Gość: student IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 23:37 Bogucki też nie jest święty! Swego czasu chodziły o nim różne słuchy ... może to krok rozpaczy człowieka, który czuje oddech prokuratora na plecach?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: studentka Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.radom.pilicka.pl 02.11.04, 01:15 juz mam ta matematyke za soba jednak za nazwiskiem Bogucki kojarzy sie tylko w pamieci ŁAPÓWKARZ!!!! (czemu prawie wszyscy o tym wiedzieli na moim roku tylko nie reszta..?) zdania nie zmienie o tym czlowieku... nie z zemsty... lecz byłam swiadkiem jak wzial pieniadze z indeksu kolezanki. wreszcie skonczy sie ten dzien dziecka. A pani Monika....za duzo o niej wiem z doswiadczenia... wtedy myslalam jak tacy ludzie potrafia chodzic po ziemi... wreszcie sie doczekalam. i tak na koniec...łapówki dotycza tylko MATEMATYKI na Politechnice Radomskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.11.04, 12:32 No cóż, nie oszukujmy się, gdyby tacy ludzie nie chodzili po ziemi, to gros tzw. studentów wyleciałoby ze studiów. Jeżeli ktoś nie potrafi zdać przedmiotu, to szuka innego wyjścia. I tak na koniec... byłabym ostrożniejsza z uogólnieniami, łapówki nie dotyczą tylko matematyki na PR. Potwierdzają to wcześniejsze wpisy. Tak naprawdę, gdy przedmiotu nie da się "wryć" na pamięć i trzeba trochę pomyśleć, to dla pseudostudentów robi się ogromny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też student Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.radom.pl 02.11.04, 13:59 No naprawde robicie z igly widły ... łapówki były, są i będą, do poki będą ludzie którzy będą chcieli dawać, będą i tacy którzy będą chcieli brać ... zamkneli jednego - powinni zamnkąć wszystkich i wymienić cała katedre. Wiadomo że takie afery nie będą łatwo wypływać bo takie rozwiązania jak łapówki - czasami - są wszystkim na rękę. Ja też dawałem łapówki i będę to robił tak długo jak będzie mi to ułatwiać życie, a jak komuś się to nie podoba to życzę mu owocnej sesji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sap Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.116.udn.pl 02.11.04, 16:08 Ej, usprawiedliwiasz się. Przeszlam przez liceum, studia i nie dałam ani jednej łapówki. Za to i szkołę średnią i wyższą ukończyłam z wyróżnieniem. Jak ktoś inteligentny i solidny, to nawet największy łapókarz go nie złamie.Pozdrawiam. Zyczę owocnej sesji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df niech studeci mowia komu dali a wykladowcy od kogo IP: *.direcpc.com 02.11.04, 20:03 wzieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.devs.futuro.pl 02.11.04, 22:07 Mojej znajomej matematyczka z WSI (to było kilka lat temu) nie zaliczyła egzaminu, bo nie mogła odczytać pracy... Jak widać inteligencja nie zawsze wystarczy. PS. Znajoma kończy teraz Politechnikę Warszawską i bez łapówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sap Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.116.udn.pl 04.11.04, 21:40 Rzeczywiście, inteligencja nie wystarczy. Trzeba mieć jeszcze charakter... dobry... pisma... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.futuro.com.pl 07.11.04, 10:50 Wypowiadając takie sądy udowadniasz, że jesteś naiwną gó..arą. Czy byle plotka lub stronnicza opinia może cokolwiek udowodnić? Tu liczą się tylko niezbite dowody winy. Opinie takie jak ta świadczą o głupocie i niedojrzałości. W taki oto sposób rodzą się plotki szkodzące "Bogu duszę winnym" ludziom. Nie wyręczajmy prokuratury i sądów. Prof. Bogucki postapił honorowo. Rzadko spotyka się tego typu decyzje. Ważmy swoje opinie, gdyż w ten sposób możemy wyżądzić innym dużą krzywdę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-anonse.info Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.e-miasto.us 02.11.04, 03:01 e-anonse.info - ogłoszenia towarzyskie, fotooferty, anonse, randki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.com 02.11.04, 08:00 Fajnie byście mieli jak byście musieli powtarzać egzaminy z matematyki :)co dałes w łapę i zaliczyłes to teraz wypisujesz ?? zresztą to nie mój wydział jego powinni i tak zlikwidować zawsze był zakałą uczelni:) :P m.in AWF bez zaplecza buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 07:55 Wystarczy się przejść na wydziale ekonomiczny i popytać- oni uważają ze ekonoisci liczą pieniądz i matma nie jest im potrzebna to biorą w łapę- Bogucki brał i teraz nie chce siedzieć na emeryturze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm ROZWIAZANIE PROBLEMU JEST PROSTE !!! IP: *.stat.gov.pl 02.11.04, 08:10 Rozwiazanie problemu jest proste, a polega na wprowadzeniu prostego mechanizmu weryfikacji pracownikow co semestr. Po prostu po kazdym semestrze jest mozliwosc wypelnienia ankiety i oceny pod wzgledem merytorycznym, jak i "etycznym" wykladowcow. Opinie czytaja wladze wydzialu/katedry i podejmujac odpowiednie dzialania. Sa pracownie informatyczne, sa zajecia informatyki, nie mozna zbudowac w ramach zajec aplikacji internetowej do ankietyzacji i oceny pracownikow? Przeciez to jest banalnie proste, jesli nie popadnie sie w paranoidalne obawy odnosnie bezpieczenstwa itd itp. Pozwoliloby to znacznie szybciej analizowac takie ankiety niz recznie. Czy nikt nie mysli w tym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Florentynka Re: ROZWIAZANIE PROBLEMU JEST PROSTE !!! IP: 213.25.11.* 02.11.04, 08:20 To rozwiązanie nie jest aż tak proste jak myślisz. Przecież te ankiety nie koniecznie muszą być szczere. Studenci też są różni i mogą chcieć w niektórych sytuacjach zaszkodzić swoim egzaminatorom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: ROZWIAZANIE PROBLEMU JEST PROSTE !!! IP: *.udn.pl 02.11.04, 10:13 Jeden z prominentnych pracowników politechniki powiedział,że korupcja idzie od dołu czyli od studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Florentynka Re: ROZWIAZANIE PROBLEMU JEST PROSTE !!! IP: 213.25.11.* 02.11.04, 11:02 Nie chiałam przez to powiedzieć, że korupcja idzie od dołu, ale bywają różni studenci a wina przeważnie jest po obu stronach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: ROZWIAZANIE PROBLEMU JEST PROSTE !!! IP: *.com 02.11.04, 14:00 Najłatwiejsze rozwiazanie to takie jak by nie było dających by nie było biorących to studneci zapoczątkowali dawanie :) nauczyliści ich teraz to teraz kasa misiu kasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: ROZWIAZANIE PROBLEMU JEST PROSTE !!! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.04, 14:18 Mójdrogi sm. Dziekan nie pozwoli na żadne ankiety bo sam ma syf na swojej katedrze. Kolesie ,zamordyzm, klakierzy, każdy boi się o pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: ROZWIAZANIE PROBLEMU JEST PROSTE !!! IP: 193.111.144.* 04.11.04, 11:43 a skąd u ciebie taka pewność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marus Re: ROZWIAZANIE PROBLEMU JEST PROSTE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 17:43 Pomysł jest genialny. Na niektórych wydziałach Politechniki jakiś cza temu próbowano wprowadzać abnkiety anonimowe dla studentów. Najgorsi byli ci nauczyciele, którzy wymagali od studentów nauki. Najlepiej od razu bez sądu wsadzać na podstawie donosu rozżalonego studenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bocian Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.com / 80.249.0.* 02.11.04, 15:22 Po przeczytaniu wypowiedzi Pana Bugockiego (mam nadzieję, że wkrótce Pana B.), stwierdzam, że niezły z niego tupeciarz. Ma zadatki na świetnego polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.pl 02.11.04, 18:36 Inernetowe ankietowanie zatrudni biorących aby weliminować niebiorących. Gorzej jak przyjdzie niż demograficzny i mało będzie dających a dużo bioracych wtedy będzie fajnie????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianin Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.udn.pl 02.11.04, 18:49 Tak to jest jak głębie zaczynają studiować, a u rodziców wystąpi przejaw wygurowanej ambicji w stosunku do własnych dzieci. Musi sie to skończyć łapówkarstwem niestety. Nie popieram takiego działania, ale są to płotki zobaczcie co się dzieje w Polsce a kto siedzi za łapówki. Po prostu zupełna degrengolada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołąbek Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.udn.pl 02.11.04, 19:00 Głębie czy gołębie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Afera łapówkarska na politechnice IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.04, 19:05 Po co pytac kto bierze lepiej moze zapytac kto tam nie bierze? Bedzie latwiej wyliczyc. A co ma taki zrobic jak pani profesor probuje naprowadzic studenta co ma zrobic zeby zdac. Co lepiej dac 1000 i byc na 2 roku czy stracic rok zaczynac w listopadzie wszystko od nowa? Wiem cos o tym rok w plecy psycha zjechana a kasy? To teraz to nie problem co z nimi zrobia tych postrasza tamtych usadza ale problem maja Ci co zaliczali u takiej pani/pana egzamin no i jeszcze go nie zaliczyli wiadomo czemu (wiedza jest). To mnie zastanawia jesli teraz osoby takie nie dostana przedluzenia czy mozliwosci ponownego zaliczania przedmiotu to hanba dla tej uczelni ze w takiej sytuacji niewinni ludzie zostali potraktowani jak smiecie - mam nadzieje ze wladze uczelni cos z tym zrobia na korzysc tych studentow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorek Re: Afera łapówkarska na politechnice IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.11.04, 19:09 Z tą wiedzą to raczej chyba krucho. Jeśli to Anonim, któremu matematyka jest niepotrzebna na informatyce to chyba się powtarza. Wyczerpującą odpwiedź już bowiem otrzymał, tyle że na innym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogucki Re: Afera łapówkarska na politechnice IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.04, 19:15 Te doktorek to podaj swoj adres przyjedziemy i sprawdzimy Twoja wiedze jak jestes taki obtrzaskany - mysle ze w gebie a fizycznie i umyslowo to jestes lewy wiec antypozdrowienia dla takich jak TY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniek Re: Afera łapówkarska na politechnice IP: *.wss.com.pl 12.11.04, 11:34 wszyscy biorą komu dają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Afera łapówkarska na politechnice IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.04, 19:34 Doktorek chcialem Cie poinformowac ze jesli chodzi o mnie to jestem juz na III roku i niedlugo koncze informatyke zaocznie studiuje jeszcze drugi fakultet na prywatnej uczelni i wiesz co jesli ktos czegos chce sie uczyc to niekoniecznie trzeba studiowac na Harvardzie liczy sie pasja i zamilowanie do tego co sie chce robic - a twoja ksywka sugeruje ze Ty albo ktos z Twoich bliskich zwiazani sa ze srodowiskiem nieukow i lapowkarzy bo w srodowisku lekarskim wlasnie sa najwieksze nieuki i lapowkarze i nie pie..glupot jak nie znasz tematu matole je..y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marus Re: Afera łapówkarska na politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 17:49 Gratuluję dobrego sampopczucia. Uczę na jednej prywatnej uczelni kwiecie polskiej informatyki, które też jest przekonane że matematyka na informatyce jest bez sensu. Nie potrafią myśleć algorytmicznie, a cała ich wiedza inforamtyczna kończy się na ściąganiu mp-trójek, wysyłania z formularza www SMSów i mądrowania się na czatach. Pzodrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Afera łapówkarska na politechnice IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.04, 19:44 OLAC TO WSZYSTKO I WSZYSTKICH - ROBTA CO CHCETA CYT J OWSIAKA A MOJ CZEKM DO WIOSNY WSIADAM NA CBR600 I JEZDZE A INNI NIECH SIE MARTWIA PROBLEMAMI W IRAKI MAJA WIEKSZE I MUSZA ZYC A TU IDIOCI SIE ZASTANAWIAJA CZY JAK UMIE MATME TO POWINIEN BYC STUDENTEM CZY NIE? LUDZIE DAJ WAM BOG PRZECIEZ NIE O TO CHODZI ZEBY JEDEN DROGIEMU ZAZDROSCIL TYLKO O TO CHODZI ZEBY WSZYSCY Z TEGO ZYCIA COS MIELI A TY SZANOWNY DOKTORKU MOZE I UMIESZ MATEMATYKE ALE JA ZA TO UMIEM BARDZO DOBRZE GRAC W PILKE I CO ? JA WOLE BYC ZDROWYM A W ZYCIU SOBIE PORADZE NAWET BEZ ZNAJOMOSCI ANALIZY MATEMATYCZNEJ POZDRAWIAM WSZYSTKICH TAKICH JAK JA SCIGACZY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia Re: Afera łapówkarska na politechnice IP: 195.150.161.* 04.11.04, 11:01 To trenuj pilke a nie studiuj. Nie bedziesz musial sie uczyc ani matematyki ani informatyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ujma Re: Afera łapówkarska na politechnice IP: *.udn.pl 04.11.04, 18:13 Oj tak, tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.udn.pl 03.11.04, 13:54 czepiaja sie lapowkarzy ktorzy albo zaczynaja brac, albo wzieli bo mieli jakis poroblem... a tych ktorzy bez skrupułów wyludzaja kase, bo tak im sie podoba nawet od zdolnych studentow pozostawiaja bez kary... zalamuje mnie to... co to za kara grzywna... :> ta grzywna to u tych wymiataczy byla wliczona w lapowki.. razem z ryzykiem... obłęd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waga Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.11.04, 22:11 a RYŻY, tj. rek-tor tej cudacznej uczelni nadal piastuje swój u-rząd, czy też oblał się rumieńcem wstydu i poprosił o ZMIANĘĘĘĘĘĘ ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.04, 21:31 Co tam RYŻY. W każdym cywilizowanym kraju europejskim w związku ze skandalem natychmiast podaje się do dymisji premier bądź minister, a w uczelniach rektor a conajmniej dziekan. A tu? To jest test na klasę ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.11.04, 17:56 Ale JM Ryży nie bierze łapówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.udn.pl 06.11.04, 20:43 A czy dziekan musi byc jednocześnie kierownikiem katedry sztuki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: 193.111.144.* 07.11.04, 11:34 Był kierownikiem za nim został Dziekanem .. wiec w czym rzecz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tse Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.04, 20:44 W tym, że nie daje sobie rady. Albo rybki albo pipki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: 193.111.144.* 10.11.04, 08:24 W jakim sensie sobie nie daje rady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 02:29 Wypalił się doszczętnie. Na emeryturę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: 193.111.144.* 12.11.04, 17:19 ja sie wypalilem ... a jakos nikt nie chce wyslac mnie na emeryture ... a chetnie bym poszedl ... ech , zycie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonomi Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 18:52 on chce na trawkę już, sam przyznał, niech maluje juz lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foola Re: Afera łapówkarska na politechnice - szef Kate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 17:48 To niemożliwe, w tym przypadku pęd do pieniedzy jest silniejszy niż sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś