Dodaj do ulubionych

ogrzewanie mieszkań na Ustroniu.

05.10.14, 19:45
Do chwili obecnej nie są ogrzewane mieszkania na Ustroniu. Panie przewodniczacy Rady Nadzorczej , co Pan ma do powiedzenia w tej sprawie. Czy zna Pan przepisy dot.wymaganej temperatury w lokalach mieszkalnych. Czy doniesienie do Prokuratury za przestępstwo polegające na narażeniu mieszkańców na utratę zdrowia i życia to też będzie ,,kampania wyborcza" . Myślę ,że nikt z mieszkańców nie będzie na Pana głosował. Tyle Pan zrobi dla mieszkańców Radomia ile zrobił dla mieszkańców Ustronia. Kompletnie nic .
Obserwuj wątek
    • mieszkaniec1978 Re: ogrzewanie mieszkań na Ustroniu. 05.10.14, 19:57
      heehehhehehh a gdzie są ogrzewane - dziś było 20 stopni i wietrzyłem mieszkanie. Napal sobie gazet w przedpokoju jak ci zimno
      • annamar1951 Re: ogrzewanie mieszkań na Ustroniu. 05.10.14, 20:01
        Ogrzewa np. SM Łucznik,Budowlani, Michałów ,Śródmieście. A TY 1978 - trochę kultury.
        • ulanzalasem Re: ogrzewanie mieszkań na Ustroniu. 05.10.14, 21:22
          Chodzisz w stroju kąpielowym ?
          pogoda.gazeta.pl/Pogoda/Polska/Radom/dzisiaj/48_248#TRPog
          Pogoda na przyszły tydzień to 14-22 stopnie w ciągu dnia, więc wcale nie jest zimno, może to problemy z krążeniem ?
          • annamar1951 Re: ogrzewanie mieszkań na Ustroniu. 05.10.14, 22:05
            A ile stopni jest wieczorem i w nocy , w mieszkaniu mam 16 stopni i nie tylko ja. W mieszkaniu powinno być 22 stC , w łazience 24st C
            • b-ania Re: ogrzewanie mieszkań na Ustroniu. 06.10.14, 07:20
              Zgadzam się, w niedzielę rano,(6.00) na Michałowie był mróz, -2C, dziś w poniedziałek +2. Przepisy mówią, jeśli przez 3 kolejne dni, temperatura spadnie poniżej +5C, jest obowiązek włączenia ogrzewania.
              • annamar1951 Re: ogrzewanie mieszkań na Ustroniu. 06.10.14, 13:37
                To nie tak teraz. Tak było. - temp +9 st C o godz.21 przez kolejne dni. Zarządca ma zapewnic temp. zgodnie z przepisami, +20 st C w pokojach, + 24 w łazience. Problem w tym ,że Ustronie nie zamówiło uruchomienia ciepłą bo wiedzą ,ze im RADPEC nie włączy do czasu uregulowania pewnych spraw. A [przewodniczącym RN jest człowiek ,który chce być chyba radnym. My mieszkańcy o tym będziemy pamietać,
        • sympatyksympatyka Re: ogrzewanie mieszkań na Ustroniu. 06.10.14, 14:42
          dziś - 17
          jutro - 18
          środa - 20
          czwartek - 22
          piątek - 23
          sobota - 22
          niedziela - 23
          poniedziałek - 23
          wtorek - 24

STOPNI celcjiusza!!!! gdzie wy mieszkacie??? przecież w czerwcu tak ciepło nie było :D
          • annamar1951 Re: ogrzewanie mieszkań na Ustroniu. 06.10.14, 16:34
            My mieszkamy w budynkach wielorodzinnych. A gdzie TY mieszkasz - chyba w domku i to zdrowo ocieplonym
            • 1radomir Re: ogrzewanie mieszkań na Ustroniu. 06.10.14, 20:28
              A ja na stronie netowej Ustronia znalazałem takie ogloszenie :
              Zarząd Spółdzielni Mieszkaniowej „USTRONIE” informuje, że został rozstrzygnięty przetarg nieograniczony z dnia 02.09.2014r na: Wykonanie remontu sali konferencyjnej w budynku Spółdzielni przy ul. Wyścigowej 19 w Radomiu.`

Została wybrana oferta złożona przez :

Zakład Remontowo-Budowlany M. Ociesa,
              ul. Kwiatkowskiego 72
              26-600 Radom- wartość oferty : 37 000,00zł brutto.
              Nie będzie komentarza za to będzie dużo do myślenia.......
    • gretchen184 Re: ogrzewanie mieszkań na Ustroniu. 07.10.14, 07:23
      litości..przecież jest ciepło
      • sympatyksympatyka Re: ogrzewanie mieszkań na Ustroniu. 07.10.14, 10:31
        a to, że jest ciepło i będzie co raz cieplej to też wina Zarządu i Łuczyckiego osobiście!!!!!!!
        jak jest zima to musi być zimno! a tu jak na złość ciepło! co za kraj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    • klawo_jak_cholera Cwaniaczki z Zarządu. 07.10.14, 20:19
      Właśnie lokatorzy z Ustronia dowiadują się, że na ich skargi o zbyt dużych opłatach za CO zostaną zakręcone wszystkie grzejniki w piwnicach. Zarząd poddał myśl a RADA NADZORCZA musiała zaakceptować związek bez związku.
      Ale w związku z tymi działaniami zaciągną kredyt na nowe termomodernizacje bo wzrosną wpłaty z tytułu zwiększonego zużycia CO.
      • cedilla Re: Cwaniaczki z Zarządu. 07.10.14, 20:28
        nie bardzo rozumiem po co to bicie piany...
        grzejniki już od kilku dni ciepłe...
        • annamar1951 Re: Cwaniaczki z Zarządu. 08.10.14, 07:38
          No cóż Rada Nadzorcza jest taka jaką wybraliśmy. Jasne od dawna ,że nie działa w interesie mieszkańców. Mama nadzieję,że wyłączenie grzejników w piwnicy ( sa to chyba pomieszczenia pralni i suszarni) dotyczy tylko tych budynków w których ocieplone są ściany fundamentowe budynków i są.ocieplone stropy w piwnicy . W moim 6-klatkowym wieżowcu powinno być chyba 6 szt takich małych grzejników a na klatkach schodowych jest chyba ok. 48 szt grzejników żebrowanych o dużej wydajności. Tej sprawie wypadałoby się przyjrzeć.Ale prezes powiedział,że najlepiej jest jak na klatce jest temp. 16 st C, choć z godnie z przepisami powinno być 8st.C.Widać, ze Zarząd Ustronia wykonuje pozorne i głupie działania. Problem tkwi w czym innym. W złym rozliczaniu kosztów - czego nie chca przyjąć do wiadomości i zmienić. Bo to naruszałoby interesy członków Rady- p. przewodniczący chwalił się ,że ma 500 zł zwrotu za ogrzewanie. To ktoś musi za niego ponieśc faktycznie część kosztów stałych. I o to chodzi. Niech głupi ludzie płacą .
          • 1radomir sala narad za 35000 08.10.14, 16:27
            Czy to moralne aby w sytuacji gdy nasze portfele są drenowane z ostatniego grosza ,zarząd fundował sobie sale narad za 35000 zł ?
            • klawo_jak_cholera Re: sala narad za 35000 08.10.14, 18:48
              Właśnie wczoraj chodziło dwóch gości, którzy mieli za zadanie dzwonić i zakręcać. Tłumaczyli, że to decyzja lokatorów.
              Poczynania tej dwójki obserwowało innych także dwóch gości, którzy rżeli z radości, że ktoś wpuścił ich do piwnicy. A tak się motywowali cytat; "ty k__wa dobra nasza, zakręcą".

Jest nadal klawo. Ich mocodawcy kandydują do Rady Miasta.
              • annamar1951 Re: sala narad za 35000 08.10.14, 22:34
                No to niech nikt nie głosuje na mocodawcę. Niech mieszkańcy dadzą przysłowiową ,,czerwoną kartkę"
              • mieszkaniec1978 Re: sala narad za 35000 09.10.14, 10:54
                nie płacą to trzeba im zakręcić? dokąd reszta lokatorów bedzie za nich płaciła???
                • 1helvet Re: sala narad za 35000 14.10.14, 20:51
                  Wiesz teraz mamy XXI wiek więc zapewne będą tam zamontowane wszystkie nowinki XXI wieku stąd taki koszt.....
                  • annamar1951 Re: sala narad za 35000 16.10.14, 17:53
                    Dokąd p.Łuczycki przewodniczacy Rady Nadzorczej Ustronia będzie zwalał winę za rozliczenie kosztów ogrzewania na f-mę TECHEM. Firma tylko rozlicza zgodnie z regulaminem i dostarczonymi przez Spółdzielnię danymi. Ja wiele lat tłumaczyłam osobiście p.prezesowi i Radzie Nadzorczej ,że jest zle uchwalony regulamin. Równiez złożyłam stosowne wyliczenia . Dzisiejsza informacja prezesa ,że kwota zwrotu wynosi ok 6mln złotych, a dopłat ok 1,8 mln zł. potwierdza moje stanowisko.. Ponieważ ustalony jest zły poziom kosztów stałych, płaconych solidarnie przez wszystkie lokale ,a które powinni wyliczyć pracownicy Ustronia dla każdego budynku oddzielnie na podstawie faktur RADPECU oraz stanu instalacji w budynku( chodzi m.in. o powierzchnie ogrzewane i nie opomiarowane, straty ciepła, piwnice, piony c.o ) jedni mieszkaćy grzeją się na koszt tych co mają dopłaty. Pan Łuczycki powiedział,że ma 500 zł zwrotu za ogrzewanie,więc ,,faktycznie działa,żeby zmniejszyć ale swoje koszty" .Wypadałoby,żeby przewodniczący Rady Nadzorczej Ustronia wiedział o czym mówi. To samo dotyczy Zarządu Spółdzielni.Myślę,że ktoś wreszcie na poważnie zajmie się działaniem Zarządu i Rady Nadzorczej Spóldzielni Ustronie.
                    • lesz-e-k2172 Re: sala narad za 35000 17.10.14, 10:38
                      Do: annamar1951

Dziwne, że zadajesz takie pytanie, ów pan nie ma nic do ciekawego, odkrywczego dopowiedzenia i zaoferowana mieszkańcom „Ustronia”.
                      Powtarza jedynie wyświechtane od lat slogany, które być może są dobre na wiecu wyborczym ale nieaktualne w naszym codziennym życiu, w „bałaganie” na „Ustroniu”.
                      Owemu Panu wydaje się, powtarzam wydaje się, że „uzdrowił Ustronie” (z plakatu wyborczego) a jedynie prowadza obraz swojego kultu , samouwielbienia i wszystko wiedzącego.
                      Zwalanie winy na poprzedników to celowy chwyt.
                      Prawdą jest , że „Techem” tylko rozlicza za ponad 10 zł od podzielnika (przy elektronicznym odczycie, komputerach itd.) ale dane do rozliczeń dostarcza mu zarząd i rada nadzorcza w postaci nieprzemyślanych i bzdurnych regulaminów (ale nie dziwota tam się nikt nie zna i nie „siedzi” w problemie, to są ignoranci, ważne są diety, dodatek do emerytury i własne partykularne interesy.
                      Chodnik i osłony balkonowe ul Komandosów 4, chodnik i miejsca postojowe ul Gagarina 2, osłony balkonowe Grenadierów 7/9 itd. itd. – tam gdzie mieszkają członkowie RN.
                      Kto się będzie przejmował losem zwykłych „Ustroniaków”, ważna jest dieta ponad 600zł/ miesięcznie (ile rocznie do wyliczenia – darmowy czynsz roczny na koszt mieszkańców).

Piszesz „tłumaczyłam osobiście p. prezesowi i Radzie Nadzorcze”, głuchemu, „złożyłam stosowne wyliczenia” komu, ślepemu. Szkoda czasu i zachodu, nie jesteś członkiem RN.
                      Masz rację, że rozliczenie powinno być dla każdego budynku oddzielne na podstawie odczytu ciepłomierzy (zgodnie W § 135 ust. 2 pkt 2 i ust. 3 pkt 2 rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 12.04.2002 r. w sprawie warunków technicznych jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (Dz. U. Nr 75 poz. 690) zapisano, że w budynkach z instalacją ogrzewczą wodną powinny znajdować się urządzenia umożliwiające indywidualne rozliczanie kosztów ogrzewania poszczególnych mieszkań lub lokali użytkowych w budynku” o co powinna zadbać Spółdzielnia).

Czytałem wypowiedź Łuczyckiego o zwrocie za c.o, zwrot 500 zł przy spaniu przy otwartym oknie, aż mi się nie chce wierzyć. Coś kręci !!!!
                      Przewodniczący nie tylko nie wie o czym mówi ale i myślenie pozostawia wiele do życzenia, brak pomysłu na swoją działalność, rady, zarządu i spółdzielni w całości.

Coraz bardziej wierzę kolportowanym ulotkom na Osiedlu , coś w tym jest, nie piszą to w końcu ignoranci a ludzie podpisujący się z imienia i nazwiska.
                      Jedynie pocieszające, że za dwa lata nie będzie kandydował „uzdrowiciel Ustronia” i 10 –ciu obecnych członków rady, a i to, że wkrótce nastąpią rozstrzygnięcia w istotnych sprawach sądowych.
                      • annamar1951 Re: sala narad za 35000 17.10.14, 14:04
                        A ja nie wierzę w sprawiedliwe rozstrzygnięcia sądu. Ale oco chodzi w tej ,,nadziei",ze uzdrowiciel i pozostałych 10 członków Rady nie będzie kandydować za 2 lata. Czyżby juz za 2 zostało wszystko rozkradzione, zniszczone ,zadłużone i nie było Spółdzielni. Tak chyba skoczyło się ze spółdzielnia w Łodzi. A co myślisz o Wspólnotach Mieszkaniowych. Pracowałam ze Wspólnotami, tez nie jest to łatwe, ale tam przynajmniej kasa i wydatki jest pod kontrolą mieszkańców budynku. Zarząd Wspólnoty za prace pobiera symboliczna kwotę. Wiem ,ze w SM Budowlani, Łucznik ,Michałów są Wspólnoty.Nie wiem tylko cz powstały z zasobów Gminy czy Spółdzielni.
                        • 1helvet Re: sala narad za 35000 17.10.14, 15:38
                          Jak tak patrzę za zdjęcia tych gości w GW to widzę starych ludzi i tak sobie myślę czy oni są w stanie sprawnie i nowocześnie kierować takim wielkim osiedlem ?
                          • annamar1951 Re: sala narad za 35000 17.10.14, 17:26
                            Oczywiście że nie. Tylko biorą pieniądze, a mieszkańcy sie na to godzą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka