Dodaj do ulubionych

balagan w pkp

05.12.04, 11:56
www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=53140

Obserwuj wątek
    • Gość: Marian Re: balagan w pkp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 18:16
      Przeczytałem artykuł pod wskazanym linkiem, wszystko to wierutne bzdury! Cały
      nowy "rozkład" jest dostępny w niemieckiej sieci (ichniejsze bahn`y itd.)jak
      zwykle od lat jest to zwykła ściema i polityka postawienia ludzi(pasażerów,
      pracowników) jak najpóźniej - przed faktami dokonanymi.Używanie słowa bałagan
      jest eufemizmem - jest to zwykły, zamierzony b....l w państwowej firmie -
      realizowny na koszt podatnika.Ciemnotę można wciskać krajanom, informacja o
      zmianach, dla państw Unii wysłana została już dawno.Dojeżdżam do pracy koleją
      juz wiele lat, nie mogę doczekać się kiedy ktoś to w końcu rozpieprzy - gorzej
      juz być nie może.
      • Gość: sonoAndrzej Re: balagan w pkp IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.12.04, 20:09
        ROZKŁAD POSZEDŁ PONOĆ DO DRUKU WE WRZEŚNIU... Z JEGO OPUBLICZNIENIEM ZWLEKAJĄ,
        BO BOJA SIĘ ZWIĄZKÓW ZAWODOWYCH NA PKP, KTÓRE JAK SIĘ DOWIEDZĄ O CIĘCIACH TO
        MOGA RYPNĄĆ STRAJK GENERALNY, A TAK MOŻE OD 12 DO ŚWIĄT ZWIĄZKI NIE ZDĄŻĄ SIE
        ZORAGNIZOWAĆ DO STRAJKU I PKP ZAROBI NA RUCHU ŚWIĄTECZNYM.
        • pani_zuza Re: balagan w pkp 06.12.04, 17:17
          z koleja tak zawsze, pani w okienku powiedziala mi ostatnio, ze nie ma czasu
          zajmowac sie tym, dlaczego pociag na odcinku warszawa wschodnia warszawa
          srodmiescie jest opozniony 40 minut!!!! ona pracuje przeciez, i nie rozumie jak
          ja moge wymagac od niej takiej informacji.... dostalam za to ksiazke skarg i
          zazalen, ktora jako zabytek mozna by umiescic w muzeum prl-u......
          a do radomia z warszawy jechalam 7 godzin, pozbawiona jakiejkolwiek informacji
          na temat powodu tego opoznienia. konduktor nawrt biletow nie sprawdzal, chyba w
          obawie ze jak wyjdzie ze swojej kanciapy, to wroci tam w kawalkach....
          • Gość: martica zeromski o 17 IP: *.w3cache.pl / *.pl 06.12.04, 23:49
            ja ostanio mialam "przyjemnosc" jechac pare razy tym pociagiem i za kazdym
            razem konczylo sie klotnia z konduktorem.

co za palant puszcza na takiej krotkiej tyrasie pociag z 5 wagonami klasy
            pierwszej, a w sumie wagonow jest 8. i nie ma nawet jak normalnie stanac :). a
            konduktor z rozbtrajajaca szczeroscia - zglaszamy, ale nic sie nie zmienia.
            pytanie za 100 punktow: przexciez to ta sama firma - konduktor, dyrektor,
            wagony. wszystko przeciez panstwowe. kto tu komu ma cos zglaszac????
            • Gość: Bartosz Re: zeromski o 17 IP: *.acn.waw.pl 07.12.04, 00:42
              > co za palant puszcza na takiej krotkiej tyrasie pociag z 5 wagonami klasy
              > pierwszej, a w sumie wagonow jest 8. i nie ma nawet jak normalnie stanac

?!
              "Żeromski" ma sześć wagonów, dwa klasy pierwszej, reszta drugiej. Kiedyś,
              dawno, ale wtedy jeszcze się tak nie nazywał, zdarzało mu się mieć dziewięć
              wagonów. Na pewno nigdy nie 8. Z tego mianowicie powodu, że jest zestawiony z
              trójwagonowych jednostek elektrycznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka