Dodaj do ulubionych

Zasięg sieci Plus

04.11.12, 14:03
Witam. Od dłuższego czasu jestem użytkownikiem wyżej wymienionej sieci komórkowej. Mimo, że w Odrzywole Plus ma bardzo słaby zasięg, to zdecydowałem się na zmianę operatora z racji o wiele dogodniejszej dla mnie oferty i mniejszych kosztów abonenckich. Jednakże słaby zasięg okazał się dla mnie wielkim problemem. W wielu miejscach ciężko jest o chociaż jedną kreskę sygnału ( na 50-60% powierzchni Odrzywołu brak jakiegokolwiek zasięgu) , to nie wspomnę już o swobodnym prowadzeniu rozmów telefonicznych. Znam wiele osób które chciałyby się przenieść do Plusa podobnie jak ja, ale z racji że warunki są jakie są, wolą pozostać przy obecnym operatorze i męczyć się z jego ofertą, niż latać po domu w poszukiwaniu zasięgu. Żyję w XXI w. i mam możliwość wyboru, ale boli mnie to, że tu gdzie mieszkam jest on ograniczony.
Chciałbym się dowiedzieć czy jest jakaś możliwość rozwiązania tego problemu? Czy jest w Urzędzie Gminy osoba, która zajmuje się tego typu problemami?
Obserwuj wątek
    • slawomir.gajewski wójt, starosta i SITWA 04.11.12, 17:16
      Witaj <nieznajomyzdaleka>

Kiedyś już pisałem na forum na ten temat, dlatego pozwoliłem sobie skopiować wpisy dotyczące budowy stacji przekaźnikowej PLUS. Wprawdzie te wpisy zostały zarchiwizowane, to jednak ...nie ma zakończenia. Tak jak poniżej przeczytacie, jestem ZA budową takiej stacji, z tym, że uważam, że powinna być wybudowana nie u kolesia wójta (starosty Niemirskiego czy też jeszcze u innego kolesia) ale aby była:
      1. Zlokalizowana z dala od budynków użyteczności publicznej
      2. Aby związane z tym (nie małe pieniądze) w pierwszej kolejności zasilały budżet Gminy, a nie do prywatnej kabzy różnego rodzaju "kolesi".

Pozdrawiam - Sławomir Gajewski radny
      --------------------------------------------------------------------------------------------------
      Re: TELEFONY komórkowe w Urzędzie Gminy
      nemne 14.02.06, 18:30 zarchiwizowany
      Okazuje się, że w Odrzywole to tylko jeden z mieszkańców ma "monopol" na tereny
      do budowy masztów, ponieważ okazuje się że budowana stacja przekaźnikowa PLUS
      GSM ma także być zlokalizowana na Jego placu.
      Przeciwko takiej lokalizacji podpisało się nie tylko wielu mieszkańców
      Okazuje się, że w Odrzywole to tylko jeden z mieszkańców ma "monopol" na tereny
      do budowy masztów, ponieważ okazuje się że budowana stacja przekaźnikowa PLUS
      GSM ma także być zlokalizowana na Jego placu.
      Przeciwko takiej lokalizacji podpisało się nie tylko wielu mieszkańców
      Odrzywołu, ale tez i Wysokina i Cetnia.
      Być może się nie znam, ale jak wynika to z artykułów prasowych to lokalizacja
      takich masztów blisko mieszkań oraz budynków użyteczności publicznej na pewno
      nie służy ochronie zdrowia.
      Gdyby jednak było odwrotnie, to Władze powinny się starać, aby taka budowle
      przesunąć o 4 m dalej i pieniądze z tego tytułu odbierałby nie "ubogi"
      mieszkaniec, ale Gmina.
      Tym bardziej, że jeden tak maszt (IDEA) ma ten "mieszkaniec" zlokalizowany na
      swojej działce.

Decyzją z dnia 22.04.2004r. Wójt ustalił warunki zabudowy dla budowy masztu
      telefonii komórkowej PLUS na działce nr ew. 356/1 przy ulicy Warszawskiej.
      Na prośbę dwóch mieszkańców (bezpośrednich sąsiadów) którzy mnie o to poprosili
      (zebrali kilkadziesiąt podpisów protestu okolicznych mieszkańców) napisałem
      odwołanie od tej decyzji.
      W dniu 3.09.2004r. Samorządowe Kolegium Odwoławcze (SKO) uchyliło decyzję Wójta.
      W dniu 12.04.2005r. na podst. art. 31 kodeksu postępowania administracyjnego w
      imieniu stowarzyszenia napisałem wniosek aby dopuścić Stowarzyszenie do udziału
      w tej sprawie, w związku z naszą statutowa działalnością.
      Ponieważ w dniu 14.07.2005r. otrzymałem pismo, że tym razem to brana pod uwagę
      jest lokalizacja budowy na działce nr 602 i 603 (teren oczyszczalni ścieków)
      dlatego uznałem, że w tym przypadku to uzyskane z tego tytułu pieniądze zasilą
      budżet gminy, a nie "Wybrańca", dlatego już dalej nie interweniowałem.

cdn.
      • slawomir.gajewski Re: wójt, starosta i SITWA 04.11.12, 17:18
        Tymczasem okazało się, że to wszystko „podpucha” i jednak „najlepsze miejsce
        to .......... działka nr 356/1 należącą do ......... Wybrańca” i to tam ma
        zostać postawiony ten maszt.

Dlatego też, PONOWNIE skierowałem wniosek dotyczący dopuszczenia naszego
        Stowarzyszenia na prawach strony do udziału w postępowaniu.
        Ponieważ przez przeszło 4 miesiące nie raczono na mój wniosek odpowiedzieć,
        dlatego też zgodnie z art. 37 Kpa złożyłem zażalenie do SKO.
        Moje zażalenie zostało uwzględnione i postanowieniem znak: SKO/ZP/2274/05 z
        dnia 17 stycznia 2006r. nakazano Wójtowi udzielić mi odpowiedzi do dnia 28
        lutego 2006r.
        c.d niżej .

nemne 15.02.06, 11:14 zarchiwizowany
        druga część dla <rawena32>

Tak więc, to na razie wszystko co wiem w tej sprawie i na wszystko o czym piszę
        mam co oczywiste dokumenty.
        Uważam, że rzeczywiście brak jest na naszym terenie PLUS – a,
        Jednak uważam, że Władze powinny czynić wszelkie starania, a by związane z tym
        w końcu niemałe pieniądze zasiliły budżet Gminy, a nie jakichś cwaniaków.
        Co do szkodliwości, to muszę się przyznać, że czytałem różne opinie.
        Jeśli nawet weźmiemy, że jest to nieszkodliwe, to przecież najłatwiej można by
        to postawić obok szkoły czy też Urzedu Gminy.
        Jeszcze raz podkreślam. JEŚLI JEST TO NIESZKODLIWE.
        Bo jeśli to jest „nieszkodliwe” na placu Wybrańca, to jak ten maszt zostanie
        zlokalizowany 4 m dalej, ale na terenie boiska szkolnego to będzie to taka sama
        szkodliwość, ale pieniądze wpłyną do budżetu (czyli także szkoły) a nie dla
        Wybrańca.
        To na razie tyle. Jeśli chcesz uzyskać jeszcze jakieś informacje to chętnie
        przekażę.
        cdn.
        • slawomir.gajewski Re: wójt, starosta i SITWA 04.11.12, 17:21
          nemne 15.02.06, 11:07 zarchiwizowany
          Witaj <rawen32>

Decyzją z dnia 22.04.2004r. Wójt ustalił warunki zabudowy dla budowy masztu
          telefonii komórkowej PLUS na działce nr ew. 356/1 przy ulicy Warszawskiej.
          Na prośbę dwóch mieszkańców (bezpośrednich sąsiadów) którzy mnie o to poprosili
          (zebrali kilkadziesiąt podpisów protestu okolicznych mieszkańców) napisałem
          odwołanie od tej decyzji.
          W dniu 3.09.2004r. Samorządowe Kolegium Odwoławcze (SKO) uchyliło decyzję Wójta.
          W dniu 12.04.2005r. na podst. art. 31 kodeksu postępowania administracyjnego w
          imieniu stowarzyszenia napisałem wniosek aby dopuścić Stowarzyszenie do udziału
          w tej sprawie, w związku z naszą statutowa działalnością.
          Ponieważ w dniu 14.07.2005r. otrzymałem pismo, że tym razem to brana pod uwagę
          jest lokalizacja budowy na działce nr 602 i 603 (teren oczyszczalni ścieków)
          dlatego uznałem, że w tym przypadku to uzyskane z tego tytułu pieniądze zasilą
          budżet gminy, a nie "Wybrańca", dlatego już dalej nie interweniowałem.
          Tymczasem okazało się, że to wszystko „podpucha” i jednak „najlepsze miejsce
          to .......... działka nr 356/1 należącą do ......... Wybrańca” i to tam ma
          zostać postawiony ten maszt.
          Dlatego też, PONOWNIE skierowałem wniosek dotyczący dopuszczenia naszego
          Stowarzyszenia na prawach strony do udziału w postępowaniu.
          Ponieważ przez przeszło 4 miesiące nie raczono na mój wniosek odpowiedzieć,
          dlatego też zgodnie z art. 37 Kpa złożyłem zażalenie do SKO.
          Moje zażalenie zostało uwzględnione i postanowieniem znak: SKO/ZP/2274/05 z
          dnia 17 stycznia 2006r. nakazano Wójtowi udzielić mi odpowiedzi do dnia 28
          lutego 2006r.
          c.d niżej .

nemne 15.02.06, 11:14 zarchiwizowany
          druga część dla <rawena32>

Tak więc, to na razie wszystko co wiem w tej sprawie i na wszystko o czym piszę
          mam co oczywiste dokumenty.
          Uważam, że rzeczywiście brak jest na naszym terenie PLUS – a,
          Jednak uważam, że Władze powinny czynić wszelkie starania, a by związane z tym
          w końcu niemałe pieniądze zasiliły budżet Gminy, a nie jakichś cwaniaków.
          Co do szkodliwości, to muszę się przyznać, że czytałem różne opinie.
          Jeśli nawet weźmiemy, że jest to nieszkodliwe, to przecież najłatwiej można by
          to postawić obok szkoły czy też Urzedu Gminy.
          Jeszcze raz podkreślam. JEŚLI JEST TO NIESZKODLIWE.
          Bo jeśli to jest „nieszkodliwe” na placu Wybrańca, to jak ten maszt zostanie
          zlokalizowany 4 m dalej, ale na terenie boiska szkolnego to będzie to taka sama
          szkodliwość, ale pieniądze wpłyną do budżetu (czyli także szkoły) a nie dla

Wybrańca.
          To na razie tyle. Jeśli chcesz uzyskać jeszcze jakieś informacje to chętnie
          przekażę.

Pozdrawiam Cię – Sławek G. (nemne)

Re: wójt starosta i ich klika
          Autor: stowarzyszenie2 04.11.05, 18:08

"Najlepsze kasztany rosną na Placu Pigal" - pamiętacie takie hasło ze "Stawki
          większej niż życie". (Kloss).
          U nas takie hasło powinno brzmieć „Najlepsze tereny do budowy masztów telefonii
          komórkowej ma ...........” . No właśnie KTO ? Oczekuję odpowiedzi.
          ---------------------------------------------------------
          ---------------------------------------------
          • ziutek1232 Re: wójt, starosta i SITWA 04.11.12, 17:30
            Także już wiesz dlaczego w 21 wieku nie ma zasięgu w Odrzywole i do czego służy to słynne Stowarzyszenie Blask.
            • slawomir.gajewski Re: wójt, starosta i SITWA 04.11.12, 17:51
              ziutek1232 napisał(a):

> Także już wiesz dlaczego w 21 wieku nie ma zasięgu w Odrzywole i do czego służy
              > to słynne Stowarzyszenie Blask.

Witam
              Tak się składa, że na prośbę interweniujących Mieszkańców Stowarzyszenie "Wzajemna Pomoc"( o czym wyżej pisałem m.in nieżyjącego już śp. p. Maciążka - ostatniego hubalczyka i żołnierza Polski Walczącej) dotyczyło wstrzymania PRYWATY u kolesia wójta - M. Niemirskiego.
              Zresztą nie tylko Mieszkańcy (Wysokina, Odrzywołu i Cetnia), którzy podpisywali się pod protestem, byli przeciwni budowaniu z powodu bliskości obiektów użyteczności publicznej (przedszkola, szkoły, UG itd), na działce (stolarnia) p. Niemirskiego.
              Również osobiście uważałem, że jeśli jest to nieszkodliwe, to przecież można zamiast z "tej" strony plota u p. Niemirskiego, postawić "z drugiej strony" tego samego płotu, z tym, ze kasa wpływałaby do Gminy, a nie prywatnej kabzy kolesia wójta.
              Ostatecznie miało być to wybudowane na terenie oczyszczalni ścieków i ...to by było dobre rozwiązanie.
              Pozdrawiam - Sławomir Gajewski Prezes Stowarzyszenia "Wzajemna Pomoc"

• slawomir.gajewski Re: wójt, starosta i SITWA 04.11.12, 17:33
            zyWitam
            To co wyżej (dwa razy mi sie skopiowało) dotyczy budowy PLUS w Odrzywole. Z tego wynikało, że ostatecznie taka stacja (antena) miała być zlokalizowana na terenie oczyszczalni ścieków i to były osatnie informacjie jakimi dysponowalem.
            Dlatego niejako "zapomniałem" o powyzszym i ...nie dysponuję dalszą wiedzą na ten temat, ale zobowiązuję się to ustalić.

Pozdrawiam - Sławek Gajewski
            PS.
            Wyżej zadane pytanie w sprawie "wybrańca", który miał ochotę na dodatkowy maszt u siebie (i KASĘ) dotyczyło oczywiście "naszego" starostę Mariana Niemirskiego. Osobiście myślę, że to przypadek,;) a nie szczególne względy u "naszego" wybitnego wójta Kmieciaka;). Oczywiście nie jestem nieomylny, dlatego ...nie musicie podzielać mojego zdania.;)
            • heniek-z-gustku Re: wójt, starosta i SITWA 04.11.12, 18:47
              SITWA? Mało pwiedziane! Toż to KLIKA!! Nie mogą się już nażreć!! Wszędzie tylko układy i układziki. Za taki maszt pewnie dobra pensyjka co miesiąc wplywa.
              • ojciecdyrektor99 w Jędrzejowie 30tys. rocznie płacą za maszt 04.11.12, 19:07
                Radni powiatu jędrzejowskiego zdecydowali dziś, aby antena jednej z sieci telefonii komórkowej pozostała na dachu liceum imienia Mikołaja Reja w Jędrzejowie. Zawarta z operatorem umowa na 5 lat obowiązywała do końca lipca.

Dyrektor szkoły Marek Zygan zaproponował przedłużenie dzierżawy przedkładając aktualne pomiary natężenia pola elektromagnetycznego. Zgodnie z nimi maszt nie jest szkodliwy dla zdrowia. Zdaniem starosty jędrzejowskiego Edmunda Kaczmarka - decyzja o możliwości przedłużenia dzierżawy podyktowana była również względami ekonomicznymi.
                Szkoła z tytułu dzierżawy otrzymywała rocznie około 30 tysięcy złotych.
                Umowa z operatorem podpisana zostanie na kolejne 5 lat.
                www.radio.kielce.pl/page,,Maszt-telefonii-komorkowej-pozostanie-na-dachu-jedrzejowskiego-liceum,358e04537c678da1fc09eb17f0706921.htmlxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                30.000 rocznie podzielić na 12 m-cy = 2.500 miesięcznie
    • nieznajomyzdaleka Re: Zasięg sieci Plus 04.11.12, 19:59
      Z tego co wnioskuje z przeczytanych postów to chyba marne są szanse na powstanie takowego masztu, a szkoda... Czytałem gdzieś, że we współczesnych masztach stosowane są jakieś tam nowe technologie, które mają na celu zminimalizowanie szkodliwego promieniowania przez takowy masz, więc nawet jeśli powstałby on w sąsiedztwie zabudowań, to jego wpływ na zdrowie i ludzi byłby bliski 0.
      To troche "żenujące" , że w dobie XXI wieku, gdzie technologia prześciga technologię w naszej miejscowości wszystko stoi (niemalże) w miejscu i nie ma możliwości korzystania z własnych wyborów, tylko ciągle trzeba sie dostosowywać do panujących warunków.
      Więc problem braku zasięgu chyba nadal zostanie nierozwiązany, tak jak myślałem.
      • slawomir.gajewski Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 04.11.12, 20:46
        Witaj <nieznajomyzdaleka>

W związku z Twoim wpisem, niezupełnie się z Tobą zgadzam, bo aby powstał w Odrzywole (w okolicy) taki nadajnik, potrzeba tylko i wyłącznie dobrej woli Gospodarza Gminy, który będzie miał na względzie DOBRO Gminy, a nie partykularne interesy swojego kolesia.

Dlatego, mając na uwadze, także to co wyżej napisał jakiś forumowicz, że takie maszty można zainstalować na budynku szkoły (za co płacą w takim Jędrzejowie 30tys. zł) uważam, że taka kasa z jednej strony podreperowałaby budżet szkoły, a z drugiej strony niewątpliwe ułatwiłaby nie tylko Mieskańcom Naszej Gminy, możliwość korzystania z sieci PLUS i PLAY (korzysta z nadajników PLUS-a).

W związku z powyższym Panie Wójcie Kmieciak - tradycyjnie już ..... do roboty, bo przecież jakiś tam wiejski radny nie będzie tego za Pana robił.

I proszę pamiętać. Najpierw GMINA, a nie PRYWATA!!

Sławomir Gajewski - radny
        • superfranek Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 04.11.12, 21:21
          Kuźwa, jak się czyta, łapy opadają. Jak nie hytlery, to albo Maryjano albo jeszcze inny przydupas. Nie mogą się nażreć. Ciągle im mało i mało.
          • ziutek1232 Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 04.11.12, 23:42
            Propagandzista i kilku szczeniaków.
            • diazon Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 05.11.12, 06:47
              ziutek1232 napisał(a):

> Propagandzista i kilku szczeniaków.

Czyżby? Tylko na taką odpowiedź stać przydupasa?;) Wszyscy wiedzą, że SITWA nie może się nażreć. A to co pisze pan radny Sławek to pewnie tylko "wierzchołek góry lodowej", dlatego tak się boicie, że wyjdą na jaw wszystkie wasze szwindle.
              • ziutek1232 Populiści 05.11.12, 08:13
                Sławuś pół życia szuka szwindli w gminie. Wyniki są powalające. Na to hasło jednak wyborców nie nabierzecie.
                • drzewiczka5 Re: Populiści 05.11.12, 08:30
                  ;-) ;-) ;-) ...proponuję znaleźć jednego szlachetnego , co pozwoli postawić masz na swojej prywatnej działce, a pieniądze będzie altruistycznie przekazywał gminie...;-) ;-) ;-)
                  Taki społecznik w gminie Odrzywół pewnie się znajdzie, prawda...???

Miłego dnia życzę...:-)
                  • baniaucygana210 Re: Populiści 05.11.12, 08:45
                    Drzewiczka z tego co się orientuję to pochodzisz z tych stron,może odziedziczyłaś jakąś działkę .Może za symboliczną złotówkę odstąpisz;)
                    • drzewiczka5 Re: Populiści 05.11.12, 10:26
                      Hahaha...
                      Nie jestem aż taką altruistką, ani społecznikiem....
                      Ale mamy tylu wspaniałych społeczników w Odrzywole, którzy są - w większości sytuacji - mocni tylko w gębie...to może by się zdeklarowali w czynie....
                      a te stowarzyszenia i wspólnoty , co to tak prężnie działają...nie mają nic do powiedzenia...???
                      Skoro wójt gó...no robi, to jak się chce być w XXIw , to należałoby się ruszyć trochę, a nie tylko czekać na gotowe.....albo być jak pies ogrodnika....albo mówić , że się nie da nic zrobić....

Powybieraliście tych najskuteczniejszych radnych w gminie, aż cztery osoby - mam przypomnieć nazwiska ? - to niech się wykazują ...
                      ... a nie tylko pierdzą w stołki na radzie gminy....

• baniaucygana210 Re: Populiści 05.11.12, 12:30
                        Za krótcy są
                        • drzewiczka5 Re: Populiści 05.11.12, 14:44
                          No to mamy pozamiatane....
                          ...zostaniemy w dalszym ciągu w XIX wieku... dobrze mówiłam,żeby otworzyć muzeum..;-)...nie trzeba otwierać ...cała gmina to jeden wielki skansen... :-)
                          • slawomir.gajewski Prywatny folwark dwóch Maryjanów. 05.11.12, 20:40
                            drzewiczka5 napisała:

> No to mamy pozamiatane....
                            > ...zostaniemy w dalszym ciągu w XIX wieku... dobrze mówiłam,żeby otworzyć muze
                            > um..;-)...nie trzeba otwierać ...cała gmina to jeden wielki skansen... :-)

iI tu sę mylisz. To nawet nie skansen. To po prostu prywatny folwark dwóch Wilebnych

Maryjanów. Gdzie liczy się świta, a pozostali .... won!!!!

• nieznajomyzdaleka Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 05.11.12, 19:27
          Z tego co wywnioskowałem z Pana wpisu, to aby powstał w Odrzywole nadajnik Plusa to należałoby dogadać się z Wójtem, tak?
          Czy istniałaby możliwość poruszenia tej sprawy na Radzie Gminy?
          • slawomir.gajewski Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 05.11.12, 20:20
            Witaj <nieznajomy>

Nie tylko w teorii, ale i w praktyce wygląda to tak. Jest inwestor (czytaj przedstawiciel operatora), ktory mając mapę "zasięgu" wie, że dany obszar to "bała plama" (są takie mapy). Dlatego jest zainteresowany aby postawić tu maszt, który zlikwiduje "białą plamę".
            Oczywiście, nie udaje się do pana Niemirskiego, Kowalskiego czy też jakiegoś Gajewskiego ale do Gospodarza Gminy - czyli Wójta.
            Jeśli Wójt ma na względzie DOBRO GMINY, stara się, wskazać lokalizację tak, aby to GMINA miała z tego korzyści czyli wskazuje lokalizację na terenach należących do Gminy.
            Natomiast, gdy ważniejsza jest prywata kieruje takiego inwestora np. do Gajewskiego (ale z Gajewskim jest mu nie po drodze i dodatkowo za "usługę" nic by nie uszczknął i nie chodzi tu nawet o zwykłą kasę. Tak samo jak i do jakiegoś Iksińskiego. Czyli "najlepiej" jak wskaże się swojego kolesia i to zaufanego kolesia, z którego w zamian będzie korzyść. (Wiadomo „ręka rękę myje”)
            Oczywiście, inwestorowi w zasadzie wszystko jedno. Tym bardziej, gdy teren jest blisko dojezdnych dróg (te wymogi spełnia wielu mieszkańców) i blisko linii energetycznej (również ten wymóg spełnia wiele osób).
            Ale jak wyżej napisałem, przecież, taką inwestycję (wyżej ktoś napisał, że w Jędrzejowie jest to 30tys. rocznie - 2,5tys. miesięcznie) nie przekaże się byle komu.
            Dodatkowo inwestor "nie będzie podskakiwał", bo to Wójt Gminy wydaje decyzję administracyjną Jedną o warunkach zabudowy (jakie warunki muszą być spełnione spełnić przez inwestora ) i drugą decyzję, którą wydaje Starosta na samą budowę (po spełnieniu pierwszej).
            Czy w takim wypadku inwestor będzie podskakiwał i wbrew woli wójta rozpocznie gdzieś tam budowę. Pytanie retoryczne i każdy niech sobie odpowie.
            Dlatego, w praktyce wygląda to tak jak w Odrzywole, lub tak jak w Jędrzejowie, gdzie na lokalizacji masztu korzysta nie koleś wójta, ale SZKOŁA.
            Bo przecież, tak jak wcześniej napisałem. Zamiast z „tamtej” strony płotu, można było zaplanować z tej strony tego samego plotu (tu gdzie boisko na warszawskiej) z tym, że pieniądze wpływałyby do GMINY, a tak liczyła się prywata. Dodatkowo Wielebny Starosta już jeden taki masz ma (na radomskiej) ale dla obu Marianów liczy się przede wszystkim DOBRO. Z tym, że chodzi tu o SWOJE dobro Naszych Wielebnych Marjanów.
            Pozdrawiam – Sławomir Gajewski – radny
            PS.
            Oczywiście, na najbliższej sesji przypomnę i poruszę ten temat. Oczywiście podam też przykład Jędrzejowa. Czyli Panie Kmieciak. Proszę brać przykład z Jędrzejowa, a nie z Odrzywołu.

• nieznajomyzdaleka Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 05.11.12, 20:57
              Oo, dziękuję Panu serdecznie za możliwość poruszenia tej sprawy na sesji. Ciekawe co z tego wyjdzie...
              • pak-er Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 05.11.12, 22:50
                Plus ma 100mb/s jeżeli chodzi o internet mobilny a orange 42mb/s dobrze by bylo jakby był plus zawsze to szybciej :)
                • nieznajomyzdaleka Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 05.11.12, 23:24
                  Taka prędkość nie jest możliwa do osiągnięcia ze zwykłego nadajnika GSM, a jeżeli już jakiś u nas powstanie to raczej nie inny jak takowy, o technologii 3G czy 3G+ nawet nie ma co marzyć :)
                  • bestjapa Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 05.11.12, 23:35
                    Myśle że budując nowy nadajnik Plus pójdzie do przodu i zamontuje 3G.
                    A orange mobilne w Odrzywole tylko HSUPA - orange, wolne jak cholera. ;)
                    • bratek678 Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 06.11.12, 08:25
                      Nie znam się na tym temacie ale słyszałem że Plus ma większe możliwości szybszego przesyłu od Orange.
                      • drzewiczka5 Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 06.11.12, 14:35
                        Co z tego wyjdzie...????
                        A no nic - jak zwykle ...:-(
                        Bo , żeby się dogadać to trzeba chęci i dobrej woli .... a tu się robi wszystko na udry....
                        Chcielibyście zobaczyć jak Kmieciak i Gajewski współpracują ???? Dla dobra Gminy ????
                        Ja też !!!
                        Ale oni potrafią tylko toczyć wojenki, które nikomu nie służą , a już na pewno nie gminie.....Wojenki mają podłoże prywatne i ani jeden ani drugi nie popuści...
                        I to przekłada się na wszystkie za i przeciw , na radach gminy....taka prawda...
                        A co , może nie mam racji...???
                        Jak nie mam , to podajcie mi chociaż jeden przykład....
                        I mam obawy , że nie zmieni się to nigdy, niezależnie od tego który z nich będzie wójtem
                        Krótko mówiąc....mamy pozamiatane....;-)))))
                        • superfranek Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 06.11.12, 16:36
                          ....nimfomanka. Ten nie dobry i ten ....tak samo, to wybierzcie ją;);)
                          • ojciecdyrektor99 Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 06.11.12, 16:58
                            superfranek napisał:

> ....nimfomanka. Ten nie dobry i ten ....tak samo, to wybierzcie ją;);)

Nadaje się.;) ale na kustosza muzeów jakie by otwierała w Odrzywole;) :) buchacha
                            ...kochani...papa ...buziaczki....Oj pani Doroto;) Była Pani i jest ....prymitywna babą, której .....we łbie się przewraca.
                          • drzewiczka5 Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 06.11.12, 22:49
                            superfranek napisał:

> ....nimfomanka. Ten nie dobry i ten ....tak samo, to wybierzcie ją;);)

Kochany , jak nie znasz znaczenia słowa , to go nie używaj.
                            Są takie książki , które nazywają się słowniki i tam możesz sprawdzić co znaczy słowo " nimfomanka ".

• slawomir.gajewski Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 06.11.12, 19:09
                          Droga <drzewiczko>
                          Jest takie powiedzenie : "pluć świni w morde, a ta mówi, że deszcz pada".
                          Bez urazy, ale nie wiem jakiej potrzeba podłości, aby wspólną miarą oceniać dwie zupełnie inne osoby.
                          A przecież Ty zapewne z braku argumentów, zarzucasz mi ...to samo co mgr Kmieciakowi.

Tymczasem, (nawet na przykładzie tego masztu) ani nie chcę, aby stawiać go u MOJEGO kolesia, ani nie chcę z tym (i ewentualną kasą - 30tys.) mieć nic do czynienia.

Dlatego w ODRÓŻNIENIU od mgr Kmieciaka (i jego kolesia) chciałbym, aby korzyści z tym związane były udziałem GMINY.

Jeszcze raz podkreślam. GMINY, a nie kilku cwaniaków.

Oczywiście, można byłoby się „dogadać”.
                          Czyli czy Twoim zdaniem
                          a) Wójt Gminy powinien wsiąść przykład z Władz Jędrzejowa - co popieram i to obiema rękami?
                          b) Czy też, ja powinienem się "dogadać" i .... niech na tym skorzysta koleś, a ....mnie przy okazji tez ...coś skapnie. (a dla GMINY -
                          • slawomir.gajewski Vox Populi Vox Dei (do <drzewiczki>) 06.11.12, 19:36
                            Vox Populi Vox Dei
                            Autor: slawomir.gajewski 13.06.11, 20:05

Witam
                            Jak pewnie zauważyliście za pośrednictwem tego forum dzielę się posiadaną wiedzą na tematy dotyczące funkcjonowania Gminy (w której mieszkamy) oraz spraw dotyczących naszej lokalnej Społeczności.
                            Dlatego, jeśli o CZYMŚ napisałem, oznacza że mam na to stosowne dokumenty. Ponadto żyjemy w ustroju zwanym "demokracja", dlatego można krytykować i wyrażać swoje zdanie o osobach "wyższych" niż z całym szacunkiem Wójt Gminy jakiegoś tam Odrzywołu.
                            W końcu, pamiętacie (powinniście) fraszkę:
                            Satyra prawdę mówi, względów się wyrzeka, Wielbi urząd, czci króla, lecz sądzi człowieka. - Ignacy Krasicki.

Dlatego nie wiem jakiego potrzeba zakłamania i nienawiści aby próbować dorobić swoje teorie do normalnej działalności społecznej mieszkańca Gminy Odrzywół.
                            Bo co myślicie, że tylko się rozpatruję, aby gdzieś dorwać i pobić się z Panem Kmieciakiem. Czy też może Pan Kmieciak strasznie się boi jak idzie do sklepu do Danki. Albo może ja się boję sam iść do UG, aby mnie Wójt tam nie napadł, a na sesji dochodzi między nami do rękoczynów i musi interweniować ochrona i policja?!

Wprost przeciwnie. Prywatnie mijamy się i to często z uśmiechem.
                            Dlatego, nie traktujcie tego (na pewno w moim przypadku) w kategoriach wojny, lecz w normalnej działalności RADNEGO - reprezentanta mieszkańców, któremu nie podoba się gdy Wójt Kmieciak traktuje tę Gminę jak swój prywatny folwark, a mieszkańców za swoich poddanych.
                            Ponadto, jako zwykły obywatel nikogo nie zwalniałem z podatku, ani nie zatrudniałem na robotach interwencyjnych. A to, że zagłosowała na mnie polowa (bez 21) wyborców, chyba o czymś świadczy.
                            W związku z powyższym, jeśli Wójt Kmieciak czuje się na siłach, ponownie ZAPRASZAM do normalnej, rzeczowej dyskusji na tematy dotyczące funkcjonowania Naszej Gminy.

Sławomir Gajewski - radny
                          • drzewiczka5 Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 06.11.12, 23:13
                            slawomir.gajewski napisał:

> Droga <drzewiczko>
                            > Jest takie powiedzenie : "pluć świni w morde, a ta mówi, że deszcz pada".
                            > Bez urazy, ale nie wiem jakiej potrzeba podłości, aby wspólną miarą oceniać dwi
                            > e zupełnie inne osoby.
                            > A przecież Ty zapewne z braku argumentów, zarzucasz mi ...to samo co mgr Kmiec
                            > iakowi.
                            >
                            > Tymczasem, (nawet na przykładzie tego masztu) ani nie chcę, aby stawiać go u MO
                            > JEGO kolesia, ani nie chcę z tym (i ewentualną kasą - 30tys.) mieć nic do czyni
                            > enia.
                            >
                            > Dlatego w ODRÓŻNIENIU od mgr Kmieciaka (i jego kolesia) chciałbym, aby korzyśc
                            > i z tym związane były udziałem GMINY.
                            >
                            > Jeszcze raz podkreślam. GMINY, a nie kilku cwaniaków.
                            >
                            > Oczywiście, można byłoby się „dogadać”.
                            > Czyli czy Twoim zdaniem
                            > a) Wójt Gminy powinien wsiąść przykład z Władz Jędrzejowa - co popieram i to ob
                            > iema rękami?
                            > b) Czy też, ja powinienem się "dogadać" i .... niech na tym skorzysta koleś, a
                            > ....mnie przy okazji tez ...coś skapnie. (a dla GMINY -
                            • slawomir.gajewski Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 07.11.12, 07:05
                              1.
                              Albo Ty, albo ja mamy problem ze wzrokiem, ponieważ (tak jak pisałem) po raz kolejny zarzucasz mi jakąś "prywatę", podczas gdy moja działalność wynika z NORMALNYCH OBOWIĄZKÓW RADNEGO. (To że, Wójt wykorzystuje sprawowany Urząd aby dokuczać swojemu oponentowi i jego rodzinie, to ...zupełnie co innego.) Ot. i tyle.
                              2.
                              Tymczasem, Ty (nawet w temacie o antenie) z uporem maniaka ...się powtarzasz i to w sytuacji, gdy masz ... dokładnie takie samo zdanie jak ja! (Dotyczy, aby to Gmina czy też Szkoła była beneficjentem, a nie koleś Wójta czy tez nawet kogoś innego.
                              3.
                              Co to znaczy, że "znany jestem z tego". Że co? Że mimo oczywistych faktów, a Ty ..."w koło Macieju"?!;) Gdy twierdzę, ze z uporem maniak wmawiasz mi prywatę to JA klamę.?!;)Przecież wystarczy zacytować Twój wcześniejszy wpis z wczorajszego dnia godz. 14:35
                              Ale oni potrafią tylko toczyć wojenki, które nikomu nie służą , a już na pewno nie gminie.....Wojenki mają podłoże prywatne i ani jeden ani drugi nie popuści...
                              I to przekłada się na wszystkie za i przeciw , na radach gminy....taka prawda...
                              A co , może nie mam racji...???
                              Jak nie mam , to podajcie mi chociaż jeden przykład....”.

Złociutka. ;)
                              Poczytaj sobie protokoły z obrad, gdzie dość często w oczywistych sprawach np. inwestycje NIGDY nie byłem przeciw i zawsze głosowałem ZA. Gdzie dość często (choćby na ostatniej) ja głosowałem za uchwałą, którą przygotował mgr Kmieciak, podczas gdy radny Stępień i radna Podkowińska byli przeciw. Chodziło o wyznaczenie okręgów wyborczych przez mgr Kmieciaka w Odrzywole, bez konsultacji z mieszkańcami. Powiem szczerze, że też uważałem to za nadużycie (czemu dałem wyraz w wystąpieniu), ale aby pokazać, że jestem „ponad” zagłosowałem ZA. A to, że jako radny „patrzę na łapy”, czy tez chcę wiedziec CO, ILE i DLACZEGO TAK DROGO to przecież mój obowiązek.
                              Pozdrawiam – Sławek
                              PS.
                              Dla jasności. Wiem jak się pisze „wziąć”. Jednak zdarza mi się, że nie mam czasu na korekty, w sytuacji (dość często, choćby w tej chwili;) gdy do wpisanej wersji zdania jeszcze coś wklejam. Ale … niech tam. Jednak aby sprawić Ci uśmiech w ten deszczowy poranek ...biję się w piersi i wyrażam z tego powodu ….ubolewanie.;) mea culpa;) Pa.pa;) Odpiszę dopiero po pracy, ok. 18;00.
                              • donwasyl1 Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 07.11.12, 08:29
                                Oto przykład uczciwego radnego który jako jedyny nie korzysta z komputera w pracy do wypisywania bzdetów na tym forum,a niektórzy niestety tak
                              • drzewiczka5 Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 07.11.12, 12:35
                                slawomir.gajewski napisał:

> 1.
                                > Albo Ty, albo ja mamy problem ze wzrokiem, ponieważ (tak jak pisałem) po raz ko
                                > lejny zarzucasz mi jakąś "prywatę", podczas gdy moja działalność wynika z NORMA
                                > LNYCH OBOWIĄZKÓW RADNEGO. (To że, Wójt wykorzystuje sprawowany Urząd aby dok
                                > uczać swojemu oponentowi i jego rodzinie, to ...zupełnie co innego.) Ot. i tyle
                                > .
                                > 2.
                                > Tymczasem, Ty (nawet w temacie o antenie) z uporem maniaka ...się powtarzasz i
                                > to w sytuacji, gdy masz ... dokładnie takie samo zdanie jak ja! (Dotyczy, aby t
                                > o Gmina czy też Szkoła była beneficjentem, a nie koleś Wójta czy tez nawet kogo
                                > ś innego.
                                > 3.
                                > Co to znaczy, że "znany jestem z tego". Że co? Że mimo oczywistych faktów, a Ty
                                > ..."w koło Macieju"?!;) Gdy twierdzę, ze z uporem maniak wmawiasz mi prywatę t
                                > o JA klamę.?!;)Przecież wystarczy zacytować Twój wcześniejszy wpis z wczorajsze
                                > go dnia godz. 14:35
                                > „Ale oni potrafią tylko toczyć wojenki, które nikomu nie służą , a już
                                > na pewno nie gminie.....Wojenki mają podłoże prywatne i ani jeden ani drugi ni
                                > e popuści...
                                > I to przekłada się na wszystkie za i przeciw , na radach gminy....taka prawda.
                                > ..
                                > A co , może nie mam racji...???
                                > Jak nie mam , to podajcie mi chociaż jeden przykład....”.

>
                                > Złociutka. ;)
                                > Poczytaj sobie protokoły z obrad, gdzie dość często w oczywistych sprawach np.
                                > inwestycje NIGDY nie byłem przeciw i zawsze głosowałem ZA. Gdzie dość często (c
                                > hoćby na ostatniej) ja głosowałem za uchwałą, którą przygotował mgr Kmieciak, p
                                > odczas gdy radny Stępień i radna Podkowińska byli przeciw. Chodziło o wyznaczen
                                > ie okręgów wyborczych przez mgr Kmieciaka w Odrzywole, bez konsultacji z mieszk
                                > ańcami. Powiem szczerze, że też uważałem to za nadużycie (czemu dałem wyraz w w
                                > ystąpieniu), ale aby pokazać, że jestem „ponad” zagłosowałem ZA. A
                                > to, że jako radny „patrzę na łapy”, czy tez chcę wiedziec CO, ILE
                                > i DLACZEGO TAK DROGO to przecież mój obowiązek.
                                > Pozdrawiam – Sławek
                                > PS.
                                > Dla jasności. Wiem jak się pisze „wziąć”. Jednak zdarza mi się, że
                                > nie mam czasu na korekty, w sytuacji (dość często, choćby w tej chwili;) gdy
                                > do wpisanej wersji zdania jeszcze coś wklejam. Ale … niech tam. Jednak a
                                > by sprawić Ci uśmiech w ten deszczowy poranek ...biję się w piersi i wyrażam z
                                > tego powodu ….ubolewanie.;) mea culpa;) Pa.pa;) Odpiszę dopiero po pracy,
                                > ok. 18;00.

Jak Boga kocham, Sławek , no pójdę do okulisty.... sprawdzę wzrok...i na pamięć coś może mi Majchrzak zadysponuje , bo za cholerę nie mogę sobie przypomnieć kiedy Ci zarzucałam PRYWATĘ
                                W znaczeniu potocznym, PRYWATA to TROSKA O WŁASNE INTERESY KOSZTEM DOBRA PUBLICZNEGO.
                                Kiedy Ci zarzuciłam coś takiego ???? !!!! Ja Cię proszę , Ty mnie nie wkurzaj ! Kiedy powiedziałam , że przedkładasz własne interesy nad dobro ogółu ??!!?????!!!!!!
                                Powiedziałam o wojenkach które mają podłoże prywatne i że idzie to na udry , a to nie ma nic wspólnego z PRYWATĄ ... Ale jeśli uważasz inaczej i Cię uraziłam to ... bardzo przepraszam :-) Inaczej interpretujemy słowo "prywata".
                                Zawsze powtarzałam i powtarzam - z uporem maniaka - , że mam ogromny szacunek do Twojego" patrzenia Kmieciakowi na ręcę " , bo tylko Ty masz odwagę to robić.

Ale to nie znaczy , że się z Tobą zgadzam we wszystkim...
                                i będę maglować ...w kolo Macieju...;-)

Ale powtórzę za moim kochanym Seneką:
                                Concordia res parvae crescunt, discordia vel maximae dilabuntur..
                                -zgodą wzrastają małe rzeczy, niezgodą największe upadają....

Pozdrawiam. I dziękuję za poranny uśmiech :-)

• czarny376 Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 07.11.12, 13:29
                                  Drzewiczka kwiatuszku tu ważne jak nazwijmy to "dobro publiczne" rozumie p. M.K.
                                  Bo np. dobrem publicznym dla M.K może byc np. to że wynającie garazy na sprzęt gminny czy postawienie na podwórku u kolegi masztu a który jest z kolei osobą publiczną.
                                  I to jest dobro publiczne :) :)
                                  a nie postawienie masztu na ziemi gminnej i kasa dla gminy to może byc postrzegana jako prywata..
                                  Wszystko zalezy od punktu widzenia.. a punkt widzenia zmienia sie w zalezności od punktu siedzenia..
                                  I tak S.G pisze że by przykładowo nie mylic ch..ja z ogórkiem bo ch..j do czego innego słuzy i ogórek. C..j to ch..j a ogórek to ogórek..
                                  Ty z kolei w/g mnie możę sie myle rozumujesz tak w tym temacie. W zasadzie ch..j to ch..j i wiadomo do czego słuzy ale.dlaczego cały czas ch...j jak mowi S.G a przecież można by czasami ch..ja zastapic ogórkiem.
                                  I tu jest różnica w waszym spojrzeniu na te sprawy.

A tak prawde powiedziawszy to jaby ch...j miał oczy to by tam nigdy nie wszedł ;)

• ziutek1232 Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 07.11.12, 13:45
                                    To Ci cham wyjaśnił co mu w głowie buczy.
                                    • drzewiczka5 Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 07.11.12, 14:08
                                      Czarny , kochanie,
                                      Nie mogę odmówić Ci logiki...;-) porównania trochę nie z mojej bajki ale....niezłe , niezłe...;-) :-) :-)
                                      pozdrawiam.
                                      • czarny376 Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 07.11.12, 14:37
                                        Jeżeli sloneczko ;) tak liżemy sie nawzajem :) to liżmy sie dalej na przekór Ziutusiowi :)
                                        który podgląda z boku..;)
                                        Ja tam jestem hetero i wole z toba sie lizac a ziutek liże cały czas jednego gościa..może jest gejem ? :)

Ale do brzegu cały problem leży w mysleniu poszczególnych osób..
                                        S.G i tobie wydaje sie żę gmina to dobro publiczne.... a taki wał..!!
                                        A komus innemu zasiedziałem przez 20 lat na gminnej posadzie i uważającemu że to jego prywatny folwark.. (przykład potraktowania radnego na sesji który spytał o sprawy gminy a usłyszał paszoł VON gdzies tam.. ) trudno sie dziwić że budowe masztu czy inne sprawy nie chce dla siebie czyli gminy tylko na rzecz kolegi która notabene jest osoba publiczną i to jest dobro publiczne !!!! i patriotyzm lokalny i prawidłowe myślenie !! ;) kurka wodana .. a nie dla folwarku.. i tu niektórym jak np. ziutkowi sie zaczyna podobać takie myslenie ;)
                                        dobry chłop nie chce dla siebie tylko dla innych aaa !!..;)

A wam sie wydaje że to wyprostujecie ..
                                        Owszem można to wyprostwać za 2 lata głosując na tego który mowi żę ch...j to ch..j i a ogórek to ogórek..
                                        ch..ja wkłada sie na dole a ogórka do buzi.. chociaż niektórzy robia odwrotnie ch..ja do buzi a ogórka na dół.. :) zależy od preferencji.. :)
                                        i zrozumiesz takich ?? ;)

• czarny376 Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 07.11.12, 14:52
                                          a jeszcze apropo tego VON, to nie zdziwił bym sie jakby przyszedł na sesje jakis pijaczyna z parku i pijackim głosem powiedział: panieee.. panieee aaaa.dlaczegoooo? ławki w parku nie sa wyściełaneee .. bo mnie duu.pa boli i moich kolegów od siedzynia jak walimy wiiiinoo?? !!

to rozumiem że mogłby usłyszec...ku..wa VON z tąd !!! ale żęby radnemu który pyta w sprawie gminy ??
                                          to chyba sie ktoś zamienił z ch..em na główki :)
                                          • czarny376 Re: Najpierw GMINA, a nie PRYWATA. Do roboty!! 07.11.12, 15:14
                                            acha ziutus jakby sie ktos pytał to to wszystko co opisałem nie dotyczy realnego świata tylko krainy i "Bajki o baraniorzach" ;) hej :)
                                            • slawomir.gajewski Vox Populi Vox Dei (do <drzewiczki>) 07.11.12, 21:19
                                              Droga <drzewiczko>
                                              1. Chyba rzeczywiście musisz iść do dra. Majchrzaka.

Skoro wg Ciebie (przy okazji ja tez tak samo uważam) „PRYWATA to TROSKA O WŁASNE INTERESY KOSZTEM DOBRA PUBLICZNEGO”.
                                              No to chyba wpis, ze:

„Chcielibyście zobaczyć jak Kmieciak i Gajewski współpracują ???? Dla dobra Gminy ???? Ja też !!! Ale oni potrafią tylko toczyć wojenki, które nikomu nie służą , a już na pewno nie gminie.....Wojenki mają podłoże prywatne i ani jeden ani drugi nie popuści..."

Czyli, zarzucasz mi także (tak samo jak i wójtowi) „PRYWATNE WOJENKI” (nawet w temacie, gdzie w oczywisty sposób, ani nie chce tego masztu u siebie, ani nie chcę u swojego kolesia. Działam na prośbę Mieszkańców (nawet podałem nazwisko), chciałbym, aby wybudować na terenie należącym do GMINY i aby GMINA (czyli MIESZKAŃCY) byli beneficjentem jakiejś tam kwoty (a nie prywatnie jakiś cwaniak – obojętnie kto by to nie był). Czyli aby Wójt wziął przykład z Jędrzejowa.

Dodatkowo działam jako REPREZENTANT Mieszkańców – radny Gminy i jako Prezes Stowarzyszenia, które w STATUCIE zatwierdzonym i zarejestrowanym w Krajowym Rejestrze Sądowym ma zapisy dotyczące takiego działania.

Czy w takim razie jest to „PRYWATNA wojenka” (to cytat z Twojego wpisu) ze strony RADNEGO?! Pytanie retoryczne. Zresztą sama to potwierdzasz. To samo dotyczy gdy interweniuję w sprawach Gminy, której przecież jako radny jestem jednym z reprezentantów (członek Rady Gminy), dodatkowo Rada Gminy jest Organem kontroli Wójta i należy to do moich OBOWIĄZKÓW.

A że, jestem ….niezależny i w odróżnieniu od większości radnych, którzy w różny sposób są …zależni od Wójta i Starosty Niemirskiego, dlatego … patrzę im a na ich „rączki”.

Tak samo jak i to, ze czy to osobiście, czy też za pośrednictwem forum dzielę się posiadaną wiedzą wobec Mieszkańców jak również składam wnioski (nawet na prośbę anonimowych forumowiczów), czy tez odpowiadam na pytania . Czy to z mojej strony oznacza, że „prowadzę PRYWATNĄ wojenkę”? (pytanie retoryczne).

Oczywiście, na temat masztu gdybym się dogadał, to pewnie "ktoś" by mi odpalił. W końcu z 30tys. można się podzielić. ;) Czy TAKIEGO dogadanie by Cię zadowoliło? (tez retoryczne i nie oczekuję odpowiedzi).

Pozdrawiam - Sławek
                                              PS.
                                              1. Koniecznie idź do doktora;)
                                              2. Jesli interesuje Cię akurat moje zdanie na założony przez Ciebie temat "zima na drogach gminnych i ..powiatowych" po prostu napisz ....;)

• slawomir.gajewski Vox Populi Vox Dei (do <drzewiczki>) 07.11.12, 22:02
                                                Droga <drzewiczko>
                                                Jesli łaska, bardzo prosze o zdefiniowanie pojecia "prywatne wojenki". Czy to oznacza:
                                                1. PRYWATĘ ze szkodą dla (Gminy, Polski itp)
                                                2. Jest to dzialanie SPOŁECZNIE, z korzyścią dla Gminy, Polski itp.)

Pozdrawiam - Sławuś;)
                                                PS.
                                                Zresztą, nie odpowiadaj. ;) Bez urazy, ale nawet śp. prof. Lech Falandysz miałby problem, aby wykazać, że "PRYWATNA wojenka", nie jest ...PRYWATĄ;)
                                                • drzewiczka5 Re: Vox Populi Vox Dei (do <drzewiczki>) 07.11.12, 22:51
                                                  Nieee nooooo...po prostu ręcę opadają....
                                                  Sławek , naucz się czytać ZE ZROZUMIENIEM moje posty...
                                                  Jak Ty nie łapiesz co ja do Ciebie mówię , to szkoda moich pazurków na stukanie w klawisze...
                                                  Aaaa tam...szkoda gadać....

Dobranoc.

• drzewiczka5 Re: Vox Populi Vox Dei (do <drzewiczki>) 07.11.12, 23:00
                                                    I znowu się zawiodłam....:-((((
                                                    I znowu nie wyciągnęłam odpowiednich wniosków....:-(((
                                                    I za każdym razem dostaję po łapach...i niczego mnie to nie uczy...
                                                    Naiwna , głupia baba jestem ...ot co....

Nic to ..... jak mówił Pan Wołodyjowski.....nic to....

Dobranoc.
                                                  • czesio3-to-ja Re: Vox Populi Vox Dei (do <drzewiczki>) 07.11.12, 23:11
                                                    drzewiczka nie martw sie czesio polize cie na dole i zalapiesz wszytko.. :)

www.youtube.com/watch?v=kd6DUjJtBYY
                                                  • slawomir.gajewski Vox Populi Vox Dei (do <drzewiczki>) 07.11.12, 23:51
                                                    Droga <drzewiczko>
                                                    Rzeczywiście, "ręce opadają", gdy sie czyta, że:
                                                    "(...)Ale oni potrafią tylko toczyć wojenki, które nikomu nie służą, a na pewno nie gminie"

Bo Gajewski, (nawet w tej KONKRETNEJ SPRAWIE) chce dla Gminy, a Pan Kmieciak dla swego kolesia i
                                                    Ale ... co tam "oni potrafią tylko toczyć wojenki, które nikomu nie służą, a już na pewno nie gminie";) i .....gdyby maszt był postawiony tak jak w Jędrzejowie .... to też .... nie byloby to z korzyścią dla gminy.....
                                                    (nie ulega wątpliwosci, że gdyby powstał "u kolesia", to z PEWNOŚCIĄ byloby to z korzyścią dla KOLESIA)

Drugi <ziutek>, ktory zarzucał mi, że przeze mnie nie ma Ferrero, a później, ze napisał, ale ...coś o forum echa. A może Ty <drzewiczko> znajdziesz wpis <ziutka>, ze mi nie zarzuca, tylko ...coś tam o forum Echa;)

No cóż, pewien Premier kiedyś powiedział, że "nikt mu nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne" (Prywatna wojenka, nie jest prywatą);)

Pozdrawiam - Sławek
                                                  • drzewiczka5 Re: Vox Populi Vox Dei (do <drzewiczki>) 08.11.12, 13:10
                                                    Drogi Sławku,
                                                    Twoje " interpretacje" postów , zresztą nie tylko moich , są ...żałosne doprawdy...
                                                    Nie wszystko kręci się wokół Twojej nieomylnej osoby ;-/ Tak jak pisałam parę miesięcy temu pycha i krzykactwo to główne cechy Twojego charakteru. Monotematyczny i...nudny też byłeś od zawsze. Teraz dodałabym narcyzm...;-/
                                                    Poza tym maniakalne wmawianie ludziom, że coś powiedzieli lub zrobili , a co nie miało miejsca, jest ciosem poniżej pasa .Ale to już też pisałam...znany jesteś z tego w Odrzywole...też od zawsze

I tak jak pisałam , mam duży szacunek do tego , że patrzysz władzy na ręcę- taka rola radnego opozycyjnego....ale widzę też , że stało się to Twoim głównym zajęciem. Chwalisz się , że zgłaszasz prośby , wnioski czy co tam jeszcze w imieniu mieszkańców gminy. Nie widzę w tym nic nadzwyczajnego - taka rola radnego.Podkreślanie swoich działań na każdym kroku to właśnie pycha. Trochę skromności nie zaszkodziłoby...
                                                    A co z Twoimi własnymi wnioskami, mającymi na celu wyciągnięcie gminy z marazmu ??? Nie masz pomysłu , czy czasu brakuje ??? Volenti nihil difficile ( Dla chcącego nic trudnego ) . No chyba , że chęci starcza tylko na " wojenki "...;-/

Atakowanie , wbrew powiedzeniu , nie jest najlepsza obroną, więc przestań atakować ludzi , którzy mają odmienne zdanie niż Twoje . I nie myl pojęć , atakowanie werbalne to nie to samo co wypowiadanie własnych opinii....chociaż pewnie się ze mną nie zgodzisz...;-/.. bo jak widzę i w temacie wszelkich aspektów j. polskiego jesteś specjalistą ;-/

Pozdrawiam. :-)

• drzewiczka5 Re: Vox Populi Vox Dei (do <drzewiczki>) 08.11.12, 13:13
                                                    A, zapomniałam...
                                                    Nie interesuje mnie Twoje , Sławku , zdanie na temat odśnieżania dróg gminnych i powiatowych.
                                                    Miłego popołudnia.
                                                  • slawomir.gajewski Scio me nihil scire – (do <drzewiczki>) 08.11.12, 19:58
                                                    drzewiczka5 napisała:

> Drogi Sławku,
                                                    > Twoje " interpretacje" postów , zresztą nie tylko moich , są ...żałosne dopraw
                                                    > dy...
                                                    > Nie wszystko kręci się wokół Twojej nieomylnej osoby ;-/ Tak jak pisałam parę
                                                    > miesięcy temu pycha i krzykactwo to główne cechy Twojego charakteru. Monotematy
                                                    > czny i...nudny też byłeś od zawsze. Teraz dodałabym narcyzm...;-/
                                                    > Poza tym maniakalne wmawianie ludziom, że coś powiedzieli lub zrobili , a co ni
                                                    > e miało miejsca, jest ciosem poniżej pasa .Ale to już też pisałam...znany jeste
                                                    > ś z tego w Odrzywole...też od zawsze
                                                    >
                                                    > I tak jak pisałam , mam duży szacunek do tego , że patrzysz władzy na ręcę- tak
                                                    > a rola radnego opozycyjnego....ale widzę też , że stało się to Twoim głównym za
                                                    > jęciem. Chwalisz się , że zgłaszasz prośby , wnioski czy co tam jeszcze w imien
                                                    > iu mieszkańców gminy. Nie widzę w tym nic nadzwyczajnego - taka rola radnego.P
                                                    > odkreślanie swoich działań na każdym kroku to właśnie pycha. Trochę skromności
                                                    > nie zaszkodziłoby...
                                                    > A co z Twoimi własnymi wnioskami, mającymi na celu wyciągnięcie gminy z marazm
                                                    > u ??? Nie masz pomysłu , czy czasu brakuje ??? Volenti nihil difficile ( Dla
                                                    > chcącego nic trudnego ) . No chyba , że chęci starcza tylko na " wojenki "...
                                                    > ;-/
                                                    >
                                                    > Atakowanie , wbrew powiedzeniu , nie jest najlepsza obroną, więc przestań atako
                                                    > wać ludzi , którzy mają odmienne zdanie niż Twoje . I nie myl pojęć , atakowani
                                                    > e werbalne to nie to samo co wypowiadanie własnych opinii....chociaż pewnie się
                                                    > ze mną nie zgodzisz...;-/.. bo jak widzę i w temacie wszelkich aspektów j. pol
                                                    > skiego jesteś specjalistą ;-/
                                                    >
                                                    > Pozdrawiam. :-)

Szanowna <drzewiczko>
                                                    W twoim powyższym wpisie, są zwroty które w 100% podzielam, ale dotyczą one właśnie Ciebie.
                                                    1.
                                                    Przecież, to z Twoich wpisów wynika, jaka to jesteś mądra, gdzie Ty na wakacjach byłaś (niby przypadkiem, nie omieszkałaś tego zakomunikować dla wiejskiej gawiedzi) , która nawet chce wmówić, że użyty przez nią zwrot „prywatne wojenki, nie oznacza …prywaty”.
                                                    2.
                                                    Dlatego jeszcze nie spotkałem żadnego KONKRETNEGO wpisu typu CO NALEZAŁOBY zrobić, JAK TO OSIĄGFNĄĆ itp. (No może poza jednym „pomysłem” aby budować w Odrzywole ….muzea).
                                                    4.
                                                    Dlatego Twoje wpisy pełne „och – ach” bez żadnych konkretów, pokazują charakter zadufanej w sobie „osóbki”. Zresztą, sama zapewne zdajesz sobie z tego sprawę, bo „wolisz anonimowo”.
                                                    5.
                                                    Oczywiście zdaję sobie sprawę, że w odróżnieniu od takiego <ziutka> (- z SITWY Kmieciaka i Niemirskiego) masz zdecydowanie „gorzej”. Bo o ile <ziutek> „walczy” w obronie Kmieciaka z Gajewskim, Ty próbujesz wejść … pomiędzy Kmieciaka … i Gajewskiego. Czyli masz dwóch „przeciwników”, ale … nie za bardzo wiesz jak to zrobić. Dlatego, z jednej strony próbujesz „walić” po Kmiecikowcach, ale też i po …Gajewskim
                                                    6.
                                                    Czyli z jednej strony zarzucasz mi, że „nie działam”, a jeśli już musisz przyznać, że „działam”, to od razu, że to …prywata.
                                                    Gdy logicznymi argumentami, UZASADNIAM, to Ty znowu, że … się przechwalam i …tak w kółko.
                                                    Dlatego, ciągłe zarzuty w tym, m.in. poniższy:

„A co z Twoimi własnymi wnioskami, mającymi na celu wyciągnięcie gminy z marazm
                                                    > u ??? Nie masz pomysłu , czy czasu brakuje ??? Volenti nihil difficile ( Dla
                                                    > chcącego nic trudnego ) . No chyba , że chęci starcza tylko na " wojenki "...
                                                    > ;-/
                                                    A tymczasem, przecież NAWET W TEJ SPRAWIE już w 2005r. (nawet nie byłem wtedy jeszcze radnym) POSTAWIŁEM wniosek, aby WYBUDOWAĆ MASZT NA GRUNTACH GMINY i aby związane z tym pieniądze (w Jędrzejowie jest to 30 tys. zł rocznie) wpływały do GMINY, a nie kolesia. (żeby znowu, nie bylo, że się chwalę);)
                                                    7.
                                                    Umiesz czytać, masz problemy ze wzrokiem, czy chęć DORWANIA się DO WŁADZY przesłania CI rozum. Dlatego są sytuacje, że <ziutek> Cię wspiera i manipuluje Tobą.

Pozdrawiam – Sławek zwykły wiejski facet
                                                    PS.
                                                    Moją maksymą jest powiedzenie Sokratesa (to starożytny filozof grecki, a nie śp. wybitny piłkarz brazylijski), że: Scio me nihil scire – (Wiem że nic nie wiem). Dlatego, gd mam coś do powiedzenia na dany temat odpisuję. Gdy nie znam tematu ... nie zabieram głosu. Tak samo umiem przeprosić, gdy sie pomylę, czy tez czasami popełnię błąd ortograficzny.

• heniek-z-gustku Re: Scio me nihil scire – (do <drzewicz 08.11.12, 20:26
                                                    Zadufane w sobie babsko. Myśli , ze jest najmądrzejsza. We łbie się przewraca. Myśli, że wydyma sandała i S.G.. Predzej .......sandał ją wydyma .......buchachacha buziaczki, caluski. Oczywiście nikogo nie mialem na mysli, bo to czytalem tylko w jakiejś bajce.
                                                  • fabiux Re: Scio me nihil scire – (do <drzewicz 08.11.12, 23:11
                                                    Pierdolić głupoty na forum każdy umie, ale żeby podpisać się nazwiskiem na forum , to już w chooj ciężko;) a babie sie po..lo we łbie.
                                                    Spać nie może ....siedzi przy kompie po nocach .......i w szpitalu pewnikiem to samo i .... od rana do nocy apiać .... to samo.
                                                    Chcialaby, ale kto na nium zagłosuje. Najpikniejszo i najmundrzejszo. hihihihihi Głupie i puste babisko.....
                                                  • drzewiczka5 Re: Scio me nihil scire – (do <drzewicz 09.11.12, 09:36
                                                    Drogi Sławku,
                                                    Cieszę się , że taki zgodny jesteś...;-)
                                                    Co Ty tak nie możesz przeżyć tych moich wakacji ?? Już któryś raz mi je wytykasz... Kompleksy jakieś masz czy o co chodzi ??? Ludzie jeżdżą po świecie i nie ma w tym nic dziwnego. A że Ciebie nie stać to już nie moja wina , ja Ci nie będę mówiła jak zarządzać swoimi finansami, żeby zorganizować rodzinny wyjazd na urlop.

Jeśli chodzi o konkrety to podałam kilka propozycji i Ty o tym dobrze wiesz...(nie chce mi się szukać tego postu) Między innymi i muzeum , które prędzej czy później powstanie , bo mam taki kaprys i chociażby po to , żeby utrzeć nosa malkontentom ;-) Ale też np. pisałam o hodowli gęsi , które powstają w całej Polsce jak grzyby po deszczu ( bardzo dobra inwestycja ) , a o której Ty nie miałeś zielonego pojęcia...co mnie zdziwiło , bo jako pracownik pewnej instytucji powinieneś być zorientowany..
                                                    A Ty jakie konkrety przedstawiłeś ?
                                                    Jak ktoś coś zaproponuje , to Ty zaraz mówisz , że też o tym myślałeś już wcześniej ( jak np. z propozycją " korby" o święcie obwarzanka ), tylko....no właśnie , tylko co ??? Refleks Ci nie dopisał , czy nieśmiały taki jesteś, żeby zaproponować i co za tym idzie zrealizować jakiś projekt
                                                    ????
                                                    Chwal się , chwal ...tylko może nie czymś sprzed 7 lat... czego nie doprowadziłeś do końca a czym teraz , dzięki przypomnieniu przez forumowicza postanowiłeś się zająć...Mam nadzieję , że tym razem sprawa masztu znajdzie zakończenie zadowalające mieszkańców gminy.

Oczywiście , że jestem zadufana ...i najmądrzejsza ...i najpiękniejsza... i w głowie mi się poprzewracało...i rozum mi odebrało...i mam śmiałość mówić co mi się rzewnie podoba....i śmieje Ci się w nos , a Ty traktujesz mnie jak wroga ( nieładnie , bo nim nie jestem - ale to Twoja sprawa )...i wszystko to anonimowo ! Upsss.... I tu najbardziej boli, co ??? Nie wiesz z kim masz do czynienia, a te wszystkie Twoje - i nie tylko Twoje - domysły co do mojej osoby...baaa pewność niemalże.... no cóż , bawcie się panowie dalej..:-) :-) :-) :-)
                                                    Parafrazując : ten się bawi , kto się bawi ostatni...;-) ;-) ;-)

Pozdrawiam bardzo serdecznie i miłego dnia życzę :-)
                                                  • gepard92 Re: Scio me nihil scire 09.11.12, 12:08
                                                    Ale przewalają władze samorządowe z tymi masztami....... No cóż czas na bunga bunga.
                                                  • ziutek1232 Re: Scio me nihil scire 09.11.12, 12:33
                                                    Drzewiczka musisz uważać na mnie bo chodzą słuchy, że manipuluje Tobą. ;)
                                                  • drzewiczka5 Re: Scio me nihil scire 09.11.12, 12:36
                                                    Oki - doki...;-) :-)
                                                    Będę się miała na baczności...;-) :-) :-)
                                                  • slawomir.gajewski Re: Scio me nihil scire – (do <drzewicz 09.11.12, 21:55
                                                    drzewiczka5 napisała:

> Drogi Sławku,
                                                    > Cieszę się , że taki zgodny jesteś...;-)
                                                    > Co Ty tak nie możesz przeżyć tych moich wakacji ?? Już któryś raz mi je wytyka
                                                    > sz... Kompleksy jakieś masz czy o co chodzi ??? Ludzie jeżdżą po świecie i nie
                                                    > ma w tym nic dziwnego. A że Ciebie nie stać to już nie moja wina , ja Ci nie b
                                                    > ędę mówiła jak zarządzać swoimi finansami, żeby zorganizować rodzinny wyjazd n
                                                    > a urlop.
                                                    >
                                                    > Jeśli chodzi o konkrety to podałam kilka propozycji i Ty o tym dobrze wiesz...(
                                                    > nie chce mi się szukać tego postu) Między innymi i muzeum , które prędzej czy p
                                                    > óźniej powstanie , bo mam taki kaprys i chociażby po to , żeby utrzeć nosa malk
                                                    > ontentom ;-) Ale też np. pisałam o hodowli gęsi , które powstają w całej Polsce
                                                    > jak grzyby po deszczu ( bardzo dobra inwestycja ) , a o której Ty nie miałeś z
                                                    > ielonego pojęcia...co mnie zdziwiło , bo jako pracownik pewnej instytucji powin
                                                    > ieneś być zorientowany..
                                                    > A Ty jakie konkrety przedstawiłeś ?
                                                    > Jak ktoś coś zaproponuje , to Ty zaraz mówisz , że też o tym myślałeś już wcześ
                                                    > niej ( jak np. z propozycją " korby" o święcie obwarzanka ), tylko....no właśni
                                                    > e , tylko co ??? Refleks Ci nie dopisał , czy nieśmiały taki jesteś, żeby zapro
                                                    > ponować i co za tym idzie zrealizować jakiś projekt
                                                    > ????
                                                    > Chwal się , chwal ...tylko może nie czymś sprzed 7 lat... czego nie doprowadził
                                                    > eś do końca a czym teraz , dzięki przypomnieniu przez forumowicza postanowiłeś
                                                    > się zająć...Mam nadzieję , że tym razem sprawa masztu znajdzie zakończenie zado
                                                    > walające mieszkańców gminy.
                                                    >
                                                    > Oczywiście , że jestem zadufana ...i najmądrzejsza ...i najpiękniejsza... i w
                                                    > głowie mi się poprzewracało...i rozum mi odebrało...i mam śmiałość mówić co mi
                                                    > się rzewnie podoba....i śmieje Ci się w nos , a Ty traktujesz mnie jak wroga (
                                                    > nieładnie , bo nim nie jestem - ale to Twoja sprawa )...i wszystko to anonimow
                                                    > o ! Upsss.... I tu najbardziej boli, co ??? Nie wiesz z kim masz do czynienia,
                                                    > a te wszystkie Twoje - i nie tylko Twoje - domysły co do mojej osoby...baaa
                                                    > pewność niemalże.... no cóż , bawcie się panowie dalej..:-) :-) :-) :-)
                                                    > Parafrazując : ten się bawi , kto się bawi ostatni...;-) ;-) ;-)
                                                    >
                                                    > Pozdrawiam bardzo serdecznie i miłego dnia życzę :-)
                                                    ========================================================
                                                    Złociutka, gdzie napisałem ze Ci zazdroszczę wakacji? ;) Po prostu wykazałem, że to co mnie zarzucałaś dotyczy...Ciebie. Wiesz, (znowu gdy napiszę, będzie że się chwalę) życzę Ci abyś zwiedziała z rodziną wszystkie te miejsca gdzie byliśmy. To, czy mnie stać, czy nie to...tylko ja wiem. A przy okazji wprawdzie ja nie byłem nigdzie, w tym roku, to tak sie składa, że moja rodzina ...była (znowu żeby nie było, że się chwalę, czy tez zarzut, ze ....się nie chwalę ..... podobnie jak przewodniczeniu PO);) A ja....niestety....w wakacje nie mogłem wziąć urlopu (grafik mi nie przewidywał), a później ...nadzór i remont. (a przy okazji anonimowo, mozesz tu napisać, ze znasz samego ...Obamę czy tez .....Waldusia i Fredka Kiepskich;)
                                                    2.
                                                    .....muzeum? W Odrzywole? Chyba, że mauzoleum pana Kmieciaka;) Nie rozśmieszaj mnie;)
                                                    „Pomysła” masz rodem z Kiepskich;) A ze świętem obwarzanka.... to zanim ktoś tu coś napisał...pomagałem pisać statut do ...związanego z tym projektu. Ale ...jak zwykle masz rację;)
                                                    3.
                                                    A tak przy okazji, jeśli ...nie podoba Ci się pomysł z masztem (tak jak w Jędrzejowie) to kierowałem też wniosek o powołanie zakładu gospodarki komunalnej. (mam nadzieję, ze Nowy Wójt powoła takie coś) ;) A i ....maszt, jak się Kmieciak będzie upierał, aby u kolesia,….. znowu się włączę, bo jestem przekonany, że ....maszt BĘDZIE postawiony, z KORZYŚCIĄ ale dla GMINY.
                                                    4.
                                                    Co do "gęsi". Napisałaś sobie i ot co. Tak samo jak i gościu , gdy napisał o truskawkach. Dlatego, wprawdzie nie znam programu (nawet nie wiem czy akurat taki istnieje) agencji dotyczącego hodowli gęsi (co innego, gdy chodzi o hodowlę owiec, bydła, świń oraz kóz, bo tym się zajmujemy w Biurach Powiatowych), to jednak pracując przez rok w "kontroli terenowej" widziałem "co" czy też….. po prostu SZKODY jakie czynią gęsi, gdy NISZCZĄ środowisko naturalne. Złociutka, nie masz nawet pojęcia, jakie to ...szkodniki i jak wygląda teren na którym przebywają. (kontrolowałem takie gospodarstwa)
                                                    5.
                                                    Jako radny OPOZYCYJNY, mogę tylko zgłaszać. Nie wymagaj ode mnie, abym ...używał siły, wobec opornego wójta, który patrzy jak tu "nakarmić" SITWĘ. Bo czego oczekujesz, że wbrew Wójtowi ….. zainstaluję maszt na szkole, czy też kolo oczyszczalni?;) Co z tego, że zgłaszałem wniosek aby zrobić to koło oczyszczalni...
                                                    6.
                                                    Wiesz (czy też nie wiesz) złociutka, ale w tej gminie ludzie byli szkalowani za to tylko, że ośmielili się zamieścić mój plakat, (mogę podać nazwisko czy też gdy dzwoniono do nich i ich straszono) tak, że chyba nie oczekujesz, że ludzie jawnie się "skrzykną", aby zrealizować cokolwiek. Dlatego, nawet gdy do mnie przychodzą, to "szpiedzy" donoszą o tym stosownym Marsjanom.
                                                    7.
                                                    Jak dla mnie możesz być nawet św. Mikołajem. Ani mnie to ziębi, ani grzeje. Tym bardziej, ze zdaję sobie sprawę, że.... masz swojego(ą) kandydata, tylko ...wstydzisz się o tym napisać.... ale, co się odwlecze to nie ociecze.
                                                    8.
                                                    W zupełności się z Tobą ZGADZAM, że ....ten się bawi , kto się bawi ostatni;)

Jak zawsze pozdrawiam, uśmiechu życzę i .....;) niekoniecznie w samotności przy ...klawiaturze komputera. I również ....nie traktuj mnie jak wroga.
                                                    Sławuś;)
                                                  • drzewiczka5 Re: Scio me nihil scire – (do <drzewicz 10.11.12, 14:50
                                                    No proszę...
                                                    Że w gminie jest paru szkodników to już zostało udowodnione.

Teraz pora na gęsi ;-)
                                                    Skubią trawę , szkodniki jedne...i taplają się w wodzie ...łażą gdzie popadnie ...no i jeszcze po łydkach potrafią szczypać.... a, i jeszcze pierze gubią....no, generalnie zaśmiecają środowisko naturalne...co za wstrętne szkodniki...
                                                    Hahahahahaaa , oj Sławuś , Sławuś....

Statut ...do projektu...Ty pisałeś ;-/....ale , dobra , niech Ci będzie :-)

To Ty Sławuś Kiepskich oglądasz, że wiesz jakie tam pomysły mają..? ...hahahahaa , noooo powinszować , powinszować.....nie dziwi teraz , że nie wiesz po co się muzea otwiera ;-)
                                                    Ok , o gustach się nie dyskutuje :-)

Pozdrawiam bardzo serdecznie i miłej soboty życzę :-) :-)

• slawomir.gajewski Re: Scio me nihil scire – (do <drzewicz 10.11.12, 15:44
                                                    drzewiczka5 napisała:

> No proszę...
                                                    > Że w gminie jest paru szkodników to już zostało udowodnione.
                                                    >
                                                    > Teraz pora na gęsi ;-)
                                                    > Skubią trawę , szkodniki jedne...i taplają się w wodzie ...łażą gdzie popadnie
                                                    > ...no i jeszcze po łydkach potrafią szczypać.... a, i jeszcze pierze gubią....
                                                    > no, generalnie zaśmiecają środowisko naturalne...co za wstrętne szkodniki...
                                                    > Hahahahahaaa , oj Sławuś , Sławuś....
                                                    >
                                                    > Statut ...do projektu...Ty pisałeś ;-/....ale , dobra , niech Ci będzie :-)
                                                    >
                                                    > To Ty Sławuś Kiepskich oglądasz, że wiesz jakie tam pomysły mają..? ...hahahah
                                                    > aa , noooo powinszować , powinszować.....nie dziwi teraz , że nie wiesz po co s
                                                    > ię muzea otwiera ;-)
                                                    > Ok , o gustach się nie dyskutuje :-)
                                                    >
                                                    > Pozdrawiam bardzo serdecznie i miłej soboty życzę :-) :-)

Złociutka, rzeczywiście, nawet sobie nie zdajesz sprawę (ja zresztą też, dopóki nie zobaczyłem), jak te miłe dla oka gąsiątka potrafią zrobić z trawy, zboża, krzaczków .....pustynię (na tym filmiku to widać). Tak, że gdy z daleka (był wtedy deszczowy dzień) zobaczyłem teren „uprawy” (czyli teren gospodarstwa, który kontrolowaliśmy), w pierwszej chwili myślałem, że to ....asfalt i rolnik chciał wyłudzić kasę od agencji, za teren, który jest wyasfaltowany Na terenie, gdzie przebywało stado nie było nawet źdźbła trawy.
                                                    Natomiast, byc może, że jest to dochodowe, ale nie znam tematu. Jeśli ktoś to czyta, może ewentualnmie o tym napisać
                                                    Równiez pozdrawiam serdecznie i milej soboty także życzę- S.
    • nieznajomyzdaleka Re: Zasięg sieci Plus 09.11.12, 20:55
      nie orientuje się ktoś kiedy będzie najbliższa sesja?
      • drzewiczka5 Re: Zasięg sieci Plus 09.11.12, 20:57
        Radny Sławek pewnie wie. :-)
        • slawomir.gajewski Re: Zasięg sieci Plus 09.11.12, 22:08
          drzewiczka5 napisała:

> Radny Sławek pewnie wie. :-)

Acha. Dopiero teraz zauważyłem.
          Jak pewnie sie zorientowaliście, "Radny Sławek" termin zwołania sesji zna pewnie jako ...ostatni.
          No, chyba nie podejrzewacie, że na forum piszę co innego, a w ciszy gabinetu Czcigodnego Wójta... dogadujemy się, co by tu jeszcze ...sprzedać i na czym możemy (wspólnie i w porozumieniu) położyć swoje łapy.;) Wprawdzie wszystko co było do sprzedania, zostało już .... sprzedane, ale jeszcze pozostało przeszło 300 ha gruntów Wspólnoty.....
          Chociaż, 1,61 ha "tajemniczy ktoś" obiecał odpisać jakiemuś cwaniakowi, który nabył to w 2003r., a domaga się ...zasiedzenia......

Zresztą, przeczytajcie temat "interesy" na SKR - made in Odrzywół".
          poniżej link:
          forum.gazeta.pl/forum/s,25494,140177064,140341251.html?rep=2
          Pozdrawiam Sławomir Gajewski - radny
          PS.
          Wg ustawy o samorządzie gminnym, sesje zwoływane są minimum 4 razy do roku. Ich dodatkowa ilość zalezy od Wójta, na którego wniosek są zwoływane.
          • slawomir.gajewski hodowla gęsi wg pomysłu <drzewiczki> 09.11.12, 22:34
            Jeśli ktoś jest zainteresowany hodowlą gęsi (to pomysł <drzewiczki>) polecam ten link;
            www.youtube.com/watch?v=Z20pupbl1AI
            lub tez wpiszcie w google:
            "hodowla gęsi"

I prosze pamiętać. Jest to pomysł <drzewiczki>
            Pozdrawiam - Sławek
            • drzewiczka5 Re: hodowla gęsi wg pomysłu <drzewiczki> 10.11.12, 15:01
              Dzięki , Sławuś..
              Postanowiłeś się jednak zorientować w temacie...
              Tylko te szkody , prawda ? No i lisy porwą i wyżrą całe stado... ;-( a i tych farbowanych w gminie nie brakuje ...;-)
              A w tym filmiku - taki młody rolnik , a jak sobie świetnie radzi :-)
              Można ? Pewnie, że tak ...:-)

Pozdrawiam.
              • ziutek1232 Re: hodowla gęsi wg pomysłu <drzewiczki> 10.11.12, 20:39
                Dla Sławusia nic się nie opłaca- gęsi, truskawki, moze i fiolie i sady. Sławuś- król interesów.
                • slawomir.gajewski p Kmieciak-Niemirski. zutek poleca hodowlę i upraw 10.11.12, 22:02
                  Ziutuśu,
                  No własnie. To dlaczego Twoi mocodawcy, patrzą tylko jakby połozyć łapy na Wspólnocie. Dlaczego chcą maszty tylko u siebie, dlaczego za wynajem garażu otrzymują równowartość pensji. Dlaczego .....;) itd.
                  Pozdrawiam - Sławek
                  PS.
                  Tak jak napisałem. Nie wiem jak to jest opłacalne, co nie oznacza abym odradzał Panu Kmieciakowi i Niemirskiemu aby ...wzięli sie za uprawe truskawek, hodowlę gęsi, a nie tylko ....interesa na Gminie Odrzywół;) Do roboty!!!
                  • ziutek1232 Re: p Kmieciak-Niemirski. zutek poleca hodowlę i 11.11.12, 08:25
                    Z tą hodowlą to do ciebie i Tobie podobnych, żebyś nie musiał zazdrościć drzewiczce wycieczek zagranicznych.
                    • ziutek1232 Re: p Kmieciak-Niemirski. zutek poleca hodowlę i 11.11.12, 12:28
                      Szykuj się na wyborcze bęcki, może gąski zaczniesz pasać.
                      • slawomir.gajewski Re: p Kmieciak-Niemirski. zutek poleca hodowlę i 11.11.12, 19:35
                        Ten temat dotyczy BUDOWY MASZTU PLUSA. Jak nie masz nic do powiedzenia na ten temat ..., tak, że......
                        www.youtube.com/watch?v=T8XvKJhtoZc
                        Jak zawsze dużo uśmiechu zyczę - Sławek
                        • drzewiczka5 Re: p Kmieciak-Niemirski. zutek poleca hodowlę i 18.11.12, 13:42
                          Właśnie słyszałam , że ktoś z terenu gminy ( nie podam nazwiska, bo by go jeszcze Gajewski zlinczował za niszczenie środowiska ) będzie inwestował w hodowlę gęsi i ....kuropatw .
                          Brawo !!!
                          Młodzi z inicjatywą !!! To jest to !!!

Ale słyszałam też jak ta osoba zastanawiała się czy nie wydzierzawić terenów pod hodowlę w innej gminie - sąsiedniej . I to jest okropne i bardzo smutne.... Mieszkaniec gminy Odrzywół chce zasilić finansowo i rozreklamować sąsiednią gminę... a nie własną.....
                          Dlaczego ??? Ja wiem , bo mi powiedział.
                          A wy , kochani forumowicze , domyślajcie się sami....

Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę :-)
                          • pak-er drzewiczka pisz jasniej 18.11.12, 14:10
                            nie domyslam sie drzewiczka, napisz może jeśniej, piszesz tajemniczo i wydaje ci sie że wszyscy w to uwierzą..
                            • superfranek Re: drzewiczka pisz jasniej 18.11.12, 14:40
                              A ja się domyslam. Pieprznięta baba, która myśli, że się wśliźnie pomiedzy sandała i SG. Tylko .....jątrzy i ....patrzy jakby tu .... .
                              • ziutek1232 Re: drzewiczka pisz jasniej 18.11.12, 15:34
                                Po twoich wpisach widze ze pieprzniety to ty jestes. Won stąd! Może byc i do radomia!
                          • slawomir.gajewski Do <drzewiczki> 18.11.12, 15:50
                            drzewiczka5 napisała:

> Właśnie słyszałam , że ktoś z terenu gminy ( nie podam nazwiska, bo by go jeszc
                            > ze Gajewski zlinczował za niszczenie środowiska ) będzie inwestował w hodowlę g
                            > ęsi i ....kuropatw .
                            > Brawo !!!
                            > Młodzi z inicjatywą !!! To jest to !!!
                            >
                            > Ale słyszałam też jak ta osoba zastanawiała się czy nie wydzierzawić terenów po
                            > d hodowlę w innej gminie - sąsiedniej . I to jest okropne i bardzo smutne....
                            > Mieszkaniec gminy Odrzywół chce zasilić finansowo i rozreklamować sąsiednią gm
                            > inę... a nie własną.....
                            > Dlaczego ??? Ja wiem , bo mi powiedział.
                            > A wy , kochani forumowicze , domyślajcie się sami....
                            >
                            > Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę :-)

A ja się zastanawiam.
                            Zastanawiam się ILE potrzeba podłości, aby snuć tu insynuacje dotyczace mojej osoby i to nie tylko w kwestii hodowli gęsi, ale tez i ...linczu na rolniku.
                            Ile trzeba podłości, aby napisać "wiem, ale nie powiem", czy też "właśnie słyszałam i ...wszyscy tak mówią".
                            Przecież, takie zarzuty (dodatkowo wobec radnego) zakrawają wręcz na ...SABOTAŻ..
                            Dlatego są to OSKRŻENIA, które mają związek z art. 212 KK "o takie postępowanie i właściwości, które narażają funkcjonariusza publicznego go na utratę zaufania społecznego"!!!!

Ze swej strony rozumiem, że masz ochotę wystartować w wyborach (każdy ma prawo) i najlepiej aby nie było ....Kmieciaka i .... Gajewskiego. (Nie tylko Ty wiesz, że …. „najbliżsi” Kmieciaka twierdzą pokątnie, ze jest tak słaby, że każdy z nim wygra)

Jednak, to nie powód, aby "anonimowo" wycierać sobie gębę moją osobą! Bo to jest nie tylko PRYWATA i OSZCZERSTWO ale wręcz s…syństwo. (
                            Sławomir Gajewski
                            PS.
                            Jeśli zrozumiałaś ......
                            Jeśli, natomiast .....podtrzymujesz swoje OSZCZERSTWA.... chętnie Ci to udowodnię:) i będziesz miała możliwość …., że ja Ci udowodnię, że jesteś KŁAMCA I OSZCZERCA!
                            • piwko666 Re: Do <drzewiczki> 18.11.12, 16:57
                              Pan wszędzie widzi sabotaż. Pośmiewał się pan z tego pomysłu, gadał o niszczeniu srodowiska a teraz o sabotażach pan piszesz. Z truskawkami to samo. Dla pana się nic nie opłaca robić chyba.
                              • piwko666 Re: Do <drzewiczki> 18.11.12, 17:02
                                Z tego co pan mowil z art. 212 miał pan wyrok, mowil pan ze tez jest za znieseniem go a teraz pan tym art. straszy. Gdzie tu logika? Po drugie drzewiczka nic nie napisała o panu, jedynie ze pan bedzie linczowal za zniszczenie srodowiska. To chyba przenosnia, wie pan co to przenosnia?
                                • slawomir.gajewski Re: Do <piwka> 18.11.12, 17:39
                                  piwko666 napisał(a):

> Z tego co pan mowil z art. 212 miał pan wyrok, mowil pan ze tez jest za zniesen
                                  > iem go a teraz pan tym art. straszy. Gdzie tu logika? Po drugie drzewiczka nic
                                  > nie napisała o panu, jedynie ze pan bedzie linczowal za zniszczenie srodowiska.
                                  > To chyba przenosnia, wie pan co to przenosnia?

1. Tak miałem wyrok z art. 212, bo napisalem w 2004r. że Wójt Kmieciak bezprawnie powołał zarząd komisaryczny. Za to musiałem Go jeszcze przepraszać, bo Sąd w Przysusze orzekł, że ...nie miałem racji za "rzekomo niesłuszne pomówienie o niezgodne z prawem i dobrym obyczajem działanie na szkodę Wspólnoty". Tymczasem, czy słusznie, czy nie słusznie rozstrzygały dwie instancje i w obu wójt Kmieciak PRZEGRAŁ. Dodatkowo NSA nazwał go nawet SZKODNIKIEM Wspólnoty. Tak, że .... mam dokumenty, że to Wójt Kmieciak to SZKODNIK.
                                  2.
                                  Marny z Ciebie adwokat z tą Twoją ...interpretacją ...linczu i ....sabotażu (tak to należy rozumieć) przez radnego wobec INWESTORA - hodowcę (tak to należy rozumieć), który z powodu wymienionego z imienia i nazwiska - radnego (funkcjonariusza publicznego) nie może zainwestować (hodowla) w Naszej Gminie, bo Gajewski by go zlinczował …. za niszczenie środowiska.

3.
                                  Strachy, to na Lachy. Nikogo nie straszę. Dlatego albo <drzewiczka> może udowodnić swoją rozmowę z hodowcą (na którą się przecież powołuje!!!) oraz (to co tam jeszcze napisała o Gajewskim) albo ..... udowodnić jej może ….. Gajewski;)
                                  Oczywiście, że ....jest OSZCZERCĄ i kieruje się PRYWATĄ.

4.
                                  Oczywiście, każdy ma prawo do wyrażania swoich poglądów (z czego korzystam), co nie oznacza, że mogę tu pisać oszczerstwa. Dlatego, jeśli napisałem o "chamskim zachowaniu magistra Kmieciaka na sesji rady Gminy".... to mogę to udowodnić. Tak samo jak i o Jego stryju, zatrudnianiu, maszcie, sprzedaży działek dla "samych swoich", wynajmie garażu za 1,2 tys. miesięcznie i .... dlatego, tego samego oczekuję od innych.
                                  5.
                                  Kapewu?!;)

Ot i wszystko.
                                  Sławomir Gajewski
                              • slawomir.gajewski Re: Do <piwka> 18.11.12, 17:21
                                piwko666 napisał(a):

> Pan wszędzie widzi sabotaż. Pośmiewał się pan z tego pomysłu, gadał o niszczeni
                                > u srodowiska a teraz o sabotażach pan piszesz. Z truskawkami to samo. Dla pana
                                > się nic nie opłaca robić chyba.

1.
                                Kiedy i gdzie "naśmiewałem" sie z pomysłu dotyczącego jakiejkolwiek hodowli?! Jako inspektor terenowy widziałem różnego rodzaju hodowle (Począwszy od hodowli strusi a skończywszy na ...dzikach) i nie ma w tym nic nadzwyczajnego (w jakimkolwiek kontekście). Jeśli tylko to się opłaca (a raczej na pewno) nikomu nie żałuję, a wprost przeciwnie.
                                Być może, że to także ...prywata ;) ale dzięki hodowli ...mam pracę, bo w firmie gdzie pracuję zajmuję się ...zwierzętami. Oczywiście niektórymi;)
                                2.
                                O niszczeniu środowiska, napisałem jako ciekawostkę, odnosząca się do faktu, że potrzeba ….kilku ładnych hektarów, aby wziąć się do hodowli z prawdziwego zdarzenia.

3.
                                Powyższe nie oznacza, że się kogokolwiek zmusi do hodowli, podczas gdy "elyta” kmieciakowców będzie miała WYŁĄCZNOŚĆ w zatrudnianiu w państwowych i samorządowych instytucjach w Gminie Odrzywół (nawet na 1,5 etatu) wykorzystując, że wójtem jest magister Kmieciak.

I TO BYŁO SEDNO mojego wpisu. (a nie żekomo czy sie opłaca, czy też nie)!.
                                4.
                                Mam nadzije, że ...poniał, ;) jak mawiali starożytni Rosjanie.
                                Sławomir Gajewski
                                • slawomir.gajewski Re: Do <piwka> 18.11.12, 17:45
                                  Oczywiście "rzekomo" przez "rz". Jesli komuś to potrzebne. Biję się w piersi, sypię głowę popiolem. Wyrażam ubolewanie etc. ;)
                            • komentator_123 Re: Do <drzewiczki> 18.11.12, 16:57
                              Zasugerowała złe zachowanie radnego w stosunku do innej osoby, wymieniając przy tym nazwisko radnego..
                              przez co naraziła dobre imię funkcjonariusza publicznego (radnego)...
                              czym wypełniła znamiona art. 212 KK
                              wszystko na ten temat..
                              • piwko666 Re: Do <drzewiczki> 18.11.12, 17:03
                                Komentator osmieszasz się.
                                • korba825 Re: Do <drzewiczki> 18.11.12, 17:18
                                  drzewiczka myslała że jak ziutek, witasik czy piwko pisza źle o radnym G. to chuzia na juzia i ona też..
                                  tylko te cwaniaczki nie wymianja nazwiska jak pisza, wiedza czym to pachnie..

oj drzewiczka mówiąc w przenośni jak tu koleś pisze "dałas du..y" :)
                                  • korba825 Re: Do <drzewiczki> 18.11.12, 17:21
                                    i znowu radny pozna nazwisko "odważnej" ukrywającej sie pod anonimowym loginem.
                                    • diazon Re: Do <drzewiczki> 18.11.12, 17:52
                                      korba825 napisał:

> i znowu radny pozna nazwisko "odważnej" ukrywającej sie pod anonimowym loginem.
                                      >

Czyżby. Każdy i tak wie kto to jest ta pani. Pcha się na stolek i tyle. Myśli, że ludzie na nią zagłosują hehehehe. Nienażarta baba.
                                      • drzewiczka5 Re: Do <drzewiczki> 18.11.12, 20:18
                                        A podając informacje o kuzynie nie naraziłeś osoby publicznej na utratę dobrego imienia ? Podchodzi pod ulubiony przez ciebie artykuł ? Zastanów się , bo kto burze sieje ten burze zbiera ....
                                        Mnie też obraziłeś ..ale nie będę cię pozywała do sądu , nie martw się , tak nisko nie upadłam..
                                        Zacząłeś następną PRYWATNĄ WOJENKĘ .....??? Tym razem ze mną....??? Jak miło....
                                        Twojego słownictwa użytego do kobiety nawet nie skomentuję...
                                        Pokazujesz coraz bardziej co potrafisz...i ludzie to docenią...oj , docenią...
                                        Zrozum .....
                                        Zrozumiałeś...????
                                        • ziutek1232 Re: Do <drzewiczki> 18.11.12, 20:33
                                          I gościu zarzuca wójtowi chamskie zachowanie. Człowieku czy ty czytasz to co piszesz? A twoi przydupasy z tego forum niech siedzą lepiej cicho i nie podburzają bo to dla nich moze się bardzo zle skonczyc. Nie ma ludzi anonimowych.
                                        • drzewiczka5 Re: Do <drzewiczki> 18.11.12, 20:40
                                          Acha , nie powiedziałam , że hodowla być może nie będzie w gminie Odrzywół przez ciebie !
                                          Po raz kolejny mijasz się z faktami...
                                          O linczu za niszczenie środowiska to czysty żart i przenośnia - jak ktoś tu dobrze napisał - a oparty na twoich własnych dywagacjach na ten temat.
                                          Po raz kolejny wmawiasz mi coś czego nie zrobiłam

Jeszcze raz powtarzam : nie wszystko w tej gminie kręci się koło twojej osoby...więc nie bierz wszystkiego tak bardzo do siebie....melisę sobie zaparz...

A za to , że mnie atakujesz , chociaż ci nic złego nie zrobiłam to ci odpłaci TEN , do którego ręce składasz w każdą niedzielę...
                                          • slawomir.gajewski Do <drzewiczki> 18.11.12, 21:23
                                            drzewiczka5 napisała:

> Acha , nie powiedziałam , że hodowla być może nie będzie w gminie Odrzywół prz
                                            > ez ciebie !
                                            > Po raz kolejny mijasz się z faktami...
                                            > O linczu za niszczenie środowiska to czysty żart i przenośnia - jak ktoś tu do
                                            > brze napisał - a oparty na twoich własnych dywagacjach na ten temat.
                                            > Po raz kolejny wmawiasz mi coś czego nie zrobiłam

>
                                            > Jeszcze raz powtarzam : nie wszystko w tej gminie kręci się koło twojej osoby..
                                            > .więc nie bierz wszystkiego tak bardzo do siebie....melisę sobie zaparz...
                                            >
                                            > A za to , że mnie atakujesz , chociaż ci nic złego nie zrobiłam to ci odpłaci T
                                            > EN , do którego ręce składasz w każdą niedzielę...
                                            -----------------------------------------------------------------------------------------------------
                                            1.
                                            Skoro pisałaś coś o hodowli gęsi, to po co ta INSYNUACJA wobec mojej osoby.
                                            2. "
                                            Skoro "nie wszystko się kreci wokół mojej osoby"...to co wyżej.
                                            3.
                                            A może nie znasz określenia INSYNUACJA?!
                                            4.
                                            Ten temat dotyczy MASZTU, dlatego moje wpisy dotyczą tego, aby korzyści z takiego masztu były udziałem GMINY.
                                            5.
                                            W takim razie, po co ataki na Sławka, o rzekomą prywatę. (ani nie chcę tego u siebie, ani nie jestem właścicielem szkoły, dlatego beneficjentem byłaby GMINA)
                                            6.
                                            To ja NIC CI ZŁEGO nie zrobiłem. Tymczasem, NORMALNĄ działalność radnego ciągle określasz jako rzekoma PRYWATA. (chociaż wmawiasz, że rzekomo "PRYWATNA wojenka" nie jest ....prywatą;)).
                                            7.
                                            Nie mieszaj Boga do swojej PRYWATY, w której wszystko co robię jako radny ....z oczywistych powodów Cię ...denerwuje. Dlatego polecam ....melisę;)

Sławomir Gajewski - zwykły wiejski facet
                                        • slawomir.gajewski Do <drzewiczki> 18.11.12, 20:54

1. Tak jak pisał o dziadku Tuska (poseł J. Kurski - <Ziętek> ten poseł był wtedy w PiS) i miał prawo, tak samo i ja mogłem. Dlatego się PODPISAŁEM pod teksem i w razie czego mogę to udowodnić (o stryju), a nie głupoty jakoby było "o to rzekome zabójstwo sprzed 70 lat to czemu ten Bogu ducha winny człowiek, rolnik, dobry ojciec i muzyk siedział tylko kilka lat".
                                          2.
                                          Dlatego jeśli Pan Kmieciak w dalszym ciągu powątpiewa w morderstwo dokonane przez stryja... jestem do dyspozycji i mam zgodę świadków, którzy to potwierdzą.
                                          3.
                                          Trudno kogo (pomijając w jaki sposób) obrazić "anonimową" osobę o jakimś tam loginie obrazić. Co innego, jak zostaniesz wymieniany z imienia i nazwiska tak jak to dotyczy niżej podpisanego, M. Kmieciaka czy inną osobę.
                                          4.
                                          NIE odniosłaś się do swoich OSZCZERSTW (czy wręcz SABOTAŻU) wobec wymienionego z imienia i nazwiska Sławomira Gajewskiego.
                                          CZY TO OZNACZA, że DYSPONUJESZ informacjami, że rzekomo kogoś tam zlinczuję, czy też z powodu mojej osoby, hodowca musi inwestować w innej gminie?!

I PODTRZYMUJESZ publicznie uczynione zarzuty?!

Sławomir Gajewski

• heniek-z-gustku Do <drzewiczki> ja też kobieta 18.11.12, 21:04
                                            Ja też jestem kobietą tak jak drzewiczka;) i Kopernik tez była kobietą i nie obrazać mnie, bo chce zostać JNP, a przez Kmieciaka i Gajewskiego nie mogę się dopchać.;);)
                                            A i jestem ładniejsza od drzewiczki, pilicy, korczanki itp. "kobitek"; bechecheche
                                            I dlatego przesyłam....buziaczki....caluski..... i .... sami domyslcie sie ...kochani. Kurcze ja kocham wszystskich facetów ...;););) bo taka a jestem śliczna;)
                                          • drzewiczka5 Re: Do <drzewiczki> 18.11.12, 21:37
                                            Przeczytaj ze zrozumieniem poprzedni post...
                                            tam odpowiadam na twoje pytania
                                            Ale jeszcze raz powtórzę...
                                            Nie napisałam , że z powodu TWOJEJ osoby, BYĆ MOŻE hodowla powstanie na terenie innej gminy.
                                            O linczu za zaśmiecanie środowiska to żart i przenośnia.
                                            Więc nie może być tu mowy o żadnych oszczerstwach, a tym bardziej o sabotażu, a już na pewno żadne publiczne zarzuty nie zostały skierowane w twoim kierunku

Nie moja wina , że błędnie interpretujesz to co piszę i wszystko bierzesz do siebie. Powtarzam : nie jesteś pępkiem tej gminy i nie wszystkie sprawy jej dotyczące kręcą się wokół twojej osoby .

Za każdym loginem kryje się osoba fizyczną, która nie ma w obowiązku ujawniania swoich danych,jeśli tego nie chce - takie jest prawo. Ale taką osobę też można obrazić , co ty dzisiaj uczyniłeś co do mojej osoby.
                                            • czarny376 Re: Do <drzewiczki> 19.11.12, 09:37
                                              ziutek ty tak nie strasz tu innych że sie doczekaja tam cos ..bo też nie jestes lepszy mebel..
    • koloxxx Internet radiowy z Orange 27.11.12, 21:33

Chciałem się zapytać czy może na terenie Odrzywołu korzysta ktoś z internetu radiowego z Orange lub innej sieci. Jeżeli tak, to byłbym wdzięczny za informacje typu: rzeczywista prędkość, awaryjność itp.
      • nieznajomyzdaleka Re: Internet radiowy z Orange 28.11.12, 22:10
        Ja przez bodajże tydzień testowałem internet radiowy z Orange i powiem Ci szczerze, że szlag mnie trafiał, bo strasznie wolno działał w porównaniu ze stałym łączem... Strony strasznie wolno się ładują, nie ma nawet mowy żebyś sobie coś obejrzał na necie, albo pobrał, bo prędkość transferu to max 30-40 kb/s. Szczerze odradzam taką opcję, ale jeżeli nie masz innej to to na pewno będzie lepsze niż internet mobilny. Kolejną wadą internetu radiowego/mobilnego, to limit transferu, za ok 50-60 zł masz tylko ok. 4GB na miesiąc do wykorzystania ;/ Istnieje opcja polepszenia szybkości internetu... W tym cele możesz zakupić sobie antenę kierunkową montowaną na dachu (cena ok 200 zł) skierować ją na najbliższy nadajnik 3G np: z Orange i wtedy być może (!) łapałoby Ci 3G a wtedy szybkość byłaby super. Dla ułatwienia dodam, że antenę musiałbyś kierować na Opoczno, bo tam jest najbliższy nadajnik 3G z Orange.
        O awaryjności internetu radiowego nic Ci nie powiem, bo miałem go jedynie przez tydzień; w tym czasie awarie nie wystąpiły :)
    • nieznajomyzdaleka Re: Zasięg sieci Plus 16.01.13, 19:59
      Witam. Wiadomo coś (cokolwiek) w sprawie tego masztu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka