym następcą wójta. Tak naprawdę nic dla tej gminy nie zrobił a wójta miesza z błotem, podważa jego wszystkie dokonania, samemu tej gminie nie dając nic.
                                                  Dlatego mnie nie przekonacie, że jest lepszy od wójta. Zaglądasz na jego oświadczenie mjątkowe a on nie ma nic. (chałpa).Albo poprzepisywał wszystko na nie wiem kogo albo nic w życiu nie odłożył, nie ma żadnego samochodu pow. 10 tys, na koncie zero. Co on robił przez 50 lat? Zycie jak w kanadzie z dnia na dzien? I on mowi ze jest ekonomista? Ze potrafi zarzadzac?
                                                  Na jakiej podstawie mamy mu wierzyc?
                                                  Nie odpowie, zmieni temat na : a Kmieciak to a tamto.
                                                  • slawomir.gajewski Re: Gdyby nie Gajewski...to byśmy, kradli ...i .. 17.10.12, 22:14
                                                    Ziutku - niezalezny i obiektywny;)
                                                    1.
                                                    Chyba Gajewski zrobił coś dla gminy i dla Odrzywołu. Nawet ostatnio zadbał, aby banda cwaniaków, nie zawładnęła gruntami Odrzywołu (1,69 ha). Spytaj się pana Kmieciaka;) (pod SKR)
                                                    2.
                                                    Unieważnił, kilka decyzji pana starosty Niemirskiego, który BEZPRAWNIE rozdzielał Wspólnotę, aby BANDA cwaniaków, nie uwłaszczyła się na gruntach Odrzywołu (następne 1,89 ha pod byłym GS-em na ul. Radomskiej)
                                                    3.
                                                    To tylko dwa ostatnie przykłady. (mogę podać więcej), bo chyba, nie wierzysz, że Gajewski uzyskał, wynik 50% (minus21) za "cukierek, dwie ulotki i uśmiech);)
                                                    4.
                                                    Taki jak Ty...."obiektywny", nigdy nie zagłosuje na kogoś innego niż ...Kmieciak. Bez względu, czy byłby to nawet sam ....Kaczyński.
                                                    Dlatego, jakoś nie widać NORMALNEJ osoby, która JAWNIE z podaniem imienia i nazwiska zachwalałaby Kmieciaka. Bo Kmieciak dla was stanowi OPIEKĘ dla SITWY.
                                                    5.
                                                    Cooo? Wstydzisz się, za swojego pryncypała? Czy też, jesteś z nim (lub z Niemirskim) spokrewniony;)
                                                    6.
                                                    Co do mojego oświadczenia, jeśli masz wątpliwości....powiadom stosowne władze;). Swoją drogą, jakoś sobie radzę;) (hehehe) mimo, że w przeszłości ...powierzyłem sporą kasę ... znajomej, która .... . A przy okazji, chyba Gajewski jest niezniszczalny. Taaakie Władze, Wójt, (podobno) wszechwładny starosta, no i .....;)
                                                    Jak zawsze pozdrawiam - Sławuś;)

• drzewiczka5 Re: Gdyby nie Gajewski...to byśmy, kradli ...i .. 18.10.12, 00:19
                                                    Sławuś ,
                                                    Taki fachura z Ciebie...na wszystkim się znasz...i niezniszczalny...i w telewizji byłeś.....i koleżanka Cię przekręciła na kasę...???
                                                    Lepsza ekonomistka od Ciebie...??....upppssss....

Aaaa,zapomniałam , że jeszcze do tego jaki skromnyyyyy...to świat nie widział...;-)
                                                  • mieszkaniec38 Re: Gdyby nie Gajewski...to byśmy, kradli ...i .. 18.10.12, 10:24
                                                    ziutek chłopie wymyśliłeś sobie, że nie będziesz głosował na Gajewskiego (jak ten będzie startował bo na razie tego nie powiedział) no to nie głosuj, Twoje prawo. Napisz, że odpowiada ci Kmieciak i jego popierasz. A Ty ciągle w koło bo Gajewski to, bo Gajewski tamto. Jak świr jakiś. O Dorotce też wiemy, że chce startować i aż przebiera do tego nóżkami. Opisz może co o niej myślisz ? Ona ma co wpisywać w oświadczenie to może pochwal albo zgań. Czepiasz się Gajewskiego, że on Ciągle o Kmieciaku. Ale to chyba zrozumiałe ma z nim na pieńku. Tak wydaje się, że Ty też masz z nim na pieńku. A nie ma chyba innej osoby, która miała by tyle do Gajewskiego co Ty? Znaczy jest, Kmieciak :-)
                                                    Panie wójcie naprawdę nie ma Pan nic do roboty, tylko pisanie na forum?
                                                    Panie Kmieciak zobacz Pan ten wyremontowany chodnik na rynku, koło przystanku. jakiej wysokości jest krawężnik od strony ul. Warszawskiej. Jako osoba starsza czy niepełnosprawna ma go pokonać. Rusz pan dupę, weź pogoń Jurka Macierzyńskiego i niech to poprawią bo wstyd. Wszędzie jak się robi remonty to przystosowuje się do starszych, niepełnosprawnych, matek z dziećmi. A wy tam w tej gminie nie ruszyta ze stołków bo ciężko tyłek ruszyć. Chyba po imprezie w Kamiennej Woli wszyscy już doszli do siebie. Mamy czwartek, więc wypadało by wreszcie coś zrobić
                                                  • ziutek1232 Re: Gdyby nie Gajewski...to byśmy, kradli ...i .. 18.10.12, 10:51
                                                    Sławuś to że kontrolujesz to i dobrze a nie oznacza to, że w nagrodę masz zostać wójtem. Na to stanowisko Cię nie widzę, nie nadajesz się. Sam mówisz, że dałeś się przerobić jakieś kobicie i umoczyłeś kasę, swoje finanse a i do polityki nie masz nosa bo inwestujesz w PO, które naszej gminie nie pomoże chyba że tobie jak tym dwóm:
                                                    Dwaj byli opolscy posłowie PO - Łukasz Tusk i Adam Krupa - którzy przed rokiem stracili mandaty, mają już posady w Agencji Nieruchomości Rolnych. Szef Platformy w regionie mówił rok temu: "Obaj eksposłowie w razie potrzeby mogą liczyć na wsparcie partii"
                                                  • czarny376 Re: Gdyby nie Gajewski...to byśmy, kradli ...i .. 18.10.12, 11:02
                                                    wpisałem sie raz tylko wczesniej, że na gówniarstwo czy nawiedzone baby nie bedę glosowal .. i kto zareagował.. ziutus i drzewiczka :)
                                                    od razu by mnie w morde lali.. dobre co ?
                                                    nic nie sugerowałem nie wymieniłem nawet loginu nie mowiąc juz o nawzwisku realnym..
                                                    sprawdziło sie powiedzenie uderz w stół a nożyce sie odezwą..

i jeszcze raz powtórzę na gówniarstwo,obszymurow i nawiedzone chore na władze bababy nie głosuję :)

• ziutek1232 Re: Gdyby nie Gajewski...to byśmy, kradli ...i .. 18.10.12, 11:15
                                                    Kogo ty interesujesz. Konfidencie
                                                  • czarny376 Re: Gdyby nie Gajewski...to byśmy, kradli ...i .. 18.10.12, 11:49
                                                    ziutek koło druta mi lata twoje nazewnictwo mnie...

dla mnie taki obszczymur jak ty powinien byc zablokowany na tym forum
                                                  • mieszkaniec38 Re: Gdyby nie Gajewski...to byśmy, kradli ...i .. 18.10.12, 17:11
                                                    Ziutek co z tym krawężnikiem, załatwiłeś już coś?
                                                  • drzewiczka5 Re: Gdyby nie Gajewski...to byśmy, kradli ...i .. 21.10.12, 00:38
                                                    Radny Gajewski się zdeklarował... z tym krawężnikiem...
                                                    I po sprawie...:-)
                                                  • drzewiczka5 Re: Gdyby nie Gajewski...to byśmy, kradli ...i .. 21.10.12, 01:00
                                                    No i co dyskusja o zmianach umarła ....???? słomiany zapał...???? jak zwykle....:-(
                                                  • ojciecdyrektor99 Re: Gdyby nie Gajewski...to byśmy, kradli ...i .. 21.10.12, 09:13
                                                    No i co propozyccja o otwieraniu muzeów wg pomysła drzewiczki umarła ....???? słomiany zapał...???? jak zwykle ..:-(
                                                  • drzewiczka5 Re: Gdyby nie Gajewski...to byśmy, kradli ...i .. 21.10.12, 11:00
                                                    ....;-) ;-) Nowy Wójt otworzy...;-) ;-)
                                                  • pilica2 Re: Gdyby nie Gajewski...to byśmy, kradli ...i .. 21.10.12, 11:07
                                                    Drzewiczka jak ja jestem dzieckiem przy około 35 latach :) to ty przy mnie próchno jakieś..
                                                  • drzewiczka5 Re: Gdyby nie Gajewski...to byśmy, kradli ...i .. 21.10.12, 11:43
                                                    Zapewne, drogie dziecko , zapewne.... ;-)

Sorki , ja myślałam , że Ty młodsza jesteś o jakieś 10 lat...bo mówiłaś za magisterkę tylko masz , a szykujesz się do doktoratu za parę lat....
                                                    Ale jak tak ...to jesteśmy prawie rówieśniczkami ....ze wskazaniem na mnie jako starszą o jakieś 5 lat...
                                                    Miłej niedzieli. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka