Dodaj do ulubionych

Nowa stacja benzynowa

IP: 82.160.68.* 02.12.04, 17:32
Radom to pieprzone miasto....same markety i stacje paliw, przyszlosc
zapowiada sie do bani
Obserwuj wątek
    • Gość: kojoyradom Re: Nowa stacja benzynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 17:39
      I znowu k**** stacja paliw.jeszcze pare kościołów niech postawią i bedzie
      zajebiście.Może wreszcie w Radomiu powstanie jakiś zakład pracy a nie k****
      tylko stacje markety koscioły ronda i inne takie szpargały:)
    • Gość: prawda Re: Nowa stacja benzynowa IP: 193.111.144.* 02.12.04, 17:52
      kto będzie jej ajentem?
    • Gość: mors Re: Nowa stacja benzynowa IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.12.04, 22:14
      Kto zapłaci za reorganizację ruchu? To podstawowe pytanie, które Gazeta powinna
      postawić Kornatce. Dlaczego u nas dla obcych zmienia się nawet sposób
      poruszania pojazdów? Reorganizuje się ruch? (przykład Lidla na Południu).
      Teraz mamy stację benzynową. Ciekawe czy będą zachowane kryteria odległości
      zgodnie z Kodeksem Drogowym (odpowiednie odległości od przejśc dla pieszych,
      swiateł, skrzyżowania itp).
      • Gość: rene Re: Nowa stacja benzynowa IP: *.udn.pl 02.12.04, 23:08
        A miała tam być IKEA.
    • Gość: dd Re: Nowa stacja benzynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 08:01
      .
    • isoxazolidine Re: Nowa stacja benzynowa 03.12.04, 08:12
      a ja nie mam nic przeciwko nowej stacji benzynowej - tym bardziej, ze bedzie ona
      budowana wg nowych, bezpiecznych standartow. przynajmniej dla parunastu osób
      znajda sie miejsca pracy.

czy traca na tym miejscowi kupcy? nie.
      stacji paliw nie otwiera maly przedsiebiorca handlujacy gruszkami czy
      skarpetkami. byc moze na to konto zbankrutyje jakis cwaniak, ktory na
      poradzieckich dziurawych zbiornikach zbudowal pseudo-stacje i sprzedawal
      'chrzczoną' benzynę. ale takich "przedsiebiorcow" to mi nie zal.

jakies zarzuty w stosunku do stacji?
      przecztytalem o jednym konkretnym: sprawie dróg dojazdowych. i tu akurat zgadzam
      sie z przedmowca - za przebudowe ukladu komunikacyjnego powinien w 100% zaplacic
      statoil. malo tego - skutki przebudowy ukladu nie powinny pogarszac droznosci
      juz istniejacego systemu dróg. ale to tyle. jesli te warunki beda spelnione ja
      jestem ZA.
      • Gość: ius lex Re: Nowa stacja benzynowa IP: *.komtech.com.pl 03.12.04, 09:24
        Wszystko ok i właściwie też jestem za. Mam jednak kilka wątpliwości;
        - Kto jest właścicielem tego terenu, albo kto nim był przed Statoilem?
        -wiadomo że kiedyś było właścicielem miasto, później wg mnie ten teren wraz z
        niedokończonymi inwestycjami Radomiaka wykupił producent kostki brukowej. Plany
        oficjalne są takie że powstanie tam kompleks sportowo-rekreacyjny. Teraz
        okazuje się że będzie tam również stacja.
        - Miasto sprzedało cały teren za ok.800 tys., ciekawe ile zaplacił Statoil?
        - Czy plany odnośnie kompleksu nie kolidują z budową stacji?
        - wiele jest pytań, bo miasto sprzedając ten teren konkretnemu inwestorowi,
        wiedzialo o konkretnych planowanych tam inwestycjach.
        Ja tylko pytam?
        • isoxazolidine Re: Nowa stacja benzynowa 03.12.04, 12:30
          OK. masz racje - pytania o status terenu i operacje zwiazane z obrotem nim sa
          jak najbardziej zasadne.
        • europa10 Re: Nowa stacja benzynowa 03.12.04, 12:56
          Krew może człowieka zalać. TO NIE TEN TEREN, CZŁENIU!!!!!!!! To po drugiej
          stronie ulicy.
          Teren jest prywatny, teraz są tam jakieś rudery, zarośla i wysypisko śmieci -
          strach przejść. I zdaniem dyskutantów jeśli ktoś chce tam coś wybudować, to
          musi być jakiś przekręt.
          A to, że jednak parę osób tam będzie pracować, że kawałek terenu będzie
          wreszcie normalnie oświetlony, ochraniany i zagospodarowany - NO SKANDAL!!!
          A komu to przeszkadza, że to będzie kolejna stacja benzynowa? To już problem
          inwestora, czy pakuje szmal w dobry biznes. A wiecie ile w tym roku przybyło
          samochodów w takim Radomiu? A słyszeliście, by jakąś stację zamkneli z powodu
          braku klinetów?
          • Gość: ius lex Re: Nowa stacja benzynowa IP: *.komtech.com.pl 03.12.04, 13:12
            Po pierwsze - napisałem,ze mam watpliwości,sposób w jaki napisałem ewidentnie
            zawiera znaki zapytania
            Po drugie - oczekiwałem na odpowiedź i dziękuję Ci za nią (oczywiście uważam ją
            za sprawdzoną)
            Po trzecie - styl Twojej odpowiedzi pozostawia wile do życzenia.
            Po czwarte- w mojej wypowiedzi nie krytykowalem pomysłu wybudowania kolejnej
            stacji. Rzeczywiście uważam,że nikomu to nie powinno przeszkadzać.
            Po piąte - szkoda że Radom jest doceniany w aspekcie inwestycji tylko przez
            koncerny paliwowe
            • isoxazolidine Re: Nowa stacja benzynowa 03.12.04, 13:19
              dobrze ze wogole ktos chce inwestowac biorac pod uwage partyzancka dzialalnosc
              magistratu.
              a tak wpadna nowe miejsca pracy i jakies przerob budowlano-montazowy dla
              radomskich przedsiebiorcow.
            • Gość: L..B. Re: Nowa stacja benzynowa IP: *.udn.pl 03.12.04, 13:27
              A 200 m dalej rozbudowuje się Orlen. Wymienia się wszystko , począwszy od
              zbiorników z paliwem a skończywszy na nowym budynku. Roboty prowadzone są bardzo
              sprawnie.
              • Gość: ius lex Re: Nowa stacja benzynowa IP: *.komtech.com.pl 03.12.04, 13:40
                no i dobrze. dzięki temu w Radomiu są jedne z niższych cen paliw niż w innych
                regionach, aczkolwiek nie jest to regułą.
                Ciekawe czy powstanie kolejny MC Donald's?
                • Gość: as Re: Nowa stacja benzynowa IP: *.radom.net / *.tkdami.net 05.12.04, 12:09
                  Jak ktoś ładuje pieniądze w stację paliw to policzył, że miasto będzie się
                  rozwijać, a on zarobi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka