Dodaj do ulubionych

Wodociągi mają zyski. Będą się musiały nimi pod...

25.08.13, 19:57
a jak to się ma do tego, że nie realizuje się przyłączy kanalizacji z uwagi na "brak środków". Ja wiem, że najlepiej jak obywatel sobie doprowadzi kanał sanitarny na swój koszt, ale jak to ma to tak wyglądać to po co nam miasto ? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: RAC Wodociągi mają zyski z zawyżonych cen. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.13, 20:17
      Kant czy oszustwo - spółka miejska zawyża ceny sowoich usług by wypracować zysk ?
      Czy to znaczy, że nas okrada?
      • Gość: nikogo się nie bać Re: Wodociągi mają zyski... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.13, 12:25
        W maju kolejna podwyżka ceny ... zysk będzie jeszcze większy, że też "nasza" Rada Miasta się na to godzi !
      • Gość: aD Re: Wodociągi mają zyski z zawyżonych cen. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.13, 22:14
        TAK. Winduje ceny za zgodą Kosztowniaka i PiSu.
    • Gość: gf Re: Wodociągi mają zyski. Będą się musiały nimi p IP: *.radom.vectranet.pl 25.08.13, 20:51
      skoro są na plus to czemu podnoszą cenę za metr sześcienny wody, wodociągi nie powinny zarabiać na mieszkańcach tylko służyć społeczności lokalnej
      • Gość: radomianin Re: Wodociągi mają zyski. Będą się musiały nimi p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.13, 16:18
        Słusznie. Ale to wina radomian, że wybrali sobie Kosztowniaka i pisowców na rządzicieli.
    • Gość: Ja Monopolista wypracował zysk IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.13, 22:00
      Jakby jeszcze musiał się postarać i coś robić, ale bez wody żyć się nie da, a żeby wypracować zysk wystarczy po prostu zawyżyć cenę usługi. jak to jest, że gdzie indziej jest dużo taniej niz u nas?
      Zmonopolizowali śmieci i ceny poszły w górę. Co jeszcze zmonopolizują i beda cieszyć sie "wypracowanymi" zyskami?
    • Gość: Mieszkaniec "Inwestujemy w przyszłość" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.13, 22:39
      "Największą stratę odnotował Port Lotniczy Radom - przeszło 4,7 mln zł. MPK miało 2,2 mln zł na minusie, a Radkom 875 tys. zł."

Te pensje po 10-20tys to za to, że straty nie były 2x większe? Jak żyć, jak żyć? Dokładać do portu lotniczego, podnosić ceny biletów ( w Warszawie nie można a w Radomiu tak)
      Hasło Radkomu to "Inwestujemy w przyszłość" - pytam w czyją? Prezesów co nie potrafią wypracować zysków? Długo będziemy dotować te studnie bez dna?
    • Gość: mieszkaniec Wodociągi mają zyski - okradając radomian... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.13, 10:06
      co za bzdury, Spółki miejskie mają sie wykazywać zyskiem?! Czyli jak zawyżą opłaty (podatki) wyjdą na swoje i Pan Prezydent będzie zadowolony, będa premie i medale. Magistrat robi biznesy zamiast dbać o mieszkańców
      • Gość: ... a teraz kolej na śmiecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.13, 10:11
        zawyżając opłaty za śmiecili, gwarantuję że urzędasy z magistratu za rok znowu będą święcić sukcesy i rozdzielać sobie premie. Ten interes sam się kręci.
      • Gość: Mieszkaniec Re: Wodociągi mają zyski - okradając radomian... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.13, 10:12
        Premie i medale są nawet tam gdzie sa straty. Są nawet podwyżki.
    • stanis44 Wodociągi mają zyski. Będą się musiały nimi pod... 26.08.13, 10:43
      A może by tak nieco spuścić z tonu i w przyszłym roku obniżyć cenę za wodę i odbiór ścieków ?
      Uniknięto by wówczas generowania zysków, którymi potem miasto uszczęśliwia np. spółkę "Rewitalizacja". Chyba miejska spółka wodociągowa winna działać "non profit" czyli bez nadmiernych zysków. A swoją drogą, jeśli się rewitalizuje budynki sprzed wielu lat, to powinny one być odbudowywane z tradycyjnych materiałów, cegła po cegiełce. Najlepszy przykład to odbudowane po wojnie Stare Miasto w Warszawie, które wygląda jak zbudowane przed wiekami.
      Nasze plomby - inwestycje "Rewitalizacji" - pachną na wskroś współczesnością i tylko z nazwy są Starym Miastem.
      • Gość: Pergamin panta rei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.13, 12:37
        Znajomi odwiedzający mnie z okazji AirShow (ogladalismy zza ogrodzenia na kocyku zaopatrzeni w swoją wodę) zapytali: W Radomiu to ładny macie rynek? Co jest wizytówką waszego centrum? Są tam jakieś ciekawe kluby, kawiarnie?
        Uparli się, przeszliśmy od od Starego Ogrodu ulicą Żeromskiego do pomnika wydarzeń czerwcowych '79 i wstyd mi było odpowiadać na te pytania :( Rozmawialiśmy przez całą drogę o tym mieście i nie potrafili zrozumieć czemu ja jeszcze tu mieszkam. Moja wewnętrzna puenta: dopóki żyją rodzice.
        • taki_tam_sobie_gostek A przepraszam znajomi z jakiej metropolii pochodzą 26.08.13, 14:13
          bo zazwyczaj jest tak, że u innych się oczekuje tego, czego się u siebie nie ma. I w tym przypadku może tak właśnie być. A jeśli jednak u nich jest tak fajnie, to nadal nie mają tego po co przyjechali do Radomia. Czyli każdy ma jakieś braki.

I nie czekaj do śmierci rodziców z wyprowadzką. Jakby wiedzieli, że ci tu tak źle i chcesz wyjechać to mieliby ci za złe, że tylko czekasz aż fikną, spieniężysz ojcowiznę i wyjedziesz.

Tylko gdzie, pewnie nie na Bahamy ;)
        • Gość: goo Re: panta rei IP: *.kielce.vectranet.pl 15.12.13, 19:58
          czerwiec 76
    • Gość: Mieszkaniec Re: Wodociągi mają zyski. Będą się musiały nimi p IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.08.13, 21:38
      Jak nic szefowi marketingu nalezy sie premia. Poradzil sobie Kubus? Poradzil. :)
      • Gość: BOB Marketing.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.13, 09:14
        marketing w spółce która jest MONOPOLISTĄ w Radomiu - ludzie kochani, niech ktoś mi powie po jakiego ... Z tego co wiem marketing ma służyć budowaniu przewagi konkurencyjnej - no ale TU NIE MA konkurencji... więc czemu służy ten marketing?
        • stanis44 Re: Marketing.. 27.08.13, 09:53
          Przecież w gminnych spółkach po to stworzono stanowiska dla marketingowców, żeby można było na nich ulokować tzw."swoich" / vide: ci najbardziej znani jak ,Jakub Kowalski, Dariusz Wójcik i inni, w "Radkomie", "Wodociągach", MPK itp, itd /
          • Gość: biurokraci rządzą Marketing, czyli jak kiwać obywateli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.13, 12:02
            Rządy wszelakiej maści zakładaja agencje rządowe do spraw różnorakich, a samorządy mają swoje spółki samorzadowe, wszystko po to, żeby było gdzie lokować pociotków tzw zaplecze polityczne. Mistrzostwo świata w tym względzie ma PSL, ale wszyscy się uczą ..efekty widoczne na każdym kroku, a kolejki w urzędach i spólkach jak były tak są, szary człowieczek tyci malutki, chociaż to wszystko za jego pieniądze.
        • Gość: Mieszkaniec Re: Marketing.. IP: 217.6.15.* 27.08.13, 17:16
          A komu bys premie wyplacil jakby nie bylo marketingowca?? a tak to swoj wezmie i wdzieczny bedzie, lokata na przyszlosc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka