Dodaj do ulubionych

Leclerc protestuje

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.08.04, 18:34
o matko! jeden dzien nie bylo czynne a juz robia awanture. chcialbym tylko
przypomniec ze na poczatku kiedy w Radomiu powstal Leclerc, sklep nie byl
czynny w niedziele i świeta, a teraz gdy jest rozporzadzenie wladz, to bardzo
im to przeszkadza. A przeciez te pare godzin w ciagu miesiaca ma az tak wazna
role dla handlu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Radek Brawo!!! Nie idiotom - temu langocostam IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.08.04, 18:40
      j.w.
    • Gość: radomianin p.Langowski,Pyrciochu-wam sie w glowach przewrocil IP: *.udn.pl 16.08.04, 19:40
    • Gość: radomianin kwiaty dla Langowskiego-poniedzielne,uschniete.... IP: *.udn.pl 16.08.04, 19:42
    • Gość: rozsadny ciastka dla Pyrciocha,poniedzielne -uschniete.... IP: *.udn.pl 16.08.04, 19:43
      • Gość: smutny ... Re: ciastka dla Pyrciocha,poniedzielne -uschniete IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 16.08.04, 21:27
        i dobrze.zyjemy w wolnym kraju a nie zascianku!Niehc sie radom uczy i
        edukuje.NIe ylo czynne...bo bylo zupelna wioska!A teraz na nowo chca wioske
        zrobic z tego miasta.
    • Gość: Idiom Re: Leclerc protestuje IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.08.04, 22:56
      Co którzy wchodzili do Radomia z wielkim hasłem NIGDY NIE BĘDZIEMY HANDLOWAĆ W
      NIEDZIELĘ jako pierwsi podnoszą łeb spod toporu. Może któryś z dziennikarzy
      przypomniałby słowa prezesa (tego Francuza) mówiące o powyższym?A moze boicie
      się zę markety przestana wykupowac u was całostronnicowe reklamy i stad
      trzymanie ich strony? Jakby nie patrzył to pieniądze jednak nie śmierdzą.
    • Gość: rychu Re: Leclerc protestuje IP: *.233.169.70.devs.futuro.pl 16.08.04, 22:59
      Ta ostatnia niedziela.Hipermarket i dyskryminacja zaraz chyba pęknę ze
      śmiechu.W jakiej branży acha w terminach płatności zapewne nie w odprowadzaniu
      podatku.
      • Gość: anty Re: Leclerc protestuje IP: *.crowley.pl 17.08.04, 01:25
        a ja proponuje najpierw nasłać na leclerka jakis Sanepid czy cos... kto by
        pomyslal ze oni tacy praworzadni i domagają sie sprawiedliwosci hehe :) niech
        sie najpierw przyznają jak traktują pracowników
        • Gość: jerzy Re: Leclerc protestuje IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.08.04, 07:50
          gościu anty co ci przeszkadzają otwarte sklepy w niedziele przecież nie musisz
          do nich chodzić ,a co ma otwarty sklep w niedziele do traktowanie
          pracowników ...człowieku myśl co piszesz jak nie masz pieniędzy na zakupy w
          niedziele to do roboty ty nierobie
          • Gość: Radom Re: Leclerc protestuje IP: *.rwt.pl 17.08.04, 08:25
            Jerzy co ty gadasz?! Bardzo dobrze, że wprowadzili zakaz handlu w marketach.
            Skoro tak pędzimy w stronę zachodu to również (tak jak w krajach UE) niech
            obowiązuje niedzielny zakaz sprzedaży w sklepach o dużej powierzchni. Brawa dla
            radnego, który odważył się wystąpić z tą inicjatywą.
            • Gość: ja Re: Leclerc protestuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 11:53
              Kplego co się podpisujesz Radom -nie znasz ustawa.Ona godzi nie tylko w
              hipermarkety ale i wcukiernie, kwiaciarnie, kioski ruchu i.t.p. Chyba w
              ostatnią niedzielę nie wychodziłeś z domu. Bo w Radomiu nie można było kupić
              kwiatka (popularne imieniny),ciastka i.t.p. Ustawa zakazuje ogólnie handlu w
              niedzielę oprócz godz.11 do 14 .A dlaczego ja mam nie handlować np. kwiatkami o
              godz.16
              • Gość: Mrufa Re: Leclerc protestuje IP: *.stat.gov.pl 17.08.04, 11:59
                Masz racje... Zdarzaly sie juz sytuacje ze w niedziele wylaczano wode.. jakas
                awaria albo co... gdzie wtedy kupic wode mineralna albo cokolwiek do picia?
                ustawa jest chora... godzi nie tylko w drobnych sperzedawcow ale i klientow..

Pozdrowki :)
            • Gość: Mrufa Re: Leclerc protestuje IP: *.stat.gov.pl 17.08.04, 11:54
              zakaz sprzedazy w sklepach o duzej powierzchni? tylko tu jest taka kwestia ze u
              nas zamykaja WSZYSTKIE sklepy... nie tylko te duze...

skoro jestes taki zadowolony z tej ustawy to powiedz co wedlug Ciebie maja
              zrobic osoby ktore straca prace a co za tym idzie jedyne zrodlo utrzymania
              rodziny? czy oni tez powinni wedlug Ciebie byc zadowoleni? nikt Ci nei kaze isc
              do hipermarketu w niedziele...
          • Gość: szybka osa Re: Leclerc protestuje IP: *.infoplus.com.pl 17.08.04, 08:25
            Otworzyć wszystkie urzędy w niedzielę, kto nie będzie chciał chodzić w
            niedzielę do urzędu to niech nie chodzi! Wolny kraj. Jeśli sklepy mają być
            czynne w niedzielę to urzędy też.
          • Gość: GT Re: Leclerc protestuje IP: *.rwt.pl 17.08.04, 08:29
            Una pregunta:
            Zakaz handlu został wprowadzony, aby chronić pracowników przed nadmernym
            wykorzystywaniem przez pracodawców - supermarkety. Moje pytanie jest takie: Od
            czego jest Panstwowa Inspekcja Handlowa, Panstwowa Inspekcja Pracy itp.? To
            chyba do nich nalezy kontrolowanie tych spraw. Jezeli jest o glosno ze
            supermarkety naduzywaja swojej wladzy to powinien wejsc inspektror - wystawic
            mandan 10 000 Euro i wychowywac towarzystwo. A wprowadzenie zakazu handlu w
            miejscu gdzie co trzeci czlowiek zdolny do pracy nie moze jej znalezc jest
            wierceniem dziur w dnie tytanic'a.....
            • paulos32 Re: Leclerc protestuje 17.08.04, 08:51
              A wprowadzenie zakazu handlu w
              > miejscu gdzie co trzeci czlowiek zdolny do pracy nie moze jej znalezc jest
              > wierceniem dziur w dnie tytanic'a.....

Idąc twoim tokiem rozumowania to może należy zgłosić postulat, żeby wszystkie
              firmy były czynne przez siedem dni w tygodniu, bo wtedy znacznie zmniejszy się
              bezrobocie. Może to jest pomysł dla naszego masta.
    • Gość: Arturo Re: Leclerc protestuje IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 17.08.04, 08:33
      Popieram!!!! Pyrcioch i Langowski do lochu. Precz z bolszewikami. Niech żyje
      wolny handel.
    • Gość: radomianka Re: Leclerc protestuje IP: *.udn.pl 17.08.04, 09:23
      radni zajmijcie sie nielegalnym handlem ulicznym ktory niszczy male sklepy a p-
      obieranie oplat wg ilosci skrzynek czy towaru w koszykach w tych nielegalnych
      miejscach jest skandalem i sankcjonowaniem bezprawia kto za tym stoi
      • Gość: rrr Re: Leclerc protestuje IP: *.komtech.com.pl 17.08.04, 10:44
        Poraz kolejny na tym forum powiem; przestańcie widzieć tylko wlasny czubek nosa
        spacerowicze marketowi - egoisci. Zacznijcie mysleć innymi kategoriami. Dzięki
        że nie wszyscy ludzie są samolubami i zdarzają się (i z tego co widze jest ich
        coraz więcej)głosy (paulos 32) zwykłego rozsądku. Jeszcze raz egoistom
        spacerowiczom chcę przypomnieć tu chodzi o ludzi któży dla waszych rządz
        związanych z wolnością robienia zakupów w niedzielę muszą siedzieć w tych
        aluminiowych kolosach i patrzeć na wasze szpanerskie spacery. i niech nikt nie
        mówi ze tam nie muszą siedzieć oni poprostu nie maja wyboru, a ty jeden z
        drugim egoisto szpanować możesz iść na deptak lub na stację. Dlaczego oni mają
        zarywać niedzielę dla was? i nie mówcie w tym możncie że zakaz spowoduje utratę
        miejsc pracy dla osób pracujących w hipermarketach bo nic takiego nie będzie
        mialo miejsca. A co do równości podmiotów gospodarczych to akurat hipermarkety
        nie powinny wogole w tym elemencie zbierać glosu.
        Niech zaczną płacić podatki tak jak płacą wszyscy.
        A do przedmówcy który napisał że ci co nie chodzą w niedziele do marketu to są
        nierobami bo nie mają kasy .............. niewarte nawet komentarza, czlowieku
        idź się leczyć na nogi bo na głowę juz zapóźno. trochę pokory, juz widzę cię
        jak bujasz się po tym supermarkecie i zastanawiasz się czy już masz najbardziej
        wyladowany wózek ze wszystkich, chociaż ty może tylko łazisz po nim po to aby
        cie zobaczyli znajomi jaki to maczo jesteś. Udzielasz sie kulturalnie w
        markecie i chodzisz tam gdzie wszyscy chodzą to jest wg ciebie kultura.
        Sądze że wszyscy którzy dogłebnie przeanalizuja cala ta kwestie ni ograniczając
        sie tylko do wlasnego konformizmu stwierdzą że pomysl nie jest najgorszy.
        CI LUDZIE SA KRZYWDZENI BO WCALE WIECEJ NIE ZARABIAJĄ ZA PRACE W NIEDZIELĘ, A
        WAM EGOISCI JEZELI JEST DOBRZE TO WSZYSTKICH POZOSTALYCH MACIE GDZIES. MNIE
        JEST DOBRZE ALE TO NIE ZNACZY ZE MAM NIEZWRACAC UWAGI NA INNYCH I DBAC TYLKO I
        WYLACZNIE O SIEBIE. WASZA ARGUMENTACJA KAZDA WLASCIWIE NIE MA RACJONALNEGO
        UZASADNIENIA JEST POPROSTU WYPADKOWA WASZEJ WALKI O SWOJ KONFORMIZM ZACHOWANIA
        ZLEGO STATUS QVO
        Ps sam czasami korzystałem z mozliwości zakupów w niedzielę, ale zawsze miałem
        przeświadczenie co do tego że ta Pani która wlaśnie mnie obsługuje pewnie
        chętnie też by spędziła czas gdzie indziej.
        • qqlio Re: Leclerc protestuje 17.08.04, 11:47
          >NIE ZARABIAJĄ ZA PRACE W NIEDZIELĘ
          No coz... Sa chyba przepisy takie rzeczy regulujace i instytucje, ktore powinny
          to regulowac. Walka z patologiami za pomoca zakazow nigdy nie przyniesie
          rezultatow.
          A co ze sklepami czynnymi 24h? Tam w nocy pracownicy tez nie maja za fajnie.
          Ale to jest OK? Tak? Bo w nocy nie chodzi sie do kosciola?
          Ciekawe czy pracownicy zwolnieni z tych marketow beda sie cieszyc, ze niedziela
          bedzie dla rodziny. Tylko, k..., za co te rodzine utrzymac... Podbudowanie
          kondycji malych sklepikow (otwieranych na te 3 h) niewiele da, bo drobne sklepy-
          kioski zawsze beda zatrudnialy tylko 1 osobe (wlasciciela) niezaleznie czy
          przyjdzie tam dziennie 1 klient, czy 2000 osob.
          A tak swoja droga - czy wy wiecie ile rzeczy/produktow/uslug WYMAGA pracy w
          niedziele? Poczawszy od chleba, a skonczywszy na porannym poniedzialkowym
          wydaniu gazety... To tez beda radni naprawiac?
          • Gość: Krzycho Re: Leclerc protestuje IP: 213.199.199.* 17.08.04, 12:59
            No i jeszcze restauracje i bary też zamknąć w niedzielę. Niech kucharz (albo
            kucharka) zrobi porządny obiad rodzinie by przynajmniej raz w tygodniu coś
            normalnego zjedli a nie tylko odgrzewane i odgrzewane.
            • paulos32 Re: Leclerc protestuje 17.08.04, 13:55
              no chyba ta dyskusja nie ma sensu

oczywiście pewne osoby będą pracować w niedzielę, ale akurat sklepy nie muszą,
              bo zakupy, przy odrobinie dobrej woli (ale trzeba ją mieć) jednak można zrobić
              na zapas
              argument z kościołem jest śmieszny, bo jeśli ktoś woli w niedzielę iść do
              sklepu zamiast do kościoła, to nawet jak te jego sklepy pozamykają to i tak do
              kościoła nie pójdzie

ale jeśli ktoś widzi tylko czubek swojego nosa to żadne argumenty do niego nie
              przemówią

i jeszcze jedno w niemczech robiono badania opinii publicznej, czy w niedzielę
              otwierać sklepy - większość była za utrzymaniem zakazu
              dodatkowo pytano dlaczego maja taką opinię - w większości ze względu na
              współczucie tym ludziom, którzy tego dnia muszą pracować

szkoda, że wielu z nas tej empatii brakuje

mam nadzieję że jednak kiedyś nasze społeczeństwo stanie się bardziej
              dojrzałe...
        • Gość: kozik_102 W 100% popieram opinie RRR IP: *.pl / *.pl 17.08.04, 13:52
          Gośc rrr ma w stu procentach racje, powiem więcej ma racje w 200% Precz ze
          spacerowiczami marketowymi i ludxmi którzy w niedziele chodza tam poczytać
          sobie gazet za darmo!!!
    • Gość: Loko Re: Leclerc protestuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 15:40
      Jeszcze kilka miesięcy temu widziałem, jak Banasiewicz z małżonką robił zakupy
      potężne w M-1. Jak myślicie, jaki to był dzień tygodnia? - Niedziela, około
      godz.16.00
      • Gość: bedebe Markety obiektami kultu? IP: *.udn.pl 18.08.04, 10:43
        Właśnie wróciłem z zachodu.Wierzcie.Markety pozamykane są tam w niedziele Na
        naszej głupocie obcy kapitał robi duże pieniądze. Czy my naprawdę nie potrafimy
        zorganizować sobie odpoczynku w niedzielę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka