Dodaj do ulubionych

Odszedł Wowo Bielicki

25.10.12, 12:50
W wieku 82 lat zmarł Wowo Bielicki - scenograf, reżyser, człowiek dużego formatu. Był przez kilka lat związany z Radomiem - pracował w naszym Teatrze, dla Muzeum robił scenografie do największych wystaw: "Chłopi w sztuce polskiej", "Epoka Pana Tadeusza" i "Jan III Sobieski Castrum Doloris". Pamiętajmy o nim...
Obserwuj wątek
    • Gość: AGS Re: Odszedł Wowo Bielicki IP: *.toya.net.pl 25.10.12, 23:29
      Pamietam -ostatnio skontktowałam sie z Nim mailowo.. Lubiłam Go bardzo .. "Jak sie kochają"-grałam u Niego i potem nic nie wyszło z" Iwona -księzniczką Burgunda" -nie wiem co sie wtedy stało ,ze Wowo nie mógł tego rezyserowac ,,,Pamietam nasze kolacje w radomskiej "Europie' .. i zdziwienie kelnera ,gdy zlozylismy zamówienie na duza głowke surowej kapusty .. Przyniesiono nam ją na tacy z duzym ostrym nozem .. a chodziło o to ,ze Wowo wtedy mial jakas skomplikowana diete oparta na soku z surowej kapusty o godz 22 (po spektaklu ) były pozamykane sklepy i to był jedyny sposób ,aby zdobyc ten skladnik diety .. i nasze kawy w "Teatralnej " Masa wspomnień -moze dla innych bez znaczenia ,ale dla mnie cenne .. i rozmowy o teatrze ,o sztukach , planach ...Uroczy ,ciepły Człowiek .. bardzo mi smutno..
    • Gość: Marcin Re: Odszedł Wowo Bielicki IP: *.250.tronic.pl 26.10.12, 14:31
      Pamiętamy również o "Huculszczyźnie"..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka