Dodaj do ulubionych

podatek śmieciowy...duża obniżka dla domków..brawo

31.12.12, 16:40
mieszkam sam w domku ...ostatni rachunek za kwartal z jakiegoś almaxu z nieba ...169 zl...teraz duża obniżka ...w lipcu...pozdrawiam serdecznie Prezydenta...
Obserwuj wątek
    • taki_tam_sobie_gostek I tak masz tanio 31.12.12, 17:22
      Almax za pojemnik 240l obierany co 2 tygodnie kasuje mnie za I kwartał 2013 roku blisko 280 PLN. Dla mnie ten system oznacza kwartalnie 120 PLN oszczędności - 480 PLN rocznie.
      Segregowanie nie jest problemem, segregujemy od dawna.
      • Gość: gosc Re: I tak masz tanio IP: *.radom.pilicka.pl 31.12.12, 18:01
        Powyższe wypowiedzi mają na celu wprowadzenie fermentu i są zwykłą manipulacją.
        Ja płacę Almaksowi za kwartał od domku - 3 osoby niecałe 80zł.
        • Gość: Alik Re: I tak masz tanio IP: *.algo.radman.pl 31.12.12, 18:06
          No szkoda bardzo, bo ja płacę kwartalnie 210 zł, i teraz będę miał obniżkę.... BRAWO PIS TAK DALEJ....
        • taki_tam_sobie_gostek A jak zeskanuje rachunek to odszczekasz 02.01.13, 09:02
          to co napisałeś ?
    • Gość: Ja Re: podatek śmieciowy...duża obniżka dla domków.. IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.13, 01:40
      Nie wiem, czy to prawda, ale skoro jednym się daje, to drugim trzeba zabrać. Towarzystwo prezydenckie nachapało się i obecnie mieszka w domkach, ale 90 % radomian w domkach nie mieszka. Niech więc na nas płacą.
      • taki_tam_sobie_gostek To weź się do roboty 02.01.13, 09:09
        i popraw swój status materialny. Do tej pory to ja płaciłem po 210 PLN kwartalnie za coś, co ty miałeś po 80 PLN więc kto to do kogo dokładał ?
        • Gość: ads Re: To weź się do roboty IP: *.radom.pilicka.pl 02.01.13, 09:33
          Dla kogo obniżka dla tego obniżka. Moje dotychczasowe koszty : SITA 189 zł/kwartał, po zmianach 202,5 (dom jednorodzinny, rodzina 5 osób). Ale to i tak pikuś przy podwyżkach dla mieszkańców budynków wielorodzinnych - z ok.8-9 zł na 13,50 , gratulacje panowie radni.
          A ciekawe dlaczego nikt nie pomyślał o systemie mieszanym tzn. wszyscy płacą gminie chyba, że zawrą umowę z prywatną firmą. Łatwe do skontrolowania i wprowadzenia, ale ma poważną wadę, wprowadza element konkurencyjności i gmina nie mogłaby z pozycji monopolisty skubać mieszkańców wedle własnych potrzeb nie dając im żadnej możliwości obrony.
          • taki_tam_sobie_gostek podejrzanie tanio coś 02.01.13, 14:33
            Te 189 na kwartał to opłata za pojemnik 120l ? Wywóz co dwa tygodnie ? Ja w grudniu zapytałem sitę o pojemnik 240l wywóz co 2 tygodnie i nie chciało wyjść taniej niż 80 PLN. Czyli kwartalnie 240 złociszy. A pojemnik 120l zapełnia się w tydzień przy 4 osobowej rodzinie.
            • Gość: ads Re: podejrzanie tanio coś IP: *.radom.pilicka.pl 02.01.13, 15:00
              189/kwartał, pojemnik 240 l, wywóz 2 razy w m-cu + raz w miesiącu frakcja sucha. Dane z faktury z SITY za III kwartał 2012. Od 1 stycznia podwyżka o 3 zł netto za pojemnik 240 l.
              • taki_tam_sobie_gostek Re: podejrzanie tanio coś 03.01.13, 08:06
                Dziękuję za info. Przez telefon przedstawiciel Sity informował mnie o większych kosztach :/ A szkoda, bo chętnie pognałbym Almax w cholerę.
    • Gość: _uczciwy_jak_tusk_ Prawdziwyradomianin to analfabeta! IP: *.181.162.53.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.01.13, 09:45
      Dlaczego tacy ludzie udzielają się na forach?
      • Gość: ads Re: Prawdziwyradomianin to analfabeta! IP: *.radom.pilicka.pl 02.01.13, 11:58
        Może to część terapii ?
        • Gość: ads Re: Prawdziwyradomianin to analfabeta! IP: *.radom.pilicka.pl 02.01.13, 12:09
          A tak nawiasem mówiąc może któryś z łaskawie nam panujących radnych (np. radny "Narcyz Blogowy" Karaś) objaśni nam w oparciu o co zostały ustalone przegłosowane przez nich stawki ? Chyba nie wzorowali się na stawkach w innych miastach tylko rzetelnie przeprowadzili rachunek ekonomiczny, oszacowali koszty, zasięgnęli opinii fachowców, zlecili przeprowadzenie audytu itp. ? Mam nadzieję, że Pan radny zamiast chwalić się rosnącymi statystykami swojego bloga podzieli się z nami szaraczkami wiedzą w oparciu o którą ustalono złodziejski stawki. Z moich wyliczeń wynika, że koszt wywozu nieczystości nie powinien przekroczyć 5,82 zł/osobę/m-c i jestem w stanie to obronić. Uprzejmie proszę o opisanie w Pańskim blogu co składa się na stawkę 13,50 (o 17,55 przez litość nie wspominam).
          • Gość: _uczciwy_jak_tusk_ Re: Prawdziwyradomianin to analfabeta! IP: *.146.210.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.01.13, 12:39
            Ciesz się, że wzorem Neapolu w śmieciach nie zaczęła jeszcze działać camorra :)
            • Gość: ads Re: Prawdziwyradomianin to analfabeta! IP: *.radom.pilicka.pl 02.01.13, 13:10
              Cieszę się, ale chodzi o to żeby te plusy nie przysłoniły nam minusów :)
              • Gość: _uczciwy_jak_tusk_ Re: Prawdziwyradomianin to analfabeta! IP: *.147.194.46.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.01.13, 13:39
                Więcej plusów dodatnich niż plusów ujemnych ... jest taki ekspert od tej teorii :)

italychronicles.com/video-mafia-at-work-naples-italy/
                • Gość: _uczciwy_jak_tusk_ Re: Prawdziwyradomianin to analfabeta! IP: *.31.107.68.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.01.13, 20:31
                  prawda jest bolesna ...wiadomo kto mieszka w blokach...dlaczego my w domkach mamy za nich placic...
                  • Gość: asf Re: Prawdziwyradomianin to analfabeta! IP: *.play-internet.pl 02.01.13, 21:12
                    Z domku obecnie płacę kwartalnie 54zł, a teraz zapłacę drożej o ponad 100%. Miasto stawki ustaliło z sufitu...
                    • Gość: Ali Re: Prawdziwyradomianin to analfabeta! IP: *.algo.radman.pl 02.01.13, 21:19
                      To pochwal się z jaką firmą masz umowę, jaki pojemnik i jak często są w miesiącu (za tą cenę to chyba 1 reklamówkę raz ma 3 miesiące...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka