Dodaj do ulubionych

Dokąd z nowym rozkładem PKP?

IP: 217.17.35.* 10.12.04, 07:57
"Przy okazji poucza, że "Sienkiewicz" to pociąg międzywojewódzki i jako taki
nie służy dojazdom do pracy."
Proponuje Panom, ktorzy to wymyslili przyjsc na dworzec w Radomiu o godzinie
7.08 jak jedzie Sienkiewicz i zobaczyc kto do niego wsiada. Dla tych, co nie
moga powiem, ze 3/4 pasazerow to ludzie jadacy do pracy, a jest ich czasem
okolo 300 osob.
Obserwuj wątek
    • Gość: a warszawka nie chce by Radom przyjeżdżał do pracy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 08:25
      Tak tak nadchodza nowe czasy - Warszawa chce sie wyizolować z kraju!!!
      A posłowie co - g..no!!!
      • martica Re: warszawka nie chce by Radom przyjeżdżał do pr 10.12.04, 14:21
        nie chce sie bynajmniej izolowac. mase ludzi przeciez pracuje w niej, a jest
        spoza stolicy.
        problem jest gdzie indziej - jak juz ktos znalazl prace w wawie, to niech
        wynajmnie tam mieszkanie albo kupi sobie samochod. bo taki 'pracownik', co pod
        koniec pracy mysli tylko o tym, zeby nie spoznic sie na pociag, to slaby
        pracownik.
        a rozklad jest do d... juz od dawna - kolejny arg na rzecz tego, zeby do
        radomia w ogole nie wracac.
      • olecky to nie warszawka 13.12.04, 09:02
        to nie warszawka, a dupy wolowe z urzedu marszalkowskiego, w wiekszosci spoza
        stolicy (Plock, Teresin, Ostroleka...) Maja organizowany dojazd z domu do pracy
        limuzynami, to po co im pociagi?
    • Gość: Amos Re: Dokąd z nowym rozkładem PKP? IP: *.nfz.gov.pl / *.devs.futuro.pl 10.12.04, 08:37
      Międzywojewódzkim czy lokalnym - po co się jeździ pociągiem? A jakim samochodem
      można dojeżdżać do pracy, a do przyjaciółki jakim? Nie ma gorszej instytucji
      niż kolej - nawet policja lepiej "pracuje" od kolei.
      • Gość: MIKIEL Re: Dokąd z nowym rozkładem PKP? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:50
        KOLEI NIE ZALEŻY NA PASAŻERACH TYLKO NA PUSTYCH POCIĄGACH I TEGO IM Z CAŁEGO
        SERCA ŻYCZĘ
    • Gość: PITAGOR Struzik limuzyną, a koleje giną..... IP: *.ats.pl 10.12.04, 12:50
      Co robi nasz marszałek gdy likwiduja poaciągi:
      www.fz.eco.pl/html/pkp_gdanska.htm
      Destrukcja kolei na Mazowszu:
      www.fz.eco.pl/html/rj_mazowsze_2005.htm
      • isoxazolidine Re: Struzik limuzyną, a koleje giną..... 10.12.04, 13:02
        to jakaś kpina. czas pogonić tego płockiego cymbała gdzie pieprz rosnie bo niedługo będziemy łączyć się ze światem za pomoca krótkofalówek albo puszczać latawce ...

pomysł likwidacji marszałka zamiast likwidacji pociągów popieram w 100%.
        • Gość: PietrekPodsiadlaka Re: Struzik limuzyną, a koleje giną..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 14:51
          Popieram "isoxazolidine" - ciekawe czy ten "poseł" płocki cymbał ma dupę i czy
          nie boi się tego, że kiedyś ktoś mu udowodni, że3 jego gó.. jest tak samo
          śmierdzące jak reszty ludzkości. PIEPRZNĄĆ CYMBAŁA W PUSTĄ PAŁĘ. Kijem go
          przez pusty łeb. Jeszcze mu warszawka dogodzi....
          Proponuję strajk telewidzów - jak go pokażą - to telewidzowie tyłem do niego.
          Ja nawet majtki zdejmę.
    • Gość: Jakub Re: Dokąd z nowym rozkładem PKP? IP: 62.233.201.* 10.12.04, 14:07
      Panie Kowalski, Panie wice marszałku będziecie pytać w lutym, marcu, pasażerów,
      które połączenia utrzymać. TYLKO PO CO ? Od poniedziałku t.j. od 13 grudnia
      bardzo dużo ludzi zrezygnowało z dojeżdżania albo zamieszkało w Warszawie albo
      korzysta z komunikacji smochodowej. Robienie takiej ankiety w w/w terminach
      mija się z celem. NALEŻAŁO TO ZROBIĆ PRZED WPROWADZENIEM TEGO "rozkładu jazy".
      Wniki tej ankiety to mozna od razu wywalić do kosza. Kolejne wyrzucanie
      pieniędzy w błoto przez Urząd Marszałkowski.
      • Gość: niemamwyjscia Re: Dokąd z nowym rozkładem PKP? IP: *.udn.pl 10.12.04, 22:54
        przecież robili ankiety - i mało wniosków z nich wyciągneli - co z tymi osobami
        które nie mają wyjścia bo zostawiają w Radomiu rodziny dom - które mogą
        zobaczyć o 20 widocznie dziewietnasta to za duży luksus!
        • martica jest wyjscie :) 11.12.04, 09:49
          nie powiem - dosc drastyczne. sprzedac wszystko co sie ma w radomiu, dobrac
          kredyt i kupic mieszkanie w warszawie. w tej chwili kredytuja nawet 100%
          wartosci.a mieszkania sa tansze niz jeszcze rok temu - na kabatach blisko metra
          metr kwadratowy w strzezonym osiedlu kosztuje 2 tys.
          moj znajomy z wawy tak zrobil i cala rodzina przeniesli sie do irlandii.

ps: praca w radomiu jest - tylko trzeba poszukac. okolo miesiaxa temu dzwonili
          do mnie dwa razy w ciagu tyg w sprawie pracy w radomiu. niestety na razie nie
          moge :)
          • Gość: gość Re: jest wyjscie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 14:40
            ostatnia rzecza ktora bym zrobil w zyciu jest

> sprzedac wszystko co sie ma w radomiu, dobrac
            > kredyt i kupic mieszkanie w warszawie.

a ty, martica, idz sobie na forum warszawskie i tam wypisuj uwielbienia do
            stolicy - ja mam cie juz dosc
            • martica Re: jest wyjscie :)-do goscia 11.12.04, 16:30
              i vice versa.
              ty sobie idz na forum ilzanskie, bo tam pewnie bedziesz pasowac :).mzesz
              wypisywac uwielbnienia dla tej prowincjonalnej radomskiej wiochy, bo dla takiej
              ilzy to radim to metropolia.

tak sie sklada, ze to bylaby pierwsza rzecz jaka bym zrobila po znalezieniu
              pracy w wawie, chyba ze kolej cos ze soba zrobi i pociagi z wawy do ardomia
              ebda jechaly 1 godzine.

coraz wiecej osob tak robi - i to nawet wyjezdzajac za granice. obejrzyj
              sobie 'bitwe o anglie'. jest tam rodzina mojego znajomego. zprzedali wszystko
              co mieli i pojechali do irlandii.
              nie ryzykujesz - nie zyjesz, taka jest prawda
          • Gość: oprawca Re: jest wyjscie :) IP: *.idea.pl 11.12.04, 21:08
            > a mieszkania sa tansze niz jeszcze rok temu - na kabatach blisko metra
            > metr kwadratowy w strzezonym osiedlu kosztuje 2 tys.

Bzdury piszesz. Teraz cena za m2 ksztaltuje sie od ok. 3 300 w gore, nawet na
            przedmiesciach Warszawy jak np. Zabki. Poczytaj ogloszenia, przejrzyj oferty
            biur nieruchomosci, nie dezinformuj.
            • martica za tyle kupila moja kolezanka 12.12.04, 21:36
              bylam zaskoczona, kiedy mi to powiedziala. byc moze cena zalezy od tego, ile
              pieniedzy mozna wplacic od reki, nie wiem.
              moze zalezy tez od tego, czy dane osiedle jest skonczone, bo ona kiedy to
              kupowala okolo roku temu, to jeszcze nie bylo skonczone. pytalam sie jej czy
              ceny sie zmienily - powiedziala, ze nie. jest tylko jeden minus - bez samochodu
              to ciezka sprawa, bo do metra trzeba przejsc kawalek. moze tez dlatego jest to
              takie tanie.

nie dezinformuje, bo mowila mi to okolo miesiaca temu, kiedy sie z nia
              widzialam. mowila mi tez, ze szukala takiej oferty z mezem ponad pol roku, bo
              mieli sporo kasy odlozonej, ale nie chcieli tez brac za duzo kredytu.
              • Gość: oprawca Re: za tyle kupila moja kolezanka IP: *.k.mcnet.pl 13.12.04, 11:33
                moglabys mi podac nazwe tego dewelopera, adres www, etc. Jestem bardzo ciekaw
                owej oferty, bo jak wspominalem, cena wydaje sie wrecz niemozliwa jak na
                warszawskie warunki.

pozdrawiam
                Marcin
                • martica juz podaje 13.12.04, 20:33
                  kasia kupila mieszkanie w edbudzie.

www.edbud.pl/
                  pytalam - ceny zaleza od polozenia. edbud buduje rozne apartamentowce w calym
                  miescie (i w jego okolicach - zabki, piaseczno).
                  im blizej centrum i im wieksze osiedle, tym ceny sa wieksze.
                  pz
                  • Gość: Bazyli Re: juz podaje IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 14.12.04, 13:25
                    Cena za metr w edbudzie na Kabatach wynosi 3.800 + VAT.
                    • martica Re: juz podaje 15.12.04, 15:22
                      ona kupila za 2 tys z niewielkim hakiem, ale to bylo okolo roku temu.
                      cena pewnie zalezy tez od tego, kiedy sie kupuje mieszkanie :)
                      • Gość: Bazyli Re: juz podaje IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 15.12.04, 15:53
                        Takie opowieści to możesz między bajki włożyć. Akurat trochę się orientuję w
                        cenach mieszkań, bo sam zmieniałem mieszkanie. Za 2 tys. z niewielkim hakiem to
                        można było co najwyżej w Piasecznie znaleźć, a nie na Kabatach.
          • Gość: kkk Re: jest wyjscie :) IP: *.udn.pl 12.12.04, 15:08
            2000 na kabatach?
            w jakiej walucie ?
            • martica w zlotowkach :) 12.12.04, 21:37
          • Gość: Marek Re: jest wyjscie :) IP: 193.111.144.* 12.12.04, 16:21
            Ciebie Marica to chyba pogięło. Jak czytam Twoje wypociny, to kartofle mi w
            piwnicy gniją.
            Jak chcesz przenieść się do Warszawy to powodzenia. Natomiast wielu
            dojeżdżających chce mieszkać w Radomiu, chce, aby płacone przez nich podatki
            wpływały do Radomia, więc nie wymądrzej się wysyłając ich do Warszawy czy
            Irlandii.
            A zasranym interesem i obowiązkiem PKP jest tak ułozyc rozkład, aby im to
            pasowało. Bo z ich pieniędzy żyją. Trzeba im obciąć tylko dotacje.
            • martica jest mi wstyd za radom!! 12.12.04, 22:06
              nie, Marek, to Ciebie pogielo i tych wszystkich radomian, ktorzy wmawiaja
              sobie, ze nie maja innego wyjscia, podczas kiedy go maja.

probuje tylko otworzyc oczy tym wszystkim zrzedom, ktorzy narzekaja na wszystko
              w radomiu, ale za diabla sie nie chca z niego wyprowadzic.w zaciszu domow klna
              na to miasto, narzekaja na wszystko, ale poza tymi miejscami, wiernopoddanczo
              sie go trzymaja. to jest hipokryzja!!

podatki i tak ida do wspolnego wora, bo jak na razie w polsce mamy system
              unitarny.i jest to na tyle niesprawiedliwe, bo stolica daje do wora najwiecej,
              a wcale z powrotem nie dostaje rownie duzo. miedzy innymi radom zyje z
              pieniedzy warszawy, wiec moze przynajmniej troche szacunku dla tych, ktorzy
              utrzymuja cala polske.poza tym czesc pieniedzy teraz idzie na ue, wiec
              paardoksalnie utrzymuejmy tez bogate kraje europy :).

co do pkp - to sie zgadzam i stwierdzam, ze i tak dojazd pracownikow jest
              latwiejszy niz studentow, bo pociagi popoludniu i w weekend troche inaczej
              jezdza. jelsi nikt tego nie zauwazyl, to 'pracownicze' pociagi w ogole nie
              jezdza w weekendy i o tyle mniej polaczen maja studenci, ktorzy najwyrazniej
              maja mniejsza sile pzrebicia.

studenci tez placa podatki!!i tez maja prawo do pociagow 'dla siebie',
              jezdzacych np: tylko w weekendy wieczorem. a nie gniesc sie w pospiechu o 15,
              ktory jedzie z olsztyna do krakowa (zakopanego), albo w pospiechach kieleckich.

moja niechec do radomia bierze sie m.in. z dojazdow - juz od prawie 7 lat
              jezdze w te i z powrotem i mam tego dosc! jest coraz gorzej i coraz drozej.nikt
              nie umie w tym miescie sie o nic upomniec - nie dziwmy sie, ze nas nie szanuja.
              bo kto bedzie szanowal kogos, kto nie umie zadbac o swoje interesy???

nikt nie umie zadbac o to miasto: brud i syf na ulicach, a takie rzesze
              bezrobotnych :). jak maja ans szanowac, kiedy nie umiemy posprzatac wlasnego
              podworka (czasem doslownie)?

dlaczego panie w kasach nie odganioaja tych zebrakow, nie sciagala ochrony
              dworca, zeby dziady przestaly nekac uczciwych i normalnych ludzi? juz nieraz w
              wawie bylam swiadkiem jak panie dzownily po ochrone, a ta delikwenta odciagala.
              on i tak zaraz wracal, ale widac przynajmniej pozorne zainteersowanie
              klientem.a nie lumpem!!w ardomiu ochroniarze tylko sie usmiechaja - wiadomo:
              czy sie stoi czy sie lezy :)).

ile ejszzce straszyc ebdzie podziemie dworca lysymi rurami, smrodem i brudem??
              radom wita - temu nie zaprzeczysz, Marek, bo tak w wawie to wyglada przejscie
              miedzy srodmiesciem a centralnym :).nawet obskurny 'zachodni' to w porownaniu z
              radomskim przejsciem to luksus.
              • Gość: sonoAndrzej Re: jest mi wstyd za radom!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.12.04, 18:39
                MARTICA! Też uważam, że cierpisz na jakieś schorzenie psychiczne, masz jakąś
                kompletną antypatię do Radomia. Idąc Twoim tokiem myślenia, to trzeba by było
                wypieprzyć z miast wszystkich któzy dojeżdżają do pracy np. ze Słupska do
                Gdańska, z Opola do Wrocławia, z Radomia do Warszawy, z Piotrkowa do Łodzi, z
                Tarnowa do Krakowa itd.
                Puknij sie w łeb... szkoda słów kobieto
                • martica Re: jest mi wstyd za radom!! 13.12.04, 20:51
                  nie wszystkich, tylko hipokrytow :)). jesli sie tak komus rozkald nie podoba,
                  to niech nie narzeka :)). bo wcale nie ejst taki zly - osobowe, ktore jada
                  szybciej niz pospieszne.caly rozjlad robi sie z mysla tylko o dojezdzajacych do
                  pracy!! gros pociagow w obie strony kursuje od pon do piatku!!!
                  i studenci nie maja czym dojechac :)).

zrozum, ze przez dojezdzajacych kazdemu radomianinowi na starcie proponuje sie
                  nizsze pensje. spotkalam sie z tym: a Pani bedzie pewnie codziennie jezdzic do
                  domu, wiec nie ebdzie Pani pelnoprawnym pracownikiem etc, a nastepnie
                  zaproponowana pensja o 30% nizsza niz dla ludzi z warszawy.dlaczego? bo
                  pracownik niewyspany to zly i zdenerwowany pracownik :)). dosypiajacy w czasie
                  pracy :)).wcale nie znaczy ze wszyscy maja kupowac mieszkania, ale szacunek do
                  pracy i do firmy wymaga przynajmniej wynajecia jakiegos pokoju. warszawiacy
                  wynajmuja pokoje blisko miejsca pracy, bo czasem trzeba zostac np do poznych
                  godzin nocnych, albo wpasc do pracy w niedziele (tak pracowali w andersenie,
                  teraz deloitte&touche).

poza tmy nie odpowiedziales na pytania, ktore zadalam...
                  wnioskuje, ze podoba Ci sie dworzec, ze kompletnie nie przeszkadzaCi brud i syf
                  na ulicach.ze nie pzreszkadzaja Ci lumpy krecace sie po dworcu i tylko
                  patrzace, zeby cos ukrasc przy BIERNEJ I PASYWNEJ postawie ochrony. ze w ogole
                  nie zdenerwowal Cie snieg, ktorego wiecej bylo w radomiu niz w zakopanem.

WARCHOLSTWU - NIE!!! (niezaleznie od tego gdzie ma ono miejsce)

• Gość: Czytelnik Re: jest mi wstyd za radom!! IP: 212.160.211.* 14.12.04, 10:45
                    Nie orientujesz się w cenach mieszkań warszawskich i się wypowiadasz. Nie byłaś
                    zmuszona do dojeżdżania do pracy w W-wie i rozprawiasz o tym wiążąco.
                    Wypowiadasz się o sprawach o których nie masz zielonego pojęcia! Zastanów się
                    trochę kobieto, mieszasz ludziom w głowach mimowolnie.
                  • Gość: Marek Masz kompleks prowincji Martico! IP: 213.134.136.* 14.12.04, 14:24
                    Widać, że cierpisz na kompleks prowincjuszki, skoro twierdzisz, ze obskurny
                    Dworzec Zachodni lepiej wygląda niz Radomski dworzec. Nie podzielam Twojej
                    opinii. Widac też, że wiedzę o Warszawie masz z pocztówek, skoro przeszkadzaja
                    Ci bezdomni na radomskim dworcu, a tabunów ćpunów i żebraków nie zauważasz na
                    Centralnym.
                    Rozkład jazdy powinien byc ułożony tak, aby mogli dojeżdżać do pracy zarówno
                    pracownicy, jak i studenci. Osobowe w wykonaniu polskim (żółtki) to wagony
                    przystosowane do przewożenia ludzi na odległość max 30 km. Ze średniowiecza
                    kultury technicznej powinniśmy wyjść już dawno. Jadą natomiast 2godz 15-30 min,
                    podczs gdy pospieszny ok 1godz. 40 min. To i tak bardzo długo.
                    Widac też, ze o systemie podatkowym też nie masz zielonego pojęcia. Podatek
                    dochodowy od osób fizycznych w wys 39,34 % wpływa na konto gminy, a 10,25 na
                    konto powiatu. Radom to gmina o prawach powiatu. A miejscem właściwym dla
                    płacenia podatku dochodowego od osób fizycznych jest miejsce zameldowania.
                    Dlatego Radom korzysta z pracy tylko z tych którzy są w nim zameldowani.
                    Pracuje w Warszawie i nie obnizono mi stawki, dlatego, że dojeżdżam z Radomia.
                    I czasem muszę zostać dłuzej w pracy. Ale dobry pracodawca nie zmusza
                    pracowników do pracy po nocach i w niedzielę. To absolutne wyjatki i można
                    dojechać również z Radomia, pod warunkiem, ze PKP wozić będzie pasażerów, a nie
                    swoich pracowników tylko.
                    I na koniec. Denerwuje mnie brud, syf, zwały śniegu i lumpy niezależnie czy
                    jest to w Radomiu, czy w Warszawie. Radzę Ci, pozbądź sie kompleksów, bo
                    warszawiacy do w dużej mierze przybysze z prowincji. Nie ma sie więc czego
                    wstydzić.
                    • martica Re: Masz kompleks prowincji Martico! 15.12.04, 15:38
                      >>>>Nie podzielam Twojej
                      > opinii. Widac też, że wiedzę o Warszawie masz z pocztówek, skoro
                      przeszkadzaja
                      > Ci bezdomni na radomskim dworcu, a tabunów ćpunów i żebraków nie zauważasz na
                      > Centralnym.<<<<

za kazdym razem kiedy dziad podchodzi do kasy i sepi kase, zaraz wyrasta jak
                      spod ziemi ochroniarz.w ardomiu trzeba samemu po niego isc.

>>>>obskurny
                      > Dworzec Zachodni lepiej wygląda niz Radomski dworzec<<<<

nie od samego dworca, ktory jest calkie ladny, ale od tego smierdzacego
                      przejscia podziemnego!czytaj dokladnie.

>>>Rozkład jazdy powinien byc ułożony tak, aby mogli dojeżdżać do pracy zarówno
                      > pracownicy, jak i studenci.<><<
                      ale tak nie jest, niestety.

. >>>>Podatek
                      > dochodowy od osób fizycznych w wys 39,34 % wpływa na konto gminy, a 10,25 na
                      > konto powiatu. Radom to gmina o prawach powiatu. <<<<

w radopmiu zle sie wydaje puibliczne pieniadze.bo to znaczy, ze radom powinien
                      byc bogatym miastem, a nie jest.

nie mam kompleksu prowincjuszki, bo w/g mnie na ten kompleks cierpia ci
                      wszyscy, ktorzy widza zdzblo w oku innych, a w swoim nie dostrzegaja belki.
                      mi (i moim znajomym) proponowano nizsza stawke.nie wiem - moze pracodawca nie
                      lubil ludzi z radomia :).

moj brat parcuje w radomiu za 600 zl (ja mam wiecej stypendium naukowego).
                      tylko dlatego, ze uparl sie, ze zostanie w radomiu. za to samo w wawie dostalby
                      2,5 tys, bo taka pensje placa w urzedach w stolicy.np w nfos

co do zwalow sniegu - widziales je na glownych ulicach wawy, kiedy lezaly w
                      radomiu? bo ja nie.
              • Gość: Bazyli Re: jest mi wstyd za radom!! IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 14.12.04, 15:34
                martica napisała:
                moja niechec do radomia bierze sie m.in. z dojazdow - juz od prawie 7 lat
                > jezdze w te i z powrotem i mam tego dosc!

Dlaczego nie kupisz sobie mieszkania w W-wie ? Przecież doradzasz to innym,
                wyśmiewając się z dojeżdżających. Tyle tu pisałaś o dobrych kredytach, a
                ponadto znasz przecież rewelacyjne oferty mieszkań na Kabatach po 2.000 zł za
                metr. To w Radomiu za nowe musisz więcej zapłacić.
                • martica Re: jest mi wstyd za radom!! 15.12.04, 15:25
                  bo mnie nie stac :).
                  proste :).

nie wplace calej sumy naraz, tak jak zrobila to moja kolezanka
                  • Gość: Bazyli Re: jest mi wstyd za radom!! IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 15.12.04, 15:57
                    To co się dziwisz tym dojeżdżającym z Radomia. Pewnie też ich nie stać, a Ty im
                    bez przerwy "dowalasz" i wyśmiewasz się z tych "prowincjuszy" co to się tłoczą
                    w pociągach osobowych (jak im pośpieszny przesunęli). Zanim coś napiszesz, to
                    spróbuj wczuć się w sytuację tych ludzi, bo de facto robisz tak samo.
                    • martica nie robie tego samego... 15.12.04, 18:02
                      ...bo kiedy wreszcie skonczy sie ta pojeb... sprawa spadkowa, to dostane
                      mieszkanie w radomiu. najpierw musze wlozyc w jego remont, a potem je sprzedam.
                      pieniadze zloze najpierw na lokacie krotkoterminowej,a potem moze na dlugo-. bo
                      zalezy mi na tym, zeby jak najmniej bylo kredytu. i wtedy kupie mieszkanie w
                      wawie.ktore tez najpierw wynajme - ostatecznie niech na siebie zarobi.

przegladam oferty developerow i jest drogo, ale ta oferta edbudu zaskoczyla
                      mnie bardzo. z tego co probowalam sie dowiedziec, wplata musi byc zlozona w
                      okreslonym czasie i w calosci. dotyczy mieszkan ponizej 70 m kw. i mieszkan
                      naroznych.
                      poza tym - ile kosztuje mies bilet na pospieszny pociag do wawy i z powrotem?
                      300 zl? wiecej? mniej wiecej tyle co miesiac wynosi rata kredytu.
              • isoxazolidine jest mi wstyd za PREZYDENTA Radomia 14.12.04, 15:39
                :-((((

tak bezbarwnej, 'tekturowej', biernej postaci na stanowisku 'pierwszego radomianina' jeszcze nie mielismy nigdy w historii ....
    • Gość: kloss Re: Dokąd z nowym rozkładem PKP? IP: *.udn.pl 10.12.04, 22:50
      Ludzie mieszkający w Radomiu obućcież się wreszcie.Ciągle kastrują was jak
      niewyżytego ogiera.
      • Gość: niemamwyjścia Re: Dokąd z nowym rozkładem PKP? IP: *.udn.pl 10.12.04, 23:35
        Człowieku zastanów się co mówisz - jak nie masz układów w radomiu to se możesz
        palcem w d... po g.... i nic po zatym - jak znajdziesz tu pracę to się pod
        szczęsliwą gwiazdą urodziłeś
    • Gość: Jeszcze pasażer Re: Dokąd z nowym rozkładem PKP? IP: *.internet.radom.pl 10.12.04, 23:52
      Naczelnik poza tym nie wie, że do Olsztyna Sienkiewicz to jeździ dwa miesiące
      wakacyjne w roku! Normalnie jedzie do Wschodniej! To o jakich 40 minutach mówi
      ten palant? Kpina w żywe oczy z umęczonych ludzi! Pociąg co dowoził ze 200 osób
      codziennie na 9 do pracy zostanie bezużyteczny przez decyzję głupka co nie ma
      pojęcia o tym co robi! Jeszcze "z bólem serca.." Gdzie go nauczyli tej drwiącej
      mowy?
    • Gość: gacek Re: Dokąd z nowym rozkładem PKP? IP: *.internet.radom.pl 11.12.04, 16:24
      Gdyby kolejarze dojeżdżający do pracy musieli pracować faktycznie 8 godzin to
      na pewno rozkład jazdy byłby dobrze ułożony. Bo jak można zaoserwować jadą do W-
      wy Sienkiewiczem, a wracają Kingą.
    • rysiox16 Re: Dokąd z nowym rozkładem PKP? 12.12.04, 12:11
      Ekonomiści policzcie wszystkie !!! koszty , może wtedy zrozumiecie , że
      likwidacja kolei to błąd .
      Oczywiście kolej trzeba reformować , poprawiać standard usług i
      bezpieczeństwo podróżnych.
      Ale absolutnie nie likwidować.
      Pozdrawiam czytelników Gazety.
      • Gość: madmax Re: Dokąd z nowym rozkładem PKP? IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 12.12.04, 23:23
        Co za kretyn wymyślił żeby "Nida"jeżdziła tylko w wakacje?Przecież ten pociąg
        miał obłożenie na całej trasie,kolej to sabotażysci ,.
    • Gość: leon Re: Dokąd z nowym rozkładem PKP? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:45
      Siedzieć w domu, a nie jeździć.;)
      Co na to kolejarze i konduktorzy?
      Co na to dzieci rzucające kamieniami w pociągi?
      • Gość: sonoAndrzej Re: Dokąd z nowym rozkładem PKP? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.12.04, 18:42
        A najbardziej mi żal pociągów do Tomaszowa... Dwutorowa, zelektryfikowana
        linia, na której brak pociągów pasażerskich - skandal!!!!
    • Gość: maszynista Re: Dokąd z nowym rozkładem PKP? IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 14.12.04, 10:41
      Właśnie skorzystałem z nowej "oferty" rynkowego potentata w dziedzinie
      przewozów kolejowych - z początków XXI wieku.Ponieważ "Sienkiewicz" z góry
      został skreślony jako "dowożący ludzi do pracy"( wobec tego chyba służy do
      dojazdów na zakupy w W-wie, bo w Radomiu sklepów nie uświadczysz), przesunięty
      raptem o kilkanaście minut skutecznie wyeliminował mnie z grona pracowniczego.
      Poranny przejazd "Skarżyskiem" jadącym jak wół, ale w interesującej
      konfiguracji (normalne,ludzkie wagony, niska cena przejazdu)wymaga niekładzenia
      się do łóżka - w ogóle, zaś pora przybycia do firmy może wywołać szok u ciecia
      (dlaczego najwcześniej przychodzisz/najpóźniej wychodzisz? - bo najdalej
      mieszkasz!ha,ha,ha...).Jeśli "pośpiech" już nie dla mnie, z przebogatej oferty
      rynkowej naszego dostawcy wybrałem połączenie gwarantujące przyzwoity czas
      przybycia (8:10). Otóż relacja z podróży :
      - używając sprytnie kolan i łokci przebiłem się do jedynego wolnego siedzącego
      miejsca,
      - już spotkała mnie sroga kara, kolana mam wbite w pasażera naprzeciwko, w
      d...ę grzeje, w głowę wieje (już wiem co robi tam galeria postaci w beretach),
      - ze stacji na stację tłum gęstnieje, nie rozumiejąc jeszcze, że część pociągów
      nieodwołalnie zniknęła i przez co najmniej najbliższy rok bedą dowożeni jak
      ściśnięte bydło,
      - dojeżdżam, rzucam się do wyjścia - tak!, tak! to radość! , wypluty z wagonu,
      wymięty, gotów do pracy cieszę sią jak dziecko z odzyskanej wolności na
      stacji "Śródmieście"!!!
      • Gość: Konduktor Re: Dokąd z nowym rozkładem PKP? IP: 213.134.136.* 15.12.04, 09:23
        Masz racje Maszynisto. Musiałem ukryc sie w maszynowni, bo rozwścieczeni ludzie
        chcieli mi w******ć jak próbowałem sprawdzać bilety. I za kogo, za mózgowców z
        dyrekcji, bo nie potrafią opracować rozkładu dla ludzi. Oni chyba wcześniej
        pracowali w Cargo i bydło wozili.
        • Gość: maszynista Re: Dokąd z nowym rozkładem PKP? IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 15.12.04, 15:52
          Dzięki za podaną rękę konduktorze, lecz o czymś innym. Wbrew moim naiwnym,
          wcześniej prezentowanym wyobrażeniom "Skarżysko" wcale nie jezdzi wygodnym
          składem. No i wyszło tak, że do pracy w W-wie nie dojedziesz ani pośpiechem,
          ani, przynajmniej, w przyzwoitym wagonie.Wożą Cię jak w Cargo - i jedź np.ze
          Skarżyska, Radomia ....jak wór kartofli.Tego dożyliśmy pod swiatłym przewodem
          Dyrekcji PKP w XXI wieku. Jak zabraknie na prąd parowozy wyciągną.Szkoda słów,
          w pale się nie mieści....
          • Gość: Bazyli Re: Dokąd z nowym rozkładem PKP? IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 15.12.04, 16:04
            Współczuję mój kolego z pracy "maszynisto", ale może nawiążesz kontakt z
            niejaką Marticą. Ona wie gdzie można kupić mieszkanie za 2 tys i jak wziąć
            dobry kredyt w banku. Wprawdzie sama tego nie robi, męczy się bidula dojazdami,
            ale dobrej rady Ci udzieli. Zarówno w tym, jak i w każdym innym temacie.
            Ot,cała Martica.
            • martica ot caly bazyli 15.12.04, 18:06
              sam mieszka w warszawie, wiec uciekl z radomia, ale bedzie go bronil pazurami i
              zebami.
              ot, caly bazyli hipokryta, ktory jeszcze jest tchorzem i nie uzywa stalego
              nicka, tylko sam sobie odpowiada.

skadinad fajne to ministerstwo, jesli pozwala pracownikow w czasie pracy bawic
              sie takimi pie..mi. a potem czlowiek sie dziwi, ze takie buble produkuje :).
              • Gość: maszynista Re: ot caly bazyli IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 16.12.04, 09:05
                To, że PKP uczy, bawi i wychowuje (przecież podróże kształcą) już
                ustaliliśmy.Ale, że PKP jest najpotężniejszym narzędziem polityki państwa
                stymulującym budownictwo mieszkaniowe - to niekwestionowany odkrywczy dorobek
                tej debaty. A kto załatwił pracę? - Bazyli!
                • Gość: Konduktor Wy tu śmichy-chichy a nam prąd w pociagu wyłączyli IP: 213.134.136.* 16.12.04, 10:55
                  Znów musiałem chyłkiem przemykać sie po peronie bo pasażerowie chcieli mnie
                  zlinczować. Tym razem poszło o brak ogrzewania w wagonie. A słyszał kto kiedyś,
                  żeby bydlęce wagony ogrzewać.
            • martica kto ma umowe o prace, droga wolna... 15.12.04, 18:10
              >>>Wprawdzie sama tego nie robi<<<

zamelduj mnie na stale w wawie, bo nawet kredytu nie mozna wziac bez stalego
              meldunku!!!
              poza tym potrzebne sa stale mies dochody i umowa o prace. niestety bardzo
              niewielu szczesliwcow posiada umowy o prace, bo zdecydowana wiekszosc pracuje
              na umowe-zlecenie, nawet jesli stale mies dochody posiada.
              ech, bazyli, nie wiem czemu tak bronisz radomia - czyzby ktos Ci zlatwil te
              parce w ministerstwie?
              • Gość: kkk Re: kto ma umowe o prace, droga wolna... IP: *.mostostal / *.mostostal-export.com.pl 16.12.04, 08:40
                A co ma kredyt do meldunku ?
    • Gość: Konduktor - cywil Re: Dokąd z nowym rozkładem PKP? IP: 213.134.136.* 17.12.04, 10:29
      Dziś Kierownik pocięgu osbowego ze Skarzyska poinformował mnie, że jak
      pasażerowie będą protesty wysyłać do Skarzyska to przywrócą Pullmany
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka