Dodaj do ulubionych

Uważajcie na oszusta !

29.06.14, 19:08
Aktualne - Krzysztof Habiak nadal działa
ttv.pl/archiwum/95561,internetowemu-oszustowi-puszczaja-nerwy,0.html
Wpis do CEIDG

A ja dziś otrzymałem maila:
POTWIERDZENIE ZAWARCIA UMOWY
NR (...)
Szanowni Państwo,
niniejszym potwierdzamy zawarcie umowy między De Lege Artis Krzysztof Habiak, ul. Aleksandra Wejnerta 21/23/8, 02-619 Warszawa, NIP: 8871646637 a NN , miejscowość, powiat, woj. MAZOWIECKIE, NIP: (...), reprezentowanym przez NN, z dnia 2014-06-29 o uruchomieniu usługi w dniu 2014-06-29.

Warunki zwartej umowy: Numer umowy(...)
Usługa: promocyjny dostęp do Płatnej Sekcji www Serwisu internetowego o adresie lege-artis.edu.pl
Abonament miesięczny: 812.03 PLN netto
Forma płatności: przelew
Termin płatności: w dniu zawarcia umowy
Czas trwania umowy: jeden miesiąc

Ciekawostka:

Witam Państwa,
Jestem właścicielem lokalu nr 8 przy ul Wejnerta 21/23 w Warszawie, w którym pan Habiak zarejestrował 9.06.2014 roku, bez mojej zgody i wiedzy, swoją działalność gospodarczą. Nie podpisał ze mną żadnej umowy, jak robią to inne firmy korzystające z moich usług.
Oświadczam, że nie wspieram jego działalności i podjąłem kroki do wyeliminowania nieprawidłowości i wyrejestrowania firmy De Lege Artis Krzysztof Habiak z mojego adresu. Niczym nie zawiniłem, aby przyjmować w biurze niezadowolonych klientów pana Habiaka, policjantów prowadzących w tej sprawie czynności. Nie marzyłem również o roli gwiazdy telewizji jednej ze stacji, która również w jego sprawie mnie odwiedziła. Nie wspomnę już o niezawinionych stratach wizerunkowych mojej firmy.
Jednak, jeżeli zakończę tę przygodę, i tak nie rozwiąże to Państwa problemów. Pojawi się nowy adres i za chwilę następny. Właściciele wirtualnych biur mają ograniczone możliwości sprawdzenia i zazwyczaj o działalności firmy dowiadują się po czasie. Ponadto przy zmianie wpisu w CEIDG nie jest sprawdzane ani wymagane posiadanie tytułu prawnego do lokalu/adresu. Dlatego na każdym kolejnym adresie nie ma co spodziewać się obecności przedstawiciela wspomnianej firmy...

Obserwuj wątek
    • ja_wemur Re: Uważajcie na oszusta ! 29.06.14, 19:14
      Habiak działa w Radomiu
    • ja_wemur Re: Uważajcie na oszusta cd. 03.07.14, 20:53
      ttv.pl/aktualnosci,926,n/internetowy-oszust-dalej-naciaga,126910.html
      • ja_wemur Re: Uważajcie na oszusta cd. 03.07.14, 20:53
        kpiny z biznesu
        • ja_wemur Re: Uważajcie na oszusta cd. 03.07.14, 20:54
          ostrzeżenie na forum
          • ja_wemur Re: Uważajcie na oszusta cd. 03.07.14, 20:55
            facebook
            • ja_wemur Re: Uważajcie na oszusta cd. 03.07.14, 20:55
              nowe wcielenie oszusta
              • ja_wemur Re: Uważajcie na oszusta cd. 03.07.14, 20:57
                przykładowe maile
    • ja_wemur nowe pomysła oszusta Habiaka 08.07.14, 18:48
      [url=UWAGA Pojawiła się nowa działalność - Habiak znów rozesłał swój spam... Nazwa tematu: do p. imię nazwisko - pilne i link lege-artis.edu.pl/warte-uwagi/pawel-piaskowski-solid-marketing-direct-marketing-dla-firm-3892eb945.html Który jest wtyczką do automatycznego podpisania umowy opiewającą na kwoty od kilkunastu złotych do kilku tysięcy złotych. Pełna informacja o poszkodowanych znajduje się tutaj. Proszę o rozpropagowanie informacji... forumprawne.org/sady-cywilne/541428-de-lege-artis-krzysztof-habiak.html]Tekst linka[/url]
    • ja_wemur Re: Uważajcie na oszusta ! 04.08.14, 17:29
      Atak na reporterów
    • ja_wemur Cd. nastapił : 21.08.14, 13:59
      Habiak uruchomił nowy serwis. Alerty24 to przykrywka pod kolejne wyłudzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka