Gość: aaa IP: 82.160.68.* 02.12.04, 17:32 Radom to pieprzone miasto....same markety i stacje paliw, przyszlosc zapowiada sie do bani Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kojoyradom Re: Nowa stacja benzynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 17:39 I znowu k**** stacja paliw.jeszcze pare kościołów niech postawią i bedzie zajebiście.Może wreszcie w Radomiu powstanie jakiś zakład pracy a nie k**** tylko stacje markety koscioły ronda i inne takie szpargały:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Nowa stacja benzynowa IP: 193.111.144.* 02.12.04, 17:52 kto będzie jej ajentem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mors Re: Nowa stacja benzynowa IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.12.04, 22:14 Kto zapłaci za reorganizację ruchu? To podstawowe pytanie, które Gazeta powinna postawić Kornatce. Dlaczego u nas dla obcych zmienia się nawet sposób poruszania pojazdów? Reorganizuje się ruch? (przykład Lidla na Południu). Teraz mamy stację benzynową. Ciekawe czy będą zachowane kryteria odległości zgodnie z Kodeksem Drogowym (odpowiednie odległości od przejśc dla pieszych, swiateł, skrzyżowania itp). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: Nowa stacja benzynowa IP: *.udn.pl 02.12.04, 23:08 A miała tam być IKEA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Nowa stacja benzynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 08:01 . Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Nowa stacja benzynowa 03.12.04, 08:12 a ja nie mam nic przeciwko nowej stacji benzynowej - tym bardziej, ze bedzie ona budowana wg nowych, bezpiecznych standartow. przynajmniej dla parunastu osób znajda sie miejsca pracy. czy traca na tym miejscowi kupcy? nie. stacji paliw nie otwiera maly przedsiebiorca handlujacy gruszkami czy skarpetkami. byc moze na to konto zbankrutyje jakis cwaniak, ktory na poradzieckich dziurawych zbiornikach zbudowal pseudo-stacje i sprzedawal 'chrzczoną' benzynę. ale takich "przedsiebiorcow" to mi nie zal. jakies zarzuty w stosunku do stacji? przecztytalem o jednym konkretnym: sprawie dróg dojazdowych. i tu akurat zgadzam sie z przedmowca - za przebudowe ukladu komunikacyjnego powinien w 100% zaplacic statoil. malo tego - skutki przebudowy ukladu nie powinny pogarszac droznosci juz istniejacego systemu dróg. ale to tyle. jesli te warunki beda spelnione ja jestem ZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ius lex Re: Nowa stacja benzynowa IP: *.komtech.com.pl 03.12.04, 09:24 Wszystko ok i właściwie też jestem za. Mam jednak kilka wątpliwości; - Kto jest właścicielem tego terenu, albo kto nim był przed Statoilem? -wiadomo że kiedyś było właścicielem miasto, później wg mnie ten teren wraz z niedokończonymi inwestycjami Radomiaka wykupił producent kostki brukowej. Plany oficjalne są takie że powstanie tam kompleks sportowo-rekreacyjny. Teraz okazuje się że będzie tam również stacja. - Miasto sprzedało cały teren za ok.800 tys., ciekawe ile zaplacił Statoil? - Czy plany odnośnie kompleksu nie kolidują z budową stacji? - wiele jest pytań, bo miasto sprzedając ten teren konkretnemu inwestorowi, wiedzialo o konkretnych planowanych tam inwestycjach. Ja tylko pytam? Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Nowa stacja benzynowa 03.12.04, 12:30 OK. masz racje - pytania o status terenu i operacje zwiazane z obrotem nim sa jak najbardziej zasadne. Odpowiedz Link Zgłoś
europa10 Re: Nowa stacja benzynowa 03.12.04, 12:56 Krew może człowieka zalać. TO NIE TEN TEREN, CZŁENIU!!!!!!!! To po drugiej stronie ulicy. Teren jest prywatny, teraz są tam jakieś rudery, zarośla i wysypisko śmieci - strach przejść. I zdaniem dyskutantów jeśli ktoś chce tam coś wybudować, to musi być jakiś przekręt. A to, że jednak parę osób tam będzie pracować, że kawałek terenu będzie wreszcie normalnie oświetlony, ochraniany i zagospodarowany - NO SKANDAL!!! A komu to przeszkadza, że to będzie kolejna stacja benzynowa? To już problem inwestora, czy pakuje szmal w dobry biznes. A wiecie ile w tym roku przybyło samochodów w takim Radomiu? A słyszeliście, by jakąś stację zamkneli z powodu braku klinetów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ius lex Re: Nowa stacja benzynowa IP: *.komtech.com.pl 03.12.04, 13:12 Po pierwsze - napisałem,ze mam watpliwości,sposób w jaki napisałem ewidentnie zawiera znaki zapytania Po drugie - oczekiwałem na odpowiedź i dziękuję Ci za nią (oczywiście uważam ją za sprawdzoną) Po trzecie - styl Twojej odpowiedzi pozostawia wile do życzenia. Po czwarte- w mojej wypowiedzi nie krytykowalem pomysłu wybudowania kolejnej stacji. Rzeczywiście uważam,że nikomu to nie powinno przeszkadzać. Po piąte - szkoda że Radom jest doceniany w aspekcie inwestycji tylko przez koncerny paliwowe Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Nowa stacja benzynowa 03.12.04, 13:19 dobrze ze wogole ktos chce inwestowac biorac pod uwage partyzancka dzialalnosc magistratu. a tak wpadna nowe miejsca pracy i jakies przerob budowlano-montazowy dla radomskich przedsiebiorcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L..B. Re: Nowa stacja benzynowa IP: *.udn.pl 03.12.04, 13:27 A 200 m dalej rozbudowuje się Orlen. Wymienia się wszystko , począwszy od zbiorników z paliwem a skończywszy na nowym budynku. Roboty prowadzone są bardzo sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ius lex Re: Nowa stacja benzynowa IP: *.komtech.com.pl 03.12.04, 13:40 no i dobrze. dzięki temu w Radomiu są jedne z niższych cen paliw niż w innych regionach, aczkolwiek nie jest to regułą. Ciekawe czy powstanie kolejny MC Donald's? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Nowa stacja benzynowa IP: *.radom.net / *.tkdami.net 05.12.04, 12:09 Jak ktoś ładuje pieniądze w stację paliw to policzył, że miasto będzie się rozwijać, a on zarobi. Odpowiedz Link Zgłoś