Dodaj do ulubionych

KTO DOPROWADZIL TO MIASTO DO RUINY?

IP: 172.16.0.* 15.04.02, 21:52
Poniewaz powrocilem do miasta Radom po dlugim pobycie w Krakowie, mam pytanie
ktorym zadreczam wszystkich znajomych. Kto do cholery doprowadzil to miasto do
ruiny gospodarczej...?! Tyle firm, taki potencjal techniczny, tacy fachowcy,
niektorzy na skale swiatowa i co.... Kto to zrobil????????
Obserwuj wątek
    • Gość: wuen Re: KTO DOPROWADZIL TO MIASTO DO RUINY? IP: *.ha3.agh.edu.pl 15.04.02, 23:42
      Dobre pytanie, ale dziwię się Twojemu zdziwieniu. W końcu Kraków nie leży za siedmioma morzami.
      Wiem bo sam tu mieszkam chociażem urodzony w Radomiu. Widać co się działo i dzieje, przecież
      nie tylko w Radomiu. Takich miast jak Radom jest w Polsce pewnie kilka dziesiątek. Kiladziesiąt do
      kilkuset tysięcy mieszkańców, żadnego zakładu który dałby prace a ulicami rządzą blokersi.
      A wracając do Twojego pytania: zapewne znalazłoby się kilka nazwisk. Zapewne znalazłby się na
      nich jakiś paragraf, a może nawet i sędzia który by ich posadził. Problem jednak leży jednak gdzie
      indziej. To nie tych kilku ludzi zrobiło taką bryndze. To cała potężna armia niekompetentnych i
      pazernych urzędników, polityków i samorządowców. A do tego jeszcze cała reszta. Wolą miesiącami i
      latami wegetować na zasiłku i w zaciszu domowym wyklinać na włądzę, niż próbować cokolwiek
      zmienić, chociażby idąc do wyborów.
      Jakby nie spojrzeć: bryndza. I na dodatek brak nadziei na rychłą poprawę.
      No! Ale trzeba przejść przez to Morze Czerwone. Wiecznie taki stan trwać nie może. A po drugiej
      stronie czeka Ziemia Obiecana.
      Pozdrawiam
      wuen
    • Gość: pawel Re: KTO DOPROWADZIL TO MIASTO DO RUINY? IP: *.com21.casema.net 16.04.02, 10:47
      Chlopie miasto sie wali tylko mieszkancy tego nie widza albo nie chca widziec.
      Powybyjane szyby w opuszczonych sklepach,powyrywane kraty i to w centrum na
      ulicy Traugutta.Byla szkola na Slowackiego zobaczcie Radomianie same mury
      wyrwane okna,tak bedzie ze wszystkim.Radom pada i sie kurczy tylko wyburzaja
      rudery,za 10 lat juz nic nie zostanie.
      • Gość: pinkey Re: KTO DOPROWADZIL TO MIASTO DO RUINY? IP: 172.16.0.* 16.04.02, 10:54
        bo żeby było miasto to najpierw muszą być ludzie... a nie te trójpaskowe
        ogolone małpy... przepraszam, moja wypowiedź chyba nic nie zmieni, umieramy...
        • Gość: ??? Re: KTO DOPROWADZIL TO MIASTO DO RUINY? IP: 194.181.0.* 16.04.02, 12:27
          Gość portalu: pinkey napisał(a):

> bo żeby było miasto to najpierw muszą być ludzie... a nie te trójpaskowe
          > ogolone małpy... przepraszam, moja wypowiedź chyba nic nie zmieni, umieramy...

Ludzie, przestańcie pieprzyć i użalać się nad swoim losem, tylko weźcie się do
          roboty. Jak sobie sami nie pomożemy, to nikt nam nie pomoże. Nie wolno godzić się
          na chamstwo i niekompetencję i bylejakość.
          Każdy niech zacznie pracować nad sobą (nie mylić z :dla siebie), a zobaczycie jak
          zmieni się miasto. Dotyczy to także radomskich "elyt".
          • Gość: pinkey cóż za pompatyczna odpowiedź... IP: 172.16.0.* 16.04.02, 13:01
            jak w temacie... wszyscy wiemy o naszych "elytach"... niech gniją... pogadajmy
            tu o czymś innym...
            • Gość: ??? Re: cóż za pompatyczna odpowiedź... IP: 194.181.0.* 16.04.02, 14:30
              Gość portalu: pinkey napisał(a):

> jak w temacie... wszyscy wiemy o naszych "elytach"... niech gniją... pogadajmy
              > tu o czymś innym...

Myślisz, że nawet najwspanialsza elita będzie w stanie coś zmienić bez udziału
              społeczności lokalnej? Nie żartuj.
              Już teraz widać jak nawet małe miejscowości potrafią się wspaniale rozwijać.
              Warunek. Ludzie biorą czynny udział w życiu miasta.

Byłem w takiej miejsowości na wakacjach. Wiesz od czego zaczęli? Naprawili drogi,
              zrobili parkingi. Najważniejsze jednak, że wszędzie zrobiło się bardzo czysto
              (czysto bez przepychu, to biedne miasteczko). I ludzie, przynajmniej niktórzy
              zrobili się bardzo uprzejmi. I w sklepie i w restauracji miła obsługa. Cud? Nie
              to czysty biznes. Nawet w miejscowości tak mało wypoczynkowej jak Radom.

• Gość: wuen Re: KTO DOPROWADZIL TO MIASTO DO RUINY? IP: *.ha3.agh.edu.pl 17.04.02, 23:29
      Hmm No tośmy se popyskowali jak u cioci na imieninach. Tylko wódki brak.
    • Gość: KibicWL Re: KTO DOPROWADZIL TO MIASTO DO RUINY? IP: *.157.54.226.Dial1.Washington1.Level3.net 18.04.02, 06:26
      Jako samozwanczy kandydat na prezydenta miasta Radomia informuje, ze moge to
      zmienic gdy staniecie za mna. Dam swieze spojrzenie na problemy i zorganizuje
      ludzi dla dobrej sprawy. Warunek, wy musicie krytowac ale takze wziasc sie ze
      ma mna do roboty.
      • Gość: grzean Re: KTO DOPROWADZIL TO MIASTO DO RUINY? IP: *.pl 19.04.02, 22:42
        Kto doprowadził miasto do ruiny? Według mnie Ci na górze. Zauważcie tylko że
        czy radni są z prawicy czy z lewicy przekęty są . Jednak teraz za rządów SLD to
        już przegięcie! Jeśli nie lewica ani prawica to co? Trzecia droga . Tylko kto???
        Potrzeba młodej krwi tylko by zaczeła krążyć trzeba pozbyć się tej starej by
        całego systemu nie zatruwała!
    • Gość: ziemowit Re: KTO DOPROWADZIL TO MIASTO DO RUINY? IP: *.internet.radom.pl 18.04.02, 06:41
      hm...... ale oprocz ogolnej zgnilizny moralnej w radomiu jest pare firm ktore
      radza sobie bardzo dobrze i nie grozi im zamkniecie mam na mysli DURRPOL i ITM
      no ale niestety sa to firmy z kapitalem zagranicznym i chyba to wlasnie ratuje
      je przed upadkiem.... chyba ze poprostu jeszcze nasi wlodarze nie polozyli na
      nich swoich lapek... i niech nie klada bo to sa dwie firmy w ktorych jeszcze
      mozna zarobic bo stawka 6 zloty brutto na godzine to chyba nie tak zle jak na
      radom????
    • Gość: Robcio Re: KTO DOPROWADZIL TO MIASTO DO RUINY? IP: *.skarzysko.sdi.tpnet.pl 20.04.02, 21:59
      Trzeba walczyc o to miasto jest w nim duży potencjał tylko trzeba wiedziec jak
      go wykorzystać.
      • Gość: KibicWL Re: KTO DOPROWADZIL TO MIASTO DO RUINY? IP: *.215.157.229.Dial1.Washington1.Level3.net 21.04.02, 04:32
        Zglaszam sie, zglaszam, a Wy swoje, szukacie, szukacie. Dlaczego nie skupic
        sie wokol mojej osoby. Prosze dorzucic jakis punkt do mojego witrtualnego
        programu wyborczego. Niedlugo sie wiecej zaprezentuje. Pierwsze wstepny
        program oglosze w maju. Jestem poza uladami lewo prawo. Blota na mnie rzucac
        nie bedzie mozna.

Kandydat z rosnacym poparciem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka