Dodaj do ulubionych

Ku przestrodze

11.05.14, 18:05
Wpisałem tu kiedyś po pijaku wpis obrażający prezydenta RP. Mniej więcej po miesiącu o 7.30 rano obudziła mnie policja. Zostałem zatrzymany, zabrali mi laptopa i telefon komórkowy i mam postawiony zarzut znieważenia prezia. Na domiar złego w oświadczeniu na policji musiałem napisać „pan prezydent” z dużej litery. Na razie czekam na rozprawę w sądzie. Tak więc raczej nie polecam tego rodzaju działaności.
Obserwuj wątek
    • cedilla Re: Ku przestrodze 11.05.14, 19:11
      i mam nadzieję że przykładnie zostaniesz ukarany
      brak szacunku dla wybranego prezydenta pomijam,
      kto i jak Cię wychował żeby innego człowieka obrażać ???
      • hermaf4 Re: Ku przestrodze 11.05.14, 19:47
        Zdemoralizowali mnie forumowicze na forum.gazeta.pl. Ale już się poprawię, nie będę palił i pił, ani przezywał pana prezydenta. Nawet będę się za niego modlił, a nawet będę się modlił do niego. Panie Prezydencie, święć się imię twoje, przyjdź królestwo twoje…
        • zszokowanypodatnik Re: Ku przestrodze 11.05.14, 23:16
          Podobno jak krytykuje się .... to też ma się problemy. Nie trzeba do Warszawy swoich żali wylewać. Niby pomówienia, niby zniewaga... nie krytyka. Sztab ludzi siedzi i czyta forum co by łowić rodzynki. Wielu takich w mieście ma problemy. Idą wybory, wystraszonych i uciszonych będzie więcej... Boże czy to już koniec? Czy to miasto wstanie z kolan?
          • l_oeil_du_spectateur Re: Ku przestrodze 12.05.14, 08:47
            No bo prezydenta RP sie nie obraza i to z wielu powodow.

Co innego wladze lokalne, bo te lokalnie wybrane, przez lokalny lud, jako ich reprezentanci i gospodarze. Nie mowie o obrazaniu, bo to ponizej pasa, ale czystej, zwyklej krytyce, popartej dowodami/argumentami i wtedy sprawa jest jasna. Chwalic ich tez nalezy, gdy cos zrobione jest na prawde z glowa, dla ludzi itd. itp. Na nieszczescie takich przypadkow nie ma. Jest za to kosztownie i bezmyslnie.

• klawo_jak_cholera Re: Ku przestrodze 12.05.14, 15:36
      Klawo jest kiedy z takich wypowiedzi powstaje kupa ,,, duża kupa śmiechu.
      Powiedziałbym (bez aluzji) POtwornie duża kupa śmiechu.
    • wemur Re: Ku przestrodze 14.05.14, 22:35
      Paweł Kukiz: dzisiejsza ordynacja wyborcza powoduje, że żelaznym elektoratem partii rządzącej są urzędnicy państwowi. I dlatego mnożeni są przez nie do granic absurdu. Ich najważniejszym zadaniem jest oddanie raz na cztery lata - wraz z całą rodziną - głosu na klan, który ich karmi.

Za komuny było ich 150 tysięcy. Obecnie, przy podobnej liczbie ludności Polski, mamy ich blisko milion! Ich wynagrodzenia zawarte są w podatkach pracodawców, a pośrednio pracobiorców. Jak więc może zaistnieć w Polsce wolny rynek?
    • wemur Re: Ku przestrodze 14.05.14, 22:44
      oglądaj
    • janusonly Re: Ku przestrodze 16.05.14, 06:16
      Miałem okazję przeczytać twój wpis, chamstwo totalne, nie masz się czym szczycić. Na twoim miejscu więcej bym nie pił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka