IP: 213.195.148.* 16.09.04, 10:42
Witam.

Piszę do "Gazety" w sprawie opisanej dziś (czwartek) na pierwszej
stronie "Słowa Ludu". Artykuł dotyczy Jacka L., wyrzuconego z pracy
w "Administratorze" za oszustwo rzędu 60 tysięcy złotych. Tak się składa, że
znam tą osobę i dlatego uważam, że powinno się jej poświęcić nie jedno
postępowanie w prokuraturze. Osoba ta prowadzi obecnie firmę oferującą
kredyty bankowe! Siedziba - Żeromskiego, nazwa - Eurofox. Co ciekawsze, żona
Jacka L. jest główną sekretarką prezydenta miasta Radomia - pana
Marcinkowskiego. Jeśli jest równie pomysłowa jak jej mąż, to uchowaj Panie
Boże. Myślę, że ludźmi takimi jak Jacek L. powinien zająć się jakiś
dziennikarz zanim oszuka klientów swojej firmy i zniknie z ich pieniędzmi.

To tyle. Pozdrawiam całą redakcję.

Robert N. (pozostając przy nomenklaturze z artykułu)

Obserwuj wątek
    • Gość: HANIA Re: Jacek L. IP: *.udn.pl 16.09.04, 23:45
      Ta pani już nie jest sekretarką.
    • Gość: ? Re: Jacek L. IP: 80.249.0.* 17.09.04, 08:55
      ?
    • Gość: Krzysztof Re: Jacek L. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.09.04, 16:05
      A ja jestem ciekawy skąd biorą się tego typu oszczerstwa pod adresem Jacka L. i
      jego żony. Myślę że nie powinno się oceniać ludzi pochopnie chwilę po
      przeczytaniu takiego artykułu. Znam też sprawę z Administratora trochę z innej
      strony. Wiadomo też że nie jest to pierwszy problem w tej instytucji w ciągu
      ostatnich lat. Myślę że prokurator i redaktorzy gazet powinni troszkę bardziej
      się zainteresować tym kto "pociąga za sznurki". Przeszłość pokazuje, że czarne
      owce w różnych miejscach kradną pieniądze w białych rękawiczkach, a w momencie
      gdy pojawia się problem, potrafią zniszczyć osobę niewygodną dla ich
      "interesów"...ktoś wziął to pod uwagę? czy gazety się zainteresują??pozdrawiam
      Krzysztof
      • Gość: mors Re: Jacek L. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 18:47
        Całkowita racja. Co z osobami nadzorującymi pracę tego pana? Nadal pracują?
        Więc jak pracują? Tak jak do tej pory? Przydałoby się całkowite przewietrzenie
        dla zdrowej atmosfery i lepsze i wydajnej pracy.
    • Gość: Marek Re: Jacek L. IP: 213.195.148.* 21.09.04, 14:01
      No tak, tyle że Jacek L. ukradł pieniądze dla siebie, a nie malwersował je wraz
      ze swoim szefostwem. Poza tym co z jego firmą? Jakie ma prawo naciągać dalej
      ludzi? Jeśli dostanie wyrok, nie będzie mu wolno prowadzić tego typu
      działalności. Co wtedy z ludźmi, którzy mu zaufali?
      • Gość: s Re: Jacek L. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.09.04, 14:20
        podaj dowód!
      • Gość: Krzysztof Re: Jacek L. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.09.04, 19:42
        Panie Marku, widze że nie ma Pan żadnego pojęcia na temat sprawy Pana Jacka L.,
        ani na temat jego żony(po pierwsze - wcale nie straciła pracy, a jak dotąd
        wykonuje ją najlepiej jak potrafi o czym swiadczy chociażby liczba lat przez
        jakie pracuje przy gabinecie prezydenta), a jeśli chodzi o firmę Pana Jacka L.
        to nie wiem na jakiej podstawie twierdzi Pan że jest on oszustem. Posiada
        certyfikat agencyjny, ma podpisane umowy z róznymi bankami i domami finansowymi,
        a wszystkie transakcje przeprowadzane za pośrednictwem jego firmy są
        bezgotówkowe. Pan Jacek L. nie pobiera ani jednej złotówki od swoich
        klientów(płacą mu banki) a pieniądze są przelewane na konto lub wręczane
        Kredytobiorcy w postaci czeku.
        Myślę że nie ma Pan zielonego pojęcia o tym jak funkcjonuje jego biuro.
        Skąd to wszystko wiem? Sam prowadze taką działalność i wiem do czego ona
        zobowiązuje. Proszę więc Panie Marku, aby nie pisał tych bzdur-myślę że to
        najbardziej odpowiednie słowo- tylko jeśli już, to prawdziwe konkrety. Jak dotąd
        takich nie zauważyłem..
        pozdrawiam,
        Krzysztof
    • Gość: Marek2 Re: Jacek L. IP: 213.195.148.* 21.09.04, 14:15
      Jacek Liss to zwykły intrygant i oszust, o czym się przekonałem, starając się o
      kredyt w jego firmie. A co do jego żony, to nic dziwnego, że straciła posadę,
      skoro jej stosunek do petentów nie mieścił się w żadnej normie ISSo. A tego
      podobno w urzędzie się teraz wymaga.
      • Gość: Marek3 Re: Jacek L. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.09.04, 14:21
        czy wiesz w jaki sposób straciła? Napewno nie bo w innym przypadku byś o ty nie
        pisał!
    • Gość: Marek Re: Jacek L. IP: 213.195.148.* 22.09.04, 13:26
      Tak się składa, że znam Jacka Lissa i wiem, że wszelkie próby bronienia go są
      bez większego sensu, o czym wkrótce dowiedzie prokuratura. A jego certyfikaty
      wiele mu nie pomogą, ponieważ z wyrokiem nie będzie miał prawa oszukiwać dalej
      ludzi. Znam też Jacka Lissa prywatnie i wiem jaka z niego kanalia. Pozdrawiam
      wszystkich którzy się za nich wstawiają, bo to świadczy, że nawet najgorsza
      szuja ma swoich admiratorów. Nie dalej jak wczoraj spotkałem kolegę, który
      pożyczył Jackowi pieniądze. Znaczną sumę. I jak sam mówi, stracił tym samym i
      znajomego i pieniądze.
      • Gość: kali Re: Jacek L. IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 22.09.04, 13:32
        Jeśli za czasów PRL istniałoby forum musieliby rozwiązać SB
      • Gość: rrr Re: Jacek L. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.09.04, 13:32
        Czyżbyś był jego bardzo bliski przyjacielem?
        • Gość: Marek Re: Jacek L. IP: 213.195.148.* 22.09.04, 13:36
          Byłem, może nie bliskim, ale byłem. Dopóki mnie nie oszukał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka