29.05.15, 07:01
Juwenalia radomskie niezmiennie od kilku lat to przegląd marek piwa, które dzielnie dzierżą w ręku studenci. Puszki i butelki z piwem stały się nieodzownym atrybutem zabawy radomskich żaków, no bo cóż im pozostało jak nie rano z browarem ruszyć w miasto w korowodzie .... Zapewne dobór marki jest tu zupełnie przypadkowy. Fotorelacja z tej imprezy rzetelnie i jednoznacznie informuje o głównych zainteresowaniach młodzieży. Chyba ze pan reporter celowo wybrał tylko takie drażliwe momenty?A co na
to Komisja Ds. Rozwiązywania Problemów Alkoholowych? Może warto by członkowie takowej się tym zjawiskiem zajęli, bo ten korowód bardziej przypomina smutny pochód degustatorów alkoholu niż zabawę braci studenckiej. Mój dobry kolega dostał nawet mandat karny, za spożywanie piwa w miejscu publicznym, co prawda była to ławka w parku. Z informacji Gazety wynika że w tym roku motywem przewodnim jest karnawał w Rio. Więc wracając do leitmotivu tej imprezy, osobiście miałam przyjemność oglądać
parady karnawałowe, ale nie zauważyłam tam ani jednej puszki opróżnianej przed kamerą...
z życzeniami trzeźwości
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka