noicozezeszwecji 03.04.13, 14:23 a czemu nie od kilograma ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.radom.pilicka.pl 03.04.13, 14:31 bez sensu. Mam 42 metry i dwie osoby mieszkają i mam płacic tyle co rodzina obok, która składa się z 6 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.204.56.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.04.13, 14:47 dla mnie lepiej dom 300 m...4 osoby mieszka ...1 tylko zameldowana...super znizka 50 procent brawo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSSF Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.tktelekom.pl 03.04.13, 14:54 Wszędzie tylko piszą ile kasy, ale nikt nigdzie od początku tej reformy nie napisał ile śmieci BEDZIE można oddać ILE WORKÓW ITD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 18:51 > Wszędzie tylko piszą ile kasy, ale nikt nigdzie od początku tej reformy nie nap > isał ile śmieci BEDZIE można oddać ILE WORKÓW ITD? Podstawowym założeniem reformy było to, że w ramach jednej opłaty można oddać każdą ilość śmieci. Tak będzie, o ile czegoś nie zepsują :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wytłumacz mi Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.opera-mini.net 03.04.13, 14:58 1.za kilogram powinno być płacone proste do zrobienia i do kontroli 2. np. w mieszkaniu 50m/kw żyje sobie rodzina 3 osobowa a w domku jednrodzinnym 200 metrowym często żyje ojciec matka ; syn z dziecmi i druga córka z dziećmi a różnica w opłatach prawie żadna. 3. czemu już posegregowane szkło lub makulature mam oddawać za darmo ? skoro jest coś warta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuna Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.opera-mini.net 03.04.13, 15:04 dodam że znam dwoje emerytów co mieszkają w bloku w 75 metrach Ona ma emeryture 900pln On rente 400pln .....czynsz,media,leki i na jedzenie zostaje im tyle że śmieci to ledwo worek na miesiąc uzberają. JAJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.204.56.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.04.13, 15:15 bogaci za śmiecie biednych zaplacą...nigdy...od pomocy jest MOPS... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.204.56.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.04.13, 15:17 już mamz 50 worków...tylko z jednej działki ...w lipcu się opchnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamany Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.radom.pilickanet.pl 03.04.13, 16:22 Panie Prezydencie - dość tej amatorszczyzny, przecież Pan nie ośmiesza tylko siebie ale wraz z kolegami, całe MIASTO. Ręce opadają jak słucha się Waszych pomysłów. Zasiadanie na ciepłym stołku w UM lub w Radzie Miejskiej, jest pewnie wygodne, ale w Waszym przypadku, delikatnie rzecz ujmując, jesteście oderwani od otaczającej Was rzeczywistości. Takie pomysły musiała przedstawić osoba o nikłych możliwościach intelektualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du Re: Bonifikata IP: *.radom.pilicka.pl 03.04.13, 15:44 Czy magistrat przewidział zniżkę dla urzędników, bo zatrudnieni przy prądzie i kolei mają. Jeżeli nie to jest to niegodziwość bo premie były skromne a trzynastka tylko jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SĄD TO USTALI Płacę 8.69 a mam placić 40 zł t.jest 460.3% wzrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 15:30 Władze myslą ze mogą z nas robić idiotów. .Stawka mieszkaniowa zamazuje celowo to ile na nas zarobić chce miasto. .Nie z nami takie numery. To zakończy się pozwem zbiorowym o ustalenie ceny. A jak nie to w Trybunale Europejskim . Nie tymi metodami będziecie kombinowali aby oddłużyć PAŃSTWO i MIASTO RADOM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianka Re: Płacę 8.69 a mam placić 40 zł t.jest 460.3% w IP: *.radom.vectranet.pl 03.04.13, 16:15 Bez sensu... Przecież to nie metry kwadratowe produkują śmieci a ludzie. Choć dla mnie osobiście finansowo bardziej korzystna jest opcja opłaty za metraż (mieszkanie 65m - 3 osoby) to i tak patrząc na sąsiadów gdzie mieszka 5 osób na max ok 35 metrach - pokój z kuchnią - uważam, że Ci co mieszkają w klitkach, rodziny wielopokoleniowe, wielodzietne itd. zaoszczędzą a szarpnie to po kieszeni tych co żyją w normalnych warunkach a nie " na kupie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Płacę 8.69 a mam placić 40 zł t.jest 460.3% w IP: *.radom.pilicka.pl 03.04.13, 16:28 Ja im śmieci bedę wywoził do urzędu miasta jak mi podniosą opłatę o prawie 500%. Śmieci prawie nie produkuję, bo w mieszkaniu jestem gościem. Z resztą, ja to jakoś przeżyję, zobaczymy co powiedzą emeryci główny elektorat PiSdu jak zobaczy, że nie dosć, że władze zmusiły ich dzieci do ucieczki z miasta, to teraz w pojedynkę czy we 2 będą płacili tyle, co 5 osobowa rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FU Re: Płacę 8.69 a mam placić 40 zł t.jest 460.3% w IP: *.radom.vectranet.pl 03.04.13, 18:37 Jestem emerytem ale nie elektoratem partii rządzącej w tym mieście. Wg genialnego pomysłu decydentów spółdzielni już płacę za sprzątanie klatek i terenu wokół bloku stawkę liczoną od metrażu, tak jakby to metraż mieszkania zaśmiecał ten teren. Teraz genialny pomysł decydentów miejskich jest identyczny, bo ich zdaniem to metraż mieszkania wytwarza te śmieci. Dlaczego? Bo nie chodzi o sprawiedliwość czy choćby odrobinę zdrowego rozsądku, chodzi o nałożenie podatku, którym spłaci się zadłużenie wynikające z błędnych decyzji. W tym kraju urzędnik nie odpowiada finansowo za beznadziejne decyzje tylko obciąża mieszkańców spłatą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Kretynizm górą.. IP: *.radom.vectranet.pl 03.04.13, 16:31 Trzeba być kretynem by wpaść na taki pomysł. Według kretynów rodzina sześcioosobowa zjada mniej od rodziny trzyosobowej osobowej.Tym samym sześć osób zurzywa mniej wody od 3 osób.Można podsumować że sześć osób mniej zużywa śmieci od trzech osób. Co za bzury piszę? Ale chyba tak jest.Grupa takich "myślicieli" powinna dostać największą nagrodę za głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel RM Mieszkam sam w domu a dzieci wyjechaly za chlebem IP: *.play-internet.pl 03.04.13, 16:35 Dziekuje Panu prezydentowi ktory nie ma nic wspolnego z prawem ani tez ze sprawiedliwoscia. "Pluje" na zle PO a sam zachowuje sie identycznie. Wystarczylo dowalic przykladnie kilka kar za skladanie falszywych oswiadczen o faktycznej liczbie mieszkancow po 5tys. i pozostali zmobilizowaliby sie do pskladania prawdziwych oswiadczen. Tylko bylby problem bo okazaloby sie, ze w Radomiu mieszka max 150tys. osob poniewasz pozostali wyjechali z tego miasta na studia i do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalkulacja super Płacę 8.69 a mam placić 40 zł t.jest 460.3% wzrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 16:53 Dziękuję ci KOCHANA WŁADZO za to ze zachęciłaś mnie definitywnie i precyzyjnie do opuszczenia na stałe miasta mimo zagwarantowanej 50% ulgi co moze oznaczać wzrost tylko o ?230.149495 %. A jak sie ma np.oplata za m3 wody w Radomiu / mimo dofinansowania UE do remontu sieci/ do pobieranych opłat za wodę w innych miastach czy też podatek od nieruchomości.Niech każdy policzy. To się w pale nie mieści!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polityks Nie 40 a 50zł nie doczytałeś. 40 za segregowane... IP: *.free.aero2.net.pl 03.04.13, 20:15 PiS stosuje strategię dziel i rządź. Wcześniej chcieli okraść wszystkich podnosząc wszystkim stawki od osoby. Niestety takie liczenie mogło być łatwo porównane ze stawkami z okolic Radomia. Dlatego wprowadzono zamieszanie zmieniając sposób liczenia. Na dodatek pojawi się pewna grupa ludzi, którzy być może nawet zyskają o ile w dużo osób mieszkają w jakiś klitkach. Skoro wcześniej chcieli okraść wszystkich, a teraz co prawda nieliczni (zazwyczaj jakaś patologia) ale jednak mogą na tym zyskać, to żeby ukraść tyle samo co poprzednio, inni nie będą płacić dwa razy tyle co wcześniej, ale pięć razy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.radom.pilicka.pl 03.04.13, 16:41 A niby z jakiej racji mamy płacić za śmieci, których nikt nie wyprodukuje, bo nie mieszka w Radomiu stoją puste? Jak ludzie mogła głosować na takich debili. Przecież trzeba zorganizować akcje, Radomskie śmieci dla Prezydenta. Jak zasypiemy jego biuro śmieciami to może troszkę otrzeźwieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze radomianin Okradani przez UM IP: *.multimo.pl 03.04.13, 16:45 Przecież mieszkańcy wypowiedzieli się jasno, jak chcą płacić za odpady - od głowy. Konsultacje społeczne są fajne, ale tylko jeśli są na rękę "kochanej" władzy? Zamiast wprowadzać zasadę sprawiedliwości społecznej w miejsce zasady logiki, wprowadźcie zasadę racjonalizmu w zatrudnianiu i pracy urzędników miejskich. Moim skromnym zdaniem zarówno w wersji poprzedniej, jak i obecnej, jesteśmy okradani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaboga Re: Okradani przez UM IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.04.13, 16:53 To nie metry kwadratowe produkują śmieci. Tylko ludzie !!! Co z osobami samotnymi które mieszkają w dużych mieszkaniach ?? Dlaczego mają płacić więcej niż 7-osobowa rodzina mieszkająca obok ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Okradani przez UM IP: *.radom.pilicka.pl 03.04.13, 17:03 W wyborach w 2014 roku damy wyraz tego, jak bardzo cieszymy się z kradzieży jakiej dokonać chcą władze Radomia. Ciekawe, że spółdzielnie mogły za 9zł śmieci nieposegregowane wywozić od osoby a oni muszą za 2 razy tyle. Z resztą ja będę miał płacić ponad 5 razy więcej niż obecnie. Może czas, żeby nauczyciele przestali biegać z koszem na głowie i oddali je radomskim radnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianka Re: Okradani przez UM IP: *.radom.vectranet.pl 03.04.13, 16:58 Jeśli już to dlaczego jest tylko taki podział na grupy metrażu. Bo przecież oni mają chałupy . Ta władza w Radomiu to myśli ,że wszyscy mieszkańcy są idiotami. Chcą spłacić długi miasta pieniędzmi z naszej kieszeni. Przecież poprzednio ustalona kwota byłą za duża. Teraz jest taka sama albo większa. To teraz mają płacić głównie mieszkańcy bloków , posiadający mieszkania 3 -4 pokojowe, których dzieci wyjechały z Radomia w poszukiwaniu pracy. Dlaczego nikt nie przedstawił kalkulacji kosztów zbiórki i wywozu śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
takisobieradomianin Re: Okradani przez UM 03.04.13, 17:36 Mają chałupy ale poza granicami Radomia, wśród lasów i nad wodą. Tam, w gminie ościennej zapłacą 4 zł od osoby. Co ich obchodzi, że tu ktoś musi płacić na utrzymanie kolejnych posad w Urzędzie Miejskim? Odpowiedz Link Zgłoś
takisobieradomianin Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali 03.04.13, 17:10 To zupełnie nielogiczne płacanie od "metrażu". Podatek od "luksusu" się zamarzył? Zapraszam na stronę, gdzie można wyrazić sprzeciw: Link do FB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaboga Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.04.13, 17:20 Najbardziej sprawiedliwy byłby podatek śmieciowy uzależniony od ilości zużytej wody. Duże rodziny które zużywają dużo wody produkują też więcej śmieci, a Ci którzy są samotni i na przykład zamykają swoje mieszkania na głucho bo pracują w innym mieście albo za granicą w ogóle nie zużywają wody i nie produkują śmieci w pewnym okresie czasu. Ci powinni płacić mniej. Statystyki zużycia wody są ogólnodostępne dla urzędników w wodociągach miejskich bo to spóła miejska. Sprawiedliwość musi być !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jareal Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.13, 17:33 Przede wszystkim to musi być Prawo i Sprawiedliwość, a dokładnie posadki dla tej bandy nieudaczników, która świetnie ustawiła siebie, kolesi i rodziny za pomocą naszych pieniędzy. Skoro koszt wywozu śmieci jest dużo wyższy, niż w innych miastach to rodzi się pytanie, dlaczego ? Czy firma, która tym się zajmie ( stawiam na SITĘ, bo tam pracuje najwięcej pisowczyków ) jest źle zarządzana i generuje tak duże koszty, czy też miasto próbuje zarobić na mieszkańcach. Według mnie jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.algo.radman.pl 03.04.13, 19:11 Do tej pory, mieszkając w domku, rozliczałam się z ilości worków. Co dwa tygodnie worek komunalnych, worek posegregowanych, rzeczy mokre na kompost. I teraz mi nagle wychodzi, że mam płacić miesięcznie kilka razy więcej. Dlaczego? Bo nie śmiecę po lasach, tylko rozliczam sie z faktycznego wyprodukowanego przez siebie śmiecia? Ciekawe, skąd te stawki. Jakoś żadna firma prywatna wywożąca smieci w naszym mieście nie miała wygórowanych cen w stosunku do innych miast w Polsce i nie płakała, tylko się rozwijała. Miasto, wybierając jedną firmę, pozostałe zmusi do zasilenia bezrobocia. Cóż, podobno mamy się tu rozwijać... Siła w precyzji... Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali 03.04.13, 20:06 Naliczanie podatku śmieciowego od wody co najwyżej wprowadzi przywileje dla brudasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAC Jaka władza takie pomysły. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 20:53 Od wody? W tym nowoczesnym mieście jeszcze wiele gospodarstw nie korzysta z wodociągu, bo go nie mają. To tylko kilka procent, ale kwoty znaczące. Jaką by metodę przyjąć to zawsze coś wychodzi nie tak, albo mieszkańców za mało, albo wstyd, albo niesprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Bzdura, to nie woda produkuje śmieci !!! IP: *.radom.vectranet.pl 03.04.13, 21:25 Za zużycie wody płaci się już w zależnościod wskazań wodomierzy i to jest jak najbardziej sprawiedliwe. Zużywam więcej = płacę więcej. Uzależnienie opłaty za śmieci od ilości zużytej wody to totalna bzdura. Bo flejtuchy co czasami czuć w autobusie i tak wody nie używają, a normalny człowiek może i sam zużyć z 10 metrów ciepłej wody miesięcznie jak się lubi kąpać albo ma taką potrzebę czy taki kaprys. Taką samą bzdurą jest opłata od metrażu mieszkania. Czyli co ? jak kogoś stać na mieszkanie 100 metrowe i mieszka sam to ma płacić wiećej niż ten co mieszka w 50 metrowym. Kto to wymyśla ? W każdym razie inteligencją ten ktoś specjalnie nie grzeszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Gdzie głosy zadowolonych wyborców PiSu? IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.13, 18:33 Tak czytam wypowiedzi i jakoś brak w nich zadowolonych wyborców PiS. Ciekawe czemu? Urzędnicy powinni dać możliwość wyboru w jaki sposob ktoś chce być rozliczany. Od zużycia wody, od metrażu, od ilości deklarowanych mieszkańców. Jeśli ktoś zaniży ilość lokatorów to dowalić drakońskie kary i zmobilizować oszustów. Ten ostatni pomysł powinien się spodobać urzędnikom, daje możliwość zorganizowania nowych stanowisk, które oczywiście powinny być uzależnione od ilości wykrytych przekrętów. Same plusy. Ten co pracuje poza granicami miasta przedstawia zaświadczenie z zakładu pracy a Ci co przeprowadzili się do innego miasta i tam szukają pracy piszą oświadczenie, jeśli skłamią - patrz wyżej. Jak nie chcemy mieć państwa policyjnego miejmy państwo które pilnuje prawa i jest sprawiedliwe. Jak zwal tak zwał, ale nie możemy by okradali nas najbliżsi, którzy powinni nas chronić bo ktoś przecież ich wybrał, aby dbali o nasze wspólne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.radom.vectranet.pl 03.04.13, 19:47 Gdzie ta pisowska swołocz tak aktywna na innych forach, nie ma nic do napisania jakie to pis dobre dla obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS zawiódł mnie Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.free.aero2.net.pl 03.04.13, 20:05 Głosowałem na nich, ale już nigdy więcej nie powtórzę tego błędu. Jak można tak bezczelnie pluć ludziom w twarz? Jak można tak kraść w biały dzień... Później będą mówili, że to wina PO. Tylko dlaczego gdzie indziej jest dużo taniej??? Banda złodziei... Niech ludzie widzą, jak radomski PiS wystawia sobie świadectwo. Może nauczeni przykładem Radomia inni nie dadzą się tak oszukać podczas wyborów parlamentarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senior Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.primeoptic.net 03.04.13, 20:53 Czy na sesji będzie pan Radek Witkowski z PO współautor tego bubla? Podziękujmy za to PO i PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: git Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.04.13, 21:30 To Platforma tak nas urządziła a stwaki na gospodarstwo wprowadziły już gdynia i białystok w których rządzi Platforma? głupio wam ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Koniec PiSd w Radomiu IP: *.free.aero2.net.pl 03.04.13, 21:55 Dziwne, że w Białymstoku PiSd krzyczał, żeby stawki były od mieszkańca a w Radomiu PiSd proponuje, żeby stawki były od wielkości mieszkania. Ja jeszcze rozumiem Warszawę, gdzie jest wielu mieszkańców, którzy sie nie meldują a śmieci produkują. Ale do Radomia nikt przyjechać nie chce. Ciekawe, że w Suwałkach np. stawka niezależnie od wielkości mieszkania to 19 zł. Dodatkowo dla osób samotnych jest jeszcze ulga 40%. W Radomiu za 70m mieszkanie jest 40zł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody PiS i PSL do kosza IP: *.free.aero2.net.pl 03.04.13, 21:35 I po co piszesz takie bzdury? W dodatku z bramki proxy? Co IP urzędu miejskiego by się pojawiło? W Radomiu rządzi PiS z PSL i to oni chcą nas okraść a nie jacyś wydumani POwcy. Oni nas inaczej okradają. Teraz kradnie PiS z PSLem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wreszcie odezwał s Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.radom.vectranet.pl 04.04.13, 13:07 Wreszcie odezwał się cwe.lik pisowski. Reforma śmieciowa z założenia jest dobra, tylko ta swołocz która ustala opłaty jest nienażarta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerraj Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 21:47 A dlaczego nie rozliczać śmieci jak opłat za ogrzewanie i wodę. Najpierw opłaty zaliczkowe a potem wyrównanie od ilości faktycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerraj Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 21:49 SORRY nie pomyślałem o śmietnikach zbiorowych na osiedlach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatek smieciowy Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.opera-mini.net 03.04.13, 22:08 proste to wprowadzić dodatowe opłaty przy zakupie "towaru" tak jak to jest np. przy sprzęcie RTV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L4 Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.radom.vectranet.pl 03.04.13, 22:44 A mnie interesuje czy w siedzibie UM gdzie też wytwarzają śmieci będą płacić od powierzchni zajmowanego lokalu i z czyich pieniędzy, też z naszych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garbage Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.radom.pilicka.pl 04.04.13, 09:15 Wszyscy mówią ile będziemy płacić, nikt zaś nie mówi za co. Czy ktoś wie z jaką częstotliwością będą odbierane śmieci. W tej chwili pojemnik 240 l firma odbiera mi co 2 tygodnie + raz w miesiącu frakcję suchą. A jak ma być po nowemu, wie ktoś ? Odpowiedz Link Zgłoś
taki_tam_sobie_gostek Parodia 04.04.13, 10:01 Jeszcze nikt nie wie z jakimi wynikami zakończą się przetargi, jeszcze nie wiemy kto, jak często i jakie odpady będzie odbierał za to wiemy już ile to będzie kosztowało. Czy na radzie trafi się jakiś radny z jajami który zapyta o te wyliczenia - na jakiej podstawie i KTO dokonał wyliczeń. System ma się samofinansować - czyli wartość opłat powinna być ściśle uzależniona od wyników przetargu na obsługę miasta. A z tego co wiemy to nie ma jeszcze SIWZ'u gotowego .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To jest b.grozne Placę 8.69 a mam placić 4O zł to jest 460% wzrostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.13, 10:42 JEZELI TĄ STAWKĘ 40 ZŁ MIESIECZNIE POMNOŻYMY PRZE 12 CIE MIESIĘCY TO DA NAM 48O ZŁ ROCZNIE . ODPOWIADA TO POŁOWIE MIESIĘCZNEJ EMERYTURY BARDZO WIELU OSÓB. PS.Bardzo ciekawe są zapisy dyskusyjne na wątku:" Prezesi spóldzielni:opłaty za wywóz smieci "...... Chodzi o propozycje by spowodować wstrzymanie realizacji ustaw a następnie powołać w miastach gdzie są społdzielnie mieszkaniowe samodzielne jednostki np spółki/sółdzielnie osób prawnych, które by po koszcie własnym zajmowały się zbieraniem śmieci w zasobach mieszkaniowych spółdzielni oraz odsprzedawaniem wyselekcjonowanych np.plastyk,złom,szkło,makulatura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Parodia IP: *.radom.vectranet.pl 04.04.13, 11:25 Ciekawe jak na sesji zachowa się tzw opozycja i jedyny przedstawiciel PSL.Czy wzorem poprzednich głosowań opozycja nie zajmie stanowiska i nie będzie głosować a radny psl -u wyjdzie lub się spóźni. Co do jaj to bym na to nie liczył, wszyscy są bezjajeczni i siebie warci. W radzie nie ma nikogo rozsądnego o rozumie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
macine123 Próbują zastosowac warszawski model Gronkiewicz... 04.04.13, 10:20 Finał bedzie taki, że i tak wpływy zmaleją, a ludzie zasypią lasy śmieciami. Bo dlaczego taka drastyczna podwyżka ? Co podrożało ? Paliwo do śmieciarek, wzrosły pensje dla śmieciarzy, czy może po prostu nalezy ludzi dodatkowo obciązyć, ot tak sobie... bo mamy taki kaprys. Ludzie nienawidza władzy ignoranckiej jak za PRL-u i beda zasypywac przydrozne rowy i lasy śmieciami w wyrazie pogardy i sprzeciwu dla takiej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REFERENDUM pomoże Płacę 8.69 a mam płacić 40 zł tj 460% wzrostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.13, 10:48 To przyczyni sie do tego ze ktoś a raczej my powiemy DOŚĆ WASZYCH RZĄDÓW!!!!!. B A S T A... -jak mówią Włosi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garbage Re: Próbują zastosowac warszawski model Gronkiewi IP: *.radom.pilicka.pl 04.04.13, 11:10 Z tym zasypywaniem lasów to chyba się mylisz. Zapominasz, że niezależnie od tego czy ktoś będzie oddawał śmieci czy nie i tak zapłaci podatek. Jeżeli więc płacąc za wywóz śmieci będzie je wywoził do lasu, to będzie znaczyło, że jest wyjątkowo wredny albo wyjątkowo głupi, a najpewniej i jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
macine123 Re: Próbują zastosowac warszawski model Gronkiewi 04.04.13, 11:16 Ludzie nienawidza aroganckiej władzy, która nie dba o ich interesy. Obecna rada miejska w Radomiu strzeliła sobie w kolano. Teraz próbuje strzelić sobie w drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyklewicy Re: Próbują zastosowac warszawski model Gronkiewi IP: *.radom.vectranet.pl 04.04.13, 14:22 Ludzie nienawidza władzy ignoranckiej jak za PRL-u i beda zasypywac przydrozne rowy i lasy śmieciami w wyrazie pogardy i sprzeciwu dla takiej władzy. ****************************** Na głupotę ludzką nie ma lekarstwa, pocieszające jest tylko to że podatek od wywozu śmieci i tak zapłacą obojętnie gdzie wyrzucą, to może już taniej do najbliższego śmietnika ... Odpowiedz Link Zgłoś
macine123 Na posegregowanych śmieciach można zarabiać.... 04.04.13, 10:47 Na posegregowanych śmieciach można zarabiać a rada miejska w Radomiu każe płacić ok. 500 zł rocznie. To dla niektórych miesięczny dochód... Dlaczego w radomiu nie może byc taniej ? W innych gminach śmieci sa po 6-8 zł. I trzeba sie najeździć aby je pozbierać, paliwa duzo spalić, a tu sie podjeżdża do śmietnika w spółdzielni ładuje 5 kontenerów i z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
macine123 Jaka przyczyna takiej podwyżki ? 04.04.13, 11:09 Jaka jest przyczyna takiej podwyżki ? Przecież koszty odbioru śmieci nie wzrosły. Na segregowanych odpadach mozna zarabiać. Już teraz śmieci walają się po lasach, a bedzie jeszcze gorzej. Ludzie w ramach protestu będa bardziej śmiecić, bo skoro tak duzo płacą to będą zasypywac śmieciami drogi, lasy, rowy, ulice, kosze w miastach w ramach protestu przeciwko aroganckiej władzy. W PRL-u juz to było przerabiane. Kosztowniak strzela sobie w kolano tym pomysłem. Podwyżki nie powinno byc wcale, jeśli bedzie choc o 1 zł to przegra nastepne wybory. Dlaczego spółdzielnie nie mają prawa znaleźc sobie firmy odbierającej śmieci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Jaka przyczyna takiej podwyżki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.13, 11:28 Wytłumacz mi dlaczego śmieci będzie więcej w lesie bo ja tego logicznie nie potrafię sobie wytłumaczyć z tego powodu, że gdy już zapłacę to nie chciałoby mi się dodatkowo jeździć po polach i rozsypywać śmieci, bo po pierwsze jestem za leniwy, po drugie jestem w miarę zrównoważonym gosciem po trzecie skoro teraz nie mam takiej przypadłosci (tj. nawyku wywozenia śmieci do lasu) której to zdaje sie hołduje część licząć na oszczędności to nie zamierzam jej nabywać tylko dlatego by protestować w tak idiotyczny sposób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Jaka przyczyna takiej podwyżki ? IP: *.radom.pilicka.pl 04.04.13, 11:45 Dlatego, że śmieci będą własnością Radomia. Tak wiec, jeśli ktoś ma płacić np. 5x więcej niż obecnie wywali śmieci do lasu, żeby chociaż wiedział, za co płaci. Jak płaci 5 razy więcej to niech mają 5 razy więcej pracy do wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Jaka przyczyna takiej podwyżki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.13, 12:50 czyli na złość odmroże sobie uszy innym przy okazji też, masm wiele pytań w zwiazku z tym ze płacimy więcej a mamy i instalację i koszty transportu mniejsze i więcej ludzi , natomiast argumentacja którą tu przedstawiasz jest po prostu antyspołeczna po prostu przerazająca, takie myślenie doprowadziło do upadku Rzeczypospolitą I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Jaka przyczyna takiej podwyżki ? IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.13, 12:00 Z tymi śmieciami w lecie to przesadził, ale zasadne jest pytanie skąd tak duża podwyżka skoro można zarobić na odzysku śmieci. Mam nadzieję, że szybko zostanie zweryfikowana po podaniu ile ton śmieci zostało zebranych i czy jest to adekwatnie więcej w stosunku do poprzednich miesięcy i cen odbioru śmieci. Różnice pomiędzy kwotą za posegregowane a nieposegregowane są za niskie i nie będą mobilizować do sortowania. Sprawa kolejna to jak w bloku zweryfikować kto ze 100 lokatorów bezmyślnie/złośliwie wrzuca nieposegregowane odpadki do pojemników przeznaczonych dla śmieci posortowanych? Oczywiście urzędnicy karnie obciążą wszystkich mieszkańców w bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garbage Re: Jaka przyczyna takiej podwyżki ? IP: *.radom.pilicka.pl 04.04.13, 11:29 Proponuję uważną lekturę notki zamieszczonej na stronie internetowej miasta przez miłościwe nam panujących. www.radom.pl/page/4,aktualnosci.html?id=4437 Cytuję po literkach : "Proponowany w takim kształcie sposób naliczania opłaty za odbiór odpadów komunalnych będzie korzystny finansowo dla rodzin wielodzietnych i wielopokoleniowych, a także dla gospodarstw domowych zamieszkujących na małych powierzchniach." Dla kogo będzie więc niekorzystny - wiadomo, dla wszystkich pozostałych. Poczucie sprawiedliwości zaiste socjalistyczne, co dokładnie oddaje mentalność PIS-owską. Oni są znacznie bardziej lewicowi niż SLD, naczelny bloger powiatowy w zderzeniu z prezydentem to połączenie J.K.Mikke z Balcerowiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myślmy i działajmy Przyczyna podwyżki?Wielki dług Miasta i Państwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.13, 12:21 Od nas pobiorą 40 zł firmie zapłacą 8 zł. Rożnica 32 zł x 12 daje 384 zł i idzie na spłacenie PRZEZ NAS długu miasta .Panstwo widząc zyski zmniejszy miastom za rok dwa lata dotacje po to by zacząć kasować wielki prawie bilionowy dług POLSKIEGO PANSTWA. A my zostaniemy z ręką w nocniku kiedy będziemy to draństwo nadal akceptowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylkoPO Re: Przyczyna podwyżki?Wielki dług Miasta i Państ IP: *.180.16.202.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.04.13, 12:42 oj lemingi...i wasz matoł nr 1...tak to PIS...uchwalil tego bubla ...w Smoleńsku też tylko wypadek... Pan Jan Twardowski, 44-letni mieszkaniec Pruszkowa, 10 kwietnia 2010 roku o godzinie 8.41 otrzymał bardzo tajemniczy sms. Nieznany nadawca z Niemiec napisał: "Twój kraj został właśnie napadnięty. Czas ataku: 10.04.2010". Wiadomość otrzymał w tym samym momencie, gdy tupolew rozbił się pod Smoleńskiem. Z dokumentów śledztwa wynika, że Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego 11 kwietnia o godzinie 10.25 wkroczyła do mieszkania pana Jana, zażądała "wydania telefonu i dokonała oględzin". Pan Jan nie rozumie, dlaczego dostawał tak dziwne sms-y. - Wygląda na to, że śledczy też nie wiedzą ale lemingi boją się prawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Przyczyna podwyżki?Wielki dług Miasta i Państ IP: *.radom.vectranet.pl 04.04.13, 13:13 Oj debil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jareal Re: Przyczyna podwyżki?Wielki dług Miasta i Państ IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.13, 13:26 Ze źródeł zbliżonych do dobrze poinformowanych wiadomo mi, że w związku z wprowadzeniem nowych przepisów dot. śmieci w UM zostanie utworzona nowa komórka, która zatrudni 44 osoby. Teraz pytanie, czy będą to osoby, które już pracują w Urzędzie, czy też koledzy zatrudnią znajomych, poleconych i rodziny, jak to mają w zwyczaju, którym trzeba będzie przecież płacić pensję. Jeżeli druga hipoteza jest prawdziwa to już wiecie skąd się wzięły wygórowane ceny za odpadki w naszym, pisowskim grajdole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: Przyczyna podwyżki?Wielki dług Miasta i Państ IP: *.180.187.88.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.04.13, 13:54 brawo tusku ebać lemingów...piękna ustawa witkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Przyczyna podwyżki?Wielki dług Miasta i Państ IP: *.radom.vectranet.pl 04.04.13, 14:55 następny cwe.lik pisowski. Reforma śmieciowa z założenia jest dobra, tylko ta swołocz która ustala opłaty jest nienażarta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucjan Re: Przyczyna podwyżki?Wielki dług Miasta i Państ IP: *.180.121.163.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.04.13, 14:57 oj te glupie lemingi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: Przyczyna podwyżki?Wielki dług Miasta i Państ IP: *.180.187.88.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.04.13, 13:53 lucjan matoł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matol Re: Przyczyna podwyżki?Wielki dług Miasta i Państ IP: *.180.187.88.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.04.13, 14:04 uwazam ze za metraż jest okey...50 procent taniej...nie jest zle...ale jak wam dogodzić...czy kobiecie się dogodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Przyczyna podwyżki?Wielki dług Miasta i Państ IP: *.radom.vectranet.pl 04.04.13, 14:56 Merytorycznie, debilu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.radom.vectranet.pl 04.04.13, 19:12 No to ładnie, mieszkam sam w mieszkaniu 40m więc w moim przypadku zapłacę niemal 100% więcej i to przy założeniu, że dostanę tą 50% zniżkę o której mowa. Łobuzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANIE LICZMY %%%% Przyczyna podwyżki?Wielki dług Miasta i Państwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.13, 19:37 Jeżel imieszkasz sam w mieszkaniu 40m2 to bedziesz bulił na rzecz ukochanego miast nie około 8.7o zł miesiecznie jak placisz obecnie ale 40 zł pomniejszone o 50% tj 20 zł . Oznacz to wzrost nie mnie niż 230% a nie około 100 % jak piszesz. Czyli teraz kiedy placisz i tak wygórowane 8.70zł miesicznie to płacasz rocznie/ 8.7o zl x12 miesięcy/ = 104.4 zł /w innych podobnych miastach stawka jest o połowę niższa/.Zaś po reformie będziesz bulił /20 z łx12/= 240 zL Płacimy niestety za BŁĘDNE DECYZJE PRZYWÓDCÓW miasta i państwa, którzy roztrwonili forsę UE oraz naszą/podatki/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Przyczyna podwyżki?Wielki dług Miasta i Państ IP: *.radom.vectranet.pl 04.04.13, 21:12 Zakładałem optymistycznie, że ta zniżka będzie od kwoty najniższej stawki. A jak będzie tak jak piszesz, to już będzie rozbój w biały dzień! Bydlaki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W rocznicę czerwca Przyczyna podwyżki?Wielki dług Miasta i Państa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.13, 16:05 Czerwcowe wydarzenia /bunt w Radomiu , a potem w całej Polsce zaczął się do protestu mieszkańców Radomia zwanych " WARCHOŁAMI" i PODPALENIA BUDYNKU KOMITETU WOJEWÓDZKIEGO PZPR. .Spowodowane było to tym ze I sekretarz KC PZPR Tow. Gierek z premierem Jaroszewiczem zapowiedzieli podwyżkę cen szeregów artykułów spożywczych w tym MIĘSA. Pytanie. .Czy koalicja radomska poprzez SUPER podwyżkę tym razem " śmieciową" w Radomiu chce "załatwić temat " podobnie?? Rozumiemy odpowiedz . To nie my ??Tylko gdzie byli NASI posłowie jak uchwalano tego gniota prawnego?? Bo jeżeli ludzie zaczynają się już śmiać z tych zamiarów to oznacza ze może być" powtórka z rozrywki "???? Jeżeli nie jest taki zamiar to jakie jest inne uzasadnienie kilkusetprocentowej podwyżki??? Odpowiedz Link Zgłoś
kolega20 Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktualiza... 05.04.13, 21:42 www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Ustawa-smieciowa-niezgodna-z-Konstytucja-RP-n66856.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerytka Re: Pilne! taki ma być podatek śmieciowy [aktuali IP: *.radom.vectranet.pl 05.04.13, 22:21 A ile będą płacić Ci bogacze z domków- prezydenci,radni i urzędy , szkoły .szpitale itp. Dlaczego my mamy za nich płacić .To jest rozbój. Odpowiedz Link Zgłoś