Dodaj do ulubionych

Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Radomiu.

IP: *.radom.agora.pl 23.11.04, 10:53
W piątek w „Gazecie” ukaże się przewodnik po radomskich restauracjach,
kawiarniach i pubach.
Napiszcie, który lokal polecacie na obiad albo romantyczną kolację. Gdzie
najlepiej wybrać się na wieczorne piwo z kolegami, a gdzie na babskie
pogaduchy. W jakim klubie są najlepsze dyskoteki lub karaoke;).
W którym z miejsc spotkaliście się z najmilszą obsługa?
A czy są w Radomiu lokale które powinniśmy omijać z daleka?
Zapraszamy do dyskusji.
Obserwuj wątek
    • martica Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 23.11.04, 11:58
      'cafe marcos' - fenomenalna w miare niedroga kawa i swietny wystroj. brakuje
      takich kawiarni w anszym miescie, niestety.
      'sphinx' - smaczne obiady i fajne napoje o egipskich tajemniczych nazwach (co
      prawda wywialo go do m1, ale warto sie przejsc).niestety pzrez top rezneisienie
      ucierpiala atmosfera, bo rozmowa tuz obok ruchliwego pasazu handlowego to nie
      najlepszy pomysl :).
      restauracja kolo sklepu united colors of benetton (chyba 'teatralna'?) -
      swietny wystroj i fajny nastroj.co prawda dosc drogo, ale kto mowi, zeby
      zamawiac od razu tzrydaniowy obiad :).
      kawiarnia w helu - fajny nastroj, ale czesciej zamknieta niz otwarta :).

a reszta to piwiarnie z namiastkami kawy - i takie trzeba omijac szerokim
      lukeim. nie mam ochoty wdychac alkoholowych wyziewow, kiedy pije kawe.zawsze
      jak jestem w ardomiu, to brakuje mi szejka imbirowego z 'karmy' na placu
      zbawiciela :).moze kiedys w ardomiu tez bedzie mozna sie takiego cudenka napic.
      pz
      • 1kama Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 23.11.04, 14:23
        No cóż, Marcos.Nic nie mogę powiedzieć o menu, bo, będąc tam 2 razy nie
        doczekałam się obsługi!!!A więc duży minus.
        Sphinx - widać że nie jesteś z Radomia. O tym lokalu chodzą w mieście różne
        dziwne opowieści.Moze to zawistna konkurencja, ale nie odważyłam się tego
        sprawdzić na własnej skórze.
        Teatralna- tu się z tobą zgadzam. Swietny wystrój, dobre jedzenie, miła
        obsługa.Warto.
        Moje typy to jeszcze:
        Frascati - + za atmosferę, + za dobre jedzonko,+ obsługa ,- wielkość
        porcji,choć ja mała kobietka akurat się tam najadam.
        Fanaberia - tu różnie ludzie mówią, mnie się podoba. Miła atmosfera, można
        potańczyć,jedzenie dobre, spore porcje.
        Kawiarnia Blikle to moja ulubiona w mieście. Można napić się kawy ,zjeść dobre
        ciastko i poczytać gazetkę. Będąc sama nie czuję się skrępowana. W sam raz, by
        poczekać na koleżankę, która się spóżnia.Koszmarnie droga!!!Ale od czasu do
        czasu...Oto moja lista lokali radomskich.Dodam, że gdy mąż chce całą rodzinę
        zaprosić na obiad jedziemy do Jędrusia lub Zodiaku pod Białobrzegi. Tanio i
        smacznie, choć lokale "bez polotu".
        • martica Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 23.11.04, 17:42
          >>>>No cóż, Marcos.Nic nie mogę powiedzieć o menu, bo, będąc tam 2 razy nie
          > doczekałam się obsługi!!!A więc duży minus.<<<<

to masz pecha, bo ja nigdy nie mialam tam zadnego problemu z obsluga. uwazam,
          ze wlasnie obsluga jest swietna.moze mieli akurat lepsze dni, jak ja u nich
          bylam :).

>>>> Sphinx - widać że nie jesteś z Radomia. O tym lokalu chodzą w mieście
          różne
          > dziwne opowieści.Moze to zawistna konkurencja, ale nie odważyłam się tego
          > sprawdzić na własnej skórze.<<<<

to jest zawistna konkurencja, ale nie mozna tez zapominac, ze to franchising,
          wiec pomimo kontroli 'centrali' moga byc odchylenia. pilam tam kilka razy
          swietne szejki (mam slabosc, nie da sie ukryc) i jadlam niezle obiadki. duze
          porcje. ze sphinxem jest problem, bo ma opinie knajpy, ktora nie placi haarczy,
          wiec to jest tez powod dlaczego po niej czasem jedzie konkurencja :).
          a jestem z radomia, niestety :). bywam tu tylko tak rzadko, ze nawet nie wiem
          gdzie fanaberia, a do archiwum mnie nie wpuscili, bo nie mialam karty.

blikle - faktycznie. myslalam, ze juz ja zamkneli, ale dobrze wiedziec, ze jest
          otwarta.

tylko ze to nie zmienia faktu, ze malo tych kawiarni - z tego co piszesz, to
          wynika ze fanaberia to dyskoteka. to juz mi sie nie podoba. kawiarnia to ma byc
          cicha i fajan nastrojowa muzyczka, a nie jakis lomot :).
          pz
      • Gość: ja Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: 193.111.144.* 14.12.04, 19:15
        FRASCATI - to jajlepsze jedzenie, atmosfera i klimat
        Miło jest również w CASABLANCE.
        Odpada GRACJA -nie nie nie!!!!!!!
    • Gość: kilof Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: 213.199.199.* 23.11.04, 14:23
      Na bilard polecam lokal o starej nazwie MAK mieszczacy sie w akademiku Blizniak.
      Nasza Szkapa - to lokal najbardziej mi przyjazny, bez wymogow, swojski, fajna
      atmosfera itd. szczegolnie ze podaja tam pizze.
      A jezeli chodzi o pizze to polecam Teatralna, chyba bez komentarza. Podaja tam
      tez wysmienite makarony...

Bartek
      • Gość: kotlecik Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: 80.249.4.* 23.11.04, 15:33
        moje typy na piatkowe szalenstwa to Archiwum i Fanaberia, a na kameralne
        spotkania przy kawie - Blikle i Marcus (te ostatnie zwlaszcza z kolezankami, bo
        z facetem jest troche zbyt cukierkowo :)
        podjadam czasem małe conieco w Teatralnej albo... w Telepizzy. ale najlepsze
        jedzonko jest u mojej Babci! nie ma jak stara lwowska kuchnia! a tak w ogole to
        mam sentyment do - niesistniejacych juz niestety - Relaksu, NOTu i Klubu
        Policjanta. Pozdrawiam starych bywalcow!

ps. fajny wątek :)))
        • Gość: Stary bywalec Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.udn.pl 23.11.04, 16:58
          A o szkapinie juz nie pamietasz KOTLECIKU? :-)
          • Gość: kotlecik Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: 80.249.4.* 24.11.04, 08:07
            pamietam! jeszcze Szkapina! :)))
        • Gość: studentki Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 08:00
          Nasza Szkapa, świetna atmosfera,dobra pizza, polecamy!!
          Pozdrowienia dla właściciela i dzięki za fajny klimat.
    • Gość: tt Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 20:11
      fajna restauracja mieści się przy Focha, nie pamiętam nazwy, miła obsługa,
      dobre jedzenie.
      "casablanca" przy Piłsudskiego - bardzo ładny wystrój, atmosfera, dobre
      jedzenie i normalne ceny.
      • Gość: Klementynka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 24.11.04, 00:33
        fajna restauracja mieści się przy Focha, nie pamiętam nazwy, miła obsługa,
        > dobre jedzenie.

Jeżeli masz na myśli "Romę", to już się nie mieści, niestety. Została
        zlikwidowana, czego nie mogę przeboleć.
        • Gość: ka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.94.udn.pl 28.02.05, 03:28
          Właściciel pogryzł się ze swoją ex.. I nie chciał jej odpalić tego co jej się
          należało. Wpadła "ekipa specjalna" i lokal pod klucz. A teraz się sądzą za
          jakieś groźby.. A on trzęsie portkami bo ma jakiś wyrok w zawiasach za
          przekręty..

Ot nic nowego "radomskie beznesman".
    • Gość: 999 Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.20.udn.pl 23.11.04, 20:28
      Biała Mysz na Krakowskiej COOL :)) pozdrawiam stałych bywalców heh
      • Gość: ! Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: 80.249.4.* 24.11.04, 14:46
        a kto był w Paragrafie koło sądu przy Piłsudskiego? malutki lokalik ale na
        pierwszy rzut oka przyjemna na kawe. dla niepalacych :(
    • Gość: jachu Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: 193.111.144.* 24.11.04, 21:49
      Bardzo dobra jest Cechowianka , nadal świetne jedzenie w Balatonie,niezła
      muzyka w Deja Vu oraz ceny w Archiwum (tu brawo za wystrój!), i nadal suepr
      jest w Iskrze mimo że to nie jest już to co za wojska. większość pozostałych ma
      spore braki, a to niemiła obsługa a to zimne żarcie, a tos chabowy z nadmiarem
      bułki w stosunku do mięsa. Biznesowo - tylko GRomada. Ostatnio miałem gości z
      Anglii i byli zachwyceni!!!!Na szybko niezły jest Royal przy Focha.
      • nieradomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 24.11.04, 23:17
        muszę jednak zabrac głos przyjezdzam do Radomia systematycznie od kilku lat co
        dwa tygodnie znak kilka lokakali i chce powiedzieć jaka jaest moja ocena Wy w
        Radomiu poprostu nie macie lokali i to wszystko.Teatralna?ten wystruj to wiocha
        fascati? ciasnota serwuja jedna i to bez smaku sałatke ceny jak na
        Manhatanie ,Marcos? piedolnik mały szef stroi głupie miny i to cały Radom
        więcej pisac nie chce mi się.Proponuje tym restauratorom pojeździć po świecie i
        zobaczyć o co chodzi.
        • Gość: melodia Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: 193.111.144.* 25.11.04, 07:39
          tak najlepsze knajpy są u ciebi na prowincji
          bylem duzo w swiecie naprawde duzo widzialam i juz nie jest zle w Radomiu
          • Gość: PeKaes Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:29
            Facet ma problem z tożsamością.
            Hahahaha: "bylem duzo w swiecie naprawde duzo widzialam".
        • Gość: fanka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 09:02
          Zgadzam się z nieradomianką:
          Frascati- ceny są wyższe niż w Italii lub u rodzimych włosiaków na Brooklynie,
          Fanaberia - fajna atmosfera i wystrój, ale kiczowate jedzenie z mrożonek,
          Katakumby - zrobiła się z tego speluuuna,
          Blikle - jedyna radomska kawiarnia na poziomie,
          Ciekawa jestem Parkowej po face-liftingu: haracze ich zgubią i chuligani z
          Żeromy, co prawda
          • Gość: kolo Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:32
            Jakie haracze? To w tej dziurze jest jakas mafia? Nie rozsmieszaj mnie.... Te
            kwadratowe tluki radomskie moga mi najwyzej podloge zamiatac... hehe - Zeroma
            buahahaha - ale sie usmialem - a propos Bulwa to chyba sie przeprowadzil na
            Kozia gore bo go nie widac.... I dobrze bo to byl chyba jedyny kretyn ktorego
            nalezalo sie bac
        • Gość: PUCHATKA Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.infoplus.com.pl 25.11.04, 11:58
          A w Cassablance byłaś? Fantastyczny wystrój, niepowtarzalny klimat, fajna
          muzyka i najlepsza kawa po wiedeńsku!
          • rehut Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 25.11.04, 14:24
            jak czytam te Wasze zachwyty to wiem jak w Radomiu nie dużo trzeba żeby sie
            cieszyć i jak ten naród niewiele widział w swoim życiu, tak mamy piekne lokale.
            • nieradomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 25.11.04, 20:56
              powiedzcie mi który lokal w Radomiu jest czynny od godziny ósmej rano? bo
              jaloś do tej pory nie mogłam nigdzie rano wypić kawy.
              • Gość: Pello Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 25.11.04, 22:28
                nieradomianka napisała:

> powiedzcie mi który lokal w Radomiu jest czynny od godziny ósmej rano? bo
                > jaloś do tej pory nie mogłam nigdzie rano wypić kawy.

O ósmej rano w Radomiu, tak jak w większości miast świata, kawę można wypić w
                każdej restauracji hotelowej, bo z reguły od 7,00 rano podaje się tam
                śniadania. Zwolennicy smaków ekstremalnych mogą kawę wypić kawę w barze
                dworcowym (nie wiem czy w Radomiu jest, ale pamiętam że kiedyś był).

Nieradomianko, o ósmej rano z reguły pija się kawkę na śniadanie w domku (lub w
                powyższym przypadku), a ci co o tej porze pracują i tak nie mają wtedy czasu na
                spacery po kawiarniach - tak, że przepraszam, ale pierniczysz (nieco)...
                • nieradomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 25.11.04, 22:37
                  tak własnie myslałam to jest własnie wsiowy Radom.ąlbo hotel albo dom a te
                  super lokale dopiero budzą się do życia w południe,tak trzymać
                  restauratorze.Reasumując wiocha totalna pod każdym względem.
                  • 1kama Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 25.11.04, 23:49
                    Nie chce mi sie z tobą gadać.
                  • Gość: Pello Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 26.11.04, 10:06
                    Pozostaje Ci w takim wypadku nie powracać już do Radomia. Najbliższa kawiarnia
                    otwarta o ósmej rano jest w Warszawie w pasażu na dworcu centralnym. Tylko co
                    my - radomianie zrobimy bez Twego zrzędzenia. Pozostaniemy już wiochą na
                    zawsze. Bez porannej kawy w kawiarniach. Sodomia i gomoria.
                    Pzdr.
                  • Gość: Geralt Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.11.04, 20:44
                    Wiesz. Ja nie ukrywam, ze w Radomiu jest kiepsko (ale sam nigdy tego nie
                    sprowokowany dyskusja nie mowie). Ale nie rozumiem tez tego, ze ludzie
                    strasznie lubia marudzic, dowalic komus, ponarzekac itp. Nieradomianka to ze
                    probujesz obrazic innych swiadczy bardzo zle, ale nie o Radomiu ale wlasnie o
                    Tobie. Czy to Ci sprawia przyjenosc czy probujesz dowartosciowac swoje (moze
                    szare) zycie? Szczerze to ja juz prawie wymiotuje (ladniejsze okreslenie) jak
                    ciagle slysze te dyskusje jak to w Radomiu jest beznadziejnie itp. I to
                    niestety tez z ust mieszkancow miasta. Ja szczerze wole Radom niz np. Warszawe
                    (kazde miasto ma swoje plusy i minusy) choc zdaje sobie sprawe jak tu jest w
                    Radomiu. Jakbym chcial moglbym zmienic miejsce zamieszkania i zrobie to, ale
                    tylko jesli okaze sie kiedys, ze tutaj nie bede mial pracy ktora mnie
                    satysfakcjonuje. Poza tym ludziom by sie przydalo troche patriotyzmu czy z dumy
                    i mowie tu zarowno o Polsce, jak i rodzinnym miascie/regionie. Poza tym jest
                    baaardzo wiele gorszych miejsc. Czy ja zeby poprawic sobie humor mam wchodzic
                    na fora tych miejsc i tak pisac jak Ty? Zastanow sie moze troszke.. Albo
                    wyobraz sobie, ze ktos wchodzi na forum z zagranicy z bogatszego panstwa. Czy
                    powinnas miec kompleks nizszosci dlatego bo tam jest troche lepiej albo
                    urodzilas sie szczesliwiej w innym miejscu?
                    • 1kama Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 01.12.04, 13:40
                      Brawo Geralt!!! Uważam dokładnie tak samo. Jak możemy od innych wymagać dobrego
                      słowa o Radomiu, kiedy na tym forum tylko się psioczy na własne
                      miasto. "Noooooo tak, to Radom!! Tak może być tyyyyyyyyylko w Radomiu!!Ot,
                      caaaaaały Radom!!Bo to Radom!!"Ludzie , Radom to MY! Więc nie srajcie ( za
                      przeproszeniem) sobie na głowę.
              • Gość: ja Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 18:53
                wiesz, przy Czarnieckiego jest taki lokal, nazywa się McDonald, możesz wypić
                kawę nawet o 6 rano (!)
                Inne miejsce to automat w szpitalu na Józefowie, czynne całą dobę!
                No i jeszcze centrum handlowe M1, czasem stoją panie (teraz mówi się na nie
                hostessy) i dają nieco kawy, fakt, w plastikowym kubeczku, ale za friko i w
                jakże przewspaniałej atmosferze.
                • nieradomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 28.11.04, 22:31
                  ot i cały Radom,a czegóż więcej można się spodziewać? Stan wojenny trwa?
          • Gość: hichot Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:55
            gdzie to jest?
            • nieradomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 26.11.04, 00:10
              nie ma co się obrażać taka jest prawda.Ponad 200 tysięczne miasto ma kilka
              lokali,czy to jest normalne? Alez tak bo jakiś pyszałkowaty restaurator radził
              żeby o ósmej rano kawę pić we własnym domu lub hotelu i to jest ten
              wielkomiejski Radom.Pijcie radomianie kawę rano w domu u Was chyba jeszcze stan
              wojenny nie odwołany.
              • Gość: tutejszy Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.11.04, 07:34
                Pomimo że uważam się za lokalnego patriotę to nie można chować głowy w piasek i
                nie przyznac racji nieradomiance.Większość (jak nie wszystkie) te puby,
                restauracje, jadłodajnie to są czasy późnego Gierka.Wystroje kiczowate,
                pozbawione smaku i gustu, kłócące się ze sobą epoki i charakter pubu. Słabe.
                Oczywiście tylko ceny pozostały na poziomie Manhattanu chociaż jeszcze w
                Teatralnej da się przeżyć.
                • Gość: ala Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.radom.net / 213.199.199.* 29.11.04, 08:06
                  Byłam ostatnio w Paragrafie na Sienkiewicza. Zero jedzenia, ale najlepsze w
                  mieście kawy. Jak zamówisz smakową to aromatyzowana jest na miejscu, a nie
                  jakieś spady jak w Pożegnaniu z Afryką.
                  • Gość: PKP Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: 80.249.4.* 29.11.04, 09:03
                    Odwiedźcie koniecznie dawne METRO pod dworcem.Codziennie przesiadują tam
                    chuligani - kibice Broni. Ktoś błysnie portfelem przy płaceniu i zaraz po jego
                    wyjściu idzie za nim 2-3 chłopców.
                    Kolesie oddają portfeliki bez szemrania.
          • Gość: aniaruda Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.udn.pl 29.11.04, 13:49
            W Casablance kilka razy byłam i uwaga: 1. rozkazano mi odstawić krzesło bo jest
            od innego stolika 2. innym razem o mało nie usiadłam na ogromnym kawałku szkła,
            które, co przyznała pani kelnerka, było z poprzedniego dnia 3. przy większej
            ilości ludzi toaleta wygląda jak ta z dworca kolejowego; nikt nie łaskaw
            posprzątać w trakcie wieczoru.
            A za rogiem jest przytulny Paragraf z fantastycznym wyborem kawy i miłym panem
            za barem.
            Chyba nie muszę dodawać, którą kawiarnie wybieram.
            • Gość: miasteczka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: 80.249.4.* 29.11.04, 15:08
              jesli powstanie w Radomiu jeszcze chocby jedna knajpa pomalowana w Miasteczka
              Pawła Biernackiego to przeprowadzam sie do innego miasteczka... Miasteczka
              fajne, ale posilcie sie restauratorzy na odrobine oryginalnosci! w koncu
              trzepiecie niezla kase!
              • Gość: ania Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.udn.pl 30.11.04, 18:14
                hihi :)
                • nieradomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 30.11.04, 21:33
                  Gieralt ja nie chcę Ciebie obrażać ani też innych mieszkających w Radomiu, ani
                  poprawiac sobie w ten sposób humoru,gdybym była złośliwa to bym pisała o tym o
                  czym dziś pisze większość, a mianowocie o bandytach z Radomia którzy napadli
                  na reportera i tego tak trzeba się wstydzić, ale to że ja krytykję Wasze
                  lokale, to chyba rzecz normalna,bo jeżeli będzię to tak wyglądać dalej jak
                  wygląda to przyjdzie zachodnia sieć restauracji a Wy pójdziecie z torbami oni
                  będą serwować kawę całą dobę i nie będą ironizować, że można sobie rano wypić
                  we własnym domu,ale wtedy będzie za późno,wtedy bęziesz krzyczał że trzeba im
                  zabronić działalności tak jak hipermarketom. Człowieczku patrioto patrz inaczej
                  na świat i życie.
                  • Gość: Geralt Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: 217.96.36.* 01.12.04, 14:55
                    Przypadkowo odzyczytalem odpowiedz, bo sie pojawila w innym watku. Co do
                    bandytow wszedzie jest ich wiecej, zwykle wiecej tam gdzie wieksze bezrobocie.
                    To ze krytykujesz lokale mi nie przeszkadza, kazdy moze miec swoja opinie. Ale
                    poczytaj swoje wypowiedzi obiektywnie, tam nie tylko krytykujesz lokale...
                    Przykladowo uwaga, "czy stan wojenny ciagle trwa" i troche innych uwag? Jesli
                    to nie bylo zlosliwe, to rozumiem, ze na prawde nie wiesz czy sie skonczyl -
                    gratuluje w takim razie wiedzy i refleksu. Co do tego co piszesz dalej. Ja
                    jestem za jak najwieksza konkurencja i nie powinno byc zadnych zakazow, nakazow
                    i regulowania rynku (no poza wyjatkami, zdarzaja sie czasem). Mam liberalne
                    poglady, ale to nie miejsce na te dyskusje raczej - ale jak chceszmozemy
                    zalozyc osobny watek ;) ). Jesli supermarkety sobie radza niech to robia. Jesli
                    wszystkie restauracje pojda z torbami bo rzeczywiscie wejdzie taka siec
                    restauracji/kawiarni mnie to wcale nie ruszy. Dlaczego? Bo wolna konkurencja
                    tylko porawia nie psuje. Jesli padnie cos to albo nie ma popytu, albo weszlo
                    cos lepszego (wole ten 2 przypadek ;) ).

Problemem (najwiekszym) Radomia jest wlasnie narzekanie. To taka
                    samospelniajaca sie przepowiednia. Jesli wszyscy maja zla opinie o miescie to
                    ich to odstrasza. Zarowno inwestorow jak i mieszkancow. I to jest choroba ktora
                    trawi miasto. Bo cos moze byc zle w miescie, ale liczy sie czy robimy cos zeby
                    to zmienic, czy sami miasto "wykanczamy". W tym drugim przypadku bedzie tylko
                    gorzej i gorzej.
        • Gość: Radomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.05, 23:54
          To po co ty wogole przyjezdzasz do takiej wiochy,na twoim miejscu zostalabym
          tam skad pochodzisz.A jak ci sie nie chce pisac,to po co wogole zaczynac!?
          Wioche sobie znalazla.Nam jest i tak dobrze.A o swiecie to ty mi nic nie
          opowiadaj,bo ja juz mieszkam 15 lat w swiecie i zawsze wracam z utesknieniem do
          ukochanego RADOMIA.
    • Gość: kiki Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: 80.249.4.* 30.11.04, 21:57
      Ale co za pomysł wloczyc sie o 8 rano po miescie i szukac kawy ??? Normalny
      czlowiek w tym czasie jest albo:
      1. W domu
      2. W pracy
      3. W hotelu ( zwiazane z praca )
      4. Na uczelni/szkole
      5. Ew. przejazdem - a to juz stacja benzynowa przewaznie sie klania
      Nie wyobrazam sobie abym pojechala do jakiegos miasta i o 8 rano szukala knajpy
      z kawa, chyba bym na glowe upadla.
      Pozdrawiam
      • rehut Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 01.12.04, 13:28
        na głowę nie upadłaś, ale też i normalna nie jesteś, a co do reszty Twoich
        wywodów to szkoda czasu,proponuję pojeździj po świecie ba nawet po Polsce to
        głupot pisać nie będziesz.Mnie to nie dziwi bo skąd analfabeta może umieć pisać
        i czytać skoro nikt go nie nauczył.
        • Gość: kiki Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: 80.249.4.* 01.12.04, 14:31
          Jezdzilam zarowno po Polsce jak i po swiecie i nie zdarzylo mi sie szukac kawy
          o 8 rano. Miasta gdzie knajpy, kawiarnie itp sa pootwierane od 8 rano maja
          przewaznie mnostwo turystow, ktorzy z nich kozystaja. Radom jednak nie nalezy
          do takich, wiec otwieranie knajpy dla jednego ewentualnie trzech klientow raz
          na jakis czas mija sie z celem.
    • Gość: Borki Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.udn.pl 30.11.04, 22:28
      W jakich godzinach otwarte jest Archiwum? Czy można tam zjesc obiad? No i jaki
      jest tam numer telefonu? Wdzieczny bylbym za te informacje.

Borki
      Moj adres: brgd@poczta.fm
      • Gość: ech... Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.udn.pl 01.12.04, 16:00
        A co do kawy o 8 rano... no to faktycznie kojarzy mi się to tylko z
        przejazdami, wqięc jak już ktoś zauważył, albo stacje benzynowe albo PKP, tam
        teraz otworzyli bar, który ma naprawde przyzwoite godziny otwarcia... czynny
        juz o 5.30?
        • Gość: ola Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.12.04, 16:35
          Kiki rzeczywiscie nie byla w normalnym miescie, gdzie ludzie mlodzi, czy starzy
          wychodza rano na kawe z ciasteczkiem, czy buleczka, kupuja gazeta, albo budza
          sie do zycia. Wspolczuje swiadomosci takim ludziom. Oni niech nie wychodza na
          kawe, ale niech wiedza, ze cos takiego jest.
          • nieradomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 01.12.04, 20:02
            to właśnie chciałam powiedzieć co Ola zaakcentowała" oni niech nie wychodzą na
            kawę,ale niech wiedzą,że coś takiego jest"Proszę Państwa czy WY rzeczywiście
            tak uważacie jak piszecie,że o 8 rano to tylko dwrzec i CPN?Ludzie to o pomstę
            do Nieba woła nie obniżajcie rangi miasta.To,że te osoby nigdzie nie były to
            oczywiste,ale że nawet nie czytały to analfabetyzm.Z tą konkurencją zachodnią
            to tylko iluzja, tu bym upatrywała pariotyzmu,żeby nasi rodacy tworzyli i
            sprzadawali,żeby kapitał zostawał w naszym kraju,żebyśmy to my byli
            pracodawcami a nie pracobiorcami.Zapewniam Pana,że ci z zachodu nie mają
            najmniejszego interesu żeby nam pomagać lub robić dobrze,oni tylko czekają na
            potknięcia i jak pijawki z całą mocą wykńczają naszych przedsiębiorców.Nie czas
            i miejsce na uzasadnianie tego co napisałam,ale jeżeli ktoś podejmie
            polemikę........
            • Gość: Pello Najlepsza nieradomianka IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 02.12.04, 13:21
              Nieradomianko, o co Ci chodzi? Boli Cię to, że o ósmej kawiarnie (te kilka) są
              jeszcze zamknięte? Że tak jest tylko we wsiowych miastach? Że przyjdzie
              zachodni koncern kawiarniany i upadną radomskie kawiarnie (te kilka)? Że ludzie
              nie chodzą w Radomiu rano na świeżą bułkę i kawę do kawiarni? Że wolą to robić
              w domu lub pracy? - jak w każdym wsiowym mieście? A może TAK WŁAŚNIE JEST i nic
              na to nie poradzisz. Może ludzie nie mają albo czasu albo pieniędzy na poranne
              kawiarnie. Może właśnie dlatego nie ma w Radomiu żadnego "zachodniego
              koncernu". Może wszystkie kawiarnie (te kilka) byłyby pewnie pootwierane o
              ósmej, gdyby do nich ktoś przychodził. Może dlatego Radom jest wsiowym miastem?
              Cóż, nie każde miasto ma charakter wielkomiejski. I może dobrze, że tak jest,
              bo w przeciwnym wypadku np. ja bym się z niego wyprowadził. Ale to tylko moja
              opinia. Przecież.
        • Gość: Artek Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.12.04, 10:21
          Pewnego razu zawitałem na kawę na stacji BP na Kieleckiej. Byłem mile
          zaskoczony. Za ok. 3 zl kawa z ekspresu ciśnieniowego, ze świeżo zmielonej
          kawy, dobra gatunkowo. Pewnie, że nie jest to romantyczne miejsce na spędzenie
          chwili wolnego, ale na szybką kawę jak najbardziej. kiedy tylko mam ochotę,
          24h/dobe. Pozdrawia. Arti
          • Gość: Kilkof Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.37.udn.pl 02.12.04, 18:40
            Radom to wiocha i nie ma co z tym walczyc. komu sie nie podoba wypad! Najlepiej
            do Warszawy ktora jest tak zajebista ze sie mozna posrac z wrazenia!!!
            • Gość: Wszystko w dupie! Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.37.udn.pl 02.12.04, 18:44
              Radom to wiocha a mieszkancy Radomia to Wieśniacy. Wniosek wnosze chociażby
              porównując ofertę Media Markt z chociażby Warszawą. W Radomiu tanie gó..ane
              marki, brak luksusu. Oni wydali kupe forsy żeby to zbadać a ja to poprostu
              wiem! Wystarczy spojrzec na blokowiska i ludzi zapie..jących na czarno aż
              się kurzy a później po zasiłek albo MOPS!
            • Gość: Maggy Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 12:02
              To radze naszczerzej na świecie jedź do Warszawy, zrób tam kupe a innym daj
              świety spokój Skoro Wa-wa jest zajebista.
    • fridolino Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 02.12.04, 20:00
      A moim zdaniem w Radomiu zmienia sie i to na plus. Pamietam jak pzryjechali do
      mnie znajomi ze studiow, z krakowa i wymyslili zeby na kawe wyskoczyc. To bylo
      jakies 5 lat temu. I wtedy nie bylo w radomiu nic otwarte w niedziele za
      wyjatkiem muzy, a po zeromskiego walaly sie stery smieci. Teraz deptak
      wyremontowany a i na kawe jest gdzie wyskoczyc(markus, blikle, teatralna,
      archiwum, nasza szkapa, casablanka, itd, czesc z nich nie jest w prawdzie w
      scislym centrum np saluun country na golebiowie)wiec uwazam ze nie jest juz
      dramatycznie. Jesli radom pojdzie tym torem to bedzie jeszcze przyjemniej. :]
      Pozdrawiam
      Frido
      • nieradomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 02.12.04, 20:49
        gratuluję zawrotnego tempa przemian w mieście Radom,pięć lat temu nie było
        prawie żadnego lokalu, teraz już jest kilka,faktycznie powód do zadowolenia
        może mieć 250.000 miato.Prozę Państwa preria,wpadnę za pięć lat policzymy
        lokale i podyskutujemy na tym forum i jeżeli Wy restauratorzy jeszcze
        bęziecie,a może będziecie myć gary u zachodnich restauratorów.
        • Gość: Puchatka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.infoplus.com.pl 03.12.04, 12:01
          Wiesz jak ja lubię być wieśniarą? Uwielbiam pić kawę w łóżku w sobotę, bo tak
          normalnie to piję w pracy. I, kurde, lubię to wieśniackie miasto. Nie każde
          miasto musi być metropolią taką jak Warszawa.He, he...
          • Gość: ula Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.12.04, 15:05
            Pij sobie wiesniaczko kawe w lozku a potem idz do kibla za stodole. Tak jak
            twoi przodkowie tylko umyj wczesniej rece.
            • fridolino Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 03.12.04, 15:53
              nie wiem jaki jest twoj problem, ale przawdopodobnie mieszkasz na jakiejs
              pipiduwie pod skaryszewem, i raz w zyciu ci sie udalo wyjechac gdzies do
              warszawy czy innego wiekszegoi mieasta i teraz juz bog wie jaka swiatowa
              jestes. Mi sie w Radomiu nie podobalo wiec sie wyprowadzialam, i nie gadam nie
              opluwam tych ludzi ktorzy tam mieszkaja bo kazdy ma prawo wyboru. Wiadomo ze
              kawiarni i pubow przydaloby sie wiecej w tym miescie i jesli mieszkancy radomia
              beda chodzic do tych juz istniejacych to pewnie bedzie, ale na to potrzeba
              czasu. Jak to sie mowi nie od razu rzym zbudowali. A co do porannej kawy w
              miescie... No pewnie nie ma lokalu w radomiu w ktorym mozna sie jej napic, ale
              to tylko ze wzgledu na brak zapotrzebowania. Sporo ludzi wyjezdza do pracy poza
              radom, chyba nie sadzisz ze beda gnali na zerome po to tylko zeby popijac kawke
              i czytac gazetke jak musza do pracy jechac po 100 km?? to na razie tyle
              frido
            • Gość: ola Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.12.04, 08:30
              jedno tylko wazne, tolerancja. Nasze miasto nie mialo jej nigdy.Bo naplywowa
              ludnosc, to tylko okolice 30 kilometrow. Jakby sie pojawili turysci, ludzie do
              pracy z innych miast, panstw, to wprowadziliby cos nowego, innego. A tak dla
              wiesniary straszne dziwo, ze ktos chce wypic kawe poza domem o 8 rano. No bo,
              ze piwo pod sklepem, to normalka. A po co ludzie w ogole z domu wychodza, jak
              np. sa bezrobotni, albo na emeryturze? Albo po co targ zaczyna sie o godz. 6
              rano?
          • Gość: Radomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.05, 00:26
            Ja tez kocham byc wiesniara we wsi Radom,mowie ci nieradomianko.Po co ty wogole
            tu przyjezdzasz jesli ci sie nie podoba.Kawy to mozesz sie napic w Warsie w
            pociagu,jak ci sie pic chce.Przypuszczam ze dla ciebie jednej nikt nie otworzy
            kawiarni rano.I czemu jestes taka oburzona!?Na twoim miejscu nie pchala bym sie
            tam,gdzie jest mi zle-chyba logiczne!A jak nie,to zmien uczelnie,nie
            potrzebujemy abys nas obrazala.
        • Gość: Maggy Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 12:19
          Wiesz co nie sądzę żebyś była taka obyta w świecie jak piszesz bo nie masz za
          grosz kultury. Nie masz szacunku do innego człowieka NIERADOMIANKO!!! A tak
          apropos to może napiszesz z jakiego miasta jestes??
    • Gość: JÓZEK Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 18:53
      NAJLEPIEJ NOSIĆ HERBATĘ W TERMOSIE DO PRACY...
      PO CO SE WYTRACAĆ KASIORĘ...
      • Gość: Dug Holiday Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.udn.pl 03.12.04, 20:10
        Józek, wygrałeś wycieczkę:)
        • Gość: gladiatorek Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.wroclaw.mm.pl 03.12.04, 20:25
          A czy istnieje jeszcze Bar Bistro na dworcu?
          Kiedys dostałem tam herbatkę w szklaneczce na duzym talerzu,który miał imitowac
          spodeczek:)
          • nieradomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 03.12.04, 21:11
            ale się obnażacie,śą tacy co o ósmej rano gnają do pracy ale są i tacy którzy
            mają ochotę na poranną kawę lub poczytać prasę ,toż to takie duże miasto,czy
            naprawdę nie ma takiej potrzeby? Chodzi o to żeby wyjść z tego domu ot tak
            normalnie.Ale jeżeli pokutuje takie myślenie jak "wiesniary" to jest jeszcze
            epoka króla ćwieczka."Wieśniara" kojarzy mi się z takim okresem,kiedy to
            pojechała do chłopa na wieś kupiła wieprza i żarła go przez cały rok z
            zamrażaki,a jeżeli już gdzieś wychodzi z domu to tylko raz w roku i nakłada to
            co ma najpiekniejsze pryska się odiekołonom żeby pokazać się jaka to dama-
            wieśniara.Wieśniaro wyjdź rano z domu wypij kawkę popatrz jaki piękny dzień bo
            Ty go nigdy nie widziśz(albo praca albo łózko) i wróć wyluzowana do
            domu.pozdrawiam.
            • Gość: gladiatorek Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.wroclaw.mm.pl 03.12.04, 21:28
              "nieradomianka' -popieram cie i sie z Toba w pełni zgadzam. A Radom to miasto
              z takimi ambicjami,a wypowiedzi niektórych są conajmniej żenujące
    • Gość: kiki Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: 80.249.4.* 04.12.04, 10:27
      A ja i tak lubie Radom :)) Mam tu wspanialych znajomych, ktorzy nie maja klapek
      na oczych w pogoni za pieniedzmi, gdu chce podziwiac swiat to wyjezdzam z mezem
      i dzieckiem z miasta a nie ide o 8 na kawe podziwiajac blokowiska :P, wieczory
      spedzam z rodzina albo z przyjaciolmi. Mam czas tez na wyjscia do knajpek,
      barow itp., zreszta dzieki temu, ze nie ma u nas AZ TAK DUZO tych knajp nie mam
      problemu z wyborem :)))
      A Wy wspaniali nasi Swiatowi Forumowicze zyjcie sobie w tych cudownych duzych
      miastach ba! metropoliach, ale pamietajcie jedno Polsce daleko jeszcze do
      Swiata. Zachowania, ktore u innych sa naturalne u nas jeszcze przewaznie sa
      wymuszone i sztuczne - a tego sie nie da zmienic jeszcze dlugo.
      Pozdrawiam i zycze wszystkim smacznej porannej kawy niezaleznie czy w domu czy
      w knajpce.
      • rehut Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 04.12.04, 18:30
        bardzo mądre......
        • nieradomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 06.12.04, 20:07
          wiesz Maggy ludzi poznaje się po ubraniu, po obejściu, a Ty byle co jesz i byle
          co piszesz.To nawet zrozumiałe bo ile można żyć na zapiekankach?
    • Gość: murzyn Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.server.ntli.net 06.12.04, 23:27
      Nieradomianko a czy Ty jestes stalym bywalcem "Karmy"?
      • Gość: radomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.radom.pl 07.12.04, 19:02
        z tego co wiem to na ulicy Moniuszki znajduje się kawiarnia/bar o
        nazwie "Słonecznik" gdzie można o 8 rano wypić kawę a nawet coś zjeść. więc po
        co te długie dyskusje. a po drugie mieszkając parę ładnych lat w krakowie
        jeszcze dwa lata temu na słynnym Kazimierzu znałam aż jedną knajpkę, gdzie o 8
        rano można było wypić tą wielce pożądaną kawę. więc porównajmy ilość knajp oraz
        rodzaj miast i nie narzekajmy :)
        • nieradomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 07.12.04, 20:39
          mieszkałaś w Krakowie i tyle wiesz? chyba jadłaś zapiekanki i wałówę
          przywiezioną z Radomia.
          • Gość: radomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.radom.pl 07.12.04, 21:00
            jesli już tak bardzo cie to interesuje to nigdy nie zabrałam z Radomia nawet
            pół kotleta. śmieszy mnie, ze jesteś taka narwana i wszystkowiedząca. rany skąd
            ty się wzięłaś? jeśli teraz na Kazimierzu jest więcej takich miejsc, to napisz.
            moze moi znajomi jeszcze ich nieznają i z przyjemnością sama je odwiedze tam
            goszcząc.jeśli jednak przychodzą tam tacy ludzie jak Ty to raczej nie.a w
            Krakowie od zapiekanek są zdecydowanie lepsze Kebaby....
            • nieradomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 07.12.04, 22:54
              zapiekanki,kebaby no cóż wszystko to samo, Ty nie wiesz o czym, chyba nie
              rozumiesz o czym tu mowa, o zwykłej kawie podanej w sympatycznej kawiarence o
              ósmej rano z własciwą gracją, a przy okazji jakaś pogawędka,jeżeli mowa o
              Krakowie to spotkanie z ciekawymi ludźmi kiedyś np z P.Skrzyneckim,ale Ty nie
              czujesz blusa,Ty dalej uważasz że najeść się można choćby na dworcu.I po co był
              Ci potrzebny ten Kraków skoro i tak myślisz jak na końskim targu w
              Skaryszewie.
              • Gość: krakowianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.woh.rr.com 10.12.04, 03:19
                srutu tutu do tej pory o 8 rano w krakowie otwary jest tylko mcdonalds na
                florianskiej i szewskiej :p
          • Gość: kiki Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: 80.249.4.* 07.12.04, 23:01
            Nieradomianko Twoje wypowiedzi staja sie dosc monotonne, te zapiekanki to chyba
            sama musisz tak czesto jesc skoro tyle o nich piszesz. Twoje wypowidzi sa
            najzwyklejsza prowokacja bo nic nowego do nich nie wnosisz i zaczynasz sie
            powtarzac. Nie znasz ludzi na tym forum a usilnie starasz sie ich ponizyc.
            Pochwal sie wiec z jakiego wielkiego to miasta pochodzisz i zablysnij
            intelektem odpowiadajac na posty bez odrobiny chamstwa i prostoty, ktora
            reprezentujesz swoja osobe.
            • nieradomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 07.12.04, 23:06
              ...jak to jest? uderz w stół a nożyce się otworzą.Chamstwo to u Ciebie wyłazi,
              nie denerwuj się są i tacy co jedzą zapiekanki aż im ketchup cieknie po
              rękach,smacznego
              • Gość: kiki Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: 80.249.4.* 07.12.04, 23:15
                Alez ja sie nie denerwuje nie mam powodow do tego. Tego typu odzywki nie maja
                na mnie wplywu. Zreszta zdaje sobie doskonale z tego, ze w moim jednym zdaniu
                jest wiecej kultury niz w Twoich wszystkich postach ....

Pozdrawiam :P
                • nieradomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 08.12.04, 15:55
                  dokładnie tak, " w jednym zdaniu"
                  • nieradomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 11.12.04, 22:46
                    "SRUTU TUTU" Ty zanasz Kraków tak jak ja Bangladesz
              • Gość: Puchatka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.infoplus.com.pl 15.12.04, 13:33
                Ale Ty nadal nie chcesz się przedstawić. Oj! Ty chyba ze Skaryszewa jesteś (nie
                obrażając Skaryszewa).
                • nieradomianka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad 15.12.04, 15:33
                  a gdybym była ze Skaryszewa to co?Co masz do powiedzenia mieszkańcom Skaryszewa?
                  Twoje pytanie świadczy o Tobie.
    • Gość: ? TEJ KNAJPY JUZ NIE MA!!! IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 13.12.04, 11:07
      Polecacie Jazz club na kotarbinskiego, ale jego juz chyba nie ma bo splonal w
      tajemniczych okolicznosciach. i to dosc dawno...
      • Gość: gladiatorek Re: TEJ KNAJPY JUZ NIE MA!!! IP: *.prawo.uni.wroc.pl 14.12.04, 11:30
        To gdzie w końcu można w mieście Radomiu napić sie kawy o 8 rano? Czy pozostaje
        tylko niezawodny automat w szpitalu na Józefowie? :) i niezłe Bistro na PKP.
        • Gość: obserwator Re: TEJ KNAJPY JUZ NIE MA!!! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.04, 11:39
          Ludzie!!!! przeczytajcie jaki jest temat dyskusji,czy dotyczy to tylko picia
          kawy o 8-mej rano?
          • Gość: gladiatorek Re: TEJ KNAJPY JUZ NIE MA!!! IP: *.prawo.uni.wroc.pl 14.12.04, 11:45
            No właśnie,małe pytanko "nieradomianki" o poranna kawę storpedowało cały wątek:)
            Ale słusznie się dziewucha pyta.Przeciez to żenujące ,żeby w miescie o takich
            ponadregionalnych,nie mówiąc juz o wojewódzkich ambicjach, do wyboru został
            tylko automat w tym szpitalu,dworzec ze swoim Bistro, i stacje benzynowe.
            • nieradomianka Re: TEJ KNAJPY JUZ NIE MA!!! 14.12.04, 14:31
              w pewnym momencie pomyślałam,że chyba nie mam racji z tą kawą o 8 rano a
              szczególnie w Radomiu ,ale ostatnie posty otwierdzają mnie w przekonaniu,że
              oprócz tych"wieśniar" są i inne osoby które nie narzekają na brak kawy w domu
              ale chciałyby wypić ją w cywilizowany sposób również poza domemm a nie
              w "łóżku".Łóżko jest ostatecznością i do czego innego służy.Mam wrażenie,że w
              dużym stopniu głos zabierają włąściciele radomskich lokali to oni kreują
              politykę gastronomiczną z prostej przyczyny, po co od 8 rano otwierać lokale
              ponosić koszty jeżeli wystarczy zgonić towarzystwo od południa i to samo
              zarobić?Swojej opinii nigdy bym nie wyrażała gdyby nie fakt,że często
              przyjezdzam do Radomia mam tu bliską osobę i jestem zdziwiona,że nie możemy
              rano wypić kawy,najpierw był to szok ale już się z tym pogodziłam.Dla jasności
              powiem,że nawet hotele niechętnie podają kawę o tej porze osobom z
              zewnątrz.Mieliśmy szczęście wypić kawę o tej porze w kawiarnii hotelu chyba
              jeat to ulica Warszawska ale napewno jest to hotel przy wyjeździe z Radomia w
              kierunku Warszawy po lewej stronie ładny duży i ratuje honor Radomia.
              • Gość: weteran Skończcie z tą kawą IP: *.udn.pl 14.12.04, 17:58
                Masakra...już nie mogę czytać o tej kawie!!! Czy jest to rzecz dla Ciebie
                najważniejsza na świecie ??? Do tego nie piszesz na temat wątku.

Ja polecam do wyjścia z dziewczyną:
                Teatralną (całkiem niezłe jedzenie i desery)
                Country Pub
                Łaźnia (ostatnio troche się tam zmieniło)
                dwie małe knajpki na Piłsudskiego (nie pamiętam nazwy) i na Sienkiewicza chyba
                Paragraf...w tych miejscach ostatnio bardzo miło spędzałem czas. Wcale nie
                piłem KAWY i nie spotykałem się już o 8 rano:P...ale cóż odemnie wymagać jestem
                tylko "wieśniakiem" z Radomia i nie jestem trendy choć zwiedziłem kawałek
                świata:P

pozdrawiam normalnych forumowiczów
                • rehut Re: Skończcie z tą kawą 14.12.04, 20:35
                  nic ująć nic dodać nigdy z chłopa pana nie będzie i z "wiesniaka" tylko
                  wieśniak będzie.Nażrec się napić pobluzgać i to wszystko,czy wy nie zauważacie
                  że tej dziewczynie Nieradomiance nie dorastacie do pięt?Ona krótko zwięźle a wy
                  o żarciu nocnym.To przechodzi z pokolenia na pokolenie więc nie dziwię się że
                  masz takie podejście od życia.
                  • Gość: gfdfgdg Re: Skończcie z tą kawą IP: *.radom.pl 14.12.04, 21:07
                    a Ty to chyba tej jej bliską osobą jesteś. i odpowiadasz krótko i zwięźle i
                    powtarzasz w kółko to samo co ona. nudne się zrobiły już te jej wywody, ale
                    skoro aż tak jej się nie podoba niech tu nie przyjeżdża, a my powróćmy do tematu
                    pozdrawiam "wieśniaków" z Radomia
                    • Gość: gfdgfdg Re: Skończcie z tą kawą IP: *.radom.pl 14.12.04, 21:13
                      zapomniałem dodać, że ton mojego listu jest celowo utrzymany w takim tonie,
                      żeby panna "nieradomianka" znowu nie napisała o wieśniactwie czy słomie z butów
                      wystającej, bo to już nudne, Tym razem Cię uprzedziłem hehe
                      • Gość: fdgfgd Re: Skończcie z tą kawą IP: *.radom.pl 14.12.04, 21:20
                        no trochę się z tymi tonami przesadziłem, ale to wszystko tłumaczy jestem z
                        Radomia!!!!!!!!!!
                        • rehut Re: Skończcie z tą kawą 14.12.04, 22:54
                          ...dokładnie
                          • Gość: weteran Nowy temat forum - WRZUTY IP: *.udn.pl 15.12.04, 22:21
                            Ponieważ już dawno forumowicze odeszli od tematu. Proponuje utworzyć
                            nowy "WRZUTY" tam niejaka nieradomianka czy też bardzo mili bywalcy forum z
                            Kielc lub też innych pięknych miejscowości będą mogli obrzucać mięsem miasto
                            Radom, wytykać jego złe strony z których będą mogli się naśmiewać. Mam wrażenie
                            że są ludzie którym sprawia to przyjemność bądź też jest formą terapii
                            psychologicznej, która leczy z ich własnych kompleksów !!!

Tyle odemnie - pozdrawiam normalnych forumowiczów piszących na temat !!!
                            • woj800 Re: Nowy temat forum - WRZUTY 19.12.04, 08:39
                              jestem ambiwalentnie za, a nawet przeciw. Rehut: How do you do? Nice to meet
                              you!
    • bluto INFERNO 17.12.04, 10:04
      Czy jest jakaś knajpka, gdzie można posłuchać przy piwku mocnej muzy, a przy
      okazji zagrać w bilard? szczytem marzeń nie zastać tam wygolonych panów
      ubranych na sportowo... Jest na gołębiowie inferno. ale tam za często wpada
      nieciekawe towarzystwo. pozdrawiam
      • Gość: kaśka Re: INFERNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:39
        w groszu jest i bilrd i piwko :) ale co to jest ta "mocna" muza, chodzi o metal
        czy może o "mocne wstrząsy"? ;)
        • Gość: jkk Re: Paragraf IP: *.radom.net / 213.199.199.* 20.12.04, 08:08
          Piłem na tygodniu kawę w kawiarni tuż po 8.00 w Paragrafie. Więc nie marudźcie,
          że nie ma w Radomiu takiego miejsca.
          Poza tym jest tam coś kapitalnego - niezłe drinki są w śmiesznych cenach.
          Szkoda tylko, że nie ma co przekąsić.
          • Gość: zulio Re: Paragraf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 01:24
            w radomiu jest fajowsko! nie trzeba go obrzucać mięsem, bo sam w tym mięsie się
            tapla. samozadowolenie (z małymi wyjatkami). miejsc gdzie można napić się kawy
            o 8 rano w w-wce naliczyłem 13+dworzec centralny. pozdrawiam NIERADOMIANKĘ.
    • Gość: ruda Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: 193.111.144.* 23.02.05, 13:35
      NASZA SZKAPA...nie ma w Radom city lepszego miejsca
      atmosfera...piwo..kawa..pizza..+ rewelacyjna muzyka..
      www.naszaszkapa.com.pl
      • Gość: Madzienka Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.radom.net / 213.199.199.* 25.02.05, 13:50
        Smaczne wykwintne jedzonko to tylko Frascatti, Najlepsza pizza w miescie to
        Groszek, swietna zabawa przy karaoke a potem przy rytmach dj to Fanaberia. A
        piwo z najfajniejszymi ludzmi z osiedla to Country - dodam jeszcze ze to
        najdłuzej otwarty lokal w Radomiu.
    • Gość: sej Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.udn.pl 25.02.05, 09:44
      "Tank-Bar" ulia Witolda.
    • Gość: ja Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.internet.radom.pl 02.03.05, 11:10
      Kuchnie Swiata
    • Gość: ja Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.internet.radom.pl 02.03.05, 12:36
      ble ble
      • Gość: as Re: Najlepsze restauracje, kawiarnie i puby w Rad IP: *.radom.net / 213.199.199.* 02.03.05, 12:51
        a był ktoś w Oberży Zamkowej na pl. Jagiellońskim albo w karczmie myśliwskiej
        na 11 Listopada?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka