Dodaj do ulubionych

Dlaczego Radom to mentalne zadupie

05.12.14, 07:08
?

No wlasnie dlaczego?
Obserwuj wątek
    • 1radomir Re: Dlaczego Radom to mentalne zadupie 05.12.14, 08:40
      No właśnie dlaczego ? Odpowiedź jest bardzo prosta . Oblicze miasta , jego klimat tworzą mieszkańcy . Jaka jest większość mieszkańców Radomia , skąd pochodzą i gdzie nadal "mentalnie" tkwią to wiesz i ty i ja. Reszta młodych kompletnie nie przystających do tego środowiska po prostu wyfruwa stąd jak najszybciej . Problemem jest ich stosunek do tego swojego "gniazda" po wyfrunięciu . Rodzina nie nauczyła ich że to gniazdo zawsze należy szanować i swoje brudy pierze się we własnym garze......
      • czasami_zajrze Re: Dlaczego Radom to mentalne zadupie 05.12.14, 13:27
        Szczerze mówiąc w garze nie piorę . Kiedyś się wygotowywało w kotle ale i te czasy minęły . To że mieszkańcy tworzą klimat to akurat się zgodzę . Tylko Ci co im nie pasuje "mentalność" bliźniego jak zwykle tulą uszy zamiast zmusić ich do przyjęcia pewnych norm tzw. kultury . Stosunek do gniazda ? To zwyczajne kompleksy :)) Chytra baba z Radomia jest znana w całej Polsce no może mniej niż zupki chińskie z Radomia ahahaha . Byłam tyle razy pytana o zupki ,że zaczęłam sprawdzać gdzie są produkowane i zapewniam ,że nie u nas :))) Możemy wymienić zapewne jeszcze kilka równie słynnych wydarzeń , dzięki którym cała Polska się dowiedziała , że Warszawa jest koło Radomia :)))
    • prawdziwyradomianin Re: Dlaczego Radom to mentalne zadupie 05.12.14, 13:32
      Wreszcie coś drgnęło , Kopaczowa dużo grosza sypnie , a Kielce jeszcze Propisowskie hehe
      • prawdziwyradomianin Re: Dlaczego Radom to mentalne zadupie 05.12.14, 13:38
        Wczoraj usłyszałem ze stadion i hala rusza na wiosne budowa , ewenualnie ten tramwaj W LATACH 2015-2017 też będzie i nowa stacja Radom , Witkowski posprząta nielegalne targowiska , i żadnego posła z PIS Radom już nie wybierze, tak trzymać.
        • prawdziwyradomianin Re: Dlaczego Radom to mentalne zadupie 05.12.14, 13:46
          Niby jacy wartosciowi z Radomia wyjechali ....niby kto...czy ktoś o nich coś słyszał...jedynie dorobkiewicze i miernoty w stylu Kopacz czy Wasiak
          • kanna13 Re: Dlaczego Radom to mentalne zadupie 08.12.14, 20:25
            A nie wystarczy Ci tych co wyjechali na studia na dobre uczelnie, pokończyli je i już tu nie wrócili. Nie o każdym zaraz trzeba czytać w gazetach.
            Wyjechali i gdzieś tam żyją, pracują, zarabiają, zakładają rodziny, inwestują swoje pieniądze itd.
            Gdzieś tam, a nie tu.
            • prawdziwyradomianin Re: Dlaczego Radom to mentalne zadupie 15.12.14, 12:42
              każdy teraz emigruje...najwięcej emigruje z Warszawy...taki trend....moze jak PO przestanie oszukiwać naród...może trend się skończy ...narazie mają dość dużo paliwa PIS-wskiego...i tym sie zajmują...ale coś takie Nowaki czy Sikorskie potrafią...tylko za nasze się bawić
          • jareal Re: Dlaczego Radom to mentalne zadupie 12.12.14, 14:07
            Dorobkiewicze i miernoty niestety w większości pozostali. Nazywać miernotami i dorobkiewiczami lekarza i prawnika, zwłaszcza piastujących wysokie stanowiska w administracji może tylko miernota, która sama do niczego nie doszła i nic sobą nie reprezentuje. Typowo polska, a właściwie radomsko-wiejska zawiść chłopka roztropka, dla którego największym problemem miasta jest likwidacja targowiska, bo tam Bułgarzy handlują. Mówimy tak tylko ziomom z naszej wsi.
            • prawdziwyradomianin Re: Dlaczego Radom to mentalne zadupie 15.12.14, 12:37
              nie klep ze Kopacze to coś reprezentuje...oczywiscie na metr kopała...a Wasiak nawet lepiej jej ie oceniać wstyd...powiedz ludziom co to Warszawy tulają sie...
    • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 05.12.14, 20:28
      Przytoczyłeś stereotyp.
      W R-miu jest całe mnóstwo inteligentnych, błyskotliwych ludzi bo takich spotykam tu forum.
      Problem się zaczyna gdy chodzące mentalne zadupie czymś rządzi i psuje opinię reszcie.
      • l_oeil_du_spectateur Re: Re 05.12.14, 21:12
        No, ale niestety to mentalne zadupie tez najczesciej widuje sie na ulicach. Poszedlem na piwo do Parkowej latem. Bylo cieplo, wiec stwierdzilem, ze papirusek i piwo na zewnatrz dobrze mi zrobia. Usiadlem, zaczalem sie raczyc. Ubrany bylem w moze nieco ekstrawagancki jak na Radom zestaw a la "TopShop", cos na co nikt na wyspach nie zwrocilby uwagi. Pije to piwo i wtedy cos mnie tknelo. Trzy karki, siedzace przy stoliku obok, nie spuszczaja ze mnie wzroku i sa jak w transie. Ja czytam dalej The Economist i udaje, ze nie zwracam uwagi, ale dochodzi mnie "Ale sie ubral", "To pewnie zagranicznik","No, cos czyta nie naszego", gdy sie odwracam wbijaja wzrok w ziemie, by pozniej przez caly czas rzucac ukradkowe spojrzenia. Poczulem sie jak obiekt w gablocie ogladany przez nieswiatly tlum. I to byla Parkowa - w centrum miasta.
        • 1radomir Re: Re 06.12.14, 17:56
          Przecież centrum tego miasta to sama kwintesecja zadupia + slumsy podwórek Zeromy.
          • l_oeil_du_spectateur Re: Re 08.12.14, 18:33
            Z podworkami to sie zgodze. Kosztowny odmalowal kilka elewacji, lub banki, ktore maja siedziby w kamienicach same to zrobily, a w podworkach tabliczki "Obiekt grozi zawaleniem!". Ale gorsze od tych walacych sie kamienic sa mentalnosc i zachowanie ludzi w tym miescie. Nie chce generalizowac, bo to na pewno nie wszyscy. Problem jednak w tym, ze wlasnie takich, od ktorych wionie obora na kilometr, spotyka sie najczesciej... A pozniej dziwimy sie, ze Radom to posmiewisko z prawa, z lewa i po srodku. Byl kiedys, jak bylem w okolicy, koncercik jazzowy w Parkowej. Dosc sporo osob bylo, a muzyka byla na prawde dobra. Ale moglo byc wiecej, bo bylo bardzo cieplo, zielono, leniwa niedziela. Tlum wiec walil... do katedry na msze o 8... Nikt sie nawet nie zatrzymal... A pozniej z powrotem biegiem, albo w te tysiace samochodow tam zaparkowanych i... z powrotem do swoich betenowych wsi. Nikt nawet nie usilowal sie odchamic...
            • wielocha Re: Re 08.12.14, 21:26
              Jeżeli w Radomiu powstanie 11 /jedenaście/ uniwersytetów i przyjdzie do nich odpowiednia kadra naukowa oraz proporcjonalnie do tego przybędzie kilkadziesiąt tysięcy studentów/exemplum Rzeszów/ to wówczas przeciętny poziom intelektualny miasta będzie powodem do chluby a nie żenady.
              • l_oeil_du_spectateur Re: Re 09.12.14, 07:48
                Jesli tych 11 uniwersytetow bedzie na poziomie UTH, czy pozal sie najwyzszy spirytusie WSH,albo innej 'politechniki', to to nic nie pomoze, a jedynie sprawi, ze ludzie beda sie jeszcze bardziej smiali (vide 'dyplom z Radomia'). Powiem inaczej. Zaden - absolutnie zaden absolwent w wym. nie dalby sobie rady na przyzwoitym uniwesytecie na tzw. Zachodzie. Ba. Nawet by sie nie dostal.
                • wielocha Re: Re 09.12.14, 12:22
                  Mam na myśli 11 normalnie funkcjonujących uniwersytetów, o różnych profilach kształcenia ,utrzymywanych przez państwo ,gdzie chociażby konkurencja między nimi wymusi utrzymywanie normalnego przyzwoitego poziomu naukowego.Polscy studenci i naukowcy absolutnie sobie dają radę na tzw."zachodnich "uniwersytetach. Również niektórych naszych absolwentów np.lekarzy dosłownie rozchwytują proponując im wielokrotność zarobków w Polsce/exemplum GB/.Więc nie popadajmy w irracjonalny pesymizm.AVANTI.Nie bądżmy tylko tanimi krytykantami i malkontentami ale inspirujmy pozytywnie i znajdujmy ciągle nowe drogi wyjścia z położenia w jakim się znajdujemy.Niech pozytywny cel nas łączy a nie dzielą wątpliwości co do jego osiągnięcia.
        • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 12.12.14, 13:59
          l_oeil_du_spectateur napisał:

> No, ale niestety to mentalne zadupie tez najczesciej widuje sie na ulicach. Poszedlem na piwo do Parkowej latem. Bylo cieplo, wiec stwierdzilem, ze papirusek i piwo na zewnatrz dobrze mi zrobia. Usiadlem, zaczalem sie raczyc. Ubrany bylem w moze nieco ekstrawagancki jak na Radom zestaw a la "TopShop", cos na co nikt na wyspach nie zwrocilby uwagi. Pije to piwo i wtedy cos mnie tknelo. Trzy karki, siedzace przy stoliku obok, nie spuszczaja ze mnie wzroku i sa jak w transie. Ja czytam dalej The Economist i udaje, ze nie zwracam uwagi, ale dochodzi mnie "Ale sie ubral", "To pewnie zagranicznik","No, cos czyta nie naszego", gdy sie odwracam wbijaja wzrok w ziemie, by pozniej przez caly czas rzucac ukradkowe spojrzenia. Poczulem sie jak obiekt w gablocie ogladany przez nieswiatly tlum. I to byla Parkowa - w centrum miasta.

A to dlatego, ze spotkales typowe bydlo. Wszedzie takie mozna spotkac.
          Zycie takiego bydla to jedna wielka porazka intelektualna tudziez towarzyska wiec musza sie pocieszac i dowartosciowywac tego rodzaju docinkami.
          • prawdziwyradomianin Re: Re 15.12.14, 12:58
            co tam od nas wymagać....zobacz jake bydło jest na WIEJSKIEJ...NOWAK SIKORSKI HOFMAN ...wystarczy...nie mierz nas miarą Kosztowniaka....człowiek po prostu jest jaki jest...nowy Prezydent zaczyna powielać będy kosztownego...nadal nie ma rkcji n nielegalne targowisko przy Nowogrodzkiej...wiceprezydentów ma full opcję...nic się nie zmieni syf był i będzie ...
            • l_oeil_du_spectateur Re: Re 17.12.14, 20:47
              Radom to stan umyslu...
    • jasio_kowalczykover Re: Dlaczego Radom to mentalne zadupie 28.12.14, 10:16
      Pacziemu? Bo co bardziej zaradni i przedsiębiorczy już dawno wyjechali, a reszta głosuje na swoich krewnych :)

Czy lista kandydatów podczas ostatnich wyścigów do koryta coś tu taj tłumaczy? Margas, Frąk, Bzducha, Swend, Rabenda, Kosztowniak, Pacholec, Koszałka, Rejmer, Zawodnik, Fogiel, Fiszer - aż trudno uwierzyć!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka