cedilla 01.08.14, 22:27 wyborcza.biz/biznes/1,100896,16413305,Lotnisko_w_Lodzi__Sprzedaz_biletow_4You_Airlines_odlozona.html#BoxBizTxt pierwsza wpadka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
l_oeil_du_spectateur Re: 4YOU Airlines wpadka 02.08.14, 05:13 Wszyscy lotnicy mowia, ze wynajmujac samoloty na tzw. wet lease z Ukrainy to jest to albo niesamowite naiwniactwo, albo niezly przekret. Niech otworza "baze" w Radomiu. Problem jedynie w tym, ze to jak otwieranie garazu z samochodem marki Fiat Uno pozyczonym od Pani Zdzisi. 4You to nie sa nawet zadne linie lotnicze. To po prostu wypozyczony sprzet. PS. Swoja droga dwa razy bym sie zastanowil, gdybym mial wsiasc do 20-letniego A320. Odpowiedz Link Zgłoś
jareal Re: 4YOU Airlines wpadka 02.08.14, 05:25 A co na to Siwak ? Jego główny przewoźnik okazał się nielotem. Może rzecznik Orzeł zacznie latać ? Odpowiedz Link Zgłoś
max-kom Re: 4YOU Airlines wpadka 02.08.14, 05:59 nie mam pojęcia co wyszczekany (chachacha.. - bo się nam hybryda tworzy pso-kiwi-orzeł) Orzeł powie, ale nie mam watpliwości że kasta Radom-Sadków SA nie jest tym zaskoczona :-) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 02.08.14, 18:45 l_oeil_du_spectateur napisał: > Wszyscy lotnicy mowia, ze wynajmujac samoloty na tzw. wet lease z Ukrainy to je > st to albo niesamowite naiwniactwo, albo niezly przekret. Niech otworza "baze" > w Radomiu. Problem jedynie w tym, ze to jak otwieranie garazu z samochodem mark > i Fiat Uno pozyczonym od Pani Zdzisi. 4You to nie sa nawet zadne linie lotnicze > . To po prostu wypozyczony sprzet. > > PS. Swoja droga dwa razy bym sie zastanowil, gdybym mial wsiasc do 20-letniego > A320. Obawiam się, że nawet ta (niby techniczna) "baza" to będzie wielka ściema. O pożyczony sprzęt nie dba się tak jak o własny (brak regularnego i solidnego przeglądu technicznego, czesto gęsto zacieranie rzeczywistości nawet przed samym sobą - "Co złego to nie my" - a co za tym idzie zmniejszone poczucie odpowiedzialności). Pożyczony sprzęt się po prostu i zazwyczaj wykorzystuje/dociera. Jeśli w grę wchodzą pieniądze do zarobienia, powyższe jeszcze bardziej przybiera na sile. Masz rację, jeśli na samolotach będzie widniało logo Eurolotu czy tej Ukraińskiej linii, to w żadnym wypadku firma 4you nie będzie żadnym przewoźnikiem. To po prostu będzie pośrednik dla innych linii lotniczych. No i co jak im jeden samolot mówiąc potocznie nawali i nie będzie skąd ściągnąć innego, nawet pożyczyć? Za bilet lotniczy jeszcze mogą ludziom zwrócić, ale hotele czy inne noclegi często gęsto mają jedynie +24 godzinną przed planowanym check-inem możliwość kasacji rezerwacji. Może się okazać, że niedoszły weekend np. w Paryżu z 4you może kogoś sporo kosztować... Odpowiedz Link Zgłoś
l_oeil_du_spectateur Re: Re 02.08.14, 21:05 Bo to takie polskie, aby taniej, aby sie nachapac, aby zrobic propagande. Tylko pozniej jest strach i zgrzytanie zebow, jak sie nie ma czym i za co wrocic, bo sie wykupilo wycieczke za 500zl do takiej Hurghady i wielkie halo w calym sasiedztwie, bo sie do Egiptu leci.Problem w tym, ze leci sie do wybudowanego w latach 80. betonowego kompleksu, gdzie nic nie ma oprocz kilku sztucznych palm. Slyszalem jednak, ze wsrod Radomian to "ekskluzywny kierunek". Odpowiedz Link Zgłoś
jareal Re: Re 02.08.14, 21:14 L_oeil, nie pierdziel. Wycieczka do Hurghady, nawet na tydzień, nie kosztuje 500 zł. Część hoteli rzeczywiście jest starawa, ale dobrze utrzymana a palmy są prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
l_oeil_du_spectateur Re: Re 02.08.14, 22:07 Co nie zmienia faktu,ze jest to twor wybudowany w latach 80., zeby kaske ciagnac z niekumatych "turystow!. Tanio, tanio, tanio... Egiiiipt. Moja odpowiedzia jest - gdziekolwiek sie jedzie, trzeba miec pieniadze. Potem sa takie sytuacje, jak w tej Hurgadzie, czy na Malcie, gdzie rodzice jada z dziecmi majacymi 3 lata, dracymi pyski, i dziela sie jedna puszka coca coli, bo na wiecej nie stac. Wszystko po to, zeby ludzie nie gadali. Radom. Odpowiedz Link Zgłoś
zenonksenon Re: Re 04.08.14, 08:55 A ty, jeśli można spytać, jakie kierunki polecasz ? Opinia takiej krynicy mądrości wszelakiej może być dla mnie drogowskazem. Odpowiedz Link Zgłoś
l_oeil_du_spectateur Re: Re 04.08.14, 18:20 Do pani Zdzisi, za miedze, bo zeby podrozowac, to trzeba miec zasobny portfel i wiedze. Hurghada - betonowisko. Jesli chcesz, to polece kierunki - Inka trail, Route 66, Polinezja, kolej transsyberyjska, Kapadocja, Kruger NP, Virunga PN, ze nie bede wiecej wymienial. Tak sie sklada, ze wszedzie, jak wyzej wspomnialem trzeba miec zasobny portfel i wiedze. Wszedzie rowniez bylem. Odpowiedz Link Zgłoś
ka.witek Re: 4YOU Airlines wpadka 04.08.14, 13:43 Trzeba czekać na rozwój sytuacji. Mam nadzieję że problemy techniczne rzeczywiście potrwają kilka dni. Dobrze że w ramach rekompensaty oferują darmowe ubezpieczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
l_oeil_du_spectateur Re: 4YOU Airlines wpadka 04.08.14, 18:11 Czyli nalezysz to tego szerokiego grona wiernych w to, ze kiedys cos wyleci? Radzilbym sie po prostu otrzasnac. Z Radomia nigdy nic nie wyleci, bo to jedynie przekret, zeby kilku kolesi kosztowniaka moglo ciagnac kaske. Twoja i moja. Odpowiedz Link Zgłoś
jareal Re: 4YOU Airlines wpadka 04.08.14, 19:36 A nie, nie, nie... Jak to już się to wszystko zawali to wyleci rzecznik Orzeł. Oby jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
l_oeil_du_spectateur Re: 4YOU Airlines wpadka 04.08.14, 23:32 Orzel wyleci z siwakiem i kosztownym, liniami, o ktorych wszyscy mowia, ze to przekret - dwie przyjaciolki z KLM i BA - zaloga kabiny, przyjaciel pilot w Botswanie, przyjaciel pilot dla DA, przyjaciel pilot dla Qantas. WSZYSCY mowia, ze to przekret, a nawet sie nie znaja ze soba. Odpowiedz Link Zgłoś
ka.witek Re: 4YOU Airlines wpadka 05.08.14, 11:12 Artykuł dotyczy lotów z Rzeszowa i Łodzi. Sprzedaż biletów powinna rozpocząć się za kilka dni w promocyjnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
zenonksenon Re: 4YOU Airlines wpadka 09.08.14, 20:35 "Przewoźnik" 4Youairlines rozpoczął działalność z przytupem. Jeden ze złomów Eurolotu się wziął i popsuł i ch.. bombki strzelił. Ludzie koczują w Poznaniu i Katowicach bo nie mogą wylecieć do Hurghady. Odpowiedz Link Zgłoś
kbart85 Re: 4YOU Airlines wpadka 11.08.14, 11:19 Wbrew pozorom to bardzo dobre samoloty. Wiek nie świadczy o poziomie bezpieczeństwa. Mam nadzieję, że wszystko pomyślnie się rozwiąże bo również czekam na tę promocję. Odpowiedz Link Zgłoś
l_oeil_du_spectateur Re: 4YOU Airlines wpadka 12.08.14, 08:22 To sa samoloty ukrainskiego YanAir, wypozyczone przez "nowe" 4YouAirlines na wet lease, a operowane przez euroLot, bo 4You nie ma certyfikatu K2. I zgadza sie, sa to rzechy. Ktos tu jest albo samobojca, albo kreci niezly przekret. Odpowiedz Link Zgłoś
l_oeil_du_spectateur Re: 4YOU Airlines wpadka 12.08.14, 08:27 Pomylka, bo spie jeszcze. Certyfikat AOC, a ich callsign bedzie eurolotny :-) "K2" Odpowiedz Link Zgłoś
ka.witek Re: 4YOU Airlines wpadka 12.08.14, 16:38 Sprzedaż startuje dzisiaj. Promocyjne ceny zachowane i dodatkowo darmowe ubezpieczenie i 20 kilo bagażu tak jak zapowiadano wcześniej. Czyli koniec końców klienci tylko na tym zyskają. Odpowiedz Link Zgłoś
ire.mlyn Re: 4YOU Airlines wpadka 14.08.14, 12:42 Kupiłem dwa bilety do Paryża za 94 zł. W cenie rzeczywiście już wszystko wliczone. Rezerwacja poszła bez problemu, niemal natychmiast otrzymałem potwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
l_oeil_du_spectateur Re: 4YOU Airlines wpadka 16.08.14, 12:34 Masz moje blogoslawienstwo, skoro latasz wypozyczonym z Ukrainy 20-letnim samolotem. Przed wytlotem polecam napisanie testamentu. Tak na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
sowaprzemadrzala Re: 4YOU Airlines wpadka 16.08.14, 15:03 Ale on kupił bilety tylko do Paryża...albo nie zamierza wracać, albo...nie tymi liniami :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyradomianin Re: 4YOU Airlines wpadka 17.08.14, 06:40 Ja uwielbiam Egipt ...zwiedziłem spory kawałek świata...dla mnie Egipt jest cudem ..Kair...bosko tam jest... ale wrócmy na ziemię...Kosztowny zaplaci więzieniem wczesniej czy póżniej...narazie ma kasę...mamy najwyższe w Polsce podatki lokalne...tych już nie może podniesc...są na maksymalnym poziomie... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyradomianin Re: 4YOU Airlines wpadka 17.08.14, 06:42 zdecydowanie NOWA PRAWICA...MIKKE JESTES MYM IDOLEM... Odpowiedz Link Zgłoś
ire.mlyn Re: 4YOU Airlines wpadka 18.08.14, 13:10 Zdziwisz się ale 20 lat to jak na samolot wcale nie jest dużo, a już na pewno wiek nie jest głównym wyznacznikiem ani bezpieczeństwa ani ceny biletu. Gwoli ścisłości bilety powrotne w tej samej cenie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jareal Re: 4YOU Airlines wpadka 19.08.14, 13:21 A kiedy konkretnie pierwszy wylot nowych linii ? Odpowiedz Link Zgłoś
ire.mlyn Re: 4YOU Airlines wpadka 22.08.14, 13:11 Loty mają się rozpocząć 3 listopada, raczej w tej kwestii nic się nie zmieni. Czyli jest tak jak zakładano na początku. Ja kupiłem promocyjne bilety na późniejszy termin. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.uszek Re: 4YOU Airlines wpadka 01.09.14, 12:39 Ja kupiłem na początek listopada. W październiku rezerwuję hotel. Do tego czasu będzie już wszystko wiadomo, ale jestem pewien że ludzie z takim doświadczeniem nie pozwolą sobie na spóźnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
sowaprzemadrzala Re: 4YOU Airlines wpadka 01.09.14, 12:44 No dobra już poreklamowałeś, a tak de domo to jak ci? Strzylak? biznes.onet.pl/uokik-bada-sprzedaz-biletow-przez-4you-airlines,18490,5654942,1,news-detal .I koniecznie proszę poczytać komentarze . Swoją drogą masz gest, hotel w Paryżu jest średnio dwa razy droższy niż w Madrycie. No ale ...na biletach lotniczych zaoszczędziłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
cedilla Re: 4YOU Airlines wpadka 20.08.14, 21:42 informacji ciąg dalszy... coraz ciekawiej... oj chyba odwołają loty.. przynajmniej pierwsze... a tak się fajnie zapowiadało... turystyka.wp.pl/kat,1036541,title,4You-Airlines-nowy-przewoznik-z-mikro-budzetem,wid,16826524,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
l_oeil_du_spectateur Re: 4YOU Airlines wpadka 21.08.14, 20:02 Przeciez od lat mowie, ze to cale lotnisko, to przekret. Te cale niby-nowe linie lotnicze, to tez jest twor psychopaty, albo naiwniaka. Cala branza lotnicza o tym mowi. A tym, co chca sobie poleciec za 500 zlotych na dwa tygodnie radze - doplaccie kolejne 500 i leccie ze spokojna glowa na tydzien - nie 4You i nie do Hurghady, ktora i tak jest betonowskiem z lat 80. ze sztucznymi palmami. Odpowiedz Link Zgłoś
kbart85 Re: 4YOU Airlines wpadka 26.08.14, 13:06 Niekoniecznie. Certyfikat mogą otrzymać po 28 października, nie wcześniej, ale to wystarczy bo loty dopiero od 3 listopada. Teraz pojawiła się informacja że zaczynają leasing kolejnych samolotów, więc raczej się nie wycofują. Odpowiedz Link Zgłoś
sowaprzemadrzala Re: 4YOU Airlines wpadka 26.08.14, 22:21 Napisz koniecznie jak już wrócisz :D:D biznes.onet.pl/wideo/kilkanascie-tysiecy-osob-kupilo-bilety-uokik-spraw,153228,w.html Odpowiedz Link Zgłoś
l_oeil_du_spectateur Re: 4YOU Airlines wpadka 27.08.14, 11:31 Cala branza lotnicza mowi, ze tworzac to cos, czym jest 4You, ktos jest albo psychopata i naiwniakiem, albo kreci niezly przekret. Ludzie teraz kupuja bilety, eurolot w tym tygodniu wypowiada umowe, jak nie dostana certyfikatu AOC do tego 3 listopada, o ktorym tak trabia, to ludzie obudza sie z reka w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.uszek Re: 4YOU Airlines wpadka 29.08.14, 11:42 Jak nie polecą z tym, to z innym. O to, że znajdą sposób się nie martwię. Wszystko się okaże w listopadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vater1958 Re: 4YOU Airlines wpadka 15.09.14, 15:15 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,16646799,Kolejne_problemy_4You_Airlines__Przewoznik_opuscil.html?lokale=radom#BoxWiadTxt I jak tam samopoczucie szczęśliwych posiadaczy biletów? Odpowiedz Link Zgłoś
sowaprzemadrzala Re: 4YOU Airlines wpadka 15.09.14, 15:34 Nie bądź taki okrutny, przecież mario.uszek bileciki ma na początek listopada , nie psuj mu przyjemności w rezerwowaniu hotelu, jak poleci tam i z powrotem to się z nami podzieli ( wszystkim :D:D) Odpowiedz Link Zgłoś
jareal Re: 4YOU Airlines wpadka 15.09.14, 16:29 Już się chyba nalatali. I koniec bajki Siwaka o wylotach z lotniska. Jak podaje portal LubieLatac.pl, linie lotnicze 4You Airlines, które od listopada mają uruchomić połączenia z lotnisk w Łodzi i Rzeszowie, w piątek opuściły swoje warszawskie biuro. Przewoźnik ma też problemy z Urzędem Ochrony Konkurencji i Konsumentów oraz Urzędem Lotnictwa Cywilnego. Całość wyborcza.pl/1,75248,16646799,Kolejne_problemy_4You_Airlines__Przewoznik_opuscil.html Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 15.09.14, 17:07 W typowym dla siebie szablonie poprzesuwa pewnie te loty na za dwa tygodnie pozniej (co by chociaz teoretycznie zyskac troche na czasie) po czym oglosi upadlosc bo skad przeciez nagle skombinuje kilka sprawnych samolotow w miare bez gigantycznego rachunku dla siebie? A mialo byc tak pieknie - mialo sie udac przepchnac ten podwyborczy "sukces" z tylko jednoturową frekwencją... A tu bach! Samoloty 4you popsuly sie szybciej niz sie tego spodziewano i dramatycznie pokrzyzowaly plany... A to potancowki dla starszych... a to potancowki dla mlodszych... nawet rozwrzeszczonych chlopcow na rowerkach trzeba choc raz do konca slepo posluchac zaciskujac zęby w nadziei, ze przekona to wszystkich w sprawie checi obecnych wlodarzy do pelnej wspolpracy ze srodowiskami obywatelskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
vater1958 4You niby-Airlines 20.09.14, 07:46 tytuł zapożyczony z poniższego tekstu :-))) wyborcza.biz/biznes/1,100897,16672300,4You_niby_Airlines.html?biznes=radom#BoxBizTxt Odpowiedz Link Zgłoś
cedilla 4YOU KONIEC 26.09.14, 22:17 Świeżutkie oświadczenie Szanowni Klienci, Uprzejmie informujemy, że wszystkim osobom, które zakupiły dostępny produkt za pośrednictwem strony www.4youairlines.com oraz otrzymały potwierdzenie rezerwacji przysługuje prawo odstąpienia od umowy za zwrotem wszystkich wniesionych środków. Zainteresowanych prosimy o przesłanie oświadczenia, którego wzór znajduje się poniżej na adres zwrot@4youairlines.com lub listem poleconym na adres: 4You Airlines Sp. z o.o. ul. 17 stycznia 32, 02-148 Warszawa Zarząd 4You Airlines 4youairlines.com/files/4ua/docs/4youairlines_oswiadczenie.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
l_oeil_du_spectateur Re: 4YOU KONIEC 26.09.14, 22:56 Przeciez mowilem, ze to przekret. lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,16709245,Lotnisko_rozwiazalo_umowe_z_4_You_Airlines_.html#LokLodzTxt A tu jeszcze troche wiecej o 4YouAirlines i ich klopotach z prawem: www.dzienniklodzki.pl/artykul/3587049,kolejne-klopoty-4you-airlines-urzad-lotnictwa-cywilnego-sklada-zawiadomienie-do-prokuratury,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
vater1958 Re: 4YOU Airlines wpadka 30.09.14, 12:23 wyborcza.biz/biznes/1,100896,16724567,4You_Airlines_sie_koncza__A_co_z_biurem_Alfa_Star_.html?biznes=radom#BoxBizTxt#BoxBizTxt mam nadzieję, że pechowcy odzyskają swoje pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyradomianin Re: 4YOU Airlines wpadka 30.09.14, 13:34 Pierwszy materiał w TVN i rozmowa z "prezesem" 4You spowodowała u mnie odruch obronny i intuicja podpowiedziała mi że to cholerny przekręt i naciąganie potencjalnych klientów na kasę!! I co? No i intuicja mnie nie zawiodła! Jeszcze jeden cwaniak i złodziej który otrzymuje koncesję?! Tylko kto mu ją dał i nie sprawdził cwaniaka? Odpowiedz Link Zgłoś
vater1958 Re: 4YOU Airlines wpadka 30.09.14, 14:04 Koncesja??? Przecież jej nie dostali (nawet nie wystąpili o nią)! Ludzie jak usłyszą, że bilet za 500zł dostaną w promocji za 60 (tak jak z garnkami - kosztują 15000, ale w promocji tylko 4000zł) - to dostają małpiego rozumu! to taki Amber Gold, albo Bezpieczna Kasa Oszczędności na naszą, prowincjonalną skalę:-)))) A może główny cel został osiągnięty? Te 17mln dotacji z kasy miasta na inwestycję widmo... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyradomianin Re: 4YOU Airlines wpadka 30.09.14, 13:43 Wszystkie biura podróży wycofują się z kierunku egipskiego. Nie robi tylko tego Alfa Star - mówi Dorota Namirowska - Sznycer, prezes Zachodniopomorskiej Izby Turystyki. - Wciąż oferują zwiedzanie Kairu. Kto zrezygnuje - traci pieniądze. Biura nie oddają pieniędzy za podróże do Egiptu Goleniów: Lot do Egiptu odwołany. Klienci tracą pieniądze Gdy kilka miesięcy temu państwo Grzybowscy planowali ferie w Egipcie nie spodziewali się, że kraj owładnięty będzie działaniami wojennymi. Liczyli na dobrą zabawę i zwiedzanie. - Chciałam jechać z całą rodziną. Zapłaciliśmy za cztery osoby 15 tysięcy złotych - mówi Magdalena Grzybowska. - To miała być wycieczka objazdowa, a w jej trakcie - dwa dni w Kairze. Biuro Alfa Star do samego końca zapewniało, że do wyjazdu dojdzie. Nie ma żadnego zagrożenia. Wcześniej nie zaproponowali wybrania innego kierunku wycieczki, czy późniejszego terminu. Z pewnością bym to rozważyła. Wiedzieli, co tam się dzieje. Przecież nie zabiorę dzieci do Kairu, by narażać ich życie. W tym mieście prowadzone są działania wojenne. Miałam jechać w czwartek, jeszcze w środę poinformowali mnie mailem, że wszystko jest zgodnie z planem. Nie będzie tylko zwiedzania muzeum, które zostało spalone. Chciałam zrezygnować i odzyskać pieniądze. Tymczasem od osoby chcą potrącić prawie tysiąc złotych. Twierdzą, że to są ich koszta własne. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 30.09.14, 19:18 Oferowana jedyna forma platnicza to swoja droga osobna kwestia ale tak naprawde 4YouAirlines to twor, ktory powstal z mysla o nowo budowanym lotnisku w Radomiu - co by zamknac buzie krytykujacym i przeforsowywac dalsze finansowanie lotniska z kasy miasta podczas sesji rady miejskiej. To nie jest przypadek ze pan Strzylak bedacy prezesem 4you jest jednoczesnie prezesem radomskiego biura podrozy Alfa Star i swego czasu radosnie i publicznie uscisnal reke z obecnym prezydentem R-mia obwieszczajac tzw. sukces - loty do Hurghady (Egipt) raz w tygodniu z radomskiego lotniska, ktore tymczasem, jak wiadomo nie doszly do skutku. Choc o 4you airlines prasa krajowa po raz pierwszy zaczela pisac w marcu czy kwietniu tego roku, mimo to prezes radomskiego lotniska czekal z informacja o podpisaniu "wieloletniego kontraktu" z tym "przewoznikiem" (jego wlasne slowa choc tak naprawde chodzilo o list intencyjny z posrednikiem uslug turystycznym 4you airlines) do ranka dnia sesji rady miejskiej w czerwcu tego roku na ktorej poddano pod glosowanie udzielenie tzw. pozyczki dla lotniska z kasy miasta, 18mln. Pozyczke ostatecznie udzielono bo oszolomieni radni opozycji nie mieli czasu myslec, analizowac i szukac info w sieci... Teraz tez planowany jest jakis podobny wybieg - PiS planuje sesje rady miejskiej na lotnisku (nie tam gdzie zwykle) 6 pazdziernika, za kilka tygodni, i jak gdyby w odpowiedzi na publiczna krytyke miejskiej opozycji, probuje odbic pileczke i obiecuje przedstawic inwestora zewnetrznego dla lotniska oraz warunki na jakich ow tajemniczy inwestor chce wejsc w posiadanie akcji spolki PLR. Obstawiam scenariusz, ze ow (podstawiony) inwestor jest gotowy "zainwestowac" pod warunkiem, ze miasto wplaci od siebie taka sama kwote (np. 5 milionow zlotych) ile wplaca inwestor, jako zagwarantowanie ukonczenia robot na lotnisku w stopniu wystarczajacym do uruchomienia lotow na wiosne 2015 (co oczywiscie nigdy nie nastapi, ale ladnie i obiecujaco brzmi, prawda, tym bardziej ze mozna to przeglosowac, i podczas sesji 6 X, i podczas wyborow 16 listopada, ktore rzadzacy w miescie PiS najwyrazniej ma nadzieje wygrac i to w pierwszej turze). No chyba, ze chlopcy pracuja juz dzis nad czyms innym... Ostatnio publicznie poinformowano tez, ze lotnisko ma "duzego europejskiego przewoznika" ale nazwy podac nie chca powolujac sie na klauzule poufnosci handlowej, lol. Innymi slowy, gdy brakuje przewoznika i pojawiaja sie publiczne krytyczne komentarze w miescie co do sensu calego lotniska, niektorzy postanowili tego przewoznika sobie po prostu stworzyc, przynajmniej w pozorach. A ze ida wybory, to dodatkowo pamietac o wyborczej kielbasie... Czy cala ta sprawa nie podpada teraz dodatkowo pod wyludzanie miejskich pieniedzy w R-miu? Tak na marginesie, jeden z miejskich szpitali w R-miu boryka sie z problemami finansowymi do tego stopnia, ze obcina pensje pracownikom i zapozycza sie w komercyjnym banku dla wyrownania strat finansowych. Kasa na lotnisko i wyborcza kielbase dla rzadzacego PiSu byc musi. Odpowiedz Link Zgłoś
sowaprzemadrzala Re: Re 01.10.14, 12:30 Swoją drogą piękna laurka dla naszej RM, która w bajdy wierzy bezkrytycznie i lekką ręką wydaje nieswoje pieniądze na poronione pomysły rządzącej sitwy & co. Żenada że takie niemyślące istoty dostały taką władzę. Odpowiedz Link Zgłoś